Foarte frumos și omenesc faptul că împărți apa cu vecinul.
@vasilemaris1202 жыл бұрын
Felicitări că te-ai gândit la vecinu, și il ajuți cu apa ,din partea mea,,10,,
@cristinelignat5 ай бұрын
Felicitări ,te,,-ai gândit și la vecinu un gest frumos .RESPECT.
@DanySyb Жыл бұрын
Mare lucru...asa se face.Super
@byrev8 ай бұрын
Ca idee, este mult mai usor de batut daca varful este putin mai gros decat teava... se cunoaste substantial dupa primul metru... 5mm in plus face munca mult mai usoara!
@danutpopa1826 Жыл бұрын
Felicitări și mulțumesc pentru video
@rebecarebeca65582 жыл бұрын
Felicitări
@steitos Жыл бұрын
*Excellent work 🎉*
@ionelenache85117 ай бұрын
Ai scos din pri.a apa curata? Arată tot oamenilor
@iosifdoriancraciun63882 жыл бұрын
Foarte frumos
@sorindumitru61012 жыл бұрын
La olteni lângă răul Olt am văzut ceva asemanator dar pe țeava din oțel era cuplata direct o pompa manuala aspiro-respingătoare . Se udau pepeni ( lubenițele ) cu aceasta apa .
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Da, merge filet și conectata pompa. Eu am adaptat după ce am găsit prin curte. Cum e pompa de care zici Asiro-respingatoare?
@sorindumitru61012 жыл бұрын
@@BogdanHojbota pompa aspirio-respingătoare are un piston găurit in interiorul țevi iar peste piston un cauciuc flexibil .in interiorul conductei la partea de jos deasupra găurilor este o supapa care nu da voie la apa sa scape in foraj . Personal mi sa părut ingenios sistemul dar aduce si nisip , a Dvs este mai performanța cred , Stima ,
@Holywood_Jack4 ай бұрын
Respect!
@favorite37492 жыл бұрын
Toti oamenii din vechime, bunicii nostri, au baut aceasta apa si au trait destul. :) :) :)
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Nu și în ziua de azi când e plin de fose septice neconforme....
@florintirlea83742 жыл бұрын
@@BogdanHojbota din pacate nu se mai da aviz de la DSP pentru fosa trebuie vazin vidanjabil etans
@alxdava20042 жыл бұрын
@@BogdanHojbota înainte căcătoarea era conformă? Plus că aveau o grămadă de animale
@ioanmandici46712 жыл бұрын
@@alxdava2004 da Bogdane,numa' că pe atunci nu se trăgea apa după
@sorinsorin59523 ай бұрын
La fose problema consta in detergentii care nu existau inainte
@natuscurtu7279 Жыл бұрын
Super tare serios
@rebecarebeca65582 жыл бұрын
Interesant
@cristiandumitru46272 жыл бұрын
Salut ieu am forat 10 metri cu o sapă manuală după aceia am bătut țeavă până la 14 metri
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Super! Cum ai făcut cu țeava? Ai sudat cap la cap + manșon peste ele?
@Mnezo6663 ай бұрын
Ce ai făcut tu e o glumă, filtrul din capătul coloanei trebuie calculat la grosimea stratului de pânză freatică pe care nu-l poți afla decât prin foraj. Dacă filtrul e mai înalt vei avea coloana plină cu nisip, nu mai vorbesc de sorbul ăla de jucărie. Apoi pentru a curăța coloana după ce e așezată pe poziție se folosește un compresor cu o butelie de minim 100 de litri, doar așa ai să cureți jos roată pe lângă filtru pentru a avea apa limpede. Am o instalație asemănătoare cu țeavă de 1,5 țoli bătută în al doilea strat de pânza freatică pe care o folosesc de aproape 30 de ani. În zona primul strat de apă e la 6m iar al doilea după noroc. Eu am găsit piatră la 9,5m iar acolo m-am oprit cu forajul. Țeava am putut să o bat maxim 50 cm undeva în aproape 2 ore, așa că cu cred varianta de bătut cu barosul toată coloana unde mai pui că până în stratul de pânză freatică este un strat umed de lut nisipos care se lipește a-l dracu. La mine filtrul are maxim jumătate de metru iar găurile au fost date cu burghiu de 4mm și ani de zile am avut nisip în apă de câte ori porneam pompa apoi după 20-30 de secunde apa se limpezea, iar la un moment dat apa a început să vină limpede dar asta după 5,6 ani și sute de metri cubi de apă trași cu motor electric în compinație cu o pompă de suprafață fără semering atașată direct pe țeava de 1,5 țoli fără sorb. Pentru amorsare folosesc o pompă manuală. Baftă celor ce vor să facă așa ceva, eu am forat fără noroc în trei locuri diferite până am reușit să dau de piatră(ăsta e semnul că ești în pânza freatică), la ultima încercare am folosit inclusiv metoda cu sârme în care nu am crezut inițial. 🤟
