Güzel anlatımınız, kaliteli videonuz için sağ olun. Çok faydalı bir içerik olmuş. Ferhat Varolgüneş de yazmış, sizin gibi ehil bir elden oluklu iskarpela bilemeyi izlemek gerçekten çok yararlı olur.
6 жыл бұрын
Cem S. Teşekkür ederim. Evet aklımda onun da videosunu koymak ama bir türlü fırsat olmadı.
@ferhatvarolgunes86306 жыл бұрын
Hocam eline, emeğine sağlık hem video kalitesi ve sesi hem de anlatış şahane fakat kafamda hemen birkaç soru ayyuka çıktı bu arada amatör oymacıyım ve bileme konusunda yardıma ihtiyacım var. Zımpara ile bileme yaparken hangi numaralardan kullanmak lazım? bi de yağlı Girit taşına gelmeden aşama aşama inceltmek muhim midir yoksa direk Girit taşıyla bileme yaparsak aynı sonuç alınır mı?
6 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Kaçtan başlayacağınız, bileyeceğiniz ıskarpelanın durumuna bağlı. Eğer çok bozuk ise mesela 150den başlanabilir. Zaten az çok keskin ise 320 ya da 400den başlanabilir. Girit taşına gelmeden önce evet en az 600-800 kuma kadar bilemek lazım. Girit taşı son aşamada işe yarar. Ama bir kere çok iyi biledikten sonra her seferinde tekrar zımpara kağıdından başlamak yerine fazla körelmesine izin vermeden sık sık giritte bilemek daha pratik olur.
@ferhatvarolgunes86306 жыл бұрын
Engin Topuzkanamış anladım hocam gayet net ve açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Bi de son bi not eklemek isterim ki tamamen benim gibi amatörlere yol açmak adına söylüyorum hocam, v, oluklu, u ıskarpela türleri için de bir video yapabilirsen inanın çok makbule geçecektir.
6 жыл бұрын
Bir boşluk vakit bulursam çekerim elbette.
@ferhatvarolgunes86306 жыл бұрын
Engin Topuzkanamış sağolasın hocam tamamdır.
@emincanozgedik4 жыл бұрын
@ allah sizden razı olsun usta
@hakanhasanoglu27684 жыл бұрын
Ustam video için teşekkürler. Sormak istediğim şey , bileme taşları Türkiye’de yok sizinde belirttiğiniz gibi siz nasıl temin ettiniz? İnternetten aldıysanız hangi siteyi kullandınız? Satıcı önerebilir misiniz?
4 жыл бұрын
Bana ABD'de yaşayan bir tanıdığım getirmişti. Alman Dictum veya Amazon'da bulabilirsiniz. Ancak getirtmek hem kargo hem de gümrük açısından çok pahalı.
@hakanhasanoglu27684 жыл бұрын
Engin Topuzkanamış ABD de yaşan bir tanıdığım var ama bu işlerden hiç anlamıyor. Nerden yada nasıl almasını sağlayabilirim, bu konuda bilginiz var mı ? Orjinal ve sahte arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz ?
4 жыл бұрын
@@hakanhasanoglu2768 DMT diamond stone Bendekiler çift taraflı Duo Sharp diye geçiyor Extra course- course ve Fine - extra fine
@hakanhasanoglu27684 жыл бұрын
Engin Topuzkanamış çok teşekkür ediyorım
@hasandemirhan81083 жыл бұрын
@@hakanhasanoglu2768 Hakan bey alet bileme taşlarını ülkemizde de bulabilirsiniz. Bu amaçlar için üretilmiş zımpara taşları var. İnce taneli ve yumuşak taşlar. Rengi yeşile çalar. Zımpara taşı katologlarından faydalanabilirsiniz son derece de düşük maliyetle
@nermingultepe88668 жыл бұрын
Mutfağımızda kullandığımız rende nasıl bilenir bilgi verirmisiniz
8 жыл бұрын
Nermin Gultepe mutfak rendesi tamamen farklı bir konu. Açıkçası hiç denemedim. Ama bilemem gerekse ince dişli yuvarlak bir eğe ile içten bilemeyi denerdim.
@mehmetberattas56575 жыл бұрын
Hocam taş motoruyla ustura keskinliği elde etmek pek mümkün değil galiba. Taş motoru için yüksek kumlu taşlar var mı? Yabancı videolarda mdf yada kontrplakla taş motorunda bileme yapılıyor tecrübe ettiniz mi hiç ?
5 жыл бұрын
Evet, motorlu taşta büyük ölçüde kabasını alıyoruz aslında. Ötesi için bileyi taşı ve deri gerekli. Evet ettim. Taş yerine mdf takılıyor ve üstüne aşındırıcı pasta sürülüyor ama normal taşta bilemek daha rahat geliyor bana.
@mehmetberattas56575 жыл бұрын
Engin Topuzkanamış haftasını bi kaç saat uğraşıp mdf monte ettim hocam. Ucu çok deforme olmamış bıçaklarda muazzam sonuç veriyor. Traş olunabilir hale geliyor 1 dakika içinde. Katıcila sürünce gerçekten enfes sonuç verdik. Mutfak bıçaklarının hepsi jilet gibi oldu...
@fatihdemirkan66394 жыл бұрын
@@mehmetberattas5657 Sorunuz ve yanıtından sonra anladığım kadarıyla, biley taşı gibi dairesel mdf 'yi makinaya bağlayıp aşındırıcı pasta kullandınız. Doğru mu anladım.
@mehmetberattas56574 жыл бұрын
Fatih Demirkan evet hocam aynen o şekilde. KZbin da “sharpening mdf” yazınca çıkıyor videolar... hali hazırda ucu deforme olmamış Bıçaklar için baya güzel bir yöntem
@fatihdemirkan66394 жыл бұрын
@@mehmetberattas5657 Teşekkür ederim. Ben de bir kaç gün önce aşındırıcı macun aldım başka nır isim için. Tesadüf. Deneyeceğim.
@alibuyukozdemir77894 жыл бұрын
bu zımpara kağıtlarının ismi neydi
4 жыл бұрын
Marka mı soruyorsunuz anlamadım?
@alibuyukozdemir77894 жыл бұрын
@ zımparaların numaraları var ya usta, bende yeni öğrendim, yani her zımpara aynı değilmiş. bende siz sanki bir isim söylediniz sandım. o yüzden sordum.
4 жыл бұрын
@@alibuyukozdemir7789 numara küçüldükçe daha kaba olur. Mesela 40 kum çok kabadır. Bileme için bıçağın durumuna göre 120 ile başlayıp 2000lere kadar gidilebilir. Ahşap için en sık 80~220 aralığı kullanılır.