Planlama yok , koca ülke günlük kararlarla yönetiliyor , sesini duyurabilen birşeyler koparabiliyor ; mesela süt üreticileri aylardır ülke gündeminde yer alarak biraz artış alabildiler , şimdi sıra pamuk üreticilerinde ..
@ingilizanahtar6442 жыл бұрын
çiftçinin de bundan rahatsız olduğunu sanmıyorum, zaten yaptıkları işten belli zeka seviyeleri herkes pamukta para var diye herkes topluca pamuk ekmiş ya, kafaya bakın işte onlar da günlük kararlar veriyor ve bedelini de ödüyor işte.
@Azadi62 жыл бұрын
Çalmaya gelince çok kararlılar
@huseyinbalabann2 жыл бұрын
Geçen hafta sweatshirt almak için mağaza mağaza gezdim, tek tek inceledim kumaşlarını ve şunu farkettim birçok bilinen marka (defacto-lc waikiki- mavi - koton gibi) ürünlerinde pamuktan çok polyester kullanıldığını farkettim pamuk yerine polyester kullandıkları için evet biraz daha uyguna geliyor fakat polyesterin insan vücuduna ne kadar olumsuz etkiler yarattığını hepimiz biliyoruzdur lütfen kıyafet alırken kullanılan malzemeye dikkat edin sırf biraz daha uygun diye polyesterden yahut akrilikten yapılmış kötü kumaşları tercih etmeyin Evet belki kısa vadede karlı gibi gözüküyor fakat uzun vadede hiç de öyle değil. Polyesterın özelliğinden dolayı polyester sentetik Polimerden yapıldığı için vücudun nefes almasını engeller bu yüzden görebileceğiniz en kötü kumaştır
@davutsakalli2 жыл бұрын
Teknolojiler çok gelişti. İnsanlar sentetik kumaş ile pamuklu arasındaki farkı kolay fark etmiyorsa biraz bundan. Yani eskisi gibi direkt "sağlıksız" damgası vurulamaz. Ona bakarsanız, sentetik ilaçlar da içip, sağlığa kavuşuyorsunuz. Önyargılı olmayın. Geçen haftaki "kenevir" videosunu da izlediyseniz bilirsiniz. Pamuk da çok su (kaynak) tüketiyor. Ve kenevirin yasaklanmasından sonra giysiler pamuktan yapılmaya başlamış .
@@hakanbalci2 Olabilir. "Uygulamaya" da bağlı. Ayrıca otobüste insanların elbiselerden terlediği sizin çıkarımınız. Tüm elbiselerin pamuklu olmadığını nasıl test ettiniz? Hepsinin etiketine tek tek baktınız mı? Belki de sadece işten çıkan çalışan insanların vücutlarıdır kokan...
@deniz020102 жыл бұрын
Polyester zararlı diyip nefes almayı engeller demişsiniz tek zarar olarak. Sporcu kıyafetlerinin hepsi sentetiktir. Hepsi teknolojinin son ürünüdür.
@huseyinbalabann2 жыл бұрын
@@deniz02010 nasıl üretildikdiklerini biliyomuyuz
@mertsert82482 жыл бұрын
Kimin ne ekeceği ekim dikim sezonu gelmeden net bir şekilde belirlenmeli. Coğrafya'ya göre çiftçiye bir kaç seçenek sunulmalı ve devlet her ürünü farklı oranda desteklemeli ki istenilen planlama tutsun.
@turanmustucu2 жыл бұрын
Pamuk yerine kenevir tercih edilmeli kenevir hem çok su istemez hemde hemde maliyeti ucuzdur hemde bakımı daha kolaydır
@yusufyuksektepe9212 жыл бұрын
Bir kaç kenevir işleyen fabrika yapılması lazım.. geleceğin eskiden de olduğu gibi her şeyi karşılayan bitkisi kenevir olacak. Avrupa kişi başı 2 dönüm ekmeye kadar izin vermeye başladı bile.. Türkiyeden hâlâ ses yok..
@user-v4j2n2 жыл бұрын
Devletimiz üretenin yanında durmalıdır, nokta.
@9797-d3v2 жыл бұрын
Lan bu sene pamukta dunya rekolte rekoru kırıldı. Dünyada amuk fiyatları çöktü. Bedava. Her ne olursa kriz oluyor, azalsa birine kriz çoğalsa birine kriz.
