Ποιές είναι οι μαξιμαλιστικές θέσεις που κατακρίνει στο βίντεο;
@diogeneslallos82164 жыл бұрын
Σωστες και λογικες προσεγγισεις....
@klepstrat4 жыл бұрын
Μια ερώτηση. Αν η Τουρκία έχει μακρόπνοο σχέδιο όπως λέτε στην ομιλία σας τότε όλα τα αλλά που λέτε είναι λάθος. Γιατί προσπαθείτε να μας πιτε ότι η επιθετικότητα της Άγκυρας είναι αποτέλεσμα των λαθών μας.
@ΘεόδωροςΠάσχος-ε4δ4 жыл бұрын
δίκασε
@MrLouladakis4 жыл бұрын
Δεν μπορώ να κρατηθώ!. τους έβγαλε για ακόμη μια φορά άσχετους!.
@karagiozhs4 жыл бұрын
Ακούει κανείς; Ξυπνάτε!!
@drvladmusicchannel4 жыл бұрын
Επιτέλους έφαγες φλας και τους πετσόποψες,,... Καμία ανεμογεννήτρια στα δάση μας. Θάλασσα και οικόπεδα.
@10assot4 жыл бұрын
Ακριβώς
@Anarxikospatra34 жыл бұрын
Τρομερός
@dimitriosraptis80464 жыл бұрын
Καλά ονειρεύμασταν. Γιατί μας ξυπναει πρόωρα ο Βαρουφάκης;
@JasTheKariol4 жыл бұрын
Χώρα που έχει άλλα όρια στη θάλασσα (6 μίλια), και άλλα στον αέρα (10 μίλια)... Και που δεν έχει κτηματολόγιο ούτε για αστικές περιοχές. Δεν περιμέναμε λιγότερη προχειρότητα σε μεγάλου μεγέθους οριοθετήσεις όπως αυτές με άλλα κράτη.
@DomiAngel4 жыл бұрын
17:50 Κάνετε λάθος. Δεν είναι το μέγιστο που "ζητάμε", δεν ζητάμε τίποτα άπλα θα προστατέψουμε ότι είναι δικό μας. Οι Τούρκοι ζητάνε από την περιουσία της Ελλάδας.
@Bias_Prineus4 жыл бұрын
Η Ελλάδα χάρισε την περιουσία της στους Γερμανούς με τα μνημόνια τσιπρα μη το ξεχνάς
@georgek40914 жыл бұрын
Οι Τούρκοι αμφισβητούν το γεγονός ότι το Καστελόριζο μπορεί να έχει δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο διότι είναι ένα κομμάτι γης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια και 580 χιλιόμετρα από τις ελληνικές ακτές.. Επομένως δεν είναι περιουσία της Ελλάδας εκείνη η περιοχή ούτε της Τουρκίας βέβαια πρέπει να υπάρξει συμφωνία και νέα χάραξη ΑΟΖ..
@ΠαύλοςΚ-θ9ζ4 жыл бұрын
Εξαιρετική ομιλία χωρίς όμως ρεαλιστική στρατηγική από πίσω. Πολυμερής συνδιάσκεψη, καταγραφή διαφορών και προσφυγή στη Χάγη, αποκλείεται η Τουρκία να δεχόταν κάτι τέτοιο. Το καθεστώς της Τουρκίας καταφεύγει συστηματικά στη χρήση βίας ή στην απειλή χρήση βίας και μ' αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιεί τα οφέλη. Γιατί ξαφνικά να εγκαταλείψει αυτό το εργαλείο και να καταφύγει στην επιδιαιτησία όπου δε θα έχει κανένα έλεγχο πάνω στο αποτέλεσμα; Για την Τουρκία τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, δεν έχουν ΑΟΖ, η Ελλάδα δε μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, ανοίγει θέματα γκρίζων ζωνών, νησιών που είναι υπό "Ελληνική κατοχή", μειονότητας στη Θράκη κτλ. Ποιος πιστεύει ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει όλες αυτές τις θέσεις και θα πάει σε επιδιαιτησία στη Χάγη της οποίας τον ρόλο δεν αναγνωρίζει ως δικαιοδοτικού οργάνου με αποκλειστικό θέμα υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ; Δεν πρόκειται να συμβεί. Ούτε η Λιβύη θα δεχόταν γιατί το καθεστώς της ελέγχεται από την Τουρκία κι αμφιβάλω αν θα προσερχόντουσαν άλλα κράτη της μεσογείου τα οποία μόνο να κερδίσουν έχουν από έναν πιθανό διαμοιρασμό της υποτιθέμενης Ελληνικής ΑΟΖ. Η Παλαιστινιακή αρχή για παράδειγμα είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό έτοιμη να υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία . Άρα όλη αυτή είναι μία ωραία, ευφάνταστη ιδέα, απολύτως ρεαλιστική αν η Ελλάδα συνόρευε με χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία και η Δανία. Δυστυχώς για την περίπτωση μας το θέμα θα λυθεί ή μέσα από μονομερείς υποχωρήσεις ή μέσα από σύγκρουση. Σωστή η παρατήρηση ότι η Ελλάδα δεν έχει στρατηγική, άρα δεν έχει κόκκινες γραμμές κι ότι ακόμα κι αν πάμε σε πόλεμο από κάποιο ατύχημα αυτό θα γίνει χωρίς σαφή στόχευση. Σίγουρα μία πολύ πιο ισορροπημένη και μελετημένη τοποθέτηση του Μέρα25 για τα εθνικά θέματα σε σχέση με το παρελθόν.
