Fularsız Podcast #11 - Dördüncü Dalga 5: Yeni Devlet, Yeni Toplum

  Рет қаралды 8,973

Fularsız Entellik

Fularsız Entellik

Күн бұрын

Пікірлер: 39
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
BÖLÜMLER: (00:05) Karşılıklı teşekkürleşmeler (01:05) Bu bölüm niye özel? (01:55) Devrim değil devrime karşı sigorta primi (04:02) Eşitlik paradoksu (04:47) Mutluluk (06:02) Özgürlük vs bağımsızlık (07:37) İfade özgürlüğü (09:35) Biat Kültürü (12:02) Çalışma ve adalet arasındaki ilişki (14:20) Büyük Birader (18:28) Özel hayat (19:15) Cennet ve cehennem (22:00) Divide et impera - büyük balık küçük balık (25:22) Şirketokrasiye karşı tepkiler (27:50) Devrimcilik (31:02) Tavsiyeleriniz
@FakitiFakFak
@FakitiFakFak 5 жыл бұрын
Kanallar kısmını doldurabilirsen über olur abi.
@JasmineSkate242
@JasmineSkate242 3 жыл бұрын
Hocam emeğine sağlık.
@furkansimsek33
@furkansimsek33 5 жыл бұрын
Sevgili Fularsız, Seni ekşi sözlükteki entrylerin ile tanıdım ve yıllardır takip ediyorum. Podcaste başlamana çok sevindim. İnanır mısın bilmiyorum ama Danimarka’da gittiğim Roskilde müzik festivalinde bile alkol ile ilgili podcastini kaçırmadım. Seni dinlerken değerli bir arkadaşımla sohbet ediyor gibi hissediyorum. KZbin’a Podcast yüklemene de ayrıca sevindim. Çünkü bazen mail ile bildirim gelmiyor. İlk çağ felsefe serini ve ekstra yorumlarını da burada dinlemeyi çok isterim. Başarılarının devamını dilerim. Seni sevenleri çok bekletme her hafta bir Podcast bekliyoruz:) Sevgilerle, Furkan
@derdadonmez6332
@derdadonmez6332 Жыл бұрын
Hangi müzik festivali demiştiniz ?
@lethean6122
@lethean6122 4 жыл бұрын
İlker Canikligil ile yaptığın programdan tanıma fırsatı buldum. Gayet sağlam içerik üretiyorsun, eline sağlık.
@adt64
@adt64 5 жыл бұрын
Videolar mükemmel devamı gelsin
@evetefendimsepetefendim
@evetefendimsepetefendim 4 жыл бұрын
Cesur yeni dünya
@dogukanuslu2946
@dogukanuslu2946 5 жыл бұрын
Bu bölümde diğerleri gibi çok güzel olmuş ve bir çok önemli noktaya değinmişsiniz, teşekkür ederiz. Podcasti dinlerken hep ETG nin insanların psikolojisine etkisi nasıl olar acaba diye aklımdan geçirdim. Evet insanlar yüzeysel anlamda özgürleşecek, eğer yeterli imkanlar sağlanırsa sosyo-kültürel anlamda seviye atlayacak fakat bu yeni sistem insanların kafasında bir çok soru işareti de doğuracak. Ekonomiyi, doğayı, dinleri, hayatı sorgulama gibi. Ayrıca toplumun hatırı sayılır bir kesiminin sanat, edebiyat ve felsefeyle ilgilenecek veya hiç bir şeyle ilgilenmeyecek kadar boş zamanı olması nasıl bir infial yaratır? Suç oranları, cinayetler, intiharlar, içip içip sapıtmalar.. Bu perspektiften de bir yorumunuz olursa sevinirim. Sağlıcakla kalın.
@anlyasinoguz6373
@anlyasinoguz6373 5 жыл бұрын
kaptırdım geldim hemen
@umitaslan6456
@umitaslan6456 2 жыл бұрын
Dünyada şuan buluna israfın azaltılması gıda kıtlığı ve doğa dengesinin bozulması gibi durumlara çözüm olabilir mi?En azından dünya nüfusunu azaltma gibi bir amacı engelleyemez mi?
@umutakca6435
@umutakca6435 5 жыл бұрын
artan zaman. bilim ve sanatta yeni bir devri başlatabilir mi?
@ahmetozcan3170
@ahmetozcan3170 5 жыл бұрын
Sanmıyorum, yt enes batur
@9797-d3v
@9797-d3v 4 жыл бұрын
Evde sanat yapılır da evde bilim yapılmaz. Ancak öğrenilir.
@akurmustafa_
@akurmustafa_ 5 жыл бұрын
