Anlat değerli hocam anlat, sizin bilgi ve tecrübe paylaşımlarınız bizim için çok önemli.
@DrTRonik4 жыл бұрын
İçten paylaşımınız için teşekkürler... ✔✔✔
@blckviolin4 жыл бұрын
Hocam uzerinde çalıştığınıiz yeni projeniz hakkinda daha cok duymak isteriz, nitekim otomotiv sektörü dediginiz gibi cok heyecan verici gelişmeleri yaşıyor su günlerde.
@ArslGG4 жыл бұрын
Kaliteli kod ,değişken adlandirilmasi, kod tasarimi en iyi nasil olur boyle bir video icerigi paylasir misiniz?
@3pratikhayat6933 жыл бұрын
Merhaba paylaşımları Hollanda hayatı merak ederken gördüm başarılar diliyorum. Daha fazla ayrıntılı yaşam hakkında özelikle eindhoven hakkında mutlu oluruz sevgiler 🥰
@coskuntasdemirYoutube3 жыл бұрын
Zaman zaman bu tür videolar da paylaşmaya çalışıyorum. Bu akşam da bir tanesi yayına girecek :)
@volkanozturk52334 жыл бұрын
Hocam merhabalar, Yeni mezun elektrik elektronik mühendisi olarak gömülü yazılım alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ancak sizin de tahmin ettiğiniz gibi iş bulmakta her yeni mezun mühendisler gibi zorlanıyorum. Benim size sormak istediğim ; Örneğin,enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette işe girilmesi durumunda,ilerleyen yıllarda sektör değiştirip gömülü sistemler alanında faaliyet gösteren bir firmada çalışmak istenirse bu durum işveren açısından tercih edilmeme sebeplerinden biri olabilir mi? Kısacası ilk işe girilen alan,geri kalan meslek hayatında da o alanda çalışmamıza sebep olur mu?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
İşsiz olmaktansa bir işte çalışmak daha iyidir. İşte çalışırken bir yandan kendini geliştirecek çalışmalar yapabilirsin tabi.
@volkanozturk52334 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin Hocam aslında merak ettiğim ilk girilen sektör önemli bir yer teşkil eder mi alan değiştirmek istendiğinde. Sektördeki mühendis abilerimiz genellikle ‘İlk girilen alanda devam edersin ona göre işe girerken dikkat et.’ gibi tavsiyeleride bulunuyorlar. Sizin bu konu hakkında görüşünüzü merak ediyorum açıkcası. İlginize teşekkür ederim.
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@volkanozturk5233 İlk girdiğin alanda tecrübe kazandığında artık o alanda tecrübeli biri olmaya başlarsın ve o alanda yeni işler bulman veya teklif alman kolaylaşır. Bu nedenle de öyle söyleniyor ve doğru.
Hocam merhaba, Türkiye'de yeni mezun olup işe başlamaktan daha zor bir yol yoktur bu alanda herhalde. LinkedIn üzerinden Türkiye'de açılan Junior ilan sayısı gömülü yazılım için 0 fakat hollanda veya herhangi bir ülke için bakıyorum onlarca ilan bizim ülkemizde bu işe gönül vermek başlamak çok zor. O yüzden her genç mühendis kendini yurt dışına atıp sağlam bir temel oluşturmak istiyor sizce nasıl düzelir bu durum ya da öyle bir ihtimal var mı :)
@oguzk.12594 жыл бұрын
Hocam merhaba, videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Ben de henüz tecrübesiz bir elektrik-elektronik mühendisi olarak iş ilanlarını incelediğimde görüyorum ki yetiştirilmek üzere başlığıyla verilmiş birçok ilanda bile birkaç farklı konuda yetkinlik ve hatta tecrübe istenebiliyor. Peki hocam biz, işverene şimdilik bu konularda yeterli yetkinliğe ve tecrübeye sahip olmasak bile fırsat verildiğinde istenilen seviyeye gelebileceğimizi nasıl gösterebiliriz? Ayrıca ben maalesef başvurduğum iş ilanlarının bulunduğu şehirlerden biraz uzakta yaşadığım için çoğu zaman başvurularım değerlendirilmeye dahi alınmıyor. Bu konuda ne yapabilirim hocam, sorum biraz uzun oldu ama cevap verirseniz sevinirim.
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Şu anda hem dünya hem de Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Türkiye'nin ayrıca kendine özgü problemleri var. Son yıllarda kontrolsüzce sayısı artırılan üniversite ve kontejanlar gibi mesala. Yani yeni mezunların daha kolay iş bulmaları için daha az sayıda mezun olması ve ekonominin de büyüyor olması gerekiyor. Öyle dönemlerde hiç tecrübesi olmayan mezunlar da kolayca iş bulabiliyor. Şu anda o şirketlerin birçoğunun zaten birisini işe almaya niyeti bile olmayabilir. Tabi mezun sayısı çok olunca şirketler de daha seçici davranmaya başlıyor. Ekonomideki arz-talep dengesi burada da geçerli. Kendini nasıl göstereceğine örnek öğrenci iken çalışmalar yapıp yarışma projeleri vs.. bunları göstermek olabilir.
