Ha ha kriz olgusu bazılarının çok işine yarıyor. İlla bazı değişiklikler var ama özellikle gelişmiş ülkelerin Gelişmekte olan ülkelere istediği yaptırımı yapmasını sağlıyor istediği bahaneyi öne sürebiliyor biz geliştik gelişirken dünyanın anasını ağlattık ama siz gelişmeydi her türlü çomağı sokacağız demek istiyorlar. Olaya Bir de bu Pencereden bakmak lazım Daha düne kadar nükleer enerji aleyhinde söylenmedik söz kalmamıştı kalmamıştı şu an temiz enerji diye reklamı yapılmaya başlandı işlerine ne geliyorsa onun peşindeler
@Menevshe Жыл бұрын
@@ikicihansen insan gibi zarar vermeden yaşamaya çalış dünyanı korumaya çalış sonra bku başkalarına atarsın
@ikicihan Жыл бұрын
@@Menevshe adam yerine koyup cevap yazıyoruz b*kunu çıkarıyorsun. İklim ile ilgili meselelerin çoğunda Aslında meselenin iklim olmadığını anla sonra ne b** yersen ye
@firatkarabasak7186 Жыл бұрын
Nükleer enerji.konusinda haklısın ancak şu anki enerji kaynakları içinde temiz denmese bile en az kirleten. Birçok çevre örgütü de bunu kabul etti zaten.
@betulereninsesi...6713 Жыл бұрын
Çok güzel bir programdı. Teşekkürler.
@aydinisletme7894 Жыл бұрын
Nüzhet Hoca'yi baska programlarda da dinledim. Flu'ya gelmesine cok sevindim. Uzun zamanda gerceklestigi icin bir türlü insanlarin önemsemedigi, ancak hayati bir konu. Hoca'nin konuya hakimiyeti, anlatimi ve hitabeti muhtesem. Flu'nun kendi seviyesinde dönüp, devam etmesi büyük mutluluk. 💛💛💛
@Proto_Turk Жыл бұрын
İlk bakışta Nasrettin Hoca diye okudum, hatta benziyor diye hayalimde canlandırdım ))
@klarisinkuzusu6718 Жыл бұрын
Konudan bağımsız olarak; ülkemizde böyle kendini yetiştirmiş, bir bilim dalına kendini adamış, medeni, rasyonel, düşüncelerini net akıcı ifade eden, entelektüel insanlar görünce çok seviniyorum. Tam böyle ortadogu karanlığına battık derken flu'da böyle insanlar görmek bana tekrar umut veriyor.
@anlkuyucu682511 ай бұрын
Sorun zaten bu insanların yokluğundan ziyade bu insanların duyulmaması ve dinlenmemesi ve tabi ki artık bu insanların eğitim ortamından uzaklaştırılması nedeniyle yeni nesillere bu deneyimlerin aktarılamaması.
@klarisinkuzusu671811 ай бұрын
@@anlkuyucu6825 söylediklerine katılıyorum. Ancak küçük bir noktayı aydınlatmak isterim. Beni mutlu eden, böyle insanların akademisyen olarak var olmus/olma durumu. Bu insan yüzlerce öğrenciye temas etti. Dostları oldu. Çocuk yetistirdi. Yani bu kültür görgü vizyon bilgi mutlaka birilerine aktarıldı. Her ne kadar şu anda hocamız gibi onlarcası sistemin dışında görünse de onlardan ilham alan, izlerini takip eden birileri var. Düşünceyi sürdürülebilir yapan ve bana umut veren de aslında bu. Flu sayesinde, kendi alanimin dışında, böyle insanların olduğunu görmek heyecan verici.
@anlkuyucu682511 ай бұрын
@@klarisinkuzusu6718 söylediğiniz gibi olduğunu umuyorum.
@YobazHunter11 ай бұрын
Cumhuriyeti niye sucluyorsa onu anlamadim bir tek
@sirinsaidemre9 ай бұрын
Söylediklerinize katılıyorum ancak 'ortadoğu bataklığı' ifadesini kabul edemeyiz. Bu sömürge devletlerin uydurduğu, bu coğrafyayı umutsuzluğa sürüklemek için kullanılan tabirler. Dikkat edelim.
@yusufaslan4670 Жыл бұрын
Hocanın hitabeti muazzam. Süper yayın.
