Интервю с Нафие, българомохамеданка

  Рет қаралды 78,681

Етническа палитра

Етническа палитра

4 ай бұрын

Това видео е част от поредицата "Етническа палитра", имаща за цел да разпространява знанието за етническите групи и да запази, утвърди и развие техните културни ценности и традиции. За повече информация посетете сайта ни- www.etnicheskapalitra.com
Какви въстания са били вдигани срещу принудителната смяна на имената на българите мохамедани, какво смята за традициите и правата на жените в българомохамеданското общество и какво е “бенчена булка” ни разказва Нафие от село Брезница.
Това е разказ за произхода на българомохамеданите, за силата на един "помъчен народ", за трудностите и бунтовете, както и за традициите, издържали във времето и любовта като идеал.

Пікірлер: 343
С Данчето из Европа
С Данчето из Европа 4 ай бұрын
Българите мохамедани са много добри, честни и гостоприемни хора. Истински хора на гората. Майките и бащите там, учат децата си на търпение, трудолюбие и уважение. За много от обичаите и традициите можем да спорим, но така те оцеляват.
Misho Travel
Misho Travel 4 ай бұрын
⁉🐓
С Данчето из Европа
С Данчето из Европа 4 ай бұрын
@костадин николов Уважаеми г-н Николов, Аз съм българка, не съм се целувала с помак, не се мешам в чуждите работи, а само съм изказала моето си мнение! Аз съм хапана от много кучета, но не се страхувам пак да ме ухапят. (Кучето хапе, когато го е страх.) Българомохамеданите не принадлежат на една партия, а както и те се определят, на България.
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
Vijte....dobri i chestni xora ima navsiakade po sveta. Nemojem da kajem che vsichki bili dobri i chestni...tova ne e fakt a obobschtenie. Az takiva dvama balgaro-moxamedani sreschtnax ot koito mogat da vi se izpraviat kosite. Mrazexa balgari i za tiax besche obidno da gi narichat balgari.
Milka Kostova
Milka Kostova 4 ай бұрын
Свещенна простотия!!
ана
ана 4 ай бұрын
Не всички българомохамедани, по моя край (помаци), имат тези обичаи. Младите не носят тези облекла. Сватбите са като на българите. И при тях има жени които са лидери в семейството, и даже изневери. Много се вживява тази баба. Това е липсата на образование. Даже са били с привилегии. Говори с гордост за изоставането с векове. Младите вече излизат от общността и се променят.
Stoilka Koleva
Stoilka Koleva 4 ай бұрын
РЕСПЕКТ И УРОК🙏🙏🙏
Kurtis Blow
Kurtis Blow 3 ай бұрын
Нафие, гледай филмът 'Време разделно' и ще разбереш, как са се появили помаците!
Darina Dimitrova
Darina Dimitrova 4 ай бұрын
Образование е нужно....и духовност....тя отваря човек към божественото....
İbrahim Kucukoglu
İbrahim Kucukoglu 27 күн бұрын
Браво...
Jordan Georgiev
Jordan Georgiev 4 ай бұрын
Все повече се удивлявам за какви записи дава средства Национален фонд "Култура", което ми говори какви "специалисти" консултират т.нар. проекти. Направено е на принципа "лаф да става". А това за въстанието от 1973 г. ми дойде в повече, защото вече за неуките снимачи и протестът е...въстание....без оръжие.
Георги Кънчев
Георги Кънчев 4 ай бұрын
Уважаема Нафие, Вие сте българка- мюсюлманка. "Мохамедани" е термин, сътворен в АОНСУ. Използва се в България за оправдаване на репресиите след 1984г. Откровенията Ви са характерни за националната ни общност. "Етническа" е НЕЩО друго. Не се отказвайте от брашното, за да си "осигурите" осилите.
Aria Aria
Aria Aria 3 ай бұрын
Ейййй, най-накрая да напише някой терминологично вярно "българка-мюсюлманка" ,а не мохамеданка..Браво Георги Кънчев.