@FMunis-gk4qw2 жыл бұрын
gelişim, büyüme çagındaki bebek ve çocugu olan ailelere Allah kolaylık versin
@vedatozmen2 жыл бұрын
3:47 sadece pamuk değil birçok şeyde bu olay geçerli. Yönetim üreticiyi küstürüyor.
@seriftokus1332 жыл бұрын
Tüm ailesi çiftçilik yapan biri olarak söylüyorum. Çiftçiler bunu hakediyor
@omercengiz76142 жыл бұрын
Peki neden
@sertankacar85942 жыл бұрын
@@omercengiz7614 muhtemelen neredeyse hepsi AKP'ye oy verdiği için hak ettiğini söylüyor
@mertumur952 жыл бұрын
@@omercengiz7614 devlet yöneticileri üreticiyi kaderine bırakıp sahip çıkmıyor. hala devleti yönetmeye devam ediyor, tarım politikaları yanlış devam ediyor. Bu insanları başta tutan kesim haliyle bu durumu hak ediyor demek istemiş.
@erenkutluk2 жыл бұрын
Muhtemelen sayısı az olan fiyatı yüksek olan ürünü görüp coğrafyasına uygun olmayan ürünü hem de daha fazla su istemesine rağmen üretiyorlar hepsi böyle yapınca sonraki sezon o pahalı üründen çok fazla oluyor ve çok ucuza oluyor o ürünler de ellerinde kalıyor bu sefer yetiştirmedikleri ürünler az ve pahalı oluyor böyle bir zarar kısır döngüsü içine giriyorlar muhtemelen öyle değil mi ? Hem doğaya ve çevreye hem kendilerine hem ülke ekonomisine zarar veriyorlar . Konya da Mısır yetiştirilen tarla gördü bu gözler..
@sertankacar85942 жыл бұрын
@@erenkutlukKonyalılar berbat insanlar. Başlarına ne geliyorsa hak ediyorlar. Konya'da buğday, arpa gibi ürünler yetiştirmeyip şeker pancarı, ayçiçeği, mısır gibi ürünleri yetiştiriyorlar sonra da obruklar açılınca, su bitince ağlıyorlar. Devletin başındaki büyük belalardan biri Konyalılar bu aç gözlülükleriyle
@yusufyuksektepe9212 жыл бұрын
çare KENEVİR!
@apromed2 жыл бұрын
Pamuk fiyatı yılların en düşüğünde bizim satıcılar en yüksek fiyattan satıyorlar
@FMunis-gk4qw2 жыл бұрын
İkinci el giyin millet, ikinci el uygulaması olan alışveriş sitelerinde çok kaliteli kıyafetler var hatta etiketi üstünde kıyafetler beşde bir oranında
@murat52122 жыл бұрын
Ham pamuğu 8 TL den satamıyorlar biz İpliği 74 TL den aşağı alamıyoruz hesap ortada aç gözlülük 8 TL ham pamuk %100 fire verse 16 TL yapar iplik haline gelmesi için %100 fire verse 32 TL yapar ve bu pamuğun çöpü bile boşa gitmez tabi ki 5 milyonluk arabaya kim binecek lüks villayı kim alacak
@canx4282 жыл бұрын
önemli👍
@rionachsayre19512 жыл бұрын
Ben anlamadım. Fazladan üretim varsa firmalar neden almıyor? Piyasada pamuk çok ve talep varsa sermayenin değerlenmesi gerekmez mi?
@Murat-Aydin2 жыл бұрын
Piyasa dengesini bozmamak için galşba
@locussolus90192 жыл бұрын
Fiyat daha da dusecekse neden alsın hem talep zayıflayacak bütün dünya faiz artırıyor.
@gokhankapan19142 жыл бұрын
Bir çok tekstil firması şuanda yüksek enerji maliyeti ve diğer gider kalemlerinden dolayı üretime ara vermiş durumda. Bu duruşlar da ister istemez pamuğa olan talebi azaltıyor. Devlet bütün parametreleri göz önüne alarak bir planlama yapması gerek.
@mukan92 жыл бұрын
Pamuk ithalatına ek vergi konmalı…Ülkede tarım üretimi planlaması yapılmalı…Pamuk fiyat artana kadar depoda saklanabilir…
@Mustafa-yu7tz2 жыл бұрын
Kenevirle kıyafet yapmayı planlayalım
@Expressavrupa2 жыл бұрын
O kriz bu kriz benzin dizel kriz hersey kriz fiyatlar kriz kur kriz o degilde keriz gibi bu devire gelmișim. Keske yontma taș devrine olup mizrak taș balta yapsaydi 😢😢
@almanyaulmdeturkailesi69342 жыл бұрын
Ortada bir devlet yok.
