🤔🤔🤔abeyy valla seni yeni tanıdım gördüm ama gördüğüm kadarıyla sen bu işin kitabını yutmuşsun profu olmuşsun 👍👍👍👏👏👏👏
@cancino4214 жыл бұрын
çok iyi teşekkürler klasik yaklaşımlar bizleri çok geriletiyor
@erkangundogan26634 жыл бұрын
Çaba ve emeğinize sağlık Harun hocam...
@salimdansman11094 жыл бұрын
Allah razı olsun teşekkür ederim
@serifsenturk481111 ай бұрын
Teşekkürler hocam eline emeğine sağlık saygılar bizden
@azatelkatmis78232 жыл бұрын
Ağzına sağlık hocam tespitler süper
@bilmediğini_bilen_biri3 жыл бұрын
19:32 çok şeyi açıklamış oluyor bu söz
@İlyascom014 жыл бұрын
Ağzına sağlık hocam 👏
@kayakaygusuz55783 жыл бұрын
Çok bilgilendiriciydi. Tşkler
@polatak16064 жыл бұрын
Bilgi için teşekkür ederim hocam
@aslankekec66183 жыл бұрын
Teşekkürler hocam.
@omercaginavci3 жыл бұрын
hocam izninle ben senin kanalını tavsiye edeceğim allah razı olsun senden seninle tanışmayı çok isterim
@wormysolucangubresi53093 жыл бұрын
Eyvallah, kanalın hakkında kısmında iletişim bilgileir mevcut
@MEngin-rk9ox4 жыл бұрын
23:01 Bir faydalı videonun da sonuna geldi ve kapattı.
@harundal27674 жыл бұрын
Devamı da faydalı
@yldrmtektas36754 жыл бұрын
Çabalarınız ve emeklerinizi Allah zayi etmesin. Bitkinin altında yapılan malçlama bu döngüyü(12. dakikasında ifade edilen) olumsuz etkiler mi?
@wormysolucangubresi53094 жыл бұрын
Soruyu anlamadım ama malç ın olumsuz etkisi olmaz
@gokhantok27293 жыл бұрын
Yani malc naylonu co2 havaya yükselişini engellermi demek istedi
@sameshitdifferentcolour41974 жыл бұрын
hobi icin 60 kök fide ektim ama sayenizde çok derinlere daldım.
@muratkaracadag5489 Жыл бұрын
Merhaba harun abi. Homurluda salatalik dikimi yaptim. Dikim tarihim ekim 25. Salatalik renk olarak cok iyi. Meyve gelisimi cok iyidi. Fakat meyvelerini hep çürütüyor. Gubreleme olarak herseyi denedim olmadi. Mart 9 oldu hala verim düşük ve gelen meyvelerini curutuyor.Acaba sıkıntım neden olabilir. Yardımci olabilirmisin abi.
@wormysolucangubresi5309 Жыл бұрын
05072467398
@keltasl4062 жыл бұрын
Yapraktan kullanmak için üre-fosfat kullanıyorum amonyum toksikliği engellemek için.
@AliKaya-rm2xz2 жыл бұрын
Harun hocam, serada karbondioksit miktarını ölçen bir cihazimiz olmadan örneğin sıcaklık ile kontrolü ile bunu yapmamız mümkünmü acaba 25-30 derece arası. Bu sıcaklıklarda seranın havalandırması açılsa uygun olurmu.
@wormysolucangubresi53092 жыл бұрын
3 kondisyonun optimizasyonu olmalı Sıcaklık Nem CO2
@MEngin-rk9ox4 жыл бұрын
Gelen ışığın miktarı konusu da çok önemli , seralarda kullanılan LED aydınlatmalar konusu hakkında bilgi sahibi misiniz? Bu tür uygulamalar sizce fiyat performans anlamında karlı uygulamalar mıdır?
@wormysolucangubresi53094 жыл бұрын
Elektirik kaynağına, fotosentwz süresine doğal güneşlenöeye ve ortamdaki karbondioksit öiktarına göre değişir fiyat/performans ikilemi. Gün ışığında spektrum yüzde 27 mavidir. Mavi vegetatif gelişimi, kırmızı metabolizmayı ve meyve kalitesini teyikler. Led ışıklarda 95 red, 5 blue gündüz desteklemede yeterli. Sabah ve akşamları ise daha fazla blue ister. Birde uyandırma uyutma için infrared verilir. Bu konuyu derinlemesine incelemek isterseniz indoor kenevirciler efsanedir, ellerine kimse su dökemez 😀😀.
