Minunat, povestea copilăriei mele! Vă mulțumesc din suflet! Oameni buni, ascultați teatru radiofonic!🙏🙏🙏🙏
@elenaialomiteanu53412 ай бұрын
Am 38 de ani si tot imi amintesc cu drag poveștile ❤
@danimosiu81022 жыл бұрын
Pfff ..am reascultat povestea dupa 34 de ani… aveam 6 ani…si mi am adus aminte de unele vorbe…ce educatie frumoasa am avut…va urma copiilor mei…
@catalin.2053 жыл бұрын
Misto rau povestea... , nici ca mai ies din casa
@floralabodi4325 Жыл бұрын
Minunat , Va multumesc!
@marianapetreanu73713 жыл бұрын
Multumesc frumos pentru poveste
@roxanagheres80618 жыл бұрын
foarte frumos !
@ginadanescupovestiaudiopen85573 жыл бұрын
Foarte frumos!
@Ultimus_Romanorum_V Жыл бұрын
Acest limbaj a rămas doar în Moldova, este foarte aproape pentru mine.
@LaUrAaA.___.LaUrAaA Жыл бұрын
Multumesc! Nu trebuie să mai citesc pentru test😂
@observatorgoogle75024 жыл бұрын
🙏
@lilianaspiru969410 ай бұрын
❤❤
@mircearaicu36962 жыл бұрын
Sunt foarte frumoase dar sunt foarte dezamăgit că la tot la 2 minute intra reclame
@DIONIS197919 жыл бұрын
Bine ca nu traieste in zilele noastre ca asa murea, mai greu gasea acum fete cu suflet curat :))))
@teatruradiofonic63629 жыл бұрын
+Costin Valentin Farcus oameni fara suflet au existat dintotdeauna :)
@ilovethetruth21303 жыл бұрын
@@teatruradiofonic6362 Nu există oameni fără suflet! Există doar oameni cu suflet mare, bun, și oameni răi la suflet! În fond, toți sunt făcuți de Dumnezeu bine și buni, însă faptele lor fac in cele din urmă, după viața aceasta, ca oamenii să devină asemenea sfinților sau asemenea diavolilor! Vor merge fiecare acolo unde au ales prin faptele lor, încă din viața aceasta!
@AndreiTãtaruknowledgeWindows Жыл бұрын
@@ilovethetruth2130 Amin!
@oana4864 ай бұрын
😅🙈 eu mă gândesc cum a avut Ion Creangă această idee, de se gândi: hai luăm un cuplu sterp, și să le dăm un copil de suflet, dar copilul de suflet să fie porc :)) Eu am ascultat și citit și acum peste 30 de ani această versiune, nu mi s-a părut niciodată greu de înțeles limbajul - deși sunt din Ardeal. Cred ca dacă copilașii din ziua de azi nu înțeleg exact tot, pot afla foarte ușor : dicționar de regionalisme, întrebat un părinte etc . Mare noroc am avut noi cu Ion Creangă și operele lui… dar de unde aceste idei 😂💡
Frumos, numai ca pt fiica mea limbajul vechi a fost greu de înțeles. A trebuit mereu sa opresc pt ca sa-i “traduc”. Cred c-ar avea mult mai mult succes dacă s-ar folosi un limbaj mai actual, sa se poată bucura și generațiile noi de aceste povesti frumoase.
@teatruradiofonic63623 жыл бұрын
Da, dar stiti ca aceasta poveste a fost scrisa si publicata de Ion Creanga pe 1 iunie 1876 ? Noi credem ca ar fi deplasat sa isi permita cineva sa corecteze sau sa "actualizeze" operele marilor nostri clasici. Poate luati in calcul si acest punct de vedere.
@devueltaacasa88113 жыл бұрын
La varsta lor este usor sa invete daca li se explica.Eu am 40 de ani si tot versiunea asta am ascultato si nu mi-a "tradus" nimeni...
@ilovethetruth21303 жыл бұрын
Vedeți, up-gradările nu sunt binevenite oriunde! Ne pierdem identitatea ca neam și cultură! Un neam dispare dacă ii tai rădăcinile! Spunea asta acum peste 2500 de ani un mare filozof chinez, Sun Tzu, în opera sa, Arta războiului! La fel se întâmplă cu desființarea obiceiurile românilor și înlocuirea cu ale străinilor! Vezi Halloween! TREBUIE să rămână fiecare altoit în rădăcina sa pt a nu dispare ca neam! Romgleza vorbită de tineri nu ii face cu nimic mai valoroși și nici nu ii duce pe un făgaș bun! Engleza cu ale ei, Româna ca mamă a noastră! De cele mai multe ori ac. ,,evoluție" a adus de fapt o involuție! Este mai de folos să aveți grijă de copil să îi oferiți o învățătură bună, sănătoasă decât să sugerați up-gradările ac neam și popor! Asta vor dușmanii noștrii prin tot felul de minciuni și tertipuri pt a dispărea cultura, credința, și obiceiurile noastre pt că în cele din urmă, și noi, absorbiți ireversibil de demonica globalizare!
@devueltaacasa88113 жыл бұрын
@@ilovethetruth2130 genial!Nimic mai adevarat!👏👏👏👏
@FlorinFinaru2 жыл бұрын
Păi generațiile noi se pot bucura ÎNTRUTOTUL și de opera marelui Creangă, însă nu le putem da chiar totul mură în gură, adecătelea să mai poftească și domniile lor să se mai documenteze cum era odinioară patria noastră limba română...
@jhonsmith676 Жыл бұрын
Staica s-ar putea sa fiu prost si sa uit . Ca au fost 35 de ani in urma de cand am auzit povestea de la bunica mea