hocam videonuzu izledim öncekikle teşekkür ederim. yazılımdaki operatör mesleklerini nereden öğrenebilirim? veri tabanı, ağ ve güvenlik dışında bilmiyorum da.
@Miracle-uc6es Жыл бұрын
Hocam, öncelikle babanız için başınız sağ olsun ve bayramınız kutlu olsun. Epeydir videonuz gelmiyordu, sevindin görünce. Doğrudan doğruya böyle bir şey söylemiyorsunuz ama dediğinizden şöyle bir çıkarım da yapıyorum. Yapay Zeka, operatörlerin işlerini, geliştiricilere nazaran çok daha hızlı bir şekilde ellerinden alacaklar. Çünkü rutin ve kendisini tekrarlayan iş neticede operatörün yaptığı. Örneğin bir mütercim tercümanlık, sanki bir 30 sene sonra, aranan bir meslek olmayacak gibi hissiyatım var. Sanki operatör değil de, geliştirici olursak, daha 'güvende" oluruz gibi bir çıkarım yapıyorum. Doğru mu düşünüyorum sizce?
@sinanhanay Жыл бұрын
Yapay Zekanın operatörlerin işini yapması daha kolay, evet ama işlerini elinden alması daha kolay mı demek çok derin bir analiz gerektiriyor. Bir şirkette 5 yazılımcı, 1 ağ operatörü vardır, 4 yazılımcının yerini yapay zeka alır, ama operatör yine yerinde kalır, çünkü son 'AGI insanların işini alacak mı' videomda bahsettiğim gibi, her zaman bir operatöre ihtiyaç var. Tabii, bunlar önemli değil, zaten videomda bahsettiğim ana fikir gözden kaçmış görünüyor. İnsan önce kendinin ne olduğunu tespit edip, kendini geliştirecek. Kendine uygun alanı seçip, kendine geliştirene her alanda her zaman iş var, fazlasıyla. Kendine uygun olmayan işte çalışan adam ise en baştan kaybetmiştir. 25 kişilik işe 26 kişi başvurur giremeyen tek kişi olur, ya da hadi bir şekilde girdi, 30'unda stresten sağlığını kaybeden, hayata küsen biri. Tebrikler işi aldınız, ama hayatı kaçırdınız!
@EfeTunc-cx1wh27 күн бұрын
Hocam Japonya'da yapay zeka ile ilgili çalışmalar yaparken arkadaşlarınızla pilotlukla alakalı sohbetler ettiğinizi anlatmıştınız ve bu konuda bir video çekebilirim demiştiniz , hala aynı fikirde misiniz ?
@sinanhanay27 күн бұрын
konu neydi tam olarak?
@EfeTunc-cx1wh26 күн бұрын
@@sinanhanay "EMBRAER UNVEILS WORLD’S FIRST AI-POWERED PASSENGER PLANE CONCEPT" bu konu hakkında fikirlerinizi merak ettim İHA teknolojisi ile yolcu uçaklarını kıyasladım fakat sonra bunu yorumlamak bana düşmez diye size sormak istedim, belki video konusu olabilir. (sanırım tıp a yöneleceğim -18-)
@GarfieLD-Mami Жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler.
@baku6827 Жыл бұрын
Mrb hocam nssnz ben yazkima yeni baslamsim amma chat got konusunda endiselyum sizce bu mesleyi secdiyim icin gelecekde oesmancilik hissi gecrmerimki yoksa baska bi mesleyw yonelyim meaala oyo tamirciliyi aşcilik gibi fln 19yasindayim lutfen gocanm cevap vererdiz
@Yusuf-ej2qj Жыл бұрын
Hocam iyi günler, sizi ETÜ deki bir konuşmanızdan tanıdım. Hoşuma gitti dobra dobra gerçekleri anlatıyordunuz:) ETÜ de çalışmayı bırakmışsınız ama yine de orada nerdeyse 4 yıl geçiridiğinizden dolayı sormak istedim ETÜ bilg. müh. yazmayı düşünüyorum daha çok oyun sektörüne ilgim var. Ayrıca siz konuşmanızda ingilizce eğitim yerine türkçe eğitim daha iyi olacağından bahsetmiştiniz (hem öğrenci hem de hocaların yetersizliğinden dolayı) ETÜ B.M. (ingilizce) bölüm açılmış sizce hocalar yeterli mi ? ETÜ Bilgisayar Mühendisliğini önerir misiniz? -BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ (BİLECİK)Bilgisayar Mühendisliği -KAYSERİ (KAYSERİ)Bilgisayar Mühendisliği -BEYKOZ (İSTANBUL)Dijital Oyun Tasarımı -DÜZCE (DÜZCE)Bilgisayar Mühendisliği -TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ (TEKİRDAĞ)Bilgisayar Mühendisliği -İnönü Ünv. Bilgisayar Mühendisliği -BURDUR MEHMET AKİF ERSOY (BURDUR) -AFYON KOCATEPE (AFYON) -KÜTAHYA DUMLUPINAR (KÜTAHYA) -KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ (KÜTAHYA) Bilgisayar Mühendisliği -KIRIKKALE (KIRIKKALE) Bilgisayar Mühendisliği -FIRAT (ELAZIĞ) Bilgisayar Mühendisliği -SİVAS CUMHURİYET (SİVAS) Bilgisayar Mühendisliği -MUĞLA SITKI KOÇMAN (MUĞLA) Dijital Oyun Tasarımı -KARABÜK (KARABÜK) Bilgisayar Mühendisliği -ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT (ZONGULDAK) Bilgisayar Mühendisliği -ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)Bilgisayar Mühendisliği -NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Bilgisayar Mühendisliği -BARTIN (BARTIN) Bilgisayar Mühendisliği -NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ (NEVŞEHİR) Bilgisayar Mühendisliği -TARSUS (İÇEL MERSİN) Bilgisayar Mühendisliği -KASTAMONU (KASTAMONU) Bilgisayar Mühendisliği Hocam acaba sizin az çok tanıdığınız şu iyidir dediğiniz ünv. var mı aralarından?
