Çift Yarık Deneyi - Olmaz Öyle Saçma Bilim - Prof. Erkcan Özcan - B11

  Рет қаралды 904,382

Flu TV

Flu TV

3 жыл бұрын

En zor bilimsel deneyleri, kuramları dahi anlamamızı sağlayan Olmaz Öyle Saçma Bilim karşınızda!
Çift yarık deneyi nedir? Çift yarık deneyini ilk kim yaptı? Çift yarık deneyinde bilimcileri şaşırtan sonuçlar neler? Einstein ve Bohr tartışması nedir? Kopenhag kuramı nedir? Fotonlar neden kafasına göre ilerliyor? Çift yarık deneyini evde nasıl yaparız?
FluTV "Dünyanın En Otantik İçeriklerini Sunan" yepyeni bir dijital platformdur.
Videolardan haberdar olmak için lütfen abone olun:
➡ bit.ly/FluTv
#OlmazÖyleSaçmaBilim #ErkcanÖzcan #SerpilÖzcan
Olmaz Öyle Saçma Bilim serimizin diğer videolarını izlemek için:
➡bilim.flutv.online
Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @flu
Çift Yarık Deneyi - Olmaz Öyle Saçma Bilim - Prof. Erkcan Özcan - B11 videomuzu beğendiyseniz en güncel diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.
➡Kaos ve Kitlelerin Bilgeliği - Olmaz Öyle Saçma Felsefe - Ömer Aygün - B12
• Kaos ve Kitlelerin Bil...
➡APTAL HERİFLER - Canlı Yayın - Showrunner Duygu Uysal - B10
• Duygu Uysal Parodi Pre...
➡VAMPİR - Böyle Buyurdu Kültür - Prof. Nevzat Kaya - B08
• VAMPİR - Böyle Buyurdu...
➡Sinema -TV Meslek Tanımları - Olmaz Öyle Saçma Şey Z - İlker Canikligil - S04B21
• Sinema -TV Meslek Tanı...
➡NFT: Sanat Tasarım Mıdır? - Sanat Sohbetleri - Bager Akbay - B12
• NFT: Sanat Tasarım Mıd...
Kanalımıza katılın: uye.flutv.me
Patreon destek sayfamız: flutv.me
Kanal: flutv.online
Twitter: / flutivi
Instagram: / flutv.online .
. . . .
FluTV Discord: discord.flutv.me -- Kripto Destekleri için: 0x87a9538Af8f5f80371233951438b7faf9570B82C

Пікірлер: 2 200
@Erkcan
@Erkcan 3 жыл бұрын
Bu konu çok merak edilen ve çok farklı şekillerde ve çok farklı yoğunlukta tartışılabilecek bir konu. O yüzden bu videoyu şimdilik ilk adım olarak görmenizi rica ediyorum. Buraya yazacağınız yorumlara göre devamında gelecek kuantum mekaniği ile ilgili videoları şekillendirebiliriz. Bu video ile ilgili bazı notlarım: * Mısır hiyerogliflerini modern zamanlarda ilk okuyabilen kişi olarak Champollion bilinir. Young'ın Champollion'dan önce gerçekleştirdiği çalışmalarının ne kadar derin olduğuna dair yakın zamanlarda epeyce belge çıktı. Şekillerin ideogram olduğunu düşündüğü, ancak özellikle tek sessiz içeren fonogramları çözdüğünü okumuştum. * Videoda gösterdiğimiz Maxwell denklemleri, Maxwell'in kendi yazdığı hali değil. Maxwell denklemlerini yazdığında daha vektör notasyonu kendi başına icat edilmiş değildi. * Fotonların tek tek perdeye düşüşü için gösterdiğimiz video aslında çift yarık deneyinin elektronlarla yapıldığı daha kazık halinden. 2013'de Bach ve arkadaşları tarafından basılmış bir makaleden. * Çift yarık deneyinin tarihin en büyük 10 deneyinden ikisi (Young'ın orijinal ışık versiyonu ve sonra elektronlarla yapılan versiyonu) olduğunu söylemiştim. Kast ettiğim 2002 yılında Physics World dergisinin okuyucuları arasında yapılan en güzel deneyler anketinin sonuçları. Bunu yeterince iyi ifade edemediğim için üzgünüm, büyük sözcüğü çok farklı anlamlar ifade edebilir. * Decoherence konusuna kuantum dolanıklığı tartıştıktan sonra geri dönmeyi planlıyoruz.
@betulozaltin2864
@betulozaltin2864 3 жыл бұрын
Supersiniz🙏🏻
@davidwilliam152
@davidwilliam152 3 жыл бұрын
Tarihin en büyük fizikçisi Einstein'dır bence hocam :D Newton 2 numara gibi
@cinarfoto
@cinarfoto 3 жыл бұрын
Hocam sizi gönülden seviyor ve tebrik ediyorum. Parçacıkları fırlatırken yarıklara nişan alınmıyor mu acaba? Sapma payı mı var, nasıl oluyor da hangi delikten girileceği öngörülemeyen bir fırlatma gerçekleşiyor anlamıyorum. Sevgiler.
@kenankayacan8977
@kenankayacan8977 3 жыл бұрын
Popstarlari görünce çıldıran ergenler gibi hissediyorum hocam. Kuantum bilgisayar çıktı çıkacak haberlerinden gına geldi, ne durumda anlatırsanız seviniriz.
@NAZIMKOPUZ
@NAZIMKOPUZ 3 жыл бұрын
Dolanıklık ilkesine odaklandığınız bir video ile devam edebilir misiniz.
@kilicmail
@kilicmail 3 жыл бұрын
Hiçbir sorudan kaçmıyor, cevap veriyormuş gibi yapmıyor, herkesin bildiği şeyleri anlatmıyor, basmakalıp bir şekilde kullanılan kavramları bile irdeliyor. Değerli bir insan gerçekten.
@redratear
@redratear 3 жыл бұрын
Ozeĺikle gerceklik hakkinda yaptigi son yorum aynen benim de sahip oldugum düşünce. Simülasyon kuramının en büyük sorunu simülasyonun da bir gerçeklik içind e olması gerekliliği. Ve beyin kesinlikle bilmediği bir şeyi üretemez. Yani olmayan bir bilgi ile gerçeklik oluşamaz. Olan bir şeyin bilgisi mevcuttur.