Artan verinin (özellikle kişisel verinin) ve gelişen veri işleme mekanizmalarının toplum mühendisliği üzerine etkileriyle ilgili bir bölüm yapabilirsin bence. malum geçen yıl Cambridge Analytica gibi bir olay yaşandı. İleride boş vakit insanları siyasallaştırır ve sistemi tehlikeye sokar mı diye hipotize ettik ama belki merkezi sistemlerin kontrol mekanizmaları o kadar gelişecek ki fikirler, düşünceler de kontrolün bir parçası olacak.
@karahanbulut78
@karahanbulut78 5 жыл бұрын
bu bolum cok güzeldi elinize saglik. benim aklima su geldi. sermaye super zenginlere kayiyor. dunyayi su an belli aileler yonetiyor. finans sistemine bu aileler hakim. ben onlarin yerinde olsam fabrikami robot calistiriyorsa bu kadar insana niye gereksinim olsun? ilk hedefim nufusu azaltmak ve dogal kaynaklari korumak olurdu. belki de su an cin-amerika ticaret savaslari ve korumacilik bunun ilk adimlarindan biridir. sisteme bu sekilde sinirli dogal kaynaklarla bakarsak gelecekde ne olur? diye size sorayim dedim
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
Üstünkörü cevabım şu olurdu: 1) Süper zenginler var ve daha da zenginleşiyorlar ama sayıları çok. Dünyayı birkaç aile yönetmiyor yani. Bir sürü güç odağı var. O yüzden "nüfus azaltma" programı diye bir şeyi yürürlüğe koyacak kimse yok. Çin yaptı işte en son, onlar da durdular ve zaten onların projesinin süper zenginlerle bir alakası yoktu 2) Üretimi robot yapacak ama onlara mal satamazsın, çarkı döndüremezsin.
@mehmetbagl9375
@mehmetbagl9375 5 жыл бұрын
Genel olarak beklenilen olası yenilikler, olası senaryolar dışında bir şey gerçekleşmeyecek gibi konuşuyoruz. internet gibi icat edilmeden önce hayalini dahi kuramadığımız öngürülemeyen yeniliklerin çağı bitti mi?
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
Endüstri 4.0 kapsamında değil ama gerçek AI (veya superhuman AI) böyle bir devrim yaratır. Bir de bilinçlerin dijitalleşmesi ve sanalda yaşamak.
@oddhub10
@oddhub10 5 жыл бұрын
Karıncalar defansa gelsin ahhahah
@idristekin5271
@idristekin5271 5 жыл бұрын
Abi cennet cehennemin benzemesi olayına ilişkin "the good place" diye bi dizi var, ben de ilk sezonunu izlemiştim devam etmeye vakit bulamadım ama ilgi çekiciydi. Bilmiyorum dizi izlemeye vaktin var mı veya izliyo musun ama söylemek istedim. Bu arada podcastlerin konuları gerçekten çok iyi ve ilgi çekici. Emeğine, ağzına sağlık.
@sadettinsenberber275
@sadettinsenberber275 5 жыл бұрын
Çok güzel bir bölüm olmuş, bize kattığınız her şey için çok teşekkürler. Aklıma takılan sorular: Milyarlarca data ile beslenen ve IoT ile insan hayatının tamamına hakim olan algoritmalar çok rahat bir şekilde üretmeyen %89'u hiç bir başkaldırıya ihtimal bırakmayacak biçimde günümüzdekinden çok daha komplike bir "Instagram" toplumuna çevirebilir, peki güç sahibi olan %11'in bu safhadan sonraki motivasyonu ne olabilir? Yeterince süre geçtikten sonra insan elitler ve dünyayı gerçek anlamda yöneten algoritmalar arasında bir mücadele başlayabilir mi? İkinci sorumun asıl çıkış noktası bir algoritma bilinç geliştirebilir mi veya yok etme, kontrol etme dürtüsü bilinç gerektirir mi? Gelişmiş bir AI, insan veya herhangi bir dış müdahaleye karşı yapılan müdahalenin muhakemesini yapıp verimli olmadığı gerekçesiyle müdahaleyi geri çevirebilir mi? Mesela kurulan mutluluk toplumunun bazı etik veya toplumsal kaygılarla insanlar tarafından sekteye uğratılmasına makineler yaptıkları işin yüksek oranda başarılı olması gerekçesiyle bir kalkan oluşturabilir mi?
