tekort aan kinderdagverblijf, docenten, woningen en huisartsen. Dank je wel VVD
@bernhardlagetuin8 ай бұрын
PVDA bedoel je. En groen links.
@becomematrix7 ай бұрын
Dankzij de stikstof bullshit kan er niks gebouwd worden. En ministers waren niet alleen van de vvd he
@martijnsinninghedamste253 Жыл бұрын
Wowwww.... ik sta perplex. Ik heb 13 jaar in Luxemburg gewoond waar je gewoon naar iedere willekeurige huisarts kon gaan, bij mij was dat een Nederlander die de hele Nederlandse gemeenschap bedient. Nu woon ik in Duitsland, precies hetzelfde verhaal, om de hoek is een praktijk die iedereen helpt op het ´first come first served´ principe, je gaat ernaartoe, laat je zorgpasje zien, en wordt meteen gehopen. Ik sta hier echt met open mond naar te kijken!
@lulu98769 Жыл бұрын
Het is inderdaad diep triest, maar het is zeker niet alleen een Nederlands probleem, in Engeland is het nog erger. Komt omdat hier alle nieuwe huisartsen parttime willen werken. Als dat niet zo was hadden we dit probleem niet.
@LumensMedia Жыл бұрын
Welke huisarts? ik ben nog opzoek hier in Luxembourg...
@kjeldschouten-lebbing6260 Жыл бұрын
In praktijk kun je, ook in Nederland, voor iets urgentere zaken, zoals problemen met wondverzorging, altijd bij elke huisarts terecht. Zelf eerder meegemaakt en was geen enkel probleem.
@NL-Chico11 ай бұрын
Hoe is het om in Luxemburg te wonen? Is het een aanrader om daar heen te verhuizen tov Nederland?
@martijnsinninghedamste25311 ай бұрын
@@LumensMedia Probeer Aldert ter Weer
@robbinhasseltof4428 Жыл бұрын
Hier in de regio hetzelfde met tandartsen.
@robelientje89 Жыл бұрын
Die laatste 2 zinnen waren het belangrijkst van het hele stuk.
@MarkBigShark11 ай бұрын
Dit klopt helemaal, en daar hadden ze nog wel 5 minuten extra aan mogen wijden
@MowjiSukisyo-TheOneAndOnly11 ай бұрын
Het loont niet om te investeren in gezondheid. Gaarne wil ik er nog aan toevoegen: Aan gezonde mensen verdien je niet.
@mzeven7711 ай бұрын
Weer een bevestiging dat de zorg genationaliseerd moet worden en uit de vrije markt gehaald moet worden.
@MChagall11 ай бұрын
Ja want dan verschijnen er magisch meer huisartsen.
@melanietevoortwis607311 ай бұрын
Nou zorg en marktwerking is gewoon twee tegenpolen die gewoon niet ten goede komen aan patiënten.
@melanietevoortwis607311 ай бұрын
Zijn#
@MChagall11 ай бұрын
@@melanietevoortwis6073 zonder marktwerking zou de zorg nog veel duurder zijn. Daarnaast zou je als ziekenfonds gebruiker in de wachtrij komen terwijl een rijk persoon zich buiten het ziekenfonds om laten helpen met voorkeursbehandeling. Het is goed dat ziekenhuis meer op de kosten letten ipv te denken dat de staat en dus de belastingbetaler alles toch wel bijlegd.
@martijnsinninghedamste25311 ай бұрын
@@MChagall Zolang er genoeg concurrentie is, is dat inderdaad het geval. Ik ben het met u eens maar marktwerking is niet het panacea. In dit geval functioneert het redelijk, en bovenal herinner ik me ook hoe vroeger mensen tussen wal en schip kwamen omdat ze regelmatig moesten wisselen tussen ziekenfonds en particulier op grond van inkomenswijzigingen of situatie. Bijvoorbeeld ondernemers met wisselende inkomens of studenten met bijbaan. Miste je hier een slag dan kon je he verzekering kwijtraken.
@Sharule89 Жыл бұрын
In NL is er geen plek voor je bij de huisarts. Als er plek is, geen tijd. Als er tijd is, over 2 weken. Wil je een behandeling nog langer of in het buitenland.. en nog zijn er mensen die de hoge zorgkosten ivm de buurlanden rechtvaardigen..
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
ze hebben 15 minuten per patient. Maar met 5 minuten uitloopt. Dat betekent dat in de praktijk ze je proberen af te kappen als je de 10 minuten benaderd. om in te halen voor de patienten die er toch langer over doen. Erg subtiel is het niet maar natuurlijk is de kunst van het beroep jou te laten denken dat je onredelijk bent te verwachten dat ze iets voor je kunnen doen.
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
wat dat betreft zijn huisartsen verlaagd tot ordinair callcenter tuig 🤣
@claudine1928 Жыл бұрын
Lang leve marktwerking in de zorg. Waarom hebben de zorgverzekeraars het voor het zeggen? En waarom worden er niet meer artsen ingeloot? Dit is volkomen oplosbaar. Maar de wil ontbreekt...
