3.4 MİLYON GENCİN DURUMU NE OLACAK? | Hala Şansımız Var Mı?

  Рет қаралды 157,300

AkademikLink

AkademikLink

Күн бұрын

Пікірлер: 1 700
@munhenfunkhen
@munhenfunkhen 9 ай бұрын
bu ülkeye her yönden büyük bir arınma gerekli.
@Mehmet-lj9pt
@Mehmet-lj9pt 9 ай бұрын
Arınma Gecesi Türkiye'yi çekelim hep beraber :)
@mycemreeee
@mycemreeee 9 ай бұрын
hep beraber olmalı yoksa biz arınalım derken bizi arındırırlar ejnkjj
@metinacar9486
@metinacar9486 9 ай бұрын
Mükemmel şekilde bir arınma durumunda ne kadar nitelikli eğitimli ahlaklı insan varsa yurtdışına gidiyor yada gitmek istiyor
@hasan_yaremchuk
@hasan_yaremchuk 9 ай бұрын
önce 20 milyon göçmen sokaklardan toplatılıp ülkelerine postalanacak sonra kurumların başında ki ak -fatocular sorgulanıp cezalandırılacak en son araplaşmış Türkler toplatılıp rehabilite edilecek.
@gamegod9851
@gamegod9851 9 ай бұрын
Arınmaya saraydan başlamak lazım diplomasız memleket yönetiliyo askerlik yapmayanlar tvlerde vatan millet sakarya
@birkanbeyaz
@birkanbeyaz 9 ай бұрын
"Bir memlekette namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır." Victor Hugo Behçet Hocam üzerine düşen cesareti fazlasıyla gösteriyor; peki ya diğerleri?
@dusunenbirvarlk8465
@dusunenbirvarlk8465 9 ай бұрын
Peki ya sen?
@birkanbeyaz
@birkanbeyaz 9 ай бұрын
@@dusunenbirvarlk8465 Bu yorumu yazabildiğimize göre elbet bir şeyler yapıyoruzdur.
@CharaTR
@CharaTR 9 ай бұрын
Deniyorum. Ama kader şanssızlığı ve diğer bilindik şeyler ve.. korkudan yapamıyorum.
@ceren802
@ceren802 9 ай бұрын
Hepimizin bir şeyler yapması gerek aslında 😊
@szekiaydin
@szekiaydin 9 ай бұрын
@@dusunenbirvarlk8465 senin yüzünden. toksik tavırların yüzünden
@rahmiceylan7992
@rahmiceylan7992 8 ай бұрын
Aslında kimse farkında değil ama bu hocam vatan mücadelesi veriyor. Her şeye rağmen bir şeyleri düzeltmeye çalışan koca yürekli hocam. Umarım her sey duzelir.
@psk.gokalp
@psk.gokalp 6 ай бұрын
Bu videoyu izlerken bende aynısını düşündüm. Nasıl da sessizleştik, içimizde normalleştirdik olağan tüm anormalleri. Hocamız çok haklı ama bizi sessizlik bitirecek
@burcuyesilyurt1896
@burcuyesilyurt1896 9 ай бұрын
36 yaşındayım.Yüksek lisans mezunuyum.En son KPSS alan puanım 85.Torpilim olmadığı için mülakatlarda elendim.31 yaşımda zar zor belediye şirket personeli olarak başladım.Yıllardır mobbinge maruz kaldım kalmaya da devam ediyorum.Oda arkadaşlarım lise, müdürüm açıköğretim ön lisans mezunu.Lise mezunu torpili memur olan biri başladı 10 gündür.Bugün bana sen şirket personelisin eşşek gibi yapacaksın ben memurum yapmıyorum dedi kapasitem olmadığı için KPSS den atanamamışsın dedi.Üzerime doğru yürüdü.Araya birisi girmese vuracaktı belki de bana.Oda arkadaşlarımdan biri hadsizlik yapma dediğim için üzerime yürüyen memur arkadaşa terbiyesizlik yapma dedi bana.Üzerime yürürken ve bana hakaret ederken sesi çıkmayan memur arkadaşım memur arkadaşını korudu.Müdür bey odasına çağırdı sorunlu olan benmişim gibi konuşma yaptı.36 yaşındayım bu sene yine KPSS hazırlanıyorum atanamayacağımı bildiğim halde.Gerçekten yoruldum artık.Kapasitemin yetmediğini söyleyen emeksiz torpilli lise mezunu memur arkadaş bilmiyor ki 3 saatlik uyku ile sınavlara hazırlandığımı,ders çalışmaktan burnumun kanadığını.Sorsan onlara kul hakkında korkar.Tek yapabildiğim tırnak ucu kadar hakkım varsa helal etmiyorum onlara.Ahiretin kapısında beklesinler beni helallik almak için.Psikolojimi bozdular.Panik atak hastası oldum onlardan dolayı.Aile baskısından dolayı veremiyorum istifamı.Bir fırsatım olsa terk ederim bu ülkeyi.Ne bu ülkeye nede kendi hayatıma dair umudum yok.
@Papatya-l1i
@Papatya-l1i 9 ай бұрын
😢😢😢😢
@Hitlerhakliydi
@Hitlerhakliydi 9 ай бұрын
Geçmiş olsun abla böyle milyonlarca insan var aynı şeyleri bende yaşadım
@hakancil2613
@hakancil2613 8 ай бұрын
Yazık ülkem
@ethemkardas7305
@ethemkardas7305 8 ай бұрын
Kardeşim Bunların hepsi imtahan.. Bu dünya yalan dünya
@pastelboya752
@pastelboya752 8 ай бұрын
Kardeşim bizim kurumda genelde kpssiz girenler torpiller girdi adam KPSS’yle girmiş ise sende otur çalış
@fatihoguzonder
@fatihoguzonder 9 ай бұрын
1990larda Anadolu Lisesinde devletten aldığım eğitimi bugün çocuğuma sunabilmek için acaip rakamlar ödeyip özel okula servisle göndermek, yetmez dışarıdan destek almak zorundayım. Eğitimin özelleştirilmesi, eğitilebilir çocukların özel okullara kaymasına neden oldu. Ama bu okullar 5-10 yıl süreden sonra parası olanın eğitim alabileceği yerlere dönüştü. Burs vermeye gerek bile duymuyorlar. Eğitim parayla, yollar paralı, son teknoloji sağlık parayla (son teknoloji dikkat) vergi ödemek anlamsızlaşıyor.
@BeraatAkpinar
@BeraatAkpinar 9 ай бұрын
Sizin aldığınız o nitelikli eğitimi bugünkü üniversitelerin %95’i sunabilir mi?
@fatihoguzonder
@fatihoguzonder 9 ай бұрын
@@BeraatAkpinar Bu soru, bozuk malzeme ile yemek yapılabiliyor mu diye değiştirilebilir. Eğitimde görev alanların bir kısmı artık özel sistem mezunu, bireyler sisteme olan inançlarını yitirdikleri için idealist olmayı bırakıyorlar, ayrıca eğitilmek üzere üniversiteye gelenlerin durumu da malum. Bunun üzerine, sınıflara doldurulan sistem dışından gelen yabancı öğrencilerin genel ortalamayı aşağıya çekmesini de ekleyin. Üniversitelerde bile 90lardaki lise eğitimini sunmak oldukça güç artık. Çocuğum LGSye hazırlanırken sorulan çalınabiliyormuş neden ders çalışıyorum diye bir soru sormuştu. Baba olarak kendimi en kötü hissettiğim anlardan birisidir. Genç bir insanın kendi emeğine inancının ve çalışması halinde karşılığını alabileceğine olan inancının kaybolması bir toplum için en yıkıcı şeydir diye inanıyorum. Sıfır netle üniversiteye girilebiliyor. Eğitim ?
@BeraatAkpinar
@BeraatAkpinar 9 ай бұрын
Haklsınız. Önemli bir kırılma da nepotizmin her sahada aşikâr olduğu bir ülkede "ne yapsam da emeğiminin karşılığını alamayacağım" düşünce ve duygusu motivasyonlarda kırılmaya sebebiyet veriyor. Bir benzetmeyle ifade edersem altını alıp hurda demir yapmak gibi@@fatihoguzonder
@ImSaulGoodman0
@ImSaulGoodman0 9 ай бұрын
@@fatihoguzonderbilinçli bir ebeveyn olduğunuz için teşekkürler.
@OzdenKrilen
@OzdenKrilen 9 ай бұрын
İddia ile söylüyorum bu memleket hala ayakta ise eksiklerine rağmen anadolu ve fen lisesi mezunu iyi yetişmiş nesil sayesindedir.
@OzdenKrilen
@OzdenKrilen 9 ай бұрын
Dünya'nın en haklı videosu. Hüngür hüngür ağlayasım var. Bu memlekette ya erenlere ya delirenlere karışacağız. Budist keşişler sınanma görsün. İyi ki varsınız hocam. Hiç değilse yalnız olmadığımızı bilerek biraz daha dayanabiliyoruz işte.
