Germinarea nucilor Germinarea naturală

  Рет қаралды 50,054

Grădinărit

Grădinărit

Күн бұрын

Пікірлер: 66
4 жыл бұрын
Pentru fanii Facebook avem de asemeni pagină și grup: Pagina Facebook: facebook.com/Florileeu-771322159934894/ Grup Facebook: facebook.com/groups/418196878942988/ Acolo puteți urca fotografii și videouri cu experimentele voastre sau să puneți imagini atunci când aveți o problemă, e mai ușor să se găsească o soluție atunci când, pe lângă descrierea problemei sunt puse imagini sau videouri.
4 жыл бұрын
👍
@AnyaStoreOfficial
@AnyaStoreOfficial Жыл бұрын
🙏🙂 Vă mulțumesc frumos pentru toate aceste informații! Vă dorim multă sănătate!
Жыл бұрын
👍
@christycoco1983
@christycoco1983 5 жыл бұрын
Super . mutumesc mult pentru informatii. Stima si 1 Like
4 жыл бұрын
Mulțumesc, de asemeni și ție!👍
@bogdanmaftei9327
@bogdanmaftei9327 4 жыл бұрын
Foarte frumos
4 жыл бұрын
👍
@silviuplostinaru7127
@silviuplostinaru7127 4 жыл бұрын
Felicitări. O rugăminte daca se poate, un video in Romina cu altoirea la nuc, metode și perioade . Mulțumesc.
4 жыл бұрын
Am în plan, pe viitor, să fac și niște videouri cu altoirea nucilor.
@constantinbadescu8541
@constantinbadescu8541 4 жыл бұрын
Multumesc.
4 жыл бұрын
Cu plăcere!
@soniamiloshenco3203
@soniamiloshenco3203 3 жыл бұрын
Frumos prezentat. Felicitari! Am vazut si la alte clipuri ca ati lasat pomisorii neprotejati peste iarna. Daca ii protejam e vreo problema? Adica sa acoperim cu ceva textile sa nu ii degere frigul? Si in dupa cati ani poti sa ai primul rod? Si cat de des ar fi bine de udat in primul an? Si dupa primul an? Daca arunci resturi de mancare (cotoare mar, par etc... de la fructe si legume ma refer) pe solul unde e plantat copacelul sau samburele, acest lucru ajuta la dezvoltare sau nu? Sunt incepatoare in aceste lucruri. Multumesc.
@nicoletamarinache3419
@nicoletamarinache3419 Жыл бұрын
Da. Prezentare clara și detaliată. In ghivece in balcon am șanse in noiembrie?
Жыл бұрын
Dacă temperatura se păstrează cel puțin o lună aproape de 0º, da.
@nicoletamarinache3419
@nicoletamarinache3419 Жыл бұрын
Multumesc
@juliapavel9635
@juliapavel9635 2 жыл бұрын
Buna! Mulțumesc pentru toate sfaturile foarte importante. Am o întrebare: v-a creste bine și va rodi un nuc dacă îl plantez intr-un ghiveci mate?
2 жыл бұрын
Bănuiesc că ai vrut să zici un „ghiveci mare”, nu mate. Nu am probat să văd dacă nucul ajunge să rodească într-un ghiveci și nici nu am văzut. Nucul este o plantă foarte viguroasă și are nevoie de foarte mult spațiu, probabil ar putea trăi într-un ghiveci mare, dar nu știu dacă va rezista îndeajuns încât să și rodească, probabil după un anumit număr de ani nu va mai supraviețui, cel mai probabil din cauza căldurii/frigului la care vor fi supuse rădăcinile, pentru o dezvoltare bună rădăcinile au nevoie de o temperatură în jurul valorilor de 15 grade C, ghiveciul ar trebui introdus în pământ sau protejat atât de frig cât și de căldură.
@juliapavel9635
@juliapavel9635 2 жыл бұрын
@ buna! Da, am vrut sa spun un “ghiveci mare”. Mulțumesc frumos pentru explicații!
@ciprianbuchidau7892
@ciprianbuchidau7892 Жыл бұрын
Asa ceva ?
@georgicam299
@georgicam299 6 жыл бұрын
Like pentru video!👍
4 жыл бұрын
👍
@dorel49
@dorel49 2 жыл бұрын
Buna ziua Nuca pentru germinat trebuie sa fie din anul respectiv?(adica nuca din aceasta toamna s-o pun la germinat, sau se poate pune la germinat si una din anul precedent?)
