İnsanları müsriflikten uzaklaştırıyorsun. Bilgiler mükemmel. Emeğinize sağlık.
@armacomputers6 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Sizlerde sağolun.
@atakan590910 ай бұрын
Bu durumdan kurtulmak için bazı oyunlarda müthiş bir destek var. Oyunda çözünürlük ayarına gittiğinizde size "1920x1080 144hz >>> 1920x1080 120hz >>> 1920x1080 100hz" diye gidiyor. Monitör ile ekran kartınızın verdiği FPS değeri eşleştiğinde (Genelde -3 olarak hesaplanır) müthiş akıcı oynarsınız. Örneğin 144hz monitörde sabit 141fps alabiliyorsanız; enfes bir oyun deneyimi yaşarsını ama... Günümüz oyunlarının en büyük problemi optimizasyon... 141fps altına 110 - 115 - 130'lara düştüğünüzde dalgalanma hissedersiniz. Kısaca şunu demek istiyorum; oyunları sabit FPS değeri verecek şekilde ayarlamak gerekiyor.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. ♥♥♥ Çok haklısınız. En ideal deneyim sabit fps.'le alınıyor. Tekrar teşekkürler.
@Burhanuzuntarla8 ай бұрын
Rekabetci oyunlarda nasil olacak bu dediginiz? Ne kdr fps alirsak o kdr dusuk ms kazaniyoruz
@safakkoklu641410 ай бұрын
Freesync kullandığımdan beri bu tarz problemlerin varlığını unutmuşum. Nostalji oldu bana, teşekkürler.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bence de en mantıklı çözümlerden biri. Tekrar teşekkürler.
@fatihe.73729 ай бұрын
Hocam ozaman monitor seciminde , panel bagimsiz ele alacak olursak ekran kartimizin destekleyebilecegi tazeleme hizlarini dikkate olarak oyle planlama yapmak gerekir sonucu cikariyorum.Mesela , 144 hz 1080p bir monitor ve 4070 gibi bir ekran kartini adaptive sync ile oyunları 144 fps , 1080p ultra ayarlarda oynamak. Donanimizin hem karsiligini almak hemde gorsel rahatlik ve keyif elde edecegimiz sonucu dogru olurmu ?
@armacomputers9 ай бұрын
@@fatihe.7372 Aynen daha mantıklı olacaktır.
@DenizKoydumAdini207 ай бұрын
@@armacomputers Üstat, sync modları kullanıldığında 'input lag'de artış meydana geldiğini anlatan bir video izlemiştim birkaç yıl önce... Bu doğru mu? Bir de APU sistem için RAM seçimi yaparken FREKANS & CL değerlerini nasıl seçmeliyiz? Örneğin; 6400MT/CL40 mı daha iyi olur yoksa 6000MT/CL36 mı?
@kadirbilgis465510 ай бұрын
Daha yüksek Fps ve daha Yüksek Hz görüntünün akışkanlığı için önemlidir. Film sektöründe her ne kadar tercih edilmesede Oyunlarda hareket ayrıntısı yakalama ve göz konforu açısından iyidir.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@Xander_Sanchez10 ай бұрын
değildir, 30fps ile 1000fps arasındaki farkı oyunda da, sinemada da insan gözü hiçbir şekilde ayıramaz, ikisi de eşit derecede kalitelidir. Ancak yavaş çekimde daha keskin detay görme şansın olur.
@armacomputers10 ай бұрын
@@Xander_Sanchez Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Sizinde bahsettiğiniz gibi yavaşlatma olmadan aradaki farkı fark edemiyoruz. Benzer şekilde insan gözünün ayırt edemediği çözünürlükte 2 resim olsa; aradaki farkı ancak büyütürsek fark edebiliyoruz. Sizin de bahsettiğiniz gibi 30fps yeterince akıcı. Asıl sıkıntı bu 3 resim arasında sinemadaki kadar seri geçiş olamaması. Monitör üreticileri tonla rakam verip bizi kandırmaya çalışıyorlar. ms, Hz vs vs. Keşke bir ekrandan bir diğerine geçiş hızını net bir şekilde verebilseler. Sinemadaki hızı yakalayamazlar o başka mesela ama insan gözünün limitlerini bu hususta yakalasalar tam istediğimiz sonuç olacak. Hz olarak rakam arttırmak; çözünürlük olarak yükselmek gibi. Kameralarda MP arttırmak gibi. Çıplak gözle asla fark edemeyeceğimiz dpi ne işimize yarar? Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@fatihe.73729 ай бұрын
@@armacomputers Tekrar merhaba , konu ses olunca bir hifi meraklisi olarak cd kalitesi uzerindeki cozunurluklerde ciddi farklar oluyor :) Studio master denilen kayitlar yillardir pazarlaniyor.24 bit 96 khz cozunurluklerde harmoniklerde ve ses akiciliginde hemen goze carpiyor , daha detaya indiginizde sesin dokusunda tizlerin detayinda ensturmanlarin yerlesiminde gerceklige cok daha yaklastigina egitimsiz kulaklar bile cok rahat fark edebiliyor. Tabi bunlari farkedebilmek icin cihazlarin kaliteside onemli. Bunuda dogru bilinen yanlislar defterimize not alalim :) Sevgiler ..
