Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.
@nlyakademi Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim, iyi seyirler
@maffay162 жыл бұрын
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
@nlyakademi2 жыл бұрын
Dinlediğiniz için ben teşekkür ederim.
@alperatilla67342 жыл бұрын
Merhaba Melih bey. Değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli ve kıymetli paylaşımlar yapıyorsunuz. Umarım sizinle tanışma ve ileride belki iş yapma imkanımız olur. Tecrübenizi cömertçe paylaştığınız için tekrar teşekkürü bir borç bilirim.
@nlyakademi2 жыл бұрын
Merhaba Alper Bey, teşekkür ederim umarım faydam dokunuyordur, tabii ki dilediğiniz zaman kontak kurabilirsiniz.
@ismailadanali25272 жыл бұрын
Merhaba. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Konu hakkında acizane iç piyasa odaklı fikirlerimi belirtmek istiyorum. Yeni kurulan bir firma için maddi gücü zayıf ise özmal araç ile başlanmamasını, maddi açıdan gücü yerinde ise hem organizetör hem de özmal ile başlanın daha uygun olacagi kanaatindeyim. Karşılaştigım durumlardan bir tanesi müşterilerin ilk sorularından bir tanesi araç kapasitesi olmaktadır. Biz organizetörüz, araç kapasitesi olarak bir engelimiz yok sözü küçük ve orta ölçekli firmalar için bir karşılığı olamamaktadır. Belli başlı lojistik firmalar için bu durum sorun teskil etmemektedir. Organizatorluk ve özmal bir arada işleyişi olan firmalarin bir çok avantajı da olmaktadır. Bazi guzergahlarin kazanci yuksek olup özmal ile bu bolgelere calisip, diger bolgelere elverdigince donus araclari kullanilabilir. ozmallarin taşeron uzerinde baskilayici bir rolu de olmaktadir. 3 sene kadar once kiralik araclar daha avantajli gibi gorunmekteydi fakat bu surecte araclarin deger kazanmasi ve 0 araclarin satis adetinin dusmesi ile birlikte kira ucretleri de ciddi anlamda artmistir. Ozmal buradaki dengeyi saglayici bir unsurdur. 100 araclik bir filoya sahip firma icin ise ciddi bir sermaye olusturmaktadir. 100*4 milyon = 400 milyon lik sermaye demektir ki orta olcekli firmalarin 10 yillik gayretiyle olabilecek bir seviyedir. Yazi ile biraz zor oldugu icin burada yazima son veriyorum. Hayirli aksamlar
@nlyakademi2 жыл бұрын
İsmail Bey, öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz noktalarda haklılık payınız fazlasıyla mevcut, filo kurmak ya da forwarder olarak hareket etmeye devam etmek videoda belirttiğim gibi biraz gelecek projeksiyonu biraz da şirketlerin hayal ve imkanlarıyla orantılı olarak şekilleniyor, şirketim bir forwarder olarak 5 yıldır hizmet veriyor, öncelikle şunu belirtmek isterim ki kaç özmal aracınız var diyen her firmaya aynı soruyu soruyorum “sizin aylık yükleme potansiyeliniz nedir?” Hiç 10 üstü bir sayı almadım ki zaten aylık 10 aracı karşılamak için filoya da ihtiyaç bulunmamakta, müşterilerin özmaldan anladıkları da genellikle tente üstündeki marka adı ya da logosu, bizim yüklerimize düzenli giden tedarikçilerimizin araçlarının tentelerine kendi adımızı ve logomuzu bastırarak bu sorunu da çözüyoruz, ben yatırımı genelde insan ve teknoloji odaklı tercih edenlerdenim, %100 doğru ya da en mantıklı yol diyemem zaten sizin verdiğiniz örnekler de madalyonun diğer tarafındaki olumlu noktaları fazlasıyla açıklamış oluyor, kısacası bu bir tercih ve umarım hepimiz doğru tercihlerle daha da başarılı olmaya devam ederiz, aslında kendi yolumu nasıl çizdiğim ve bu yolu çizerken hangi karşılaştırmaları yaptığımı paylaşmak istedim videoda, son bölümde de dinleyenlerin tercihine bırakmamın nedeni de buydu sadece fikir sunma amaçlı sunmuş olmamdan dolayı, paylaştıklarımı gerçek manada dinlediğiniz ve değerli katkılarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