@kilicmail
@kilicmail 3 жыл бұрын
@@redratear Her şeyi salt mantıkla düşünüyor. Doğu Perinçek'in anti maddesi adeta.
@berkayo.3771
@berkayo.3771 3 жыл бұрын
@@kilicmail Doğu Perincek yorumun sözlüğe eklenmeli.
@redratear
@redratear 3 жыл бұрын
@@kilicmail salt mantık ile yorumlanması gerek zaten. Salt mantık olmaması olasılık üstüne yapılan yorumdur ki bu eksik bilgi ile olur ve buna inanç denir. Inanç değil burada bilim aslolan.
@mustafaozgurkoktepe5568
@mustafaozgurkoktepe5568 3 жыл бұрын
@@kilicmail Tam bi' Antarktika Milliyetçisisiniz, tebrikler.
@gokcealcdogan7320
@gokcealcdogan7320 2 жыл бұрын
"hayal edemeyeceğim bir şey eğer evrende oluyorsa o zaman benim dışımda bir gerçeklik olmalı." Şu ana kadar duyduğum en etkili ve en gerçek söz. Teşekkür ederim hocam
@harunkorgg
@harunkorgg 2 жыл бұрын
mikro ve makro alemde sonzuza giden madde/enerji topluluklarını, sınırlı teknik imkan, 29 hafrlı alfebeler ve kısa ömürlü insanın acıklamasını beklemekte ayrıca sacma olurdu. biz zaten kağıda yazabileceğimiz konuşabileceğimiz yazıya indirgenen konuşmaya özetlenen düşlerimizi paylaşıyorsuz. düşlerimizse sadece yaşadıklarımız kadar var. sonuçta hiçlik + madde/enerji ile - madde/enerji arasında titresimdir.
@ji1046
@ji1046 2 жыл бұрын
rüyamızda bunu hayal edebilip edemeyececğimizi ya da sınırlarımızı bilemeyiz. ya da aslında hayal edilebilir olduğunu farkedemeyebiliriz.
@leylitarab3
@leylitarab3 Жыл бұрын
Gerçekten Decarttan sonra söylenmiş en muazzam vecize bu. Bana da mantıklı geldi. Fakat ben rüyada değilde yaratılmış bir metaversede yaşıyor olabileceğimizi düşünüyordum. Bu çift yarık deneyi Truman şovdaki o gariplikleri farketme anı gibi geliyordu bana. Duvara toslamıştık. Işığı geçemiyorduk. Acaba bir yerde medeniyet kendisini aşıp bugün ulaşmak istediğimiz sanal gerçekliği yarattı mı diyordum. Fakat burdaki sorun şuydu bizim hayatımızın bir sonu var. Sanal gerçeklikte bizden doğan çocuklar sadece bizim zihnimizdedir. Biz ölünce herşey yok olmalı. Ama bizim çocuklarımız hala bir hayat sürdürüyorlar. Ayrıca metaversede olsak doğum da olmazdı. Dışardan bir anda oyuna dahil olan biri olması garip. Öyleki birisi bu metaverse gelince kendi bilinciyle gelmeli. O kişi bebek olarak kurgulansa bile zihni aktif ve tecrübeleri faal olurdu. Yani işler böyle yürümüyor. Tek aklıma gelen daima diri olan bir zihninde bizi sıralı bir şekilde istediği gibi yaşatıp yok ediyor olmalı. Bu da Tanrı olur herhalde. Yani hologram ve metaverse olayı mantıklı durmuyor.
@pasinlidadas6300
@pasinlidadas6300 Жыл бұрын
İlkokul mezunu bir anadolu köylüsünden hayal ediyorsan Allah onu yaratmıştır demişti
@fatmakucuk6986
@fatmakucuk6986 8 ай бұрын
En iyi bildiğim şey hiçbirşey bilmediğimdir. Evet gerçekten muazzam bir saptama hayal edemeyeceğimiz ama ömür yettikçe keşfedebileceğimiz güç Yüce Allah Celle Celaluhu .
@pinarpinar4775
@pinarpinar4775 2 жыл бұрын
Defalarca kez çift yarık deneyine ve quantum'un bilinmeyenlerine dair pek çok şey izledim , bu içlerinde en efektif, en açıklayıcı ve ozetleyici olanıydı. Emeğinize sağlık hocam
@MiMehmet
@MiMehmet 2 жыл бұрын
33 dakikalık videoyu 5 dakika gibi hissettirip zamanın göreliliğini de yaşattığınız için teşekkürler
@buseilhan2505
@buseilhan2505 3 жыл бұрын
Fiziği konuşabilen birini dinlemek muazzam
@sinanustaoglu2919
@sinanustaoglu2919 3 жыл бұрын
Discovery channel da bir belgeselde Çok katlı binlerce kişinin ofis olarak kullandığı bir binanın yangın tahliye planını çizen veya organize eden bir mühendisin söylediklerini hatırlıyorum :biz tek başına bir insanın olaylar karşısında nasıl tepki vereceğini hiç bir zaman öngöremiyoruz ama insanların sayısı arttıkça ,topluluklara yön vermek kolaylaşıyor ,toplulukların davranışları öngörülebilirdir demişti.
@abdulhamiterdogan7656
@abdulhamiterdogan7656 3 жыл бұрын
Efsane tespit olmuş, belki alakasız ilgi kurmuş olacam ama elektronlar da toplu olunca gruplar halinde hareket ediyor olabilirler. Yani elektronları izlediğinde grup hareketi izlemediğin de bireysel hareket. Tek başına kesitrememe, dağınık hareket. Toplu olunca bir noktaya yoğunlaşma.
@bugrayks5693
@bugrayks5693 3 жыл бұрын
@@abdulhamiterdogan7656 ben de ayrıca bir örnek sunayım karıncalar tek başına olunca nereye gittigi belirsiz fakat topluluk olduğunda nereye gidicejlerini diğerlerinin nereye yonelicegini tahmin edebiliyoruz
@bugrayks5693
@bugrayks5693 3 жыл бұрын
bu hangi belgeseldir
@bugrayks5693
@bugrayks5693 3 жыл бұрын
bir de aklıma geldi insanlar bilinçli ve kararı kendileri verdikleri halde bu durum gerçekleşiyor acaba maddelerin de bilinci mi var
@cagrmert9104
@cagrmert9104 3 жыл бұрын
​@@bugrayks5693 o belgeseli bilmiyorum ama hannah fry'ın tedx konuşmasını izlemek istersiniz belki de. "is life really that complex?" isyan/ayaklanma ve protestocuların hareketleri konusunda öngörüde bulunan bir algoritma üzerinde çalışan matematikçi. yukarıda bahsedilen belgeselde değinilen konuyu kapsamlı şekilde ele alıyor.