@armacomputers9 ай бұрын
@@fatihe.7372 Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. ♥♥♥Birlikte program yapmak isterseniz iletişime geçin. Başka konulara ve konuklara da yer vermeyi düşünebliriz. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@huay_rar10 ай бұрын
Video kapağında örümceği görünce bir kalpten gittim abi... Araknafobi idi sanırım bu örümcek gördüğün zaman tüylerinin diken diken olması...
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@Nicades7 ай бұрын
Ayrica bir tecrube daha yazayim 60hz smart tv var ve 144hz monitor var, 60h smart tv de izledigim ayni film 144hz monitorden cok daha akici, tv lerde memc diye bir ozellik var o inputlag eklemesine karsin goruntuyu yag gibi smooth yapiyor (zaten goruntu izlerken inputlag a kimse takilmiyor sorun oyunlar), ve ekranin verdigi hz i video hz ine esitledigi icin yag gibi mukemmel bir smooth akicilik oluyor, monitorler ise minimum inputlag yapmaya calistigi icin istenilen purussuz yag gibi akiciligi veremiyor sadece verdigimiz tepki ekranda minimum kisa surede olunca yuksek hz ler bir ise yariyor gibi hissettiriyor, ama monitorde tv deki gibi smootluk olmuyor hep bir titreyen trigger gibi bir titresim var monitorlerde ve cok sinir bozucu bir sey, freesync ve gsync in amaci yirtiklari gidermek buda akiciligi saglamiyor sadece karelerin ust uste binip kirik gozukmesini engelliyor, tv de ise oyun oynanmiyor verdigi tepki cok cok gec ama giris gecikmesi artisina karsin veriyor o smootlugu iste, benim tavsiyem film izlenecekse 4ktv den izlenir, oyun oynanacaksa kisisel zevke gore monitor bukadar.
@armacomputers6 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
@Nicades7 ай бұрын
Cok detayli bir sorum var ve bundan kimse bahsetmiyor, 144hz monitor var, 144hz - 120hz - 100hz - 60hz yapilabiliyor bildiginiz gibi, ama soyle bir sey var, 60hz e aldigimda renkler olmasi gereken gercek dogru ve canli renkleri verirken, bunun disinda ki akici olsun diye aldigim her hz ayari ekran rengini daha beyaz cansiz yapiyor renk gamutunu daraltiyor yemin ederim! ve bundan kimse bahsetmiyor, monitor bu renk standartlarinda derken hangi hz de verdigini hic bir satici belirtmiyor! tecrubeme gelirsek 60hz de renkler harika oldugu icin her sey gercek hayat gibi detayli guzel manzaralar cikiyor mesela death stranding oyununda ve pc de resimlerime bakarken, ama diger yenileme hizlarinda daha beyaz oluyor ve derin renkler de vermedigi icin manzaralar berbat oluyor ve renk derinligi hic gercekci olmuyor, renk gamutu ve bunu hangi hz de verecegini adam gibi belirten monitor standartlari lazim, daha ms ghosting standartlarina bile girmedim, hele lanet lcd teknolojisi en kotu panel bence, ctr bile gozler icin daha iyiydi, lcd ler goz bozuyor ghosting desen hepsinde var, panelde en iyi teknoloji bence oled ve turleri cunku gercek siyah true black veriyor pikseli kapatarak ve bu gozler icin cok iyi, ustelik her piksel kendini aydinlattigi icin renk dogrulugu mukemmel ve ghosting sorununuda neredeyse cozuyor, oled ucuzlasa lcd leri cope aticam yemin ederim.
@armacomputers6 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Verdiğiniz güzel bilgiler için tekrar ayrıca teşekkür ederiz.
@adnanzirek386010 ай бұрын
Frekans 1saniyedeki görüntü sayısı şebeke elektrik frekansıda saniyede 50hz dir eski tip akkor flamanlı lambalarda 1 saniyede 50 defa yanıp söner gözlerinizi ovuşturup dikkatli baktığınızda belli olurdu
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@fromthe80s594 ай бұрын
Her şeyi görüntü ve resim üzerinden yorumladığınız için kısmen doğru fakat giriş gecikmesi ms türünden yüksek hz ve yüksek fps te çok daha düşüktür bu da mouse hassasiyetine ve tepkiye etki eder. Özellikle rekabetci fps oyunlarında yüksek hz ve yüksek fps önemlidir.
