H καλύτερη σχολή πληροφορικής

  Рет қаралды 10,847

Gerasimos Tsiamalos

Gerasimos Tsiamalos

Күн бұрын

Пікірлер: 38
@SocialNerdsGR
@SocialNerdsGR 5 жыл бұрын
Λογικός όπως πάντα! Να συμπληρώσω ότι μπορεί να βρεθείς απέναντι από κάποιον (εργοδότη), που ίσως έχει ελαφριά προκατάληψη για κάποιον που έχει αρχίσει αλλά δεν έχει τελειώσει τη σχολή. Με τη λογική ότι ξεκινάς πράγματα και τα αφήνεις στη μέση. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην τελειώσεις μία σχολή και να μπορείς άνετα να το δικαιολογήσεις.
@gtekontech
@gtekontech 5 жыл бұрын
Πολύ σωστό το σημείο που θίγεις τις διαφορές σχετικά με την ακαδημαϊκή γνώση και την γνώση που αποκτάς επάνω στη δουλειά. Γενικά η γνώμη μου είναι ότι όλοι μας είμαστε ουσιαστικά self-taught, ακόμα και σχολή να έχουμε τελειώσει. Αν δεν έχεις το μικρόβιο και δεν βγάλεις τα ματάκια σου στο διάβασμα μόνος σου, δεν θα πας μακριά. Δεν είναι η δουλειά που κάνεις το 8ωρό σου και μετά ξανά την επόμενη. Θα χρειαστεί να αφιερώνεις ελεύθερο χρόνο για διάβασμα, πολλές φορές θα σπας το κεφάλι σου και μετά το σχόλασμα για το πώς να ξεπεράσεις διάφορα προβλήματα που σε έχουν κολλήσει κλπ κλπ. Σίγουρα είναι μια πολύ δημιουργική δουλειά που ικανοποιεί και ηθικά και χρηματικά και η οποία σου δίνει την ελευθερία να παίξεις μπάλα και μόνος σου, παράλληλα με την day job που θα έχεις. Εξαρτάται πόσο θέλει να το κυνηγήσει κανείς.
@mrmacbook4692
@mrmacbook4692 5 жыл бұрын
Συμφωνώ απόλυτα !
@ioannisder
@ioannisder 5 жыл бұрын
Επειδή βλέπω οι απόψεις διίστανται και είναι απόλυτα λογικό, θα ήθελα να πω ότι, είτε είσαι σε μια σχολή είτε το παλεύεις μόνος και στις δύο περιπτώσεις αν δεν "λιώσει ο κώλος" στο διάβασμα, στο ψάξιμο και στην πρακτική δεν καταφέρνεις τίποτα. Οπότε, γιατί να μην το τερματίσεις (εφόσον το γουστάρεις) σε μια σχολή που σίγουρα έχεις πολλά παραπάνω πλεονεκτήματα και να πάρεις στο τέλος των σπουδών το πτυχίο σου που κάτι(!) είναι και αυτό;
@mrmacbook4692
@mrmacbook4692 5 жыл бұрын
Παιδιά κρατήστε αυτό που λέει για το ΧΡΟΝΟ , είναι πολύ βασικό. Επίσης, αυτό που λέει για το πτυχίο είναι στανταρ.Το πτυχίο καλός ή κακός ανοίγει πόρτες και στη συνέχεια τα skills παίρνουν δουλειές.Πολύ καλό βίντεο και πολύ όμορφο μπλουζάκι !!
@iraklispalaiologos8503
@iraklispalaiologos8503 6 ай бұрын
Ρε παιδια χωρις παρεξηγηση τωρα αλλα τι ειναι αυτά που λετε ? Αν τελειωσεις ενα τμημα οπψς το τμημα επιστημης υπολογιστων στο ηρακλειο και μπεις και στο ιτε σε κάποιο κλαδο τπαρχουν τοσα δοαφορετικα πραγματα να ασχοληθεις ... αυτη η επιστημη δεν ειναι μονο javascri pt καποια frameworks κλπ... παιζουν και πολλες ευκαροες και δουλειεςς και στο ερευνητικό κομματι και μαλιστα εχουμε καθηγητες που εχουν παρει πτυχια τοπ επιεπδου ... σκουω πολλες φορες τελειωσε πληροφ7εκη και δεν ξερει να γραψει μια κλαση στην τζαβα... δεν σπουδασε κοροιδεψε και το τμημα δεν ειναι τμημα..
@iraklispalaiologos8503
@iraklispalaiologos8503 6 ай бұрын
Επίσης η σπουδές δεν είναι μόνο για να μάθεις μια τεχνολογία στοκ προγραμματισμό... αλλά μαθαίνεις πως είναι αυτή η επιστήμη από όλα τα πεδία της πχ τηλεπικοινωνιες , hardware , jvm , να φτιάχνεις γλώσσες προγραμματισμού , δομές δεδομένων, μαθηματικά αρκετά κλπ κλπ κλλ
@diginoid7649
@diginoid7649 3 жыл бұрын
Πολλοί κλάδοι της πληροφορικής, ο εξής ένας στην Ελλάδα (για να βρεις δουλειά) κατά 90%: web development.
