Hocam emekleriniz için çok teşekkürler. Her yaptığınız iş bir gömülü sistem üzerine uzmanlaşmak isteyen öğrenci olarak işime çok yarıyor ve yardımcı oluyor. Çok teşekkürler... Saygılar
@fatihozdemir35523 жыл бұрын
Mesleğiniz nedir acaba
@whosayin063 жыл бұрын
Hocam Öğretmenler Günü'nüz Kutlu Olsun. Toplumumuzun gelişmesi ve Türk Gençliği 'nin gelişmesi adına bizlere vaktinizi ayırıyorsunuz. Ne kadar teşekkür etsek az kalır.
@mertoguzhan88142 жыл бұрын
bu konulardaki dökümanları çip üreticilerin paylaşacağını bilmiyordum ,teşekkür ederim
@LogicMathh3 жыл бұрын
3d yazıcı kartlarında gördüğüm ama fikrimin olmadığı konuydu teşekkürler.
@kameraarxasitv40863 жыл бұрын
Video için teşekkürler Hocam.SPI ve diğer protokoller hakkındada video olursa çok süper olur.
@bahadryldrm30113 жыл бұрын
Hocam Allah sizlerden razı olsun gerçekten çok faydalı ve ufuk açıcı anlatımlar yapıyorsunuz.
@tasavvurart2 жыл бұрын
Çok teşekkürler. Anlaşılır ve tetikleyici bir hitabetiniz var. Daha çok içerik üretmeniz temennisi ile. . .
@melihdundar16493 жыл бұрын
abi sabırsızlıkla bekliyorum diğer videonuzu.
@emreelma95822 жыл бұрын
hocam bir SPI protokolü gelirse gerçekten çok iyi olur. Sizin anlatımınıza ihtiyaç var.
Bu videoyu beğenen kişi sayısının 102 kişi olması(an itibariyle) bence oldukça üzücü. Daha fazla kardeşimizin bu konulara odaklanmasını temenni ederim
@yunusemre-pi2rp3 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim
@ahmetserdr29203 жыл бұрын
Hocam çok teşekkür ederim
@mejoe444 Жыл бұрын
Harika anlatmissiniz neyin neden olduguna kadar.
@zedeleyici.13373 жыл бұрын
içerik için teşekkürler
@sefaemrebaskaya54762 жыл бұрын
Merhabalar dakika 20'den sonra veri okuma için biz neden sensor içindeki registere önce yazma işlemi yapıyoruz neden diret o registerdaki veriyi okumuyoruz
@coskuntasdemirYoutube2 жыл бұрын
I2C protokolü ile çalışan sensör vs birimlerde bu şekilde okuma yapılıyor.
@emir_clk3 жыл бұрын
hocam spı iletişim ile ilgili videonuz varmı
@coskuntasdemirYoutube3 жыл бұрын
Hayır yok
@İremNuransoy11 ай бұрын
Hocam merhabalar biz ı2c protokolüyle çalışan sgp30 türü bir gaz sensörü ile çalışıyoruz. çalıştırdığımız kod ile sadece 1 ölçüm değeri alıyoruz yani okunan değer değişmiyor. İletişimdeki problemin nerde olduğunu nasıl tespit edebiliriz.
@İSKENDERMUSAOĞLU-c6t4 ай бұрын
Bazı durumlarda scl hattı düşük kalabiliyor ve bundan dolayı start ile stop bitleri düzgün gönderilmiyor. Mantık analizörü ile kontrol edebilirsiniz. Stm kullandığınızı varsayarak kendi dökümanlarında da belirttiği gibi dokuz zaman darbeli scl hattı sinyali göndermek belki işinize yarayabilir.
@mehmetarifartan56333 жыл бұрын
teşekürler
@busradurak1361 Жыл бұрын
hocam STM32 üzerrinde geliştirdiğim projemde PN532 NFC modül haberleşmesini sağlamaya çalışmaktayım. Arduino üzerinden Wire.h kütüphanesi kullanılarak hazır şekilde çok güzel iletişim sağlayabiliyorum. Fakat STM32'de Wire.h olmadığı için entegrasyon sağlayamadım. Herhangi bir öneriniz var mı acaba, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, dönem projem çok çabaladım daha başaramadım.
@coskuntasdemirYoutube Жыл бұрын
Maalesef STM32 tarafında Arduino gibi standartlaşmış sürücüler bulmak zor olabiliyor. Yapabileceğin şey varsa PN532 modülünün STM32 için olan sürücülerini bulup kendi kullandığın işlemciye uyarlamaya çalışacaksın. Ya da kabul oluyorsa bitirme projeni Arduino ile tamamlayacaksın. Aslında sürücülerin iki katmanı var: Üst seviye işlemler ve altta SPI sürücüsü. SPI kısmını uyarladığında STM32 tarafında da çalışması lazım ama tabi biraz uğraştırabilir bu.
@muratcelik8581 Жыл бұрын
master-slave için server-client denilmeye başlanıyor yavaş yavaş. videoda ırkçılık olarak söylediğiniz kısma istinaden
@serkanyavuz52913 жыл бұрын
Hocam videolarınız için öncelikle teşekkür ederim. Ben gömülü yazılım alanında çalışmak istiyorum bilgisayar mühendisliği 3. sınıftayım. Elektronik bilgim yok kendimi geliştirmek istiyorum ama bu alanda çalışanlara baktığımda büyük çoğunluk elektrik-elektronik mezunu. Üstelik alan, iş imkanı olarak biraz kısıtlı. Sektörde bilgisayar mühendisliği çıkışlı olmam beni zorlar mı? ve iş aradığım zaman şirketler eksi bir durum olarak mı bakar?
@coskuntasdemirYoutube3 жыл бұрын
Serkan bu da aldığım sorulardan bir tanesi, bu konuda da bir video çekmeyi planlıyorum. Ama kısaca şöyle söyleyeyim: Okuduğumuz bölümlerin öneminin azaldığı bir dönemdeyiz artık. Yani sen bir konuyu öğrenmek istediğinde belirli bir bölümde okuyor olma zorunluluğun yok. Aslında gömülü sistemler dediğimiz tek bir alan da yok. Donanım bilgisi gerektirmesi de işe göre değişiyor. Aslında yazılım açısından senin bölümün daha avantajlı çünkü resmi olarak yazılım eğitiminin verildiği bölüm o. Yani tek bir doğru cevap yok. Zaten iş imkanlarının dar olduğunu sen de farketmişsin. Bilgisayar mezunlarının yazılım alanında diğer sektörlerde çok geniş iş imkanları var. Belki de bu yüzden özel ilgisi olanlar dışındakiler gömülü sistemleri vs.. düşünmüyor pek.
Wire.beginleri. anlatan uygulama videosu daha iyi olur
@coskuntasdemirYoutube Жыл бұрын
Arduino kütüphanesi bahsettiğin sanırım. İleride ondan da bahsederim belki
@nazimozcan9061 Жыл бұрын
@@coskuntasdemirKZbin ic2 ve spi. Protokol.veri Haberlesme. .örnek bir şeyler. . Basit anlatim Türkçe fazla video yok yabancı kaynak fazla. .anlamak zor