✅ Güneş’in rengi beyazdır, ancak biz genellikle onu sarımsı olarak algılarız. Bu, Dünya’nın atmosferinin etkisinden kaynaklanır. Işığın kırılması yansıması ve soğurulması ile ilgilidir. Güneş sarı renkte görünür ama beyazdır. Bu bilgi doğru.
@akbascanan3 ай бұрын
@@dnzhoca evet beyaz ise o zaman orta sıcaklıkta değil yüksek sıcaklıkda olması gerekmez mi?
@dnzhoca3 ай бұрын
@@akbascanan evet bu konuda haklısınız fakat şöyle bir durum var. Beyaz yıldızlar, doğrudan sıcaklıkları nedeniyle beyaz ışık yayarlar. Çok yüksek sıcaklıklarından dolayı maviye yakın kısa dalga boylarında ışık yaydıkları için beyaz görünürler. Güneş ise, beyaz yıldızlardan daha düşük sıcaklıkta olmasına rağmen, tüm renklerde ışık yaydığı için beyaz ışık olarak algılanır. Ancak beyaz yıldızlar gibi “çok sıcak” bir yıldız değildir. Burada tüm ışık renklerinin birleşimi sonucu beyaz ışık oluştuğu bilinmelidir. Gökkuşağının oluşumu gibi. Yani Güneş tüm ışık renklerini yayar bu sebeple ışık renkleri birleşince beyaz renkli bir görünüm oluşur. Fakat beyaz renkli sıcak yıldızlar. Sıcaklıkları sebebi ile direk beyaz ışık yayarlar. Aradaki temel fark budur.
@akbascanan3 ай бұрын
@@dnzhoca teşekkür ederim hocamm
@inekcik3264 ай бұрын
hocam çok iyia nlatıyorsunuz ❤
@dnzhoca4 ай бұрын
Teşekkür ederim iyi seyirler ♥️
@Smhmrl3 ай бұрын
Arkadaşlar bu kanalı kesinnikle büyütmeliyiz hocamız çok iyi anlatıyor😇🥰🤩
@dnzhoca3 ай бұрын
Teşekkürler canım 🫶🫶
@Feyzauuuuu3 ай бұрын
hocam youtube da 3 yıl önce video atan kanal vardı onunda adı 'Deniz Hoca' idi ve sesi sizin sesinize de benziyor onun siz olma ihtimali var mı acaba? çünkü bayadır video atmadı ve sizin gibi çok iyi anlatıyor
@dnzhoca3 ай бұрын
Selam onu bilmiyorum bu kanalda eski videolarım da var benim, acaba onu mu diyorsun. Kanalın adı hep dnzhocaydı.
@Feyzauuuuu3 ай бұрын
@@dnzhoca pardon hocam karıştırmışım o zaman
@Osmanndy3 ай бұрын
Bulutsu oluşmadan önce bir yıldızmıdır açıklarmïsınïz?tam anlamadïm😢😮
@dnzhoca3 ай бұрын
Bulutsuların birçok çeşidi vardır. Bazı bulutsular ölen yıldızın kalıntılarıdır. Gezegenimsi bulutsular özellikle buna örnek verilebilir. Bu bulutsuya HELYESİK BULUTSUSU örnek verilebilir. Bazı bulutsularda yıldız patlamalarından(süpernova) sonra oluşur. Bu bulutsuların en güzel örneği YENGEÇ BULUTSUSUDUR. bu bulutsular oluşmadan önce bir yıldızdır evet ama her bulutsu oluşmadan önce bir yıldız değildir. Bazı çeşitleri sadece.
@Osmanndy3 ай бұрын
@@dnzhoca teşekkürler hocam
@cnar7133 ай бұрын
Hocam at basi bulutsusu karanlik bulutsu değil midir
@dnzhoca3 ай бұрын
Evet atbaşı bulutsusu karanlık bulutsudur. Yoğun toz ve gazlardan oluştuğu için arkasındaki yıldızlardan gelen ışığı engeller. Bu sebeple karanlık görünür.
@ozlemsakzl26863 ай бұрын
Hocam karadelik sonsuz bir bosluk mudur
@dnzhoca3 ай бұрын
Kara delikler aslında sonsuz bir boşluk değildir. Onlar çok büyük kütlelerin bir noktada toplanmasıyla oluşan, çok güçlü çekim kuvvetine sahip gökcisimleridir. Kara deliğin içinde, kütle çok yoğun bir şekilde toplanmıştır ki, bu yoğunluğa 'tekillik' deniyor. Tekillikte neler olduğu hala tam olarak bilinmiyor. Olayın özü olarak kara delik bir boşluk değil, aksine çok yoğun bir bölgedir diyebiliriz.
@ozlemsakzl26863 ай бұрын
@@dnzhoca sagolun hocam
@ardakarabulut76903 ай бұрын
Karadelik icine giren heseyi başka bir boyuta isinliyor ama kanıtlanmamış eints öyle diyor evrim ağacından gördüm
@dnzhoca3 ай бұрын
@@ardakarabulut7690 Şu an için, kara deliklerin içine düşen maddelerin başka bir boyuta ışınlandığına dair doğrudan bir bilimsel kanıt yok. Çünkü şu anki mevcut teknolojimiz bunları araştırabilecek kadar güçlü değil. Fakat zamanla o günler de gelecektir. Dediğin gibi Albert Einstein ve Nathan Rosen tarafından ortaya atılmış Einstein-Rosen Köprüsü (Solucan Deliği) teorisi var. Bu teori karadeliklerin başka bir boyuta yada başka bir evrene açılabileceğinden bahsediyor. Evrim ağacı çok güzel bir bilgi kaynağı takip etmeye devam et. Tebrik ederim 🎉🎉