No video

Γιατί κανείς δεν χαμογελά στις παλιές φωτογραφίες; // Άκου να δεις!

  Рет қаралды 23,836

Άκου να δεις!

Άκου να δεις!

Күн бұрын

Γνωρίζατε ότι το χαμόγελο θεωρούνταν ηλίθιο και ενέργεια της κατώτερης τάξης από το 1800 έως το 1900;
Κοιτάζοντας φωτογραφίες πορτρέτων από το παρελθόν, ίσως παρατηρήσετε μια κοινή τάση. Οι πρώτες φωτογραφίες πορτραίτων συχνά απεικονίζουν ενήλικες και παιδιά που φαίνονται σοβαροί και δεν χαμογελούν. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί ακόμη και σε φωτογραφίες γάμων και γιορτών, όπου περιμένετε ευτυχία και χαρά. Αυτό θα το παρατηρήσετε κυρίως σε πορτραίτα που τραβήχτηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα και καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Γιατί όμως οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν μπροστά στην κάμερα; Υπάρχουν πολλές θεωρίες και σκέψεις σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι στερούνται εκφράσεων χαράς στις φωτογραφίες.
Σε αυτό το βίντεο, θα εξετάσουμε την ιστορία της φωτογραφίας και τις παραδόσεις σχετικά με την προσωπογραφία.
Με τις πρώτες φωτογραφικές μηχανές τα πορτραίτα ήταν δύσκολο να αποτυπωθούν.
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι ότι οι φωτογραφίες έπαιρναν πολύ χρόνο για να εμφανιστούν. Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές δεν ήταν τόσο άμεσες όσο η λήψη μιας φωτογραφίας με το τηλέφωνό σας σήμερα. Οι φωτογραφίες χρειάζονταν χρόνο για να εκτεθούν, πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα έπρεπε να κάθεται ακίνητο για αρκετή ώρα.
Κατά μέσο όρο, οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές χρειάζονταν περίπου 20 λεπτά για να τραβήξουν μια φωτογραφία. Το θέμα έπρεπε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ακίνητο για να πάρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα φωτογραφίας. Η κίνηση θα προκαλούσε θόλωση της φωτογραφίας και το πρόσωπο θα ήταν εκτός εστίασης. Ως εκ τούτου, το να κάθεσαι με χαλαρό πρόσωπο αντί να κρατάς ένα χαμόγελο για 20 λεπτά ήταν πιο εύκολο.
Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος παράγοντας, καθώς η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών αυξανόταν με την πάροδο των ετών και, μέχρι το 1900, είχε γίνει πολύ προηγμένη για την εποχή. Μέχρι το 1900, οι φωτογραφικές μηχανές μπορούσαν να τραβήξουν μια φωτογραφία σε περίπου 20 δευτερόλεπτα. Η παρουσίαση της Μπράουνι και άλλων φωτογραφικών μηχανών μείωσε τους χρόνους έκθεσης, πράγμα που σήμαινε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να διατηρήσουν ένα χαμόγελο. Ήταν αργές για τα σημερινά δεδομένα, αλλά γρήγορες για την εποχή.
Η φωτογραφία πορτραίτου θεωρήθηκε αρχικά ως μια εναλλακτική μορφή τέχνης στη ζωγραφική.
Οι φωτογραφίες ήταν μια εναλλακτική λύση στην τέχνη
