Yakın tarihte kuantum bilgisayarı çıktı demiştiniz bu Videonuzda çok detaylı. Bilgi vermeniz daha iyi tanımamıza sebeb oldunuz. İlaç sektöründe insanlara faydalı olacağını düşünüyorum Çok güzel bilgiler veriyorsunuz teşekkürler😊
@birkacseybilenadam18 сағат бұрын
Biz teşekkür ederiz ayrıntılı yanıtınız ve destekleriniz için
@rantan451219 сағат бұрын
O bu değil de gerçekten hiç anlamayan adama bile anlattın elinize sağlık
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Çok teşekkürler
@ismail__kaya19 сағат бұрын
Belki yanlış bir soru ama, meğer kuantum bilgisayarlar bu kadar işlem gücüyle şimdiki bilgisayarların yapamadığı işlemleri, simülasyonları yapıyor. Neden bir kuantum bilgisayarın geliştirilmesi için gereken simülasyonları yaptırmıyorlar? Bahsettiğiniz hata düzeltme algoritmalarını veya hatasız çalışabilecek(neredeyse) bir kuantum bilgisayarı eden kuantum bilgisayarlara yaptırmıyorlar?
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Doğru soru. MIT in kuantum bilgisayar bölüm başkanı diyor ki, "kuantum bilgisayarların en çok kullanıldığı alan kuantum bilgisayar geliştirme alanıdır". Hatası mümkün olmuyor şöyle ki şimdiki vakum koşullarında kaçınılmaz olarak bitlerin süper pozisyonları bozuluyor. Bu duruma bağlı olarak hata oluşuyor ve düzeltmek gerekiyor. Yorum için çok teşekkürler.
@Mali_58-n2c19 сағат бұрын
Evet ama şu ana kadar çok sorun vardı ve güvenilir bir şekilde çalışan KB daha yeni yeni yapılmaya başlandı ve zaten ciddi ve bu kadar hızlı gelişmeler daha bu yıl içinde gelişti. demek ki zaten bunun için kullanılabilecek eşiği geçtiler ve zaten kullanmaya başladılar bile. ve daha jenerikti bu zamana kadar gördüğümüz, esas film bundan sonra başlıyor. Seneye çok daha fazlasını göreceğimizi tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok sanırım. Belki de hedefledikleri miyon qubit hesaplama gücünü 2025 yılında göreceğiz bile! Bende düne kadar inanmıyordum ama iş ciddi imiş meğer!
@sezer82095 сағат бұрын
Cok iyi!! İlaç sektöründeki sonuçlarını cok merak ediyorum. Demans ve alzheimer gibi hastaliklara umarim care olur. Kuantum bilgisayardan ne ummaliyiz gibi bir video cekebilir misin?
@birkacseybilenadam5 сағат бұрын
Açıkçası biz de merak ediyoruz. Yetiştirmeye çalışalım.
@muratgokturk879 сағат бұрын
Güzel ve açıklayıcı bir video olmuş. Malzeme bilimi en çok meraklandıran tarafı beni açıkcası.
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Malzeme modellemesine büyük katkı sağlanacağının altı çizilmiş. Merakla bekliyoruz. Yorum için teşekkürler.
@muratgokturk876 сағат бұрын
@@birkacseybilenadam Yani kendilerine saklamazlarsa çok da uzun olmayan bir süre içerisinde yüksek bir çağ atlama yaşanacaktır askeriye ve savunma sanayinden özel sektöre indiğinde.
@selcukkucuk14 сағат бұрын
Fusion simulasyonları için çok meraklıyım.
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Enerji şirketleri Google'un açıkça pazar hedefi. Çok zaman geçmeden ilk sonuçları görürüz. Yorum için teşekkürler.
@giyotyn18 сағат бұрын
Bu gelişme Bitcoin ve benzeri kripto paraları saniyeler içinde top yekün çöpe gönderebilir. Lakin kuantum resistant kripto paralar da var ve onlar aradan sıyrılabilir. Mesela manipülasyon gibi olmasın ama $iota bunlardan biri.
@birkacseybilenadam18 сағат бұрын
Şu aşamada mümkün mü açıkçası emin değiliz.ı. BlockChain tarafındaki durumu bilsek belki çok kaba bir hesap yapabiliriz ama gerçekten çok hakim olmadığımız bir alan. Ayrıca Google ın çalışmasında da, yazılı açıklamada da, youtube yayınında da denenen olasılık sayısını göremedik. Ancak tahminiz 2^{53} = 9,007,199,254,740,992 olasılığı 1 saniyede denediğini düşünüyoruz Bu sayıyı 60X5 ile çarpınca da toplam denenen olasılık olur eme dediğimiz gibi emin değiliz. Yorum için teşekkürler.