@onlyusefulinformations Жыл бұрын
İnsanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır. Çok gönülden kopan bir içtenlikle sizi tebrik ve takdir ettiğimi bilmenizi isterim faydalı olmaya uğraşan bir insan olduğunuz için. Hocam size bir şey sormak istiyorum, bu konuda direkt adres lazım bize. Tester olmak isteyen kişiye hangi kaynaktan öğrenmem gerektiği konusunda adres verebilir misiniz . Çok teşekkür ediyorum videolarınızdan dolayı. O kadar çok güzel şey söylemek istiyorum ki yorum uzamasın diye diyemiyorum hocam. Allah razı olur inşallah her yaptığınızdan , mutlu bir hayatınız olur.😊
@sinanhanay Жыл бұрын
teşekkürler iyi dilekleriniz için. Benim verebileceğim bir öneri yok "neden kaynak tavsiyesi vermiyorum" videomu izleyebilirsin, ama mesela Vladimir Khorikov'un Unit Testing kirabini ben cok beğeniyorum ama sana uygun mu, bilmiyorum, başlangıç için muhtemelen değil.
@onlyusefulinformations Жыл бұрын
@@sinanhanay hocam bir bakmayı denerim ama şimdilik Türkçe kaynaklardan faydalaniyorum. Çünkü mesleki İngilizcem yok .
@atakangunay3763 Жыл бұрын
Hocam merhaba, bootcamp nasıl geçti sizin açınızdan verimli oldu mu, başvuran arkadaşlarla hala çalışıyor musunuz? Yeniden böyle bir çalışma yapmak gibi bir düşünceniz var mı?
@sinanhanay Жыл бұрын
Kamp süresinde insan kaynağı ve şirket beklentisinin uyumsuzluğu üzerine sıkıntılar yaşadık, insanların bir birine güvenmemesi gibi klasik Türkiye manzaraları konusunda istediğimiz gibi gitmedi. Tatsız bir hikaye. Bu zorluklara rağmen yine de bizle çalışan, eğitim gören herkes Erzurum Teknik mezunu bile olsa Türkiye'nin en seçkin şirketlerinde işe girdi. Ben de bu girişim, yatırım, insan kaynağı konusunda yaşadığımız sıkıntılı süreçten kendi adıma dersler çıkardım tabi, duruma kızmak yerine, bu sonuçlardan biri de Hollanda'ya taşınmam oldu. İşin acı tarafı, bir taraftan benden insan isteyen şirketler yabancı veya Türk, diğer taraftan da yüzlerce öğrencimiz olmasına rağmen yetişen 3-5 adam. Nedenini ilerideki videolarımdan birinde bahsedeceğim 'Serfikasyon/Diploma Yanılgısı' ve 'Üniversitelerin yazılım eğitim verimi %5'dir' üzerine iki video çekeceğim, bu üniversitelerin verdiği yazılım eğitimini 48 x 0.05 = 2.5 ay gibi bir sürede alabileceğini gösteren bir video olacak. Şu an kafamda kamp gibi bir plan yok, olacak olaydı bile asla Sentaks Bootcamp gibi birşey olmazdı, çünkü yurtdışındayım. Online, Pazar günleri 2 saat canlı sohbetten, kariyer, proje takibi yaptığım 8-10 kişilik bir ekibi kısık ateşte pişirmek kafamda olabilir, 3-4 aya aranan adam olacak seviyeye getirmek. Endüstriden bir kaç insanı da çağırıp farklı bakış açılarıyla yetiştirmek, ama dediğim gibi artık şirketlerin, yatırımcıların amatör, verdiği sözü tutmama tavırlarından bıktığım için bu program ücretli olurdu. Şimdilik, böyle bir planım yok ama 'ideal boot camp nasıl olmalı' diye bir video çekip en azından bu alanda iş yapmak isteyenlere fikir vermek istiyorum çünkü bana bu süreçte Türkiye'nin en önemli bootcamp şirketleri de yanaştı, öğrencilerin şu girmeye can attığı, onlar ise farklı seviyede amatörler, onları da anlatırım.