Her dinlediğimde o kadar iyi hissettiriyor ki ❤ yalnız olmadığım hissi uyandırıyor içimde
@ihsansevincpd4 жыл бұрын
"Her yerde aptallar ve kalitesizler kandırırlar zeki kimseleri" 👏👏👏 Bu videolar milyon izlenmesi hakediyor..
@Spinozassoul2 жыл бұрын
aynen şu videonun her cümlesine ayrı tez yazılır.
@Ieren1 Жыл бұрын
Harikalar diyarında gibiyim, mükemmel
@zehracetin65614 жыл бұрын
Öğrenciniz olmayı ne kadar çok isterdim 🌺
@ekhionify4 жыл бұрын
Okullar ve istenen tek tip "cevaplar" ile ilgili dün 6 yaşındaki oğlumla aramda geçen konuşmadan bahsetmek istiyorum. Öğretmeni iki farklı park resmi göstermiş ve çocuklardan birini seçseler hangisini seçeceklerini sormuş. Parklardan biri tertemizmiş bir diğerinde ise yerlerde çöpler varmış. Herkes temiz parkı seçiyormuş, oğluma söz sırası gelmemiş. Ama gelse o kirli olanı seçecekmiş çünkü o parkı seçip çöplerden temizlemek istiyormuş. Neyse en sonunda akıllı tahta dile gelmiş ve demiş ki tabii ki temiz parkta oynamalıyız ve parklarda çöplerimizi çöp kutularına atmalıyız vs vs... Oğlumun söyledikleri tüylerimi diken diken etmeye yetti, "Anne ben yanlış cevabı seçtim, doğru cevap temiz parkı seçmekti, eğer öğretmen bana söz hakkı verseydi ve kirli parkı seçseydim bilememiş olacaktım." Ne denir ki? "Hayır senin cevabın doğru, bakış açın farklı. Sen o parkı oynamak için değil temizlemek için seçtin ve bence böyle bi bakış açın olması çok güzel. Öğretmenine de cevabını açıklayabilirdin." vs.. diye farklı bir biçimde düşünmesini sağlamak istedim. Bu çocuk 6 yaşında, birinci sınıfa gidiyor. Ve her şey çok sinsi ilerliyor. Bunları bana anlatmayabilirdi de ve belki anlatmadığı onlarcası var.
@vetandro4 жыл бұрын
İyi aile yoktur kitabınızdan çevremde aldırmadığım kalmadı. Fotograflarını çekin Nihan hanıma gönderelim dedim. KZbin unuzu buldum heyecanlandım . Sizi çok takdir ediyorum çok beğeniyorum. İşte toplumun ihtiyacı gerçek bir entellektüel diyorum. Çok doğru noktalara cesurca ve zekice değindiğiniz görüyorum kendimde ve çevremde. Şunları yazarken bile bir heyecan oluşturuyorsunuz. Yakında ailemiz ilk çocuk katılacak, binlerce senelik farketmediğim ama çocuk üzerinde olumsuz etkisi olacak gelenekleri davranış kalıplarını gösterdiniz yazdiklariniz çok derin aydınlanmalar yaşattı. Hep cesur ve aklıselim kalın lütfen.
@elifnida62644 жыл бұрын
konudan bağımsız çok güzel bi kadınsınız
@hhevethaklsn96013 жыл бұрын
Yona
@duduby41444 жыл бұрын
Nihan hanım siz çağımızın filozofusunuz kesinlikle. Söylediğiniz her cümle insanı derinden etkiliyor. Ben de eğitim sistemimiz sayesinde potansiyelinin hiçbirini gerçekleştiremeden öyle varolan biriyim. Yaşamıyor gibi hissediyorum. Hatta Dr Edward Bach “doğamızda yatanı değil de dayatılanı yaparsak hasta oluruz der”. Kesinlikle bu sebeple otoimmun hastalıklarım var ve pek çok insanda da artıyor. Bu sistem psikolojimizin yanı sıra bedenlerimizi dahi tehdit eden çok temel bir problem ne yazık ki. Beni temsil etmeyen diplomamı yırtıp atmayı isterdim. Etiketlenmeler sebebiyle bir takım bölümler okuduk gitti işte.