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
Bir iki tanesine cevap vereyim. Mevcut algoritmalar karmaşıklaşsa bile bilinç oluşturmaları çok zor. Belli ki bilinç için çok daha karmaşık bir "network" gerekiyor, insan beynindeki sinaps sayısını düşün. Ama algoritmaların bir "direniş" göstermeleri için bilinçli olmalarına da gerek yok. Yeterince akıllı davranmaları yeter. Paperclip Maximizer hikayesi bunun hakkında tam.
@nurikaraman8506
@nurikaraman8506 4 жыл бұрын
tutmadı abi
@FularszEntellik
@FularszEntellik 4 жыл бұрын
Hangisi tutmadı?
@nurikaraman8506
@nurikaraman8506 4 жыл бұрын
@@FularszEntellik gelecekten atıp tutucaz demiştin ya, attık da, Corona tuttu
@neckaromaw1810
@neckaromaw1810 5 жыл бұрын
Sana bağış yaparak ağa babası olmak istedim ama kredi kartım yok
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
Gönüllerin ağababasısın o zaman
@İbrahimQasımlı-r9h
@İbrahimQasımlı-r9h 5 жыл бұрын
Abi şu Türkiye ile gelişmiş ülkeler kıyaslamasını pek anlamadım. Gelecek için konuşuyorsak, zaten devletin para verdiği insanlar işsiz kütle olmayacak mı ? O zaman iktidarda olan kişinin arkasındakı kurumda bizim değil, o kurumun parası oluyor
@methadore
@methadore 5 жыл бұрын
Abi efe aydalı tavsiye ederim gündelik konularda her hafta 1 - 2 saatlik podcast yapıyor uzun zamandır. Senin kadar ileri görüşlü olmasada kendince çok iyi konulara değiniyor. Geçen sene marttan beridir dinliyorum. Yer yer gırgır yer yer ciddi konularda bazende felsefi konularda beyin fırtınası yapıyor. Mutlaka dinlemeni tavsiye ederim. Şimdiler de film yapmaya çalışıyor elinden geldiğince. Anlattığın konulardan derleme yaparak bir senaryo oluşturup elde ettiğin bağışlarla ufak ufak set malzemeleri toparlayıp elinden geldiğince şöyle zengin içerikli lezzetli kısa filmler oluştursan süper olur. Hayalgücünü bi noktaya yansıtmış olursun hem belki aydınlanır millet 😀
@selimuckan7418
@selimuckan7418 5 жыл бұрын
Efe Aydal mı? Serkan İnci onerseydin be kanka gençlere gerçekleri gösterip abilik yapıyor bu ağır abiler yararlanır herkes
@FularszEntellik
@FularszEntellik 5 жыл бұрын
Eyvallah. Film zor iş, paradan çok ekip lazım, ben alakasız bir yerde tek tabanca takılıyorum şimdilik.
@bektasavsar8147
@bektasavsar8147 5 жыл бұрын
Abi qalp atar :/
Fularsız Podcast #10 - Dördüncü Dalga 4: Evrensel Temel Gelir (2/2)
31:28
Fularsız Podcast #22 - Kötülük Problemi 3: Hayvanlar Alemi
26:14
Fularsız Entellik
Рет қаралды 12 М.
УДИВИЛ ВСЕХ СВОИМ УХОДОМ!😳 #shorts
00:49
1% vs 100% #beatbox #tiktok
01:10
BeatboxJCOP
Рет қаралды 38 МЛН
Что-что Мурсдей говорит? 💭 #симбочка #симба #мурсдей
00:19
Fularsız Podcast #24 - Silikon Vadisinin Muhtarı
40:01
Fularsız Entellik
Рет қаралды 8 М.
Fularsız Podcast #36 - Komplo Psikolojisi ve Doğru Argümantasyon (1/2)
34:08
Fularsız Podcast #18 - Türkiye Günlükleri 3: ABD'den Dönenler
32:25
Fularsız Entellik
Рет қаралды 10 М.
Fularsız Podcast #6 - Ortak Ahlak
37:21
Fularsız Entellik
Рет қаралды 20 М.
Fularsız Podcast  #38 - Pandemi 3: Serdar Kuzuloglu ile Salgın Sonrası 1/2
38:45
Fularsız Podcast #28 - Ve Şimdi Reklamlar
32:05
Fularsız Entellik
Рет қаралды 5 М.
Fularsız Podcast #44 - Kapitalizm Öldü mü 1: Merkantilizmden Marx'a
36:20
Fularsız Podcast  #39 - Pandemi 4: Serdar Kuzuloglu ile Salgın Sonrası 2/2
1:00:00
УДИВИЛ ВСЕХ СВОИМ УХОДОМ!😳 #shorts
00:49