@armacomputers4 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Bu video konusunu çok uzatmak istemedik ama o kadar çok fazla yanlış bilgilerle donanmışsınız ki. Gerçekleri, doğruları sizlere anlatmak aşırı zor. Hz ve kare (FPS) önce buradan başlayalım. 60Hz bir ekran saniyede 30 kare resim gösterir. EVdeki TV'ler genelde 50Hz yada 60Hz dir. Buda saniyede 25 yada 30 resim anlamına gelir. 240Hz bir ekran aslında ekrana 120 resim yansıtabilir. 1000FPS lik bir bilgisayarla; 300FPS veren bir bilgisayar arasında gram bir fark oluşamaz. Zaten ekrana yansımayacaktır. Ekrana gelemeyen görüntüyü mü göreceğiz? Bu konuları çok uzatmak istemiyoruz ama inanın bildiğiniz nerdeyse herşey yanlış. Doğruları sizlere aktarmak çok yorucu. Bahsettiğiniz ms gecikmeler vs göremediğimiz bir görüntüye nasıl tepki vereceğiz? Artı bir insanın en hızlı organı gözü. O bile saniyede 30 kareden hızlı işlemc yapamazken; hangi organımızla reaksiyon verip oyunda rakibimizi vuracağız? Darboğaz videolarımızda anlatmaya çalıştık. Bir bütünün içinde hızlanmasının hiç bir fayda getirmediği haller var. Yani sizin bence; 120Hz ekran ile 100,000Hz ekran arasında hiç bir fark oluşması imkansız. Bunlar sizlerin göz (beyin) hızınızın çok ötesinde. Kanalımızda elimizden geldiğince doğru bilgilendirme yapmak istiyoruz. Lütfen ve mutlaka anlamadığınız herşeyi sorun. Elimizden geldiğince cavplamaya çalışacağız. Tekrar teşekkürler.
@fromthe80s594 ай бұрын
@@armacomputers Ne yaptınız hocam :D bu kadar yoracağımı bilsem cidden yorum yazmazdım. Detaylı tüm bilgiler için emeğinize sağlık. Sizi pc soğutma konusunda sonuna kadar destekliyorum hatta sayenizde soğutma tarafında doğru yolu buldum diyebilirim fakat bu fps ve hertz konusu aramızda bir muhalefet olarak kalsın çok detaylı profesyonel analiz gerektiren bir konu.
@armacomputers4 ай бұрын
@@fromthe80s59 Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Ne demek; sizlere helal olsun. Kanalımızın amacı bu zaten. Elimizden geldiğince doğru bilgileri sizlere aktarmak. Güzel katılımlarınız için tekrar teşekkürler.
@huseyindemirci681010 ай бұрын
sorum şudur ; 144 hz bir monitörüm var rpg tarzı oyunları 70 80 fps te oynamak bana yeterli oluyor ve ekran kartim daha serin ve az güç harcıyor.bunun monitöre bir faydası veya zararı var mı? (monitor paneli ne olursa olsun)
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Monitör Hz ayarları Windows'dan yapılıyor. Ayarı 75Hz yapmakla, 144Hz yapmak teroik olarak monitörü daha az yada daha çok yorar. Düşük monitör için iyilik olabilir :) Bence 75Hz, 60Hz gibi düşük ayarlara getirip; freesync gibi bir teknolojiyi devreye sokarsanız bence çok daha güzel görüntü elde edebilirsiniz. Tekrar teşekkürler.
@Surhay5 ай бұрын
tamamen bilgisizliğimden soruyorum: 60 fps ye sabitlenebiliyorsa oyun 60 hz lik bir monitörde akıcı şekilde oynanabilir mi?
@armacomputers5 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Aslında evet AAA oyunlar için ısrarla 60fps ve vsync açık olarak oynanması en mantıklısı. (PlayStation ve XBOX bu şekilde oynar) Rekabetçi oyunlar için bazı oyuncular buna itiraz ediyorlar. Ama aslında kızdıkları yada sevmedikleri şey fsp değil. FPS zannederek havanda su dövüyorlar. Bunu tekrar bir video ile daha da detaylı açıklamak istiyoruz. Katılım için tekrar teşekkürler.
@ademmetin5496 ай бұрын
Hocam video için teşekkür ederim. Videodan çıkardığım sonuç FPS değerinden ziyade monitörümüz diğer bir kareye ne kadar hızlı geçerse o denli akıcı olur diyorsunuz. O zaman burada önemli olan husus monitörün MPRT ve GTG değeri mi?
@armacomputers6 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Evet iki görüntü arasında ki geçiş hızı bizim gözümüze en çok çarpan şey aslında. Yani resimler arası geçiş eğer sinemadaki hızda olabilse Hz i kimse konuşmayacak. Tarama hızları üzerine bizi fokuslayarak yanlış yerlerde bizi gezdiriyorlar. Buda bir pazarlama konusu. Herkes bu durumdan çok çok memnun. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@Surhay5 ай бұрын
çok değerli bilgiler teşekkürler.
@armacomputers5 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥.