@hilalcoskun65822 жыл бұрын
NE KADAR GUZEL BI KANAL BU
@ozlemerginn2 жыл бұрын
Sizin hangi konuşmanızı izlesem büyüleniyorum. Söz büyüdür ne de olsa ama siz sözleri ne güzel kuruyor, kullanıyorsunuz. Siz de adeta sözlerden sanat eseri yaratıyosunuz içimizde, kulaklarımızda yankısı olan.. Hatırladıkça sözlerin içimizde melodileri devam edecek. Dinlemekten çok zevk aldığım birisiniz, besleniyorum. Çok teşekkür ederim . 🌺🙏
@NihanKayaOfficial2 жыл бұрын
🙏🏻🌹
@mervek3404 жыл бұрын
Güzel insan Nihan Kaya ❤️ Farkında mısınız bilmiyorum ama derin bir Kuran ahlakı anlatısı gibi geliyor kulağa anlamlı, katman katman analizleriniz. Ama dine ve onun özü olduğunu düşündüğüm ahlaka sizin şu an anlattığınız kadar anlamlı şekilde nüfuz edebilen kişi sayısı az sanırım. “Otorite” olsam cuma hutbesinde size söz veririm 😁😻
@busrasen8424 жыл бұрын
Kadın hocaları youtube da dinleyemedigimizden böyle düşünüyorsunuz sanırım, hic kadın hocaların sohbetlerine katıldınız mı? Din anlatımında bende naiflikten yanayım, keşke yalnızca din konuşmak için medreseler açılsa
@kamilasan57273 жыл бұрын
Cuma hutbesi, kamu spotu, vs. Kesinlikle iyi fikir👌
@elifpiyala76484 жыл бұрын
Ah şu videonuzu tüm akademisyenler izlemeli. Hemşirelik fakültesi mezunuyum. Slayt okuyan hocalar ile ders yaptık. Standart kalıplarda ödevler yaptık..
@sumeyyagulec43184 жыл бұрын
Düşüncelerime,fikirlerine,kişiliğime 32 yaşında ışık tutan Allah'a ve size çok teşekkür ederim
@tomrisuyar48544 жыл бұрын
Kaliteli kanal ararken önüme çıkan bu videoyla tanışmak leziz oldu doğrusu.
@olenbetyl81264 жыл бұрын
İyi insan, mesleği ne olursa olsun, onu iyi yapma isteğini içinde barındırandır. Kurnazlığa başvurmadan, sadece yaratma güdüsüyle işine odaklanan...Ölçüt bir başkasının takdiri, bir kitaba uydurma ya da sistemde kabul görmek değil, kendimizi gerçekleştirmek...
@kebuterr3 жыл бұрын
sevgili Nihan hanım, ben hayatımda çok içine kapanık, girdiği bir ortamda iç dünyasına kapanan ve insanların düşüncesini kendimden fazlaca düşünen birisiyim. Videolarınızı izledikçe sanki içimdeki o sessiz kızı dışarı doğru çıkarıyor gibi hissediyorum, her şeyden ve herkesten önce kendimin, benliğimin ne kadar önemli olduğunu fark ediyorum, bunun için size teşekkür ederim.
@nrgkky4 жыл бұрын
Hiç bırakma anlatmayı Nihan hanım
@moriahc.80544 жыл бұрын
13. dakikadaki "ölü etiketler" tanımı çok başarılı
3 жыл бұрын
Nihan Kaya, öğrencilerim için en önem verdiğim nokta ; yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak. Yaratıcı düşünmeye sahip olmalarını sağlamak. Çünkü ‘her çocuk bir dahi ve her dahi bir çocuktur.’ der Schopenhauer. Dahiliğin ne zaman ortaya çıkacağını ve kimde olacağını bilemeyiz. Bu diploma sevdalılığı yüzündense çocuklara ailelerinden geçen en büyük anlayış , kalıplaşmış bilgilere itaat etmeleri . Bunu kırmak zor olacak, yine de başaracağız. Sizin gibi bir eğitimciyi tanımak ve varlığını bilmek çok büyük mutluluk. İyi çalışmalar.