@demetriosarcolakis4821
@demetriosarcolakis4821 5 жыл бұрын
Γιατί δεν έχει υπότιτλους η εισαγωγή; :(
@tsiger
@tsiger 5 жыл бұрын
Έλα ρε που θες και υπότιτλους.
@nikosrigas9966
@nikosrigas9966 5 жыл бұрын
Πονεμενη ιστορια οι σπουδες.Εγω σαν σπουδαστης αλλα και self taught πιστευω οτι καλυτερα ειναι να διαβασει καποιος μονος.Ειναι χρονια πισω οι σχολες μας ειδικα στον τομεα web.Σε κλαδους που εχουν να κανουν με λειτουργικα που ειναι σχετικα πιο στασιμοι γιατι εχουν βαση το unix και δεν εχουν αλλαξει και πολλα ειναι καλυτερα τα πραγματα, εχω δει και καθηγητη ο οποιος απλα δεν παιζοταν ειχε γραψει και βιβλιο λειτουργικων.Εγω δεν ασχολουμαι με τη σχολη πλεον το βλεπω σαν ευκαιρια για να διαβαζω μονος
@alkiskelepouris
@alkiskelepouris 4 жыл бұрын
👏👏👏👏
@giovanni4026
@giovanni4026 5 жыл бұрын
aksizei na peraso mixanikos upologiston tei h oxi afou ta polutexnia einai poio isxura ti gnomi exeis gia ta tei
@tsiger
@tsiger 5 жыл бұрын
Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε με τα μεν ούτε με δε. Οπότε το να σου δώσω συμβουλή βασισμένη σε ότι έχω ακούσει θα σε αδικήσω.
@alexakos1992
@alexakos1992 5 жыл бұрын
Ασ πουμε το εξης στα παιδια που ρωτησαν και θα σας καλυψει πληρως. Μια σχολη στοιχιζει 4 χρονια απο την ζωη σας και θα παρετε μια Χ γνωση, αν κατσετε να μαθετε μονοι σας ολα αυτα χωρις καποιον να σας τα πει και να σας τα εξηγησει που δεν ξερετε που θα ψαξετε, θα ρωτατε απο δω και απο κει κτλ θα σας παρει τουλαχιστον 7 χρονια χωρις τα ιδια αποτελεσματα και στο τελος δεν θα μπορειτε να αποδειξετε οτι τα ξερετε κιολας τουλαχιστον θεωρητικα.
@alexakos1992
@alexakos1992 5 жыл бұрын
@kingaros αρχικα δεν μιλησα μονο για web, δεν ξερεις αν το ατομο που παιζει fortnite και αποφασισε να μπει στο χωρο του προγραμματισμου εχει απειρα πραγματα να κανει, η γενικη γευση προερχεται καλως ή κακως μεσα απο ενα τετοιο χωρο. απο κει και περα το τι θα κανεις μεσα ή εξω απο την σχολη ειναι δικο σου θεμα. Τα tutorials σου δινουν μια γευση απο αυτο που πας να μαθεις (εαν ειναι σοβαρο) απο κει και περα πρεπει να διαβασεις βιβλια και αργοτερα να ανοιξεις docs. Δεν εχει σημασια αν η τεχνολογια που μαθαινεις στο πανεπιστημιο, ειναι κυριως τα πολλα ερεθισματα που παιρνεις σε συντομο χρονικο διαστημα που σε βαζουν να προβληματιστεις. Το καλυτερο θα ηταν να μπορουσε καποιος να ολοκληρωσει τις σπουδες του σε 3 χρονια αλλα δυστυχως στην Ελλαδα δεν γινεται αυτο.
@tsiger
@tsiger 5 жыл бұрын
Πιστεύω πως εξαρτάται από τον άνθρωπο, τη κατάσταση που βρίσκεται, πόσο το θέλει, αν έχει κάποια υποστήριξη κλπ. Και για τις 2 περιπτώσεις, έχω παραδείγματα που με λίγο σπρώξιμο απλά έλαμψαν.
@gusandrianos
@gusandrianos 5 жыл бұрын
​@kingaros Αν μου εξηγήσεις πως ένα άτομο στα 18, έχει την ωριμότητα και την κρίση να επιλέξει τι θα θέλει να κάνει για το υπόλοιπο της ζωής του, δεν απαντάω ξανά και έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράψεις. Υπάρχουν άτομα που θέλουν Web, μπαίνουν σε σχολή πληροφορικής, βλέπουν τα δίκτυα ή το Hardware και παθαίνουν πλάκα, ενώ όταν δουν Web, το πράγμα που έλεγαν ότι θέλουν να κάνουν, απλά τους γυρνάνε τα άντερα. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που πάνε σε σχολή πληροφορικής για να μάθουν να φτιάχνουν παιχνίδια. Είναι μία ρηχή επιθυμία/άποψη, πρόκειται για κάτι που θα ασχοληθείς σε ένα μάθημα, σε ένα εξάμηνο και δεν θα είναι focused στο game dev αλλά στα γραφικά. Ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, που δεν μπήκαν στον κόπο να δουν το πρόγραμμα σπουδών, που μόλις βγήκαν από μία επώδυνη διαδικασία(πανελλήνιες), έχουν την ωριμότητα να πουν ότι θα γίνουν Web Developers, μόνοι τους, και θα το κάνουν επαγγελματικά σε 4 χρόνια από τώρα; Δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά πρέπει πραγματικά να είσαι κάτι ξεχωριστό, να έχεις άπειρη όρεξη και μεγάλη περιέργεια ώστε να ξεκινήσεις την προσπάθεια αυτή. Έχουμε μία competitive αγορά και οι ευκαιρίες δεν χαρίζονται. Για να πας σε κάποια τοπ εταιρία στην Ελλάδα ή πρέπει να έχεις πτυχίο ώστε να κάνεις highlight τα έξτρα πράγματα που έκανες ή τρομερά contributions σε Open Source ή μπόλικη εμπειρία σε σοβαρά projects. Πρέπει να έχεις σοβαρή παρουσία ώστε να πείσεις κάποιον να σε εμπιστευτεί, πρέπει να μπορεί να βασιστεί πάνω σου και να έχει την όρεξη να επενδύσει σε εσένα. Ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα προτιμούν τον άνθρωπο που με εκπαίδευση μπορεί να γίνει δυνατό asset στην εταιρία, συνήθως σημαδεύουν για τους πιο έμπειρους, αυτούς που μπορούν πολύ γρήγορα να προσαρμοστούν και να είναι παραγωγικοί. Σε μία σχολή δεν πας για να γίνεις web developer, δεν πας για να γίνεις game developer, πας για να μάθεις να σκέφτεσαι δομημένα, να δεις τι σου αρέσει, να μάθεις βασικά πράγματα που μπορείς να χτίσεις επάνω και να αποκτήσεις την πολύτιμη δυνατότητα του να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές καταστάσεις. Ένας άνθρωπος που γράφει μόνο μία γλώσσα και τίποτα άλλο, μπορεί να είναι θεός σε αυτή την γλώσσα αλλά αν ξεπεραστεί, θα δυσκολευτεί να προχωρήσει παρακάτω. Αυτό είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που παίρνεις από μία σχολή, μετά από 4 χρόνια back-and-forth με 20 διαφορετικές γλώσσες και programming styles. My 2 cents.
@alexakos1992
@alexakos1992 5 жыл бұрын
@@gusandrianos φιλε με καλυψες πληρως.
@alexakos1992
@alexakos1992 5 жыл бұрын
@kingaros φιλε, δεν αφοριζω τους solo ισα ισα αμα δεις τους Ινδους τι κανουν μονοι τους θα παθεις πλακα, αλλα οι Ινδοι εχουν ενα κακο, ειναι φοβεροι διεκπεραιωτες και πολυ κακοι στην ομαδικοτητα και την επικοινωνία. Απλα ειπα οτι αν καποιος ανθρωπος εχει να διαλεξει μεταξυ σολο και σχολης πολυ καλυτερα θα ειναι να διαλεξει μια σχολη. Στο λεω αυτο γιατι ημουν κι εγω στο δίλημμα και στο λεω απο προσωπικη πειρα, ηθελα να ασχοληθω με την πληροφορικη και ξεκίνησα να σπουδαζω πληροφορική ενω ημουν ενεργος γυμναστης και τελειόφοιτος τεφαα. Η αποψη σου ειναι αποδεκτη σε μενα ειδικα στο τελευταίο σου σχολιο ειμαι μαζι σου
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
15:30
Athens University of Economics & Business
Рет қаралды 5 М.
[BEFORE vs AFTER] Incredibox Sprunki - Freaky Song
00:15
Horror Skunx 2
Рет қаралды 20 МЛН
Πώς και γιατί να κάνεις παρουσιάσεις
21:32
Gerasimos Tsiamalos
Рет қаралды 1,4 М.
Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ - Παρουσίαση
13:11
YOUR CAREER, ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥ
49:31
Your Career Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Рет қаралды 4 М.
Τι είναι η θεωρία του Χάους; ft. @Greekonomics
24:53
IT'S JUST PHYSICS by Christos Kiriakidis
Рет қаралды 115 М.