2 жыл бұрын
Cele mai bune rezultate se obțin cu nuci proaspete, dacă sunt nuci din ani anteriori procentul de încolțire sade foarte mult, e posibil ca unele să încolțească dar e posibil chiar să nu încolțească niciuna.
@sabinadriancimpean9479
@sabinadriancimpean9479 6 жыл бұрын
Buna ziua super video..o intrebare..se poate planta direct acest lastar sau trebuie altoit pe o radacina mai rezistenta.multumesc
6 жыл бұрын
Atunci când semeni o nucă, scopul principal este obținerea unei rădăcini de calitate, deci dacă semeni nuca deja nu mai are rost ca partea aeriană să fie pusă pe altă rădăcină. În schimb, invers, da, adică pe această rădăcină / plantă să pui un altoi care este sigur de calitate. Atunci când semeni o nucă nu ai garanția 100% că vei obține un nuc de calitate.
@sabinadriancimpean9479
@sabinadriancimpean9479 6 жыл бұрын
@ multumesc de raspuns ..o sa vizionez in continuare videourile dvs sunt foarte de folos
@valentinacroitoru4328
@valentinacroitoru4328 5 жыл бұрын
Bună am o întrebare din nuca care crește pomul face aceeasi roadă sau trebuie hultuit?mulțumesc mult.
5 жыл бұрын
Dacă vrei un nuc identic cu planta mamă, da trebuie altoit(bănuiesc că la altoit te referi). Din nucă se obține un nuc care preia din caracteristicile ambilor părinți, poate fi un nuc calitativ asemănător cu planta mama, mai bun sau mai slab, nu ai nici o garanție că poate fi un nuc de calitate, dar cel puțin vei obține un nuc mult mai sănătos și rezistent decât un nuc altoit.
@cameliairina5141
@cameliairina5141 4 жыл бұрын
Am semanat nuci in iulie si acum in septembrie am pomi de 20-30 cm. Pot sa ii plantez acum la locul definitiv sau sa astept pana la primavara? Multumesc
4 жыл бұрын
Dacă i-ai ținut afară și sunt căliți și mai ales dacă tulpina lignifică până în noiembrie poți să-i pui direct la locul definitiv(dacă îi ai în ghiveci, dacă nu aștepți până intră în repaus vegetativ), în schimb dacă nu crezi că vor supraviețui iernii îi poți păstra într-un beci sau alt interior unde ar fi protejați, în cazul în care sunt în ghiveci, dacă nu sunt în ghiveci și sunt direct în pământ, îi poți muta după ce intră în repaus și să îi mușuroiești.
@bitiuscal
@bitiuscal 4 жыл бұрын
Salut! O intrebare care nu are legatura cu nucul. Cum se poate inmulti teiul? Multumesc!
4 жыл бұрын
Prin semințe, care au nevoie de stratificare sau prin drajonare.
@piroskapop5191
@piroskapop5191 Жыл бұрын
La cite zile se plantează in ghiveci de cînd a încolțit sau citi cm.trebuie să aibă pina se planteaza
Жыл бұрын
Se poate planta din momentul în care se observă că germinarea a început, eu le-am lăsat mai mult pentru a se vedea mai clar în video.
@IrimiaIrimiaValeria
@IrimiaIrimiaValeria 6 ай бұрын
Va rog daca puteti sa mi dati un sfat ce pot face in cazul meu Am pus un rand de 80 de nuci pe marginea unui teren la 8 m intre ei,asta in urma cu 7 ani in toamna, Prima ara au rasarit toti,problema e ca in fiecare an cresc cu mai multi lastari(nu am stiut ca trebuie sa i las un ul singur ) nu sant nici dupa 7 ani mai mari de 70 cm In fiecare primavara ce au avut cu un an inainte se usuca si dau alti lastari Terenul este gras(negru) si le am mai pus si gunoi de grajd Va multumesc
6 ай бұрын
Trebuie să lași o plantă singură în cuib/loc.