@rw8011 ай бұрын
De zorgverzekeraars bepalen niet dat er ingeloot wordt.
@dutchhondarebel10 ай бұрын
Geen marktwerking en te veel overheidsingrijpen is juist het probleem. Dat zegt de dame op het einde ook, ze worden nu beloond omdat ze juist veel zieke mensen hebben. Het loont niet om te investeren in gezondheid. Een groot deel van de lasten wordt uit het zorgverzekeringsfonds betaald. Je overschat de invloed van de verzekeraars.
@revpolen11 ай бұрын
Tekort aan huisartsen? Of een overschot aan mensen! Denk dat het laatste eerder probleem is
@WMoret Жыл бұрын
Wimo Huisarts zijn was vroeger een roeping, tegenwoordig een beroep. Ik ben 92 en ken de tijd nog dat een huisarts bezorgd was over zijn patiënt en hem goed kende.
@drtobiasfunke11 Жыл бұрын
Je bent 92 en op KZbin? Jij hebt geen huisarts nodig
@HighVoltageNL Жыл бұрын
Het is nog steeds een roeping, maar de meeste huisartsen zitten klem tussen wetten
@Nelly-pg2ds Жыл бұрын
ik snap jouw reactie niet erg goed, is het goed bedoeld of cynisch??
@johanboor Жыл бұрын
@@HighVoltageNL Heeft niks met wetten te maken. Maar met waar de zorgverlener(-s)/dienstverlener(-s), zich vestigt of vestigen.
@ankavoskuilen1725 Жыл бұрын
Volgens mjj was het goed bedoeld. Vroeger kende de huisarts inderdaad zijn patiënten. Hij kwam ook op huisbezoek dus hij wist zelfs hoe ze woonden. Mijn oude huisarts heeft me zelfs nog tips gegeven voor mijn eindexamen toen ik ziek werd van de zenuwen daarover.
@isabo3556 Жыл бұрын
20 jaar geleden zelfde probleem gehad. Kreeg van de zorgverzekering het aanbod ons uit te schrijven bij de toenmalige arts en daarna naar een huisarts in de buurt te gaan met de mededeling dat wij geen huisarts hadden. Ze moesten ons dan accepteren zei de zorgverzekeraar. Werkte meteen.
@Roel922 Жыл бұрын
Alhoewel lichamelijk gezond ben is dit nog een rede die ik kan meenemen in mijn overweging om te emigreren naast de woningnood. Wat gaat het hier in NL hard achteruit zeg begint steeds meer op een ontwikkelingsland te lijken.
@NL-Chico11 ай бұрын
Ik kan inmiddels steeds meer redenen bedenken om te emigreren dan te blijven. Alleen is het nog de vraag naar wel land moet je verhuizen.
@Roel92211 ай бұрын
@@NL-Chico voor iedereen is dat anders welk land beste bij je past.
@NL-Chico11 ай бұрын
Daar heb je gelijk in. Veel zeggen Zuid Europa, maar daar zijn ook veel nadelen. Misschien het noorden, Zweden ofzo
@rw8011 ай бұрын
@@NL-ChicoZweden is ook niet perfect hoor.
@johanboor Жыл бұрын
Hier was een spreidingswet, wel terecht geweest! Voor de huisvesting, van alle (en nieuwe) zorgverleners (populatie/bevolking per oppervlak)! Ook voor andere dienstverlenende sectoren.
@LilithMiller-tn5jd11 ай бұрын
Het is heel erg armoedig in Nederland betreffende "zorg" voor levende wezens, echt beroerd
@pokemonfreaky100 Жыл бұрын
Erg onderschat probleem, zeker wanneer je net bent verhuisd. Dan heb je namelijk veel andere dingen aan je hoofd. Tot zover de zorgstaat 😅
@robinvdm6963 Жыл бұрын
Heb er 4 jaar over gedaan om bij een huisarts terecht te kunnen in Zwolle, dit terwijl er 3 praktijken op loopafstand zitten.
@TheMyroziah Жыл бұрын
Juist als het om gezondheid gaat en klachten en vooral slecht ter been en spoed hoor je een huisarts in de buurt te hebben.
@eisar185211 ай бұрын
Oude huisarts weg, voor zichzelf begonnen, in andere postcode gebied. Vervanger is sinds 2 jaar geleden ook weg. Probeer ik de praktijk al 2 maanden te bereiken telefonisch... pas vorige week iemand kunnen spreken, toen ik aan de assistente mijn dossier ( of een kopie ervan ) vroeg, hing zij op. Zorgverzekeraar probeer ik al maanden te bereiken, elke dag 35minuten wachttijd... heb ze nog steeds niet gesproken... Ondertussen bijna elke huisarts in de buurt langs geweest of gebeld, zitten vol, of is wel je postcode maar nèt niet je huisnr! Maar op alle vlakken wordt de zorg afgeroomd en er wordt zéker niet in geïnvesteerd. Dat hebben we allemaal wel kunnen zien, zeker de afgelopen 5 jaar.
