Is there any fertilizer from Wood Sawdust?

  Рет қаралды 23,244

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

Жыл бұрын

Bu videoda toprağımıza talaş karıştıralım mı yoksa karıştırmak büyük sorunları da beraberinde mi getirir konusunu masaya yatıracağız.
Bu konuda insanlar ikiye ayrılmış durumda, ancak yanlış bilgilerle kafamızı karıştırıp, çok büyük faydaları olan talaşı da göz ardı etmek doğru olmayabilir.
Bu videoda;
Talaş gerçekten kullanılması gereken bir ürün mü?
Toprak içinde zararlı mı yoksa faydaları var mı?
Talaşı nasıl kullanabiliriz?
gibi sorulara cevap arayacağız. Yine bilgi dolu bir video ile karşınızdayız.
Öncelikle zararları olduğu söylenilen konulara bakalım.
Fakat önce kafaları karıştıran bir konuya açıklık getirelim. Ağaç talaşı dediğimiz ürün, ağaç işleme makinelerinden çıkan atık parçalardır. Bunlar ince talaş, kalın talaş ve cips talaş şeklinde çeşitleri bulunmaktadır. Bunu aklımızda tutalım, birazdan nedenini anlayacağız. Çünkü hepsini aynı kefeye koyamayız.
Şimdi deniliyor ki; talaş toprağa karıştırıldığında, toprağın asitliğini artırır hatta çam gibi ağaçların talaşları çok daha fazla asidik yapar. Bu konu önemli olduğu için biraz üzerinde duralım.
Bakın bu bilgileri her yerde bulamazsınız. İşte doğal düşünün farkı da burada… Ezbere bilgi yok, bilimle harmanlanmış ve doğru yorumlanmış bilgi var.
Ağaçları ikiye ayırırsak, yaprak dökenler ve yaprak dökmeyen çam gibi iğne yapraklılar olarak. Tahmin edilenin aksine yaprak döken ağaçların pH’ı, çam gibi ağaçlardan daha düşüktür. Ağaç kesildiği zaman, içinde bir çok kimyasal değişim olur. Bu değişimlerin hepsi de pH’ın yükselmesine yardımcı olur.
Çam parçalarından, kabuk ve iğneler taze iken 3.8 pH değerine sahipken, kuruduğu zaman pH 7 olur. Çam ağaçları asidik toprakları sever ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için toprağı asitleştiren kimyasallar salgılar, ancak bunu canlı olduğunda yapar, kesilince bu aktivite tamamen kaybolur. Çam ağaçları, asidik toprakta büyür ve yaşam standartlarını devam ettirebilmek için ortam şartlarını kontrol eder. Bence olaya bakış açınızı değiştirmeyi deneyin. Çamlar saygı duyulası bir ağaçtır.
Bu nedenle toprağa talaş karıştırmak, toprak pH’ını düşürmez. Ağaç yaş olsa da, çam parçaları toprağa karıştırılsa da, toprağı uzun süre asidik yapma şansı yoktur.
Şimdi organik maddeler konusuna sürekli söylediğimiz bir cümle var. (ses kaydını gir) Tabi Bilim insanları da boş durmuyor, bu söylediklerimizi destekleyecek bazı araştırmalar yapıyor. Moskova Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, talaş uygulanmış ve uygulanmamış iki toprak arasında azot kaybı tamamen önemsiz çıkmış. Çünkü organizmalar selülozu parçalamak için uğraş verirken azotu tüketmiş ve organik madde dönüştürülünce kayıp olan azot yerine gelmiş durumda…
Peki boşa kürek çekeceksek, neden ağaç yongalarını toprağa karıştıralım. Öncelikle toprağa organik madde katkısı sağlamak zorundayız. Bu değişmez altın kuralımız. Ama kompostlamadık dersek, yapısı gereği bize sağlayacağı faydaları var. Şöyle ki;
Havalandırmanın yeterli olmadığı topraklar ve suya doymuş göl ve deniz kıyılarındaki topraklarda, sülfatları sülfürlere indirgeyen bakteriler toprak korozyona yol açarlar. Ağaç yongaları toprakta boşluklar oluşturarak, toprak korozyonunu engeller.
