Nu pot decat să apreciez temele, invitații și, nu în ultimul rând, limba română curată,clară. Mulțumesc.
@aurelianancaАй бұрын
Felicitari Cristi,citesc deja cartea ta.
@Kuac85Ай бұрын
Excelent dialog.
@mariaalexandrabalan8819Ай бұрын
D-l Manilochi,va informez ca,Codreanu a fost arestat in martie 1938 si a murit în noiembrie 1938,iar tot ce s-a întâmplat după aceea nu a fost sub comanda sa,ci a lui Sima.
@VladStoianАй бұрын
Îmi plac gura și dinții și ochii acestui om. Ce invitat frumos! Plus o discuție extrem de utilă în prag de alegeri prezidențiale.
@eugenserea4285Ай бұрын
Și de când fizionomia unui om reprezintă un criteriu de credibilitate al spuselor sale? Ne uităm la felul cum arată cineva sau analizăm ce spune acel cineva?
@Gya0901Ай бұрын
Are ceva, intr-adevar ! Mi e imi place accentul lui de ardelean...A fost o placere sa il ascult. E tanar, dar e atat de documentat! Un tanar roman cu care sa ne mandrim!!!
@lecturideneuitat7989Ай бұрын
inedit comentariu
@minodoraroman8864Ай бұрын
E la caterincă? Ca numai frumos nu e.
@danielstan1613Ай бұрын
Subiectele istorice despre extrema dreapta romaneasca nu s-au putut dezbate pe vremea Ceausescului, iar in anul 2024 nu se pot dezbate in deplina libertate de expresie (legislatia actuala impotriva antisemitismului cenzureaza, sub pedeapsa cu inchisoarea, opiniile favorabile extremei drepte). S-a putut scrie liber in Romania doar in deceniul 1990-2000, dar atunci mijloacele de cercetare erau mult mai precare decat azi (cand avem internet,, arhive digitalizate etc.) iar abundenta de subiecte deschise publicului a facut ca studiul legionarismului sa nu fie pe primul plan. Remarc din discursul domnului Manolachi lipsa unor explicatii mai profunde despre succesul avut in epoca de miscarea legionara in randul tinerilor si al intelectualilor (intelegand totodata ca subiectul principal al cercetarii sale este folosirea revolverului in politica). Dar explicarea asasinatului politic folosit de legionari cu impunitate si la o scara nemaiintalnita in politica romaneasca este binevenita si aduce un plus: acum se intelege de ce au fost persecutati politic de Carol II si de ce regimul carlist a trecut la terorismul de stat pentru a-i contracara.
@adrianacoller6987Ай бұрын
Mergem la librarie
@ciprianturta2757Ай бұрын
Această dezicere de orice misiune a istoricului, urmată de crezul că un istoric trebuie să fie sincer pare cel mai nesincer crez, sau crezul unui istoric lipsit de introspecție care nu-și dă seama de afinitățile sale ideologice. Înțeleg aspirația de a descrie nepărtinitor ce s-a întâmplat, dar această descriere este în mod necesar mijlocită de un cadru teoretic, de o anumită situare vizavi de obiectul studiat, iar din dorința de nepărtinire (relativism total) se riscă o atitudine total părtinitoare. Și din acest scaun al "istoricului obiectiv" se pierd multe din istorie și nu e total întâmplător că acest scaun este adesea ocupat în zilele noastre de neo-liberali, de atitudinea, culmea, a sfârșitului istoriei/post-ideologie a lui Fukuyama, care transpare la domnul Manolachi din transformarea axei politice într-un cerc și punând la un loc comunismul și fascismul, la ora 12. La ora 6 ghiciți ce este, este fix capitalismul târziu muribund care înghite tot în calea sa și care se ascunde în spatele acestei convenabile poziționări "obiective" continundu-și existența în umbră. Bineînțeles, o viziune a istoriei doar ca "istorie oficială", unidimensională, nereflexivă omoară Istoria după cum a citat invitatul. Ca să concluzionez, cred că această "istorie oficială", care omoară Istoria, riscă să se infiltreze mai mult și mai pervers, pe nesimțite, în poziționarea "sinceră", lipsită de misiune a istoricului "obiectiv", detașat, pe care invitatul din emisiune în anumite momente pare că o ocupă.