Harvard ve MIT'de Biyomedikal Mühendisliği - Mehmet Toner

  Рет қаралды 9,078

Kesişen Yollar

Kesişen Yollar

6 жыл бұрын

Diğer kariyer sohbetleri için bit.ly/cpathscareertalks
Diğer kariyer sohbetlerinden kesitler için bit.ly/cpathscareertalksscenes
Kariyer sohbetlerini takip etmek için bit.ly/cpathscareertalkscalender
-----------------------------------------------------------------------------------------------
MEHMET TONER
Prof. Dr. Mehmet Toner Makine Mühendisliği alanında lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1983 yılında, yüksek lisans derecesini Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)’nden 1985 yılında almıştır. Daha sonra Medikal Mühendisliği alanında Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Bölümü (Harvard-MIT Division of Health Sciences and Technology, HST)’nde doktora derecesini 1989 yılında tamamlamıştır.
Dr. Toner Massachusetts Genel Hastenesi ve Harvard Tıp Fakültesi’ne Biyomedikal Mühendisliği alanında yardımcı doçent doktor olarak 1989 yılında katılmıştır ve 1996 yılında doçent doktorluğa, 2002 yılında profesör doktorluğa terfi edilmiştir. Dr. Toner aynı zamanda Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Bölümü’nde profesör olarak görev almaktadır.
Dr. Toner Shriners Çocuk Hastaneleri’nde kıdemli bilim üyesidir. Massachusetts Genel Hastenesi’nde Tıpta Mühendislik Merkezi (Center for Engineering in Medicine) kurucularındandır ve NIH BiyoMikroElektronikMekanik Sistemler Kaynak Merkezi (BioMEMS) kurucusudur. Kendisi aynı zamanda Massachusetts Genel Hastenesi’nde doktorlar için Biyomedikal Mühendisliği Araştırma ve Eğitim Programı’nın direktörüdür.
Dr. Toner birçok uluslararası profesyonel komitenin üyesidir, Cryobiology, Cryo-Letters, Cell Preservation Technology, Annual Reviews in Biomedical Engineering ve Nanomedicine dahil olmak üzere birçok akademik derginin yayın kurulunda görev almaktadır.
Dr. Toner National Institutes of Health (NIH) Study Sections, National Science Foundation (NSF) CAREER Award panelleri, NSF Nanoscience paneli, NIH Nanotechnology and Tissue Engineering paneli ve birkaç DARPA stratejik planlama paneli dahil olmak üzere birçok panel ve inceleme kurulunda görev almıştır.
Dr. Toner 1994 yılında Biyomühendislik alanında Amerikan Makine Mühendisleri Topluluğu (American Society of Mechanical Engineers, ASME) tarafından YC Fung Faculty Award’a layık görülmüştür. 1995 yılında Whitaker Foundation Special Opportunity Award’ı almıştır. 1997 yılında
Harvard ve MIT tarafından verilen John F and Virginia B Taplin Faculty Fellow Award’ı kazanmıştır.
Dr. Toner 1998 yılında Amerikan Medikal ve Biyolojik Mühendislik Enstitüsü’ne üye olarak seçilmiştir. Kendisi birçok biyoteknoloji ve medikal cihaz şirketine bilim danışmanlığı vermektedir ve birden çok startup’ta kurucu olarak rol almıştır.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Hakkımızda
Kesişen Yollar Derneği, eğitim ve sosyal hizmet alanlarında Türkiye’ye yönelik çeşitli projeler geliştirmekte ve etkinlikler düzenlemektedir. Bu projeler ve etkinliklerdeki amacımız eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak ve bunu yaparken de bambaşka dünyaları ve farklı hayat tarzlarını kesiştirmek, birbirimizden öğrenmek, esinlenmek ve birbirimize ilham kaynağı olmak. Her şeyin başı eğitim fakat biz bunun farklılıklara saygıyı, hoşgörüyü, empatiyi ve sosyal sorumluluk bilincini aşılayan bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu inancı bizimle paylaşan ve bize destek olmak isteyen, etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, cinsiyeti, cinsel yönelimi ve yaşı ne olursa olsun herkesle ortak bir paydada buluşabileceğimize inanıyoruz.
Programlarımız
Danışmanlık : bit.ly/cpathsmentoring
Kampüs Ziyaretleri : bit.ly/cpathscampuspaths
Kariyer Koçum : bit.ly/cpathscareercoach
Kariyer Sohbetleri : bit.ly/cpathscareertalksweb
Yurtdışında Staj : bit.ly/cpathsinternship
Sosyal Medya ve İletişim
Facebook : bit.ly/cpathsfacebook
Instagram : bit.ly/cpathsinstagram
LinkedIn : bit.ly/cpathslinkedin
Medium : bit.ly/cpathsmedium
Twitter : bit.ly/cpathstwitter
Website : kesisenyollar.org/
Mail : info@cpaths.org
Bizleri tanımak için bit.ly/cpathsmembers ve bit.ly/cpathsinmedia
Bize katılmak için bit.ly/cpathsjoinus
Bize destek olmak için bit.ly/cpathsdonation