@078315511 ай бұрын
Eindhoven hetzelfde gedoe. Wij hebben ook al enkele jaren geen huisarts. Gelukkig ook niet echt nodig gehad, maar we lopen wel door met dingen waar we wellicht beter even langs de arts mee hadden moeten gaan. Ik heb nu zelf een gebroken vinger, de huisartsenpost weigerde ons omdat ik er al een paar dagen mee liep, we hebben geen huisarts en willen niet naar de spoedeisende hulp want die is echt voor spoed bedoeld. Uiteindelijk zelf maar een spalk geklust, beetje rechtgezet en door. Maar een half jaar later nog steeds pijn.. Denk dat ik deze zomer in Polen maar naar een arts ga.
@Mo0nnStar4211 ай бұрын
Het duurde 4 maanden tot ik ergens terecht kwam. Dat met de hulp van een tussenpersoon (dankzij zorgverzekeraar) en er een (nieuwe) praktijk bij kwam in mijn buurt.
@TikoVerhelst11 ай бұрын
Niet alleen een Nederlands probleem. Ik woon sinds augustus 2023 op kamers net over de grens in Antwerpen. Ik heb een halfjaar zonder huisarts gezeten! (Tja, of ik moet dus terug met 2 treinen en een bus naar mijn geboortedorp!) In DE wereldstad Antwerpen wordt overal de deur voor je neus dichtgeslagen. OF men zit te vol OF je valt buiten hun werkgebied. Ik heb inmiddels één praktijk kunnen vinden die mij er nog bij konden hebben. Maar zij waren echt mijn laatste hoop. Als zij 'nee' hadden gezegd, dan zat ik nu nog steeds zonder huisarts in dé 2e grootste stad van België.... De huisarts waar ik me heb ingeschreven is de enige die binnen de Universiteitsbuurt van Antwerpen nog nieuwe patiënten aanneemt. Met de hoeveelheid internationale studenten die hier ieder jaar komt, zal dat ook wel niet voor lang zo zijn. Ik ben blij dat ze mij er nog bij hebben genomen. De meeste huisartsen hier hebben sinds 2023 een patiëntenshop, vaak met de uitleg dat ze het sinds dit jaar gewoon simpelweg niet meer aankunnen! Maar besef ff, als je op kamers gaat in Antwerpen. Dan is er maar één arts waar je heel misschien terecht kunt. Terwijl er minstens 8 op loopafstand liggen! En maar één daarvan kan je misschien opnemen in hun praktijk! Het gevoel dat je in een stad woont zonder huisarts en dat je huisarts ook niet 2 dorpen verderop is.... dat is gewoon niet te omschrijven..... Oh, en en dan ben ik nog niets eens begonnen over tandartsen! Ondanks dat alles in Antwerpen op loopafstand is, kan ik voor mijn tandarts met de tram omdat er dichterbij niks is! Terwijl ik letterlijk in de Universiteitsbuurt woon! (Dat is ongeveer wat in de meeste Nederlandse steden ongeveer de 19e eeuwse gordel is. En ik kan dan door 50% van die gordel heen om bij mijn tandarts te komen!) Tandartsen vallen gelukkig nog mee though. De huisartsen zijn de echte ware hel. Waar je ook gaat wonen in de BeNeLux, ga er NOOIT vanuit dat je tegenwoordig nog een huisarts gaat kunnen vinden in je nieuwe woningplaats!!!
@rw8011 ай бұрын
Dan kan niet wat je zegt. In andere landen is het altijd perfect geregeld volgens internetreageerders. Alleen in Nederland is het slecht….
@MissMoontree11 ай бұрын
Een paar jaar terug was en passant in Antwerpen wel ok, maar dat was een buitenwijk. De artsen zitten niet helemaal eerlijk verdeeld binnen Antwerpen. Denk dat het Zuiden van de stad er meer heeft, mede doordat de faculteit geneeskunde daar is.
@Shryce11 ай бұрын
Da's al minstens 10 jaar zo... dit zijn de zure vruchten van 13 jaar VVD beleid.
@melanietevoortwis607311 ай бұрын
Ik heb eerder in Doetinchem gewoond. En sinds 2 jaar weer terug maar no way dat er een huisarts beschikbaar is. Je kan alleen inschrijven als je getrouwd bent met een persoon die er al patiënt is. Hetzelfde geldt voor mijn vorige woonplaats. Mijn geboorteplaats. Ik kon met veel geluk terecht bij mijn huisarts die ik als kind ook had. En dat was een uitzondering. Ik zit er nog steeds, de huisarts is 35km verderop. Er is geen ov lijn beschikbaar. Of het is zelf ernaar toe rijden of een hele dure taxi bestellen. Laatst had mijn dochter blaasontsteking en moest een plasmonster gebracht worden en dan merk je dat je allebei wel van euhhh staan, ga je 70km rijden om alleen maar een potje in te leveren? Dat was financieel niet te doen. Tijdelijk door andere huisarts laten onderzoeken was ook niet mogelijk, kregen zowel huisarts als ik meerdere malen keiharde nee te horen. Het is echt overvol. Achterhoek is dit het nieuwe normaal. Met dank aan de uitgebuite zorg en vergrijzing. Een strop voor veel mensen. Waarschijnlijk zitten we over aantal jaar nog steeds in zelfde woonplaats met nog steeds de zelfde huisarts, 35km verderop.