@oguzk.12594 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin Hocam öğrenciyken yaptığım proje çalışmaları var fakat bunlar çok ayrıntılı ve gelişmiş projeler olmadığı için olabilir pek dikkate alınmadı maalesef. Mezun olduktan sonra da kendimi geliştirmek adına uğraştığım projeler var ama bunları daha çok insanların görebileceği şekilde paylaşmam gerekiyor sanırım, mesela youtube'a video yüklemek gibi. Dediğiniz gibi bu kadar mezun varken bir şekilde öne çıkmak gerekiyor.
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@oguzk.1259 Öne çıkma denilen şey artık hem bireyler hem de şirketler için bir zorunluluk. O yüzden KZbin, bloglar, linkedin vs... tüm imkanları kullanmak lazım.
@oguzk.12594 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin Hocam ilginiz için ve bir karşılık beklemeden bize bir şeyler öğrettiğiniz için teşekkürler.
@ahmethasil4 жыл бұрын
Otomotiv dünyasında ki dönüşüm dediniz hocam ve bir parçası olduğunuzu söylediniz. Yeni nesil otomotiv araçlarından kastınız IoT ve yapay zeka ağırlıklı bir dönüşüm mü ... Orada neler olup bittiğinden bizi haberdar edin hocam, Hollanda umarım sizin için güzel bir deneyim olur :) ve umarım daha çok fırsatını bulup hollandacanızı da geliştirirsiniz :) .... En büyük zorluğu sanırım ufaklık yaşıyor, okulda ki bir günü nasıl geçiyor çok merak ediyorum :)))
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Evet kastettiğim o, elektrikli araçlara dönüşüm, geleneksel firmaların Tesla'yı yakalama çabaları ve bahsettiğin konular. Hollandaca konusunda biraz işimiz zor. Oğlum daha kolay halletti, çocuklar daha çabuk öğreniyorlar doğrusu.
@ahmethasil4 жыл бұрын
Umarım güzel bir Hollanda macerasından sonra ülkemize dönmeyi ve Türkiye de güzel şeyler yapmayı hayal edersiniz Hocam .... Hollanda da kalmanızı hiç istemem :)
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
@@ahmethasil Kısmet diyelim :)
@hknyky23864 жыл бұрын
Abi merhaba, Hardware ile mjpeg video codec ile alakalı onerebilecegin kaynak veya makale var mı?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Bildiğim bir konu değil, firmaların bazen bu konularda uygulama notları olabiliyor, FPGA üreticilerinin vs...
@ertugrulsarp77554 жыл бұрын
Coşkun bey iyi akşamlar Tübitak 4007 bilim fuarı için Seminer düzenlemek istiyoruz. konuşmacı olarak katılmak ister misiniz?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
mail atabilir misiniz: coskuntasdemir.com/iletisim
@ertugrulsarp77554 жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin tamamdir
@MrTough-dw7ot4 жыл бұрын
Hocam madem soruları biriktiriyorum dediniz bende bir soru sorayım :) Yeni mezun bir mühendisin yurtdışında işe başlama şansı var mı varsa ne kadar ve siz tecrübe kazanmadan yurtdışına çıkmayı tavsiye eder misiniz yoksa tecrübe kazandıktan sonra mı?
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Tecrübe + İngilizce işleri daha da kolaylaştırır.
@bekirerdem62974 жыл бұрын
Coşkun abi hayirli akşamlar Abi ben şuan elektronik okuyorum ve son senem gömülü sistem alanında kendimi geliştirmek istiyorum ileride aselsan - havelsan - roketsan - baykar (siha - iha) gibi firmalarda çalışmak istiyorum temel elektronik bilgim iyi bir seviyede ama yazilim bilgim yok c ve c++ arasında kaldım bu alanda hangisi işime yarar entegreye hangi dil ile daha iyi hükmederim entegreyi hangisi ile daha iyi yönetirim uzaktan veri görüntü gönderme için rota belirlemek , otopilot yazılımları için ve geleceği güzel olan dil hangisi ve hangisi daha avantajlıdır şimdiden Teşekkürler.
@coskuntasdemirYoutube4 жыл бұрын
Bunun en güzel cevabını o firmaların iş ilanlarını inceleyerek bulabilirsin. Orada C ve C++ dillerinin ikisini de göreceksin genel olarak.