Çift Membran ile Atık Su Tasarrufu Yapabilir miyiz?

  Рет қаралды 4,527

Galip ARDUÇ

Galip ARDUÇ

Күн бұрын

Пікірлер: 47
@ahmtsgr
@ahmtsgr Ай бұрын
İkinci membran önüne çekvalf takmak gerekmez mi? Tek çekvalf ile kurtarıyor mu basınç?
@gTg978
@gTg978 9 ай бұрын
Elinize emeğinize sağlık hocam herzamanki gibi faydalı video olmuş. Teşekkürler.
@hakancakir4434
@hakancakir4434 9 ай бұрын
Eline sağlık güzel bir faydalı video olmuş abi
@k4hin918
@k4hin918 9 ай бұрын
Merhaba, daha çok membranla deneyecekseniz eğer seri/paralel bağlantı kıyaslaması da yapabilir misniz?
@Yavuz1993
@Yavuz1993 2 ай бұрын
çift çok mantıklı geldi açıkçası su çok degerli mantıken faturadan düşer o 2 ci filitre her türlü tasaruf
@rasyoneladam
@rasyoneladam 4 ай бұрын
Pompa + Çift membran ile atık daha da düşer mi?
4 ай бұрын
Düşer ama 1:1 oran altına pek düşmez
@sinannbey
@sinannbey Ай бұрын
Hocam bu konuyu araştırırken az önce senin 3 yıl önce attığın aynı konulu videonu izledim. Orada tavsiye etmiyorum, mebran ömrü kısılır mantıksız birşey diyorsun. Şimdi mebran ömrü çok etkilenmez, yapabilirsiniz diyorsun. Fikriniz neden değişti? Sadece fiyatlar yüzünden mi?
Ай бұрын
@@sinannbey membran ömrü aynı flow ile yaptığında evet kısalır, videoda da tek membranda kullanılan flow ile yapıldı test ve evet yine membran ömrü kısalacaktır. Flow değerleri 550 den 300e kadar düştü, membran fiyatları düştükçe flow değerleri de düşüyor diyebilir. Bir ürünü tasarlarken maliyet olarak hesaplanır, hangisi daha uyguna geliyorsa onu yapmak gerekiyor, ayrıca son yıllarda su fiyatları da aşırı derece arttı. 200 liralık uygun membranlarda 3 adet bile kullanabilirsiniz şuanki maliyetlere göre
@teknikvideolar4461
@teknikvideolar4461 9 ай бұрын
Hocam uzun zamandır aklımda beklediğim videoydu suyun kalitesi bozulma yapar mı sağlıklı olur mu çok fazla atık su gidiyor boşa bu sistemi yapmak mantıklı aslında diyelim ki 3 membran taktık bu şekilde daha da az atık su mu olur kolay gelsin
9 ай бұрын
Suyun kalitesini etkilemez ama atık kısıcısını 3 membranda 800 cc seçmek lazım
@teknikvideolar4461
@teknikvideolar4461 9 ай бұрын
@ hocam biocera dan tanka dolum yapıyorum şuan 8 ph tatlandırıcı olarak pentek gs10 cal ro kullansam suyun tadını bozar mı son olarak membran filtrenin raf ömrü varmı malüm dolar bazlı fiyatları devamlı değişiyor çalışmalarınızı yakından takip ediyorum verdiğiniz kıymetli bilgiler teşekkür ederim
@mustafagokhanerdek2280
@mustafagokhanerdek2280 9 ай бұрын
3 membranlı bi devre kurabilirmisiniz ustam merak ediyorum atık su ne kadar düşücek sizden başka böyle uğraşan yok iyi bilgiler ediniyoruz
9 ай бұрын
Aynı 420cc flow ile 3 membran ile yaparsak 800 e yakın temiz 450 de atık olur ama membranların ömürlerini %50 den aşağı düşürürüz. Sizin için 3 ve 4 mmebran olarak denerim.
@korkudata
@korkudata Ай бұрын
Peki Galip Bey, ilk mebrandan çıkan atık suya bir flow taksak sonra o atık suyu da ikinci mebrandan geçirip temiz suları öyle birleştirsek atık suda yine tasarruf yapabilir miyiz? Bu durumda ikinci mebranin ömrü %50azalacaktır lakin ilk mebran ömrünü normal bir şekilde devam ettirecektir diye düşünüyorum. Sorumun cevabını merakla bekliyorum. En kısa cevap verebilirseniz memnun çok olurum. Bu faydalı çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum
@kenfat10
@kenfat10 5 ай бұрын
Membran kabı çok kaliteli gözüküyor markası nedir acaba? NFS membranlar genelde quick bağlantı olmuyor
5 ай бұрын
Bu Quick bağlantı hocam, çubuklu guicklerden değil, buna direkt hortum bağlanabiliyor. Markası Swun Chyan'dır. Materyali nsf uyumlu malzemedir.