@samsoks
@samsoks 3 жыл бұрын
kizin sordugu sorular süper ya. gercekten bit yenigini tam oralarda aramak lazim. ki bence o tanecigin arkasinda biraktigi bilgi zamandan bagimsiz.. isik hiziyla zamanin arasindaki iliski o bilinmeyen parametre iste bence..
@omurcanaydn923
@omurcanaydn923 3 жыл бұрын
Bu serinin bu kadar ilgi ile takip edilmesi gerçek manada umut verici çok sağolun hocam.
@korayozcelik7899
@korayozcelik7899 3 жыл бұрын
Erkcan hocanın bilgisi, nezaketi ve anlatma kabiliyetine hayranım. Muhteşem keyifli bir program olmuş. Elinize, dilinize sağlık...
@kirmizikep
@kirmizikep 3 жыл бұрын
Mükemmelsiniz gerçekten 👏🏻
@erenncakann
@erenncakann 3 жыл бұрын
Harika bir seri, sabırla her bölümü bekliyorum ve keyifle izliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Erkcan Hocam ağzınıza sağlık.
@sinembursa81
@sinembursa81 3 жыл бұрын
Erkcan Hocanın şevkle anlatmasına ,fizik bilimine bayıldığım kadar bayılıyorum.
@osmanyldz975
@osmanyldz975 3 жыл бұрын
Böyle konuları , konu ile ilgilenen normal insanlara bu denli keyif alacak şekilde anlattığı için önce erkcan hocaya sonra bu kişiler ile bizi buluşturduğu için de ilker hocaya teşekkür ediyorum , çok keyifli bir bölümdü :)
@fatihkarahasan7899
@fatihkarahasan7899 3 жыл бұрын
Emeğiniz için teşekkürler.
@porpozontokonto9161
@porpozontokonto9161 3 жыл бұрын
Okullarda gösterilmesi, anlatılması gereken bir video. Çok değerli bilgiler... Teşekkürler.
@muratklc1078
@muratklc1078 3 жыл бұрын
Kuantum-2 gelsin, çok güzel bölüm olmuş :)
@Nebuch
@Nebuch 3 жыл бұрын
Mükemmel bir bölümdü, çok teşekkürler.
@cemnuh
@cemnuh 3 жыл бұрын
her video altına bakıyorum burada mısın diye :)
@porpozontokonto9161
@porpozontokonto9161 3 жыл бұрын
Nebuch kardeş bu çift yarık simülasyon teorisinin kanıtı gibi. Haklıymışsın canım kardeşim. Matrix te yaşıyoruz.
@porpozontokonto9161
@porpozontokonto9161 3 жыл бұрын
@@Notra_bel gözlemciye göre değişen bir şey ancak üstün bir tasarımcı tarafından kurulmuş bir sahnede gerçek olabilir. Gözlemcinin varlığının olguları değiştirebiliyor olması veya olguların gözlemciye göre şekil değiştiriyor olması gözlemcinin varlığı hesaplanarak doğa kanunlarının oluşturulduğuna bizi götürüyor. Bildiğimiz kadarıyla insandan başka gözlemci(ölçümleyici) olmadığına göre tüm evren sadece insan için yaratılmış gibi gözüküyor. Dinlerin saçmalıklarını bir kenara bırakırsak böyle bir şeyin bilimsel açıklaması simülasyonda yaşıyor olduğumuz anlamına gelebilir. Haklıysam 21 yüzyılda simülasyon teorisi güç kazanacak ve bizi simüle edenlerle (tanrılarımızla) tanışacak - bir şekilde iletişime geçecek duruma gelebiliriz. Ya da Einstein haklı çift yarık deneyinde bir şeyleri gözden kaçırıyoruz gözlemcinin olaylara bir etkisi yok. Evren bir sebeple doğal bir sürecin etkisi ile bigbang ile oluştu ve büyük donmaya kadar genişlemeye devam edecek insan da dandik bir canlı alttarafı.
@jedierdem
@jedierdem 3 жыл бұрын
Erkcan hocam, türkiyeye quantum entanglement anlatma zamanı geldi. bunu ancak sen yapabilirsin. hadi.
@yagzalbayrak2560
@yagzalbayrak2560 3 жыл бұрын
Fanus bittimi Nebuch ? Ne zaman görüşeceğiz ?
@ferdikurdoglu5905
@ferdikurdoglu5905 3 жыл бұрын
Coğrafya kader arkadaş. 40 yaşına geldik. Şimdi ilk keşkem oldu. Keşke bende böyle insanlardan eğitim alsaydım. Bu anlaşılabilir anlatım mükemmel. Ağzınıza sağlık hocam.
@ibrahimpiroglu1057
@ibrahimpiroglu1057 2 жыл бұрын
Harika bir sohbet.Sayın hocamıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler....
@SerdarAkkilic
@SerdarAkkilic 3 жыл бұрын
Erkcan Hoca'nın finalde söylediği şey o kadar değerli ki...
@tahaerisir1724
@tahaerisir1724 3 жыл бұрын
Erkcan hocaya final konuşması (31:10) hakkında bir şey sormak isterim. Efenim bazı günler oluyor aklıma bi Hatıra bir anı geliyor ve kendi kendime soruyorum: acaba bu olayı gerçekte yaşadım mı yoksa rüyamda mı gördüm? Sonra anıyı incelemeye alıyorum. Bakıyorum işte ben arkadaşımla konuşurken arkadan uçan inekler geçiyor. Aslında arkadaşımla konuşmam normal bir durum ama arka plandaki uçan inekler hemen kendini deşifre ediyor ve bu bahsi geçen anının rüya olduğu hemen anlıyorum. Demek ki neymiş ben olayları güncel hayatımın (klasik fizik yasalarının) mantığına oturtamadığımda çat diye gönül rahatlığıyla rüya içinde olduğumun teşhisini koyabiliyorum. O zaman efenim soru bir: Sizin varlığınızın kanıtı olarak gördüğünüz kuantum mekaniği; yarın öbür gün uykudan uyandığınızda (bahsi geçen inek gibi) rüyada olduğunuzu kanıtlayacak bir numaralı test olmayacak mıdır? İkinci soru: uyanır uyanmaz ilk başta tutarsızlık gösterecek konuları nasıl mutlak referans olarak belirleyebilirsiniz?
