Merhaba. 1 yıldır cihazı sorunsuz kullanıyorum. Fakat yeni izlediğim videoda yaşam aküsünün eksi terminalini araç şasesine topraklamam gerektiğini öğrendim. Bu cihazın topraklama ile bir bağı var mı? Yani bu cihazı bağladığım zaman yaşam aküsü ile araç aküsünün ortak eksi (-) terminale bağlamış oluyor muyum? Yine de yaşam aküsünden araç şasesine topraklama yapmam gerekir mi? şimdiden teşekkürler.
@havensis2 ай бұрын
Merhaba, cihazın araç tarafından gelen eksi kablo ile yaşam aküsünden gelen eksi kablo cihaz içerisinde birbirine bağlantılıdır. Bu sebepte harici olarak şaseye tekrar kablo bağlantısına gerek yoktur.
@orkanvaran2 ай бұрын
@@havensis vallahi çok rahatladım sağolun. son soru: şaseye bağlanan eksi terminal jel akü kablosu kadar kalın olmalı diye okudum. (bendeki 2 jel akü birbirine 35mm ile bağlı) Ne kadar kısa mesafede şaseye ulaşırsak o kadar iyi diyorlar. (Havensisten araç aküsüne giden kablo ise 16mm2 ve 3metreden kısa. ) Karavan sektöründe satış sonrası genel olarak çok kötüydü. Ama siz her soru sorduğumda çok hızlı ilgilendiniz ve genel olarak tavrınız yapıcı ve kibardı. Buradan tüm ilgilenenlere bu cihazı öneriyorum. Teşekkürler. iyi çalışmalar.
@mr.mystery50153 жыл бұрын
Fiyatlar az daha yukarı çıksa victronla eşleşecek. Yerli tercih etmek için çabalıyoruz ama firmalarımız sağolsunlar bizi dışa bağımlı bırakmak için çabalıyor gibiler. Üzücü...
@havensis3 жыл бұрын
Elektronik ürün için Türkiye'de üretmek diğer her şeyden çok daha maliyetli. Fiyatlarımızı olabildiğince makul seviyede tutmaya çalışıyoruz. İnanın çok kâr etme düşüncemiz olsa bu seviyede ürün satmamız mümkün olmazdı. Hepimizin temennisi zamanla ucuzlaması yönünde. Ancak Victron fiyatları malum. Aramızda neredeyse yarı yarıya bir fiyat farkı bulunuyor. Bu kadar büyütmemek gerektiğini düşünüyoruz. Yinede ilginiz için teşekkür ederiz.
@Enerjikk3 жыл бұрын
Range Rover alıp gezen insanlar değil hepsi mütevazı mühendis arkadaşlar emin olun. Fiyat yüksekse bile verilen para çarçur edilmiyor, üretime gelişime yatırılıyor diye düşünün. Lafla yerli ve milli olunmuyor, pamuk eller cebe😆
@ceylanimvanlife10482 жыл бұрын
Selam elinize sağlık bu cihazı kullanırken kaçlık kablo kullanmamız gerekiyor teşekkür ederim
@havensis2 жыл бұрын
Cihazın giriş ve çıkışına gelen kablolarda minimum 6mm2 kablo ideal olarak da 10mm2 kablo kullanmanız gerekmektedir. Mesafe 2 metreden fazla ise mutlaka 10mm2 kablo kullanınız. İlginiz için teşekkür ederiz. Güle güle kullanın.
@egeartar5 ай бұрын
Araç aküsü ile yaşam aküsünü arada hiçbir cihaz olmadan bağlarsak ne olur?
@havensis5 ай бұрын
Araç aküsü ile Yaşam aküsü aynı tipte akü ise, hiçbir sorun olmaz. Araç aküsü sulu, yaşam aküsü jel ise, alternatörden gelen akımdan ve voltajdan dolayı jel aküler arızalanabilir. Araç aküsü sulu, yaşam aküsü lityum ise, aracınızın alternatörü arızalanabilir.
@noyadecor98082 жыл бұрын
Sigorta ihtiyacını belirtmemişsiniz?
@havensis2 жыл бұрын
Cihaz içinde giriş ve çıkış tarafında 40A dc sigorta bulunuyor ekstra olarak kullanmak isterseniz eğer 40A sigorta takabilirsiniz.
@aytekin989611 ай бұрын
Varta agm akum bar yasm akusu akunayarini kuru/agm olarak mı sececegik jel olatakmi
@havensis11 ай бұрын
KURU/AGM olarak seçmeniz uygundur.
@ahmetmemis61773 жыл бұрын
Selamlar akım sınırlama özelliği varmı? Yaşam aküsü boş iken araç aküsüyle paralellediğimizde nasıl bir akım karakteri sergiliyor.
@havensis3 жыл бұрын
Merhaba, Evet Akım sınırlama özelliği var aynı zamanda akım sınırını ekran üzerinden 5.0-30.0A aralığında 0.1A adımlarla ayarlayabilirsiniz. Örneğin cihazı 20.0A olarak limitlediğinizde, akü boş veya dolu farketmeksizin 20Amperden fazla akım geçirmeyecek şekilde şarj yapar. Boş aküde 20A ile şarja başlayacak ve akü dolana kadar 20A vermeye devam edecektir. Akü dolduğunda Absorption ve Float şarj kademelerini takip ederek 3 aşamalı şarj yapıyor.