@ee-oi5gz17 сағат бұрын
Gelecekte herhangi bir şirket, sırf kendi ürününün lansmanını yapmak için bitcoini kırabilir mi? Yani blok yarılanmasını bir anda hızlandırıp yeni coinler basabilir mi? Teorik olarak mümkün müdür?
@ZECNA66614 сағат бұрын
Bence evet mümkün Çok daha hızlı bir kazım mekanizmasıyla hayal edilemez bir hızla arz artmaz hale gelebilir Aslında bu korkunç Tekelleşme yaratır Ama kısa vade arz şoku yaratabilir. YTD.
@eray39937 сағат бұрын
Teorik olarak mümkün olsa da şuan o seviyenin yanından bile geçmiyor teknoloji. Pratikte asla geçmeme ihtimali de var. Bu bir tehtid olarak görüldüğünde kripto paralar için de yeni fikirler ortaya çıkacaktır. Önlemler alınacaktır yani. Bitcoinin kırılması aynı zamanda mevcutta kullandığımız pek çok farklı şifreleme tekniğinin de kırılması anlamına gelebilir. Bütün bankalar, devlet daireleri sıkıntı yaşar.
@ZECNA6665 сағат бұрын
@@eray3993 bu yapılabilir ama işte yaparlar mı dediğiniz gibi Muhtemelen izin vermezler
@eray39935 сағат бұрын
@@ZECNA666 ben bunun için izin falan gerekeceğini düşünmüyorum. Birden sıçrama olmayacağına inanıyorum aslında. Yani işler o noktaya yavaş yavaş gelebilir ve bu süreçte işlerin o noktaya geleceği anlaşılıp artık kuantum şifrelemeler mi kullanılır ne kullanılır çözüm yöntemleri aranmaya başlanır.
@ZECNA6665 сағат бұрын
@@eray3993 belki de önümüzdeki senede bitcoşn için ayı sezonuna girişin bahanesi olur bu he ? :) Böyle bir durum milleti çok fena korkutacaktır. YTD.
@senol22218 сағат бұрын
Harika bi yorum tebrikler
@birkacseybilenadam18 сағат бұрын
Yorum ve desteğiniz için çok teşekkürler.
@kadirkapici4 сағат бұрын
❤❤❤
@keremyalcinkaya5915 сағат бұрын
Şifre güvenliğine by by o zaman
@Woolfer-il8wo15 сағат бұрын
Maleesef öyle
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Henüz değil veya hiç bir zaman diyelim. Şöyle ki kuantum dayanıklı şifre sistemlerine gelen yatırım, kuantum bilgisayar sistemlerine gelen yatırıma yakın. Bu sebeple diyalektik bir süreç işliyor. Sorun ve çözüm aynı anda üretiliyor ve ilk noktaya geri dönüyoruz. Yorum için teşekkürler.
@Mali_58-n2c19 сағат бұрын
Ben göremem diyordum ama tahmin ettiğimden çok daha hızlı gelişiyor bu KB işi! Bir yandan YZ, bir yandan KB her gün devrim niteliğinde bir şey açıklanıyor umarım sonumuz hayır olur!
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Şöyle diyelim qbit artışına rağmen hata artış hızındaki düşüş muazzam bir gelişme. Gerçekçi olalım, bilimsel yayını okumasak buna inanmayacaktık. Yorum ve destek için teşekkürler.
@TahaKonuk375816 сағат бұрын
YZ neyin kisaltmasi
@ZECNA66614 сағат бұрын
@@TahaKonuk3758yapay zeka
@fratkurt140413 сағат бұрын
Yapay zeka @@TahaKonuk3758
@Mali_58-n2c8 сағат бұрын
@@TahaKonuk3758 "Yapay Zeka"
@serkanbinici471115 сағат бұрын
kübitlerin süperpozisyon süresi 100 milisaniyeyse işlemciyi nasıl 5 dakka çalıştırabilmişler?