@MEngin-rk9ox4 жыл бұрын
@@wormysolucangubresi5309 🤣🤣🤣🤣 Dar arsada düşük alan maliyeti ile sera kurarak raflı sistemle , LED aydınlatmaları güneş enerjisi ile besleyerek fidecilik yapmak olabilir mi acaba diye düşünmüştüm.Örneği var mıdır? ON GRID solar enerji sistemi için şebekeye bağlantı sorunu olmayan bir arsada ancak kurulabiliyor sistem. kzbin.info/www/bejne/iYrElaCiq9yifK8
@wormysolucangubresi53094 жыл бұрын
Bence arsa daha ucuz ve güneş daha ekonomik. Ancak karlılık arttırımı için ışıklandırma mümkün. Hollanda da Co-generated Heat and Power unit kullanılıyor, ısı, elektrik ve korbondioksit tek sistemde ve daha ekonomik. " CHP solıtions for greenhouse" yazığ aratarak detaylı bilgiye ulaşabilirisin.
@MEngin-rk9ox4 жыл бұрын
@@wormysolucangubresi5309 tamam teşekkürler
@adnantemiz35593 жыл бұрын
Harun bey çalışmalarınızı takdir ediyorum. Benim de bir sorum olacaktı; açık alanda meyve yetiştiriciliğinde CO2 miktarını artırmak için neler yapabiliriz?
@veysiimren26494 жыл бұрын
Melas bitkinin toprağa verdiği şekerle aynı faydayı verir mi. Domateste damlamada hangi dönemlerde, ne kadar vermemizi tavsiye edersiniz. Melas aldım ben kullanmak için. Bilgi verirseniz memnun olurum.
@hilmigunay25853 жыл бұрын
Hocam size itiraz edenler lisede biyoloji derslerini hiç dinlememişler herhalde. Biyoloji dersini biraz dinleselerdi size hak vereceklerdi.
@hustur99892 жыл бұрын
Hocam , sizin bu bilgilgilerinizi beynime nasıl kopyala yapistir yapabilirim?
@alidok42803 жыл бұрын
Bitkisel menşeili carbonlu organik maddeli ürününün yapraktan verildiğinde fotosentez kapasitesiniartırır mi hocam
@wormysolucangubresi53093 жыл бұрын
Hayır
@ademturksoy61604 жыл бұрын
Ormanların gübrelenmeden sürekli varlığını devam ettirmesinin püf noktası herhalde fotosentez ile organik maddeyi yüksek tutması olabilir mi?
@wormysolucangubresi53094 жыл бұрын
Saf su, toprak biyolojisi ve maksimum fotosentez
@abdullahakdas67102 жыл бұрын
Hocam değerli bilgiler için teşekkür ederim yani kaliteli bir fotosentez için gerekli su Kaliteli toprak Karbondioksit yönetimi yani iklim havalandırma Ve son olarak minarel maddeler yeterli olacaktır Buraya kadar çok güzel anlattınız ben ilkokul mezunu bir üreticinin anlıyacagı dilde bitkide bu saydığımız elementlerin eksikliği yada fazlalığı yada yeterli seviyede olduğunu nasıl anlarım saygılar bilmemek ayıp değil öğrenmemek sormamak ayıp bu videoyu 15 sefer durdur oynat şeklinde izledim değerli bilgiler için teşekkür ederim hayırlı işler dilerim
@huseyinkart2202 жыл бұрын
En önemlisi güneş ve su bence. Su olmayan yerde verim alinmaz. Zaten verimli topraklar yagisi yuksek yerlerde kisir dongi yapiyor. Bir karadeniz adana ve ege topraklarina bakin. Birde iç anadoluya bakin. İç anadolu sulansa topragi verimli hale gelir.
@aslankekec66183 жыл бұрын
Biyolojiyi nasıl arttıracağız hocam o zaman? Hayvan gübresi mi? Toprak işlemeyi terk ederek mi? Melas mı? Nasıl olacak?
@huseyinkart2202 жыл бұрын
Bitkinin su istedigi zaman su verecen. Topragi yoran verimi fazla olan bitki ekmicen. Kisin yagmurlarin fazla oldu zaman kislik ot ekicen yagmur azalinca surcen gubre niyetine. Birde tavuk gubresi atabilirsin. Koyun gubreside olabilir. Not . en iyisi kaliteli solucan. Sonra yumurta tavuk gubresi. Etlik alma besi degeri az
@huseyinkart2202 жыл бұрын
Daha çok kış bitkileri topragı islah eder. Ama yazin suyun yeteri kadar varsa dogru bakim beslemeyle artiyor organik madde. Birki carbo dioksik yakaliyor ve toprgada veriyor. Bitki koku de kayir minerallerde
@e.gungor06413 жыл бұрын
Aleyküm Selam
@erkangundogan26634 жыл бұрын
Balkonda domates biber yetiştiriyorum sadece. Çiftçi veya ziraatci değilim. Bir önceki videoyu ben bile anladım ve çok mantıklı buldum. O itiraz eden arkadaş neye kafası basmamıs? Şaşırdım...
@omerklc73803 жыл бұрын
merhaba harun bey. si oksit-ca oksit içerikli bir ürünü açık alanda yapraktan kullanarak fotosentez kapasitesini arttırmamız mümkün mü
@Bi_Ordan_Bi_Burdan2 жыл бұрын
21:25
@meldabalkar42212 жыл бұрын
Çok gereksiz detaylar , kısaca anlatsanız daha iyi olur