Rositsa Dimitrova
Rositsa Dimitrova Ай бұрын
До колкото за термина , ,,българка-мюсюлманка",не е съществувал. Аз съм много по - голяма от вас,в учебниците го пишеше, а за съборите в Родопския край се е разказвало, за хора ,които приемат само исляма като религия, а говора е български, т .е .диалектен за този край, затова ги наричаха,,мохамедани ".Това, няма нищо общо с промените след 1984.Това беше друга тактика на правителството.
Aria Aria
Aria Aria Ай бұрын
@Rositsa Dimitrova аз пък ви го казвам,като историк Росица.
Lyubo Krastev
Lyubo Krastev 2 ай бұрын
На младите да им кажа не слушайте глупостите на старите. Живейте си живота защото той е само ваш.
Niki Dicheva
Niki Dicheva 4 ай бұрын
В Разнообразието на фолклора е богатството да пазим тези странни обичаи! Даваха ги по Дискавари дори.
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
Моята несподелена ученическа любов е българомохамедан. Беше ни на гости от казармата и баща ми го напи. Аз тръгнах с него да го изпращам и в житата, през които минахме, той поиска да правим секс. Успях да му откажа и да го предотвратя. А него след време го оженили за момиче, за чийто брат се омъжила сестра му. Един вид трампа, за да си остане богатството в семейството. Дълъг коментар стана, а идеята е, че мъжете могат да правят секс преди сватбата, а жените трябва да са девствени. Ами, ако момичето е с разтеглив химен, бива унижена и върната на родителите си незаслужено.
Dancho Konstantinov
Dancho Konstantinov 4 ай бұрын
Сполай ти за смелостта момиче, абсолютно сте права. За мъже може, за жени не може, то си е неправда, дори унижение както и да го погледнеш. За жал и ние Християните се разгонихме и обезценихме светостта на съпружеската верност . Всеки лично ще дава отчет пред Бога един ден . А тези които отнемат невинността на младенците, за тях би било по-добре да си турят воденичен камък на врата.... - това са думи на Иисус !
Svetla Kehayova
Svetla Kehayova 4 ай бұрын
Незнам ох къде си чула че се женят за роднина но нее вярно защото и аз съм Българомохамеданка но при нас няма такова нещо напротив забранено и грях но може би в някои край да има такъв случай незнам не съм запознота но със сигурност знам че различните региони си имат различни обичай. Тази жена каквото каза за булките е вярно че трябва да е девствена но като като традиция на обличане и боядисване при нас не е так, но на жената се възхищавам на това казано от нея че сме Българи мохамедани а не Турци но стази партия дпс някои хора ги промениха втълпиха и че са Турци
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
Казали са ми за конкретни хора, които са се оженили по този начин. Говорим за крумовградско.
Цонка Вълкова
Цонка Вълкова 4 ай бұрын
Уважаема Нафие,вие не сте били затворени от държавата. Попитай майка си и баба си можели ли са да ходят на училище навремето.
Хасо Бе
Хасо Бе 3 ай бұрын
Аз съм Българомохамеданин , и мога да кажа РОДИНАТА ми е една и това е БЪЛГАРИЯ, Жена ми се казва Мария аз Хасан ,аз казвам Аллах тя Господ, аз Мухаммед тя Исус, чел съм и Библия чел съм и Коран, никога не сме правили разлика в Религията за мен Бог е един, и религия придружавана от лошотия нийде не видох, но тук в тез ви коментари видях нещо което ме поизнерви, към всички плямпащи глупости ще кажа едно БАТАКА В КОЙТО ЖИВЕЕМ ДНЕС НЕМОЖЕМ ДА ОПРАВИМ ВИЕ СТЕ СЕДНАЛИ ЗА МИНАЛО ДА ПРИКАЗВАТЕ ХОРА ЖИВЕЕЩИ В МИНАЛО БЪДЕЩЕ НЯМАТ !!!!
Владислава Иванова
Владислава Иванова 4 ай бұрын
На девствеността се е държало при българите християни също. Това не е отличаваща черта. Само че , отиването в градовете и откъсването от обичаите и селото при българите християни ги откъсва и от този обичай за девствеността.