@ayberkk.4 Жыл бұрын
Hocanin ses tonu baya iyiymis
@zekiyilmaz8116 Жыл бұрын
Nefes almadan anlatan bir hoca daha! Great catch 👍🏻
@hsevkiulvises Жыл бұрын
İlker Bey, bu sefer bilgisinden ve argümantasyon becerisinden gözlerimizi kamaştıran bir bilim insanı getirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.
@eldaina Жыл бұрын
argumantasyon becerisi
@05.irfann Жыл бұрын
argümantolojik klimatolog.
@hsevkiulvises Жыл бұрын
@@eldainaKullanımım yanlış mı acaba? Başka yerlerde bu şekilde bir mizaha konu olmadım da ajdjdlls.
@killananadam Жыл бұрын
@@hsevkiulvises muhtemelen isminde hüseyin şevki paranınüstünerde..
@05.irfann Жыл бұрын
@@hsevkiulvises Yok ya sen bi kola tenekesi verdin, biz de birer tekme attık. Olay o. :D
@metinozuak290 Жыл бұрын
''Ronald D. Gerste - Hava Nasıl Tarih Yazar '' çok ilginç bir kitap: Bu dünya neler yaşamış
@semihcolak3131 Жыл бұрын
İlker bey Hasan hocamızı daha çok görmek isteriz harika bi adammış
11 ай бұрын
Çok keyifli yayınlar yapıyorsunuz, ayrıca çok kıymetli kişilerin mesleki tecrübelerini de bizlere aktardığınız için sizlere teşekkür ederim. Saygılarımla.
@enessanadine1 Жыл бұрын
Yanlış filmin afişini göstermişsiniz, The Day After nükleer felaketi konu alıyordu. Ama olur o kadar, gene fevkalâde bir konu ve fevkalâde bir bir konuk....
@clrxzlbrn Жыл бұрын
İtüde Nüzhet Dalfes hocadan ders alma sansi yakalamistim. Kendisi cok buyuk ufuklar acti bende. Modelleme konusunu bolumde duydugum ilk kisiydi. R programini ve veri analizini cok sevmistim. Alanlarimiz bambaska olsa da su an modelleme calismamda etkisi oldugunu soyleyebilirim. Bu seri icin tesekkurler severek takip edecegim.
@jarringjin Жыл бұрын
Muhteşem program olmuş İlker hocam keşke bi de uzay programı olsa da keyifle izlesek
@firatkarabasak7186 Жыл бұрын
Flu tv Gerçekten en kaliteli kanallardan biri konu seçimi ve hocamız müthişti. Tesekkur ederim bu kanalda kendimi buluyorum 🙏
@ozgklc Жыл бұрын
Çok güzel bir yayındı. Emeklerinize sağlık👏👏👏
@hyk_o_o835 Жыл бұрын
Çok güzel bir program olmuş, elinize sağlık. 🎉🎉🎉🎉
@musapbilgin4892 Жыл бұрын
Güzel bir program. Teşekkür ederiz.
@ak_akurt11 ай бұрын
Çok güzel özetlemişsiniz hocam sağ olun iyi ki varsınız
@kenanhasan9784 Жыл бұрын
Kendi yaşadığım yerin 3 yılda iklimi ısındı. 3 yıl önce aralık ayında dışarda soğuktan duramazken, bugün terledim aynı giyside.
@atahanatalay9359 Жыл бұрын
İlginç bir programdı. Teşekkürler
@gokhana Жыл бұрын
Nüzhet hocam her zamanki gibi efsane, özledim valla hocam.
@bahattinozturk4195 Жыл бұрын
harika bir yayındı.. Nüzhet hocamızı çok seviyoruz..
@ahmetedebali789311 ай бұрын
her zamanki gibi güzel bir program olmuş. hayatımın büyük bir bölümünde enerji tasarrufu ve iklim değişikliği ile ilgili kişisel yaşantımda yeni düzenlemeler yaparak yaşadım. mesela israf olmasına dayanamadığım 2 şey vardır. 2. sırada su gelir 1. sırada sıcak su... korkunç iki israf kalemidir bunlar. haricinde zorunlu olmadıkça bulaşık makinesi çamaşır makinesi ütü gibi çok yüksek enerji harcayan aletleri saat 22.00 dan önce çalıştırmam, su israfı yapmam, fişleri prizde bırakmam, gereksizse söndür (😁) diyenlerdenim. peki bunları neden anlattım? hocamızın dediği gibi bireysel olarak alınan bu önlemler vicdan rahatlamasından başka bir işe yaramıyor maalesef... hocamın bahsettiği bazı gazlar var mesela klima ve buzdolamında kullanılması yasak olan R22 gazı. hocam 3. dünya devletlerinde hala kullanıyor dedi. bu gazlar türkiyede evet yasak ama istediğiniz her yerde bu gazlara ulaşabiliyorsunuz ve kullanımı hala çok yaygın. ve bunu hem kullanan hem de o kadar hunharca kullanan insanlara kardeşim yapmayın etmeyin dediğinde bu kadarcık gazdan ne olacak abi ya yanıtını alıyoruz. bu iklim değişikliğini hocamızın videoda bahsettiği gibi siyasi olarak çözmekten başka çaremiz yok. siyasi olarak dediğimde G8 ülkeleri, G20 ülkeleri gelirlerinden kısıp ciddi tutum almaları gerekir.