@xfreeman230
@xfreeman230 9 ай бұрын
Vallahi herkes aynı durumda. Geleceği düşünmekten bugünü unuttuk.
@cemtoprak-xs4px
@cemtoprak-xs4px 9 ай бұрын
ben delirenlere karıştım :D
@OzdenKrilen
@OzdenKrilen 9 ай бұрын
@@cemtoprak-xs4px kurtarmışsın kendini 😊
@mehmetmuktar7877
@mehmetmuktar7877 8 ай бұрын
Hayatımda gördüğüm en iyi yorum bir çok yorum okuyorum insanlar daha hicbirsey anlamadan ilgi alakasız yorum yazıyorlar
@eyuphazar395
@eyuphazar395 8 ай бұрын
Sondaki cümle çok vurucuydu
@ferhatdikmen3762
@ferhatdikmen3762 9 ай бұрын
Ya hocam yalvarırım bari sen konuş şu konuyu. Bir Allah'ın kulu da bu ülkede " biz neden meslekten mesleğe değişen saatlik ücret tarifesinde değiliz de aylık maaş alıyoruz?" diye sormuyor . Ülkemizdeki en büyük sorunlarından biri insanların çalıştığının hakkını alamaması. Haftada 32 saat çalışan da 60 saat çalışan da yerine göre asgari ücret alıyor. Şu anki sistem inanılmaz verimliliği düşürüyor. Hırslı çalışanı cezalandırıyor. Avrupa'ya giden gençler hakkını aldıkları için inanılmaz bir şekilde çalışıyorlar.
@haticenisa2399
@haticenisa2399 9 ай бұрын
Gerçekten çok doğru bir nokta keşke konuşulsa
@falcon4558
@falcon4558 9 ай бұрын
Gerçekten harika olur
@esmarmos
@esmarmos 9 ай бұрын
Meslek sahibi ve asgari ücret! İkisinin yan yana olması doğru olmayan şey. Asgari ücret tezgahtarlık vb bir eğitim veya bilgi beceri sahibi olmayan işlerde ödenmesi gereken ücret. Meslek sahibi olan herkesin alması gereken ücret asgari ücret üzerindedir. Ve elbette çalışma şartlarının kanunla çalışanı koruyor olması gerekir ama meslek sahiplerinin bile asgari ücretle zor iş bulduğu ortamda işverenler istediği gibi davranmaya devam ediyor. Onlarda haklı ne de olsa hop diyen yok ne diye fazla ödeme yapsın ne diye fazladan beleşe çalıştırmasın…?! Çözüm…? Milyonlarca Behçet hoca lazım.
@berkantbasoglu4787
@berkantbasoglu4787 9 ай бұрын
Çok doğru bir yere parmak basmışsınız, kesinlikle öncelikli olarak konuşulması gereken bir konu.
@alpduygun4250
@alpduygun4250 9 ай бұрын
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren 3 firmanın sahibi olarak kısaca anlatayım. Eğer saatlik ücrete geçersek öncelikle bu hizmeti satan firmalarda, bu hizmeti alan Kişi, kurum, kuruluşlarda işçiye daha fazla para ödemek zorunda kalacaklar. Bu da hizmetin maliyetini yükseltecek. Ayrıca işçinin fazla mesaisinden, bayram mesaisinden kıdeminden ihbarından çalmak daha zorlaşacağı için bu maliyet daha fazla artacak. Üzerine koca koca kitapları deviren ve sosyal demokrat olduğunu beyan eden kişi, kurum, kuruluşlar bile en sonu da daha fazla kazanmak için daha az maliyeti ( ne olursa olsun ) kabul ettiği ve üzerine doğru düzgün denetim olamadığı ve kallavi cezalarda alınmadığı için oluyor. Kısacası hep istediğimiz şu anda ki Avrupa Hukuku maliyetli olduğu için sağcımızda, solcumuzda aynı derecede hırsızız. Çıkarlarımıza uyuyorsa hepimiz hırsızla işbirliği yapıyoruz. Kısacası hepimiz ahlaksızısız.
@omerhaberveren
@omerhaberveren 9 ай бұрын
Hocam bir sonraki video da üniversitede kendi bölümünden yeni mezun olanların kaçı kendi mesleğini icra ediyor istatistiği gelsin çok garip sonuçlar ortaya çıkacak. Hep katma değer, katma değer diyoruz ya işsiz olan 3 milyon 400 bin gencin yanına bunları da ekleyin. Potansiyel iş gücünün niteliksizliğini göreceksiniz. Eğer gerçekten işsizlikten bahsediyorsak bu arkadaşlar da işsiz :)
@cokguclukadın
@cokguclukadın 9 ай бұрын
ülkede yanlış giden şeyleri düzeltmeye ve insanları bilinçlendirmeye çalışıyosunuz. bunları yapmasanız çoktan profesör olmuştunuz ama siz doğru olanı yapmayı seçiyorsunuz. gerçekten size ve ekibinize çok saygı duyuyoruz iyi ki varsınız hocam.
@CuteCatsofIstanbul
@CuteCatsofIstanbul 9 ай бұрын
Annem Hollandalı. 50 senedir Türkiye'de yaşıyor, vergi ödüyor. Eğer bir kaç sene önce süresiz ikâmet izni verilmeseydi, sadece o işlemlerden kurtulmak için Hollanda'ya geri dönecek hale gelmiştik. İşlemler öncesinde sadece stresinden annem hastanelik bile olmuştu. Bu kadar sinir bozucu uyku yok edici insanı delirten stres olamaz. Bu kadar insanı delirtecek bir yer olamaz. Bu kadar belirsizlik, bilgi paylamışı yapılmayan bir yer olamaz. En az 10 kez gitmen gerekiyor, yarısında olayı anlamadan 2-3 saat sonra dışarı çıkıyorsun. Sizin eşiniz için de, akıl sağlığınız için, süresiz ikamet diliyorum.
@maximopolpo4037
@maximopolpo4037 8 ай бұрын
Suriyeli olsan 5 dk da alırdı 😂
@Derya90530
@Derya90530 8 ай бұрын
Öyle bir ülke de, neden hala yaşamak istiyorsunuz? Annenizin ülkesi Hollanda mis gibi bir ülke.
@Hayatcokgarip34
@Hayatcokgarip34 9 ай бұрын
Arkadaşlar lütfen bu sözümü iyi dinleyin. Okuma devri bitmiştir... Artık lise bile okumayın... Girin bir ustanın yanında meslek öğrenin, herhangi bir konuda usta olun. bugün sadece bir döner ustası en az 35000 tl para alır. Kombi tamirini öğrenin, günde iki işe gitseniz en az 2000 tl kazanırsınız. Çok örnek verebilirim ama uzatmaya gerek yok akıllı çocuklarsiniz anladınız.
@guliiozkyyy9898
@guliiozkyyy9898 9 ай бұрын
Zaten yanlış her yere üniversite açmakla başladı. Gerçek hayatta bir karşılığı olmayan bölümleri okuduk. Halbuki gerçekten kafası çalışan insanları iyi eğitsek geri kalanları meslek sahibi yapıp üretime katsaydık çok farklı olurdu. Herkes memur olup masa başında para kazanayım dedi bende dahil keşke diyorum bir meslek edinseymişim. 31 yaşındayım çocuklarım var kendimce ingilizce öğrenmeye çalışıyorum belki işime yarar 😐
@ibrahimozkan9303
@ibrahimozkan9303 8 ай бұрын
Ee herkes usta oldu, bu kadar ustanın değeri kalır mı? Gider asgarî ücretle çalışır. Bir zamanlar mühendislik tıpla yarışıyordu. Artık barajı geçeni alıyorlar değeri kalmadı. Bence sen bunu bir düşün
@Öksüzbırakan42
@Öksüzbırakan42 5 ай бұрын
Hayır hayatımın bu kadar kötü olmasını istemiyom ya
@Hayatcokgarip34
@Hayatcokgarip34 5 ай бұрын
@@Öksüzbırakan42 kötü derken??? Sen ne olmasını isterdin büyüyünce ceo olma hayaliyle yaşayan ergen kardeşim?
@Öksüzbırakan42
@Öksüzbırakan42 5 ай бұрын
@@Hayatcokgarip34 evet niye olamayız insanlar duvar ustası olmak için dünyaya gelmedi 15 yaşında gidip çırakmı olcam?
@gurbetbenimicimde
@gurbetbenimicimde 9 ай бұрын
Türkiye'de bu eğitim denen şey benim hayatımı mahvetti.
@Jack-e9u6b
@Jack-e9u6b 8 ай бұрын
Neden?
@mastercoban
@mastercoban 8 ай бұрын
Sebep ?