@BogdanHojbota3 ай бұрын
Nu e gluma, caci e in folosinta de 2 ani de zile! Am pusa o pompa multijetata care duce doua aspersoare mari si ud cate 3 ore fara oprire ( am peste 1000 de metri patrati de gazon si un sol care nu retine apa, drenajul fiind destul de accelerat si necesita udare de 2-3 ori pe saptamana). Debit de apa este suficient chiar si cu pompa asta foarte puternica ( 7 metri cubi/ora) capacitate pompa). Pompa fiind puternica trage nisip si acum, dar am filtre care le curat periodic. Stiu si ce inseamna o pompa mamut pentru curatare doar ca nu am mai avut timp sa o fac. Norocul meu este ca am panza freatica la 3 metri, si cum ziceam in clip folosesc apa aceasta exclusiv pentru udat in curte, umplut piscina. A doua panza poate fi si la 40 de metri. aici in locatia mea...deci e de treaba...e de forat serios acolo....
@mydor20002 жыл бұрын
Cristos a inviat. Daca diametrul varfului era mai mare cu 3 sau 4 cm. decat exteriorul tevii ,peretele tevii nu mai freca asa mult cu peretele putului .
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Adevărat a înviat Ovidiu. Teoretic da, însă un diametru mai mare al vârfului ar fi opus rezistenta la înaintare .
@mariomarioangelo22912 жыл бұрын
Super
@rebecarebeca65582 жыл бұрын
Nu am mai văzut așa ceva
@liviunetea85302 ай бұрын
Cum se poate lua legătura cu tine? Doresc să vorbim pe tema: Puțuri de apă.
@danutpopa1826 Жыл бұрын
Felicitări, imi spuneți va rog de ce se pune sare?Mulțumesc
@BogdanHojbota Жыл бұрын
Mulțumesc. Sare se pune că sa nu intre nisip și pietriș in gauri. Când ajunge țeavă la apa se dizolva sarea.
@danutmanea55315 ай бұрын
Aș dori să vă întreb: este mai bine să umpli sorbul cu sare sau să introduci o țeavă de 1 țol în interior, atunci când o bați și apoi s-o scoți? Mulțumesc anticipat.
@nicolaeleva1672 жыл бұрын
Baietii si barosul....partea asta e cam neplacuta...Felicitari!
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Asta e partea cea mai dificila! Vecinii au dat de stâncă și au fost nevoiți să reteze țeava și să bată alta în alta parte
@ioanmandici46712 жыл бұрын
@@BogdanHojbota eu am bătut țeavă de 3/4 și am apă destulă,trag cu pompa electrică ore în șir cu curent de la panouri solare și invertor.Nici o problemă cu seceta.
@mihaimihai51232 жыл бұрын
@@ioanmandici4671 Ce fel de pompa?
@catalinnicusor43792 жыл бұрын
Salut Se poate folosi metoda ta in condițiile in care apa este sus, dar dacă nu, se poate adăuga țeavă in plus? In ideea sa intri mai adânc. Da a faci asta, nu există probabilitatea că din cauza adăugării sa se creeze bavură și să nu îți mai lase loc sa introduci sorbul? Sorbul și fitingurile lui sunt mult mai mari de '32.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Salut! Corect - cu cat apa e mai sus cu atat e mai usor de facut. Poti adauga teava in plus. Poti suda toua tevi de 6 metri cap in cap, cu sanfren minim ca sa nu penetreze pe partea cealalta sudura si sa creeze bavura. obligatoriu trebuie peste sudura cap la cap - manson sudat din alta teava cu diametru mai mare. Vezi cum am bucata de teava rosie sudata peste cele doua bucati. E clar ca inaintarea tevii in pamant depindede sol, de lungimea tevii. O cunostinta a batut teava de 6 metri intr-un sol foarte nisipos si a intrat foarte usor, cica in jumatate de ora au bagat-o in pamant toata. Sorbul are filet de 1 tol la fel si stutul si sunt un pic mai mari in diametru fata de teava de 32. Este si varianta de a fileta teava de 2 toli galvanizata pe care se poate monta la suprafata supapa de sens cu arc dar e mai dificil cu amorsarea. Cand folosesti teava neagra de apa cum am facut eu, e clar ca trebuie sa mergi dintr-o bucata de la sorb pana sus unde faci legatura cu pompa. Nu ai cum introduce un soi de mufa de conectare a doua tevi de 32, caci este groasa mufa si nu intra pe teva galvanizata. Solutii sunt si se aplica in functie de situatie! Spor!