@aliozguryurdatapan10 ай бұрын
Demek ki g sync, free sync kullanmak lazım ki ekran kartının gönderdiği kare hızı ile monitörün hz hızı eşitlensin. Yoksa imkanı yok eşitlenemez. Birinden biri biraz daha hızlı olur. Fps oyunlarında zaten fps saniyede kaç defa değişiyor. Sabit değil ki. Biz oynadığımız çözünürlükte ortalama kaç fps alıyorsak oynadığımız oyunda ona yakın hz olan monitör alıyoruz. Demek ki yüksek çözünürlükte g-sync free sync li monitör almak yüksek tazeleme hızından daha iyi. Yani 144hz yeterde artar. E bu durumda 144 fps veren ekran kartı da yeter. Ama şunu unıtmayın aslında monitörün hz hızı saniyede maksimum gösterebildiği kare sayısı. Aldığımız fps ise adı üstünde ortalama. Yani maksimum kaç fps almışsak monitör de o kadar hz olmalı. Yani ortalamaya değil oynadığımız ayarlardaki maksimum fps değerine bakarak monitör seçmeliyiz. Sonrada g-sync free sync çalıştırıp eşitlemeliyiz. Bu akıcı oyunu destekler.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@nuyox10 ай бұрын
Ne yapalım peki? Bu sorunu çözebilmek için yüksek hızlı görüntü aktaran bir projeksiyon cihazı mı kullanmalıyız?
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Kareler arası geçiş hızı yükseldiği taktirde ve %100 mükemmel sekronizasyon sağlanırsa benim fikrim 30 kare mükemmel bir akıcılık sağlar. Sinema örneği ortada. 24 resimle en aksiyonlu filmlerin bile hayat kadar akıcı hisler verdiği bir gerçek. Kimse 24 resmi seçemiyor. Yagırgamıyor vs. Önemli olan resimden resime geçiş hızı. Ekrana yansırken ekranın tamamına eş zamanlı yeni görüntünün bir anda oluşabilmesi. Sorunuza dönecek olursan bence 60Hz çok iyi bir senkronizasyon (Freesync yada GSync) ve iyi bir ekran. Bana göre renk değişim hızı ms cinsinden en yüksek olanları (yani düşük rakam) nispeten kare değişimlerinde daha iyi sonuçlar verecektir. FPS yükselmek bence bu işi daha iyiye götürmez. Önemli olan minumum 60 fps garantileyecek sistem olmalı. Çünkü 60fps altına her düştüğünde yine gözümüze takılır. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@nuyox10 ай бұрын
@armadroid Fps arttıkça frame time düşüyor. ms olarak 8.3 ve altı görüntü zamanında oyun kullanıcının tepkilerine çok iyi cevap veriyor. 60hz sabitlemek frame time artışına neden oluyor ve dediğiniz gibi çoğu yüksek tazeleme hızına sahip monitörler 60hz e düşürüldüklerinde patates oluyorlar. Fps olarak daha nereye çıkabiliriz anlamsız bir güç tüketiminden başka birşey değil farklı bir şekilde bu sorunun çözülmesi lazım 🙁
@QaTaQuLLe10 ай бұрын
Peki g-sync işe yararmı ? G-sync gecikmeyi arttırıyo deniyor. Rekabetçilerde önerilmiyor sanırım.Bunu biraz açarmısınız ?
@Xander_Sanchez10 ай бұрын
Rekabetçi oyunlarda tek derdin internet ping süren olsun, 30fps üzeri alıyorsan gerisi önemli değil.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Çok güzel bir tespit. Tekrar teşekkürler.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Arkadaşımız güzel cevaplamış.
@Burhanuzuntarla8 ай бұрын
@@Xander_Sanchez nasi onemli degil.. senelerdir rekabetci oyun oynayan biriyim.(counter strike) Maalesef boyle degil. Hic deneyimleme veya arastirma yapmiyorsunuz heralde.
@Nicades7 ай бұрын
@@Burhanuzuntarla adami once gorsen bile pingden mermin gitmeyince bir ise yaramiyor, rekabette ping en basta gelir, 50 mermin var tariyorsun ama rakibe degen mermi 5, giden mermi sayisi senin ekranda gordugunle sunucuya giden arasi cok farkli, anladin mi, ping i gectim serverlerin tick rate bile kotu zaten.
@sedatatas406610 ай бұрын
Siz anlatırken ben yoruldum vallahi. Adaptive Sync var gam yok.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@CagriGunduz10 ай бұрын
Nasıl tak diye burdayım ama 😃 Armaaa Seviliyorsunuz 🥰
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤️❤️❤️ İyiki varsınız.