@flower-nk3ul
@flower-nk3ul 4 ай бұрын
Türkiyede eğitim denen bir şey yok zaten nedeni bu eğitim sistemi yapboz misali çocuk oyuncağı gibi niteliği yok okusan dert okumasan ayrı dert ama şuan tekrar seçme şansım olsa okumamayı seçerdim okuyup işsiz olmaktansa iyidir
@yusuf2263-y2m
@yusuf2263-y2m Ай бұрын
Ppdeki krista cok iyi olmuş 😂
@CanAga-wo4cj
@CanAga-wo4cj 9 ай бұрын
Ben bir devlet üniversitesinde doktora yapıyorum. Bununla birlikte anneme bakmak durumunda olduğum için özel sektörde çalışıyorum yani ev geçindiriyorum. O kadar çok zorlanıyorum ki yeterliliği uykusuz gecelerle geçtim. Defalarca yetkililere burs talebinde bulundum. Projelerim var gerçekleştirmek için bana burs sağlayın dedim. Hiçbir yerden ne ses ne seda var... Yazmak istediğim, araştırmak, okumak istediğim o kadar çok şey var ki hiçbirini yapamıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Kadro deseniz saçma sapan nedenlerle eleniyorum. Bir hak iddia edemiyorum... Kısaca ruhum sıkılıyor. Yapmak istediklerimle yapamadıklarım arasında öncelikle psikolojik sonra ekonomik olarak arada kalıyorum.
@DuhannK
@DuhannK 9 ай бұрын
13:10 Üniversite hocam bundan yıllar önce "40 kişilik bilgisayar müh. kontenjanı fazla olduğu için derslerde bireysel olarak fazla ilgilenemiyoruz, kentenjanı 30 yapalım" diye mailler atılmış ama YÖK o yıl kontenjanı 80 çıkarmış..
@battalyildirim5926
@battalyildirim5926 9 ай бұрын
Ben çürümedim ve çürümeden terkettim. Ne bir adam soktum bir işim için nede torpil kabul ettim. Burada kalırsam bunlara benzemek zorunda kalacağımı farkettiğim gün gittim.
@kirbacilpezo
@kirbacilpezo 9 ай бұрын
Ya canım sıkkın mahvettiler bizi. İnşaat mühendisiyim bir sene geçeli gündüzlü şantiyelerde süründüm en son stress ve sağlık problemlerinden delirip işi bıraktım. Bıraktığımda da insanlar nasıl işi bırakırsın diye üstüme geldi. Şimdi yurt dışına başvuruyorum dönüşler olumsuz, Türkiye’de asgari ücretin bi tık üstü şantiyeyi sana bırakıyorlar her şeyiyle uğraşıyorsun. Ne yapalım abi ne yapalım gelecek bırakmadınız bize bir şey kuramıyoruz para birikmiyor. Aile evine geri döndüm sıkıştım kaldım böyle.
@maketurkiyegreatagain
@maketurkiyegreatagain 9 ай бұрын
Ben de inşaat mühendisiyim. Yurtdışı için vize reddi aldım.Türkiye'de de kesinlikle imza sorumluluğun olduğu bir iş olarak asgari ücret veriyorlar. Her gün çalışmayı geçtim, orası normal oldu zaten de, hayır bu böyle olmaz diyemeyeceğin patronun yanında asgari ücret alma fikri kanıma dokunuyor. Mühendis olarak o binaların içinde birisi ölse beni alacaklar. Ama karışamıyorsun da, hayır bu bu şekilde yapılmaz diye. Hem yetkin yok hem sorumluluğun var hem de bütün işlerin peşinde koşturan sensin.
@maketurkiyegreatagain
@maketurkiyegreatagain 9 ай бұрын
Ben de aile evine döndüm ne kadar da benzer bir hikaye. Babannem bana keşke hoca olsaydın şimdiye altına arabanı almıştın diyor ciddi ciddi. Babam keşke hemşire olsaydın atanmıştın, annem de mühendislik de kötü bir meslek değil diyo. Kafayı yicem. düştüğümüz duruma bak.
@yusuftemelli
@yusuftemelli 9 ай бұрын
Bir tek sen değil çoğumuz bu şekildeyiz o aklının ucundaki şeyi unut. Halledicez, geçecek ama bireysel kalmaya devam edersek bu zulüm uzayacak.
@muhammetsuncak
@muhammetsuncak 9 ай бұрын
ah ulan ah öyle pişmanım ki inşaat okuduğuma öyle iğreniyorum ki bu meslekten ellerim kırılaydı da yazmasaydım bu bölümü ne liyakat diye yutturdukları kpss denilen zırvalığa çalışabiliyorum ne yüksek lisansıma çalışasım geliyor ne de özele girip sorumluluk alasım geliyor yaşadıklarımdan sonra kaldık arafta gördümlerimden sonra hep bu ülkenin insanına Allahın gazabı üzerinize olsun dedim ve bu ramazan günü yine aynı duayı tekrar ediyorum sirkten farksız ahlaksız bir toplum
@kirbacilpezo
@kirbacilpezo 9 ай бұрын
Çevremdeki mühendisler de hep bu şekilde düşünüyor. Herkes umutsuz, vazgeçmiş. Aynı dönem arkadaşlarımın hepsi işi bıraktı. Hadi bi kaç sene sürüneyim desen bakıyorsun kıdemli mühendislere onlar da gelecek vadetmiyor. Halbuki öyle de hevesle başlamıştım işe sanki kendi işim gibi sahiplenmiştim şantiyeyi 12’lere kadar duruyordum. Yeri gelirdi adam eksiği olunca amelelik işleri bile yaptım. Ne aldım? Asgari ücret. Ne ek mesai ücreti ne bişey. Projeyi teslim edince dağın başına göndermek istediler zaten kafam atmıştı artık bıraktım gittim. Bi arkadaşım günde 12 saat 7 gün çalışıyordu 2 ay dayanabildi. Trade yaparken kazandığın bir şey olmalı. Gençliğimi şantiyelerde yiyeceğim ne para kazanacağım ne sosyal hayatım olacak ne işten tatmin olacağım. Sonra iş beğenmedik.
@srdrhmyt
@srdrhmyt 9 ай бұрын
İbni Sinan’nın bir sözü var: Bilim ve sanat, itibar görmediği toplumları terkeder.
@Zyzba147
@Zyzba147 9 ай бұрын
Hocam siz demiyor muydunuz, “fakirsin ve kaybedeceksin” diye. Maalesef kaybettikçe fakirleşiyor, fakirleştikçe kaybediyoruz…
@hacerkalayc7431
@hacerkalayc7431 9 ай бұрын
Aynı zamanda istatiksel olarak fakirleştikçe aptallaşıyoruz da. Bu bir çok etmene bağlı tabi ama doğru düzgün besin alamama en büyük sebeplerden biri bence. Ve maalesef bu o kadar kolay düzelecek bir şey değil.
@ceren802
@ceren802 9 ай бұрын
​@@hacerkalayc7431onun içinde eğitimin köylerde başlaması gerekiyor
@hakanciris1
@hakanciris1 9 ай бұрын
Yazacak çok şey var ama benden önce yazan yazmış. Kısaca özetlemek gerekirse, bu ülke kendini geliştirmiş insanlar için tam bir cehennem.
@Ihmami
@Ihmami 9 ай бұрын
İSYAN EDELİM , İSTANBULDA TRAFİK KAPATALIM , SOKAKLARDA AHŞAP PALET YAKALIM , 21.YY TÜRKİYE DEVRİMİ YAPALIM , inanın bana bunu yapan insanların ülkesi özendiğimiz ülkeler...
@mustafakara2894
@mustafakara2894 9 ай бұрын
Bunları yapanlara yıllarca Vatan haini dendi bu ülkede. Onlarda uçaklara binip gittiler.
@jajajajajajadkdk
@jajajajajajadkdk 9 ай бұрын
Çalış tırk
@turanyldz4091
@turanyldz4091 8 ай бұрын
İsyan etme is ara bul adam gibi calis
@Ihmami
@Ihmami 8 ай бұрын
@@turanyldz4091 tamam knaka oğuz boylarında hergün gözünün aldığınca büyüklükteki çayırlarda at koştururken edindiğimiz genlerimiz ve güçlünün güçsüzü ezdiği bu dünyada (israil- gazze, doğu türkistan-çin ...) göz yaşı döken insanların olduğunu bile bile kendimizi geliştirip büyütmek adına isyan edip torpille başkan olmuş aptal heriflerin ülkeyi hergün batırıp bırak güçsüze yerdim edebilecek kadar güçlenmeyi o hallere düşecek kadar güçsüzleşmemize göz yumalım. Bunun yerine her sabah saat 8 deki işime gitmek için sabah 5 te otobüste ayakta amcanın yarra götüme deyerken 3 saat yolculuk yaparak hergün zam gelen ekmeği hergün alabilmek için çalışayım. Tamam kanka böyle yapalım biz elde avuçta olanla yetinelim ki yetinmeyenler bütün kaynaklarını sonuna kadar kullanıp üstüne bide elde avuçta olanla yetinenlerin doğal zenginliklerini çalarak gücüne güç katarken biz hala dolar acaba bu gün ne kadar oldu ya diye hesaplamaya devam edelim. Tamam kanka biz öyle yapalım. Zaten çalışmak dediğin ekmek kazanmak demektir dimi. Yoksa ilim, bilim sahibi, kitap okuyan, dünyanın çirkinliğini gün yüzüne serecek kadar kendini geliştirmiş insanlar isyan edilmesi gerektiğini düşündüğü zaman çalışması gerekir. Tabi ya 18 saat kitap okumuyo zaten bu adamlar 18 saat 31 çektiği için çalışması lazım evet haklısın
@ertugruly.35
@ertugruly.35 8 ай бұрын
Trafikte hastası olan, işine gücüne gitmeye çalışan masum insanlarında hakkına gireceksin yani. İşte ülke ne ki vatandaşı ne olsun. İmam osurursa cemaat misali.