Grace Kelly
Grace Kelly 4 ай бұрын
Госпожо Хосин, явно и баща Ви не е знаел, че Маср не е голям град в Египет, а означава на арабски Египет. На арабски "ена маср" означава "аз съм египтянин". А и турската дума за Египет се казва Мисир. Малко трудно е да се разбере връзката между Египет и така наречените българо-мохамедани. Името Ви Хосин, което е предполагам името на съпругът Ви, също има арабски произход. Ако си спомняте египетският президент Мубарак, се казваше Хусни. По въпроса със спането с този, който кажат майката и бащата, а сърцето ти е другаде, ти обичаш друг. Какво искахте да кажете с това? Явно аранжираните сватби не Ви се нравят, но се подчинявате. Така ли да се тълкува? И НЕ! Не е верно, че по времето на Тато, не Ви беше разрешено да се развивате. Вашето общество е затворено и НЕ ЖЕЛАЕ това развитие. Вие харесвате живота, който Вие имате.
Davut Akbulut
Davut Akbulut 3 ай бұрын
Само да ви поправя. Не е "Мисир" а "Мъсър"
Mustafa Mustafa
Mustafa Mustafa 4 ай бұрын
Ти си ИСТИНСКА жена обичам Истинските Жени Евала жива и здрава да си искрена жена си прави ми чест ЕВАЛА
костадин николов
костадин николов 4 ай бұрын
а бай ТОШОВОТО ВРЕМЕ НЕ ОБИЧАШ ЛИ.
Erol Atasoy
Erol Atasoy 4 ай бұрын
@костадин николов а ти Турското време обичаш ли
Elena Petrova
Elena Petrova 4 ай бұрын
Тая жена веднъж не каза,че е българка !Те искали да живеят в България,обаче да са мохамедани ! Много ми е интересно с тая бяла кожа и сини очи откъде точно е родът ѝ ?!
95steyr
95steyr 4 ай бұрын
Ендогамия му се вика.Или сключване на бракове в ограничена затворена общност.В такива общности има много бели и руси със сини очи.Дори да няма бракове между първи и втори братовчеди, то често все пак са някаква рода.
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa 3 ай бұрын
Тя е само български гражданин/има много такива тук,искат да ползват блага и всичко др.,но не са българи,на тези не може да се разчита
Milka Markova
Milka Markova 4 ай бұрын
Поздрави ,Нафие! Умна, откровена, с чудесен усет за живота и дар слово. Бъдете жива и здрава! Дано сте била щастлива, напомняте ми за жените българки и мохамеданки от времето на Възраждането. Силни духом, със силна ръка в семейството и пазещи честта на мъжете си. Държащи на род и традиции. Възхитена съм, Нафие!
Ivan Georgiev
Ivan Georgiev 4 ай бұрын
През възродитилният процес който е голяма грешка според мен са били сменяни само имената но никога религията никога. Този репортаж е чиста спекулация и граничи с первезията. Религия която поставя жената като по нисша класа не е истинска религия на доброто а е на злото.
Misho Travel
Misho Travel 4 ай бұрын
Жената е по-нис…
костадин николов
костадин николов 4 ай бұрын
гн.Георгиев възродителния процес е за турците 1984-85г,първо.за помаците е смена на имената.1972г и съм от такъв раьон,а защо е този възродителен процес и смена на имената истината ще лъсне,като се разсекретат дукоментите.сега е само настроиване на едни срещу други.и прав е отец ИВАН САРЬИЕВ че върви исламизация на родопите,но понеже немаме държава или държавата има забрана да се меша и това е на мегдана както се вика.
МузыКА
МузыКА 4 ай бұрын
Интересные свадебные обычаи в европейской стране...
Dancho Konstantinov
Dancho Konstantinov 4 ай бұрын
А в Росии эсть многоженци, эсть. я верю, что Росия европейская земля тоже .
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
Da bratuschka etat" ochen interesnae."....
[_Fil_]
[_Fil_] 3 ай бұрын
Болгария европейская страна только в географическом смысле. Култьтура и т.д - смесь славянского и восточного(ориента)
Julia Hms
Julia Hms 4 ай бұрын
Моля ви образовайте се малко по темата.Първо тя казва как са минавали сватбите едно време в областта,в която живее-гоце делчевско и до днес в едно от селата се спазва обичая с бенченето на невестите.Второ не зная от къде е прочела жената,но повечето помаци в България са били християни,насилствено сменили си религията през робството ,а колкото до смяната на имената,само тези хора знаят през какво са преминали,защото са изстрадали много,но разбира се за това не се говори по телевизията ,може само да се прочете или чуе от хора,които са били свидетели.Повечето тук в коментарите се излагате излишно като показвате ниската си обща култура.Може ли в 21-ви век още да се делим на помаци,турци,цигани,българи и тн.-това е жалко за нас като народ и говори само колко сме ограничени.