@ErdenBayraktar3 жыл бұрын
Karavanımda bulamadığımız bir elektrik kaçağından, araç aküsünü , yolculuk bitince devre kesici ile devreden çıkarıyorum. Bu şarj aleti de aracı durdurup şarteli kapattığımda devreden çıkacak. Aracı çalıştırmak için şarteli açtığımda devreye girecek. Bu aç kapa şekliyle DC DC de bir olumsuzluk ve arıza olur mu? Teşekkürler...
@havensis3 жыл бұрын
Hayır herhangi bir soruna sebep olmaz. Bahsettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
@voskamp63312 жыл бұрын
Selamlar bu cihazi kullanirken extra bir cihaz alip kullanmiyoruz dogru mu yasam akusune ve alternatorden baglanti yapip kuruyoruz ve 150x2 aku kullaniyorsak 30amper dc dc yeterli midir
@havensis2 жыл бұрын
Evet harici bir cihaz gerekmiyor. Alternatörleri yormamak için cihaz 30A ile limitlenmiştir. Akünüz %50 dolu iken %100 şarj olması ortalama 5-6 saat sürer.
Bu cihazla araçtan yaşam akülerinizi (Jel, kuru, agm, lityum, sulu vb.) şarj edebilirsiniz. DC-DC akü şarj cihazı şarj ederken güneş panelide şarj ediyorsa aküleriniz her iki kaynaktan da şarj olur. Çakışma olmaz. Akü voltaj seviyesi şarj kademesine göre hangisi için sınırlandırılmışsa voltaj o seviyeye geldiğinde ilgili cihaz şarjı keser devreden çıkar.
@kabusmurat8604Ай бұрын
5000w elektrikli motorum 8V çıkarıyor bu aletle akü şarj edermi
@havensisАй бұрын
Merhaba, Cihazın çalışması için giriş voltaj aralığı 10-17V arasında olmalıdır. 8V seviyesinden şarj etmez.
@okanyyurt3 жыл бұрын
Ben bu aleti çok beğendim, fiyatı biraz yüksek geldi elbette ama günümüz şartlarında birşey diyemiyorum. Şöyle bir sorum var kafamı çok karıştırıyor. Bende 24v 100ah akü ve 3kw akıllı tam sinüs inverter var, 400w güneş paneli ile besliyorum. Bununla da güneş paneline destek olmak istiyorum bu aletin çıkışını doğrudan akülere mi bağlamalıyım yoksa inverter üzerinde bulunan güneş paneli girişine paralel mi yapmalıyım. İnverter yada aküye zarar vermek istemiyorum
@havensis3 жыл бұрын
DC-DC Akü şarj cihazını doğrudan yaşam aküsünün uçlarına bağlamalısınız. Bu cihaz ve diğer cihazlar birbirine zarar vermezler. Voltaj kontrollü çalıştığı için akü dolduğu anda devreden çıkar. Akım limitleme özelliği sayesinde de şarj akımını istediğiniz değere ayarlayabilirsiniz.
@okanyyurt3 жыл бұрын
@@havensis Şu durumun sonuçları hakkında fikir yürütemedim. Güneş panelimden 8A akım geliyor diyelim, buradan da 15A gelsin bunlar birbiri ile paralel bağlanmış olacaklar nasıl etkilenir. Ayrıca bildiğim kadarı ile 24V aküler 28V ile şarj ediliyor bu sadece 24 V veriyor ise bu durumda 2 ayrı voltaj da paralel bağlanmış olacak.
@havensis3 жыл бұрын
@@okanyyurt Panelden 8A Araçtan da 15A geliyor ise akünüze 23Amper akım gider. DC-DC üzerinde akım limit ayarı olduğu için 15A yerine 10A gelsin diyebiliyorsunuz. Diğer bir sorunuz ise, DC-DC akü şarj cihazı içerisinde mikroişlemci bulunur bu sayede akü voltajı izlenir ve ona göre voltaj üretilir. Örneğin akünüz 26V ise cihaz 26V üretir. 28V olana kadarda voltajı arttırmaya devam eder ve aküyü doldurur. Yani sabit 24V veriyor gibi bir durum söz konusu değildir. 3 aşamalı şarj yapabilme özelliği mevcuttur. Detaylı bilgi için 0542 501 4504 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
@abitatabek46143 жыл бұрын
Bu şarj cihazının kaç tl olduğunu bildirirmisiniz
@havensis3 жыл бұрын
Merhaba, Ürün fiyatına www.solarkutu.com/urun/dc-dc-donusturucu adresinden ulaşabilirsiniz.
@Enerjikk3 жыл бұрын
Klemensler çok zayıf duruyor, videoda taktığınız kablolar da çok ince geldi bana.
@havensis3 жыл бұрын
Klemensler 1.2Nm tork dayanımı ve 10-12mm kablo sıkıştırabilmektedir. 60A akım taşıma kapasitesine sahiptir. Videodaki kablolar tamamen test amaçlı ve yüksek akım geçmediği için ince kullanılmıştır. Siz daha kalın kablo takabilirsiniz.