Teşekkürler Nasil Anlayacağımız Şekilde Uygülamali Olarak Anlattın Kolaylık Sağladin=Tebrıkler
@fatmakodaman6178 ай бұрын
Melih Bey çok tutarlı çok doğru vidyonun sonundaki tüm önerileri kesinlikle önemli ve harikasınız sonsuz saygılar fakat mağduriyetimi aktarmak istedim!!!! 1 haftadir ne olduğunu anlamadan yeniden başladıktan sonra cihaz ilk kurulum adımına dönmüştür ilerleyip kurmak istediğimde içinde veri bulunan aktif 400 GB'lık bilgimi biçimlendirme mi silmemi istiyor ve nasıl kurtaracağıma dair yazmadığım hiçbir birim kalmadı yurt dışı Yurtiçi elinizde olan döküman dışında ne video ne de yardım destek ekibi var! uzak durunnn
@apotheke-kollektiv14853 жыл бұрын
çok temiz bir anlatım olmuş. teşekkürler..
@artofu96 Жыл бұрын
cihazın 1 disk ki arızalandı diski değiştireceğim. Ancak bu dört diskin aynı modelde mi olması lazı. Aynı kapasitede olması yeterlimi.
@Dolunay1071 Жыл бұрын
birde synology Photo proğramı hakkında bilgi verir misiniz. Bilgisayarımın ana sürücüsünde olan fotoları NAS ın PHOTO sürücüsüne "yerelden nasıl atacağız. herhangi bir dosya tasnifi yaptırmadan (kendisi yerler ve kişilere göre yapıyor) ve internet üzerinden yedeklemeyi tercih diyor. Synology Photo için sölyüyorum)
@tiltosch96853 ай бұрын
Merhaba, ofise nas kuracağım tasarımcıyım verileri nasa yüklediğim zaman evimden ofiste olan nasa bağlanıp dosyaları alabiliyor ve yedekleyebiliyorum değil mi
@caglaronbasi2 жыл бұрын
Cok iyi video! Tesekkürler!
@jeankirtikphotograhpy Жыл бұрын
emeğinize sağlık videonuz için ..milyonlarca video izledim ilk nas chazımı alma isdiyorum yalnız herkez şunu yap bunu yap diyor çok güzel kimse bahsetmiyor ikinci bir bilgisayar mı almam gerekli nas cihazı için.yoksa normal bilgisayarımamı kuracağım.herseferinde boot menusüne girip kullnamak isdediğim diskimi seçiceğim.yoksa normal bilgisayarımın masa üstüne synology programını indirip kurulumu tamamlayıp kullanmak isdedğim zaman normal bir uygulama gibi üzerine tıklayıp kullanıcağım.acemi olduğum çok kararsız kaldım çok teşekkür ederim
@barsyazgan68373 жыл бұрын
Melih bey bukadar bilgi yanında dosyaları nasıl düzenlediğinizi karmaşandan kurtulma yolunu da söyleseydiniz.
@Dijital.Akademi3 жыл бұрын
O da baska videonun konusu 😀
@haciabdullahceyhun3 жыл бұрын
@@Dijital.Akademi hocam, sıradaki paylaşacağınız ilk video o olabilir mi? Lütfen...
@Dijital.Akademi3 жыл бұрын
@@haciabdullahceyhun neden olmasın 😊
@bajatheworst16073 жыл бұрын
Tam hacker stil yedekleme👌
@enissahinoglu72593 жыл бұрын
Merhaba, ben kendi çektiğim fotoğraf ve videoları 2 farklı harddiskte, 1 bulut ve belirli aralıklarla bluray disklere yazıyorum. Blurayları annemlerin evinde saklıyorum. Daha önce lise fotoğraflarımı kaybettiğim için temkinliyim. Çocuğumun fotoğraflarını da geri döndürülemez şekilde kaybetmekten korkuyorum.
@CicekBugrahan Жыл бұрын
45 mbps download, 8 mbps upload hizim var. Ne kadar hizda gonderir dosyalari hard diskten NAS'a?
@Dijital.Akademi Жыл бұрын
"Hard diskten NAS'a dediğiniz bilgisayardan NAS'a mı?. Bahsettiğiniz hızlar sizin dışarı karşı hızlarınız. Yerel ağda tahminen 1gigabit/s dir hızınız, ama genellikle içindeki disklerin hızıyla sınırlı olduğunuz için saniyede 100-200mb arasında bir hız görürseniz çok iyi bir rakam olur.