@Homoentel Жыл бұрын
Lütfen 50-60 bölüm daha çekin.😄
@aybukeuzsoylu2367 Жыл бұрын
Ama durmak yok. Doğurmaya devam edin😬
@drtuzcu Жыл бұрын
Yine harika bir yayın. Teşekkürler
@ulkuozkan79311 ай бұрын
Flu TV.ekibine çok teşekkür ederim...İlker Canikligil şanstır...
@burakozvural Жыл бұрын
Harika bi söyleyişi olmuş🎉
@omerfarukcaglar617511 ай бұрын
rica edeceğim lütfen iklim krizini ele alan daha birçok yayın yapın. sizin gibi bir kanalın şu güne kadar beklemesi dahi şaşırtıcı.
@Haywanus Жыл бұрын
Hocam sizi görmek harika.
@arasksu Жыл бұрын
Hocam cok güzel bir söyleşi samimiyetiniz harikulade🙏🏾 kebapperverlik❤
@ozy8376Ай бұрын
Hocam iklim modellerini fala inanma falsız kalma benzetmesi ile anlatman çok talihsiz bir açıklama oldu ✅
@ZerrinArs11 ай бұрын
Dilerim ki insanoğlu bu tür videoları izleyerek uyanır. Çünkü dünya geri dönülmez bir felakete doğru gidiyor. Kendi bindiği dalı kesmekle meşgul.
@mesutdemirci7933 Жыл бұрын
hocamızın dksiyonu çok sağlam. şu şddur diye ispat etmeye çalışmıyor..fala inanma ama falsız kalma diyor.
@MRTTSNR35 Жыл бұрын
Biz homosapien olarak her şey bizim gibi davranıyoruz ve medeniyetimiz geliştikçe kendi sonumuzu getirecek eylemler yapmaya hızla devam ediyoruz bu günü düşünmeye devam ettikçe türümüz ün geleceğini kısaltıyor uz gibi geliyor bana
@ayberktore7895 Жыл бұрын
Baya iyi bi transfer olmuş. Başarılar
@saeleihe Жыл бұрын
Doruk Somunkıran Bey ile müzik programını bir değerlendirin derim sevgili FluTV ekibi.
@e.tolgaakmazoglu4023 Жыл бұрын
kebap krizi :) çok keyifli bir içerik idi. teşekkür ederim.
@sefermirza Жыл бұрын
Doğa ilgili konularda olan/oluşabilecek sorunlar için iş listesi çıkarılsa ve her seçimde aday partilerden bu iş listesinden bir sorun seçip bunu mecburen yerine getirmesi gerektiği, getirmezse sonraki seçime katılamaması için bir imza alsak ve kanun ile katılmasını engellesek olmaz mı? En azından her 5 yılda bir bir sorunun çözüldüğünü görürüz.
@yunusemretortamis727 Жыл бұрын
@13:43 film 2004 yapımı the day after tomorrow olmalı
@safakaranfil Жыл бұрын
hocam o kadar güzel anlatıyordu ki oynatma hızını 2 yapmayı unuttum :D
@M2671a Жыл бұрын
Bol bol dizi izleyen halkımızın da anlayabileceği gibi 🫵😂👏👏👏
@ValoraThePardus Жыл бұрын
İklim can sıkıcı bulduğum, çok ilgilenemediğim bir konu ama konusunun en iyi konuşanlarını getirmekte flu’ya güvenim hiç boş çıkmıyor. Belki de soru sorandadır keramet 😅 güzel yayındı, teşekkürler. Geçende spotifyda yemek ve film dersi açan siyaset bölümü akademisyeni Dr Candan Türkkan’ın programını dinlemiştim, bence flu seri yapsın güzel bir program çıkar
@Xlozeth Жыл бұрын
Harikaydı.