@SerdarAkkilic
@SerdarAkkilic 3 жыл бұрын
@@tahaerisir1724 Erkcan Hoca'nın kastettiği, beynimizin yarattığı sanal gerçekliklerin (ki burada adına rüya dedik) bizim bilgimiz dışında olan bir alana taşamayacağı. Uçan inekler hayal ederken bildiğiniz iki unsur arasında anlamlı ya da anlamsız bir bağ kuruyorsunuz. inekleri de biliyorsunuz, uçma kavramını da biliyorsunuz. Rüyada olup olmadığınızı hiç bilmediğiniz bir şeyi deneyimlediğiniz anda anlarsınız. Bunun kuantum mekaniğinin sağduyumuz ile anlamlandırmadığımız yönlerinin olmasıyla bir alakası yok. Hayatında hiç inek görmemiş bir insan, inek hakkında hiç bir bilgiye sahip olmayan bir insan inek hayal edemez. Erkcan Hoca ve aslında tüm insanlık için bilmediğimiz bir şey var. kuantum mekanikleri. Nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyoruz, anlamlandıramadığımız halde bu mekaniklerin var olduğunu kanıtlayan ve tekrar edilebilen kontrollü deneyler yapabiliyoruz. Bu şekilde kendi bilincimiz dışına taşan, kendi bilincimiz dışında biz hayal etsek de etmesek de var olan bir gerçeklik olduğunu biliyoruz.
@microatx9525
@microatx9525 3 жыл бұрын
@@tahaerisir1724 Aslında bunu her şeye genişletemez miyiz ? Kırmızı deneyimini kendi zihnimle yaratamam mesela.Yani sıfırdan bir şey yaratamam.Bu yüzden benim zihnimin dışında bir şeyler var veya vardı.Ama cogito'nun daha önemli problemleri var.Bir kere dış dünya benim isteğim haricinde çalışıyor yani Lucid Dreaming tarzı bir şey yaşamıyorum orası kesin.Öyle olsa şu an yanımda Kendall Jenner olurdu.Bu demek oluyor ki bilinçli olarak ulaşamadığım bir nokta var.Rüyada da dış dünyamı aslında bilinçli olarak ben oluşturmuyorum.Bilinçaltım oluşturuyor.Bu yüzden sanki dış dünya varmış gibi algılıyorum.Şimdi sorum şu:Eğer bilincim haricine bir şey yoksa bilinçli olarak ulaşamadığım şeyleri ne oluşturuyor ?İkinci olarak anlam problemi var.Dış dünyayı geçtim benim haricimde beni anlayan en az bir zihnin daha olması gerekiyor.Ki anlamlı bir şekilde dil kullanabileyim.Bunu uzun uzadıya anlatmayacağım ama Wittgenstein'ın kutu deneyine bakabilirsiniz.Son olarak da bir herif güzel bir noktaya değinmişti şimdi kim olduğunu hatırlamıyorum.Descartes'e bir mektup yazıyor ve şunu diyor.Rüyadayken rüyada olduğumu bilemiyor oluşum uyanıkken de uyanık olduğumu bilemeyeceğim anlamına mı gelir ?
@Sidar-Cakar
@Sidar-Cakar 3 жыл бұрын
@@SerdarAkkilic Tabiki bir güç ve ya güçler tüm bunları simüle etmiş de olabilir (kuantum mekaniği, yapılan deneyler ve sonuçları dahil). Yani bizim hiç bilmediğimizden dolayı hayalini kuramadığımız mekaniğin deneylerinin sonuçlarıyla erişmiş olduğumuz gerçeklik algımızın bir çeşit simülasyon olma ihtimali de yok mudur? Buna gerçekten de gerçeklik denebilir mi?
@mustafametinceylan5892
@mustafametinceylan5892 2 жыл бұрын
Varsayimsal bir soru sormak gerekiyor tam bu noktada; yaşam bir insandan çok daha kompleks bir varlığın ruyası olamaz mi? Insanin hayal edemeyeceklerini bile bilen bir bütünsel varlıgın ruyasi
@berkantfidan8202
@berkantfidan8202 3 жыл бұрын
Çift yarık deneyiyle ilgili KZbin'daki yerli yabancı bütün videoları izlemiş biri olarak ilk defa bu konu net bir şekilde kafama yerleşti. Çok teşekkür ederim Erkcan Hocam. Bilimsel konuları böylesine anlaşılabilir bir şekilde anlatabilen değerli bir bilim insanıyla bizi tanıştırdığınız için size de çok teşekkürler İlker Hocam.
@ahmetnsahi
@ahmetnsahi 3 жыл бұрын
Sana önerim Bebar bilim😂
@e122720
@e122720 3 жыл бұрын
Bir sonraki bölümde "net bir şekilde" kafana yerleşen şeyin hiç net olmadığını farkedeceksin
@berkantfidan8202
@berkantfidan8202 3 жыл бұрын
@@ahmetnsahi yerli yabancı bütün videolar derken ciddiydim 😃
@berkantfidan8202
@berkantfidan8202 3 жыл бұрын
@@e122720 "Net bir şekilde" kafama yerleşen şey aslında hiçbir şeyin net olmamasıydı zaten. 😃
@kechanov5019
@kechanov5019 3 жыл бұрын
Videolarda fotonlarin ateşlendiği kaynakla gözlemcinin enerjisini aldığı enerjiyi veren kaynak arasındaki mesafeyi değiştirip o şekilde deney yapan var mıydı? Deney çok beyin yakıyor , belki herkesin gözünden kaçan birşey vardır. Benim düşüncem gözlemcinin enerji kaynağı ,fotonun çıktığı mekanizmanın elektrik alanını etkiliyor olabilir. Şu olay çözülsün artık 😃😃
@guldenoner8534
@guldenoner8534 2 жыл бұрын
Ay ihtiyacım olan kanal gerçekten. Anlatması çok güç şeyleri anlaşılır ve akıcı bir şekilde yine de bayağılaştırmadan anlatmak gerçekten bir meziyet. Emeğinize teşekkürler.