@alxdava20042 жыл бұрын
În loc de sudură se poate face filet capetelor si folosi o mufă filetată pentru unirea lor. Nu mai depinzi de aparat de sudură și o poți desface lejer la scoaterea ei
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@alxdava2004 aici te contrazic. Un aparat de sudura in ziua de azi e de 100 de ori mai accesibil și mai folositor în gospodărie decât o scula de făcut filete pentru țeavă de 2 țoli. De cumpărat se găsește, dar de cate ori o folosești? In schimb aparatul de sudura are aplicabilitate...
@alxdava20042 жыл бұрын
@@BogdanHojbota ma contrazici degeaba. Filetele pot fi făcute in altă parte.
@ionciucurel11952 жыл бұрын
@@alxdava2004 la bătaia țevii,sudura tine mai bine decât mufa filetată,parerea mea
@TraianUZI10 ай бұрын
Felicitari pt idee! Dar scrie ca teava are 2.5m, adica esti la prima panza freatica de aprox 3m si ai apa suficienta, adevarat?? Multumesc , felicitari!
@BogdanHojbota10 ай бұрын
Da, așa este. Prima panza freatica. Apa pentru udat in gradina, spălat, nicidecum pentru băut. Apa suficientă să meargă aspersoarele toată ziua .
@geoh7572 жыл бұрын
❤️❤️❤️
@adih74042 жыл бұрын
Buna ziua! De unde ati stiut la ce adancime aveti apa?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Am întrebat vecinii. Toți mi-au zis ca ei au bătut țeavă de 6 metri și au apa suficienta.
@scr1ptery6422 жыл бұрын
De curiozitate, cu un ciocan rotopercutor, doar pe percuție nu ar fi băgat țeavă?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Nu cred...poate doar unul mare de tot dar trebuia schelă.
@dorinmihai4854 ай бұрын
Cu un dispozitiv de bătut stâlpi merge .
@Mnezo6663 ай бұрын
😂😂😂😂😂😂
@bogdaniazu7956 Жыл бұрын
Salut cum ai facut impamantarea?
@johnjcb46902 жыл бұрын
daca nu am pompa de suprajata, am pompa de apa Murdara cu aspiratie 8m o pot folosi ca si tine, in caz ca am sub 8 m luciul apei? Ma gandeam daca tot o iau sa o foloesc pe aceea, sau nu
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
pompa de apa murdara intra in gaura putului? daca da, o poti folosi, doar ca e posibil sa o deteriorezi din cauza pietrelor si a nisipului. Depinde de ce ai in put, vezi ca poti folosi o pompa mamut, pentru curatarea lui de nisip si mal.
@ionutsimihaimacrea57172 жыл бұрын
Salut. Cit volum de apă ai pe ora? Vreau să fac și eu una.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Ionuț, nu calculat încă, dar o sa fac un test. Cert e că ud gazonul câte o oră și nu scade debitul.
@florinpetcu232 жыл бұрын
Salutare Bogdan...Aceasta metoda pot sa o folosesc intr un put pomostit(adica plin de pământ)?Are tuburi din ciment cu diametrul la interior de 24cm,sunt undeva la 10m pana la luciul apei,iar adâncimea totala a fost undeva la 15-17 m. Menționez ca nu a mai fost folosita de 15-20ani. Se merita sa încerc în puțul vechi sau în alt loc? Mulțumesc anticipat
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Salutare! Nu sunt specialist însă logica mea ar fi in felul următor: Daca puțul inițial a avut vână de apă buna și în zona nu au secat fântânile eu as merge pe curățarea puțului existent. Vezi că sunt un fel de găleți din țeavă cu diametru mai mic decât al puțului care de introduc în puț și cu care poți scoate pământul de acolo. Sunt mai multe metode de denisipare. Eu as apela la o firma care sapă fântâni, daca au o foreza pe diametru de 20 ar scoate rapid pământul și ar adânci puțul existent. Cum am făcut eu, nu știu dacă funcționează pentru că e vorba și de adâncimea de absorbție a apei la pompele de suprafață. Adică o pompa de suprafață e posibil sa nu poată trage apa de la 15 metri. Așa curățat și adâncit ,poți pune o pompa submersibila care să împingă apa in sus la suprafață.