@cabircevahir8392
@cabircevahir8392 3 ай бұрын
Çift membran da hem temiz hem atık suyun ph değerini merak ettim. Atık suyu tekrar şebekeye vermenin bir yolu varmı acaba?
3 ай бұрын
@@cabircevahir8392 temiz su pH 5-6 aralığında olur, atık su ise ortalama 8pH civarıdır (sebeke giriş pH neyse atık su pH da az üstünde olur) atık suyu geri şebeke suyuna veremezsiniz ama farklı alanlarda kullanmak için depo edebilirsiniz, örnek sifona verebilirsiniz ama bunu yapmak içinde özel düzenek yapmanız gerekiyor yani her ev için uygun olmayacaktır.
Ай бұрын
İlk membran atık su çıkışına da flow takılsa yani çift flow olsa nasıl olur sizce?
Ай бұрын
Her membran cıkışına flow takıp, flow çıkışını diğer membrana verme sonucunda sonuç yine aynı olur tek flow gibi çalışır ama flowların çıkışını atığa verirsen çift flow kullanmış olursun, örnek 300cc flow ise kullandıkların 2x300 600cc flow olur.
Ай бұрын
Ek olarak bana saçma gelen bir sohbeti sizinle paylaşmak istiyorum: 16 yıldır Su arıtma işi yapan birisine çift membran kullandığımı söyledim. İkinci membran dan çıkan su tehlikeli sıkıntılı olur dedi. Zehirlenebilirsin filan falan. Bunu muhtemelen ikinci membrana gelen suyun ilk membranın atığı olmasından dolayı söylüyor. Var olabilir mi böyle bişey?
Ай бұрын
Hayır öyle birşey yok 10 tane membranda kullansan membranlara giren su aynıdır. Ayrıca her membranın atığını diğer membranada versen yine sorun olmaz, membrandan gecen su zehirlerse ilk membrandan gecen su da zehirlemesi gerekli ve şebeke suyuda zehirlemesi gerekli 😄
@nebicetin8954
@nebicetin8954 6 ай бұрын
Çekimi tersten yapmışsınız göremiyorum teşekkürler
@MrSalihWest
@MrSalihWest 6 ай бұрын
Galip bey mantıken 10 membranda koysak su basıncı bölünecegi icin üretim aynı olması lazim diye düşündüm ben ama sizin yaptıgınız pratikte mebranın gpd sini arttirmak oldu gibi
6 ай бұрын
Cift membran olayı evet GPD artırmaktır. Tek 200GPD membran ile de bunu yapabilirsiniz.
@kursatbingol
@kursatbingol Ай бұрын
Hocam yorumunuzdan yola çıkarak 600 gpd gibi kullansak atık oranı 1:0,5 e kadar düşürür bu mantıkla. Yanlış anlamadım umarım yorumlarınızla bizi aydıntlattığınız için teşekkür ederiz
@ramazantimur
@ramazantimur Ай бұрын
Musluktan gelen su TDS değeri 195 di. Arıtma sonası 10 a düşüyordu ama 5 lt temiz suya neredeyse bir damacana su atık su çıkarıyordu. Sinirlenip atık su hortumunun ucuna vana taktıp vanayı kapattım. Atık su hiç çıkmıyorken temiz su değeri 10 dan 35 e çıktı. Benim için bu TDS 35 değeri kabul edilebilir. Zaten su kıtlığı varken membran masrafı fazla olsa ne olur. iki fatura da kurtarır memran masrafını.
