În zona de Nord a Gorjului, în Oltenia de Munte, strămoșii noștri construiau și-n urmă cu sute de ani casele cu demisol (grajd, magazie etc) din cauza umidității accentuate a terenului. Abia la etaj se putea locui decent, fără igrasie. Plus că acel parter-demisol chiar era folosit gospodărește. Inclusiv ca beci, miniatelier, “garaj” pentru căruță.
@denistantas14462 жыл бұрын
Ai dreptate. Poti reduce amprenta casei avand un subsol unde sa pui spalatoria, camera tehnica, spatii de depozitare, eventual si o sauna. Asa scapi de costul sifonierelor, dulapurilor si tuturor spatiilor de depozitare din casa care “se demodeaza” sau se degradeaza si trebuie inlocuite in timp. Scapi de masina de spalat din baie sau bucatarie. Nevasta-ta nu mai calca rufele in mijlocul sufrageriei. DPDV al costului ajungi aproximativ la fel cu o varianta de casa cu amprenta la sol mai mare si aceleasi functiuni ale subsolului la parter. M3 de fundatie vor fi relativ aceeasi, dar ai mai putini m2 de pereti exteriori si mai putin acoperis. Subsol rules
@MihaiGoRunning3 жыл бұрын
Mulțumesc frumos, un nou clip foarte util Ionuț! 👏
@vioricazatic379 Жыл бұрын
Am un teren în panta, cum ar fi mai avantajos dpvd. financiar, cu demisol/subsol sau doar fundația? Mulțumesc anticipat!
@flufycat2748 Жыл бұрын
Fără. E cel mai ieftin. Si temelie metalică suspendată la 50-70 cm de sol, e cea mai călduroasă si usor de intervenit dedesubt!
@flufycat2748 Жыл бұрын
@@StudioOfficeKolectiv Ba deloc, daca casa e ușoară. Poate si pluti. Ca multe case Olandeze sau Thailandeze! Eu am casa pe sina de tramvai pe cuzineti de beton. Iarna asta am stat gratis cu energia pt căldură. Planșeul parter 20cm extrudat. La cutremur dorm neintors.
@MrDenisJoshua4 ай бұрын
Poi si unde pui centrala, sau pompa de caldura, bateriile de la fotovoltaic, masina de ventilatie mecanica controlata, un eventual pufer de vreo 1000 litri, cele 2 sau 3 masini din familie... etc..