@alikorpe342015 сағат бұрын
Kubit sayıları arttığında işlem süresi üstel olarak artıyor Google işlemcisinde yani bir kubit 100 ms süper pozisyonda iken 100 kubit 23 dk gibi max bir süre de süper pozisyonda kalabilmiş tabi bu Google un iddası ki bu kadar yayın ve hakemli test yaptırdıklarına göre de oldukça gerçekçi duruyor
@birkacseybilenadam4 сағат бұрын
Çok yerinde bir soru olmuş. Keşke videoya ekleseymişiz. Ayrıca izleyicilerimiz de yanıtlamışlar. Kuantum bilgisayar sistemleri, süperpozisyon süresini aktif olarak yenileyebilir ancak bu durumunda bir sınırı var elbette.. Sistem, kübitlerin dekoheransa uğramadan önceki durumlarını düzenli olarak güncelleyerek 100 milisaniyelik sınırı aşarlar. Kübitlerin süperpozisyon süresinin 100 milisaniye olması, işlemcinin 5 dakika çalışmasını engellemez çünkü hata düzeltme mekanizmaları, mantıksal kübitler ve paralel işleme yöntemleri bu sınırı aşmak için tasarlanmıştır. Bu teknolojiler, işlemcinin uzun süreler boyunca kararlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Sorunuz için teşekkür ederiz.
@berkayboyaci677615 сағат бұрын
Ben de şöyle bir perpektif kazandırayım google 2024 yılının başıydı yanlış hatırlamıyorsam kişisel kullanım için geliştirme hedeflediğimiz quantum bilgisayaramızı tasarlayabileceğimiz quantum bilgisayarını geliştirmek için önce bir quantum bilgisayar lazımdı yaptık gibi özetlenebilecek bir açıklama yapmıştı. Yani önce standart bir quantum bilgisayarı sonra gerçek düzgün çalışan quantum bilgisayarı sonra quantum pc gibi bir yol haritaları vardı. ilk 2 aşama 1 sene sürmeden bitti. Şimdi son aşamada. Burada benim korkum şu: daha programcılar c sharp gibi muhteşem ve hata ihtimalı düşük bir dille ve vscode gibi hata ihtimalini bu kadar düşüren bir sistemle kod yazarken binlerce bug bırakıyorlar. Burada iş daha da karmaşık. Pclerde nasıl quantum programlamayla büyük işlemler yapılabilir anlayamıyorum. Fakat eğer ki bu sistemi cpu değil gpu olarak kullanırlarsa çok uygun fiyatlara ağır render işlemlerini saliselere düşürebilecek gpular üretilebilir. Sonuçta gpuda esas olan teraflops değil mi? Aynı anda tüm işlemleri yapabilmek mi yoksa tek tek işlemleri ayrı ayrı birimlerde aynı anda yapmak mı? Onu boşver de korkutucu bir yere gidiyoruz ya.
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
IBM bireysel kullanım işine gireceğini açıkladı bizim bildiğimiz kadarı ile ancak soğutmalı kuantum bilgisayarda hata kaçınılmaz. Evet hatalı başlayacaktır ama hızlı ilerliyecektir. Ek olarak çin bireysel kullanım konusunda oldukça hızlı ilerliyor ve soğutma sistemi olmayan teknolojileri seçiyor. Bireysel kullanım için satışa çıkan kuantum bilgisayar için yaptığımız videoyunun linkini aşağıda paylaşıyoruz. Yorum için teşekkürler. kzbin.info/www/bejne/gGWwf2qKrMqGhbM
@mehmetbicer491519 сағат бұрын
Beklenen bir video olmuş evet google yapmış beğendim
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Pazar hedeflerini belirtmeleseler, yayını okumasak inanmayacaktık. Yorum ve destek için teşekkürler.
@___M629C___19 сағат бұрын
Sayende bizde bir kaç bilmeye başladık 🙏🏻
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Estağfurullah, karşılık bir etkileşimin sonucu açıkçası bu durum. Yorum ve destek için çok teşekkürler.
@___M629C___19 сағат бұрын
@birkacseybilenadam 🙏🏻🙏🏻
@NacitBejoglu19 сағат бұрын
bu konuda geç kaldın diyecektim ki farkını ortaya koydun. Kimse bilimsel yayın olduğundan bahsetmmiş ama sen demişssin mesela bu çok önemli bi konu google demek doğru söylüyor
@birkacseybilenadam19 сағат бұрын
Teşekkürler bilimsel yayın çok önemli. Google'ı konuyu saptırmadığı test edeilbilir.
@FF-sz3gl13 сағат бұрын
Bir btc nasıl ve hala 100bin$ olabiliyor, çatır çutur kırılıyorsa şifreler⁉️
@him3bu6 сағат бұрын
Çok doğru benim de aklıma geldi
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Henüz o aşamada değil. Konu uzmanlık alanımız değil ama quantum resistance kriptolara büyük yatırım alındığını duyuyoruz.
