فیلسوفان هیتلر_فصل هفتم،تبعید:تئودور آدورنو (قسمت اول)

  Рет қаралды 227

farhad azizi

farhad azizi

18 күн бұрын

کتاب «فیلسوفان هیتلر» نوشته ایوون شرات به زیبایی هرچه تمامتر و با جملاتی اثرگذار به دو گروه از فیلسوفان در هنگامه شکل‌گیری جنبش نازیسم می‌پردازد: فیلسوفان موافق و فیلسوفان مخالف هیتلر. مطالعه این کتاب سقوط کارل اشمیت برترین فیلسوف سیاسی قرن در پیوستن به ارتش فیلسوفان هیتلری را نشان می‌دهد و حماقت هایدگر را در اینکه هیتلر می‌تواند ناجی ملت آلمان باشد.
کتاب «فیلسوفان هیتلر» کتابی خواندنی درباره خدمت فلاسفه به دیکتاتوری و گسترش حکومت نفرت آدولف هیتلر، پیشوای آلمان در دهه سی و چهل میلادی است. رهبری که جنگ بزرگ دوم جهانی را به راه انداخت و قتل عام های گسترده علیه قومیت های مختلف به ویژه یهودیان را رقم زد. هیتلر رهبری مردمی بود که نه تنها پشتوانه مردم عادی آلمان بلکه خیل وسیعی از روشنفکران، نویسندگان، اساتید دانشگاه، فیسلوفان، پزشکان و اقشار مختلف فرهنگی آلمان را پشت سر خود داشت. این حمایت به قدری گسترده بود که حتی مردم آلمان از جمله اساتید و روشنفکران بدون این که متحمل فشار بیرونی باشند، کاملا به اختیار و اراده خود هم قطران و همشهریان و دوستان خود را که احساس می کردند با حکومت هیتلری مخالفند یا از همه بدتر یهودی هستند یا از عیبی برخوردارند که به موجب قانون حکومت رایش سوم از بین بردنشان مباح است، لو می دادند و با وجدانی آسوده آنها را راهی قتل گاه ها می کردند.
کتاب فیلسوفان #هیتلر حکایت تلخ اندیشمندانی است که صرفا چون یهودی بودند تاوان نفرت مردم متاثر از غلیان ناسینولیسم افراطی را می دادند. افرادی چون هوسرل و بنیامین و دیگرانی که توسط شاگردان یا دوستان نزدیکشان که از آنها حمایت کرده بودند تا در جامعه فرهنگی و دانشگاهی آلمان رشد کنند، صرفا به دلیل این که چون یهودی هستند، مورد تحقیر، خیانت و محرومیت از ساده ترین حقوق شهروندی خود قرار می گیرند و قربانی نفرت می شوند.
در این کتاب به تفصیل درباره مارتین هایدگر و هم فکران او که برای رسیدن به منافع شخصی عواطف خود را فراموش کردند و احساسات شاعرانه خود را لگدمال کردند و انسانیت را به فراموشی سپردند، پرداخته می شود و قضایایی از آنها نقل می شود که خواننده را متعجب و متاسف می کند.
همچنین از #هانا_آرنت یاد می شود که شاگرد و معشوقه هایدگر بود ولی ناگهان مورد بی مهری او قرار گرفت چرا که به ظن غالب چون یهودی بود و فیلسوف بزرگ آلمانی گمان می کرد ادامه رابطه با او به صلاحش نیست. این که چگونه آرنت به صورت معجزه آسایی از آشویتس جان سالم به در برد و بعدا به جمع کسانی پیوست که برای نجات یهودیان از آلمان نازی تلاش می کردند و بعد از سقوط نازی برای افشای جنایت های نازی ها در تکاپو بودند از دیگر بخش های خواندنی این کتاب است.
#هیتلر #فلسفه #فیلسوف #والتربنیامین #تئودورآدورنو
#wagner #hitler #philosophy #walterbenjamin #teodoradorno

Пікірлер: 4
@Jooyan
@Jooyan 8 күн бұрын
تشکر دوستان
@farhad-azizi
@farhad-azizi 8 күн бұрын
سپاس از همراهی شما🙏🌹
@pouautr7179
@pouautr7179 14 күн бұрын
Thanks👏👏
@farhad-azizi
@farhad-azizi 14 күн бұрын
🙏🌹
Super sport🤯
00:15
Lexa_Merin
Рет қаралды 20 МЛН
어른의 힘으로만 할 수 있는 버블티 마시는법
00:15
진영민yeongmin
Рет қаралды 7 МЛН
it takes two to tango 💃🏻🕺🏻
00:18
Zach King
Рет қаралды 28 МЛН
مصطفی ملکیان؛ بررسی کتاب انسان خردمند
1:51:46
فرهنگ‌ساز
Рет қаралды 15 М.
زندگی ارزشمند، جواب رواقیون - پرگار
51:06
Super sport🤯
00:15
Lexa_Merin
Рет қаралды 20 МЛН