Цонка Вълкова
Цонка Вълкова 4 ай бұрын
Пускали ли са ги родителите на училище ,на тях не са им разрешавали да учат. Никой не ги е ограничавал. След това държавата ги задължаваше да се образоват,даже ги приемаха в училищата и висшите учебни заведения с оценки 3,само и само да учат.
Anton Stoyanov
Anton Stoyanov 4 ай бұрын
Точно!
Недялка Вълчева
Недялка Вълчева 4 ай бұрын
Точно така беше!
Cweti Cwetewa
Cweti Cwetewa 3 ай бұрын
Като допълнение:те влизаха да учат за медсестри след 8 клас,а нашите българи след средно образование.Българите винаги сме били на заден план за всичко,и това трябва да са промени.След като се промени ще ни уважават!
Maria Karapeeva
Maria Karapeeva 3 ай бұрын
Да така беше приемаха ги с привилегии да учат. Постановление 26 - ако не се лъжа.
Rositsa Dimitrova
Rositsa Dimitrova Ай бұрын
@Cweti Cwetewa Аз съм учила висше образование с момичета-мохамеданки. Много отговорни бяха и четяха. Вие,която сте израснали в град със всичките му удобства, ще отидете ли да работите в такива изолирани места.Със сигурност-Не!За тези места са необходими кадри от учители, лекари и мед. сестри. Затова не се чудете, не ви отнемат мястото, напротив ви помагат. Колко мои приятелки за заплата от 500лв. работиха там.по времето на СОЦА.
vassil petrov
vassil petrov 4 ай бұрын
Помаците да вземат да си научат историята и да осмислят тези наложени им назадничеви ориенталски обичаи. Никой не им е налагал християнска религия, особенно през атеистичния период, какъвто е бил миналия строй. Българката е била на пиедестал в семейството през многовековната ни история. Какви са тия внушения, че жените спят с един мъж, а мислят за друг / според Нафие за българките/. Родителите при помаците стояли на вратата на младоженците и чакали доказателство за девственост през първото им съвкупление ! Това го подчертават като някаква отличителна забележителност. Някъде в Пакистан се постъпва така. Булката не ползва тоалетна от предния ден според обичая и се оставя да я обладае съпругът - тиранин. Тези хора помаците са плащали ДЖИЗИЕ - данък за християните в Османската империя до 1635 г. , когато приемат Ислям. Точно помаците са извършили 1876г. БАТАШКОТО КЛАНЕ. Безчинствата им са безкрайни спрямо българите. Правят си Тъмръшка република в противовес на Санстефанска България. Езикът и донякъде фолклорът поизопачен е български, НО сърцата им НЕ !
Anton Stoyanov
Anton Stoyanov 4 ай бұрын
,Браво!Това е истинския коментар.
Anton Stoyanov
Anton Stoyanov 4 ай бұрын
И всички безчинства и клане прехвърлят на османците:)Добро прикритие!
Асен Чакъров
Асен Чакъров 4 ай бұрын
Няма такова нещо помаците не да правили баташкото клане кой ти каза това помаците са честни хора дори най истински българи
Йорданка Демирова
Йорданка Демирова 4 ай бұрын
Голяма простотия е било.
Тихомир Котов
Тихомир Котов 4 ай бұрын
Традицията е едно, а вярата в ЕДИНОСЪЩНАТА И НЕРАЗДЕЛНА СВЕТА ТРОИЦА е друго. Респект към стремежа за чистота, но трябва да се знае, че това е един от постулатите и на православното християнство, от което за съжаление милото ни отечество е отстъпило.