@enginckc8 ай бұрын
Şimdi benim anlamadığım monitörüm 60 hz diye oyunda 150 FPS veren bir ekran kartı almayayım boşuna gideyim 7 8 yıllık ekran kartı da alsam olur mu yani 🤔
@armacomputers8 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Ekran 60Hz ise ekrana gelebilecek resim maksimum 60. Yani oyunlarda daha fazla resim oluştursa bile cihazınız ekrana yansıyamaz. Yani boşuna kürek çeker. Göremeyeceğiniz bir resim üretmiş olursunuz. Boşuna enerji vs. Bu konuda bir video daha çekeceğiz. Meraklıysanız takipte kalın. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@Mr4N1L7 ай бұрын
240 hz monitör kullanıyorum 240hz fps her zaman alamasam bile çok daha akıcı hissettiriyor. CS2 oynayan biriyim. 60 dan 144e ondan da 240a çıktım. Bilimsel açıklama olabilir fakat his olarak iyi hissettiriyor net olarak. 540 alacam ilerisi için
@armacomputers7 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Psikolojik olarakta yanılıyor olabilirsiniz. İzlediniz mi bilmiyorum; Yapılmış bilimsel deneyler var. Mesela birebir aynı içeceği farklı renkli bardaklardan içiriyorlar; deneyenler tadlarının farklı olduklarını söylüyorlar. Meşhur şarap deneyleri var vs. Bir çok yerden okuyabilirsiniz ama size bir link vereyim. uzaymaymunu.blogspot.com/2011/06/sarap-eksperi-sarap-kadehini-kaldryor.html Bunun gibi bir çok örnek var. Psikolojimizin bizi kandırdığı ile alakalı. Bizim kendi içimizde de Hz deneyi yaptık. Profosyönel E-SPOR oyuncuları üzerinde birebir aynı sistemler ve ekranlar üzerinde sadece Hz ayarlarını değiştirerek; (165, 144 ve 120) yaparak sırayla bütün cihazlarda oynatarak hangisinin hangisi olduğunu anlamalarını istedik. Hepsi farklı sonuçlar söyledi ve itiraf ettiler. Anlayamadıklarını. Çünkü hiç bir tiyo yoktu. AYnı ekranlar ve aynı PC'ler. Sadece ayarları farklıydı. Büyük ihtimalle sizinde benzer bir durumunuz olsa gerek. Ne yazık ki insan gözünün böyle bir yetenegi yok. Saniyede 30 resimden fazlasını göremiyoruz. Resmin ekrana geliş yöntemi, hızı vs ise arka plan sebepler. Zaten asıl farklar orada oluşuyor. Resimlerin ekrana geliş yöntemleri, hızları vs. Sinema gibi ışık hızıyla şak diye bütün ekrana bir anda gelse bize 30 resim jilet gibi görüntü yaratır. Daha fazlasını da ayırt edemeyiz. Ama bu oyun hepsinin işine yarıyor. İşlemci üreticisi gereksiz yere daha güçlü işlemci satıyor. Ekran kartı üreticisi de memnun. Oda lazımından çok daha güçlü ekran kartı, monitörcüler derseniz göbek atıyor bize saçma sapan şeyler satarak vs. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@Mr4N1L7 ай бұрын
@@armacomputers 60 hz kullanan biri 144e geçince farkı anında hisseder. Fakat 144 ve üstünü hissetmek zor ama milisaniye bile olsa fark var. CS oynuyorum 144 hz kullanan biri ile 360 hz kullanan biri arasında fark var. Elbette dediklerinize katılıyorum fiyatları çok yüksek ama cs denilen oyunda fps 600 alınıyor iyi bir sistem de. Ben bizzat 60 kullanan biri olarak 144e geçtiğimde çok büyük fark hissettim. Sonra 144ü satıp 240 aldım üst düzey bir fark yoktu ama daha akıcı hissettirdi. 144 ve sonrası gereksiz diyemem illa farkı var ama ufak farklar. 60 hz berbat orası net
@armacomputers7 ай бұрын
@@Mr4N1L Hz yükselirken belirli bir yere kadar gerçekten fark ediyor olabilirsiniz. Hatta belirli hallerde 300-500Hz de bile farklar çıkabilir. Ama bizim asıl anlatmaya çalıştığımız konu şu: Olayın Hz ile hiç bir alakası yok aslında. Bize bu olayı Hz üzerinden pazarlayarak büyük bir dolandırıcılık şebekesi gibi çalışıyorlar. Yani 60Hz de mühtiş akıcı görüntü elde edilebilir. Bunu yapmak yerine bize 300-500Hz ile benzer etkiyi yapmaya çalışıyorlar. Bu yüzden de hep bir sorun yaşıyoruz. Bu sefer donanım yetersiz kalabiliyor vs. Adamların amacı farklı. Pazarlama yapıyorlar. İşi çözmek yerine çözmemek çok daha karlı. Bu arada bazı sahnelerde (sahnelerin yapısı gereği) ekrana yeni oluşan görüntünün oluşma tekniği ile benzer yönde yada zıt yönde tarama yapılırken kaç Hz olursa olsun minik tuhaflıklar oluşabiliyor. Bunu videoda açıklamaya çalışmıştık; diyelimki gözümüzle görünemeyecek bir hızla bir araba önümüzden geçsin. Aşırı hızlı olsun. Işık hızı veya daha üzeri (teorik konuşuyorum) o aracı göremediğimizi düşünün. Ama eğer bulunduğumuz yani o araca bakan yer komple araçla benzer hızdave benzer yönde giderse o göremediğimiz araç önümüzde durur. Sabit gitmiyot gibi görünür. Ekran taramaları ile gelen (oluşan) görüntünün olayı da buna benziyor. Hz ile alakalı bir konu değil bu. 10,000Hz de olsa bazen gözümüze hala sorun oluşturan haller oluşabilir. Zaten firmaların amacı olayı çözmek değil. Sürekli bizi bu daha iyi şeklinde sonsuz bir pazara çekip dolandırmak. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@Emrsymen10 ай бұрын
iyi günler elimde 1070 ekran kartı var ama bu modelde vram lerinde soğutucu yok diğer modellerde hepsinde var bu sorun çıkarırmı yanma vs gibi bir durum
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. ♥♥♥ Eğer fabrikasyon olarak o şekilde bir üretimse mantıken sorun çıkmaması lazım. Tekrar teşekkürler.