@mervbalaban3 жыл бұрын
>Hayatımızı yaratabildiğimiz ölçüde mutluyuz. >Hayatı bir sanat eseri gibi yaşayabilmeliyiz. >''Var olmak'' ve ''yaşamak'' farklı şeylerdir. >Kişinin aynası, işidir. >Aldığımız eğitimle ne yaptığımızı biz belirliyoruz. >Öğrenci, bilgi yüklenen edilgen bir nesne değildir. Bu ve bunun gibi harikulade şeyler duymak istiyor ve kalıpların dışına çıkmak istiyorsanız sizi şöyle alalım, buyurun videoyu izleyin:)
@halilkorkmaz9043 жыл бұрын
Sizi nasıl keşfettim, hatırlamıyorum hocam ama dogru yerde olduguma eminim! Süpersiniz...
@burcusariahmetoglu4 жыл бұрын
“Kırgınlık”ı yeni okumuştum ve şu an da Erich Fromm’un “Sahip Olmak ya da Olmak”ını okuyorum; ne hoş tesadüf🤗 Kendimizle hayat arasına başkalarını sokmamak kısmını özellikle çok kıymetli buluyorum. Teşekkürler emeğiniz için, yine dopdolu bir içerikti.
@doyourbestleavetherest3 ай бұрын
0:32 👏🏻👏🏻👏🏻
@nazireuzen7394 жыл бұрын
Hocam alt metinde sosyal medya kullanma bağımlılığında aciziyeti çok net olarak ifade etmişsiniz yüreğinize sağlık 🙏🏻
@penguenlerdeucar4 жыл бұрын
herkes işini layığıyla dolayısıyla dürüstçe yapıyor olsaydı ülkenin hali bu olmazdı.
@esinklc19194 жыл бұрын
En sevdiğim, içinden çıkamadığım, kendime açıklayamadığım durumlar için yardımcı içeriklerden.
@gurkantarik65893 жыл бұрын
guzel rumuz
@ferhanersar46376 ай бұрын
Yok kendiliğinden gelmiyor yükselme, gelmesin varsin,ben yine işime odaklı calisirim
@gamzevaral69074 жыл бұрын
Iyi ki varsınız,cok faydali ve de hayata bakisi degistiriyorsunuz.
@yagmurca42014 жыл бұрын
Mustafa Kemal Atatürk 'ün dediği gibi: " Vatanını en çok sever görevini en iyi yapandır."
@sedaaguvenn4 жыл бұрын
Biz eylemlerimizi yaratıyoruz, eylemlerimiz de bizi yaratıyor..
@sevdayigit1859Ай бұрын
Diplomalar meslek içindir insan yapmak için deyildir.☀️🧠🌾
@paganculture44813 жыл бұрын
"biz eylemlerimizi yaratıyoruz, eylemlerimiz bizi yaratıyor. Biz hayatımızı yaratıyoruz hayatımız bizi yaratıyor. Ortada yaratıcılık olduğu ölçüde mutluyuz."