@denizonder63952 жыл бұрын
Ulan Pamuk ucuza gidiyor ciftci ne yapsın battı ciftci bu sene
@halilaltug36602 жыл бұрын
Abi ben pamukçuyum madem öyle niye günden güne fiyatlar düşüyor Masrafı çıkarmayacak bu gidişle Sonra niye üretim yok niye kimse pamuk buğday ekmiyor Trilyonlarca masraf et bi ton eziyete katlan sonrada fiyatı aşağı çeksinler
@haldunatas2 жыл бұрын
pamuk üreticisine de diyemezsin iplikhane kur hazır ip hammaddesi yap diye malesef. ama ben olsam türkiye genelindeki iplik üreticilerinden fiyat alır ona göre satmaya çalışır veya ham madde olarak yurtdışına satış pazarları arardım.
@denizonder63952 жыл бұрын
İmkanları yok dediğin mantıklı yurtdışına satalım çok kazanırız diye ama Satıcıyı nereden bulacaksın nasıl güveneceksin yanılmayacağım veya kandırılmayacağın ne mâlum
@adncr67482 жыл бұрын
Eskilerimize iki kolla sarıldık
@fdgr58962 жыл бұрын
Kenevir kullanilabilir pamuktan çok daha az su tüketir
@Studio777402 жыл бұрын
Kullanılamaz 20 yıl sonra anca makineler kenevir tiftifine uygun degil
@Murat-fr9tv Жыл бұрын
Lacoste giyinen koca yürekli çiftçi abim...
@erenkutluk2 жыл бұрын
Çok fazla su istiyor bir de pamuk diye biliyorum 🤨 Olmadığı zaman ekersen sonraki sezon çok olur zaten 😂 Basit aslında hangi iklim coğrafyası ise oranın bitkisi yetiştirelecek! Her şey dengeye oturur böylece!
@ugurozdogan72992 жыл бұрын
Beter olsun bu devlet, çiftçiye yazık ama.
@burakcanikli29182 жыл бұрын
Pamuklu tişört bulamıyoruz. Artık stok yapacağım bulunca
@moirafama56002 жыл бұрын
Çünkü Türkiyeden tekstili çekmeye çalışıyorlar. Hep söyledim şimdide söylüyorum Türkiye şuanda savaşta olan ve genel bağlamda aşırı derecede fatura ödetilen bir ülke ve siz benim ülke dediğime bakmayın bu fatura bizim vatandaşımıza ödetilen faturalar bunlar. El kadar hollandanın tarımı bizim önümüzdeyse biraz düşünmek lazım özellikle arabistan bile çölün ortasında tarım daireleri kura bilirken Türkiyenin bu hale kasıtlı getirilmesi içler acısı Allah vadandaşımıza güç kuvvet versin ne diyebilirim ki.
@locussolus90192 жыл бұрын
Biraz dünyayi takip et hemen komplo teorisine sığınmissin. Bakır gumus altın mısır yağ buğday pamuk şeker hepsi dolar bazlı aşağıda niye çünkü birçok merkez bankaları faiz artırımı döngüsünde.
@ufuksonmez822 жыл бұрын
Akıl versin bir de.
@nhkg17542 жыл бұрын
Yine dış güçler dimi... Dış minnaklar bir bırakmadı zaten peşimizi. Hollanda'nın, Avrupa'nın işi gücü yok Türkiye ile uğraşacak zaten. Kimsenin çok da umurunda olmayan gelişmemiş bir ülke için ne kadar da ciddiye alıyoruz kendimizi...
@serkantasc29332 жыл бұрын
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@dilekbasik39332 жыл бұрын
🌳🌹YAZIK... DESTEK VERİN ÇİFTÇİLERE....
@ingilizanahtar6442 жыл бұрын
yazıklık bir durum diyelim bir cadde boyunca bir iş çok iyi kazandırıyor diye herkes cadde boyunca aynı işi yaparsa müşteri sayısı artmayacağına göre fiyatlar düşer durum bundan ibaret herkes aynı şeyi ekerse ürünün fiyatı düşer, piyasada bolca ürün var ama maliyeti onları da kurtarmaz, neden kim destek çıksın? beyinsizliğin, plansızlığın bedeli bu
@celalozdemir23642 жыл бұрын
damla sıstemle cok kalıtelı verımlı pamuk uretlır cemaatlere tarıkatağalarını din işlernı doyuramadık ulkece .
