GÖTENE MK: Götenerundan 2024 blev en rallytävling inramad av god stämning och lyckat arrangörsskap

Рет қаралды 4,980

Götene Motorklubb

Ай бұрын

Götenerundan avgjordes 4 maj och lockade 83 bilar till start. David Nattsson, Falköpings MK, med kartläsaren Sebastian Johansson, Götene MK, slutade tvåa i rallytävlingen Götenerundan.
⎼ Visserligen vann jag min klass, men totalt räckte vi inte till. Vi dras med ett motorproblem och som vi behöver få ordning på inför kommande tävlingar, kommenterade David Nattsson.
Totalsegern togs av Stefan Alenmalm, Trollhättan och kartläsaren Erik Gustafsson, Lindesberg. Den tvåhjulsdrivna Volvon var åtta sekunder snabbare än Nattsson och Johansson.
De båda Götene MK-åkarna Claes Söderqvist med kartläsaren Martin Andersson förutspåddes kunna störa de bästa bilarna. Men så blev det inte. Claes slutade fyra i klassen B-förare 2wd, en sekund från pallplats, och 20:e plats totalt.
Värt att notera är att legendaren och meriterade rallyföraren Mats Jonsson, 66, från Forshaga slutade på 15:e i sin Toyota Celica, 52 sekunder efter totalsegraren. Mats har bl a vunnit Svenska Rallyt två gånger och har många SM-segrar bakom sig.
Song: The Storm
Music by: CreatorMix.com