@furkanchannel497513 сағат бұрын
bir quantum bilgisayar neredeyse sınırsız işlem gücüne sahip olacağından tabi hatasız çalışırsa bu ultra ağır grafik kullanan oyunları 16k çözünürlükte bile hiç sorun yaşamadan yüz binlerce fps verebilecek güçte mi kılıyor. Yada uzay simülasyonlarında en küçük atomuna kadar bir hesap gücü.
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Yanlış okumuyorsak gelişmeleri ilk hedef tıp ve mühendislik firmalarının sorunları ancak oyun dünyasının pazar gücü de azımsanamayacak kadar büyük. Kuantum bilgisayarların oyun dünyasını nasıl değiştirebilceği ile ilgili videomuzu aşağıda paylaşıyoruz. Yorumunuz için çok teşekkürler. kzbin.info/www/bejne/pqbIpoKhltt4isk
@exnihilonihilfit13 сағат бұрын
Yapay Zeka & Quantum Bilgisayar birleşince ne olacak?
@KaganParlatan12 сағат бұрын
Dead stranding olacak
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Çok daha az enerji harcayarak çok daha hızlı öğrenecekler. Yorum için teşekkürler. Kuantum bilgisayarların yapay zeka öğrenme sürecine olan etkisini de değerlendirdiğimiz videomuzu aşağıda paylaşıyoruz. kzbin.info/www/bejne/oISnmpqLpN6Fh5I
@exnihilonihilfit4 сағат бұрын
@@birkacseybilenadam Aktif öğrenme, internet erişimi, kuantum bilgisayar birleştiğinde bence durdurulamaz bir yere doğru gidiyoruz. Şu an chatgpt'nin bile kısıtlandığını biliyoruz. Buna izin verilip verilmeyeceği bence önemli olan. Çünkü bizim için 5 dk gibi bir zamanda septilyonlarca yıllık işlemi yapmak demek zaten her şeyi öğrenmiş olduğu anlamına geliyor ki bu korkunç değil mi? Şu an bile bu şekilde yapay zeka olduğunu ama kısıtlandığını düşünüyorum
@sonsuvari997510 сағат бұрын
IBM o dediğini Quantum işlemci yalanı ile yapmadı yazılım algoritmasıyla yaptı
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Bilgilendirme için çok teşekkürler.
@valleyOFwar6 сағат бұрын
Sebebi neydi ki
@birkacseybilenadam5 сағат бұрын
Bu gibi gelişmeler için bir sebep aranmıyor aslında. Ya da aransa da bulunamıyor. Yorum için teşekkürler.
@samimidost65872 сағат бұрын
Bunlarin bir de SAVUNMA Sanayinde kullanilma durumu var ki: Bunu ilk başaran ülkenin gücü karşısında rakiplerin elindeki teknoloji çöp seviyesine inebilir Mesela sensörler vs
@testtest-tj1lf12 сағат бұрын
güzell
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Teşekkürler.
@euthygenes44 минут бұрын
👋
@Synthchacha16 сағат бұрын
Yanlış anlamadıysam devasa büyüklükte bir işlemci gücümüz var. Bu kadar büyük işlemci gücü varken ai ile dlss tabanlı oyunları ekran kartı ihtiyacı bile olmadan oynayabileceğimiz anlamına mı geliyor ? Örnek olarak
@sfsdfdfdf658713 сағат бұрын
Yakinda dlss tabanli oyun falan kalmayacak, gercekten ayirt etmesi zor olacak.klasik ekranlar da tarih olacak
@birkacseybilenadam4 сағат бұрын
Şimdilik hayır. Bilgisayarların oyun dünyasına erişimine daha var gibi gözükmete ama kaçınılmaz olarak pazara da bir gün yöneleceklerdir. Kuantum bilgisayarların oyun dünyasını nasıl değiştireceğini anlattığımız videomuzun linkini aşağıya bırakıyoruz. Yorum için teşekkürler. kzbin.info/www/bejne/pqbIpoKhltt4isk
@_ali_bey16 сағат бұрын
Bitcoin'i tahtında eder mi.. Sen anladın onu.. Yaz bakalım cevabı..
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Şimdilik hayır. Bitcoincilerin hepsi Google un müşterisi olur. Onlar da kuantum resist currencleri geliştiriler ki bunu yapmak zorundalar. Soru için teşekkürler.
@erturkyorulmaz737616 сағат бұрын
"Kuantum Islemcisi Hayatımızı Neden Degıstırecek?" ?