@onur-yigitt2 жыл бұрын
2022 yılı pamuk hasatı videomuz kzbin.info/www/bejne/mXmxeJRrmJ1kjpo
@celalozdemir23642 жыл бұрын
üretılcek fıyat artcak tabi işe katılım oranı duşuk cami ımam hatıp yurt dıyanete 50 mılyar dolar butce ayrılyor.
@cesurturk53362 жыл бұрын
En ucuz LCW'de bile 300 TL den aşağı pantolon, kazak yok. Montlar, ayakkabılar almış başını gitmiş. Tamam biz büyükler neyse idare ediyoruz da çocuklar büyüdükleri için her sene ayakkabı, kıyafet alınıyor. Enflasyon bir yandan bir de bu pamuk krizi..
@hacerturkoglu20387 ай бұрын
Duman olsun diyenler❤❤ 👇 👇 👇
@muratciftci81942 жыл бұрын
Yav arkadaşlar nerde pamuk krizi ssdece Urfa da 200 bin dönüm yer Pamuk ekildi geçen yılki fiyatlari 10 11 e satıldı bu yıl pamuk 13 14 e rekabet görüyor çiftçiler pamugunu satmıyor saklıyor
2 жыл бұрын
Pamuk fiyatı yerlerde ama, nasıl oluyor acaba ? Üretici hiç pamuk ekmesin de görün o zaman pahalıyı. Pamuk üreticisi pamuğunu satsa şuan sadece pamuğu yetiştirme maliyetini karşılayabilir. Üretici nasıl geçimini sağlayıp nasıl tekrar ürün ekecek ? Unarım tekstil sektörü daha da yükselir de pamuk üreticisinin kıymetini anlarsınız 😀😀
Ayçiçek yağı karaborsa ülkede, ayçiçeği ekiyorsun piyasada ayçiçeği alan yok. Buğday krizi var ülkede, buğday ekiyorsun devlet ağzının dibinde ki ofisi açmayıp biçtiğin malı 50 km ötede ki ofise getir diyor zulüm eder gibi. Pamuğa nerdeyse ürettiğimiz kadar da ithal ederek dünya kadar dövizi dışarı kaçırıyoruz, ama eken çiftçinin malı elinde para etmiyor. Nerdeyse 4 yıl oldu galiba pamuk pirimi 1.1 TL ülkede herşeye enflasyon var üreticiye verilen paralarda enflasyon yok. Ama bunun sıkıntısını çiftçi değil, tüketici çekecek. 2 günlük tarla sürme maliyeti, asgari ücretlinin 1 aylık maaşı şu anda. O da arıza falan olmaz da sadece yakıt maliyeti işçi yovmiyesi falan yok içinde. Sonra dalga geçer gibi çıkıp her yeri ekin diyorlar, sen önce üretim planlaması ve üretim maliyetlemesi yapıp desteklerini ve taban fiyatlarını açıkla, alım garantisi ver gerisini çiftçiye bırak. Anadolu insanı çalışkandır üretir de. Karşısında karakterli bir devlet yönetimi ister.
@dalyarak92602 жыл бұрын
Olur öyle devletimiz çözer.
@eyupcankaya76772 жыл бұрын
Enerji fiyatların dengesizliği Türkiye ekonomisinin anasını ağlatıyor bu işe bir çare bulunmalı artık.
@ilkkanalim2 жыл бұрын
Üreticilerin pamuk ihtiyacının yarısını ithal yolla karşılaşması çok ilginç. Bu kadar ithalat olur mu? Sanırsın ülkeden yeterli toprak yok kendi pamuk üretemiyor da bu kadar ithal ediyor. Tarım bakanlığı neye ne kadar ihtiyaç var hesaplayıp çiftçiyi bilgilendiremiyor mu? Toprakları kimse ekmeyecek sanırım yakında. Pamuk aldığımız ülkeler ne şanslıymış,pamuk üretebilecek ülkeye pamuk satabiliyorlar.