Ай бұрын
@@ramazantimur yaptığınız yanlış işlem, atığı komple kapatırsanız membran 24 saatte işlevsiz hale gelir. Haftada bir membran maliyeti sudan nasıl daha tasarruflu hale geliyor. En düşük membran fiyatı 200 lira ayda 800lira eder. Arıtma cihazı atık atsa ayda 200 lira su faturasına yansımaz. Kaldı ki, standart bir arıtma 1 litre için 4 litre atık atar. Günde 10 litre su kullansan günlük 50 litre su kullanılır, aylık maksimum 2 ton su harcar arıtma cihazı. Su faturasına yansıması 100 lirayı geçmez normalde. Attığınız çoksa pompalı model kullanın daha düşük atık değerine sahiptir, ayrıca atığı komple kapatmak yerine 300cc kullanılan flowu 200e düşürün veya 100cc ye, en azından membran filtreniz uzun gider. Önerim 200cc altına düşmemenizdir. Ayrıca 195 şebeke suyunuz varsa sadece klor ve tortu filtresi kullanarak atık susuz olarak kullanabilirsiniz, yani cihazındaki membranı iptal edip diğer filtreleri kullanacaksın.
@ramazantimur
@ramazantimur Ай бұрын
Güzel öneriler. Teşekkür ederim. Faturaya katkısı günde 10 LT kullansam 85TL gibi bir rakam benim tek su amacım israf olmasın. Sadece klor ve tortu filtresi kullanmak doğru bir yaklaşım mı? TDS değerini neye düşer.
Ай бұрын
@@ramazantimur tds değerini düşürmez, suyun klorunu tutar ve tadı koku olmadığı için içilebilir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü de zaten 100ppm üzeri kullanımın daha doğru olduğunu söyler. 200 tds suyunuz var çok yüksek bir değer değil bu. Memranı iptal ederek deneyin, içimi rahatsız etmiyorsa sağlıklı şekilde kullanabilirsiniz. Giriş vanasını az açarsanız yani dakikada maksimum 1 litre akışta daha iyi performans alırsınız ve tank kullanmanıza da gerek olmaz.
@ahmettanrsever5880
@ahmettanrsever5880 Ай бұрын
5 membran koysak hiç atık su vermeyecek neredeyse
@alex-fyodor-krycek
@alex-fyodor-krycek 9 ай бұрын
Tekrar selam. Şöyle bir sorum olacak. kzbin.info/www/bejne/ooqupXdpmtGri9k Şu videoda yaptığınız testi kendi cihazımda uyguladım. Pompasızda bir bardak temiz, iki bardak atık veriyor. Pompalı olunca da sonuç çok yakın oldu. Neredeyse hiç fark yok. Pompa çalışıyor, sesi de çıkıyor. Buna rağmen sanki çalışmıyormuş gibi aynı miktarda su üretti. Sorunu nasıl tesbit edebilirim? Tıkanma mı mevcut, başka bir sorun mu? Tüm filtreler, yeni. Dört yollu vana ve flow yeni. İlk yıkama yapıldı. Membran Pentair. Tank basıncı 7psi. Yeni hava basıldı. Tüm suyu boşaltıp yapıldı.
9 ай бұрын
Pompalı pompasız farkı derken hocam genelde düşük basınçlı sularda fark baya artar. Öncelikle membran girişine bir manometre takmanız ve basıncın kaç olduğunu görmeniz gerekiyor. Pompa çalışınca titrer ve bir ses yapar doğrudur. Pompanın iş yapıyor mu yapmıyor mu görmek için dediğim gibi manometre takıp test edin.
@alex-fyodor-krycek
@alex-fyodor-krycek 9 ай бұрын
@ Ona bakayım o zaman, teşekkürler. Yani ilk denememde pompanın fişini söktüm. Pompa devre dışı. 1'e 2 su verdi. İkinci denemede fişi taktım. Su akışı biraz kendine gelsin diye bekledim. Pompa devredeyken de 1'e 2 su verdi. Sizin testte pompa fişe bağlıyken 1'e 1 gibi olmuştu. Binada hidrofor yok. 5. kattayım, son kat. Cihazın ana su giriş hortumu üzerinde basınç düşürücü var. Üzerinde 60PSI'a sabitlendiği yazıyor. Bunu da devre dışı bırakıp denedim fark olmadı.
9 ай бұрын
@@alex-fyodor-krycek 60 psi basınç düşürücü varsa pompa devreye girdiğinde daha fazla su vermesi gerekliydi. Bir sorun var görünüyor ama bu sorun ya pompadan kaynaklı ya da membran filtrenizden. Yüksek ihtimal pompa gibi görünüyor.
@alex-fyodor-krycek
@alex-fyodor-krycek 9 ай бұрын
@ Membran sıfır hocam. Bugün değiştirdim. Membran kabının çıkış uçları tıkanmış olabilir mi acaba? Ona bakabilirim.