En başta aklımızda tutalım dediğim bir kısım vardı. Talaş, ince, kalın ve cips olarak üç çeşit olur. İnce talaş, ebadına göre nispeten toprak içinde daha kolay dönüşür diye düşünebiliriz. Ancak çok ince bir yapıda olduğu için, su ile birlikte birbirine yapışma ve çimentolaşma yapma ihtimali vardır. Bu şekilde daha geç çözünür ve toprakta sıkışma yapma ihtimali ortaya çıkar. Oysa kalın talaş da böyle bir sorun yaşamazsınız.
Bu videoda ağaç talaşının toprağa karıştırılması konusundan söz ettik. Oysaki bir çok kullanım alanı vardır. Mesela kompost yapabilirsiniz.
Bununla birlikte;
Talaş kökleri aşırı soğuktan korur. Kök çevresinde ısıyı koruyarak, mikroorganizmaların daha rahat çalışmasına yardımcı olur. Bu konuda en iyisi kestane ağacı talaşıdır.
Ağaç talaşı, nemi üzerine çeker, ihtiyaç olduğunda toprak tarafından üzerinde çekilir. Toprak içinde bir nevi su rezervuarı oluşturur.
Ayrıca malç için çok iyi bir malzemedir ve bence çok da estetik durur. Toprak içindeki mikroflorayı üzerine çeker. Solucanlar ağaç yongalarına bayılır.
Havuç, domates ve hıyar için uygun toprak şartları oluşturur.
Talaştan gelen ısı, kabakların tohumlarının büyümesine yardımcı olur.
Soğan, sarımsak ve çilek ince bir talaş tabakasıyla malç yapılabilir.
Daha ne olsun ki!
#doğalgübre #organikgübre #gübre #gubre #gübreleme #hobibahçesi #bahçecilik #doğalyaşam #sebzeyetiştiriciliği #zehirsiztarım #dogalyasam #fide #bahce #organiktarim #organiktarım #köylü #tohum #yerlitohum #atalıktohum #yereltohum #atatohumu #sebze #bitkibesini #fertilizer #fertilizers #organicfertilizer #permakültür #doğalbahçe #permakültürçiftliği #doğaltarım

Пікірлер: 64
@nurullahahsen
@nurullahahsen Жыл бұрын
Cevabı merakla bekliyorum. İzlemeden BEĞENİ yapıyorum.
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@imanlomr2348
@imanlomr2348 Жыл бұрын
Aynen bende video açılmadan beğeniyorum
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 Жыл бұрын
Ben de önce beğeniyorum sonra izliyorum, başka kanala da ihtiyaç duymuyorum. Bu Murat Hoca’mın takipçilerine verdiği güven ve samimiyet ile alakalı bir şey. Sevgiler Murat Hocam. 🥰🥰🥰. Allah sizden razı olsun.
@gullerpnarck3815
@gullerpnarck3815 Жыл бұрын
Çok faydalı oldu, teşekkürler
Жыл бұрын
Rica ederim
@meryemguldiken3168
@meryemguldiken3168 2 ай бұрын
Ellerinize emeğinize sağlık
2 ай бұрын
Teşekkür ederim
@ikizlerciftligi
@ikizlerciftligi Жыл бұрын
açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler elinize kolunuza emeğinize nefesinize sağlık sevgili abicim
Жыл бұрын
Rica ederim
@harikatavuklar3946
@harikatavuklar3946 Жыл бұрын
👍👍👍👍
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@idrisakcay3912
@idrisakcay3912 7 ай бұрын
bilgiler için çok teşekkür ederiz hocam benim sorum tarlamızdaki yabani otları biçip badem fidanlarımızın iz düşümünü kazıp içine katıp gömsem, kompost yapmadan. sağlıklı bir iş mi yoksa zararlı bir iş mi yapmış olurum vereceğiniz cevap benim için çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim
@uyguronal7493
@uyguronal7493 Жыл бұрын
❤❤
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@ayhanyalcin5469
@ayhanyalcin5469 Жыл бұрын
Biocar # yani talaş odunun yakılıp kömürleşmiş bir şekilde toprağa verilmesi toprakta nem ve ph ve topraktaki kimyasal ı filtreler Avrupa'da ve gelişmiş ülkelerde o şekilde uygulanır
@umitkutur9979
@umitkutur9979 Жыл бұрын
Her yeri karistirmissin yada bana karışık geldi şimdi ben marangozdan kalın talas alıp toprağıma karistirayimmi kırmızı ve sert toprağım var.
@imanlomr2348
@imanlomr2348 Жыл бұрын
2:58 hocam burada kompost yaptığımız yere azot kaynağı(ısırqan gübresi) katarsak daha hızlımı olur?
