Hocam çizim ile anlatım o kadar faydalı oluyor ki, eğitim tarzınız çok başarılı. Çok teşekkürler emekleriniz için
@fatihcetin18624 жыл бұрын
KZbin'ta gördüğüm en iyi gitar dersi anlatan kanal
@ErayKaymaz4 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@hacernurertunc45292 жыл бұрын
Cidden işin mantığına inerek çok güzel ve kısaca anlatıyorsunuz. Bazen öğrendiğim bilgilerin mantığını görünce birkaç saniye ağzım açık kalakalıyorum. Majörü anlatırken 2 nota ilerleyip fa diyeze ulaştığınızda bunun üçü birleşince mi, bu şekilde miymiş gibi şaşırıp kalakaldım. Cidden ezber kısmı çok canımı sıkıyordu iyi ki sizi keşfettim. Çok teşekkürler. Mesela ben bir kanalda bazı akorların yerlerini falan öğrenmiştim ve anlatan kişi bunların isimlerini ezberlemeniz gerekiyor demişti. Elbette ezberlenir ama şuan yanındaki harfin aslında minör demek olduğunu, o harfleri de okurken aslında bildiğimiz do re mi karşılığı ile okuduğumuzu sizin sayenizde fark ettim. Eskiden Dm benim için sadece ezber olarak re minördü ki ezberleyememiştim daha, şimdi neden re minör olduğunu biliyorum. Artık aklımda tutmam daha kolay olacak. Ben işin mantığıyla öğrenmeyi çok seviyorum, siz de öyle anlatıyorsunuz. Tekrar çok teşekkürler.
@ErayKaymaz2 жыл бұрын
Merhaba çok teşekkürler güzel yorumunuz için
@sukrangarip68564 жыл бұрын
Harika anlatıyorsunuz görsellikle kutlarım Sizi👍
@waitinglion19754 жыл бұрын
Hocam, majör ve minör akor un ne olduğunu çok iyi anladım ama: anlamadığım ve hiçbir yerde cevabını bulamadığım sorum var:mesela üç notaya majör ve minör kuralları dışında aynı anda örneğin her nota arası sadece yarım ses olacak şekilde basarsak ne oluyor bu akorun adı? Ya da işimize yaramayacak mı sıradışı üçlü akorlar? İllaki majör ve minör kuralına bağlı olarak mı kalmalıyız üçlü akor yaparsak? Müzik tarihinde insanlar deneyerek ortak kültürle mi bulmuş bu majör minör kurallarını? biraz fazla uzun oldu, cevaplarsanız çok mutlu olurum Sevgili Hocam.
@ErayKaymaz4 жыл бұрын
En az üç farklı sesin birleşmesiyle akor oluşur. Hangi 3 ses olursa olsun bu bir akordur. Müzik o kadar geniş bir yelpazeye sahiptir ki, iki nota arasında bile aslında insan kulağının net olarak algılayamayacağı yüzlerce minik notalar vardır bu birbirine çok yakın minik notalar bile kullanılarak akor yapılabilir fakat insanın yapısı gereği insan beyni rahatça hazmedebileceği şeyleri bünyesine alma eğilimindedir. Bunu biz günümüzde kullanılan enstrümanlarda, en temel haliye basitçe formülize edilmiş bi tür olan majör ve minör akorlar olarak sık kullanıyoruz. Fakat “akorlar formüllerle oluşmamış kulağa hoş gelen akorlar enstrümanlara göre formülize edilmiştir” bu önemli bir nokta. O yüzden senin kulağına hoş gelen veya gelmeyen rastgele bir akor bastığınde eğer bu bastığın akordan çıkan ses çaldığın parçaya hizmet ediyorsa hissettiğin duyguyu veriyorsa kullanabilirsin, o akorun ismi belki vardır belki de ilk sen basıyorsundur. Bunun için bütün akor varyasyonlarının olduğu bi arşiv internetten bulunabilir. Ben akor basarken boşta kalan parmaklarımı da bazen boşta bulunan perdelere rast gele koyuyorum ve bazen çok inanılmaz sesler çıkıyor bu şekilde keşfettiğim 20 ye yakın akorum var isimlerini bile merak edip bakmadım. Umarım sorunu doğru anlayıp cevaplarken anlatabilmişimdir.
@waitinglion19754 жыл бұрын
@@ErayKaymaz çok iyi cevap, anladım. Harika yardımcı oldunuz. Kanalınıza, emeğinize, iyi anlatımınıza sağlık Değerli Hocam.
@hannijr61203 жыл бұрын
Emeğinize sağlık 👏👏
@AyserEr2 ай бұрын
Teşekkürler
@volkanbrundi35864 жыл бұрын
teşekkürler
@gizem77144 жыл бұрын
harikasınız
@ahmettopacoglu61034 жыл бұрын
Emegine saglik
@sahenes03 жыл бұрын
Test şu an aktif değil giremedim
@ErayKaymaz3 жыл бұрын
Biliyorum malesef.
@hacernurertunc45292 жыл бұрын
Merhabalar aklıma takılan çok minik bir şey var. Em= E+G+B notaları ile oluşuyor fakat biz basarken sadece E ve B ye basıyoruz. Bunun sebebi nedir acaba?
@ErayKaymaz2 жыл бұрын
Em akoruyla arpej atarken çaldığın bütün telleri kontrol et 3. telin boş hali G mesela :)
@hacernurertunc45292 жыл бұрын
@@ErayKaymaz aa evet. Boş hali olarak düşünmedim hiç. Teşekkürler 😊