@akaraca544 жыл бұрын
Konuşmanızın başında hemen Dunning-kruger sendromu aklıma geldi. Bu konuyla bağlantılı olarak yapılmış en çarpıcı çalışma.. Bunu ayrı bir videoda ele almanızı çok arzu ederim. Sizin yorumlarınız, psikoloji okumalarınızla ayrı bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu çalışmanın sonuçlarına göre cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır. Bilgili ve yaratıcı insanlar ise tam tersi bilgi ve deneyimleri ne kadar fazla ise o kadar kendilerini geri plana atarlar.. Niteliksiz insanlar ise niteliklerini abartma eğilimindedirler. Bütün bilgi ve deneyimleri balondur, ambalajdır. Ama yaşadığımız toplumda veya çalıştığınız bir kurumda en fazla onlar itibar görür. Nitelikli insanlar ise o kadar kurnaz davranamazlar tabi... Bırakın olağanüstü yeteneklerini yansıtmayı, onların ortalığa saçılmasına asla izin vermeyip görünmesinden imtina ederler. Cahillik ve haddini bilmeme maalesef itici bir güç oluştururken yetenekli insanlar alçak gönüllü oluşlarıyla yüksek mevkilere talip olmazlar. Zaten çok da umurlarından olmaz bu durum. Şikâyetçi oldukları tek şey anlaşılmamaktır o kadar. Nereden mi biliyorum çünkü her Allahın günü böyle hissediyorum 😊 Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler.
@zeynebmuslimova93004 жыл бұрын
Çok haklisiniz gercekten
@sema98014 жыл бұрын
aynı şekilde hissediyorum, dinlerken aklımdan geçen her şeyi yazmışsınız, çok eski bir bilgidir yazdıklarınız, çok kitapta karşılaştım bu güne dek..yazık ki durum bu...umarım hepsi tersine döner bir gün ve işte o zaman dünya cennet olur.
@mirtomirto97314 жыл бұрын
Hepimiz de ayni algi olmuyor mu? Hep etiketlere, yani diplomaya bakiyoruz sadece. Bence bu dunya kocaman bir onyargilar dunyasi...sanki o diploma karakterini de belirliyormussucasina hareket ediyoruz. Halbuki bilgi ve kisilik bence bir butun olmali... Bakiyorsun adam cok iyi bir bolumu bitirmis ve bunun sayesinde yonetici olmus. Buraya kadar hersey tamam. Fakat kisinin yoneticilik ve empati yetenegi gelismemis. Ustelik bazen asosyal kisiler bile olabiliyorlar. Ne yazik ki bu durumda is huzuru da , takim calismasi da olamiyor. Anlatiminiz cok guzel..Cok tesekkur ederim :)Saygi ve sevgilerimle...
@reyhanylmaz82494 жыл бұрын
O kadar farklı ve güzel açıdan anlatıyorsunuz ve anlaşır şekilde ki hayran kaldım. Duruşunuz imajınız harıka. ❤️
@halimozturk97043 ай бұрын
Şuan kullanılıyor bu kelime ama biz çocukken yaratıcılık kelimesini kullanamazdık çünkü öyle söyleme yaratmak Allah'a mahsustur derlerdi. Ülkenin hali ortada böyle bir geçmişten geldik
@ecekoser Жыл бұрын
Teşekkürler ❤
@yagmurca42014 жыл бұрын
Çok haklısınız
@esrosko94 жыл бұрын
Harikasınız yine. Sizi dinlemek çok büyük bir şans 💜
@dilekguler2773 жыл бұрын
Anlatının bütünü çok değerli."Kim olduğumuz konusu" ise ilk soru/sorun gibi. Öğrencilerime sizi tanıtacağım. 🌼
@kubra67112 жыл бұрын
Nihan Hanım şuan sizin paylaşımlarınızı keşfettigim için çok mutluyum. Içeriklerinize ve konuşmalarınıza hayran kaldım. Kendimi yakın hissettim. Sevgiler 🌸💜🤍
@aycagonen38104 жыл бұрын
Öğrenci okul ilişkisi, okula yüklenen anlam ve aslında olan hakkındaki sözlerinizin altına imzamı atarım 🌸
@seymaerbas11244 жыл бұрын
O kadar güzel bir video ki. Ağzınıza sağlık.
@Usher4174 жыл бұрын
Size hayranım...