@florinpetcu232 жыл бұрын
@@BogdanHojbota mulțumesc frumos pentru răspuns
@ileanatatianamanole77092 жыл бұрын
Curata putul ,cand e seceta maxima incearca s msi inaintezicu acelasi diametru ,daca nu e nimic....caroteaza ....apa este cu siguranta,metoda pompei din videocli e imbatrinita ,e ok dar acum sunt metode mai avansate
@raduturlea84224 ай бұрын
@@BogdanHojbota sunt hidrofoare care trag de la 40m.
@urzimansion99512 жыл бұрын
Interesant presostatul, de unde l-ai achizitionat? Merci !
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Din dedeman, parca 145 sau 165 lei. Nu aveam loc pentru cel clasic și am optat pentru acesta, doar ca pornește foarte des pompa
@urzimansion99512 жыл бұрын
@@BogdanHojbota Te referi la faptul ca porneste atunci cand are consumatori, nu aiurea?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@urzimansion9951 da da! Când dai drumul la robinet a și pornit. Cu un presostat clasic și cu rezervor de 50 litri pornește pompa mai rar pentru ca înmagazinează apa în rezervor.
@mbol43482 жыл бұрын
@@BogdanHojbota reglează presiunea
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@mbol4348 la cât? E lăsat la 4 bari.
@lausimionescu64066 ай бұрын
De ce puneti sare? Daca veti uda ..nu se vor usca culturile din cauza sarii?
@BogdanHojbota6 ай бұрын
sarea se pune ca pietrisul si nisipul sa nu intre din prima in gaurile tevii si sa le blocheze. In contact cu apa sarea se va topi, si apoi 2-3 kg de sare se spala repede..nu raman pe vecie acolo ca sa afecteze culturile
@novacpetre82982 жыл бұрын
Salut ,tu ai pus filtru pe țiava de 2 țoli,eu am o țiava de 1,5 țoli cu filtru și am pus o pompa de mana și îmi scoate nisip,daca procedez ca tine crezi că o pot folosi ?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Trebuie să cureți nisipul din filtru permanent
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Eu zic sa iei un filtru cu pahar de decantare, mare și să îl cureți periodic de nisipul ce se lasă pe fund.
@florinhanganu35605 ай бұрын
Vă salut,faceți așa ceva și contra cost?
@BogdanHojbota5 ай бұрын
Salutare! Nu fac.
@florintirlea83742 жыл бұрын
ce debit ai tu acolo? la ce adancime ai forat si care este cota apei subterane? ms fain
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Florin, debitul nu l am măsurat cu ceva specific. Restul detalior sunt în clip Țeavă 5 metri Luciul apei la 3 metri Coloana de apa în țeavă 1.90 metri
@florintirlea83742 жыл бұрын
@@BogdanHojbota bun. Eu am un foraj in jur de 10 m cu teava albastra dn 125 jos un filtru de 5m apoi teava plina. Coloana de apa 7 m.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@florintirlea8374 ohoooo....ai apa pentru un sat întreg!
@florintirlea83742 жыл бұрын
@@BogdanHojbota in zilele cu ploaie scot cam 400 litrii si nivelul nu scade.
@546simi2 жыл бұрын
interesant, vreau si eu asa o fantana, se poate?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Eu am făcut pentru mine, nu mă ocup cu foraje.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Dar daca ai panza freatica aproape poți face singur
@546simi2 жыл бұрын
da o sa incerc la toamna ca e nevoie de apa in gradina, dar cu sculele e greu de gasit
@steliansilivestru37142 жыл бұрын
Folosiți în capul țevii nu con , o prisma e mai eficientă.
@piratwromania4 ай бұрын
Salut! De unde stii ca vine apa pe teava aceea? Daca nu ai izvor?
@BogdanHojbota4 ай бұрын
@@piratwromania salut! Nu m-am ghidat după izvor ci după panza freatica de suprafață.