@gramnd089
@gramnd089 9 ай бұрын
Çok yalnız hissediyoruz hocam. İyi ki varsınız
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Yalnız değilsiniz hocam, gelecek sizsiniz zaten
@gramnd089
@gramnd089 9 ай бұрын
@@AkademikLink Teşekkürler hocam da hiç öyle hissetmiyoruz.
@yusufcnar3804
@yusufcnar3804 9 ай бұрын
Hocam boş kalan kontenjanlar Afrika'dan gelenlerle dolduruluyormuş. Karabük Üniversitesi'nde 15 bin Afrikalı varmış. Bazı mühendislik bölümlerinde öğrencilerin %95 i Afrikalı deniyor. Bu adamların çoğu da geri gitmez zaten. Ülke de 20 yıl sonra azınlık durumuna düşeriz. Daha ne kadar kötü olabiliriz derken, sürekli daha kötü durumlarla karşılaşıyoruz.
@Papatya-l1i
@Papatya-l1i 9 ай бұрын
Virusu mikrobuda ayrı dert
@IsmailOzkan-ff2ph
@IsmailOzkan-ff2ph 8 ай бұрын
Boş kalan bir sürü kontenjan var ve dolmuyor neden çünkü torpil yok adam yok bakmadan direkt eliyorlar beni eledikleri gibi her şeyi yaptım geçtim ama elediler sırf tanıdığım yok diye
@senachan8277
@senachan8277 8 ай бұрын
Kimse bu konu hakkında konuşmuyor bile ülke sessiz işgal altında.
@gyldz4829
@gyldz4829 8 ай бұрын
Bir kamu kurumunda avukatım. 3 kişinin yapması gereken işi tek başımıza yapıyoruz. Hemen aynı katta aynı maaşı alıp, akşama kadar boş boş oturanlar var. (Avukat değiller) Bu boş oturan 5 kişinin işini 2 kişi çok rahat yapar. Bahsettiğiniz gizli işsiz kadar, iş yükü altında ezilen de çok fazla. Kamuda yeniden yapılanma şart ki ne şart.
@kangal9969
@kangal9969 9 ай бұрын
2023 kpss sınavında derece yaptım ama halen atama yapılmadı, ya atanamazsam diyerek halen ders çalışıyorum. 3.4 milyon gençten biriyim. Oysa zamanında açıklansaydı şu an ya çalışıyordum, ya askerlik görevimi yapıyordum. Mahvettiler bizi.
@Kmyk32
@Kmyk32 9 ай бұрын
Bende bu sene giricem mülakat kalkmadı diye kendimi veremiyorum derse şimdi bide Mehmet Şimşek emeklilerin dışında işci aldırmıyacqğız dedi moral bozuldu bıraktım zaten normalde 300-350 atama yapılıyor benim bölümümden şimdi nolur bilmem bide formasyon alanqlrla sınava girecek kişi 15 bin
@kangal9969
@kangal9969 9 ай бұрын
@@Kmyk32 Ben geçen yıl rahat kafayla çalıştım, 1 kişi alırlarsa 1. olur yine girerim dedim ama mülakat olursa 1. olmanın da bir anlamı yok.
@Kmyk32
@Kmyk32 9 ай бұрын
@@kangal9969 bak kesinlikle kötü değilim çalışmadan girsem alanda yine büyük oynarım ama 2-3 sene önce benim bölümümden 1. Olan insan mülakatta elendi bunun üstüne ne diyebilirim
@gurbetbenimicimde
@gurbetbenimicimde 9 ай бұрын
@@Kmyk32 Aynı durumdayız. Ben de bu sene sınava gireceğim fakat çalışma hevesi kalmadı. Aile zoru olmasa kpss çalışmayı bırakır doğru düzgün bir işe girerdim.
@Kmyk32
@Kmyk32 9 ай бұрын
@@gurbetbenimicimde kendimi veremediğim için sınavda sorun olucak konular çok ağır zaten ben küçük yerde yaşıyorum iş imkanı yok mecburum ben o yüzden başka bı şehre gitsem verecekleri en baba 20 bin 10 bin kiraya vermem gerek zaten 1+1 ev için değmez
@cihantay5
@cihantay5 9 ай бұрын
Araya hiç adam sokmadan 3 sene iş aramayı deneyen, yaklaşık 2000 yere cv gönderip 20 yüzyüze, 2 tane telefonla mülakata giren ve diplomasıyla tamamen alakasız işlere yönlendirilen biri iş aramaya hangi motivasyonla devam etsin ? Baksan sanayisinde sabah saatlerinde madem o kadar problem dillendirdiniz ben de bir ekleme yapmak isterim: Sistemsel sorunların yanında bireysel sorunlar da var. Çok düşük ücretleri kabul eden yeni mezunlar, iş tanımı olmadan çalışan mühendisler, öğretmenler, avukatlar. Çalışmayı kutsallaştırıp hakkının peşinde koşmayan insanlar... Bu liste böyle uzar gider.
@cemalbuz4319
@cemalbuz4319 8 ай бұрын
Tam özetlediğiniz gibi 👍
@FURKANB-_-
@FURKANB-_- 8 ай бұрын
Bende senin gibiydim cihan hocam baktım olmuyor mallesef düşük ücret uzun çalışma saatleri olan bi işegirmek zorunda kaldim
@Emir-Değercan
@Emir-Değercan 8 ай бұрын
Ağzınıza sağlık bu ülkede ahlak yok. Avukata mühendise asgari ücret önerebiliyorlar
@mastercoban
@mastercoban 8 ай бұрын
Yaklaşık 2000. İş yerinden red aldiysan kardeşim:) sorun sende demektir . Kisa ve net .
@cihantay5
@cihantay5 8 ай бұрын
@@mastercoban sen okudugunu da anlamiyorsun.
@furquoise526
@furquoise526 9 ай бұрын
Hocam bu torpil kafası nasıl gelişiyor hiç bilmiyorum ama gerçekten çocukluktan beri gelişen bir şey. İmamhatipte benim ''dine uygun olmayan'' yaşantımı yargılayacak haddi bulan insanlar her gün kantin sırasında arkadaşlarına ''beni önüne alsana'' deyip bir sürü insanın hakkına giriyorlar. Engel olmaya çalıştığım zaman da sanki gıcık olan benmişim tip tip bakıyorlar :)
@emrestotheemresto9770
@emrestotheemresto9770 9 ай бұрын
Türkiye'de orta sınıfı, ya da ortalamanın refahını düşünen bir kuruluş, parti yok. Herkes edebiyat yapıyor
@hacerkalayc7431
@hacerkalayc7431 9 ай бұрын
Hocam orta sınıf kalmadı ki. Eskiden normal gelirli diyebiliyordum ama şuan cidden diyemiyorum. Sadece mutfak masrafı maaşı, fatura derken maaşın yarışı gidiyor resmen. Eskiden insanlar ayda bir kıyafet alırdı bir iki parça Şimdi üç dört ayda bir kıyafet anca alınıyor Hani bu bahsettiklerim lüksde değil. Normal denilen aile de Avrupa standartlarında evi arabası olan kişi hocam. Onu gecelim ben sadece görünce a şunu alabilirim sanki diyen kişiye normal gelirli diyeceğim artık resmen. Para hesabı yapmadan aç kalcaz diye hiç bir şey alınmıyor
@maketurkiyegreatagain
@maketurkiyegreatagain 9 ай бұрын
bu sistemde liyakat diye yola çıkan siyasetçinin de bir kazancı olmuyor ki ./
@yusuftemelli
@yusuftemelli 9 ай бұрын
Sürekli herkes eleştiri yapıp birilerinin bir şey yapmasini bekliyor. 2 hafta önce başıma gelen olay, masada herkes ülkeyi eleştiriyor 6-7 kişi varız dedim ki "hiçbiriniz siyasi bı olusumun içinde yer aldınız mı?" Bakın 1 kişi bile somut bir hareket göstermemiş özellikle öğretmen kesmi sadece tabiri caizse ağlıyor meb'i twitterla alt etmeye çalışıyor demagoji yapıyor. Kimse hakkını gidip alma peşinde değil herkes bı Atatürk bekliyor. Bekleyelim bakalım
@Similasyon..