Ваня Stefanova
Ваня Stefanova 28 күн бұрын
Величието на Последния Пророк на Единния Аллах е огромно, тъй като по волята на Всевишния той донесъл на цялото човечество Знания как да намерят помирение помежду си и да изградят обществото, в което животът на човека е най-високата ценност. Той показал със своя пример, че за кратко време е възможно потребителският формат на обществото да се промени в съзидателен. Той възпитал високоморални и високо духовни последователи и ги нарекъл своята умма. Предавайки Знанията на уммата, Пророкът Мухамад, мир нему и да го благослови Аллах, възложил на нея отговорността за всички хора. Той ни е оставил завета да изградим общество на съзидание и да доведем цялото човечество до Златното хилядолетие. Той нарекъл такова общество Ислям по целия свят. Дългът, възложен на мюсюлманите, е да останат на Правия път, да покаже правилния път на онези, които са се отклонили от него, със собствен пример и да водят хората от тъмнината към светлината с помощта на повелите и наставленията, низпослани от неговия Аллах. Дълг на мюсюлманина е да развива науката и модерните технологии, така че по целия свят да няма гладни и нуждаещите се. Ние сме уммата на Последния Пророк, мир нему и да го благослови Аллах. Разделена от противоречиви вярвания и възгледи. Затънали в безкрайни спорове, конфликти и ежедневни притеснения. Загрижени за външното и не изпълнявайки волята на самия Аллах… Но най-важното е, че ние като умма сме последното поколение, което има единствения и последен шанс да изпълни волята на Аллах, която Той е предал чрез Последния си Пророк, мир нему и да го благослови Аллах. Ще се възползваме ли от този шанс? По кой път ще тръгнем? Ще изпълним ли завета на Пророка и, обединявайки се, ще изградим съзидателно общество или ще бездействаме и ще станем причина за гибелта на цялото човечество? Какво ще изберем? 💠 Гледайте на 13 май 2023 г. излъчването на международната онлайн конференция "Глобална криза. Уммата на Пророка Мухаммад"
Kristina Avramova
Kristina Avramova 4 ай бұрын
Жалко за промития им мозък на тези добри хора.За жалост не могат да различат свобода от религия.
Галина Бетева
Галина Бетева 4 ай бұрын
Аз него разбирам този закон който го говорите, аз също имам приятели от родителите Смолян такова нещо не са ми говорили явно при всеки е различно, Браво ваша воля
Tania Petkova
Tania Petkova 3 ай бұрын
Нека са каквито искат по вяра, но да са добри хора. А тази жена се игра, че е добър човек!
alex alex
alex alex 4 ай бұрын
Свещена простота.😁
dobra dorn
dobra dorn 4 ай бұрын
Много хубаво говори български
Таня Андонова
Таня Андонова 4 ай бұрын
Говорят автентичен български език, защото са българи!
Jordan Georgiev
Jordan Georgiev 4 ай бұрын
Е, какъв език да говори, мохамедани са, но не говорят турски и народното им творчество не е мюсюлманско. Гагаузите са християни, чийто език е тюркски.
Atanas Vranchev
Atanas Vranchev 4 ай бұрын
Браво
Forko F
Forko F 4 ай бұрын
Мили хора.
Maya Popova
Maya Popova 4 ай бұрын
Хей, вие, от "Етническа палитра",нямате ли някакво усещане за задължение да правите кратък коментар, смислен и подкрепен с исторически факти, след говоренето на всеки човек, когото снимате?!
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
Това да стоиш без да имаш право да ходиш по малка и голяма нужда направо си е изтезание. Ами, ако си с разтройство в момента? Или трябва да гладуваш дни наред, за да не чувстваш необходимост от WC.
Dancho Konstantinov
Dancho Konstantinov 4 ай бұрын
Въпрос на мироглед и вяра ! Физически несгоди за духовни устои ! Духовно силните люде са като канара и трудно се разклащат от житейските премеждия !
pepa ilieva
pepa ilieva 4 ай бұрын
Не на насилието! Да на свободната воля! Да на човешкото! Да на сърцето!
alia roberts
alia roberts 4 ай бұрын
Много красива жена
Lalka Kirova
Lalka Kirova 4 ай бұрын
Боже Господи! Тая жена в кой ли век живее 🙄
Юлияна Иванова
Юлияна Иванова 4 ай бұрын
Нещо не сте разбрали. Смяната на името, не значи смяна на религията. В Турция по закон, по Конституция всички носят арабски имена, така идеята е била в България всички да носят български имена. Това не е смяна на религията и за това се чувствате зле, за това не се вписвате. Ако си смените имената ще се впишете като равни в Българското общество, така, както го искате и си вярвайте в каквото си искате.
