Güney Kore de 1960 lı yıllarda tekstil gibi emek yoğun sektörlerle sanayileşmeye başlamış. O zamanlar nüfus artış hızı fazla ve işgücü maliyetleri düşük. Zamanla ağır sanayi ve elektronik sektörüne yatırım yaparak ekonomilerini dönüştürmüşler. Türkiye'nin de bunu yapması lazım. Tekstil gibi sektörlerin de Türkiye'deki üretimlerini Hindistan, Mısır, Bangladeş gibi ülkelere kaydırmalı.
@atillayildirim5229Ай бұрын
Teknofest reformist bir harekettir. 774.000 proje başvurusu tam anlamıyla DİP dalgadır. Türk Gençleri fikir üretmeye, proje yapmaya, ekip oluşturmaya, yarışmaya başlamış. Bu hareket Türk Devletini kısa sürede küresel güç yapar. Enerji problemini kısa sürede çözmek şart. Enerji üretimiyle oluşan cari fazlayı teknofest girişimcilerine destek, teşvik olarak vermek lazım.
@alpertopkaya7247Ай бұрын
Bu kadar kolay rekabetçiliğini kaybeden firmanın ne kadar katma değer üretebiliyorum diye sorgulaması gerekiyor kendisini. Tek rekabet unsuru ucuz işgücü mü? Türk insanına layık görülen bu mu?
@newmeplazaАй бұрын
Rekabet gucu o kadar kolay olmuyor.belli kalitenin altina dusmuyorsaniz ama en basiti tekstilde kaliteli mali satmakta bu ekonomik ortamda cok kisi zorlaniyor. Baska ulkelerde daha ucuz is gucu ve sartlar ile uretim var . Almanyada wolswagen bile kapatiyor fabrikasini .maliyetler daha arttigi icin. Disardan bakinca kolay gorunsede isin asli bu kadar basit degil
@vedbakАй бұрын
@@newmeplaza yapma yaa, bak sen
@abbsgmzАй бұрын
Kadıncağız girişte tr rekabetçiliğini kaybetti dedi ve 'local olmak gerekiyor' diye ekleyip altyapısını yaparak hindistan'da üretim yapacaz bye dedi. Daha da istihdam n'olcak,sanayinin hali, üretim vs ile ilgili sorularınız boş, anlamsız ve vakit kaybı olmuş.