Υπάρχουν επίσης δεσμοί με την ιδέα ότι τα πορτραίτα αποτελούν μια ιδιαίτερη στιγμή για την καταγραφή της ύπαρξης ενός ατόμου. Πριν από τις φωτογραφικές μηχανές, αυτό θα γινόταν με το χέρι, κάτι που θα έπαιρνε ώρες. Η ιδέα να γίνει ένα πορτραίτο συνδεόταν με μια ειδική περίσταση, είτε για να τιμήσει κανείς ένα γεγονός γενεθλίων, ένα επίτευγμα ή μια γιορτή.
Η ιδέα ενός πορτρέτου ήταν να αφιερωθεί χρόνος για να αποτυπωθεί η σημαντική στιγμή. Αυτή η παράδοση μεταβιβάστηκε ακόμη και όταν μπήκαν στο παιχνίδι οι φωτογραφικές μηχανές. Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι της εποχής μετέφεραν αυτή τη νοοτροπία ότι πρόκειται για μια σοβαρή και σημαντική στιγμή ακόμη και όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία.
Η βικτοριανή εμμονή με τα πορτρέτα των νεκρών.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο βλέπετε τους ανθρώπους να φαίνονται σοβαροί μπορεί να είναι η βικτοριανή παράδοση της φωτογράφησης των νεκρών. Οι φωτογραφικές μηχανές έκαναν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών πιο προσιτή και πιο εύχρηστη. Στη βικτοριανή εποχή, έγινε όλο και πιο δημοφιλής η φωτογράφηση των νεκρών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με σήμερα, οι φωτογραφίες θεωρούνταν ένας τρόπος να αποτυπωθεί μια "παγωμένη παρουσίαση" ενός προσώπου. Σε αντίθεση με τον σημερινό συνειρμό της φωτογραφίας που χρησιμοποιείται για την αποτύπωση μιας στιγμής στον χρόνο.
Μόλις ένα αγαπημένο πρόσωπο πέθαινε, ντυνόταν στα μαύρα και τοποθετούνταν όρθιο για να φωτογραφηθεί. Αυτή ήταν μια μορφή διαδικασίας τεκμηρίωσης και θεωρήθηκε ως πέρασμα στην αθανασία. Αυτά τα πορτραίτα θεωρούνται συχνά ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συνδέουν κάποια από τα πρώτα πορτραίτα της φωτογραφίας με τη σοβαρότητα. Ωστόσο, οι φωτογραφίες ήταν απλώς ένα στυλ προσωπογραφίας.
Το χαμόγελο αποδοκιμάστηκε από το 1800 έως το 1900.
Εκτός από το ασυνήθιστο ενδιαφέρον τους για τη φωτογράφηση των νεκρών, οι Βικτωριανοί και οι Εδουαρδιανοί αποδοκίμαζαν το χαμόγελο. Εκείνη την εποχή, το χαμόγελο θεωρούνταν ηλίθιο και πράξη της κατώτερης τάξης. Το να είναι κανείς σοβαρός και να κρατάει ίσιο πρόσωπο θεωρούνταν η πιο ισχυρή και κομψή έκφραση του προσώπου.
Παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αυτή η θεωρία, μπορεί κανείς να τη μάθει μέσα από ιστορικά κείμενα και έγγραφα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πιθανότητα, επειδή κανείς δεν χαμογελούσε για φωτογραφίες. Θεωρούνταν ανόητο να χαμογελά κανείς, οπότε το να δείχνει κανείς σοβαρός ήταν σημαντικό στα πορτρέτα. Γενικά, οι άνθρωποι δεν χαμογελούν στις παλιές φωτογραφίες για διάφορους λόγους. Αυτή η κοινή τάση συνδέεται με αυτό που ήταν αποδεκτό εκείνη την εποχή και με τεχνικά εμπόδια. Το χαμόγελο στη φωτογραφία και στα πορτραίτα ήταν αρχικά πρόκληση λόγω του χρόνου που χρειαζόταν για να αποτυπωθεί μια εικόνα.
Πηγές:
Time
Vox