Жыл бұрын
Evet. Kompost yaparken yığın içine artı azot katmak, oluşacak azot kayıplarını en aza indirir.
@imanlomr2348
@imanlomr2348 Жыл бұрын
@ tamam teşekkürler
@fakirciftci.15
@fakirciftci.15 Жыл бұрын
Kolay gelsin hocam hümük asit yapımında potasyum hidrooksit yerine ne kullanabiliriz
Жыл бұрын
Kül içinde de kostik diyebileceğimiz bileşikler var ama oranlamak zor olur. potasyum hidrooksit kullanmak en mantıklısı, sonuçta doğal yollarla elde ediliyor.
@alialper763
@alialper763 Жыл бұрын
Odun talaşından çok güzel ve yararlı gübre olur. Orman toprağının humus açısından zengin ve yararlı olmasının en önemli sebebi çürüyen ağaçlar ile dökülen yaprakların sayesindedir. Bu dediğim karışık ağaçlı ormanlar içindir. Sırf çam ormanlarının kuruyan iğne yaprakları asidik olmasından dolayı toprağı fazla asidik yapıyor. Ben 2003-2009 yıllarında Kastamonunun bir ilçesinde öğretmenlik yaparken rahmetli ev sahibim olan teyzemize çam ve meşe ağaçlarının kesilmesiyle oluşan talaşlarını bahçeye serperdim. Hatta bir keresinde çok kızdı hoca hoca napıyorsun bahçenin içini odun ettin diye bende kendisine açıklayınca ikna olmuşdu. Hatta evin bahçesine diktiği fasülye ile barbunyaları eylül sonunda söküp çöpe atıyordu onlarıda çöpe atmasını engellemiştim. Böylece bahçenin doğal gübre ile ile beslenmesini sağlamıştım. Ayrıca çam ile meşe odunun küllerinide atması istedim fakat pek ona yanaşmamıştı.Ayrıca 2001 yılında Antalya da iken Ziraat Mühendisi olan zirai ilaç satış temsilcisi arkadaşımla Antalya ile Mersin arasındaki sınır olan Kalender diye bir köye gitmiş idik Köylüler o zaman 1970 e kadar Nematot denen kök hastalığı ile tanışmamışdık. Şimdi Muz bahçelerinde başımıza bela oldu. İlaç firmalarının esiri olduk dediklerinde bende eskiden çocukluğumda Zeytin bahçelerinde ve bağlarda odun külünü atarlardı bazı büyüklerimiz. Sizlerde bir deneyin kullanın demiştim. Ama 2001 yılındaki o günden sonra bir daha yolum düşmedi hep merak ederim acaba kullandılarmı diye. Hiçde zannetmiyorum kullandıklarını.!!!!
Жыл бұрын
Bilgiler için çok teşekkür ederiz. Acak kuruyan çam iğneleri toprağı asidik yapmaz, zira kuru çam iğnesinin pH'ı 7'dir
@alialper763
@alialper763 Жыл бұрын
@ Ben öyle biliyorum yaş olan çam yapraklarının tadını merak edip çiğnerim bazen çok ekşimsi asidik bir tat olur. Birde yanlış hatırlamıyorsam bir Orman mühendisinin yazdıklarını okumuştum yıllar önce herhalde 20 yıl kadar olmuştur. .Orman Bakanlığını eleştiriyordu sırf kızılçam karaçam dikiyor diye orda okumuştum çam yapraklarının toprağı asidik ettiğinden çam ormanlarında çok farklı çalılıklar ve ağaççıklar yetişmiyor. Bu yüzden aç kalan domuzlar tarlalara ve bahçelere zarar veriyor dediği için ben okuduğum o bilgiyi paylaştım. Tabiki her bilgi bazen değişiyor yeni bilgilerle. Peki ph7 olan çam yapraklarını bahçelerde yada saksılarda kullanırsak nasıl bir faydası olur.?? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok teşekkürler ediyorum.
@mahomaho7489
@mahomaho7489 Жыл бұрын
@ merhaba. O zaman neden çam ormanlarının tabanında tek bir ot bile çıkmıyor. Çam ibrelerinin çok az olduğu yerlerde bile çıkmıyor.