@byigit8610 ай бұрын
Vİdeo başlığı daha iyi olabilir. Kolay gelsin.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@kaganfk9 ай бұрын
yani özet olarak ne yapmamız lazım 60 hz monitör mü kullanalım tam anlayamadım benim monitörüm 165 hz dp kablom olmadığından hdmi kullanıyorum şuan 144 hz kullanıyorum ne yapmalıyım 60 a mı çekeyim
@armacomputers9 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Zor bir durum. Videoda anlattığımız gibi aslında kare sayısının bir öenmi yok. Karelerin birinden diğerine geçiş hızının yükselmesi lazım. Fakat monitör üreticilerini bu yaparken adilik yaparak taramayı da hızlandırıyor. Yani mesela bir resimden diger resme geçiş hızını 10 kat arttırdıkları zaman taramayı da 600Hz yapıyor mesela. Arkası çorap söküğü gibi geliyor. Bu sefer bizim PC 600Hz e kitlemek vs gerekiyor. Düşerse göze çarpıyor vs. Uzun lafın kısası bence bilgisayarınızın garanti edeceiğ minumum resim sayısına göre optimim bir ayar yapmak en güzeli. 60 sa 60Hz, 75 ise 75Hz, 90 ise 90Hz vs. Ama zorlanmadan bilgisayarınızın en kötü koşulda rahat rahat verebileceği bir FPS bulup o miktarda Hz ile oynayıp, freesync, vs bir teknoloji ile birebir kitlemek en iyisi olacaktır. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@kaganfk9 ай бұрын
@@armacomputers monitörü 60 hzye düşürdüm eskiden 60 fps kasıyo gibi görünüyordu şimdi çok akıcı baya iyi görünüyor çok teşekkürler
@jackdaniels36910 ай бұрын
Bilgiler için teşekkür ederiz...
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤İyiki varsınız.
@thepashalol10 ай бұрын
İyi de 300 fps ile bir bilgisayarda akıcı hissetmezken diğer bir bilgisayarda 300 fps akıcı hissettiriyor yani bu video tamamen teorilerden ibaret oluşan sahne ne kadar çoksa akış açısından o kadar iyidir
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Videoyu izlediyseniz olayın kare sayısı ile bir alakası olmadığını anlatmaya çalıştık. Mesela en hızlı sahnelerden oluşan aksiyon filmlerini bile sinemada izlersek hayat kadar akıcı hissediyoruz. Halbuki 24 kare/sn. Yani 24 kare bize yeterince akısı his veremeye yetiyor. Asıl sorun kareden kareye geçiş. Geçerken yavaş kalma, gözümüze takılma, yırtılma vs. Sinema sistemi gibi geçişler ışık hızıyla ve tüm ekranda eş zaman oluşabilse 30fps ile gerçek hayat akıcılığında oyun oynayabiliriz. Seste de görüntüde de hız limitimiz var. Seste 44100Hz (yani 44100 örnekleme) bunun ötesine geçtiğimiz zaman teorik olarak ses çok daha mükemmel olması gerekiyor. Ama hiç bir insan kulağı aradaki farkı fark edemiyor. Sestede görüntüde de bizi aşan rakamlar sadece birer kandırmaca. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@thepashalol10 ай бұрын
sinemada izlenen filmlerin 24fps olması ama yine de rahatsız etmemesi sebebi baktığımız görüntünün büyük olmasından kaynaklı çünkü odaklanamıyoruz tamamen devasa görüntüye@@armacomputers
@fuseum10 ай бұрын
ms burada işin neresinde
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤Tam olarak değil ama kısmen bir görüntüden diğerine geçiş hızı için gerekli parametrelerden biri. Aslında keşke monitör üreticileri öyle bir veriyi tam olarak verebilseler. Bir ekrandan bir başka ekrana tamamen geçiş süresini verseler. Bence en önemli etken bu olurdu. Sinemanın monitörlere karşı en büyük artısı bu. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@nailco9 ай бұрын
Freesync be gsync bu tip durumların önüne geçebilmek amacı ile geliştirilmiş teknolojiler hocam. Bomboş bir konuyu bomboş bir şekilde videoya dökmüşsünüz. Emeğinize sağlık ama gereksiz, tıpkı sıvı soğutucu ve kasa içi fan yönleri hakkında konuştuğunuz shorts videoları gibi. Teşekkür ederiz.
@armacomputers9 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. ♥♥♥
@Xander_Sanchez10 ай бұрын
Hocam istediğin kadar anlat kimseye anlatamazsın. Donanım üreticileri kartları satmak için senden daha fazla mesai yapıyor ve para harcıyor :)
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Hiç bir ticari amacımız yok. İsteyen istediğini alsın. Zaten alırlarda. Biz çalışma prensibi hakkında gerçek bilgileri aktarmaya çalışıyoruz. Tekrar teşekkürler.