Пікірлер: 48
@konstantinosv.9858
@konstantinosv.9858 11 ай бұрын
Πιστεύω ότι κάποιο αρκετά σημαντικό ρόλο πρέπει να έπαιζε και η άθλια κατάσταση της στοματικής υγείας των περισσότερων ανθρώπων μετά από κάποια ηλικία όχι και τόσο μεγάλη (μετά τα τριάντα). Μη ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή μετά τα σαράντα θεωρούσαν γέρος και ήσουν, λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής. Ποιος θα ήθελε να βγει φωτογραφία χαμογελώντας δείχνοντας δύο δόντια από πάνω και ένα από κάτω. Έτσι για χάρη των πολλών την πλήρωναν και οι άλλοι που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν ένα ωραίο χαμόγελο.
@vasmark6714
@vasmark6714 11 ай бұрын
👍😁😂🤣
@user-ji3ht8ot7b
@user-ji3ht8ot7b 11 ай бұрын
Τα παιδιά από συμπαράσταση; Όχι βρε φίλε όταν περιμένεις μια ώρα να βγει το "πουλάκι". Αλλά αναφέρει το βίντεο Αγγλοσάξονες κυρίως, στο νότο υπήρχε πάντα το χαμόγελο.😜
@user-oo2ni6xh4z
@user-oo2ni6xh4z 10 ай бұрын
Η κακη υγιεινη υπηρχε στους πολεμους...μην μπερδευεστε!!!
@user-mj1pj7iw6o
@user-mj1pj7iw6o 10 ай бұрын
...μπορούσαν να χαμογελάσουν χωρίς να δείχνουν δόντια
@GT4md
@GT4md 10 ай бұрын
05:39 "Οι άνθρωποι ήταν πάντα ίδιοι. Η μόνη διαφορά είναι τα ρούχα και οι κοινωνικοί κανόνες." 👍💯
@Filitsa9584
@Filitsa9584 11 ай бұрын
Είτε χαμογελάω Είτε είμαι σοβαρή, βγαίνω χάλια. Έχω φωτοαγένεια 😂
@stavrosss
@stavrosss 11 ай бұрын
Εγώ βγαίνω συνήθως με γένια, έχω φωτογένια
@Filitsa9584
@Filitsa9584 11 ай бұрын
@@stavrosss σωστοοος
@giannhs267
@giannhs267 11 ай бұрын
εγω πιστευο εισαι μια χαρα φιλιτσα
@Filitsa9584
@Filitsa9584 11 ай бұрын
@@giannhs267 ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Σπάνια βγαίνει καλή φωτογραφία όπως αυτή στο προφίλ.
@giannhs267
@giannhs267 11 ай бұрын
@@Filitsa9584 να εισαι καλα και εσυ η φοτωγραφια ειναι ενταξει
@steliosaktipis3242
@steliosaktipis3242 11 ай бұрын
Πιστεύω ότι η φωτογραφία απεικονίζει την έκφραση κάθε προσώπου όπου πηγάζει από τον χαρακτήρα του κάθε ενός μας … δηλαδή εαν εισαι εξωστρεφείς η εσωστρεφείς ‼️
@billcity2
@billcity2 11 ай бұрын
Γιατί ήταν πιο αληθινοί δεν ήθελαν να χαμογελάσουν , απλό είναι
@Jimmis_93
@Jimmis_93 11 ай бұрын
Παλια οι ανθρωποι ειχαν περασει και εναν πολεμο, ζουσαν με στην κακουχια και την φτωχεια..
@dimitris597
@dimitris597 11 ай бұрын
Hταν γενικως , νομιζω η εποχη της σοβαροτητας σε ολα και εβγαινε και στις φωτογραφιες που απαιτουσε διαδικασια ολοκληρη να εμφανιστουν ενω τωρα την εποχη της αφθονιας βγαζεις , ξαναβγαζεις κρατας οτι σ' αρεσει με διαφορες στασεις , μορφασμους κλπ
@pinelopikopanaki9341
@pinelopikopanaki9341 10 ай бұрын
Εμένα μου αρέσει να χαμογελάω 😁
@ChrisTDownTheRabbitHole
@ChrisTDownTheRabbitHole 11 ай бұрын
Τον 18ο αιώνα (ακόμη και στα τέλη) δεν υπήρχαν φωτογραφίες...
@user-kx5zu3xy6k
@user-kx5zu3xy6k 10 ай бұрын
Γιαὶ δὲν ἦταν χαζοχαρούμενοι καὶ γιατὶ δὲν περίμεναν λάϊκ.
@user-pq4jk4sr8q
@user-pq4jk4sr8q 11 ай бұрын
Εξαιρετικο το καναλι σου ακου να δεις ! Συνεχισε παντα ετσι !
@Γεώργιος1987
@Γεώργιος1987 6 ай бұрын
Μου αρέσει να χαμογελώ στις φωτογραφίες.
@AGGGELLOS
@AGGGELLOS 11 ай бұрын
20 ΛΕΠΤΑ!!!!!ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΗΣ!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ!!!!
@antisthenis
@antisthenis 11 ай бұрын