Пікірлер: 35
5 жыл бұрын
SORULAR: Makine muhendisligi okuduktan sonra medikal alanına geçmeye nasil karar vermiştiniz? (1:31) Kendinizi farklı farklı alanlarda beslemek icin neler yapıyorsunuz? (3:44) Üzerinde calistiginiz projelerden bahsedebilir misiniz? (6:46) Su anki calismalarinizda sizi en cok ne heyecanlandiriyor? (11:00) Zaman yönetimi icin izlediğiniz veya uyguladiginiz bir yöntem var midir? (15:27) Calismalarinizda sizi motive eden, daha cok calismaya iten unsurlar nelerdir? (18:49) Biyomühendislik , biyoteknoloji , biyoinformatik aralarında ki fark nedir? (20:56) Polimer bilimi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? (24:10) Bilim insanlarının neden zengin olma gibi bir hedefleri olmuyor? Niye cebini doldurmak yerine insanlığa faydalı olmaya çalışıyorlar? (25:07) Nanoteknolojinin biyomedikal muhendisliginde önemi nedir? İkisinin kesiminde geliştirilen teknolojilere örnek verebilir misiniz? Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz kabin içine girip tedavi olma gibi bir teknoloji ileride görebilir miyiz? (30:43) Biyomedikal muhendisligi nedir ve bu bolümden mezun olursam yaşantım nasıl olur? (33:15) Doktora ogrencilerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Doktora başvurularında nelere dikkat etmeliyiz? (36:27) Gen tedavisi hakkında ne düşünüyorsunuz? (40:53) Grafen hakkında ne düşünüyorsunuz? (43:38) Biyomedikal alanında yüksek lisansı önerir misiniz? Yurt dışında biyomedikal alanında yüksek lisans yapabilmek için sahip olmamız gereken kriterler var mıdır ? Bu alanda ilerlemek isteyen kişilere önerileriniz nelerdir? Takip edilmesi gereken yayınlar, çalışmalar var mıdır? Güncel gelişmeleri nereden takip edebiliriz? (44:53) Kendi kendimize öğrenme/sorun çözme huyunu nasıl kazanabiliriz? (48:19) Microsoft'un gen çalışmaları ile ilgili açıklamasına nasıl bakıyorsunuz? ("Gen kod demektir kod da bizim işimiz") (50:45) Doktora programlarının finansal kısımlarından ve burslardan bahsedebilir misiniz? (52:09) Biyomedikal Muhendisligi alanında Amerika ile Türkiye arasında bir köprü kurulabilir mi? Ortak proje olarak neler yapılabilir? Sizin buna yönelik çalışmalarınız var mi? (55:51) Türkiye'de biyomedikal muhendisligi alanındaki eğitim Amerika'da yeterli oluyor mu? (57:00) Türkiye'den ve başka ülkelerden Amerika'ya öğrenim için gelen öğrenciler arasındaki hocamızın gördüğü farklar nelerdir? Türk öğrencilerin neler üzerinde daha fazla çalışması gerekiyor? (59:26) Lisansta makine mühendisliği okurken biyomedikal alanında da seçmeli dersler almaya ne kadar özen göstermeliyiz? (İleride biyomedikal alanında doktora da yapacağım.) (1:01:23) Her zaman çalışıp geliştirmek üzeri kurulmuş bu dünya düzeninde biyomedikalin tehlikeleri hakkında hiç mi insanlık için kaygınız yok? (1:03:05) Turk gencligine tavsiyleriniz nelerdir? (1:04:58)
4 жыл бұрын
Her tür soru ve önerinizi careertalks@cpaths.org'tan bizimle paylaşabilirsiniz.
@mehmetalisargin180
@mehmetalisargin180 6 жыл бұрын
Çok güzel bir sohbet olmuş. Soranlara da cevaplayan Mehmet Toner Beye de teşekkürler. Derneğe de şükran, varolun.
4 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler
@respect9110
@respect9110 5 жыл бұрын
Muhteşemsiniz 👏
4 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler : )
@cansuyuksek8244
@cansuyuksek8244 4 жыл бұрын
hocamızın öz gecmişi en basta dikkatımızı cekti. ve bi biyomedıkal muhendisliği öğrencisi olarak ben hocamızın cevaplarını cok begendim bana cok katkısı oldu kendimi geliştirebilmem için güzel yolllar gösterdi hocamız. çok teşekkür ederim sayın hocama ve emeği gecen arkadaşlara.. :)