@halilibo9432
@halilibo9432 2 жыл бұрын
Erkcan hoca anlaşılması zor olan meseleleri çok açıklayıcı biçimde anlatıyor. Cidden sizin hayranınızım hocam ya çok teşekkürler
@iskenderyuceyurt
@iskenderyuceyurt 3 жыл бұрын
gelmiş geçmiş en iyi flutv içeriğiydi, hocam bir sonra ki videoda kuantum dolanıklığını anlatsanıza biraz o konu da aşırı ilginç. sizin fikrinizi duymak isterim
@y.sinansenol2136
@y.sinansenol2136 3 жыл бұрын
Meslekten fizikci ve bilim adamı olmak, işte tam da böyle birşey. Elliden fazla yerde izlediğim bu konuya hala yeni ve ilgi çekici açılımlar verdiniz hocam. Gerçekten de minnettarım. Gene çok keyif aldım.
@forzalona
@forzalona 2 жыл бұрын
Evet; videoyu izledim... Sonuç olarak; herşeyi insan beyni almaz... Daha doğru tabirle; çoğu şeyi insan beyni almaz... (Alsa da idrak edemez, çözümleyemez...) İşte o anda insanın; "SübhanALLAH"demesi gerekir...!!! Çünkü; insan herşeyi bilemez... Herşeyi EL-ALÎM Olan ALLAH-U TEÂLÂ Bilir...!!! Ayrıca; videoda "yaratmak" fiilinden bahsedilmiş...Mecaz anlamda kullanamazsınız bu fiili... Sadece ALLAH-U TEÂLÂ İçin kullanmalısınız... Çünkü; "Yaratmak ALLAH-U TEÂLÂ'ya Mahsustur; yaratılan yaratamaz"...!!! ☝️ Ve daha güzel videolar yapmanız dileğiyle; hoşçakalın... 🌹
@alpergurkansenel7624
@alpergurkansenel7624 3 жыл бұрын
Erkcan Bey, Her şey gibi kuantum üzerinden yaptığınız gerçeklik ispatı da çok şahaneydi. Sizi tanımamızda emeği geçenlere ve size çok teşekkürler. Bu bilgileri ana dilimde dinliyor olmak çok güzel.
@servetgurbuz
@servetgurbuz Жыл бұрын
Teşekkürler
@6161semih
@6161semih 3 жыл бұрын
sabaha kadar konuşsa soluksuz dinlerim. sadece bilgi sahibi değil iletişimi, bizim gibi eğitimsiz insanlarında anlatabileceği dili iyi kullanıyor. hocamıza teşekkürşer, onu bizle buluşturan ilker bey'e ayrı teşekkürler.
@Jaaack-gl9ll
@Jaaack-gl9ll 3 жыл бұрын
Sırf Erkcan hocadan ders alabilmek için Boğaziçi fizik bölümünü yazasım geliyor. İdeal bir öğretmen modelisiniz hocam, çok teşekkürler.
@ugurbalsatar
@ugurbalsatar 2 жыл бұрын
Harikasiniz Erkan Hocam ağzınıza, biliminize sağlık.
@cagdasin9061
@cagdasin9061 3 жыл бұрын
İşimle alakalı değil, hayat boyu bu bilgiler bir işime yaramayacak ama öğrenmek , dinlemek çok güzel.tesekkur ederim bedava bilgiler için:)
@MrUYI32
@MrUYI32 3 жыл бұрын
"If quantum mechanics hasn't profoundly shocked you, you haven't understood it yet." - Niels Bohr "I can safely say that nobody understands quantum mechanics." - Richard Feynman
@canyegane2406
@canyegane2406 3 жыл бұрын
Bu adamlar matematiksel çıkarımların bizim gündelik deneyimlerimize uyumsuzluğunu kastediyorlar aslında, yoksa ikisi de matematiksel olarak dibine kadar anlamış durumdaydılar. Erkcan Bey'in de güzel anlatımıyla örneklediği gibi günümüzde bu konunun temel felsefi çıkarımlarını anlamak zor değil aslında, eğer anlamaktan kastedilen buysa anlaşılmayacak bir şey yok(merak edenlere Brian Greene'den Elegant Universe kitabını öneririm) ancak kastedilen matematiksel düzeyde anlamaksa evet o biraz emek istiyor 😀 (üniversite fizik bölümü 6. dönem konusu 😀)
@MrUYI32
@MrUYI32 3 жыл бұрын
@@canyegane2406 Tabii ki matematiksel olarak anlamış durumdaydılar (bilhassa, kuantumlu elektrodinamiğin kurucularından Feynman'ın anlamadığını düşünmek komik olur), ama matematiksel olarak anlamak yeterli değil, zira kuantum mekaniğinin temel denklemleri (Schrödinger ve Dirac), dalga fonksiyonu denen ölçülemeyen bir niceliğin zamansal evrimini verir; dolayısıyla, Feynman'ın dediği gibi, tam olarak anlıyor sayılmayız. Mesela, bu videoda Erkcan hocanın anlattığı gibi; elektronların çift yarıktan girişim yapmasını anlamıyoruz, sadece dalgalar da aynı davranışı gösterdiği için elektronların, gözlemleyemediğimiz bir (pilot) dalga tarafından yönetildiğini varsayarak, bu deneyden önce bilinen dalga mekaniği ve Hamilton-Jacobi teorisine dayanan bir matematiksel formülasyon ile hesap yapabilir hale geldik. Bir süre sonra, Erkcan hocanın vurguladığı gibi, bu deneyi ve kuantum mekaniğinin postülalarını derinlemesine sorgulama/irdeleme çabası "kapa çeneni ve hesapla" şeklinde özetlenebilecek pragmatik bir tepki ile itibarsızlaştırıldı. Birçok fizikçi, hala bu çabanın anlamsız olduğunu düşünmektedir. Bohr zaten "hiç kimse anlamaz" dememiş, "şoke olmayan anlamamıştır" demiş; o da haklı, çünkü elektronların çift yarıktan girişim yapmasını ve fotoelektrik etkiyi/olayı görüp de şoke olmamış biri, kuantum mekaniğini henüz anlamamıştır.