@muzofren9711 Жыл бұрын
Hocanın ses tonu mükemmel. Bana Dündar Müftüoğlu’nu andırdı
@mtesyds Жыл бұрын
Hocamız sanırım herkese hitap etsin diye detaya girmemiş. Ama video sonunda anladım ki zaten konu zaten geniş ve daha geniş bir perspektifle ele alınmalı. Ekonomi, teknoloji, antropoloji ve siyaset gibi farklı alanlardaki uzmanlardan oluşan bir iklim yayını yapılabilir bence. Bunu yapıp "ben elimden geleni yaptım" diyerek kebap yemeye devan edebilirsiniz.
Жыл бұрын
Harika ❤
@metlebnifteliyev53872 ай бұрын
Teşekkürler
@gizem475 Жыл бұрын
Sayın hocam "Allah kerim" deyince benim de aklıma güzel Türkçemizin bir başka lafı geldi "benden sonrası tufan".
@batur6978 Жыл бұрын
Evet bizi bugun ilgilendimez,benden sonra tufan diyor.vede prof.
@gizem475 Жыл бұрын
@@batur6978 öff git öte de kas duyarını. Öyle mi diyor adam? Ben de öyle demiyorum. İnsanların genel tavrından bahsediyor bu laflar. İlla her şeyi tane tane anlatmamız mı gerek?
@katilpatates290 Жыл бұрын
ya da adam sende
@ghujka Жыл бұрын
13:45 yanlış afiş. filmin adı the day after tomorrow
@turkmak Жыл бұрын
Depremle birlikte İskenderun ilçemizde denizle ilgili mevcut durumu incelemek, deniz seviyesinin yükselmesi konusunda önemli bir çalışma olur diye düşünüyorum. Lütfen dikkate alın.
@spartakos536 Жыл бұрын
İskenderun 75 cm çöktü depremde. İTÜ Avrasya Yerbilimleri Enstitüsünden Prof. Dr. Cengiz Yıldırım hocamız çalıştı bu konuda. Google Scholar'da aratırsanız belki bir sunumu vs vardır veya makalesi olabilir.
@alpolcaymis Жыл бұрын
Turkey's share of current global greenhouse gas emissions is 1.3%. Türkiye'nin mevcut küresel sera gazı emisyonlarındaki payı %1,3'tür.
@tunahanization Жыл бұрын
hocam kuzeye yakın bölgelerde ve özellikle tarımla ilgilenen insanlar net olarak hissediyor iklim değişimini. Özellikle mevsim geçişlerinde mevsim içerisindeki normallerinde muazzam değişiklikler var. Şehirde günlük yaşanıyor ve insanlar kapalı alanlarda doğayla çok fazla ilişki içerisinde olmadığı için bu genel olarak farkedilmiyor. Karadenizden örnek vermek gerekirse, önceden 30 senede bir olan dedelerimin hayatlarında bir kez gördüğü şiddetli yağışlar ve seller son 5 senederi neredeyse her sene oluyor, kendi köyümden örnek vermek gerekirse. Ve insanlar sıcağa ve soğuya anında adapte olabiliyor fakat doğada özellikle çiftçilikte bitkiler buna kesinlikle adapte olamıyor. Fındıkta bunu çok net şekilde hissediyoruz
@pilemanJohnDoe Жыл бұрын
mükemmel bilgilendirici.
@meralsahin895411 ай бұрын
Geçmişte İstanbul ‘a yapılan göç ve su sıkıntısı hikayesi şimdi Ege, Akdeniz sahil kesimlerinde gerçekleşmekte ki zaten hocamız da bahsetti, kuraklığın Akdeniz’de şu an yaşanmakta olduğunu. Bodrum bu göçü temsil eden birinci şehir diyebilirim. Eskiden de su kesintilerimiz olurdu fakat bu sene günlük rutinlerimizi bozacak ölçüde su kesintisi yaşadık ve hala yaşıyoruz. 2 yıldır yağmur oranında büyük azalma var. Zeytinler hiç olmadığı kadar verimsiz. Enflasyon , artı yetersiz ürünle beraber fiyatlar da uçmuş durumda. Yalnız zeytin değil tüm tarım ürünlerinde. İstanbul’dan önce pandemi, şimdilerde deprem korkusu ile gelen sevgili vatandaşlarımız en azından nüfuslarını taşınmış oldukları şehre aldırmalı ki bu sistemin organizasyonu yapılabilsin deniliyor. Kuraklık aynı şekilde devam ederse, on-yüz yıllar sonunda gündemde Karadeniz ‘e göçün artışı ve Karadeniz’de yaşanan kuraklık olabilir diye korkuyorum. Bunu ben ve hatta kızım da görmeyeceğiz belki fakat, vicdanımızla bencilliğimizi çözebiliriz. Daha hassas ve dikkatli olabiliriz.