@ozdemirdemirtas4094
@ozdemirdemirtas4094 3 ай бұрын
bir kaç defa izledim ama tam olarak anlamadım. talaşı dışarıda gübre yapıp bitki toprağına kazandırmak mı gerekiyor. bikti toprağına direk karıştırmak topraktaki azotu düşürüyor dediniz ama araştırmadan bahsedince pek de önemli olmayan bi azalma oluyor dediniz. o zaman ben direk bitki toprağına karıştırabilirim diye düşünüyorum . ama bakteriler toprağa faydalı işler yapacağına bunları parçalamkla uğraşıyor da dediniz. bu bakteriler talaşı parçaladıktan sonra yine fayda sağlamaya devam ediyorlardır diye düşünüyorum. sadece daha faydalı işleri bırakıp bunları parçalamakla uğraşacaklar . kısaca sebze meyve yetiştirmeye çalışıyorum ben . toprağada doğal olarak ; sebze kabuğu meyve kabuğu yada artıkları diyeyim gübreleme yapmaya çalışıyorum . hatta diğer videonuzda çiçek açan bitkilerden bahsettiniz, tomurcuk halinde, çiçek açan bitkilerden farklı hormonlar olacağı için toprağınıza karıştırın demiştiniz, genel olarak toprağı sürekli olarak artıklarla beslemeye çalışıyorum . hatta balık artığı da kullandım. hepsi saksida bu arada.. konuya dönersek direk saksılara karıştırmak bi nevi verimi belli bir süre düşürecek olsa da belli bi zaman sonra gübreye dönüşmüş oluyor bunlar. laktik asit serumuyla bu bakterileri çoğaltırsam bu süreci daha verimli kullanabileceğimi de düşünüyorum . anlamadığım kısımlara cevap alabilirsem benim adıma emin olurum. teşekkürler. emekleriniz için de ayrıca teşekkürler.
@mustafakoyuncu8382
@mustafakoyuncu8382 2 ай бұрын
Yararlı videolarınız için çok teşekkür ediyorum hocam. Killi toprağı yumuşatmak için gecen yıl odun talaşı karıştırdım, gerçekten güzel oldu, bu sene ise fabrikalarda sıkımı yapılmış ve kurumuş, bir yıl beklemiş Nar kabuğu ve posası var, toprağa karıştırmakta bir sakınca var mı acaba, zeytin köklerine zarar verir mi?? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
2 ай бұрын
Nar kompostlaşmışsa, hiç bir zararı olmaz. Nar kabuğu içinde önemli fenolik bileşikler var. Zarar yerine fayda sağlar.
@mustafakoyuncu8382
@mustafakoyuncu8382 2 ай бұрын
Teşekkürler hocam sağolasın
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 Жыл бұрын
Teşekkürler güzel paylasiminizda n dolayı.. hocam geçenlerde youtube da bi video denk geldi. Sayfa sahibi arkadaş çam yapraklarını topladı kaynattı bekletti falan sonra sıvı gübre oldu dedi.. sizin görüşünüz nedir.. çam yapraklarından gübre olur mu
Жыл бұрын
Çam iğnelerinden 'gübre' sınıfında bir ürün elde etmek zor, içinde çok fazla azot, fsfor ve potasyum biriktirmez. Ancak bitki koruma ürünü olarak güzel olur. Her şeye gübre demelerinden iyice sıkıldım. Her şey gübre değildir ama farklı işler için kullanılabilir.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 Жыл бұрын
@ tabi yapan kişi bi yerden görüp yaptım oldu mantığı olunca ilmi bilgi degil de youtube bilgi olunca herşeyi tamam sanıyor ama demek ki o iş öyle değilmiş
@imanlomr2348
@imanlomr2348 Жыл бұрын
Büyükbabam hep talaşı önerirdiki bitkiler için harika toprakta çürüterek kullanın.şimdi hocam talaşı kullanmak için önce kompost yapmalıyız dimi?peki içinde hangi elementler olur?
Жыл бұрын
Talaş hangi ağaçtan geldiyse, ona göre içerik değişir. Çam ağaçları daha çok kalsiyum, dana az potasyum, diğer ağaçlar daha çok potasyum da az kalsiyum içerir. Kuruma oranlarına göre, oluşan kimyasal değişimler, ne derece değişim gösterir am bilemem, ama sonuçta dönüşümle toprağa katılır.