@ayseayse4627 Жыл бұрын
Evet anlattıklarınızı yıllardır üniversitede tecrübe ediyorum. Üniversite için var olan öğrenciler ve kurnazlıkla her şartta varlık gösteren “akademik” ünvanlılar. İşini iyi yapmaya çalışanların karşılaştıkları. Çok üzücü
@dilaraesmer4 жыл бұрын
Nihan hocam, kitaplarınızı okumadım ama mutlaka en kısa zamanda okuyacağım. Anlattıklarınızı çok değerli buluyorum eminim ki birçok kişiye farklı bakış açıları kazandırıyorsunuzdur. Yaratıcılık üzerine kabul edilir mi bilemiyorum ama uğraştığımız iş her ne ise o işi mutlaka yapmayı sevdiğimiz başka bir işle birleştirdiğimiz zaman o asıl uğraşılan, üzerinde çalıştığımız iş daha değerli oluyor benim gözümde. Akademik çalışmalarda dahi olsa yaratıcılık fark edilir diye düşünüyorum. Videonuz için teşekkürler 😊💕
@StreamingStronghold4 жыл бұрын
Tolstoyun lafina bayildm. Ayrica erich frommu da cok severim. Kucuukkenn okumustum..
@aysegulkol4 жыл бұрын
Cok doyurucu bir sohbet.Kendimi buldum.Tesekkur ederim
@elifkansun9754 жыл бұрын
"Keyifsizlik, tembelliktir." Goethe :)
@elifkansun9754 жыл бұрын
"Hayatı sanat eseri gibi yaşamak" ne güzel bir tabir oldu :) teşekkürler Nihan Hanım..
@aysegulkaya35334 жыл бұрын
İşyerinde yada genelde hayat telaşında dünya %20 lerin sırtlamasıyla dönüyor yada bir işyerinde işler çalışkanların %20 siyle yürüdüğü söylenir bahsettiğiniz kurnazlar %80 ler oluyor bu görüşe göre
@emelsengun98794 жыл бұрын
Çok teşekkürler,tüm kavramlar beni oldukça mutlu etti.Hepsiyle ilgili düşünüp varoluş sorgulamalarının da içinde yol alıyorken tüm saptamalarınız duygulara düşüncelere tercüman oluyor.😄
@sedaozsuneylul4 жыл бұрын
Çok teşekkürler ☺️
@elifserinkan45524 жыл бұрын
Anlattığınız şeyler harika👏👏👏
@Student08063 жыл бұрын
Modern eğitim kendimizin araştırarak öğrenmesini istiyor ve biz hala iyi araştırmadık diye düşük puan alıyoruz... Bir türlü alışamadık, puan için değil, kendimiz için öğrenmeye.
@muhammetulusoy93204 жыл бұрын
Ne güzel tespitler 🙂
@basakatasever53994 жыл бұрын
2:50 dk mühendislik örneği şunu anımsattı; okumuşsun ama adam olamamışsın :) .. önemli olan okumak değil adam olmak adlı alt metin. Gerçekten böyle düşününce ne çok otorite yargılar, ezberler var.
4 жыл бұрын
iyi okul yoktur. 😊
@umutaltay94823 жыл бұрын
kolyenizgüzelmiş
@didemboz71604 жыл бұрын
Nihan hanım öncelikle emeğinize sağlık, merak ettiğim bir nokta var kendini yaratmak ile tam olarak kastettiğiniz nedir? Kişinin karakterini ve tavrını yaratması mı, bunların yanısıra kendi hayatını kurup amacını bulması mı? Açıklayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
@Ieren1 Жыл бұрын
Duygularımı ifade ediyorum --------> Türkiyede bir Gabor Mate üstü varmış.
@elifceydakucuk83804 жыл бұрын
Cok guzel aciklamissiniz fakat "mezun oldugumuz universitenin cok da onemli olmadigina" katilmiyorum. Bence hersey zaten ic ice, yani cok calismak ve hayalinin olmasi iyi universiteye girmeni sagliyor. Dolayisiyla mezun oldugunda da istedigi alanda uzmanlasmis, meslegini severek yapan , caliskan bireyler cikiyor. Evet ulkemizde universiteler marka olarak algilaniyor. Fakat bazi (ozellikle ozel) universitelerin mezunlarini gordugumde bunun cok da yanlis olmadigini dusunuyorum.