@piratwromania4 ай бұрын
@@BogdanHojbota Salut! Ceva necunoscut pt mine. Cum pot sa imi dau seama daca am izvor de apa acolo unde vreau sa fac putul?
@Mnezo6663 ай бұрын
@@piratwromanianu poți să-ți dai seama. Metoda se repetă până dai de apă. E muncă precum la ocnă.
@georgerusu84234 ай бұрын
salut....dar de metoda aia de foarare cu apa impinsa prin teava ce zici?....la ce adincime crezi ca se poate ajunge cu teava de asta galvanizata si batuta cu barosul?
@danmerfu50032 жыл бұрын
Cate găleți scoți până seacă 5 -6 ? Și în cat timp se face iar debitul
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Scot cu pompa electrica cate doua trei ore continuu fara să scadă debitul. Opresc eu după 3 ore că să nu se ardă pompa. Nu seacă, am debit constant pe țeavă de 32 neagră și robinet de 1 tol la capat
@danmerfu50032 жыл бұрын
@@BogdanHojbota îmi faci și mie la Tg Jiu
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@danmerfu5003 nu mă ocup cu așa ceva. Eu am făcut pentru mine la casa și am decis să împărtășesc cu voi cum se face. Uita te atent și cu un pic de ajutor poți face singur! Spor!
@cristiandumitru46272 жыл бұрын
Salut țevile au fost de 6metri sorbu lam făcut dintr-o bucată
@georgezvanca54796 ай бұрын
Salut. Dacă sudedez 2 tevi zincate între ele de 6 m o sa pot scoate apa cu o pompa manuala?. Ideea ar fi sa dau de apa potabilă și de asta as vrea să mă duc la 10-12m adâncime..
@Mnezo6663 ай бұрын
, da e posibil apoi până la 9m merge cu pompe de suprafață ceva mai aparte, mai jos doar cu submersibilă dar trebuie coloană de 110.
@mariomarioangelo22912 жыл бұрын
Aveți și o doba racheta.
@fermaladana56522 жыл бұрын
Si de unde se poate achiziționa vârful de la teava
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
cautati in zona dvs. la tarabe, piata sau bazar. Il puteti confectiona la un atelier de strungarie. Sau unii mai procedeaza in felul urmator: Turtesc teava luna de 6 metri in varf si apoi taie doua fasii laterale , sudeaza ce a ramas , astfel incat sa faca un varf ascutit care sa poata patrunde mai usor in sol.
@fermaladana56522 жыл бұрын
@@BogdanHojbota Da am vazut la cineva
@ioanmandici46712 жыл бұрын
@@fermaladana5652 ei am tăiat o bucată de oțel-beton striat care a intrat un pic forțat în țeava mea de 3/4 și apoi l-am sudat,am găurit țeava pe lungime de 50 cm,fietul l-am ascuțit în 4 muchii ca să spargă mai ușor eventuale pietre.Nu credeam să scap așa ușor.Am mufat țevile cu filet și vopsea,nu am pus câlți că ăia oricum se macină când bați cu barosul.Atenție la fosele vecinilor,s-ar putea ca gustul apei voastre să depindă de meniul lor.Pentru udat grădina însă,nu se pune problema.Îngrășământ natotal,bio e.tî.cî.😂
@fermaladana56522 жыл бұрын
@@ioanmandici4671 da asa este pentru animale si udat in gradina as avea nevoie sper sa reusesc sa fac un astfel de vârf daca cumva imi poti face unu si trimite prin curier? Doar varful
@doricamanolache9 ай бұрын
Cat este metru la gata
@fermaladana56522 жыл бұрын
Se poate monta pompa manuală ai idee
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
se recomanda pompa manuala pentru inceput ca sa se formeze caminul, izvorul cu pompa manuala se elimina mai usor nisipul pentru ca are putere de suctiune buna. O pompa manuala porneste de la 350 de lei in bazarul zonal. Necesita si flansa de adaptare care se sudeaza pe teava batuta in pamant.
@fermaladana56522 жыл бұрын
@@BogdanHojbota ai vreun vidio cu o pompa manuală
@fermaladana56522 жыл бұрын
Este nevoie de pompa manuală din pvc sau fonta
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@fermaladana5652 am vazut pompele din pvc, dar nu am testat asa ceva. In schimb cea din otel sau fonta..eu zic ca e muult mai durabila!