4 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler, katkısı olmuşsa ne mutlu bize.
@wanderlust198
@wanderlust198 5 жыл бұрын
İşte bu!
4 жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler!
@milorday5141
@milorday5141 3 жыл бұрын
Ben de yeni mezun oldum hayalimi gerçekleştirmek için çalışıyorum ve başvuru aşamasındayım video cesaretlendiriyor. Teşekkürler
3 жыл бұрын
Bu tarz yorumlar bizi çok mutlu ediyor :) Sevgiler
@nqnqxzxz6685
@nqnqxzxz6685 3 жыл бұрын
Merhaba hangi üniversitede okudunuz acaba ve memnun musunuz universiteden
@busrabakkal2199
@busrabakkal2199 6 жыл бұрын
Tam tercih döneminde aklımdaki mesleğin yayınlanması mükemmel oldu :))) çoooook teşekkür ederim :)
@erengokmen3480
@erengokmen3480 6 жыл бұрын
Büşra yazma
@muhammedkapakl5640
@muhammedkapakl5640 5 жыл бұрын
Yazdınmı büşra biyomedikali?
@Yusuf-mq6np
@Yusuf-mq6np 5 жыл бұрын
Ben de merak ediyorum ne yaptın :)
@basak8924
@basak8924 5 жыл бұрын
Şu an biyomedikal mı okuyorsun
@basak8924
@basak8924 5 жыл бұрын
@@erengokmen3480 ytü biyomedikla yazmayı düşünüyorum ne dersin yabancı dil eklerim ve çalıimayı seven biriyim ve sen ne okuyorsun
@tugayaliyev1362
@tugayaliyev1362 Жыл бұрын
👍👍👍
10 ай бұрын
👍
@sedanuride
@sedanuride Жыл бұрын
merhabalar söyleşi gayet güzeldi hocamızın cevaplarını çok beğendim size sorum ben biyomedikal mühendisliğini kazanamadım fakat lisede biyomedikal bölümünde eğitim aldım autocad, arduino,proteus,solidworks gibi programlara aşinayım sizce önlisans biyomedikal cihaz teknolojisi okuyup lisansa çevirmek mantıklı mı ne tavsiye edersiniz ileride yurt dışında kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
10 ай бұрын
Kanalımızdaki diğer videoları takip ettiniz mi?
@kaankonyalioglu
@kaankonyalioglu 2 жыл бұрын
machine learning için bu konuda "yapay zeka" tanımı daha doğru olacaktır...
2 жыл бұрын
yorum için teşekkürler
@gorkemsucu1624
@gorkemsucu1624 5 жыл бұрын
Hocamıza telefonla veya başka yollarla ulaşma imkanımız varmı
4 жыл бұрын
Yorum için teşekkürler, konuklarımız ne yazık ki tüm yorumları takip etmiyor. info@cpaths.org'tan bize ulaşabilirsiniz.
@YunusEmre-cx5re
@YunusEmre-cx5re 2 жыл бұрын
Biyomedikal Mühendisliğinde istediğimiz alanı seçtikten sonra alanımızı değiştirebilirsiniz? #Kesişenyollar#
2 жыл бұрын
Bu sorunun çok basit bir cevabı yok ne yazık ki, ama kariyer değişikliği yapan konuklarımız var.
@YunusEmre-cx5re
@YunusEmre-cx5re 2 жыл бұрын
@ teşekkür ederim
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ NERELERDE ÇALIŞIYOR?
26:18
Biyomedikal Mühendisleri Derneği
Рет қаралды 1,8 М.
One moment can change your life ✨🔄
00:32
A4
Рет қаралды 35 МЛН
Spot The Fake Animal For $10,000
00:40
MrBeast
Рет қаралды 163 МЛН
Inside Out 2: Who is the strongest? Joy vs Envy vs Anger #shorts #animation
00:22
MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ
9:56
Bekir Avşar
Рет қаралды 26 М.
80 Year Olds Share Advice for Younger Self
12:22
Sprouht
Рет қаралды 1,5 МЛН
Prof. Dr. Ata Akın ile Tıp Mühendisliği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
9:47
ACU Mühendislik Kulübü
Рет қаралды 5 М.
İngiltere'de Biyomedikal Mühendisliği
16:30
Yurtdışı Eğitim Net
Рет қаралды 6 М.
Yeni Mezun bir Yazılımcının İlk İş Görüşmesi
1:49
Girişim Yeri
Рет қаралды 131 М.
Dijital Pazarlama ve Kullanıcı Edinme | Levent Şapçı
1:30:20
Kesişen Yollar
Рет қаралды 2,5 М.
One moment can change your life ✨🔄
00:32
A4
Рет қаралды 35 МЛН