@cagatay326010 ай бұрын
hocam anlamadık gene 3.videyuda istiyoruz😬😬
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@cagatay326010 ай бұрын
@@armacomputers hocam bu cevabada teşekkür ederim hocam şimdiki okurlar kendimden biliyorum o attıklarınızı okumazlar bu cevabı okurken zorlandım sağolun yinede :)
@armacomputers10 ай бұрын
@@cagatay3260 Bizde güzel katılımlarınız için çok teşekkür ederiz. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Tekrar teşekkürler.
@HAYALET1810 ай бұрын
alınan monitörlerin yenileme hızları benim 240 hz , tüm oyunları 240 hz e eşitledim düşme yükseltme yok aynı yırtılma yok
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Eğer hiç tökezlemeden 240 fps görüntü çıkartabiliyorsa sisteminiz gözünüze bir çarpma olmaz. 239 da olmazda 241 de olmazsa; sürekli 240fps sabit yeni görüntü oluşabilirse dediğiniz gibi çok akıcı güzel bir görüntü oluşur. Ama benim özerim onun yerine daha düşük fps'lerde sabtlemek. Çünkü daha düşük FPS leri sabitlemek (garantlemek) daha kolay oluyor genelde. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@HAYALET1810 ай бұрын
@@armacomputers ekran kartı iyi 6800 amd , ram 64 ddr5 6000 mhz ve ryzen 9 7950x3d işlemci samsung 990 pro m2 1 tb ekran 4k 240 hz 1ms samsung curved monitör oyunları full hd 2 k 4k ayarlarım hep bazı oyunları oyun içi fbs sabitleme var sıkıntısız oynuyorum free sync pro modu açık monitörde , ekran kartı ve işlemci smart acces memory modu açık
@yetkintozlu10 ай бұрын
Konuyu aydınlatmak çok kolay. Bir sizin dediğiniz gibi rekabetçi oyuna girer oyuncu iki kendi bildiği gibi. Sonuçlara bakılır. Teori işi kimseyi tatmin etmiyor.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@lilitu99239 ай бұрын
fps tuzağından kasıt ne ? Monitör kaç fps destekliyorsa zaten maks o kadar akışkan görüntüye sahip oluyorsunuz 60hz monitörde 500fps alsan bile görüntü sana yine 60hz gelecek. Video olsun diye çekmişsiniz gereksiz content
@armacomputers9 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ♥♥♥. Videoda anlatmaya çalışmıştık. Burda özetle tekrar bahsetmeye çalışalım. Sİnema'da saniyede 24 resim geçiyor. 60 resim insan gözü ötesinde. 24 üzeri %90 insanı çok rahat limitlerinde karşılıyor. Sorun resim sayısı değil. Resim sayısı (FPS) söylemi tam bir TUZAK. Buna karşılık Hz söylemi sanki yetersizmiş algısı yapılarak bu rakamlar (bilinçli olarak) yükseltiliyor. Tüketici kısaca kandırılıyor. Sebebi basit. Bizim sorunumuz resim sayısı değil. Resimleri ekrana gelme hızı. Yani 60Hz (saniyede 60 resim) gelirken ring seferi gibi sürekli bir ekran tazelemesi yapıyor. Bu çok yavaş bir tarama (ama az resim değil) Bunu 10 kat seri yapsa ama yine 60 sefer yapsa jilet gibi göreceğiz. Bunun yerine 600Hz yapıyorlar ve biz yine jilet gibi görüyoruz. Ama asıl bizim jilet gibi görmemizin bebei sanki 600 resim olarak lanse ediliyor. Aslında tarama hızı artarken resmin ekrana gelme hızıda ona paralel olarak hızlanıyor. Dolayısı ile burada TUZAK dediğimiz bölüm başlıyor. Bu seriliği yakalamak için sanki daha fazla kare (resim) oluşturmak gerekliymiş durumuna düşürüyorlar. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Daha yüksek donanım ihtiyacı, aynı etkiyi almak için göremeyeceğimiz 5-10 kat fazla resim vs. SOnuç? Yine olmuyor. NEDEN? Çünkü mesela 600Hz e çıktığımızda sürekli 600 resim yaratmak gerekiyor. 60 resmi yaratmak çok daha kolay ve garanti iken göremeyeceğimiz bir sürü ara resim oluşturuluyor. Arada bir tökezleme hemen gözümüze çarpıyor. 600 resim deyip geçmeyin. Videoda verdiğimiz örnek gibi. 2 araç yan yana gitse birisi 1 milyon km hızla gitse digeri 1 milyon 10 km hızla gitse biri birine bakarken 10km hızla gidiyor görür. Buradaki örnek gibi 600 resim ekran gösterirken, ekrana 598 resim yollanırsa o 2 eksik resim göre çarpar. TUZAK diye tabit ettğimiz bölüm burası. İşi çok daha zor vs hale getiriyorlar. Halbuki monitör üreticileri 60Hz monitör üretseler ama 600Hz deki kadar çabuk ekrandan ekrana geçiş hızı yapabilseler bu iş 60HZ ile 600HZ kalitesine ulaşır. Hem bizim 60 kare resim üretmemiz çok daha fazla garanti altında olur vs. Anlaşılmayan bir bölüm vs varsa bu konu hakkında yeni bir video çekmeye çalışabiliriz. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@sadpapatya349210 ай бұрын
ee yani özet geççermisin napalım alalımmı almayalımmı?
