Hocam yapay zeka mühendisligi uzay ve havacılık mühendisliği pilot nanoteknoloji mühendisliği yazılım biyomedikal mühendislik bölümleri sizce geleceğe dayalı olarak tercih edilebilir mi ?
@beyhankocoglu52062 жыл бұрын
hocam mühendisliklerede gidebilyordum yazılım endüstri bilgisayar mühendisligi vs.ama ben hukuğu tercih ettim ve geldi sizce hatamı yaptım ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilirmisiniz 1 yıl dahamı denemeliyim bilemiyorum ben çok çaresiz....lütfen yardım 😔😔😔😔
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
İstediğiniz, sevdiğiniz konu, alan hangisi ise onda ilerleyin, derinleşin. Hukuğu sevdiğiniz için tercih ettiyseniz devam. Değilse tekrar deneyin sevdiğiniz, kendinizi tutkuyla adayacağınız bölümü seçin. Bol şans👍🏻
@basakrusen90092 жыл бұрын
Hocam ben endüstriyel tasarım düşünüyorum uzun zamandan beri şu an minar sinan güzel sanatlar üniversitesine sıralamam yetiyor fakat bölümün daha önceden yetenek sınavıyla alması ve el çizimi de fazlaca içermesi becerebilirlik olarak beni düşündürüyor çizimim pek iyi değil yapabilir miyim ilerde bıkar mıyım diye. Sizin bu konuda düşüncelerinizi çok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim.
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Deneyin kazanırsanız ne ala, kazanamazsanız da tasarımcı olmanın tek seçeneği orası değil. Eğer siz kafayı takarsanız, sonsuz denebilecek kadar olanak yaratabilirsiniz. Yeter ki inatla araştırın, deneyin, konuya odaklanın.
@enesbalkz51412 жыл бұрын
Merhaba ben tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği bölümüne geçmek istiyorum. Bu bölümün önü parlak mı sizce? İlaveten yazılım ile yandal yapmak istiyorum.
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Yeni bir tarım devrimi arifesindeyiz. O yüzden hem önemli hem de önü çok açık. Bol şanslar, başarılar dilerim.
@berathuseyin75232 жыл бұрын
Merhaba hocam. Nükleer fizikçi olmak istiyorum. Gelecekte nükleer enerji hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkür ederim
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Alan kıymetli. Nükleer enerji, daha verimli ucuz, temiz enerji yaygınlaşıncaya kadar devam edecektir. Ancak Nükleer fizik her halükarda kıymetli ve gerekli bir alan. İlerleyin derim. Başka pek çok sahada da çalışma olanağı olacaktır.
@gonulbozdag2302 жыл бұрын
Merhaba ben moleküler biyoloji ve genetik okumak istiyorum sizce nasıl bu mesleğin geleceğini nasıl görüyorsunuz acil cvp verebilir misiniz karar vermem lazımda
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Çok çok çok parlak hatta en parlak👍👍
@duyguak165611 ай бұрын
Merhaba hocam ben gerontoloji okumak istiyorum bu bölümün geleceği nedir acaba ?
@navyfenty58012 жыл бұрын
Ekonometri bölümünün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
İyi ve tutkuyla yapılan her işin/mesleğin geleceği parlak. Ekonometrinin de. Bu arada ben de ekonometriden mezunum:) Çokk keyiflidir👍🏻 Analitik zekayı geliştirir👍🏻 Başarılar dilerim.
@doganpronator88162 жыл бұрын
Hocam merhaba, ben bilişim teknolojileri öğretmenliği okudum. 26 yaşındayım hala atanamadım. Bir sene daha kpss'ye hazırlanmayı düşünüyorum. Onun dışında kendimi yazılımda geliştirdim. Birçok proje yaptım. Şu an otel sistemi kuruyorum. Sizce yazılımda mı devam etmek daha mantıklı yoksa bir yıl daha kpss'ye çalışıp atanmak mı? Hangi meslek daha garanti ve daha rahat olur sizce
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Yazılımda, GIG ekonomisinde ilerlemeniz çok daha mantıklı ve sizi gelecekte siz çok daha fazla olsılık, başarı, kazanç kapısı açar Doğan Bey. Atanmayı beklemeyin, siz işinizi kendiniz yaratın ve geliştirin.