@melanietevoortwis607311 ай бұрын
Gelukkig hebben we nu wel een hele goede huisarts. En eerlijk gezegd liever een grotere afstand dan een slechte huisarts dichtbij (heb ik ervaring mee, en daar nog veel last van bijv. Aan littekens en gezondheidsproblemen door verkeerd voorgeschreven medicijnen). Gelukkig is mijn huidige huisarts echt deskundig en voel ik en mijn kinderen er vertrouwd. Ach dan na de huisarts bezoek even langs de markt in het dorp. Het kan ook voordelen hebben. Alleen voor echt kleine dingen/nacontrole of bijna- spoed of medische aandoeningen die het onverantwoordelijk maken om zelf te rijden zou het echt heel lastig worden. En ook gevaarlijk als er sprake is van spoed. Want de spoedpost en eerste hulp houden ook steeds meer de deuren dicht ...
@ercanyilmaz8108 Жыл бұрын
Misschien moet de wet worden aangepast, zodat mensen die geen huisarts dichtbij in de buurt hebben zich direct kunnen wenden bij het ziekenhuis. Dit zal voor meer kosten zorgen bij de zorgverzekering, waardoor ze WEL moeten meewerken aan huisartsen in de buurt. Bovendien vind ik ook dat de administratielast bij de huisarts omlaag moet.
@franscaspers111 ай бұрын
En hoe gaat het bij de AZC’s?
@gmy3310 ай бұрын
Het is een probleem voor 17.iljown nederlanders.. daar horen ook wat asielzoekers bij .. en ook wat rechts extremistjes iedereen heeft r last van ...mischien maar de vergrijzing oplossen ?? Dan hebben we geen buitenlanders nodig die ons werk doen
@ClaudiaNatalie-m2n11 ай бұрын
Ik ben Nederlander woonzaam in België, mijn huisarts zit in Rotterdam. Hier in de omgeving zitten alle huisartsenpraktijken "vol" hebben ook geen wachtlijst. Ik ben al 10 jaar niet bij de huisarts geweest. Ik ken het probleem dus..
@Anno199011 ай бұрын
Loont niet voor de verzekeraars waar betaal je dan een verzekerraar dan voor ?
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
omdat het verplicht is door de staat. het is extra belasting niks meer
@noreply370 Жыл бұрын
Tijd voor een huisarts ruilbeurs. Als meneer y van a naar b verhuist en mevrouw x van b naar a, kunnen ze van huisarts ruilen.
@MR_MinusFive Жыл бұрын
Ik zoek dus nog een huisarts in mijn woonplaats....Vleuten voor mij dus ook op 10 minuten!
@Dude-zz9om Жыл бұрын
Dit is heel slecht. Dit betekend dat ik minder snel naar de huisarts zou gaan bij klachten.
@Dude-zz9om Жыл бұрын
Dus.. misschien blijkt het tekort straks veel groter dan je direct zou verwachten.
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
@@Dude-zz9om of minder groot omdat er een hoop mensen eerder dood zullen gaan dan anders
@SkieteWilly10 ай бұрын
@@lightlayagajoie5739 Dat aantal is verwaarloosbaar als je het naast de bevolkingsgroei door immigratie zet. We hebben het tijdens corona al bijna gezien, maar de zorg gaat gewoon compleet in elkaar storten binnen nu en 10 jaar.
@Robin76W11 ай бұрын
Hoe zit het met statushouders (asielzoekers) krijgen die wel een huisarts dicht bij hen in de buurt?
@cyberclowns11 ай бұрын
Hadden wij in Arnhem centrum ook, me partner kreeg zelfs problemen met haar medicatie..
@020djcorsa Жыл бұрын
tja, de zorg dienst in nederland is zo zwaar achteruit gegaan, ik wil al jaren een andere doktor maar ja ze nemen gewoon geen nieuwe mensen meer aan, en daarom doe ik alles zelf kwa medicatie alles erop eraan, heb ze niet meer nodig doe het zelf allemaal wel, als hun me niet helpen dan doe ik het zelf wel!
@renatekleefstra11 ай бұрын
Een uitdaging voor de ziekenhuizen en eerste hulpposten lijkt me.
@Applecitylightkiwi8 ай бұрын
Hoe kunnen tandartsen het wel en huisartsen niet?