@imanlomr2348
@imanlomr2348 Жыл бұрын
@ teşekkürler
@Cingene1234
@Cingene1234 Жыл бұрын
@@imanlomr2348 ben Son Baharda korunması gereken meyve fidanlarımın dibine kalın şekilde serdim kökleri sıcak tutması için
@mahomaho7489
@mahomaho7489 Жыл бұрын
Bir ricam olacak. Son zamanlarda oldukça popüler olan dal parçalama makinalarından çıkan ufaltılmış dal parçaları ile ilgili de bir video hazırlayabilir misiniz.
Жыл бұрын
Yaş dal malcı yapılabilir. Uygun bir ortam bulursak yapalım.
@mahomaho7489
@mahomaho7489 Жыл бұрын
@ teşekkürler. Çünkü onların içinde sadece talaştaki gibi selüloz değil NPK ve diğer besin faktörleri de var bildiğim kadarıyla. Yani aklıma şu geliyor, yaş dallarla bu işi yaptığımız zaman bakterilerin aldığı ve verdiği azot muhtemelen birbirine denk gelmeyebilir bile. Yani hem toprağı gevşetmiş hem de azot ve diğer besinler açısından toplamda zenginleştirmiş bile oluruz sanırım. Üstelik bunu yazın yaptığımız zaman yapraklar da öğütülüp içeriğe dahil oluyor. 👍👏👏
@gamzehavvatnmz
@gamzehavvatnmz Жыл бұрын
Mdf kesimi de yapan bir marangozun talaşlarını kullansam plastik içerik zarar verir mi dersiniz, içim gidiyor o talaşları görünce
Жыл бұрын
MDF üretilirken içine reçine, mum falan koyarlardı. Şimdiler kimyasal bir şeyle yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. Kimyasal bir ürün varsa, çok tavsiye etmem
@gamzehavvatnmz
@gamzehavvatnmz Жыл бұрын
@ teşekkür ederim
@Ebabil1969
@Ebabil1969 Жыл бұрын
Hocam ceviz kabuğu fındık kabuğunu ben suda bekletip veriyorum cidden çoşuyor lar ağaçların toprağını karıştırsak ne olur teşekkürler 🐦🌱
Жыл бұрын
Faydası mutlaka olur.
@Ebabil1969
@Ebabil1969 Жыл бұрын
@ teşekkürler
@recep3880
@recep3880 Жыл бұрын
Konuyla ilgili değil ama bahçeye kış öncesi tavuk gübresi ve asma yapraklarını serip kazdım acaba faydası olur mu yada doğru bi uygulama mı
Жыл бұрын
Tavuk gübresi toprağın tuzluluk oranını yükseltebilir. Bu nedenle fermente ettiyseniz güzel uygulama, etmediyeseniz, çok fazla verildiyse ve devam eden yıllarda aynı şekilde verilirse, ilerde sorun çıkartabilir.
@recep3880
@recep3880 Жыл бұрын
@ fermante edilmiş olarak verdim
@murat_ata
@murat_ata Жыл бұрын
Kolay gelsin hocam. Biçtiğim çimleri kuruduktan sonra toprağa karıştırsam faydalı bir iş yapmış olur muyum? Veya çilek veya meyve ağaçlarının diplerine malç olarak uygulayabilir miyim?
@ayseacs8306
@ayseacs8306 11 ай бұрын
Neden cevap vermediniz
@JrMimar
@JrMimar 7 ай бұрын
Yapmanız halinde kötü bir etki değil topraga organik madde karıştırdığınız için organik madde oranı yükselecektir. Yapmanızı öneriyorum
@JrMimar
@JrMimar 7 ай бұрын
Kendi görüşüm böyledir ama video farklı bir tezi savunuyor kompostlaştirip atmak tabiki daha iyidir gübre gibi etki yapar boylece
@ayselozel7819
@ayselozel7819 3 ай бұрын
Potasyum gübresi nasıl elde edilir hangi ağaç yaprağından veya hangi bitkiden elde edebiliriz cevap verirseniz mutlu olurum
2 ай бұрын
En güzeli küllerden elde edeceğiniz potasyumdur.
@ktipiyoz4163
@ktipiyoz4163 Жыл бұрын
Çamdaki reçine bitki köklerine bir zarar veya yan etki eder mi?