@doganulusoy5014 Жыл бұрын
Hocanın bahsettiği film The day after tomorrow , sanırım görseli yanlış olmuş (13:44)
@metlebnifteliyev53872 ай бұрын
Çok önemli konu
@hedonicas6 ай бұрын
33:33'deki laf sijtugu hoca da Kerem Cankocak. Beraber tartismalarini beklemiyorum ama Kerem hoca'yi en azindan Aydaki Adam'da gormeliyiz bence.
@nesibe_93 Жыл бұрын
Videoyu henuz izlemedim, baslamadan once alakasiz bir yorum yapmis olacagim ama daha bugun aklima geldi, “Olmaz Oyle Sacma Egitim” diye de icerik var midir acaba diye arattim ama bulamadim. Bu serinin sıkı takipcisi olarak, egitim konusuna da yer verirseniz cok guzel olabilir diye dusunuyorum😊
@berkanegrice9195 Жыл бұрын
Bir özel okul kurucusunun konuk olduğu bir program olduğunu hatırlıyorum, her ne kadar "Olmaz Oyle Sacma Egitim" başlığı altında olmasa da.
@cemtural8556 Жыл бұрын
Oyyy, yanlis film posteri! The Day After Tomorrow hocanin dedigi, Denis Quaid'in oynadigi.
@volvol81 Жыл бұрын
FluTV’de yanlış film posteri gösterimi, oldu mu İlker hocam şimdi 🙃 “urun kurgucunun kellesini”
@ozan_karakus Жыл бұрын
Teşekkürler.
@alpsavasdev Жыл бұрын
konuktan bagimsiz olarak o kadar guzel sorular soruyor ki Canikligil, sanki hocayla kendim konusuyormus gibi hissediyorum :D
@alpertungayuksel8835 Жыл бұрын
Daha anlaşılır bir dille anlatıldığı bir TEDx videosu var Arif Ergin'in. 2018'de yapılmış ve son 5 senede yaşadığımız her şeyi 5 sene önceki o videoda birer birer anlatmış. Şaşkınlığa uğruyor insan. Muhakkak seyredilmeli
@mahmuta2217 Жыл бұрын
Hocam, bir dinler tarihi uzmanı ile olmaz böyle saçma din diye seri yapsanız da, gerçek bir linç görsek ağız tadıyla 😄
@PreciousNisa Жыл бұрын
Ne güzel olurdu
@canfrontemotion3162 Жыл бұрын
sadece başlıktan dolayi ofisin muhtelif yerlerinde oturma eylemleri yaparlar
@meryemamber3404Ай бұрын
İntihar etse daha mantıklı
@esra9084.11 ай бұрын
Meraklısına: Elite polluters konusu, iklim krizi için iyi bir başlangıç.
@Mustaffi Жыл бұрын
Hocanın anlatım tarzı çok iyi yalnız polen bilmcileri kestirip atmasaydı iyiydi :))
@pofidikhobidik8855 Жыл бұрын
Londra'da eskiden şehir merkezine giren karbon salımı yüksek araçlardan ücret alınıyordu. Şimdi bu sistem şehrin tümüne yayıldı. BBC'nin haberine göre bilim insanları şehrin hava kalitesinin arttığını hesapladılar. Ben kişisel olarak bir fark hissetmedim ama sonuçta ölçüm aletleri ile fark tespit edilebildi. Yani karbon salınımını bu tip politik hamleler bölgesel olarak azaltabiliyor.
@fundakonusuyor8 ай бұрын
Yorumlara baktım her yorum aynı yere çıkıyor “peki ya bunu gelişmiş ülkeler gelişmemiş ülkelere yaptırıyorlarsa” diye sorular var. Anlıyorum. Peki şöyle düşündünüz mü en çok karbon emisyonuna neden olan Çin ve Amerika’nın gelişmişliği sizce bir mi? Ya da Endonezya ile Almanya’nın gelişmişliğini kıyaslayabilir misiniz bunların karbon emisyonları benzer düzeyde? Her ülke, kültürüyle halkıyla başka bir dünya kaynaklarını da farklı şekilde yönetip farklı yerlere geldiler bireyler gibi. Asıl sorulması gereken soru şu; örneğin plastiğin insan sağlığı için iyi olmadığını geri dönüştürlemediğini bilirken kömürün sadece iklim değil hava kirliliği için kötü olduğunu bilirken gelişmemiş ülkeler neden hala bunları kullanıyor üretiyor çıkartıyor peki o zaman bunu yaptıran kim?