@CicekBugrahan Жыл бұрын
@@Dijital.Akademi merhaba yeniden, içindeki disklerin R/W hızları yüksek. birisi 121 mb/s destekli birisi, 260 mb/s destekli benchmark testlerine göre. ama ben bilgisayarımdan nas'a dosya gönderdigimde maksimum 11 mb/s alıyorum. hiç yükselmiyor. gerekli ayarları da yaptım synology ekibinin önerdikleri. 1gbit ethernet kablosu ile baglıyım nas'a. 300 mbps destekli modem kullanıyorum. bilgisayarımdaki hdd'nin de maksiumum R/W'si yüksek. en azından 11 mb/s alacak kadar düşük degil. sebebi nedir anlamadım. internet hız testimde upload hızım 12-13 mbps. acaba diyorum upload hızıma göre mi dosya gönderiyor ama NAS'ın çalışma şekli böyle degil. siz 100 mb/s alıyorsunuz videoda gösterdiginiz. upload hızına göre şekillenseydi sizin de 100 mb/s olmazdı. çünkü türkiye'de 100 mbps upload hızı yok hiç bir yerde. önerilerinizi bekliyorum...
@hakansalihoglu2 жыл бұрын
Ben youtube kanalımdaki tüm videoları 4k olarak cep telefonumla çekiyorum ama 4k olduğu için çok ciddi bir alan tutuyorlar. Şuan baktım en yüksek harddisk 22 tb ve ortalama verilerim 20 gb alan kaplıyor. 1 tb 50 22 tb 1100 video tutuyor. Yakında 8k ya geçme planlarım var bu durumda da 550 video alacak. Haftada 1 video çektiğimi düşünürsek yılda 52 video yani çift kopya bir nas cihazı fazlasıyla bana yeter. Lakin alacak param yok bilgisayarımda 1 tb kapasitede ve bu yüzden istemesemde mecburiyetten siliyorum.
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
8k hatta 4k ya gerek var mi su asamada tartismak lazim. 4k monitoru olan kac izleyici var ve kac kisi telefondan izliyor bu videolari onu dusunurseniz bence yuksek cozunurluk geregi pek yok (eger sonradan crop/pan falan yapmayacaksaniz).
@hakansalihoglu2 жыл бұрын
@@Dijital.Akademi rehber içerikli videolar 30 sene geçse de izleniyor artı olarak baktığımda 4k izleyen sayısıda ciddi yüksek. Düşük kalite anı kurtarır ama rehber içerikli videolar 30 sene geçse de izleneceği için kalite bence çok önemli. Uzman tv örneği vereyim o zamanlar ellerindeki kamera full hd çekiyordu bunlar sd çekti şimdi 4k tv lerde felan yada her telefon 2k oldu çamur gibiydi ve içerikleri yenilemeye başladılar. Buda zaman ve para kaybı oldu. Ne gerek vardı başta iyi çekip geçebilirlerdi.
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
Ben 30 sene sonra videolari kayipsiz buyutecek bir teknoloji cikacagina guveniyorum 😀
@hakansalihoglu2 жыл бұрын
@@Dijital.Akademi televizyonlar bunu yapıyor. Hatta ismi upscaling ama ne kadar başarılı tartışılır. Yazılardan oluşan bir videoyu samsung 4k ve 8k tv de test yaptım. Gittim dükkana en pahalı modellerle test yaptım. Sonuç hüsrandı. 4k tv de full hd izleyeni rahatsız etmiyor yazılarda okunuyor ama keskin değildi. Netlik kayıpları fazlaydı. 8k tv de ise 4k bile ciddi kötü duruyordu. Eşim örneğin 4k 8k o bu anlamaz. Uzaktan bakarken ben bu tv ye 100 bin vermem asla kalitesi çöp diyordu. 8k da 8k açtım güzeldi 12 k açtım efsaneydi. Yani imkan varken en üst çözünürlükte çekmek bence en iyisi. 88 doğumluyum 92 yılından beridir teknoloji dünyasındayım fotoğrafta sorun yokta iş videoya gelince cihazlar başarım sunamıyor. Örneğin piksel doldurma teknolojisi ile 5 mp fotoğraf 20 mp oluyor ama keskinlik netlik kayboluyor bu seferde.
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
Su anda cok basarili olmayabilirler ama fotografta yapay zeka ile basarili buyutme yapabiliyorlar, Topaz Gigapixel ya da Adobe Enhance gayet basarili, hatta yine Topaz’in Video Enhance AI diye bir uygulamasi da var, su andaki teknolojiyle cok yavas, ama ilerde hem algoritma gelisecek hem de islemciler hizlanacak, onlarin daha iyi sonuc verecegini saniyorum.
@yasin_uyghur2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, Şunu sormak istiyorum, Acaba verileri ‘Synology’ nin hiçbir sitesine yada hiç bir dahili olmadan direkt erişebilir şekilde olmuyor mu ? Bunu düşünmemin nedeni güvenlik, Synology gerçekten güvenli mi? Ben İcloud,Google Drive gibi yaygın bulut depolama servislerini de şüphemden dolayı kullanmıyorum, Bu videoyu da aslında sadece direkt evdeki internetimle erişebileceğim bir depo alanı kurabilir miyim diye aradığımda çıktığı için ilgimi çekmişti. Anlatımınız için tekrardan çok teşekkür ederim.