@tygotogo85238 ай бұрын
Huisartsen-tekort komt ook omdat al die huisartsen zo goed beloond worden dat ze met een 3-daagse werkweek ruim genoeg verdienen - en dus nooit voltijds werken. Terwijl we als gemeenschap wel in die opleidingen investeren. En een eigen praktijk runnen willen ze al helemaal niet: mijn voormalige huisartspraktijk kan al 2 jaar geen arts vinden die hem wil runnen. Het is er een zootje.
@TheFijntje54Annie Жыл бұрын
Fijn hé, al die bezuinigen, daar plukken we nu de vruchten van
@SVEVelsen Жыл бұрын
Er is NOOIT bezuinigd op de zorg. Dat kun je zo bij het CBS nakijken.
@DjLuCKyCHaRM8 ай бұрын
Wel een top Nederland waar we in wonen.
@joyrider6456 Жыл бұрын
Zie hier dus hét gevolg van onze o zo "fantastische" marktwerking in de zorg: "Het loont voor een zorgverzekeraar niet. Als je heel veel verzekerden hebt die een gezondheidsrisico lopen, dan wordt je daar aan het einde van het jaar voor gecompenseerd." Hóe KROM wil je het hebben?!
@GiIJo-he8eu11 ай бұрын
ik heb dezelfde ervaring. heb lange tijd zonder huisarts gezeten.
@moniquevangalen485211 ай бұрын
Dat is inderdaad zo maak het hier ook mee in zaandam
@PietHeijn-qh5ff11 ай бұрын
Dit huisartsen tekort is echt drama. Ik moet helemaal 300 meter lopen naar m’n huisarts.
@chuckadoeloe11 ай бұрын
Rob Ehlen zijn dokter papieren terug geven 😉
@desteen1062 Жыл бұрын
We moeten naar een ander systeem. Gewoon gezondheidscentra waar iedereen terecht kan. Huisarts is een oud achterhaald systeem
@MN030 Жыл бұрын
Nederland is gewoon veel te vol. Teveel vraag en te weinig aanbod. Je ziet het in alles terug. Lange wachttijden, te weinig huizen etc. De bevolking blijft stijgen maar de werkgelegenheid ook 🥲
@rebinu Жыл бұрын
lekker janken want dat helpt
@johanboor Жыл бұрын
@@rortrp Beiden. Maar vooral waar de zorgverleners en hoeveel zorgverleners zijn gevestigd, in verhouding tussen dorpen en steden! Nu te weinig in dorpen en te veel in steden!
@dutchwise198111 ай бұрын
het loont niet om gezond te zijn? en daar ligt nu het probleem,,
@CleetusChrist8 ай бұрын
ik en mijn vrouw wachten beiden na al sinds 2019
@deetgeluid11 ай бұрын
Vroeger kwam de “huis” arts aan huis. Ik heber weer een, maar dat is puur om doorwerwezen te worden.
@dutchrookie7556 Жыл бұрын
Woon in Dordrecht nog steeds huisarts in Rotterdam West doordat er geen plek is. Drama.
@pdegrote6172 Жыл бұрын
quote: Inschrijven bij nieuwe huisarts? Onmogelijk. /quote Moeilijk heel moeilijk, maar niet onmogelijk. In een stad zul je eerder een Huisarts vinden waar je, je in kan schrijven t.o.v. een dorp, maar zoals boven in quote aangegeven is het zeker niet onmogelijk.
@longbow857 Жыл бұрын
We werken steeds meer naar een shock-maatschappij, waarbij problemen normaal benoemen niet interessant genoeg meer is en alles dus maar aangedikt en overdreven moet worden.
@Meditatienl Жыл бұрын
Toevallig. Ik wil ook overstappen, kan niet.
@dvl155711 ай бұрын
Huisartsen krijgen helemaal niet veel voor de meeste handelingen, bijv. een consult brengt ongeveer 20 euro in het laatje. Zolang de huisartsenpraktijk goed vol zit (lees: er zijn genoeg patiënten voor een redelijk aantal handelingen en dus omzet) zijn ze tevreden, het gaat in verhard NL allang niet meer om de persoon, daar is absoluut geen interesse meer in. Zolang zij genoeg verdienen wijzen de meeste huisartsen je gewoon de deur en dat lijdt tot dit fenomeen, dat je het maar uit moet zoeken.
@davidbelecci697011 ай бұрын
Correctie; tarief voor huisarts consult is 12 euro anno 2024. Een visite ongeveer 20€.
@dvl155711 ай бұрын
@@davidbelecci6970 Oke, nog erger.. de huidige situatie omtrent beloning is een prikkel voor de huisartsenzorg om mee te doen met de verharding en iedereen als nummertje in de fabriek te zien. Arts word je als je een drive hebt om mensen te helpen/genezen ongeacht wat dan ook, maar hoe de samenleving verhardt kan onder de juiste omstandigheden toch vat krijgen. Het komt wel van beide kanten: mensen zelf wekken ook steeds minder sympathie, en dan gaat het fout op vlakken waar sympathie of een sociale relatie met de andere partij, bijv. zorgverlener, invloed heeft. Zonder het bestaan hiervan is er gewoon amper tot geen interesse in de persoon. De verharding gaat dieper dan gelijk duidelijk is.