@guven_acar
@guven_acar 2 жыл бұрын
Feynman'ın bir konferansına, "Sizi temin ederim bu konferansın sonunda hiç bir şey anlamayacaksınız, çünkü ben de hiç bir şey anlamıyorum" diye başladığı söylenir. Konunun uzmanının bile hiç bir şey anlamadığı bir konuyu anladığını iddia etmek ancak komik olur.
@umutparlak1697
@umutparlak1697 3 жыл бұрын
25:22 Bu adamın anlatma ve espri tarzını seviyorum.
@ozancanatak1944
@ozancanatak1944 3 жыл бұрын
Erkcan hocaya çok teşekkürler. Bizi Erkcan hoca ile buluşturduğunuz için Flu TV çok teşekkürler. Daha çok video bekliyoruz.
@forzalona
@forzalona 2 жыл бұрын
Evet; videoyu izledim... Sonuç olarak; herşeyi insan beyni almaz... Daha doğru tabirle; çoğu şeyi insan beyni almaz... (Alsa da idrak edemez, çözümleyemez...) İşte o anda insanın; "SübhanALLAH"demesi gerekir...!!! Çünkü; insan herşeyi bilemez... Herşeyi EL-ALÎM Olan ALLAH-U TEÂLÂ Bilir...!!! Ayrıca; videoda "yaratmak" fiilinden bahsedilmiş...Mecaz anlamda kullanamazsınız bu fiili... Sadece ALLAH-U TEÂLÂ İçin kullanmalısınız... Çünkü; "Yaratmak ALLAH-U TEÂLÂ'ya Mahsustur; yaratılan yaratamaz"...!!! ☝️ Ve daha güzel videolar yapmanız dileğiyle; hoşçakalın... 🌹
@ozlemdelice7090
@ozlemdelice7090 2 жыл бұрын
Fizik hakkında böyle somutlamalar ve ilgi çekici konulara parmak basmanız çok hoş. Umarım daha fazla örneği olur. Fizik okumama rağmen herşey anlaşılmaz ve sadece soyut bir şekilde kafalarda kaldığı için ben bile bazen hevesimi kaybediyorum. Umarım bu işi daha çok büyütürsünüz 🙏🏻
@burhanhukumen8382
@burhanhukumen8382 3 жыл бұрын
Bu yayınları yaptığınız için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık, var olasınız. :))
@neferbus
@neferbus 3 жыл бұрын
Hocam keşke tüm okullarda sizin gibi öğretmenler, profesörler olsa. Eminim ki insanların bilime olan bakış açısı ve yaklaşımı değişirdi. Hiç bırakmayın lütfen bu seriyi :)
@aklidenge2407
@aklidenge2407 3 жыл бұрын
Bilim anlaticisindan değil, bilim insanından dinlemek müthiş. Harika bir bölüm.
@sayisalkafasi3.7
@sayisalkafasi3.7 3 жыл бұрын
İyi ki KZbin var böyle bilim insanlarini dinlemek ne büyük bir keyif.. öğrenmek..Çok teşekkürler.
@ezgiturmus
@ezgiturmus 3 жыл бұрын
Harika bir bölümdü... izlerken nasıl keyif aldığımın bir ifadesi yok! Teşekkürler Flutv ailesi!
@kadirkorfal2275
@kadirkorfal2275 3 жыл бұрын
Çift yarık deneyini tekrarlayarak ulaşılan ilginç sonuçlarla ilgili 2. bir bölüm olsa harika olur. Bunun yanında ilerleyen bölümlerde kuantum bilgisayarları bekliyoruz. Lütfen devam edin kuantum serisine, teşekkürler.
@BlueSky-ho6dy
@BlueSky-ho6dy 3 жыл бұрын
18:06 "Raslantısallığın insanın bilgisizliğinden olduğunu söyleyen bir kuramla hayır temel bir raslantısallık vardır diyen bir kuramı birbirinden ayırt edebilecek bir deney tasarlanabilir mi?"
@klipotdd
@klipotdd 10 ай бұрын
Bir fizik öğretmeni olarak dinlemek o kadar keyifliki sizi videoların devamını bekliyoruz" insan net anladığını net anlatır " =siz
@yesimarslan9515
@yesimarslan9515 3 жыл бұрын
çok güzel bir anlatım, ağzınıza sağlık.
@sertuncborulday9776
@sertuncborulday9776 3 жыл бұрын
Yks ye hazırlaniyorum ve anlatilanlara kismen hakimim muhtesem bi his bu
@arminarlert31
@arminarlert31 3 жыл бұрын
Lise de çok az gösteriyorlar bunu sinir bozucu durum
@mehmetyavuzozcan8605
@mehmetyavuzozcan8605 3 жыл бұрын
@@arminarlert31 reis üzülme sınavı atlat araştırırsın iyice
@thugleefe
@thugleefe 3 жыл бұрын
@@mehmetyavuzozcan8605 :D :D
@mhmdkzgn1214
@mhmdkzgn1214 3 жыл бұрын
kapanış mottosu efsaneydi behh eğer HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİM bir şeyi KUANTUMU deney ile görebiliyorsam o zaman benim dışımda bir gerçeklik var demektir.
@mustafametin6051
@mustafametin6051 3 жыл бұрын
En güzel en şık kısmı oydu gerçekten.
@forzalona
@forzalona 2 жыл бұрын
Evet; videoyu izledim... Sonuç olarak; herşeyi insan beyni almaz... Daha doğru tabirle; çoğu şeyi insan beyni almaz... (Alsa da idrak edemez, çözümleyemez...) İşte o anda insanın; "SübhanALLAH"demesi gerekir...!!! Çünkü; insan herşeyi bilemez... Herşeyi EL-ALÎM Olan ALLAH-U TEÂLÂ Bilir...!!! Ayrıca; videoda "yaratmak" fiilinden bahsedilmiş...Mecaz anlamda kullanamazsınız bu fiili... Sadece ALLAH-U TEÂLÂ İçin kullanmalısınız... Çünkü; "Yaratmak ALLAH-U TEÂLÂ'ya Mahsustur; yaratılan yaratamaz"...!!! ☝️ Ve daha güzel videolar yapmanız dileğiyle; hoşçakalın... 🌹
@hozkuru
@hozkuru Ай бұрын
Bu harika video için teşekkürler. 🎉
@meryemece1103
@meryemece1103 3 жыл бұрын
Hocam beynim yandı mı açıldı mı henüz bilmiyorum ama KZbin da bunca zamana kadar izlediğim en iyi video oldu sayenizde. Emeği geçen herkese çok teşekkür 👏
@baranisayan3573
@baranisayan3573 3 жыл бұрын
Ne dershane hocasının ne de okul hocasının anlatamadığı fiziği bize yarım saatte anlattığınız için size minnettarız. 🙏
@omeratac2544
@omeratac2544 3 жыл бұрын
Sizin videolarınızı izledikten sonra bilmediğim, anlam veremediğim şeylerin azalmasının verdiği mutluluk paha biçilemez gerçekten çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese
@EvrimGercek
@EvrimGercek 3 жыл бұрын
Süpersiniz hepiniz. Erkcan Hocam özellikle “cogito ergo sum”u bir sonraki adıma taşımanız ve yaptığınız çıkarıma bayıldım. Umarım bu kadar değerli içerikler birgün milyonlarca izlenmelere ulaşır. Harika bir programdı, sağolun.