@user-ie2ts5ym8i4 жыл бұрын
Μάλλον δεν κατάλαβες το σκεπτικό του, ξαναδέστο...Ανεξαρτήτως, από τα 2 "ρεαλιστικά" σενάρια που προτείνεις ετοιμάσου για το 1ο, θα αναγκαστείς σε σημαντική υποχώρηση έναντι της Τουρκίας για το τίποτα (υδρογονάνθρακες). Εκτός και αν ορέγεσαι αίμα!
@disproportionateprogressio84154 жыл бұрын
Δυστυχώς, φαίνεται να έχετε δίκιο. Ακόμα και αν γινόταν αυτό που προτείνει το Μ25, πάλι στην ίδια επιθετική τακτική θα κατέληγε η Τουρκία μιας και ξέρει ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι να εμπλεκεί η χώρα τους σε στρατιωτική σύρραξη. Απλώς θα ήταν ένα επικοινωνιακό πλήγμα για την Τουρκία η εμφανής άρνηση της να συμμετάσχει στο διάλογο, πράγμα που όντως θα επιτάχυνε τη συμφωνία για τη λήψη μέτρων εναντίον της. Προς κάτι τέτοιο φαίνεται να προσβλέπει και η ΝΔ στην τελική φάση, έστω με τον κλασικό άτσαλο τρόπο και όπως όπως τρόπο του ελληνικού δημόσιου συστήματος κι έστω και την τελευταία στιγμή. Αν και συμφωνώ με τις μακροσκοπικές γεωπολιτικές και οικονομικές/ενεργειακές προτεραιότητες που θέτει το Μ25, λείπει μία ανάλυση του πώς το σχέδιο του Μ25, συγκρινόμενο με τις τρέχουσες ενέργειες της κυβέρνησης, θα μπορούσε να οδηγήσει τώρα σε μία εμφανώς καλύτερη κατάσταση για την Ελλάδα, σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία. Αυτό, σε συνδυασμό με την καταψήφιση της συμφωνίας, μπορεί να έχει σημαντικό επικοινωνιακό κόστος για το Μ25 στο μυαλό του μέσου Έλληνα με αποτέλεσμα να απαξιώνονται οι σημαντικές θέσεις του κινήματος και σε άλλους βασικούς τομείς, όπως η οικονομία.
@georgek40914 жыл бұрын
Σίγουρα η στάση της Τουρκίας και της Λιβύης απέναντι σε μια τέτοια συνδιασκεψη είναι αμφισβητήσιμη όμως θα ήταν μεγαλύτερη πίεση η μη συμμετοχή στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ όλων των υπολοίπων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου,δηλαδή της Κύπρου της Ιταλίας του Ισραήλ της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου Έτσι η Τουρκία θα απομονονωταν και η Ελλάδα θα είχε καλύτερη θέση σε μια μελλοντική διμερή διαπραγμάτευση παρά τώρα που έκανε μια συμφωνία με την Ιταλία η οποία ενισχύει το επιχείρημα της Τουρκίας ότι στο Αιγαίο υπάρχουν ειδικές περιστάσεις (λόγω των 12 ναυτικών μιλίων που παραβλέπουν την εγγύτητα των τουρκικών παραλίων) και μια με την Αίγυπτο η οποία αφήνει έξω το κομμάτι που διεκδικεί η Τουρκία με το Ορουτς Ρέις, δηλαδή την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού..
@Manos.Balotis4 жыл бұрын
👏👏👏👏👏
@hello_world_04 жыл бұрын
Με αυτήν την λογική να μην επεκτείνουμε πότε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ και να μην κάνουμε καμία συμφωνία ΑΟΖ με καμία άλλη χώρα διότη αυτό θα κάνει τον Ερντογάν πιο επιθετικό...
@user-ie2ts5ym8i4 жыл бұрын
Ανάλυση που αφενός πείθει και αφετέρου αποδεικνύεται από την πράξη, πχ την διορατικότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (σε αντίθεση με την δική μας). Προς το παρόν ας "γιορτάσουμε" την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12νμ (στο Ιόνιο).
@iliotropoio4 жыл бұрын
Ποσά φράγκα θα πάρουμε από τα πετρέλαια. Ερώτημα που δεν κάνει κανείς Οι οικονομικές συμφωνίες περιλαμβανουν και φράγκα. Το δικό μου πετρέλαιο δεν το πουλάω. Σαν συνδικαιουχος δικαιουμε
@marianistelka36834 жыл бұрын
Κύριε βαρουφακη βγάζω το καπέλο μου σε τόση εξυπνηδα κ αγάπη προς την πατρίδα του. Λυπάμαι που ο κόσμος δεν μπόρεσε να καταλαβει
@michalisattalides27894 жыл бұрын
Η ομιλία του κ. Βαρουφάκη περιέχει και κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις και εισηγήσεις που πρέπει να μελετηθούν.
@spyrosgardikiotis93484 жыл бұрын
Αν όμως δεν υπάρχει ενεργειακό ενδιαφέρον, προς τι η συμμάζωξη όλων αυτών των δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα;
@nikolaosgildakis64444 жыл бұрын
BRAVO BRAVO BRAVO MERCI .DANKE.
@Konstandin224 жыл бұрын
Καλημέρα παιδιά. Δεν σας βλέπω να παίρνετε θέση με την τρομοκρατία με το κορονοϊο και για τις μάσκες στα μικρά παιδιά. Σας μιλάει κάποιος που σας στηρίζει