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
volgens mij krijgen ze geld als je ingeschreven staat. Dus het beste voor hun is als je nooit komt. Als je dan wel een klacht hebt dan zullen ze het niet snel serieus nemen omdat het beter is als je hun niet lastig valt. Je bent letterlijk een nummertje voor ze waar ze aan kunnen verdienen en je 0 interacties met hun hebt.
@bernhardlagetuin8 ай бұрын
Zorg is allang kapot. Toen ik mijn vader naar de intensive care bracht vanwege dikke paniek! moest HIJ eerst naar de huisarts vanwege een verwijsbriefje. Dus ikke bellen; nee, meneer moet zelf komen anders. Nou, na wat boos doen werd mijn pa toch geholpen. Bleek een delerium te hebben ofziets. Toen later de arts mij vroeg; welke medicijnen gebruikt uw vader? Zei ik; staat toch in zijn online medisch dossier? En de arts zei; "Wij mogen niet zomaar in zijn medisch dossier kijken" brak mijn klomp. Mijn pa heeft nog 3 maanden geleefd na dit voorval. Nier en leverfalen. Stond al jaren in zijn medisch dossier maar had ik niet bij de hand. Want ik, als zoon zijnde, mocht ook niet bij zijn medisch dossier. Kennelijk als je verhuist van zorgwoning A naar zorgwoning B 60 meter verderop, zijn alle wetgevingen op nul en mag niemand niks totdat een of andere mongool een handtekening of goedkeuring zet na een half jaar. Stuur dit bericht maar naar jouw baas als je denkt dat hij zo'n mongool is.
@dutchwise1981 Жыл бұрын
e ndaar ligt het probleem de zorgverzekeraars willen niet dat lange leeft want als je ouder wordt kost je hun meer geld xD zorgverzekeringen moeten gewoon door de overheid geregeld worden eniet particulier net als veel dingen want particulieren kijken alleen maar naar winst..
@SVEVelsen Жыл бұрын
Zo werkte het vroeger, toen gingen de kosten met 11-15% per jaar omhoog omdat de oudjes voor elk wissewasje naar het ziekenhuis gingen. Sindsdien stijgen de kosten 2-4% per jaar. Ziekenfonds terug = meer dan € 600 premie per maand
@NickWilmans10 ай бұрын
Goed bezig Rutte! En links maar janken dat Nederland massaal op de PVV heeft gestemd.
@Don1981 Жыл бұрын
niemand durft te zeggen dat nederland te vol is hoe moeilijk is het vol is vol en wij zitten over vol
@user-rv5cu6ip2x Жыл бұрын
Onzin, overgrote meerderheid vind inmiddels dat Nederland te vol is. De vraag is ook al beperk je het aantal mensen wat binnenkomt, hoe zorg je dan dat het bestaande probleem wordt opgelost, dat gaat ook niet vanzelf.
@Don1981 Жыл бұрын
@@user-rv5cu6ip2x jij bent geen dokter hoogopgeleide of iemand die er wat aan kan doen. Want met jou fantastische gedachten hadden we het probleem dus nooit gehad
@user-rv5cu6ip2x Жыл бұрын
@@Don1981 Welke fantastische gedachten? Het is gewoon een constatering, iedereen weet dat we te vol als land zitten. De oplossing begint bij huisartsen helpen aan ruimte. Gewoon vanaf nu bij iedere nieuwe ontwikkeling verplicht ruimte voor huisartsen. Zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn, maar het wordt weer aan gemeenten overgelaten om met de oplossingen te komen en zo gaat het al ruim 16 jaar nu.
@Don1981 Жыл бұрын
@@user-rv5cu6ip2x een fantast dus
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
@@Don1981 Het probleem is dat we geen politici hebben die voor de belangen van het volk opkomen. Of die paar die er wel zijn blijven altijd in de oppositie en worden door de media gedemoniseerd. Je weet ook niet of zij voor onze belangen zouden opkomen omdat ze nog nooit in de regering zijn geweest en waarschijnlijk nooit zullen zijn.
@user-by4ye2nj3c11 ай бұрын
In Vlaardingen precies hetzelfde!!! Ze willen ons allemaal met online artsen behandelen😂😂😂😂 Voorbereiden maar!!
@bastiaanstapelberg9018 Жыл бұрын
Welkom in Rutteland
@lightlayagajoie573911 ай бұрын
we zijn nog steeds bezet. Door Napoleon en Hitler.
@piafokking Жыл бұрын
hé buurvrouw...toch niet in de opvang geplaatst of eigenlijk toch wel. ineens je haar hoogblond...ik schrik ervan!!! hoe is het met de kleine jonge, heb ie al een eige hondje?