@fermaladana56522 жыл бұрын
@@BogdanHojbota Da da
@octaviandobre97124 ай бұрын
teava de cat si stut de cat?
@BogdanHojbota4 ай бұрын
@@octaviandobre9712 2 toli
@diaconuioan9736 Жыл бұрын
Cum ai cautat apa cu sârme?
@BogdanHojbota Жыл бұрын
nu. Stiam de la vecini ca panza freatica e aproape de suprafata.
@Mnezo6663 ай бұрын
Bine dom! Metoda e bătrânească, prea puțini o cunosc!
@zoltanster22562 жыл бұрын
Domnule Hojba ajutati_ ma sare din viteza pasquali 906
@andyeddy20112 жыл бұрын
Eu am săpat 15m și n am nici ud...
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Eduard, eu ți-aș recomanda întâi să vezi la vecini la ce adâncime e apa in zonă. Sa vezi la ei cât de bună e vâna de apă și în funcție de aceste informații să acționezi la capitolul foraje. Spor!
@MagTec133 ай бұрын
Du te în jur de 18 20 , acum depinde de zona , dacă nu ai ud la 15 foarte probabil sa fie la 30
2 жыл бұрын
Puține găuri și prea mici,se vor înfunda de calcar,mai trebuia îngroșate că vei avea debit mic
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru informație. Îmi va fi de folos căci voi face o noua țeavă pentru beciul casei și voi ține cont.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Când zici îngroșate, zici să le fi făcut cu burghiu de 8?
2 жыл бұрын
@@BogdanHojbota chiar mai mari dar e ok cred de 8 ,eu am forajele la 23 metri,și am acel sorb că așa se numește țeavă de jos dar găurile sunt cam la 5 cm una de alta să fie debit ,așa foarte rare se umple sorbul acela foarte greu și trage țeava greu sau nu ai apă pe coloana și seacă,spor la lucru
@tiberiujaczko3692 жыл бұрын
Nu doar puține si mici găurile dar lipsește sita deasa de cupru cu care se invelește țeava pe suprafața găirilor date in teava...exista o sita speciala pentru foraje de apa
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@tiberiujaczko369 sita de care zici se gaseste de cumparat sau se confectioneaza? se brazeaza peste teava? cum sta sita respectiva ca sa nu se deplaseze cand se baga teava in pamant?
@Ciprian777.4 ай бұрын
dar eu nu am inteles nimic ai batut teava in pamnt si à iesit apa?
@BogdanHojbota4 ай бұрын
@@Ciprian777. Uita-te cu atenție. Și ascultă informațiile din clip.
@Ciprian777.4 ай бұрын
@@BogdanHojbota am ascultat si eu sunt sofer care livrez asea motoare si de multe ori mai se rupe un plastic dupa ele si firma le arunca bine muncesc in Franta si am in garaj peste 30 de motoare cum ai tu si mai mari si nu am stiut la ce sunt bune eu am vrut sa le duc la fer vechi😂 dar acuma le trimit in România dar de exemple eu am ô casa pe un camp unde nu este apa si asi vrea sa fac si eu asea ce zici daca bat si eu teava iese apa?
@gheorghitaonisoru4742 жыл бұрын
Sunteti 2 (doi) si e bine.DACII nostri erau mult mai iscusiti si nu aveu posibilitatile si tehnologia de azi...vai noua romanilor...!
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Chiar 3 am fost. Eu cu sudura și pregătirea materialelor iar vecinul Costică cu bătutul țevii. Celalalt doar spectator în mare parte de timp...
@bebecoca81952 жыл бұрын
Salut,ai fost norocos ca nu ai întâlnit un bolovan mare ce grosime are teava,as incerca si eu ptr ca am izvorul la 1,5 m ,am și eu masina de gaurit pământul si burghiu de 10 m,o sa reușesc oare? Mulțumesc
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Ai izvorul la 1,5 metri? inseamna ca e si mai aproape panza freatica la tine. Eu zic sa te apuci!