@Similasyon.. 8 ай бұрын
Orta sınıf esnaf boktan donerci dükkanı tüm giderini çıkarınca kira fatura personel maaşı temiz 400 bin koyuyor cebe aylık
@08beyto66
@08beyto66 2 ай бұрын
Orta sınıf yokki reis babam binbaşı yoksulluk sınırı maaşıyla geçiniyoruz yurt dışında hatrisayilir derece zengin insanlar özellikle askeriyede bu mertebedeki adamlar %10 içinde ama ülkemizde %60 içinde olduğumuzdan bile şüpheliyim
@RoadRunner_POV
@RoadRunner_POV 9 ай бұрын
hocam, şu hayatta öğrendiğim birşeyi paylaşayım; beklentiye girmezsem hayal kırıklığı yaşamam. Türkiye şu an dünyadaki en acımasız ekonomik savaşlarından birinde kaybeden tarafta. belki 40 yıldır zemini hazırlanıp sürdürülen bir savaş.
@halilcekic6698
@halilcekic6698 9 ай бұрын
Türkiye ekonomik savaştan değil,ahlaksizliktan ve beceriksizlikten muzdarip
@mehmet.gunduz
@mehmet.gunduz 8 ай бұрын
Arkaplan o kadar zekice seçilmiş ki tebrik ediyorum gerçekten. Videoda anlatılanları arkaplan bağırıyor resmen.
@mustafaunalm
@mustafaunalm 9 ай бұрын
Hızla yaşlanan bir ülkenin özellikle bu kadar gencin çalışmasına çok ihtiyacı var.
@E.T-Egitim
@E.T-Egitim 9 ай бұрын
Emeklilerden sıra gelirse çalışırız :), Ülkede herkes zor durumda resmen.
@orhanoz2749
@orhanoz2749 9 ай бұрын
Kiralık bir dairem var. 13 yıl daha kredisini ödeyeceğim. Kiracım zengin birisi. Evi kiralarken, ben parayı ticarette değerlendiririm. O yüzden istediğim yerde kirada oturmayı tercih ediyorum dedi. Kirayı da hükümetimizin kararlarına saygılı olmayız diyerek %25 arttırdı. Şu an muhitteki kiranın yarısı kadar kiraya oturuyor. Ve ben bu evin gelir vergisini ödeyebilmek için işimi gücümü bırakıp vergi dairesine gidiyorum. Benim gibiler bunu yaparken 1000 tane evi olan Turgut Altınok'un vergi vermedigi söyleniyor. Yalanlama da yapılmadı. Utanmasını, hukuk karşısında hesap vermesini beklerken, pişkin pişkin mal da mülkte Allah'ın diyor. Bunlar servet bana atadan kaldı diyor. Bize de cumalarda sabret, şükret, kanaat et diyorlar. Valla dinden, insanlardan soğudum. Allah'ın adaletini bu dünyada da görmek istiyorum.
@seckinyildirim06
@seckinyildirim06 9 ай бұрын
İyice saçmalamışsın. Anadan babadan kaldıysa ne yapsin. Çöpe mi atsin. Sen olsan ne yapardın? İdeolojik kör olmamak lazım. Not: Bilgi yanlış. 1000 değil 5000 tane evi varmış.
@yigitbulut4972
@yigitbulut4972 9 ай бұрын
Söylediği gibi (ki yalan söylediğini itiraf etti) 600 dairesi olsa ortalama 5 milyondan toplam 3 milyar eder. Bu adam babadan kalma milyarder ve ülkenin sayılı zenginlerindendi önceden öyle mi? Hahaha 🤣😂
@ibrahimuzun9546
@ibrahimuzun9546 9 ай бұрын
İslam ve din bir sis gibidir çöktüğü şeyi kurutur AKP'nin iğrenç yüzü bu din üzerinden insanları uyutmak.
@Similasyon..
@Similasyon.. 8 ай бұрын
Fakirler ve matematik bilmeyenler ev alır 3 milyona şu an banka 150 bin TL faiz veriyor 3 milyonluk evin kirası 10.bin 😅
@metehanulusay7080
@metehanulusay7080 8 ай бұрын
Zaten olsa ohhho emin ol Zeus daha gerçek, bi aalah düşün Ortadoğu yokoluyor batı tarafı her ne hikmetse ne kadar güzel şey varsa onlarda torpile bak sen allaha bak sen, bide utanmadan cehennemde yakacakmış yaw din ve tanrılar insanları cahilleştirip şükürcü beyinsiz yapan sistem desem, çünkü bakıyorumda allah dedikleri yaratıcı kabul ettikleri ne ise işi gücü müslüman kızın saçı bel altı kısmı, yaw benim yıllarca hakkım yendi olmadı bişey artık hani nerde o şahsiyet geçiniz kardeşim gözünüzü açın allah mallah yok olsaydı kıyamet kopması gerekirdi
@MuratDURGUN
@MuratDURGUN 9 ай бұрын
Çok derin konu, artık lise bittiğinde iş bulurum değil, üniversite giderim bulurum da geçti, yüksek lisans yaparım iş bulurum da geçti böyle böyle devam ediyoruz. Ülke de maalesef statü çok seviyoruz çünkü üst ırka geçiş ama "Gavur" dediğimiz kart vizitine sadece isim ve soyisim yazar, bizler ise 3 üniversite,10 sertifika,....... devam eder.
@asikobra
@asikobra 6 ай бұрын
Müslüman ülkelerden bir bok olmaz,
@reyhannators
@reyhannators 9 ай бұрын
25 yaşındayım. Yaklaşık 1,5 yıldır iş hayatında aktif olarak çabalıyorum. Ailemle yaşadığım bazı sıkıntılar yüzünden evden ayrılma kararı aldım. Yani şu an hem çalışmaya hem ev geçindirmeye hem de yaşamaya çabalıyorum. İki hafta öncesi iş yerimden ayrıldım yeni bir iş aramak için ön görüşmeye gidiyorum. Ve ailemden ayrı yaşadığımı paylaştığım birkaç iş yerinde davranışlar değişmeye başladı. Ön görüşmedeki kişilerin erkek olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Şu an amacım başarılı olmak ve bir yerlere gelmek. Üniversitelerin bana bir şey katmayacağını anladığın için sahaya atılıp kendimi bu şekilde geliştirmek istedim. Çalıştığım sektörde gereken eğitimleri alabilmek adına da bir yandan araştırmalarıma devam ediyorum. Bizim insanımızın içi kokuşmuş. Maddiyat ekonomi eğitim falan diyoruz ya hep bizim insanımız ahlaksız. bu ahlaksızlığı ortadan kaldırmadı hiçbir şey başaramayız
@TimuRleNGFcKraL
@TimuRleNGFcKraL 9 ай бұрын
bizim insanımızla alakası ne sen insanlardan nefret etmişin, bu ülkeyle alakalı sorun değil insan bu
@arzz08
@arzz08 9 ай бұрын
Ailemle yaşıyorum de genel bilgi vermek zorunda değilsin özel hayatın hakkında. Keşke böyle olmasaydı ama burası Türkiye dedirten bir olay maalesef
@TimuRleNGFcKraL
@TimuRleNGFcKraL 9 ай бұрын
dış ülkeleri görmemiş bebelersiniz @@arzz08
@yldrm4179
@yldrm4179 9 ай бұрын
Ön görüşmeyi yapan personelin cinsiyetini neden vurguladın? onu anlayamadım
@Cyberdyne33
@Cyberdyne33 9 ай бұрын
Erkeksiz ve ortamsiz kendi kendine kazanmak istiyorsan bana ulaş..
@AslDogan-sh9sj
@AslDogan-sh9sj 9 ай бұрын
Ya gerçekten videoları bi yere kadar izliyorum sonra kapatasım geliyor. Psikolojim kaldırmıyor artık sinirlerim bozuluyor.
@Bozkurt9033
@Bozkurt9033 9 ай бұрын
Benim de😢
@busragondelen
@busragondelen 9 ай бұрын
Hocam siz oraya benim gibi yüksek lisans eğitimi alırken işsiz olan on binleri de ekleyin. Zira ben ve çevremde pek çok arkadaşım işsiz olduğumuz için yüksek lisansa yöneldik ailemizden ve kyk kredileri ile destek alarak okuyoruz. Demem o ki yüksek lisans, doktora yaparken işsiz olanları da bu sayıya katmak gerekir. Zira yüksek lisans, doktora gibi ilerlediğimiz alanlar işsiz olduğumuz gerçeğin üzerini örten bir örtü.
@radrsss123
@radrsss123 9 ай бұрын
Liseler tam olarak ne işe yarıyor benim aklım almıyor hocam Anadolu lisesi mezunuyum ne yks sınavına hazırlık yapılıyor nede hayata hazırlıyor tam olarak ne yaşanıyor bu ülkede gerçekten aklım almıyor
@kubrad.