@minatosue40972 жыл бұрын
Ulan zirto devlet destek mı veriyor herseyi ithal ediliyor her konuda
@ilkkanalim2 жыл бұрын
@@minatosue4097 *Ulan! devletin vereceği her türlü destekten önce başka önemli bir konu var senin için. Önce öğretmenin, anan baban büyüklerin sana üslup nedir onu öğretsin, sen en temel destekten mahrum kalmışsın. Yorumda ne yazıyor, ne yazmışım ben? Tarım bakanlığı ilgilenmiyor mu, bilgilendirmiyor mu diye kendi kendime soruyorum. Bu bakanlık işlevsiz mi diye insanın aklına geliyor. Koca bir et yığını olarak yorumlar yapma, hangi mesaja ne yazıyorum diye bir düşün. Yazan ne yazmış ben ne yazıyorum diye bir bak.
@ozguroztu2 жыл бұрын
Yurt dışında Pamuk borsası yarıya yakın düştü!iplikçiler iplik satamıyor!Dolayısıyla pamuk üraticilerini etkiliyor.
@MehmetKaya-lm4yl2 жыл бұрын
Pamuk çiftçisini bu sene batıracaklar
@merihdoksansekizoglu48772 жыл бұрын
Polyesterden devam
@nazak17762 жыл бұрын
Polyesterin hammaddesi petrol doğalgaz oda bizde yok üstelik sağlıksız VE çevreye ciddi zararları var oysa planlı adımlarla ek 4-5 milyon ton pamuk uretebiliriz bunun yaninda yine ipek üretimini %200 keten üretimini %250 artırmak mümkün ülkemizde,bunun yanında endüstriyel kenevirdede bölgede lider ülke olabiliriz yahu bizim kağıt tekstil ve tarıma dayalı kağıt kozmetik ürünü ihracatımiz 100 milyar dolar bunun 80 milyar dolarıni hammadde ve ara mal olarak yurtdışından ithal ediyoruz bu ithalati yarıya indirmek demek karlilikta,istihdamda %100 artis demek ama kimse farkinda degil gibi bugün en büyük ihracat kalemimiz kimse farkinda degil ama tarım ve tarıma dayalı sanayi kozmetik,kimya,yiyecek içecek,tekstilin hepsi toprağa VE suya bağımlı kimse görmüyor GİBİ medikalde VE saglikta bile çeşitli korse,sargi bezi, çeşitli ilaçlar, alkol, maske, bazı medikal ürünlerde kullanılan tekstil ürünlerinin hepsi ama hepsi TARİMA DAYALİ YAHU ALLAH RİZASİ İCİN İNSANLAR BU KADAR Mİ DUYARSIZ
@beyazbeyaz39792 жыл бұрын
See yakın zamanda giyim sektörü hammaddeyi çok ucuza temin edecek . Buda karliliklarini artıracak yani. Kriz nerede ?
@umitsaylk42692 жыл бұрын
Bu dogu bolgesinde kirkilan küçükbaş hayvanların yünleri hep çöllerde bu hayvancilik ve çiftçilik desteklenmese komple biter
@khulagukhan2 жыл бұрын
polyester denen çöp poşeti malzemeden iyidir.
@elifyavuz57812 жыл бұрын
Ülkede tarımı desteklemeyenlere yazıklar olsun!
@YUSUFCAKICI2 жыл бұрын
Yahu iyide pamuk bozulmuyor ki? Domatesi çiftci mecbur satmak sorunda . 150 ton pamuğu bir depoda beklet seneye sat istediğin fiyata demezler mi? zaten bu sene kimse almıyor zarar ettin geri dönüs yok seneye 2 kat paraya satarsın
@timetraveller19422 жыл бұрын
Yav giysilerde sanki pamuk mu kullanılıyo hepsi sentetik, polyester. Neyin krizi
1 aya kalmadı geri çektiler zaten kardeşim, iplikçiler bu şekilde kabul etmiyor çünkü
@langleywright26472 жыл бұрын
...
@metinsimsek68012 жыл бұрын
Verin oylarınızı akp ye devam
@serkan20272 жыл бұрын
Hak ediyor bu çiftçiler. Allah daha beter etsin.
@denizonder63952 жыл бұрын
Çiftçinin günahı üretmek mi gariban çiftçi ne yapsın Devlet dışarıdan alıyorsa bir sonraki gelecek yıl Türkiye'yi ne kadar büyük bir kriz bekliyor haberin varmı
@serkan20272 жыл бұрын
@@denizonder6395 onu seçmeden önce düşüneceklerdi. Bu hükümet yıllardır çiftçiye köstek oluyor ama onlar hala destekliyor. Bu yüzden kendi düşen ağlamaz. Seçmeselermiş.
@MENDOLES2 жыл бұрын
kenevirden kumaş elde edılıp tesktil urunlerı uretılse rahatlar pıyasa