hocam test devre Osiloskob ba nasıl bağlanıyor probları nasıl bağlayacam anlamadım
@TitanyumDioksit4 жыл бұрын
bununla ilgili daha çok video çekermisiniz pc usb den bağlanan osiloskaplar ile yapabilirmiyiz ?
@sahipcengiz97903 жыл бұрын
A modeli ile B modeli arasında ne fark var acil cevapppp
@sahipcengiz97903 жыл бұрын
@@QuantumAkademi ARAŞTIRMAYA GÖRE B MODELİ DAHA ÇOK FONKSİYON İÇERİR
@QuantumAkademi3 жыл бұрын
Bu cihazı elden çıkartalı çok zaman (5, 6 yıl) oldu.
@nihasilev3 жыл бұрын
Sinal kaydetme fonksiyonuna ihtiytacım var bu osilaskopda mümkün mü acaba.. Mantıksal sinyallaeri ve cevaplarını gözlemlemek için.. Seri ilerteşimi incelerken mesela?
@QuantumAkademi3 жыл бұрын
Cihazı elden çıkartalı çok oldu öyle bir özelliği yoktu diye hatırlıyorum. Öte yandan size ya lojik analizör lazım ya da lojik analizör de olan bir osiloskop.
@nihasilev3 жыл бұрын
@@QuantumAkademi çok teşekkürler👍🏽👍🏽
@subtitle68673 жыл бұрын
Hocam bu cihazın probunu x10 a alıp 220V AC ölçebiliyor muyuz?
@QuantumAkademi3 жыл бұрын
Ben cihazı satalı çok oldu ama giriş gerilimi aralığı 220'yi kabul ediyordu diye hatırlıyorum.
@subtitle68673 жыл бұрын
@@QuantumAkademi Yanıtınız için teşekkür ederim.
@erkankoc38573 жыл бұрын
Hocam Çok Teşekkürler
@Burpeekanksss3 жыл бұрын
harika içerik
@QuantumAkademi3 жыл бұрын
Aslında çekim tarihi çok çok eski bir videom ve görüntü kalitesi de son derece kötü. Yine de ilginiz için teşekkür ederim.
@SERKAN_HOT344 жыл бұрын
Merhaba Aykut Bey bende de Instrustar ISDS205A pc osiloskop ile pc scope osiloskop programı var ve bende uzun zamandır komponent tester yapmaya çalışıyordum ama bir türlü başaramadım, youtubeden gördüğüm bazı devreleri yaptım ama çalışmadı örnek: web.archive.org/web/20180819165044/http:/www.w3circuits.com/2013/01/octopus-curve-tracer.html kzbin.info/www/bejne/kIu2kJWHZ6ipp7c bu devreleri yaptım ama çalışmadılar, acaba sakıncası yoksa sizin bu videoda yaptığınız devrenin yapılmış halinin videosunu, yada resmini paylaşırmısınız ?
@QuantumAkademi4 жыл бұрын
Merhaba Serkan bey, maalesef ne osiloskop ne de o devre artık elimde değil. Farkettiyseniz video da çok eski. Osiloskobu çok verimsiz olduğu için yıllar önce elden çıkartmıştım. Devrenin şeması videonun 1.dk'dasında görünüyor aslında zaten çok basit bir şey 2, 3 tane dirençten ibaret. Ancak bu devreyle verim alabilmeniz imkansız zira şebeke frekansında çalışıyor. 50hz ve trafonun vereceği sinyal genliği çoğu elemanı test etmek için uygun değil. Kaldı ki daha önce de söylemiştim diyelim ki ekranda bir kondansatör için elips gördünüz ya da transistör için transistör eğrileri gördünüz, gördüğünüz şekil o elemanın sağlam olup olmadığını anlatmayacak. Ancak çok bariz kısa devre açık devre gibi şeyleri gösterecek, onun için de zaten bir ohmmetre bile yeterli. Normalde V/I eğrilerine dayalı bu tip cihazların gerçeklerinin kendi hafızalarında neredeyse piyasadaki tüm elemanların karakteristik eğrileri yüklüdür, cihaz belirli bir mantıkla elemana bir sinyal uygular ve elde ettiğini kayıtlı verilerle karşılaştırıp size arızalı olup olmadığını söyler.
@SERKAN_HOT344 жыл бұрын
@@QuantumAkademi Merhaba Aykut Bey evet çok haklısınız o osiloskop çok kötü ve verimsiz , fakat youtube de gördüğüm kadarıyla eğri izleyici devreler Rigol gibi kaliteli osiloskoplarda iyi sonuç veriyor, aslına bakarsanız bnim elimdeki UNI-T UT139C multimetre fazlasıyla işimi görüyor direnç,diyot,transistör,mosfet bobin kısa devre gibi arızaları kolay bulabiliyourum fakat nadirde olsa sızdırma yapan,yada ısınınca arızaya geçen yada soğuk ken arıza gösteren malzemeler olabiliyor en önemlisi arızalı parçayı yerinden sökmeden hızlı teşhis etmek için istiyorum benim aklımda bir kaç seçenek var ya bir arıza komponent test cihazı UCE-CT220L Arıza Bulucu ve Eğri İzleyici kzbin.info/www/bejne/npzYopitgb6Uatk yada Rigol DS1054Z, Rigol DS1104Z-S PLUS 100MHz 4 Kanallı Dijital Osiloskop 25 MHz MSO Ready, Rigol DS1102E 100MHz 2 Kanal, Rigol DS1052E 50MHz 2 Kanal bu canavarlardan birini alıp önceden kendi yaptığım eğri izleyici devreleri yapıp kullanıcam hemde osiloskop olarak kullanırım diye düşünüyorum tabi bunları şuan yapamam işe girince alabilirim tabi dolar o zama kadar 10 TL olmaz ise.
@QuantumAkademi4 жыл бұрын
Serkan bey yalnız orada tek sorun osiloskop değil farklı elemanlar için uygun genlikte ve frekansta sinyal üretebilen bir sinyal jeneratörü de lazım. Şebekeden alacağınız 50Hz lik ve genliği de trafonun çıkışıyla sabit bir trafo ile olmuyor o iş. Siz benim videoda da oluyor gibi göründüğüne bakmayın ben hep uygun elemanlarla test etmiştim.
@SERKAN_HOT344 жыл бұрын
@@QuantumAkademi Aykut Bey size katılıyorum haklısınız bu ekipmanları almak baya maliyetli ve sanırım tam istediğim gibi de olmayacak en güzeli 2000 TL civarlarında olan UCE-CT220L www.direnc.net/uce-ct220l-ariza-tespit-cihazi?gclid=CjwKCAjwm_P5BRAhEiwAwRzSO6WU70XYl6rfLcNDwoeYFlUfHW73ZOGDEmbyKWA0dtgZLQO9agYPDBoCIs0QAvD_BwE almak daha mantıklı olur sanırım sizce bu cihaz beni idare eder mi? işimi görür mü? yada bunlardan daha kaliteli daha çok test özellikleri olan ama aynı zamanda fiyatı uygun olan komponent test cihazı tavsiye edbilirmisiniz?
@QuantumAkademi4 жыл бұрын
Açıkçası kullanmadığım için yorum yapmak istemiyorum ama fiyatı oldukça makul zira test cihazları normalde 15.000 lira civarında. Hatta siz alıp memnun kalırsanız bana da bilgi verin.