έχει πολύ ενδιαφέρον μια φωτογραφία του Μπάτη μαζί με τον Μάρκο κάπου το 1933, όπου ο Μπάτης χαμογελάει ανοιχτά με την καρδιά του ενώ ο Μάρκος, προσπαθεί να κρύψει ένα χαμόγελο. Με μια αναζήτηση, μπορείς να τη βρεις εύκολα.
@mariospeppas8241
@mariospeppas8241 10 ай бұрын
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Εγώ αν και δεν ειμε του 1800 Δεν χαμογελάω στις φώτο! Πολύ ενδιαφέρον βίντεο έμαθα κάτι που δεν γνώριζα! Μπραβο σου φίλε μου σε ευχαριστούμε! ΝΙΚΟΣ SCANIA
@Abby_The_Equestrian.
@Abby_The_Equestrian. 11 ай бұрын
20 λεπτά για ΜΙΑ φωτογραφία?! Ουαου τότε οι άνθρωποι ήταν πολύ υπομονετικοί 😅
@akounadeis-panos
@akounadeis-panos 11 ай бұрын
Υπομονή γαιδαρου
@Jimmis_93
@Jimmis_93 11 ай бұрын
Μηπως τωρα εχουμε γινει ανυπόμονοι και βαριομαστε ευκολα;
@user-mj1pj7iw6o
@user-mj1pj7iw6o 10 ай бұрын
...εκαι ; Εδώ περνάμε ολόκληρες ώρες μπροστά σε οθόνες κινητών
@mariageorgiapantazi7428
@mariageorgiapantazi7428 10 ай бұрын
Το χαμόγελο παραμορφώνει τά μάγουλα και τά μάτια
@leostar71
@leostar71 11 ай бұрын
❤😊
@georgiak2022
@georgiak2022 11 ай бұрын
Δηλαδη για να σε παίρνουν στα σοβαρά δεν έπρεπε να χαμογελάς?
@Protato666
@Protato666 11 ай бұрын
Γιατι οι ανθρωποι τοτε ηταν σοβαροι και οχι αιωνιοι εφηβοι οπως τωρα
@P.A80
@P.A80 10 ай бұрын
Αυτο ισχυει και στις μερες μας εννοειτε, δεν νομιζω πως υπαρχει λογος καποιος να χαμογελει συνεχεια σε ολες τις φωτογραφιες ειναι πολυ fake, εαν δειτε φωτογραφιες μεγαλων φωτογραφων μοδας τα μοντελα τους σχεδον δεν χαμογελουν ποτε, μαλλον μονο καποια κοριτσια ισως και αγορια μερικες φορες που βγαζουν φωτογραφιες για το instagram χαμογελουν(μεχρι να γινει το κλικ προφανως)και δεν αναρωτιεστε και εσεις? παντα τοσο χαρουμενοι αυτοι οι ανθρωποι ειναι?
@user-kk7dd4pq7t
@user-kk7dd4pq7t 11 ай бұрын
Τότε στα πολύ παλιά χρόνια... Δεν υπήρχε η οδοντόκρεμα... Και ούτε δόντια ( πορσελάνης) Άρα ποιος ο σκοπός το να γελάσεις σε μία πόζα φωτογραφίας. 😅
@user-mj1pj7iw6o
@user-mj1pj7iw6o 10 ай бұрын
...υπάρχει και το χαμόγελο χωρίς να φαίνονται τα δόντια
@michalisrx7
@michalisrx7 11 ай бұрын
Εγω είτε γελάσω είτε οχι παντα βγαίνω το ιδιο χάλια..ανήκω στην ευγενή ομαδα τον χαλιαμουτρας 😂😂😂 καμια φορά χαρίζω σε γνωστούς κάποιες φωτογραφίες μου για να τρομαζουν τα παιδια τους και να τρώνε η να διαβασουν...😊😊
@prokroystis2006
@prokroystis2006 11 ай бұрын
Όταν παίρνετε ένα ξένο άρθρο και το κάνετε google translate, μπείτε λίγο στον κόπο να το διορθώσετε συντακτικά τουλάχιστον...Πόνεσαν τα αυτιά μας.
@akounadeis-panos
@akounadeis-panos 11 ай бұрын
Μετά από διορθώσεις είναι έτσι, ήταν χειρότερο!😁
Η θλιβερή ζωή του πιο έξυπνου 12χρονου στον κόσμο
10:02
Αξίζει να γνωρίζετε
Рет қаралды 236 М.
Μπήκαμε στον τάφο της Αμφίπολης
28:47
Unveiling my winning secret to defeating Maxim!😎| Free Fire Official
00:14
Garena Free Fire Global
Рет қаралды 10 МЛН
Кадр сыртындағы қызықтар | Келінжан
00:16
7 Days Stranded In A Cave
17:59
MrBeast
Рет қаралды 96 МЛН
18 Ευφυείς εφευρέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν παντού
8:27
Αυτή η Mυστηριώδης Oικογένεια Kατέχει όλη την Ευρώπη
10:07
Αξίζει να γνωρίζετε
Рет қаралды 589 М.
Είσαι καλός φωτογράφος;
5:01
Anthony David
Рет қаралды 7 М.
Στον μυθικό κόσμο των Μάγια - Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
24:13
Εκδόσεις Δίαυλος - Diavlos Publications
Рет қаралды 59 М.
Unveiling my winning secret to defeating Maxim!😎| Free Fire Official
00:14
Garena Free Fire Global
Рет қаралды 10 МЛН