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@sadpapatya349210 ай бұрын
@@armacomputers bot basmış aq
@sadpapatya349210 ай бұрын
@@armacomputers bot 😪
@g0kh4n3910 ай бұрын
Teşekkürler.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤İyiki varsınız.
@hasanhuseyindincer533410 ай бұрын
👍👍
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤İyiki varsınız.
@roboticman197710 ай бұрын
keşke bilmeden konuşmasak
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@teodopolis10 ай бұрын
arch linux ve cachyos kernelinu kullan windows ne kadar çöplük olduğunu anlarsınız zaten
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. ♥♥♥
@valleyOFwar10 ай бұрын
cevâb veremedi
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤ Bunların deneyleri bilim adamları tarafından binlerce kez yapılmış zaten. Bizim kendi dahili testlerimizde var. Artı ben şahsi olarak Türkiye'deki ilk "Hızlı Okuma" Kurslarının yazılımlarını yazmıştım. 1990 öncesi. Prof. Oğuz Türkkan'dı hocamız. Kulak nasıl ki 44100 (CD kalitesinin ötesi) örneklemenin üzerinde bir fark fark etmiyor. Gözünde bir hızı var. Ve bu 24 olarak tespit edilmiş. Videoda anlattığımız gibi sizin fark ettiğiniz şey kare sayısı değil. Resimden resime geçiş hızı. Geçiş hızları yavaş olduğu için ve gelen resimle ekran taraması senkronize olmadığı için sizin yırtılma vs diye tabir ettiğiniz olaylar oluşuyor. Bunun oluşmaması içinde videoda bahsettiğimiz şartların olması lazım. Yani siz ister inanın ister inanmayın kulağınızında, gözünüzünde, burnunuzunda vs (bütün duyu organlarınızın) bir sınırı var. Ve bu sınırlar sizin zannettiklerinizden çok daha az. Biraz konu dışı olacak ama belki biliyorsunuzdur bir çok üniversitede çeşitli deneyler yapılıyor; Mesela bir tanesini göndereyim. www.linkedin.com/pulse/alg%C4%B1n%C4%B1n-%C5%9Fa%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1c%C4%B1-etkisi-%C5%9Farap-deneyi-uzmanlar-3n7kf/?originalSubdomain=tr Bütün bu tür deneyleri saygın üniversiteler araştırma için yapıyorlar ve sonuçlar hep aynı. Psikolojinin biyoloji üzerinde ki büyük etkileri. Bu deneyi mutlaka okuyun. Siz eğer size bir algı oluşturulduysa ve onun daha iyi birşey olduğuna inandırılıyorsanız. Gözünüzde kanar, burnunuzda, dilinizde, kulağınızda. Bu artık bilimsel bir gerçek. Siz onu o sanmaya başlıyorsunuz. Umarım bizi yanlış anlamıyorsunuzdur. Biz youtuber vs değilliz. Monitör vs de pazarlamıyoruz. Amacımız kanalımızda bütün gerçekleri aktarmak. Bu durum bu şekilde. Çok fazla deneyi de yapılmış bir konu. Bizde çok yaptık. Eğer karşı taraf haberi yoksa hep şaşırıyor. Biliyorsa farklı reaksiyon veriyor. Aynı şarap deneyleri gibi. Bilmediklerinde başka bildiklerinde tepkileri bam başka oluyor. Katılımınız için tekrar teşekkürler.
@TheMrOpen10 ай бұрын
Ya cem bey, ben neden sürekli sizin yanlislarinizi duzeltiyorum. Hz demek, monitörün 1 saniyede kendini yenileme hızı demektir. FPS ise, bir oyunda veya filmde 1 saniyede oluşan görüntü kare sayısıdır. Zaten biz monitör alırken, 144 Hz, veya 165Hz diye alıyoruz, ki o şekilde satılıyor. Siz hiç 144 FPS monitör, veya 165 FPS monitör diye bir satış ilanı gördünüz mü? Kısacası, 60 Hz monitörün olur, oyuna girersin, yukarıda 300 FPS yazar, 1 e 5 kandırmaca ve yanılma diyelim. Monitörün 165 Hz olur, oyunda 300 FPS yazar, 1 e 2 yanılma olur. Bu da FPS veya yarış tarzı hızlı aksiyon olan sahnelerde hissettirir. O bulanıkligi görmezsin. Ayrıca mouse input oranı artar. Bu da sana daha seri ve hassas gelir. Hoş bu konuyu bildiğinizi sanmıyorum zaten.
@armacomputers10 ай бұрын
Değerli katılımınız ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ❤❤❤
@enginckc8 ай бұрын
Reis ben şimdi 60 hz monitörüm var diye 10 yıllık ekran kartı da kullansam olur mu yani boşuna mı ekran kartına para veriyoruz 60 70 fps oynatan ekran kartı yeter de artar mı yani onu anlamadım