ممنون. خیلی خوب بود....به نظرم بهتره که بجای واژه عربی غار بگیم "إشکفت" (به معنای شکافته شده) که در فارسی و همه زبانهای دیگه ایرانی مرسومه بجای غار. Eshkaft در فارسی قدیم چنانکه در زبانهای ایرانی که همگی نزدیک به فارسی هستند مانند کردی لکی لری گیلکی و غیره؛ بیشتر به جای "ب" از واج "و" استفاده میشده. مثلا ورهرام که بعدا بهرام شد. و همین "آو" که در فارسی امروز "آب" گفته میشه. تلفظ ان نیز AW است و نه Av حالا خوبه که این اشکفت قطر خیلی بزرگی داره و میشه که افراد برن و عمقش رو تخمین بزنن. ما یه اشکفت عمودی تو یه کوهی باسم کبود کوه لرستان پیدا کردیم تا عمق حدود 40 متری هم بطور کاملا غیراستانداردی پیش رفتیم منتها چون قطر چاه یه متر بیشتر نمیشد از نظر نفس کشیدن کاملا به مشکل برمیخوردیم تا جایی که نزدیک بود یه نفرمون کشته بشه. از اون عمق به بعد سه تا دهلیز پیدا بود افقی. که هر کدوم رو میرفتی بنظرم بی انتها بود. اصلا نمیشد نفس کشید. احتمال داره که اون اشکفت عمیق ترین اشکفت کل جهان باشه منتها غیرقابل پیمایش. خلاصه تو ایران اشکفت زیاد هست... از بهتریناش برای گردشگری که همه میتونن برن کاملا ایمنه و بازدیدکننده هم زیاد داره اشکفت سهولان هست.
@aroundtheworld14026 ай бұрын
سپاس از شما بابت اطلاعات نابتون🙏😍 اشکفت خیلی عالیه فقط تا زمانی که کسی برامون توضیح نداده نامفهومه، زبان لری بینظیره👌
@aroundtheworld14026 ай бұрын
چه شجاعتی! معلومه اهل طبیعت و گردشگری هستین😍
@m958076 ай бұрын
@@aroundtheworld1402 خواهش میکنم. البته لری و بقیه زبانای ایرانی مثل کردی لکی وغیره هیچکدوم زبان نیستند. اینها همه ذخیره های زبانی فارسی هستند که مثلا در سایه یک دولت ملی می بایستی در حفظ انها برای توان بخشی فارسی استفاده کرد مثل همین اشکفت بجای غار. این کاملا طبیعیه که یک زبان اون هم در طی تاریخ از هر شهری به شهر دیگه دچار دگرگونی حتی شدید میشه تاجایی که حتی از یه روستا به روستای دیگه هم در تلفظ گاها دچار دگرگونی میشن. این رو اتفاقا در مثلا کردی بشدت زیاد میبینیم.بطوریکه مثلا یک کرد ایرانی کردی باشنده سوریه رو نمیفهمه. یه کرمانشاهی 80درصد بوکانی رو نمیفهمه. من بعنوان کسی که دودمان و خویشانمون از ایلام تا کرمانشاه و هورامان ساکن هستند، به همه این زبانها اگاه هستم. و مثلا وقتی لکی صحبت میکنم ، یه سنندجی به ندرت پیام رو میفهمه. بنابراین درکل فقط ادمای کاملا بیسواد و متعصب خودشون رو تافته جدا بافته میدونن. در اینراه هم دو نوع طرز تفکر در تقویت این نااگاهی میکوشن. تفکر مذهبی و تفکر چپ در سایه رسانه های اجنبی جهت استعمار و فرسایش کشور. این دو طرز تفکر، مطلقا مسموم و ضدبشری هستند بطوریکه حاکمیت انها منجر به وحشتناکترین جنایتهای تاریخ شده. خیلی خلاصه علتش هم اینه که در این افکار با مغلطه و عوامفریبی، مبنای حقوقی رو بر گروه، دسته جات، سندیکا و جمع قرار میدن که بطور بنیادی با ارزشهای حقوق بشری و دمکراسی که بر مبنای "حقوق شهروندی یا فردی" بعنوان یکان سیاسی ست در تضاد است باینخاطره که حکومت های مذهبی و چپی فقط و فقط در جوامع کاملا بدوی، عقب ماند و متعصب متحجر شکل میگیره مانند مردم ایران دهه 50 و پیش تر.
@m958076 ай бұрын
@@aroundtheworld1402 خواهش میکنم.. البته بنظر یه حس جوگیری بود بیشتر....تقریبا هفته ای یه بار کوهنوردی رو میرم، اینجا هم که خوشبختانه انواع کوه و دره و چشمه هست که همیشه دوست دارم که همه رو بگردم. بقول حافظ گدا چرا نزند لاف سلطنت امروز / که خیمه سایه ابر و بزمگه لب کشت کوه ها بزرگترین قلعه های دنیاست و رودخونه ها بزرگترین جویها و دشت پر از کشت و چمن و جنگل هم بزرگترین بزمگاه های عالمن که هیچ قدرتی توان ساختن اینها رو نداره.... بعد همه اینها رو مفت و مجانی بهمون بخشیده دنیا (خدا)، بنابراین ما بحقیقت پادشاهان عالمیم فقط مشکل اینه که خبر نداریم