@ThijsR. Жыл бұрын
Net zoals in België regelen
@gogv1 Жыл бұрын
Gelukkig komen er steeds meer gelukszoekers hier ❤ dat zal het probleem zeker verlichten🎉
@TheFijntje54Annie Жыл бұрын
Maar dat mogen wij niet zeggen want dan discrimineren wij 😡
@peterv6036 Жыл бұрын
Daar zitten toch altijd een heleboel artsen tussen?
@gogv1 Жыл бұрын
@@peterv6036 nee wetenschappers en cultuur verrijkers
@Nelly-pg2ds Жыл бұрын
Ja, die krijgen meteen alle zorg, natuurlijk
@Nelly-pg2ds Жыл бұрын
@@peterv6036 🤪
@SVEVelsen Жыл бұрын
Onze huisarts zit op 10 minuten fietsen en rijden (lekkere inrichting door linkse politiek). Maar bereikbaarheid is een probleem. Ze zijn de enige huisarts twee dorpen in elke richting, maar hebben geen receptie. Je kunt online boeken, of een bandje inspreken en dan hopen dat je word teruggebeld. Het werkt op zich... Maar alles dat niet dagen kan wachten is wordt wel direct huisartsenpost daardoor, waar je weer beland in eindeloze discussies met triagisten die je alleen maar weg willen sturen terwijl er achter ze een wachtkamer vol feestende rijke boomers zit die om elke wissewasje gaan.
@p--s Жыл бұрын
Wat ook niet meehelpt is het part-time werken. In steeds meer branches, dus ook de gezondheidszorg wil de "nieuwe generatie" nog maar 2 of 3 dagen werken. Onze huisartsenpost heeft 3 huisartsen maar 1 werkt er 4 dagen en de anderen 2 dagen per week. En als er ook nog af en toe een met een burn-out thuis zit dan loop je snel tegen grenzen aan.
@longbow857 Жыл бұрын
Wat vooral niet helpt is dat het persoonlijke op die manier er totaal afgaat met de huisartsenpost. Ik heb de eerste 18 jaar van mijn leven altijd dezelfde persoon gezien en nu ik in een nieuwe stad woon heb ik ook die 3 mensen roulering waarbij ze altijd informatie missen die je met een ander gedeeld hebt.. Ik heb het idee dat er nog niks persoonlijks is aan de gesprekken die ik met hen voer en dat schaad de wijze waarop ze je kunnen helpen.
@SVEVelsen Жыл бұрын
Zou er een verband kunnen zijn tussen dat fenomeen en het feit dat de boomer generatie alles maar over de schutting mikt? Kinderen? Zelf voor zorgen anders moeten boomers minder geld. Maatschappelijke voorzieningen? Zelf voor zorgen anders moeten boomers minder geld. Hobby? Zelf voor zorgen anders moeten boomers minder geld. Zwemmen? Zelf voor zorgen anders moeten boomers minder geld. Familie verzorgen? Zelf voor zorgen anders moeten boomers minder geld. Blijkt dat als je mensen nog 20-30 taken erbij geeft, dat ze dan minder vaak fulltime werken, goh.
@isabo3556 Жыл бұрын
Waar ik woon hetzelfde probleem. De meeste werken parttime.
@noreply370 Жыл бұрын
De huisartsen draaien ook nog dienst in de huisartsenpost in de avond en weekende. Werken ze dus 's nachts, dan zal er dus een collega de dienst overdag moeten waarnemen. Het kan dus net zo zijn dat je eigen arts ligt bij te komen van een nachtdienst.
@CleetusChrist8 ай бұрын
En elk jaar de premie omhoog he.
@Tokyo-hime11 ай бұрын
Huisarts word slecht betaald door de zorgverzekeraar. Vandaar is te weinig huisarts.
@hnkmari1 Жыл бұрын
Mensen die arm zijn hebben meer zorg nodig??!!!
@michellezevenaar Жыл бұрын
Dat geloof ik wel. Ze hebben meer stress over geld.
@p--s Жыл бұрын
Al jaren is bekend dat mensen met lagere inkomens (gemiddeld genomen) ongezonder leven en dus meer zorg gebruiken.
@Dude-zz9om Жыл бұрын
Ja en nee. Over het geheel genomen leven zij misschien iets ongezonder, maar ik verwacht dat de frequentie van het huisartsenbezoek ongeveer hetzelfde zal zijn.
@Dude-zz9om Жыл бұрын
Ik ga zelf zeker niet vaker naar de huisarts omdat ik nu in de stad woon.