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Füzyon simülasyonları çok karmaşık bir işlem ve henüz istendiği şekli ile hızlı bir şekilde yapılamıyor. Ancak kuantum bilgisayarların bunu yapma gücü var. Simülasyon istendiği hızda ve sıklıkta yapılmayacağında mühendislik gelişmesi yapılamıyor. İşte kuantum bilgisayarlar istendiği hız sıklık ve doğrulukta bu simülasyonu yaparsa füzyon yöntemi ile enerji üretmenin mühendislik aşaması başlayacaktır. Füzyon süreci realize olursa da aşağıdaki konular bir bir realize olur. Yorum ve desteğiniz için çok teşekkürler. Enerji Devrimi: Füzyon, sınırsız ve temiz enerji kaynağı olarak görülüyor. Simülasyonlar, füzyon teknolojisinin geliştirilmesini hızlandırarak çevre dostu enerjiye geçişi kolaylaştırabilir ve fosil yakıtlara bağımlılığı azaltabilir. Ekonomik Dönüşüm: Ucuz ve bol enerji, sanayi, ulaşım ve üretim maliyetlerini düşürerek küresel ekonomiyi dönüştürebilir. Daha düşük enerji maliyetleri, yaşam standartlarını artırabilir. Çevresel Fayda: Karbon salınımını sıfıra indirme potansiyeli sayesinde iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynar. Teknolojik Gelişim: Füzyon simülasyonları, yüksek performanslı bilgisayarlar ve yapay zeka sistemlerini teşvik eder, yeni teknolojilerin doğmasına zemin hazırlar. Bilimsel İlerleme: Füzyon simülasyonları, plazma fiziği, yüksek enerji fiziği ve malzeme biliminde önemli keşiflere yol açarak diğer alanlara da katkı sağlayabilir.
@GizliDosyalarNet15 сағат бұрын
Kripto varlıkların sonu
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Henüz değil ve kriptocuların da kuantum dayanıklı işler için çalıştığını duyuyoruz. Teknolojide de diyalektik bir süreç işliyor aslında. Yorum için teşekkürler.
@biri775316 сағат бұрын
Abi GTA 5 konusuna yine deginmemissin
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
103 qbit ve bu hata düzeltme gücüyle GTA 11 e kadar kaldırır gibi :)
@SYİsauryalı9 сағат бұрын
rcs değil rss
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Tespit gibi tespit. Geri bildirimin için teşekkürler. Daha dikkatli olmalıyız.
@tarkyilmaz102218 сағат бұрын
valla yıllardır bilim haberleri takip ederim, keşfedilmeyen şey kalmadı. birinin de piyasaya çıktığını görmedim. cem yılmaz'ın dediği gibi "mars'ta su bulunmuş! ama kuyu suyuymuş, içilmiyormuş."
@birkacseybilenadam18 сағат бұрын
Henüz yeni başladı bile diyebiliriz. Yorumunuz için çok teşekkürler.
@seyyidefendi35359 сағат бұрын
Kuantumla çiğ köfte nasıl yapılır onu mu öğreneceksin de piyasaya çıksın. Atom bombası da piyasa düşmedi acaba gerçek değil mi?
@volpii15 сағат бұрын
bu iş bizim BOR a benzedi, kaç yıldır ha oldu ha olacak valla oldu gibi, ahanda şimdi oldu yarın gel bak çalışacak. bu işten bi cacık olsaydı çokdan olurdu
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Daha çok yolu var aslında henüz başındayız. Yorum için çok teşekkürler.
@sfsdfdfdf658713 сағат бұрын
80 yasima geldigimde hayal ettigim 3d vr oyunlar cikacak diye cok uzuluyordum fakat bu gelismelere bakarsak 5 ila 10 yil icerisinde bir terslik olmassa eger hayal ettigim oyunlara kavusacagiz gibi.
@birkacseybilenadam6 сағат бұрын
Konu hızlansa da oyun dünyası için biraz daha var gibi. Ancak çinliler çok değişik işler yapıyorlar. Kuantum masa üstü yapıp bireysel satışa sundular. Oyun dünyası ise kuantum bilgisayar ile açıkça baştan yazılacak. Bu konuyu ele aldığımız videomuzun linkini aşağıya bırakıyoruz. kzbin.info/www/bejne/pqbIpoKhltt4isk
@valleyOFwar6 сағат бұрын
O zamana kadar dünya savaşı çıkacak. Çok bekleme. Hayat, oyundan ibaret değil oglim