@youtubeaccount642
@youtubeaccount642 Жыл бұрын
Teşekkürler Flu TV.
@marininkanali
@marininkanali 3 жыл бұрын
yeni video için sayfayı yenilediğim an yüklendiğini görmem... mükemmel zamanlama
@askerbey3246
@askerbey3246 3 жыл бұрын
Felsefe ve bilim. Birbirinden ayrılmaz ikili. Harika bir bölüm oldu!
@ozgurcanoler9259
@ozgurcanoler9259 Жыл бұрын
Etkileyici ve anlaşılır bir anlatım. Zevkle dinledim. Teşekkürler. Emeğinize sağlık
@pleazemrpostman
@pleazemrpostman 2 жыл бұрын
İnanılmaz bir bölümdü. Teşekkürler.
@mustafaa2663
@mustafaa2663 3 жыл бұрын
Hocam cümle aralarında verdiğiniz ikincil bilgiler ve yorumlarınız o kadar değerli ki resmen aydınlanma yaşadığını hissediyorsun. Umarım aynı kalitede bu programlar devam eder. Teşekkürler
@turgayistem7439
@turgayistem7439 3 жыл бұрын
Ömer hoca ve Erkcan hocayı bir videoda özellikle Yeniçağda fizik ve kuantum ile ortaya çıkan ve ya değişen felsefe düşüncesini konuşmalarını izlemek enfes bir deneyim olurdu.
@hayalgucu.
@hayalgucu. 2 жыл бұрын
Bu konuyu bu güne dek en güzel şekilde anlatan sizsiniz. Öncelikle tebrik ederim. Kanalınızda izlediğim İLK videonuz. Başka videolarınızı da göz atacağım. Bu konuyu bu kadar basit ve anlaşılır şekilde anlatan nadir kisilerdensiniz. Tebrik ederim.
@zarrecord
@zarrecord 2 жыл бұрын
Yemin ederim, son 2 yılda izlediğim en güçlü ve şoke edici videoydu. Hocama güzel anlatımı için teşekkürler. Azerbaycandan selamlar🇦🇿🇹🇷
@merveural283
@merveural283 2 жыл бұрын
Türkçeyi çok güzel yazıyorsunuz.
@zarrecord
@zarrecord 2 жыл бұрын
@@merveural283 Teşekkür ederim.🙏
@zarrecord
@zarrecord 2 жыл бұрын
@@merveural283 Azerbaycan, Bakü
@keddywrld
@keddywrld 2 жыл бұрын
türkiyeden sucuklar
@Emre-ov8bv
@Emre-ov8bv Жыл бұрын
Ve aleyküm selam
@hamsterkedi6768
@hamsterkedi6768 3 жыл бұрын
06:18 de hocanın yüzünün sol tarafının kararması çok tatlı bir ayrıntı, teşekkürler sayın İlker Canikligil
@ogedaykarabulut
@ogedaykarabulut 3 жыл бұрын
Hocam bu deneyi her okuduğumda/izlediğimde kendimi mağara adamı gibi hissediyorum hayırlısıyla sayenizde bazı taşlar kafamda yerine oturacak.
@BEY.7
@BEY.7 3 ай бұрын
Teşekkür ederim.👍🏻
@MrDudukmakarna
@MrDudukmakarna 2 жыл бұрын
Harika bir yayın olmuş. Bu konuyu türkçe olarak dinlediğim en güzel anlatım olmuş. Süpersiniz.
@emrebilen1395
@emrebilen1395 3 жыл бұрын
12. Sınıf olarak bu konu çok ilgimi çekmişti ancak yeteri kadar detaya girilmiyodu ve ben kendim araştırıyordum. Bu video araştırmamın üstüne iyi geldi.
@aliefendigil524
@aliefendigil524 3 жыл бұрын
gerçekten gerçekten gerçekten çoook güzel ve faydalı bölümdü. emeği geçenlere teşekkür ederim.
@muratyildirim7622
@muratyildirim7622 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim program çok güzel
@HA-fk8dn
@HA-fk8dn Жыл бұрын
Erkcan Hocam ile birebir tanışma fırsatı bulmuş birisi olarak diyorum; gözünden bilim ve ışık saçan harika ötesi mükemmel ve ülkemizde bilimin süper starlarından birisi olmasına rağmen oldukça mütevazı bir insan 👏🏻👏🏻 çok kısa konuşabildik onu meşgul etmek istemedim ama aurası çok etkilemişti beni. onunla tanışabildiğim için çok şanslı hissediyorum kendimi ✌🏻
@gurman67
@gurman67 3 жыл бұрын
Ancak bu kadar güzel anlatilir, tesekkurler hocam!
3 жыл бұрын
Harika bir bölün olmuş, özellikle sonundaki gerçeklik yorumuna bayıldım.
@MuhammedDikmen
@MuhammedDikmen 3 жыл бұрын
Mükemmel bir program 🙏
@serhatgungor
@serhatgungor 2 жыл бұрын
Bu kadar karmaşık bir konu için çok temiz ve güzel bir anlatım. Teşekkürler hocam.
@gokcenzuhal8662
@gokcenzuhal8662 3 жыл бұрын
hocamızın bölümlerini dört gözle bekliyorum valla
@ahmet-cagatay
@ahmet-cagatay 3 жыл бұрын
Sondaki gerçeklik çıkarımı çok iyiydi :)
@selinipek3311
@selinipek3311 2 жыл бұрын
Muazzam ötesi bir anlatım olmuş. Çok etkilendim. 👌
@handankrl9271
@handankrl9271 7 ай бұрын
Bu kadar mı güzel anlatılır. Bu kadar mı sempatik olunur. Allah razı olsun onca video izledim şimdi netleşti. 👍
@ikliasaraya
@ikliasaraya 3 жыл бұрын
Muhteşem son sözler hocam. Harika bir video!