@manuelapapalicef2 жыл бұрын
Buna ziua, am gasit apa la 6 m, cum sa fac sa devin potabila? Stiu ca in aceasta zona apa este f buna.. Din ce zona sunteti? , m ar ajuta unele detalii sau chiar implicare, multumesc
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Buna ziua! Nu ma ocup cu foraje, dar pot sa va ajut cu ceva sfaturi. 1. Ca sa aveti certitudinea ca apa este buna sau ca nu e buna de baut, va trebui sa faceti intai un set de analize la un laborator de analize specializat ( fie laborator de analize veterinare sau DSVSA) si sa cereti si parametri de duritate, nitriti, nitrati, bacili fecali etc. 2. Aceste analize trebuie repetate periodic 3. In functie de analizele probelor puteti opta sau nu pentru filtru de osmoza inversa cu remineralizare, filtru de dedurizare. Succes!
@BERZOweldingprojects20222 жыл бұрын
DE LA CATI METRI FORATI APA DEVINE POTABILA?
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
De obicei pentru apa potabila se formează sa se ajungă la a doua panza freatica. Am cunoștințe care au format la 40 metri că să ajungă la a doua panza freatica și apoi au făcut și analize la apa. Diferă de la zona la zona...
@crys76792 жыл бұрын
Salut.. mult prea rare găurile Părerea mea .. avem vreo 5 facute
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Cam cat de dese ar trebui date? Te întreb că vreau sa mai bat una in beci.
@crys76792 жыл бұрын
@@BogdanHojbota din 2 în 2 centimetri am dat
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@@crys7679 Multumesc, sunt sfaturi utile, caci pregatesc urmatoarea teava de batut! Spor!
@florinoprisangagarin77982 жыл бұрын
Ai un număr de telefon ca să pot vb vu tine de un eventual put cu apa
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Florin, eu nu ma ocup de puturi. Am facut pentru mine din nevoia de a avea apa pentru udat gradina. Daca tot am facut am zis sa impartasesc cu voi cum am facut eu. Succes!
@cristimarcel6194 ай бұрын
Ai uitat de colier 🤫
@aurelstricatu43752 жыл бұрын
se pote fără scara fara baros și fara sorb și este foarte simplu cu pompa simpla doar etrica.
@johnjcb46902 жыл бұрын
explica mai clar
@cristiancojocaru77512 жыл бұрын
La mine panza de apa e la o adancime intre 25-30m , deci in cazul meu ce metoda ar trebui folosita?
@cristiancojocaru77512 жыл бұрын
Ce noroc au cei cu panza de apa aproape.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Foraj mecanizat de 300 și apoi țeavă de plastic de 200 sau 250.
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
Plus ca nu ai cum sa faci la 30 m singur treaba asta....trebuie scule
@cristiancojocaru77512 жыл бұрын
@@BogdanHojbota La mine wc din fundul curti a fost sapat la cazma si tarnacop la o adancime de 3m
@tiberiujaczko3692 жыл бұрын
@@cristiancojocaru7751 tu reprezinti chintesența si autenticitatea caracteristica românului mioritico-carpato-danubiano-pontic, lumea civilizata a eradicat de mult buda din fundul curții iar tu te incăpățânezi sa renunți la ea, de asta românia conduce detasat in clasamentul mondial la numărul de căcători din fundul curtii
@iulianbalan42442 жыл бұрын
Vreau sa fac un put la fel, imi poti lāsa un nr de telefon
@victortulbure95672 жыл бұрын
SI UNDE AI PESTE 20M ADANCIME CE FACI CU TIAVA AEA
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
@Victor e clar ca aceasta solutie nu se potriveste pentru zonele unde panza freatica e la adancimi mai mari de 15 metri. Unde ai 20 de metri, faci foraj mecanizat si bagi teava de plastic de 250 cu pietris margaritar pe langa la baza.. alt procedeu, alta distractie, alti bani!
@mariabortas59682 жыл бұрын
Ce adincime
@mini_fermatv2 жыл бұрын
Frumos felicitări 💪🙏am și eu un canal cu animale daca doriți să-l vizionați mulțumesc multa bafta
@emiliancu29372 жыл бұрын
Te.ai complicat prea mult
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
De ce zici asta Emil? Mi mi se pare că a fost simplu...
@BIGPGA2 жыл бұрын
Nu sunt bune sorburile alea
@BogdanHojbota2 жыл бұрын
De ce zici asta? Se înfundă sau nu rezista.
@BIGPGA2 жыл бұрын
@@BogdanHojbota nu trage apa ușor ,eu l am înlocuit
@CaptalnPIanet2 жыл бұрын
Cu ce l-ai inlocuit BIG?
@BIGPGA2 жыл бұрын
Am video pe canal ,uitete la ultimul clip cu pompa de udat