@canholix319928 күн бұрын
Herhangi bir yük gemisi yılda 80 ton yakıt kullanırken kadıköye arabayla mı gitsem otobüse mi gitsem diye düşünmeye gerek yok tüm mesele politik
@Mustafa-yu7tz Жыл бұрын
Hocam mağaracılık kulübünden selamlar
@dalfes Жыл бұрын
En büyük BÜMAK :))
@gremlinmurphy4823 Жыл бұрын
Evet Almanyada toplu tasima biniyor. Suya karisiyor diye ozon kullanmiyorlar Bunun gibi cok seyler var. Toplum bilincli. .
@aliuyar6365 Жыл бұрын
Tonton dede, çok sevimli. Torun şanslısın, haberin olsun.
@emrefizik Жыл бұрын
Bu işle uğraşan, dünyanın genelinde uygulanan enerji politikalarından ve çözüm önerilerinden kısmen haberdar olan biri olarak, global sıcaklığının en iyi ihtimalle sabit kalacağının, yüksek ihtimalle giderek artacağının öngörüldüğünü üzülerek paylaşmalıyım. Hepimize geçmiş olsun. Çocuklarımızı zor yıllar bekliyor.
@Attenzioo Жыл бұрын
Endişelenmeyiniz zira, "ısınmayla mücadele" bağlamında radikal tedbirler alınacak. Dışarıda 15 dakikadan fazla kalamayacağız. Büyükbaş hayvanlar itlaf edilecek, onun yerine yapay et yiyeceğiz. Elektrikli Araçlar kullanacağız ama onunla her gün dışarı çıkamayacağız. Benzinli aracı olanlar ile yalıtımsız evlerde oturanların mülkleri ellerinden alınacak. 6 aydan fazla kullanılamayan ama üretilirken doğaya zarar vermeyen kıyafetler kullanacağız vs. Ama anlayamadığım şu; nasıl oldu da, iklim konferansına gitmek üzere yola atmosferi kirleten uçaklarla giden seçkinlerin uçağı kar engeline takıldı?
@kosulsuzsevgi51323 ай бұрын
İklim değişimi ile ilgili gerçekler gizleniyor. Allatra Halk Hareketinin farklı bilim alanlarından oluşan bilim insanları ekibi 30 yıllık çalışma sonucu İklim Raporu yayınladılar ve iklim değişiminin gerçek nedenlerini açıkladılar. Bununla ilgili bir kaç yıldır çeşitli internet platformlarında Konferanslar ve Forumlar düzenleniyor ve İklim Felaketleri hakkında bilimsel bilgiler veriliyor. Bu felaketler döngüsel, 12.000 yılda bir gerçekleşiyor, Güneş sistemi 24.000 yıllık dönüşünde 12.000 yılda bir iki kez yüksek enerjili bir bölgeden geçiyor ve kozmik radyasyona maruz kalıyor. Döngülerle ilgili kanıtlar forum ve konferanslarda anlatılıyor. Kozmik radyasyon sadece Güneşin ve gezegenlerin çekirdeklerini etkiliyor. Yerkürenin ve diğer gezegenlerin çekirdekleri aşırı enerji ile yükleniyor, istikrarsızlaşıyor, bu aşırı enerji çekirdeğin ısınmasına ve mantoyu ısıtmasına ve eritmesine neden oluyor. Sıcaklık, hidrojen gazı, basınç yeryüzüne yükseliyor, dünyayı, okyanusları içeriden ısıtıyor, yerkabuğu ısınıyor, yerkabuğu hareket ediyor, depremlerin sıklığı ve büyüklüğü artıyor. Sıcaklık ve basınç yanardağların patlamasına neden oluyor, yeraltından gelen sıcaklık, hidrojen ve metan gazları orman yangınlarına neden oluyor. Okyanus daha önce klima görevi yapıyordu, dünyanın fazla ısısını atmosfere aktarıyordu. Okyanuslar plastiklerle doldu, mikroplastikler sıcaklığın yukarı çıkmasını engelliyor, okyanuslar ve denizler hem dipten hem yüzeyden ısınıyor, bu nedenle çok fazla su buharlaşıyor ve atmosfere gidiyor, bu yağmur olup yağıyor, sellere neden oluyor. Okyanustan buharlaşan sudaki mikroplastikler atmosfere yayılıyor ve sera etkisi yaratıp sıcaklıkların artmasına