@doganpronator88162 жыл бұрын
@@FuturistUfuk Teşekkürler hocam. Şu an gelecek için en güvendiğim kesim fütüristler. Türkiye'de de bir sizi tanıyorum. Size ulaşmanın bu kadar kolay olması beni sevindirdi. Yakında kitaplarınızı satın alıp okumayı düşünüyorum. bu aralar kitap okumaktan bir az üşendiğim için alıp okumadım. Yoksa çoktan okumuştum. Sizi heyecanla takip etmeye devam edeceğim. İyi günler :)
@user-ps8fl6xu2s2 жыл бұрын
Hocam merhaba, bir fütürist olarak mimarlık gibi tasarıma dayalı mesleklerin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Bu sene tercih yapacağım çok önemli lütfen cevap verin
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Tabii ki parlak görüyorum eğer siz gelecekteki mimarlığın gerektirdiği becerilere göre kendinizi T-İnsan’laştırırsanız.
@simge3932 жыл бұрын
Hocam öncelikle bu değerli bilgileri böyle olumlu bir bakış açısıyla bizlere anlattığınız için çok teşekkür ederim. Ben de yeni mezun bir inşaat mühendisiyim ve bir yanım bu mesleği yapmak isterken bir yanım çevredeki olumsuz düşünceler ile tamamen uzaklaşma düşüncesinde. Bu süreçte yazılım ya da teknoloji alanında ne yapabilirim diye çabalıyorum fakat iyi bir inşaat mühendisi olmak da benim büyük isteğim. Elbette ki inşaat sektöründe de 3D Printer'lar gibi bir çok teknolojik gelişme mevcut ve devam edeceği de kesin. Bulunduğumuz durumda piyasadaki mühendis talebi arz edilenden daha az, bazı çalışmalar sektörün büyüyeceğini de söylüyor. Hocam sizin inşaat mühendisliği geleceği için düşünceleriniz nedir? Öğrenmeyi çok isterim :)
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Mutlaka hayallerinizin ve en büyük isteğinizin peşinden gidin. Etrafınızdan gelen basma kalıp görüşlere, sözlere kapatın kendinizi. İleriye, geleceğe ve mutlak bir olumlu bakışla gözünüzü ve beyninizi dikin, konsantre olun. Budur.
@simge3932 жыл бұрын
@@FuturistUfuk teşekkürler hocam :)
@gonulbozdag2302 жыл бұрын
İlerde işsiz kalmaktan korktuğum için tercih etmede çekiniyorum
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
İşsiz kalmak yok! Bir işe yarama isteği ya da becerisi eksik olan var. Önce "ben hayata, kendime ne katmak istiyorum sorusuna yanıt vermeye çalış". Bunu bilmeden, hissetmeden ne okursan oku zaten eninde sonunda işsiz kalır, herkes...
@alperennnn16752 жыл бұрын
UCAK GOVDE MOTOR , UCAK ELEKTRIK ELEKTRIK ELEKTRONIK YANI UCAK TEKNISYENLIGI SIZCE HAVA LIMANLARI GELISIRMI ILERKI ZAMANLARDA RAHAT ISE ALIM OLURMU
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
Tabii ki olur, eğer geleceğin istediği yetkinlik revizyonlarını sürekli yapıp, T-İnsan'laşmaktan uzaklaşmazlarsa...
@alperennnn16752 жыл бұрын
@@FuturistUfuk hocam ben şöyle düşünüyorum ben ortalama 5 yıl sonra mezun olucam her yıl 300 mezun veriyor mezun olana kdr 1500 kişi ise Girmis olcak ya bize iş kalmaz sa😅😅😅
@FuturistUfuk2 жыл бұрын
@@alperennnn1675 İş arayanlar/bekleyenler değil, iş yaratanlar ilerleyecek. Sabit, maaşlı, bordrolu işler giderek azalacak. GIG ekonomisine adapte olanlar ve kendilerini sürekli geliştiren T-İnsanlar ise diledikleri kadar iş hayatında aktif ve kançlı olarak kalabilecekler.
@sena-oral2 жыл бұрын
IT'ci, yazılımcı veya dijital tasarımcı olun diyor. Bunları yapamayacak olan yaklaşık 6 milyar insan da yaşlılara bakacakmış.