@GokyuzuSehirleri2 жыл бұрын
Yapabilirsiniz 😊
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
Sanıyorum quickconnect falan gibi bir kod tanımlamazsanız synology içinde, direk IP adresinden bağlanırsanız o zaman synology sunucularında bir bilgi tutulmuyor olması gerekli. Synology'i dünyaya kapatıp lokal ağınızda bir VPN sunucusu kurup ona bağlanıp dışardan ulaşabilirsiniz.
@yunusyuruk90352 жыл бұрын
Merhaba , bir sorum olacaktı, cevaplarsanız sevinirim . Mobil uygulamam var . Bu uygulamada mp3 dosyası var . Bu dosya şuanda drive de . Her bir dosya 1 gb boyutunda . Ben nas cihazı kursam bu dosyaya erişim vermek mümkün mü. Şöyleki 1 milyon kullanıcı var ve hepsi bu dosyaya istediği zaman drive bağlantı yoluyla ulaşıyor . Ben evimde olsun extra bir ücret ödemeyeyim gibi düşünüyorum . İnternet dowland hızım 970 mbit upload 55mbit . Sizce bu mümkün mü yapılabilir mi ?
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
NAS tan dunyadaki herhangi birine bir dosyayi paylasmak mumkun, ancak 1 milyon kullanicili bir uygulamada kullanilan doayalari evde tutmak ne kadar mantikli ona karar vermek lazim. En basitinden yangin cikti, su basti ya da herhangi bir sebepten NAS tahrip oldu. O zaman uygulamanin verdigi hizmet kesintiye ugrayacaktir. 55mbit upload yeterli mi degil mi anlamak icin mevcut durumda drive’daki internet kullanimina bakmak lazim. Ortalama ve en yuksek upload degerleri ne oluyor, ona gore karar verilebilir. Cunku 1 gb dosyayi kac kisinin ayni anda indirme ihtimali var onu goz onunde bulundurmali. Ozetle, teknik olarak yapilabilir, ama ben olsaydim yapmazdim.
@yunusyuruk90352 жыл бұрын
@@Dijital.Akademi yanıtınız için teşekkürler . Zaten dosyaların bi kaç yedeği var . Ev yıkılsa bilgisayarıma ulaşamasam bile . Linkleri değiştirecek kodlamam var . Dosyaları tuttuğum yer evdeki tutmaktan 30 40 katı daha fazla ücret ödüyorum . Mantiken olur diyorsanız en azından deniyeceğim . Denedim derim aklımda kalmaz . Olmazsa eski sisteme devam . İlginiz için tekrardan sağolun iyi çalışmalar
@dolasiyoruz3 жыл бұрын
Ev içinde , ailecek telefonlarımızı yedeklemek amaçı ile almayı düşünüyorum merak ettiğim sabit bir ip gereklimi.? Çünkü modemimi kapatıp açtiğimda ip değişiyor.. yani evin dışında ilken mesela tatilde evde elektirik kesilip gelse be bu cihaza ulaşabilir miyim şimdiden teşekkürler
@Dijital.Akademi3 жыл бұрын
SAnirim Synology quickconnect kullanirsaniz ip degisse bile ulasabiliyor olmaniz gerekli. Benim Ip numaram sabit, ama olmasa da saniyorum baglanabilmesi lazim. Amaci o zaten quickconnectin. Ama yine de synology dokumanlarini okumakta fayda var, satir aralarinda bazen olmadik seyler cikabiliyor.
@eyalcin19852 жыл бұрын
NAS Hdd mi kullanmamız lazım normal Hdd çalışmaz mı acaba, teşekkürler.
@Dijital.Akademi2 жыл бұрын
NAS hdd’ler eger 7/24 surekli veri yazip okuma durumu varsa (ornegin bir uygulamanin veri tabani sunucusu gibi) buyuk fark yaratabilir. Ama bana sorarsaniz, fotograf depolama gibi veri alisverisinin cok yuksek olmadigi durumlarda cok da fark etmeyecektir.
@bahtiyarugur62832 жыл бұрын
Hdd lerimizi nas cihazı dışında herhangi bi dock ile bağlayıp yedeklerimizi manuel yapsak sizce nasıl olur? Şuan basit bir dock aldım ve 4 tb seagate cihaz bağladım yedeklerimi buraya yapıyorum ve hdd yer bitince çıkartıp yenisini takıp eskisinide saklıcam... (çıkartıp sakladığım hddlerimi sonrasında taktığımda veya belli aralıklarda takmak çıkarmak istersem sorun yaşar mıyım?)