neden oluyor Çekirdek dünyanın manyetik alanını oluşturduğu için, manyetik alan da etkileniyor, yer değiştiriyor ve zayıflıyor, bu nedenle gelen kozmik radyasyona karşı kalkan etkisi azalıyor. Kuzey ışıklarının artık dünyadaki her yerden görülmesi ve kuzey ışıklarında kırmızı rengin ortaya çıkması manyetik alanın zayıfladığını gösteriyor. Kozmik radyasyon insan sağlığını da etkiliyor. İnsanların bağışıklık sistemini zayıflatıyor, kalp hastalıkları ve kanserin artmasına neden oluyor. Virüslerin daha kolay yayılmasına neden oluyor. Ve insanlarda zihinsel rahatsızlıklara neden oluyor. Güneşte de bu gelen radyasyon nedeniyle değişimler oluyor, Bu felaketler 2015'te hızlandı ve şiddetlendi, her yıl şiddetlenerek artmaya devam ediyor. 24.000 yılda bir güneş sistemi tam kozmik radyasyonun karşısında kalıyor, bu nedenle felaketler çok daha şiddetli oluyor. Şu anda 24.000 yıllık döngüye girmek üzereyiz, kozmik radyasyon bölgesine girmeden bile felaketler artıyor. İnsanlar ekolojiyi bozdukları, ormanları yok ettikleri, suları kirlettiği, okyanusları plastik ile doldurduğu için dünyanın bağışıklık sistemi zayıfladı, geçmiş döngülerde olduğu gibi kendisini toparlayamıyor. Allatra bilim insanlarının öngörüleri, hesaplamaları gerçekleşiyor. Hesaplamalarına göre 5 - 7 yıl içinde çok şiddetli felaketler olacak Bu felaketlerin önlenmesi için dünyadaki bilim insanlarının bir araya gelip çalışmaları gerekiyor. Çözüm önerileri var, öncelikle okyanusların daha fazla ısınmasını engellemek için havadan su üreten atmosferik su jeneratörlerinin kullanılması. Bu jeneratörlerin kullanılması hem dünyadaki su kıtlığı sorununu çözecek, hem de okyanuslardan atmosfere aktarılan mikroplastikleri filtreleyecek, zamanla okyanuslardaki mikroplastikler temizlenecek ve okyanuslar dünyanın içinden gelen ısıyı daha fazla soğutabilecek. Ayrıca serbest enerjiyi kullanan yakıtsız jeneratörler kullanılacak. Yeraltından gelen gazların giderilmesi ve yerkabuğu levhalarındaki aşırı enerji yükünün azaltılması için çalışmalar yapılacak. Çekirdeğin gelen kozmik radyasyon ile ısınmaması için kozmik radyasyona karşı kalkan oluşturma çalışmaları yapılacak. Yaratıcı Toplum Türkiye youtube sayfasında forumları, konferansları ve videoları izleyin. Yaratıcı Toplum - Türkçe resmi kanalı - KZbin
@SG1983-SG Жыл бұрын
İklim değişiminin, şu an var olan göçlere etkisinin konuşulmaması üzdü.
@AtillaKabas2 ай бұрын
Bodrumda da su yok.ama hala buraya geliyor butun istanbul.
@frankgallagher8390 Жыл бұрын
hocam fütürüstlere nerden üye oluyoruz ? yoksa üyelik için onlar mı davetiye gönderiyorlar ?
@Deniz_797 Жыл бұрын
devamı gelsin
@canerkik Жыл бұрын
Yok dese inanacak mıyız allahaşkına
@HiristoBotev9 ай бұрын
Bilim adına osuruk yakma deneyi yaptım. Şimdi soruyorum: Eğer inekler atmosfere o kadar metan salıyorsa, atmosfer neden yanmıyor?
@yorduminsani Жыл бұрын
Değişim değişim değişim. Değişim konusu önemli
@gokhanbilgin7455 Жыл бұрын
Konuklari biraz daha geniş açıyla çekmeniz daha iyi olabilir mi? Bir çok izleyici muhtemelen telefonlarından izkiyor bu videoları ve yeni nesil telefonların hepsi 18:9 civarında. Ekrana sığdırmak için videoyu kirptigimizda konuğun alnınin üstü görünmüyor.