@kubrad. 9 ай бұрын
hocam acikcasi sosyal ortam ihtiyaci giderme disinda yaradigi tek bir konu yok
@radrsss123
@radrsss123 9 ай бұрын
@@kubrad. Ne sosyal ortamı ya embesil embesil insanlar
@mertkadir8925
@mertkadir8925 9 ай бұрын
Meslek lisesi de aynı durum Koca sınıfta 2 kişi normal bir şekilde ders yapılır mı Meslek olduğu için ön yargı nerede serseri geldi hatta geldiği okul meslek lisesi olduğunu yeni öğrenenler çıktı
@NoOne-wt6om
@NoOne-wt6om 9 ай бұрын
​@@kubrad. Hem de asosyalsen hiçbir işe yaramıyor
@aczdvx6766
@aczdvx6766 8 ай бұрын
@@NoOne-wt6om sosyalsen de bir işe yaramıyor. türk liseleri bir prangadan ibaret.
@hmmm5355
@hmmm5355 9 ай бұрын
Videolarınızı sanayi tarzı yerlerde çekmeniz çok anlamlı. Okumanın bir önemi kalmadığını tek çaremizin artık bu tür yerler olduğu iması veriliyor. Böyle ince göndermeler için teşekkürler 😅
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
🥰🥰🥰
@bagvucisx
@bagvucisx 9 ай бұрын
Sanayide de artık şansınız yok taaa Bangladeşten daha ucuz işçi getiriyorlar xd
@kgnaydin
@kgnaydin 8 ай бұрын
Ben 20 yaşında sanayiye başladım, 2 senedir sanayide çalışıyordum fakat maddi yetersizlikten ötürü işten ayrılmak zorunda kaldım ve şu an süpermarkette çalışıyorum. Geç yaşta okumanın manasız olduğunu anladım 2 sene üniversiteye hazırlandım ve kötü bir yer kazandıktan sonra kafayı yedim meslek öğrenmekten başka çarem yok dedim sanayiye başladım. Ve şu an az maaş verdikleri için asgarinin altında ayrılmak zorunda kaldım. Memlekette meslek öğrenmek bile zor… Ne yapacağımı da bilmiyorum…
@orhn7496
@orhn7496 5 ай бұрын
@@kgnaydin Dostum eğer ailen destek olursa bence bir daha dene şansını. Bir kere her şeyinle dene bu hayatı bir kere yaşayacaksın, 2 3 değil. İyi bir yerde kendini iyice geliştirirsen gerçekten yaşın hiçbir önemi yok daha önünde o kadar vakit var ki.
@WiseWood42
@WiseWood42 9 ай бұрын
Hocam yapay zeka dünyada uçuyor, gelecekte bu durumun ülkemize olası etkilerini sizin perspektifinizden bir video ile dinlemek çok iyi olur.
@TerutoGK
@TerutoGK 9 ай бұрын
Dünya da neler olduğuna bak Türkiye'ye 10 yıl sonra falan gelir ona göre hazirlan
@certainezekiel
@certainezekiel 9 ай бұрын
Herkes işsizlik sorununu diplomaların işe yaramazlığı olarak görüyor fakat işsizlik sorunu bundan ibaret değil Tüm ülke İstanbul İzmir yada Antalya'dan ibaret olmadığı için için vasıfsız iş dahi bulunamıyor
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Doğru işim bir de bu yönü var
@canlale5733
@canlale5733 9 ай бұрын
Marketlere başvurdun mu?
@certainezekiel
@certainezekiel 9 ай бұрын
@@canlale5733 hayır tanımadığım biri tarafından ezilmeyi kabul etmem 1 haftaya asgari ücretin altında işe başlıyorum yinede düşündüğünüz için sağolun
@aliihsankaragoz9797
@aliihsankaragoz9797 9 ай бұрын
Hocam siz de bir akademisyen olarak biz gençlerin hangi yoldan ilerlemesi veya neler yapması gerektiğine dair yönlendirme yapan videoların gelmesi daha iyi olur bu sayede hem siz hem biz vatanımızı Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabiliriz
@This-is-Gman
@This-is-Gman 9 ай бұрын
Bir sözelci olarak şunu kesin bir şekilde söyleyebilirim ki Sözelin içi boşaltıldı ve şu an ilk 10k yapmama rağmen adamakıllı bir bölüm bulamadım ve üniversiteyi bıraktım. Şu an çalışıyorum ve Çok daha iyi bir konumdayım.
@blainerawlings4462
@blainerawlings4462 9 ай бұрын
Aynen, sadece okul öncesi ve özel eğitim öğretmenliği var sözelde elde tutulan
@This-is-Gman
@This-is-Gman 9 ай бұрын
Eğer üniversite okumak istiyorsam Tek Seçebileceğim bölüm özel eğitim bölümüydü gittim 2-3 ay baktım ve dedim ki buradaki vasat eğitim ile olmayacağını ve bu bölümün bana göre olmadığını (normal öğretmenliklerden çok daha farklı olan bir bölüm) fark ettiğim anda bıraktım ve şu an çalışıyorum, daha iyi bir konumda olduğumu düşünüyorum
@vitoscaletta2525
@vitoscaletta2525 9 ай бұрын
​@@This-is-GmanNe iş yapıyorsunuz
@serkancirit9791
@serkancirit9791 9 ай бұрын
​@@This-is-Gmanne iş yapiyorsun ?
@07etoo56
@07etoo56 8 ай бұрын
​@@This-is-Gmanözel eğitimin ataması kolay değil mi
@huseyincalskan5696
@huseyincalskan5696 9 ай бұрын
Sadece genç işsiz değil. Mesela benim annem işkur tarafından sözleşmeli çalışıyor. İşkur sağolun 9 ay sözleşme veriyor. 9 ay dolunca tekrar aynı yerde çalışamıyorsun bir başkası gelip o 9 ay çalışıyor. Çünkü millet sırayla çalışsın mantık bu. Bu yüzden o 9 ay çalışan ve sonrasında işsiz kalanlar işsiz sayılmıyor. Çünkü 9 ay çalıştı. Onun yerine alınan da 9 ay çalışacak ve o da işsiz sayılmayacak. Dönüşümlü bir sekilde çalıştırıp işsizliği kağıt üzerinde düşük gösyeriyorlar. Ayrıca ben staj arıyorum. Yok illa bir torpilin olacak yoksa staj bile yok. O dereceye kadar düşmüşüz. 70 kişilik sınıfta 5-6 kişi staj bulabildi. Zorunlu staj olduğundan staj bitmeden diplomada alamıyorsun. Sonra öğrenciler okulu bırakmak zorunda kalıyor. Bırakanlarda ya bir yolunu bulup yurt dışına gidiyorlar. Gidemeyenlerse ya sürünüyor ya da sistem tarafından ezilip kötü yola düşüyorlar. Bu da ülkedeki suç oranını arttırıyor. Kısacası ülke battı ve insanlar battı balık yan gider misali yaşıyorlar
@greyy343
@greyy343 9 ай бұрын
Bölüm ya da üniversite söyleyebilir misiniz merak ettim de?
@huseyincalskan5696
@huseyincalskan5696 9 ай бұрын
@@greyy343 bilgisayar programcılığı. Ne yapacaksın bölümü. Çok merak ettim söyler misiniz konuyla alakasını?
@greyy343
@greyy343 9 ай бұрын
@@huseyincalskan5696 kötü bir niyetim yok. Bölüm seçeceğim. 3 ay sonra. Şuan sınava hazırlanıyorum. Sırf kolay iş bulmak istediğim için mezuna kaldım. Ve zorunlu staj olduğunu bilmiyordum.
@huseyincalskan5696
@huseyincalskan5696 9 ай бұрын
@@greyy343 bazı bölümlerde zorunlu staj oluyor. Bölüm seçerken ilk başta sevebileceğin bölümleri bir kağıda yaz. Bunu belirlemek için internetten bu bölümü okuyanlar ne olarak çalışıyorlar, mesleği/meslekleri ne oluyor diye araştır. Sonra, ben bu işi yapmaktan zevk alırım ya da almam diye kendi kendine sorgula. Bunları yaptıktan sonra o bölümün derslerine internetten bak. O bölümü okumuş insanların çektiği videolara bak. Bunları da kendi kendine sorgula. Bunlar da uygunsa bu sefer bu bölümü okuyanlar nasıl iş buluyor, iş bulma olanakları nasıl, geleceği var mı diye internetten araştır. Tüm bunlar sana uygunsa yaz kağıda. Böyle böyle bölümler hedefleyebilirsin. Tercih zamanında ise bu belirlediğin bölümleri yaz fakat bu sefer de yazmadan önce üniversitelere dikkat et. Mesela istediğin bölüm x üniversitesinde var ve sıralaman yetiyor ama o üniversite o bölüme hiç değer vermiyor, hocaları yetersiz, eğitimi kalitesiz, okul niteliksiz, çevresi kötü veya okulun kendi kötü olabilir. Bunları da internetten araştır. İstediğin bölümü olan ve sıralamanın yeterli olduğu üniversitelerin hepsini araştır ve sana uygun olanları bir kağıda yaz. Tabi eğer şehir dışında okuyacaksan nasıl kalacağını maddi durumunun nasıl olacapını da göz önünde bulundur. Yoksa o üniversite çıkar ve yurt falan da çıkmazsa bu sefer kalacak yer sorunu, veya ailen yerli para göndermezse büyük sorunlar çekebilirsin. Bu da senin hem bir yerde garson, kurye gibi işlerde çalışıp hem okumana da sebep olabilir ve bu durum seni okumaktan ve hayattan soğutabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak tercih zamanında en çok istediğin üniversite ve bölümden başlayarak yaz. İlk 5 sıraya sıralaman tutmuyor ama o kadarda fark yok dediğin veya hayalindeki yerleri yazabilirsin. Ben öyle yapmıştım.