@bttlgz20562 жыл бұрын
Selamlar Melih bey. Son canlı yayında kısa bir görüşme ve tanışma fırsatımız olmuştu. Paylasimlarinizi ilgiyle ve taktirle takip ediyorum. Bu videonuzda hukuki sorumluluk konusundaki belirttiğiniz hususta elbette ki çok detaylı bilgi sahibi oldugunuza eminim. Bende merak saikiyle biraz araştırdım size mail eki olarak iki makale yolluyacam. Dediğim gibi elbette detaylı şekilde bilginiz var ama çok uzun olmayan ekleri lütfeder ve okursunuz diye umuyorum. Sorum şu, bizim iş sağladigimiz yurtdışı çalışan bir araç, girdiği ülkenin hukukî sorumluluğuna dahil olacağından sizin bahsinizde geçen bu konudaki hukukî sorumsuzluk hali (benim anladığım haliyle) nasıl yönetiliyor, ülkeler bizi yok hükmünde mi görüyor veya muhatap yalnızca taşıyan mi? Bu durumu balkan ülkeleri ne şekilde görüyor. Ayrıca müşteri ile sözleşmeyi biz yüklenici sıfatıyla yapmıyoruz muyuz? Böyle olsa dahi bizim içtihat kararlarımizda müteselsil sorumlu olunan durumlar var. Almanya ve İsveç kanunların da da sorumluluklarımızı oldukça fazla gibi gördüm, ilave olarak anladığım kadarıyla Avrupa'nın bu konudaki kanunları Almanya/İsveç temelli yani benzer. Biraz karışık sordum sanırım bilgisizliğimi mazur görünüz. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.
@nlyakademi2 жыл бұрын
Merhaba Battalgazi Bey, öncelikle ilettiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim, makaleleri okudum. Aslında bildiğiniz üzere hukuk çok kapsamlı bir alan, birçok içtahat ve karar malumunuz mevcut, aslında videoda kısaca değindiğim konu şudur, müşterilerinizle ya da tedarikçinizle yaptığınız sözleşme ana bağlayıcı olmakla birlikte bazı durumlarda forwarder firmanın direkt hukuki muhattaplığı bulunmamakta, örneğin malzemede oluşabilecek bir hasar durumunda, CMR sigortasını devreye sokmak istediğinizde, sigorta şirketi taraf olarak malzemeyi taşıyan firmayı ya da CMR üzerine malzemeyi hasarlı şekilde teslim aldığını belirten notu düşen firmayı taraf olarak kabul ediyor, hasardan oluşabilecek zararın giderilmesinde, resmi belgeler üzerinde forwarder herhangi bir taraf olmadığı için dikkate alınmıyor, bu noktada müşteri maduriyetini giderebilmek adına forwarder firmanın yapabileceği tek şey, tedarikçi firmasının CMR sigortası üzerinden zararın en kısa sürede telafi edilmesini sağlamak oluyor. Şöyle bir yanlış anlamaya meydan vermek de istemem tabii, forwarder firma bu konularda yasal bir taraf olmadığı için rahat, hiç birşeyle ilgilenmez rahat olabilirsiniz tarzında bir mantık değildi anlatmak istediğim, müşteri hizmet kalitesini en üstte tutmak ve bunu sürdürebilmek adına oluşabilecek olumsuzluklarda mutlaka etkin bir şekilde rol oynamalı ve bunların en kısa sürede çözülmesi konusunda çaba sarfetmeli, sıfır sorumluluk asla mümkün değil en azından gerçekleştirilen ticaret açısından.
@bttlgz20562 жыл бұрын
@@nlyakademi açıklama için teşekkürler. Bu konuyu da video olarak ele alabilirseniz detaylandirmis olursunuz kütüphanenizi diye düşünüyorum, naçizane fikrimdir. iyi çalışmalar.
@nlyakademi2 жыл бұрын
@@bttlgz2056 Tabii ki, en kısa sürede bu konuyla ilgili yeni bir video yayınlayacağım.
@ilkercalisir6278 Жыл бұрын
Bu video benim için cok faydali oldu..Verdiğiniz bilgi ve görüşler için teşekkür ederim..Forwarder firma kuruluşunun normal bir firma kuruluşundan farkı var mi,herhangi bir izin yada setifikaya sahip olması gerekiyor mu ? Bilgi verirseniz memnun olurum..
@nlyakademi Жыл бұрын
Merhabalar, faydalı olduğuna sevindim, hayır mevcut şartlarda normal şirket kuruluş prosedürleri işliyor.