@berkay_under8 ай бұрын
dile dokemiyorum ve agliyorum
@By-teke4 жыл бұрын
hocam nerelerdesiniz özlettiniz kendinizi...
@aysegulkaya35334 жыл бұрын
Mrb Nihan Hanım sormadan geçemeyeceğim gömleginiz nereden acaba şimdiden teşekkürler:)
@ferhanersar46377 ай бұрын
❤
@asudecirakli4 жыл бұрын
Nihan hanım sağlıklı bir argüman olacak mı bilmiyorum açıkçası ama, Heidegger'in nazi ile olan ilişkisi çok konuşulan bir konu. Onun gibi 'işinde iyi' bir felsefecinin bu durumunu nasıl açıklayabiliriz?
@NihanKayaOfficial4 жыл бұрын
Nihan hanım işin o yönünü Hatice Ebrar ile videosunda açıklamıştı; KZbin’da bulabilirsiniz.
@asudecirakli4 жыл бұрын
@@NihanKayaOfficial teşekkür ederim
@bellumomnium14 жыл бұрын
@@NihanKayaOfficial Bulamadım :)
@NihanKayaOfficial4 жыл бұрын
Haklısınız, kolay bulunmuyor. Hayat Sanat Edebiyat diye aratınca çıkıyor. Buyrun: kzbin.info/www/bejne/Z2PXppysbZdjlcU
@bellumomnium14 жыл бұрын
@@NihanKayaOfficial Zahmet edip yardımcı olduğunuz için Teşekkür ederim. Çok naziksiniz.
@raven-14904 жыл бұрын
kiskanclik, erteleme,okul,kirginlik|
@serkanselcuk14304 жыл бұрын
Bu hayatta insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülük iyi bir insan olmaktır.
@sema98014 жыл бұрын
elde mi ki...tabiatı değiştirmek imkansıza yakın..
@serkanselcuk14304 жыл бұрын
@@sema9801 Öyle malesef. Karakter insanın kaderidir. 🙄
@NilgunYetis4 жыл бұрын
Ablacım çok dolusun. maşallah. çok hızlı akıyor bilgiler, biraz daha tane tane anlatsan, takipte zorlandım. döndürüp döndürüp dinliyorum düşüncelerini yakalamak için.
@sumeyraylmaz79584 жыл бұрын
❤️🐳
@user-js8nf5zo4d2 жыл бұрын
Çok klişe çok absürt olabilir söyleyeceğim. Ama milli eğitim bakani, başkan vb gibi bir yönetici olsanız size oy vermemem söz konusu degil 😊
@nubbee774 жыл бұрын
ne demek istediğinizi anlıyorum ama aksi birçok örnek verebilirim. roman polanski işini iyi yapan bir sanatçı ama iyi bir insan değil. woody allen, picasso vb. bir çırpıda aklımıza böyle bir sürü örnek gelebilir. iyi insan nedir, örneğin sosyopatlar psikolojileri bozuk olduğu için ahlaki sorumluluğa sahip değiller midir, belki de kötü insanların hepsinin psikolojileri bozuk zaten. bunlar da ayrıca tartışılabilir ama hala doğru bulmuyorum bu önermeyi.
@NihanKayaOfficial4 жыл бұрын
İşin bu yönü için Nihan hanımın Hayat Sanat Edebiyat programında söylediklerine bakabilirsiniz KZbin’dan; bunlara ayrıca değiniyor.
@recepvaranlar6193 жыл бұрын
işinde iyi olmak demek kimi sektörlerde daha acımasız olmak demek. genellemelerin hepsi yanlış :)
@mzft1623 жыл бұрын
Ciddiye almayın,insanlar iki cümle için on yıl cezaevinde yattı,iktidardan şikayetçiymiş