Erol Atasoy
Erol Atasoy 4 ай бұрын
В Турция не са с арабски имена арменците са с арменски,българите с български кюрдите си слагат кюрдски,а ние Турски или арабски,но моите деца са със Турски имена
Юлияна Иванова
Юлияна Иванова 4 ай бұрын
@Erol Atasoy Така наречените турски имена, са всъщност арабски. И по конституция, в Турция има само турци и никакви др. националности.
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
@Erol Atasoy Moje ama ne sa s balgarski imena.
Erol Atasoy
Erol Atasoy 4 ай бұрын
@Юлияна Иванова как да няма Турски,Атилла,Алпай,Алпарслан, Алптекин,Кюршат, Куртулуш,Гюкту,Гюкче,Гюлнар,Гюлтен,Гюлбахар,Ерол,Шенол,Еля,Едже,Умай,Айкан...и още десетки ако не и стотици Турски имена които при арабеските ги няма
Erol Atasoy
Erol Atasoy 4 ай бұрын
@Fred Heck има българска общност в Турция и те са си с български имена
Vera Ivanov
Vera Ivanov 3 ай бұрын
Е още ли има такива простотий.Образование трябва.
Кристина Митева
Кристина Митева 3 ай бұрын
Чиста египтянка :D
Ivanov Rosen
Ivanov Rosen 4 ай бұрын
Оф трудна работа нищо не разбрах
Vili Velcheva
Vili Velcheva 4 ай бұрын
За каква свобода говори?
Stefka Mihailova
Stefka Mihailova 4 ай бұрын
😂😂😂😂😂
Yaldyz Ibrahim
Yaldyz Ibrahim 4 ай бұрын
Още не са разбрали какви са, а както им оттърва .. Много глупава
Maria Karapeeva
Maria Karapeeva 3 ай бұрын
Пра пра пра дядото бил казал “ ние сме от Масър” , а може би сте от МАРС?!
stoyan georgiev
stoyan georgiev 4 ай бұрын
За едно е права жената
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
И за кое е права?
Lala Svetlana
Lala Svetlana 3 ай бұрын
Мъсър се казва в Египет- Египто
Зорница Стоянова
Зорница Стоянова 4 ай бұрын
Обърка песента ясна горице е не месечино
Mustafa Petrovoglu
Mustafa Petrovoglu 4 ай бұрын
Жената нито Веднъж не каза че е Българка. Не мога да ги разбера тези хора явно не искат да са Българи, срам ли ги е какво. Даже много помаци искат да има Помашка държава, които казват че Смолян е Помашка земя не Българска
Kenan Kenan
Kenan Kenan 4 ай бұрын
Мили хора като гледам негативните коментари ,не допускайте много много журналисти и новинари при вас.
Таня Мансур
Таня Мансур 4 ай бұрын
Ето така се запазва една нация , с морал , достойнство , а не с джендърство и проституция . Браво на българомохамеданите !!!
Таня Мансур
Таня Мансур 4 ай бұрын
@vassil petrov да свободен избор ха-ха 🤣 не ме карайте насила да се смея !До къде ни докара този свободен избор? До пълен морален упадък , това е правилният отговор !
vassil petrov
vassil petrov 4 ай бұрын
@Таня Мансур Никой не ви кара да пропадате морално ! Ако сте в това положение, добре е че го осъзнавате и ще си носите вината.
vassil petrov
vassil petrov 4 ай бұрын
Морална разруха на обществото ? - мога да ви кажа, че средата ви не е никак добра и би трябвало ако не можете да я подбирате някой друг да го прави вместо вас. Общество и морална разруха по думите ви от една страна и вие и мохамеданите с техния морал от друга - това не е ли измислена конфронтация ? Моралът и провалът са си лично ваша отговорност , обществото не ви е дъвка ! Обвинявайте себе си !
medaliev1111
medaliev1111 4 ай бұрын
Всичко прекалено не е мило Богу. Мохаммед не е бил мюсулманин. Буда не е бил будист. Христос не е бил християнин. Те са били Учители! Учили са на Любов! Любов е била тяхната религия!