@haurentiubossinterplanetar6675
@haurentiubossinterplanetar6675 4 жыл бұрын
La mine de ce intarzie ? Eu am folosit celalat video de germinare a nucilor in nisip si mi-a mers dar e o problema la mn cresc greu nu mi-a dat decat tulpina si nu prea mai creste am vazut ca de jos de la radacina unele sau facut ca lemnul au inceput sa moara sau ? Edit: nu toate unele si tulpina adica fara frunze sau muguri simpla
4 жыл бұрын
Fără să văd mie greu să spun dacă au murit sau nu, lignificarea nu înseamnă neapărat moarte, de crescut e probabil să nu crească din cauza mediului din interior sau a substratului folosit, este posibil ca temperatura sau mediul în care le ții să inhibe creșterea vegetativă iar atunci când mediul de afară va deveni prielnic și le vei scoate afară sau le vei transplanta vor începe să apară și frunzele. E posibil să crească doar rădăcina iar partea aeriană să stagneze, am și eu un soi de nuci germinate iarna asta care stagnează, dar rădăcina continuă să crească. Poți urca niște fotografii pe grupul de Facebook să văd dacă îmi pot da seama în ce stare sunt: facebook.com/groups/418196878942988
@florincozmanciuc6445
@florincozmanciuc6445 5 жыл бұрын
Am reușit și eu să încolțesc o nucă și acum am un mic copăcel. Ceea ce credeam eu că sunt ramuri, vreo 6 la număr, din vârful lui, am înțeles că sunt frunze. La baza fiecărui ,,rămurică,, de frunză se vede un alt muguraș, care bănuiesc eu că e de fapt o viitoare ramură adevărată. Cum aș putea să stimulez ramificarea? Vă mulțumesc!
5 жыл бұрын
Ramificarea o poți stimula, rupându-i vârful, pur și simplu! Dar trebuie să știi că în primii doi / trei ani de viață, nucii au o creștere aeriană mai lentă, în schimb sistemul radicular se dezvoltă foarte mult. Dacă vrei o creștere vegetativă mai mare ai putea folosi un fertilizant pe bază de azot. Dar eu aș recomanda să folosești mraniță sau un humus de râme, pentru că sunt adeptul culturilor organice și în plus oricât ai exagera / depăși cantitățile planta nu va fi afectată. Dacă planta se află într-un loc însorit și pe un sol de calitate, din anul 3 va exploda atât în creșterea în înălțime cât și în ramificare.
@florincozmanciuc6445
@florincozmanciuc6445 5 жыл бұрын
@ Păcat că nu pot pune o poză...nu știu la care vârf vă referiți, pomișorul meu arată să zicem ca un palmier. Din vârf îi ies mereu acele crenguțe de frunze. Pare ceva ciudat ce vă spun, dar dacă știți vreo posibilitate să vă trimit cumva o poză...pomul meu e de mărimea unui creion și ca înălțime și ca grosime, are încă nuca din care a răsărit atașată de baza de jos a tulpinii și este plantat întrun pahar de plastic de 500 ml. Deci imaginațivă un ,,creion,, din vârful căruia ies mereu acele crenguțe cu frunze. Scuze dacă vă plictisesc și mulțumesc pentru răspunsuri.
5 жыл бұрын
Nucul este recomanda să fie fie scurtat, pentru a provoca formarea coroanei atunci când are peste un metru înălțime. Se taie undeva la 80 de centimetri. Din cea ce spui tu deduc că ai un nuc semănat iarna aceasta, într-un pahar, deci nu prea are rost să îl scurtezi pentru a forța ramurile laterale. Nucul e o plantă de vigoare mare, ce are nevoie de foarte mult spațiu, e foarte greu să îl crești ca o plantă de ghiveci. În primăvară, atunci când timpul o permite și după ce îl călești, adică îl ții o perioadă să se adapteze cu clima de afară îl transplantezi la locul definitiv și îl lași să crească liber până trece de un metru, apoi îl scurtezi. Dar din al doilea an este posibil să înceapă ramificarea și fără să fie scurtat.
@florincozmanciuc6445
@florincozmanciuc6445 5 жыл бұрын
@ Mulțumesc frumos!
@marcelardeleanu2777
@marcelardeleanu2777 4 жыл бұрын
Buna ziua. Am incercat sa inmultesc magnolia si nu am reusit. Poate puteti sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc.
4 жыл бұрын
Din păcate încă nu dispun de magnolie, dar am în proiect pentru viitor.
@marcelardeleanu2777
@marcelardeleanu2777 4 жыл бұрын
@ Multumesc
@ciprianbuchidau7892
@ciprianbuchidau7892 8 ай бұрын
Am pus cite doua nuci la 10 m in octombrie sunt curios ce o sa mi iasa ar trebui sa am 42 cind vad ce randament am ?