@turkiyemturkiyem307
@turkiyemturkiyem307 7 ай бұрын
Önerirmisiniz ustam?
@musaustabas266
@musaustabas266 7 ай бұрын
1 dakikada atılan su önemli değil. Önemli olan arıtılmış su musluğunu kapattıkdan sonra ne kadar atık su atıyor önemli olan o
7 ай бұрын
1 dakikada üretilen su miktarı önemli , sistem ne kadar çok hızlı şekilde tanka suyu iletirse atık su miktarıda o kadar çok düşük oluyor. Olay şu senin arıtma cihazın dakikada 200cc su üretiyorsa 400cc üreten cihaza göre 4 kat atığı fazla atar. Atık sudan %50-80 arası tasarruf yapabilirsiniz bunun için permeate pompalar mevcut. Permeate pompasıda üretim yüksekligi gibi davranıp tankı fazla genleşmeden arıtma işlemini durduruyor yani bu pompa arıtma cihazının fazla çalışmasını engelliyor bu da su tasarrufu sağlıyor. Yüzlerce test yaptım ve %80'e varana kadar tasarruf sağlıyor böyle sistemler.
@alex-fyodor-krycek
@alex-fyodor-krycek 9 ай бұрын
Selamlar. Daha önce yaptığınız motorlu/motorsuz karşılaştırmasında da benzer sonuç çıkmıştı. kzbin.info/www/bejne/ooqupXdpmtGri9k
@pumaxpumaxz1988
@pumaxpumaxz1988 20 күн бұрын
Sen eski video da da çift membran kesinlikle takmayın diyon yüzde 25 demiyon yüzde 60 daha erken biter diyon artı suyu sağlıklı alamazsın diyon yani ne alaka ?????????????????????
19 күн бұрын
@@pumaxpumaxz1988 aynı flowda kullanırsan çift membran erken biter, gpd arttıkça membranda flow değeride arttırmak gerekiyor. Bunu yaparsan istersen 10 tane tak sorun olmaz, ayrıca membran gpd'si arttıkça giriş suyu debisini veya basıncını da arttırmak gerekiyor. Şöyle 75 gpd de 300 flow kullanıyırsan 150 gpd de 550 flow kullanmak gerekiyor membran ömrünü kısaltmamak için. Burada ki tasarruf sadece tanklı cihazlarda yapılmaktadır, amaç tanka giden suyun debisini arttırarak hızlı dolmasını sağlamaktadır. Maliyetini membran fiyatı ve su fiyatı ile hesaplayıp yapmak gerekiyor, su israfı derken membran israfı da yapmak su israfından farkı yoktur. Her ürünün bir su ayak izi vardır üretim hattında bu yüzden Buradaki membran israfını sadece para olarak görmeyin.
@ibrahimcumen2098
@ibrahimcumen2098 19 күн бұрын
Tanksız su arıtma sistemi yapmak istesem ne gibi fayda veya zararları olur söyleyebilir misiniz. Bu tarzda bi videonuza denk gelmedim. Çift membrandan alakasız olarak soruyorum
19 күн бұрын
@@ibrahimcumen2098 hali hazırda tanklı bir sisteminiz varsa tankın vanasını kapatın cihazınız tanksız olacaktır, bu şekilde kullanım size zor olmayacaksa hiç bir farkı olmaz aksine daha taze su kullanmış olursunuz ama her zaman ilk kullanımda 30 saniye kadar boşa akıtın sonra dolum yapın. Sürahi veya 5lik şişelere dolum yaparak kullanabilirsiniz rahat kullanım için.
@Q7_HAYRANI
@Q7_HAYRANI 2 ай бұрын
Su oku gercekten yazik gunah abi yinede elinden gelen bir seyler yapmaya calismis
VONTRON 75 GPD MEMBRAN FİLTRE TEST VİDEOSU
10:40
Su Makinesi
Рет қаралды 5 М.
😜 #aminkavitaminka #aminokka #аминкавитаминка
00:14
Аминка Витаминка
Рет қаралды 2,5 МЛН
CAN YOU DO THIS ?
00:23
STORROR
Рет қаралды 46 МЛН
MAGIC TIME ​⁠@Whoispelagheya
00:28
MasomkaMagic
Рет қаралды 36 МЛН
Family Love #funny #sigma
00:16
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 27 МЛН
😜 #aminkavitaminka #aminokka #аминкавитаминка
00:14
Аминка Витаминка
Рет қаралды 2,5 МЛН