@mertvarlikli9857
@mertvarlikli9857 3 жыл бұрын
Ben de çok istiyordum bu konuyu, biz dinlediğinizi görmek mükemmel 😊😊
@ugurgevher1714
@ugurgevher1714 3 жыл бұрын
Çok güzel anlatım. Tebrikler. Teşekkür ederim.
@zekiyecetintas5092
@zekiyecetintas5092 3 жыл бұрын
Son derece bilimsel konuşup herkesin anlayabilmesini sağlaması muhtesem. Yine Erkcan hocaya hayran oldugumuz bir olmus. Flu tv ye kaliteli içerikleri için teşekkürler👏
@Ezel1
@Ezel1 3 жыл бұрын
Fizik ve matematiğin birbiriyle mükemmel örtüşmesi beni çok heyecanlandırıyor. Matematiğin keşfedilebileceğini fizikle birlikte daha iyi anlıyorum. Harika bir bölümdü 💥💥💥💥
@burak5ert
@burak5ert 3 жыл бұрын
Mükemmel bir bilim insanı, mükemmel iki moderatör, mükemmel bir bölüm. Aşkla izliyoruz :) İyi ki varsınız!
@YARATIKSSS
@YARATIKSSS 3 жыл бұрын
Harika bir programdı
@hasanokutan1831
@hasanokutan1831 2 жыл бұрын
Prof. Erkcan Özcan hocam ne güzel anlatmışsınız,teşekkürler.
@kadirguzel9219
@kadirguzel9219 3 жыл бұрын
6:09 yüzünün sağ tarafı daha az aydınlık derken sağ tarafın gölgelenmesi korkuttu anlık :D
@hakksekerci2672
@hakksekerci2672 2 жыл бұрын
Bilinçaltı hilesi
@etoinisa
@etoinisa 3 жыл бұрын
Ya tam ders çalışmak icin masaya oturduğumda yeni video bildirimi geldi mecbur önce video izlenecek 💜
@erkamkara
@erkamkara 3 жыл бұрын
Bu da ayt fizik bilmiyorum kaçıncı sınıfsın ama 😂
@tahacimen8950
@tahacimen8950 3 жыл бұрын
@@erkamkara maalesef pek bir işe yaramaıyor ayt de
@erkamkara
@erkamkara 3 жыл бұрын
@@tahacimen8950 ben mantığını anlamamıştım şimdi anladım
@etoinisa
@etoinisa 3 жыл бұрын
@@erkamkara 11 ama dilciyim fizikle pek aram yok
@spikerenestr5798
@spikerenestr5798 3 жыл бұрын
@@etoinisa olsun be üzülme
@ceren4853
@ceren4853 2 жыл бұрын
Harikaydı bayıldımmm
@dersimizmatematik1
@dersimizmatematik1 2 жыл бұрын
Çift yarık deneyini daha önce defalarca dinlemiştim. Ama bu videodan sonra birçok şey daha netleşti. Hocamıza sonsuz teşekkürler.
@ahmetkonukseven7140
@ahmetkonukseven7140 3 жыл бұрын
NERDe böyle güzel hocalar.. Ne güzel anlatıyor maşallah. 😅
@volkan8583
@volkan8583 3 жыл бұрын
Sonunda!!! Erkan Özcan yine burada!!!
@varolmayansehir
@varolmayansehir 2 жыл бұрын
Çok keyif aldım, teşekkürler…
@cebbarsen1073
@cebbarsen1073 2 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, çok çok iyi anlatılmış 👏👏👍
@037404
@037404 3 жыл бұрын
Hocam mükemmelsiniz. Sizin gibi değerli insanlarin yaptığı programlarin çoğalması dileğiyle.
@Eddytorial
@Eddytorial 3 жыл бұрын
32:00 mükemmel! muhteşem bir noktaya bağlandı. hocam harikasınız. hiç bu yönüyle düşünmemiştim 🙌🙌🙌🙌🙌🙌
@Tlou2lover
@Tlou2lover 2 жыл бұрын
Böyle bir fizik anlatımı görmedim, müthiş...
@biroltanyeri
@biroltanyeri 7 ай бұрын
erkcan hocam ben ilkokul mezunuyum sayende fizik nedir ne değildiri öğrendim benim gibilere bile anlatabiliyorsunuz size canı gönülden teşekkür ederim .programlarını dört gözle bekler oldum..ayrıca ilker beyede çok teşekkürler böyle bir imkanı sağladığı için.liyakat nedir erkcan hocadan gördüm harika bir fizik hocası ..
@hiello380
@hiello380 3 жыл бұрын
Erkcan hocamızı keşke daha sık görsek.🤩🤓
@aydoganilhan1
@aydoganilhan1 3 жыл бұрын
Hocam sizi çok seviyorum. Young deneyi dedik ve şimdi burada!!
@burakcosgun1017
@burakcosgun1017 3 жыл бұрын
video bir haftadır önüme geliyor ve izlemiyordum. o kadar harika bir bölüm olmuş ki simülasyon bile dayanamamış izlemem için elinden geleni yapmış :)) teşekkürler evren simülasyonu
Surprise Gifts #couplegoals
00:21
Jay & Sharon
Рет қаралды 31 МЛН
NO NO NO YES! (50 MLN SUBSCRIBERS CHALLENGE!) #shorts
00:26
PANDA BOI
Рет қаралды 49 МЛН
когда одна дома // EVA mash
00:51
EVA mash
Рет қаралды 11 МЛН
Let's all try it too‼︎#magic#tenge
00:26
Nonomen ノノメン
Рет қаралды 49 МЛН
Kuantum Fal mıdır? - Olmaz Öyle Saçma Bilim B05
30:00
FluTV
Рет қаралды 814 М.
3 Cisim Problemi - Uzaylıların Bilimi ve Teknolojisi
34:37
Barış Özcan
Рет қаралды 1,2 МЛН
Surprise Gifts #couplegoals
00:21
Jay & Sharon
Рет қаралды 31 МЛН