@dutchyatchateau Жыл бұрын
Ja, is bewezen: omdat ze zorg mijden i.v.m het eigen risico wat ze niet kunnen betalen en later dus veel duurder uit zijn als de ziekte erger is geworden (vaak hadden dingen voorkomen kunnen worden) vervolgens slechtere opleiding dus slechtere en ongezondere banen ( het lijf van een stratenmaker is er op zijn 60e slechter aan toe dan dat van bijv een advocaat) en daarbovenop minder geld om gezond voedsel te kunnen kopen. En wat michellezevenaar zegt is ook waar: mensen met weinig geld hebben veel meer stress: stress en angst dat de auto, fiets etc kapot gaat en de rekening te hoog uit valt waardoor ze niet naar hun werk toe kunnen, stress om de alsmaar stijgende rekeningen te kunnen betalen en bijv een lopende bandwerker: die zal meer werk gerelateerde stress ervaren als een gemiddelde boekhouder. Stress is trouwens de nr 1 factor wat ziektes veroorzaakt: nog erger dan slechte voeding.
@jeczsz Жыл бұрын
tearingzooitje
@LouisSmans11 ай бұрын
Vreemd , in België kies je gewoon naar welke huisarts je gaat ... in je eigen gemeente OF in een andere provincie .
@Xlropia5911 ай бұрын
Ongelofelijk
@hedygrotenhuis657511 ай бұрын
Als ze met postcodegebied werken is het toch makkelijk, je verhuist naar ander postcodegebied sorry uw moet andere huisarts zoeken plek vrij.
@DvZ353411 ай бұрын
Hier in oss laatst ook ondervonden. Alleen stond er op internet pagina van de huisarts : postcode tot postcode nemen we aan. Daar had de telefoniste toen niks meer op terug en kon ik langs komen
@mcvandersluijs61308 ай бұрын
We zijn een arm land.
@1955chevrolettruck Жыл бұрын
Gewoon asiel aanvragen dan kun je overal terecht en nog gratis ook
@Tha-King-Arthur Жыл бұрын
En er komen er maar meer en meer... Links wegkijk politiek!!
@adwillemsen58311 ай бұрын
lol alles loopt vast je zal er nog wonen
@jjpdijkstra11 ай бұрын
Al sta je ingeschreven, je kan er toch niet terecht. Afspraak maken? Over 3 weken misschien.
@pino8447 Жыл бұрын
Die de Jonge duwt zelf ook elke dag een halve kilo onder zn neus. Niet vreemd dat hij niet wil reageren.
@toinvhees524 Жыл бұрын
Arbeids migranten die bij werken krijgen zelfs geen zorg. Want staan niet in geschreven bij een huis arts
@gerritengreetjevandevosse8404 Жыл бұрын
Ik zie dat veel (vrouwelijke) huisartsen 3 of 4 dagen per week werken.
@pietercl Жыл бұрын
Groot gelijk hebben ze omdat kinderopvang veel te duur is...
@Nelly-pg2ds Жыл бұрын
En daar komen er doktoren in opleiding voor terug
@harmhoeks5996 Жыл бұрын
Huisarten en ingenieurs hebben weinig kinderen
@longbow857 Жыл бұрын
En verder vandaag met nieuwtjes waar niemand op zat te wachten:
@020matrix11 ай бұрын
Tenzij je asiel aanvraagt natuurlijk........
@TheCREATIVITIE Жыл бұрын
mijn ex huisarts discrimineerde mij weg uit haar praktijk .Totaal #ontmenst met misbruik wet dwang ,geen diagnose en schending beroepsgeheim .
@dvl155711 ай бұрын
Als ze met dwangmatige ggz-zorg begonnen zijn, zal er wel iets spelen bij u, dat gebeurt niet zomaar. Dan bent u niet een normaal iemand zoals de overgrote meerderheid, en zult u met bepaald gedrag (bij een huisarts, ook aversief en zorgmijdend gedrag) inderdaad mensen tegen u in het harnas jagen en op andere vlakken van uw leven ook tegen conflict aan lopen, totdat uw problemen evt verminderd zijn door het verkrijgen van de juiste behandeling. Zelfreflectie is het beginpunt, ik hoop dat u door uw aandoening heen dit nog kunt inzien, uw perspectief draait naar een houding die open staat voor effectieve behandeling. Anders zult u door mensen als raar/potentieel gevaarlijk beschouwd, op straat en plekken bekeken blijven worden, met persoonlijke aanvallen en discriminatie blijven kampen, enz, dat en de bijbehorende stress is toch geen leven? Het is overigens off-topic voor dit onderwerp waar u onder schrijft. Maar ik ken mensen als u, die waar ze maar kunnen over hun onrecht schrijven.. en volledig verzuurd zijn. Laat het je niet opvreten en accepteer de juiste hulp, red jezelf.
@gijsmaeyer598 Жыл бұрын
Laat eerst de huisartsen maar eens fulltime gaan werken en niet drie dagen in de week. Daarnaast ook verbieden dat ze allerlei nevenfuncties uitoefenen die niet voor hun praktijk zijn.
@MultiGirl198811 ай бұрын
Huisarts opdoeken, en nieuwe systeem praktijk opzetten. Huisartsen doen echt moelijk, bij mij deed het ook lang, en bij eentje kon ik terecht omdat de organisatie waar ik woon , ook daar was🙄. Huisartsen verdienen geen respect