@ekaramese Жыл бұрын
İklim nedir diye soru yok mu? Orada patlardı hoca
@muratokuca Жыл бұрын
Hocam, konuşma sesinizden iyi bi tutan-koyu ses olduunuz anlaşılıyo. Bizimle şarkı söyler misiniz?
@dalfes Жыл бұрын
Dinleyenler işkence olarak algılayabilir sonra :))
Жыл бұрын
The colony diye bir film izlemiştim. İklimle oynuyorlar ve bir gün kar yağmaya başlıyor bir daha hiç durmuyor 😅
@nightbeezer Жыл бұрын
1:28 Bilimsel tabanlılar da var. Freeman Dyson, Richard Lindzen, Ivar Giaever gibi...
@arasaktoy11 ай бұрын
@33:40 isim vermemiş ben vereyim; Kerem Cankoçak
@melikby11 ай бұрын
Kerem bey cernde değil mi
@kurtadamlar Жыл бұрын
Var mıdır? "VARDUR" demiş kapatmış kapıyı
@kocakayaaa11 ай бұрын
Bahsedilen film "The day after tomorrow"
@SaitamaSENSEI-123 Жыл бұрын
Hocam bı önceki kazmaya sorsaydiniz adam herseyi biliyor ya, bunuda cevapları. Futbol yorumcusu bı tane vardı ya
@aoxxx Жыл бұрын
10.000 yıl önce iklim krizi diye bir şey var mıydı? Bugün iklim krizi dediğimiz şey aslında teknoloji ve kapitalizm tarafından oluşturulan tüketim çılgınlığı neticesinde doğanın sömürülmesinin bir sonucudur. Bu problem ile ilgili çözüm aranırken bilimden özelikle de matematikten faydalanılmaktadır. Ancak matematik çok basit ve sınırları çok belirgin bir disiplindir. Atmosfer gibi çok kaotik bir bileşeni olan iklim krizi gibi bir problemde matematiksel modellerin başarılı olamayacağını düşünüyorum.
@brkyol3383 Жыл бұрын
Programın adı da içeriği gibi trajikomik.
@oguzergen4627 Жыл бұрын
Başlığı görünce çok mutlu oldum. Hocamıza da bu konuda aktardığı bilgiler için teşekkürler. Ancak fazlasıyla önemsiz bir konuymuş havası veriyor. Şu anda milyarlarca insanın etkilendiği bir kriz sürecini yaşıyoruz. Devletler ve şirketler bu alanda büyük regülasyonlarla uğraşıyor ama yetmiyor. Fakat hocamız bu kadar olumlu nasıl oluyor gerçekten anlamış değilim. Videonun başlangıcı heyecanlı, sonu ise büyük hüsran oldu. IPCC'nin yayınladığı, binlerce bilim insanın elinin değdiği raporlarda krizin tam ortasında olduğumuz ve tüm kötü senaryoların çoktan başladığı anlatılırken hocamızın bu kadar pozitif olması gerçekten üzücü. Bir noktada "bu kadar da önemli değil ya iklim değişikliği" diyecek diye korktum artık.
@norifakiramele Жыл бұрын
sen algiya geliyor olmayasin?
@soheylshams3629 Жыл бұрын
Yanlış alarmı oku
@salihorhungunduz7997 Жыл бұрын
Çok da bir şey olmadı diyorsunuz ilker bey ama olmaz öyle saçma şey!! Ben ankarada oturuyorum şuan, aralık ayında evde tshirt ile oturuyorum.
@uyubebekim11 ай бұрын
Uyuklayarak izlerken bi ara "mete han sebep oldu" diye bisey duydum. Oha mete han mi 😮 derken metan dan bahsettigini farkettim 😊
@kcandan Жыл бұрын
Hocamız da sağlam etobur çıktı, kebabın kavurmanın tadına varana veganlik vejetaryenlik zor uğrar hakikaten.
@hakanficici Жыл бұрын
Eko Eko Eko belgeselimizde bunları hep anlattık Blutv'de. 25:21
@cemaleligul895 Жыл бұрын
Hala binalarda mantolama yapılmıyor
@korayR Жыл бұрын
33:37 hocanın saygın bir üniversitede fizik profesörü diye dokundurduğu kişi Kerem Cankoçak. İkisi de İTÜ'lü bu arada :)