@citizenofsuperpowerindia4453
@citizenofsuperpowerindia4453 8 ай бұрын
​@@huseyincalskan5696Halk Eğitim merkezleri 3 ayda Bilgisayar Programcılığı Kursu veriyor. Özel sektörü hiç saymıyorum bile. Verdikleri Sertifikalar da işe yarıyor Meb onaylı olduğu için. Kısaca sorum şu, neden bilgisayar programcılığı okudun?
@_demirkan_2817
@_demirkan_2817 9 ай бұрын
Hocam sizin gibi kaç insan lazım bu ülkeye , gerçekleri yerinde tespit edip böyle y ze vuracak.Sizin gibi aydın ve özeleştiri yapabilen hocalar lazım bu ülkeye.İyiki varsınız.Başarılarınızın devamını dilerim.
@bilalmemis2766
@bilalmemis2766 8 ай бұрын
Bu saygıdeğer adamın videolarını yaymak lazım. Hocam cesaretin, şeffaflığın ve adamlığın için teşekkür ederiz.
@nara-besk8571
@nara-besk8571 8 ай бұрын
sen bunu anlatırken hocam üniversite stajı için kapı kapı dolaştığım ama tanıdık bulamadığım için naylon staj yaptığım zamanlar geldi gözümün önüne
@sukran4454
@sukran4454 7 ай бұрын
Öğretmenim, 2023 temmuz ağustosta sınava girdim 82 gibi iyi bir puan aldım. 9 aydır atama bekliyorum. Koskoca insanlar televizyonlara çıkıp yok şu zaman açıklayacağız, az kaldı şu gün açıklayacağız minvalinde konuşmalar yapmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Seçim öncesi verilen mülakatsız atama sözleri çoktan unutuldu. Eylül ayında başladığım ücretli öğretmenliği yarıyıl tatilinde bırakıp ikinci dönem atandığım okulda göreve devam edeceğimi sanmıştım. Ben kendi kendime ümitlenmedim koskoca bakan şubatta göreve başlayacaksınız dedi çünkü. Şuan 9 aydır asgari ücretin altında kölelik yapıyorum. Ben itifa etsem yerime her türlü başkasını bulacaklar hatta alakasız bir bölümden ve formasyonsuz önlisans bölümleri bile. Bir de ben neden başka bir meslek yapmak zorunda kalayım ki ben bunu yapmak için 5 yıl okumadım mı? Mülakat olma ihtimaline karşı da bilgilerimi taze tutmak ve deneyimimi pekiştirmek için istifa da edemiyorum. Koskoca seneyi beklemekle geçirdik kısaca. Verecekleri atama da 20 bin falandır çok da bi sey beklemiyoruz artık. Eden ettiğini bulsun
@sukran4454
@sukran4454 5 ай бұрын
@@koydaki_kiz dkab branşım. 1600 kisi alınacak.. aylar önce tahmin ettigim gibi toplam 20 bin öğretmen alinacak. Kontenjandayım ama hakkım yenmezse atanacağım
@sukran4454
@sukran4454 5 ай бұрын
@@samsung2637ur bu yıl çok üzücü kontenjanlar verildi :( nankör gibi görünmek istemiyorum ama bizim branş kötünün iyisi malesef iyi değil. Herkese haksızlık yapıldı bu yıl matematik vs onlara da cok üzüldük. Allah güzel kapılar açsın ne diyelim :(
@mehmetgulener5525
@mehmetgulener5525 8 ай бұрын
7. dakikada benim çalıştığım kamu kurumunu(Hastane) anlattınız sandım.serviste 40 kişiyiz. aktif çalışan 20 civarı...gerisi???
@yasinsulhan7066
@yasinsulhan7066 9 ай бұрын
Bu teknokentlerde 4 5 tane iş görüşmesi fırsatım olmuştu. Hepsinde de teknik mülakat olumlu geçmesine rağmen, bu mülakatların formalite icabı olduğunu fark ettim. Zaten kendi tanıdıklarını alıyorlar. Bahane ise Ankara'ya nasıl taşınacaksın gibi eften püften sebeplerle elemeleri.
@derydemirtas
@derydemirtas 8 ай бұрын
24 yaşındayım mezun olalı 2 sene oldu Sosyoloji okudum okurken almam gereken tüm seminerleri tüm ek eğitimleri aldım yetmedi ikinci üniversite okudum halk eğitim kursları ,danışmanlık,dil kursları akla gelebilecek tüm kurslara gittim.Aynı anda tez yazarken 3 eğitimi birlikte yürütüp kpssye hazırlandım. Benimle aynı sınıfta okuyan aklı fikri gezmekte olan dersler umrunda olmayan pek çok arkadaşım işe girdi ve rahat şekilde çalışıyor ben ise başvurduğum hiçbir yerden dönüş alamıyorum.Üstelik belediye kadrolarına giren insanlar bunlar. Bunca hak yenen adaletsizlik olan ülkede yaşamaktan çok yoruldum ,ki en pollyana olan ülkem için en ücra köşelerde çalışmak insanlara hizmet etmek isteyen biriyken bu hale geldim.Buna sebep olan kimseye hakkımı helal etmiyorum hakettiğim şey akşama kadar evde oturup ev işi yapmak değildi ama kendimden vazgeçtim sadece uyuyorum . piyano çalmak istiyorum kitap yazmak istiyorum spora gitmek istiyorum ama hiçbiri için ne motivasyonum var ne de param. Biliyorum ki aynı durumda olan pek çok kaderdaşım var...
@ranadenis
@ranadenis 8 ай бұрын
Ben de sosyoloji düşünüyordum, önerir misiniz diye sorcaktım fakat tüm yorumu okuduğumfa cevabımı aldim sanırım :)
@derydemirtas
@derydemirtas 8 ай бұрын
@@ranadenis bu soruyu bu ülke harici sorsan tüm içtenliğimle kesinlikle okumalısın derdim ama ne yazık ki bu ülkede sosyal bilimlere sosyolojiye psikolojiye değer sıfır, yurtdışı planın var ise sosyologları havada kapıyorlar :)
@S.mert7
@S.mert7 8 ай бұрын
Merhabalar öncelikle ismim Salih bu sene yks ye girecek bir öğrenciyim üniversite ortamını bilmiyorum ama benim üniversiteden beklentim ilerde ortalama bir maaşla hayatımı idame ettirmek bu devirde üniversite bunu saglayabilirmi, yoksa meslek öğrenmeye mi gideyim fikriniz nedir bu arada hep kendi sorunlarımı dile getirdim sizin içinde üzüldüm en kısa sürede sorunlarınızı çozersiniz inşallah.
@koceroengin2432
@koceroengin2432 8 ай бұрын
@@S.mert7 meslek öğren ya da 2 yıllık bir şey bitir (atama puanı düşük olan) önlisans kpss ile 70le falan atanırsın zaten çok basit bir sınav az buçuk temelin varsa bide 2-3 ay çalışsan yaparsın
@derydemirtas
@derydemirtas 8 ай бұрын
@@S.mert7 çok teşekkür ederim 🤗 maddi açıdan bakmazsak üniversite ortamı kesinlikle görülmesi gereken bir ortam bence, insanın karakterini olgunlaşmasını hayata bakışını pek çok açıdan değiştiriyor değişip gelişiyorsun bu açılardan çok güzel ama maddi olarak bakarsak üniversite okuyup ortalama bir maaş almak yerine şuan bir meslek edinip ortalama maaş almak çok daha akıllıca olur sanırım. Zira üniversite mezunlarını diploması var diye işe almayanları dahi duydu bu kulaklar... Ancak yazılım öğrenmek e ticarete atılmak bunlar hakkında bilgi sahibi olursan çok çok kazanacağına eminim bir göz atmalısın kesinlikle. Başarılar dilerim
@Aykut.Arslan
@Aykut.Arslan 3 ай бұрын
41 yaşında talaşlı imalat sektöründe sanayide kendi işini yapan birisiyim. Bu konuların ne üniversite okumakla ne eğitim sistemiyle pek bir ilgisi yok. Son 15 yılda gencler internet üzerinden para kazanma derdinde. İşe elaman alıyorum meslekten,cnc tezgahından anlamıyor 30 maaş veriyorum yetiştirmek için işi öğretmeye çalışıyorum. Eleman ilk önce tezgahın yanına uzatma kablosu telefon şarj aleti getiriyor. Sonra bakıyorum almış eline telefonu bazı influencer ları izleyip onlara imreniyor ve bizim öğretmeye çalıştığımız işleri küçümseyip bir hafta sonra sessiz sedasız işi bırakıyor. Buyurun sanayileri dolaşın.