Tanya Deliradeva
Tanya Deliradeva 4 ай бұрын
Точно така е. Исус Христос никъде не е казал какъв е.
Росица Недялкова
Росица Недялкова 4 ай бұрын
@Tanya Deliradeva Исус е живият Бог, Който се е въплътил в човек, за да изкупи нашите грехове, като умре вместо нас и така да ни осигури спасение. А го е казал в Йоан 14:9; Послание към филипяните 2:6-9.
Росица Недялкова
Росица Недялкова 4 ай бұрын
Исус не е бил просто един учител,който е създал своя филисофска школа, а живият Бог, въплътен в човешко естество, за да изкупи нашите грехове, като умре вместо нас и така ни осигури път към спасение.Той е мостът между разбунтувалото се човечество и нашият Творец. Йоан 14:3; Филипяни 2: 6-9.
Daniela Kostadinova
Daniela Kostadinova 3 ай бұрын
@Tanya Deliradeva казал , че e Господ
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
Tezi gi poturchili navremeto turzite , sega tragnali za balgaro-mochamedanski obichai da mi govoriat. Moja i da sa sviknali s tiax no tova ne sa texni obichai. Straschno e chovek da zabravi koi e.
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
@Erol Atasoy Ne ne sam. Niamam vav momenta balgarska tastatura. Kirilizata e sveschtenna.
dimi3af
dimi3af 4 ай бұрын
това са българи, разберете го ... ние българите имаме много лица. разберете го,
Fred Heck
Fred Heck 4 ай бұрын
Nie znaem....pomachite sa poturcheni balgari s xristianska religia. Nalojili sa im müsülmanska. No te mai ne go znaiat.
Андрей Гутев
Андрей Гутев 4 ай бұрын
Никой никога на никого не е сменял насилствено религията,само имената !!! Някои от тях дори се радваха защото преди това се българееха,говорят чист български език,четете историята !!!
Айше Ибрахим
Айше Ибрахим 4 ай бұрын
Хубаво е да прочетете по темата.Преди да пускате коментари, господине!
Misho Travel
Misho Travel 4 ай бұрын
Дали?
Nikolai Stoyanov
Nikolai Stoyanov 3 ай бұрын
Поредица "Етническа палитра" ...... Тук въпросителен или удивителен знак да поставя? Българите мюсулмани не са отделна етническа група!!! Опомнете се! Те са българи! Едно е етническа,друго е религиозна група!
7force
7force 4 ай бұрын
Браво на мохамеданите за традициите,възпитанието и закона булката да е чиста и девствена. Аз наскоро хванах приятелката ми че се занимава не е един,а с някокло други мъже-за съжаление много български момичета са така.
A B
A B 4 ай бұрын
Ако искат и с двеста други мъже ще се занимават,на вас какво ви влиза в задния двор кой с колко хора спи?😁
7force
7force 4 ай бұрын
@A B Явно и ти си от тези жени,ще ти е приятно ли ако приятеля ти изневерява?
Erol Atasoy
Erol Atasoy 4 ай бұрын
Изчезнат ли традициите и семейството си отива и народа и държавата,за жалост България върви на там
alexander antonov
alexander antonov 3 ай бұрын
И най смешното и объркано нещо е как техните и намират мъж и ги карат да се женят девствени а тя вика "Най важното е по любов да се ожениш"..... демек в началото не е ама се свиква аххахаахахах
roro rorov
roro rorov 4 ай бұрын
Помаци сър забавляват се с Курана 😀😃😄
Maya Popova
Maya Popova 4 ай бұрын
Към кой точно "сър"се обръщате? КОРАН!!!
roro rorov
roro rorov 4 ай бұрын
Какъв е този шум на улицата, Джон? - Гей парад, сър. - И какво искат? - Еднополова любов, сър. - И кой им забранява, Джон? - Никой, сър. - Тогава защо крещят? - Педераси, сър... 😀😃😄
Maya Popova
Maya Popova 4 ай бұрын
@roro rorov 😃😁😂
roro rorov
roro rorov 4 ай бұрын
@Maya Popova По-здрав за село Брезница от село Рибново 😀😁😃kzbin.info/www/bejne/aomvkquVbLeXl68
Maya Popova
Maya Popova 4 ай бұрын
@roro rorov Положението е трагично! Прочетохте ли коментариите? Един не се намери да напише: "Според българските закони многоженството е углавно престъпление и този човек подлежи на съдебно преследване!" Да не коментирам медията...