8 ай бұрын
Când întrebi de randament te referi la încolțiri sau la altceva? Dacă te referi la încolțiri, e în funcție de zonă, dacă nucii în zona ta au înfrunzit, și ai avut destulă umezeală sau ai udat nucile ar trebui să înceapă să încolțească. Poți verifica dacă ai pus semne, ușor să nu rupi rădăcinile, să vezi cum s-au comportat și dacă sun înrădăcinate, partea aeriană iese un pic mai târziu.
@ciprianbuchidau7892
@ciprianbuchidau7892 8 ай бұрын
@ nu pot sa i ud astept sa vad cum evolueaza asa sunt in zona de deal in Vrancea sol nisipos
@ramonaramona2044
@ramonaramona2044 5 жыл бұрын
De unde as putea face rost si eu de cateva nuci ?
5 жыл бұрын
Din păcate nu mă ocup cu comercializarea nucilor, și nici în țară nu sunt până în primăvară, iar nucile, ca cele din imagine, le-am obținut de la un vecin, în vârstă, care le folosește doar pentru autoconsum.
@amyaka8861
@amyaka8861 4 жыл бұрын
In cat timp ajung nicii la maturitate ?
4 жыл бұрын
În jurul vârstei de 7 ani, unii mai devreme alții chiar și după 10 / 12 ani, depinde de materialul genetic și de dezvoltarea plantei.
@adiadr1708
@adiadr1708 6 жыл бұрын
crezi ca merge si cu alune?
6 жыл бұрын
Aici kzbin.info/www/bejne/jWbUYoWBn7aEj68 am un video cu germinarea alunelor. E aproximativ aceiași metodă!
@snrnsjd
@snrnsjd 5 жыл бұрын
@ super!
@agro-v.g.s4915
@agro-v.g.s4915 6 жыл бұрын
Am și eu nuci la fel
4 жыл бұрын
👍
@nicolaizubcu7758
@nicolaizubcu7758 6 жыл бұрын
La sfirsitu lui decembrie se poate de incoltit....
6 жыл бұрын
Dacă pământul o permite, adică dacă nu este înghețat poți semănă, că este destul timp. De asemeni mai poți forța germinarea în nisip în luna martie și să le plantezi apoi la locul definitiv în aprilie.
The best way to germinate walnuts - Natural Germination
9:45
Grădinărit
Рет қаралды 533 М.
How to Grow Walnut Tree from Seed at home Easy Process DIY
6:53
Gardening Secrets
Рет қаралды 1,2 МЛН
It’s all not real
00:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 10 МЛН
Интересно, какой он был в молодости
01:00
БЕЗУМНЫЙ СПОРТ
Рет қаралды 3,4 МЛН
Why no RONALDO?! 🤔⚽️
00:28
Celine Dept
Рет қаралды 114 МЛН
How many people are in the changing room? #devil #lilith #funny #shorts
00:39
Germinar Nuez || Rápido y Fácil || Semillas nogal || Cultivo paso a paso
8:17
Cultivo Paso a paso
Рет қаралды 1,1 МЛН
put a nut in a bottle, the result will surprise you
7:34
L' Arca delle idee - Stefano Gullotta
Рет қаралды 2,5 МЛН
Smochini care rodesc inca din pepiniera? 🤔😃🤠 www.PepinieraDraghiceni.ro
4:42
Incoltirea Nucilor in 10 zile - Walnut Germination in 10 Days
14:05
Sergiu Cioban
Рет қаралды 20 М.
How to grow a walnut tree from seed - Easy way
7:00
Easy Do
Рет қаралды 1,9 МЛН
10 Incredible Handyman Ideas And Tricks Which Are Really Useful
16:34
Creation Holic
Рет қаралды 2,6 М.
How To Grow Black Walnut Tree From Seed
11:21
Growit Buildit
Рет қаралды 342 М.
Altoire nuc.
7:17
Catalin Oancea : Casa,Grădină,Natură
Рет қаралды 64 М.
Despre sâmburi puși la germinat.
4:25
Catalin Oancea : Casa,Grădină,Natură
Рет қаралды 178 М.
Method Of Growing Walnut Tree From Seed At Home | Germinate  Walnuts
4:00
Beauty with Gardening
Рет қаралды 48 М.
It’s all not real
00:15
V.A. show / Магика
Рет қаралды 10 МЛН