Жыл бұрын
Reçine, bitkiler kendilerini korumak için salgıladıkları kimyasal bir bileşim. Çam veya iğne yapraklılarda çokça var ama baklagiller ve maydanozgiller ailesinden bitkilerde de var. Reçine içerikte yok aslında, savunma mekanizması devreye girince, bazı içerikler birleşik oluşturup, reçineyi ortaya çıkartıyor. Zaten bu içerikler çam ağacı kesilince, başka içeriklere dönüşüp ortamdan uzaklaşıyor. Mesela ağaç içine olmayan asetik asit, kesilince, farklı içerikler bir araya gelerek, oluşuyor ve ortamdan uzaklaşıyor. Kusura bakma biraz dallandı budaklandı ama =)
@ktipiyoz4163
@ktipiyoz4163 Жыл бұрын
@ Yani reçine dogaya karisana kadar bir müddet geçmesi lazim. Ceviz agaçlari da ayni koruma mekanizmasina sahip, komposta ceviz yapraklari koysak bile hemen o kompostu kullanirsak fideler ciliz kalabilir diye biliyorum. Nitekim ceviz agaçlarinin dibinde bitki pek yetismez. Kahve posasi da ayni etkiye sahip.
Жыл бұрын
@@ktipiyoz4163 Çam talaşı içinde reçine dediğimiz bileşik yok, reçineyi oluşturacak maddeler var. Ağaç yaralandığı zaman, bunu oluşturu ve kanallardan gerekli yere salgılar. Cevzi ağacı içinde solunum kesici özelliğe sahip juglon var. Çamda juglon yok. Juglon, ceviz ağacı altında bitki varsa, yapraklardan gelen juglon, alttaki bitkinin yaprak gözeneklerini kapatıyor. Bu şekilde ölebiliyor. Cevizdeki juglona dayanıklı çok bitki var.
@ktipiyoz4163
@ktipiyoz4163 Жыл бұрын
@ Cevizi karsilastirma amaçli örnek olarak yazmistim. çam agaçlarindan elektrik direkleri yapilir yaz gelince bu elektrik direklerinden reçine akar zift gibi kokar. Reçine biz farkina varmasak bile sivi bir madde ve yeterli sicaklikta bal gibi akiskan olabiliyor tabi daha yavas akiskanliga sahip.
@emineesgin1351
@emineesgin1351 Жыл бұрын
Odun talaşında kurt olma ihtimali var mı?
Жыл бұрын
Olmaz, talaş zaten makinalardan çıkan atıklar, kurt olma ihtimali çok düşük.
@emineesgin1351
@emineesgin1351 Жыл бұрын
@ Teşekkür ederim.Ayrica verdiğiniz bilgilerden cok faydalaniyoruz.Emekleriniz için de tesekkurle r.
Kompost Yapımı Part 1, inek, koyun, keçi, tavuk gübresi, talaş
30:05
Eryaman Çiftliği
Рет қаралды 11 М.
Я нашел кто меня пранкует!
00:51
Аришнев
Рет қаралды 5 МЛН
A clash of kindness and indifference #shorts
00:17
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 108 МЛН
I Can't Believe We Did This...
00:38
Stokes Twins
Рет қаралды 124 МЛН
Does size matter? BEACH EDITION
00:32
Mini Katana
Рет қаралды 20 МЛН
Odun Külünden Sıvı Gübre Nasıl Yapılır?
11:12
İmren Işık
Рет қаралды 61 М.
MUST BUILD THESE IN YOUR SOIL FOR SPRING soil improvement #soil
7:51
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 10 М.
18 GÜNDE KOMPOST YAPIMI | KOMPOST FELSEFESİ | DOĞAL TARIM YÖNTEMLERİ
15:54
YABANCI OT AĞAÇ ÖLDÜRÜR MÜ?
19:01
Sinan Kara
Рет қаралды 470 М.
Toprak İşlemenin Zararları Nelerdir? Organik Madde Nasıl Artar?
11:57
Yunusun Çiftliği
Рет қаралды 21 М.
Etkili Gübre Tarifi Dededen Toruna Aktarılan Ev Yapımı %100 Doğal
8:08
Aydın Bulgurcuoğlu
Рет қаралды 538 М.
Mom's Unique Approach to Teaching Kids Hygiene #shorts
0:16
Fabiosa Stories
Рет қаралды 15 МЛН
Heartwarming moment as priest rescues ceremony with kindness #shorts
0:33
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 37 МЛН
Amazing 3 iPhone Trick Shot
0:32
That's Amazing Shorts
Рет қаралды 48 МЛН
Ice Cream or $100?
0:26
Hungry FAM
Рет қаралды 6 МЛН