Valeria Wolf
Valeria Wolf 4 ай бұрын
Ужас, непросветена, незнаеща, просто ужасна!
Jordan Ivanov
Jordan Ivanov 4 ай бұрын
based.
Dima Hartinova
Dima Hartinova 4 ай бұрын
Уважавам.Ви.Но.аз.ймах.колежка.българомохамеданка.в.Софийския..Университет.през.1961година...химия..така.че.нее.верно.че.са.ви в софийския университет химия производствен профил 61-ва година 1961 година имах колежка вайда българо мохамеданка не е вярно че са ви потискали
Testi Test
Testi Test 4 ай бұрын
Робинята Изаура
Valentin Dimitrov
Valentin Dimitrov 4 ай бұрын
Простотия!
Федор Волков
Федор Волков 3 ай бұрын
Болгары это тюрки. Кубрат, Аспарух, Курум были тюрками....
Елена Сиракова
Елена Сиракова 3 күн бұрын
Пълни глупости говори тази жена.
Георги Армейков
Георги Армейков 4 ай бұрын
Помак %%%%%%%%%%%*********ак
Misho Travel
Misho Travel 4 ай бұрын
Браво!ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЛУШАТ!
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
Сигурно изповядваш веруюто, че и най-простият мъж е по-умен от най-умната жена?
Misho Travel
Misho Travel 4 ай бұрын
@Валентина Псалтирова Ами не е това въпроса!
Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова 4 ай бұрын
А къде е въпросът? Мъчно Ви е, че вече мъжете козируват на жените?
Natalia Georgieva
Natalia Georgieva 3 ай бұрын
Маср е древното име на Египет просто.Нищо общо с исляма....
Miro
Miro 3 күн бұрын
Oni su bijeli kao Bosanci za razliku od Srba i Bugara
krisstina nikolaeva
krisstina nikolaeva 3 ай бұрын
Вие сте мюсюлмани не мохамедани
Кръстьо Мърчев
Кръстьо Мърчев 4 ай бұрын
Щом не ти харесва в Христянска България ....отивай мюсулманска турция.
Pirin Makedon
Pirin Makedon 4 ай бұрын
Ова са исти македонци мусулмани не са бугари татари како вас ке се врнат во правата вера како си врнем Македонската земja
PaperMan
PaperMan 4 ай бұрын
😀😀😀😀😀☺️😀☺️
John Corner
John Corner 4 ай бұрын
Я си гледай македониата😅
Maya Popova
Maya Popova 4 ай бұрын
Изкъпан македонец?! - Чист българин! Старо, ама вярно!
Recep Pomak
Recep Pomak 3 ай бұрын
Мохамедани такава религия няма ! Пълни глупости говори тая !
Цонка Вълкова
Цонка Вълкова 4 ай бұрын
А за религията ,всеки се е родил някъде и си спазва своята религия.
Дженка Павлова
Дженка Павлова 3 күн бұрын
Какво общо има името с вярата в Бог. Нали преди това помаците са имали български имена и са били християни,пак на сила са ги накарали да приемат исляма.
안에 소중한 것이 있어4👶🍅precious #tiktok #shorts
00:20
Byungari 병아리언니
Рет қаралды 39 МЛН
ОТБЛИЗО - Алианите
23:27
Мира Добрева / Mira Dobreva
Рет қаралды 105 М.
Никога няма да му дадете 102 години на бай Васил
11:31
Мира Добрева / Mira Dobreva
Рет қаралды 11 М.
Животът на Село - Брезница
12:01
Мира Добрева / Mira Dobreva
Рет қаралды 36 М.
Никога не сте виждали такава столетница!
13:45
Мира Добрева / Mira Dobreva
Рет қаралды 108 М.