@FearlessFrog
@FearlessFrog 3 ай бұрын
Kardeşim, yazdıklarında haklılık payı var ama sanayi ortamını bilen birisi olarak söylüyorum, sanayide çalışmak zordur ve bence bir adam veya kadın farketmez sanayiye 10 yaşında girmez ise, sen ona istersen 100.000 tl maaş ver o yine yapamaz. Olmuyor yani. Belli bir yaştan sonra o ortama ayak uyduramıyorlar. Ve zaten bütün işsiz kesimi sanayiye yerleştirerek istihdam politikası da sağlayamazsın. Bu politikanın kökten değişmesi lazım ama çok zor. İş çığrından çıktı
@vitoscaletta2525
@vitoscaletta2525 3 ай бұрын
Keşke ben de küçük yaşta bir meslek öğrenseymişim diyorum. Yaş oldu 21 şimdi ne yapacağımız tamamen meçhul.
@Akvaryumodasi
@Akvaryumodasi 9 ай бұрын
Hocam iş arıyoruz, yeteneklerimiz de var fakat siyasiler tarafından ya suratımıza kapılar kapanıyor ya da bizi kullanıp sonra tükürüp kenara atıp küstürüyorlar. Kalanımızda torpil bulursa, emmisi dayısı olursa bir yerlere giriyor. Bizler maalesef siyasiler tarafından bilinçli oluşturulmuş işsiz gençler grubuyuz. Şahsen resim heykel sanatçısı ve resim öğretmeniyim (atamadıkları)
@S.mert7
@S.mert7 8 ай бұрын
Merhabalar ismim Salih daha 17 yaşında Bir gençim ve bu yıl yks sınavına gireceğim.Aklımda üniversiteye dair şüpheler var durum ortada şöyle bir yol ayrımına geldim iş hayatına mı atılmalı yım yoksa üniversite ye mi gitmeliyim
@BeyzKucuk
@BeyzKucuk 9 ай бұрын
Üniversitede rektörlükte kısmi zamanlı çalışmış bir öğrenci olarak işini hakkıyla yapan bir kişi dışında gördüğüm bütün memurlar bomboş duruyordu.Özellikle emir gelmediği sürece iş yapmıyorlardı desem abartmış sayılmam.Yaparken de saatlerce söyleniyorlar,kahve içip sohbet ediyorlar,ne yiyeceklerini ne zaman çıkacaklarını düşünüyorlardı ve dediğiniz gibi trendyolda geziyorlardı maalesef.
@sinancetinkaya4180
@sinancetinkaya4180 9 ай бұрын
Hocam özeleştiri yapmanız çok güzel. Akademisyenlerin çoğu slayt okuyup geçiyor. Keşke sizin gibi olsalar.
@irembudak241
@irembudak241 8 ай бұрын
fazla doğru konuşuyorsunuz hocam, umarım başınıza bir şey gelmez
@enesersoy5679
@enesersoy5679 9 ай бұрын
Çok Sağolun Hocam.İyi ki varsınız.700000 HAYIRLI OLSUN.DARISI 1 MİLYONA
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
🙏🙏
@icoh3998
@icoh3998 8 ай бұрын
Gerçekten büyük tecrübe çok değerli nasihatlar , özgür demistas hocamız ve diğer saygıdeğer bilgili uzman insanlarımız gibi keşke icraata dönüştürme gücü bir gün bu kişilere verilse ve topyekûn icraatlara baslansa
@suvaribey3296
@suvaribey3296 9 ай бұрын
itü mezunu uzak yol 2. kaptan olarak, hocam usta desen usta yok bugün çalıştığım şirket 3000 usd maaş ile gemide çalışacak kaynakçı bulamıyor, kaynakçı yok mu var fakat adamın yaptığı kaynak vasatında altı (yani usta değil). Gemide disiplin amiri olarak stajyerler bana bağlı, hocam her gün daha kötü stajyerler geliyor, staj dediğin şey teorik bilgiyi pratiğe döktüğün andır. fakat gelen stajyerlerin teorik bilgisi sıfır seyir kelimesinin s sini bilmiyorlar, anlaşılması için benzetme yapıcım ; adam araba sürme eğitimi almış fakat daha kırmızıda durup yeşilde geçeceğini bilmiyor. ama bunun dersini vermiş, 2 dönem bu dersi almış ve başarılı olmuş. çocuk bilmiyorsa geçirme ya bu kadar basit, o güzelim çocukları bizim elimize bırakıyorlar , biz öğretmen değiliz . belki ben kötü bir insanım stajyere sadece omuzlarımı ovdurtup kahve yaptırıcam , ne olucak bu coçuk şimdi. işçi desen apayrı bir olay, girmiycem hiç GENÇLERE BURDAN TAVSİYEM O HOCALARINIZ KAFASINA VURA VURA DERS ANLATTIRIN ŞİKAYET EDİN , TEPKİ GÖSTERİN NASIL OLSA YOKLAMA ALMIYOR GİTMEYELİM YA DEMEYİN.
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Üzücü gerçekten
@Fatih0614
@Fatih0614 9 ай бұрын
20 yıldır Meslek lisesinde çalışan bir öğretmen olarak size bazı bilgiler vereyim. Okulun en çok tutulan bölümüyüz. En çalışkanlar bize gelir. Gelenlerin not ortalaması 70 ve üstü. Buna rağmen bilgi düzeyi yerlerde. Sınıfta 6x3 işlemini yapabilecek 2-3 kişi zor buluyorsunuz. Sayısal bir bölüm olduğumuz halde bu böyle. 35 kişilik sınıfta amacı bir şeyler öğrenmek olan 1-2 öğrenci bulursak seviniyoruz. Meb öyle bir sınav sistemi getiriyor ki; yazılılardan ortalaması 20-30 olan bile rahatlıkla performans notlarıyla geçebiliyor. Geçen Şubat sorumluluk sınavında telefonu serbest bıraktık. Buna rağmen 5 kişiden 1 tanesi 50 alabildi. 3 gün sonra müdür odasına çağırdı. Bunları geçirelim hocam. Sınavlar sistemi kilitliyor. 5 Günde 80 sınav yapmak zorunda kalıyoruz dedi. O da kendi açısından çaresiz. Siz meb bakanının nasıl rektör olduğunu bir araştırın bakalım. Kokuşmuşluk ne düzeyde görürsünüz. Orta öğretim genel müdürü geldi okula. Öğrencileri burada tutsanız yeter. Başarı beklemeyin dedi. Buraya rezillikleri yazsam yer kalmaz. 80 gün devamsızlık yapan öğrenciye vali tarafından izin yazılıp, mezun edilip, ardından birkaç ay sonra belediye makam otosuyla, belediye başkanı danışmanı sıfatıyla okul ziyareti yaptığını gördüm. Meb ilçe müdürünün belediyede çalışan kamyon şöförünü geçirtmek için müdüre , idarecilere ve bana baskı yaptığını mı yazayım?
@Fatih0614
@Fatih0614 9 ай бұрын
Düzeltmene: kamyon şöförünün oğlu
@Papatya-l1i
@Papatya-l1i 9 ай бұрын
Hocam tek kelime cokkk yazık nasıl hale gelmis egitim sistemi ALLAH yar yardımcınız olsun. Cok trajedi komedi hikayeler var ulkemin en kaliteli vicdanli temiz insanlari hayata küstü ben gibi.Bende 11 yasimdan beri hep polis olmak istedim baska meslek bile dusunmedim gel gorki siyasi cemaat referansim yok diye sozlu mulakat tiyatrosundan elendim vardır bundada bi hayır ne diyeyim.
@HKCRDi
@HKCRDi 7 ай бұрын
Haberleşme Sistemleri mezunuyum, bin yere başvuru yaptım bir tanesi beni işe almadı tecrübem yok diye 😅 severek okuduğum bölümüm hariç bütün alakasız işleri yaptım-yapıyorum. Staj yeri ayrı dert liseden sonra iş bulmak ayrı dert, meslek lisesi okumak artık boş, stajda şanslı olan 10 da 1 kişi mesleğini yaptı, geriye kalan bütün sınıf arkadaşlarım farklı işler yapıyor
@ibrahimarslan2484
@ibrahimarslan2484 9 ай бұрын
Çürümeyi reddederek mücadele etmen çok değerli ve güzel. Mücadelenin bir karşılığı olduğuna emin olabilirsin. Yılmadan devam etmen dileğiyle.HH 👏🏻
@Ramazanrady
@Ramazanrady 9 ай бұрын
Biz bu genclerin yanına üniversite eğitimini çeşitli sebeplerle yarıda birakanlari ekleyelim durum cok kötü ve vahim bircok genç hayallerini ve gençliğini kaybetti yakinda orta yas krizine girecek eli bomboş bir sekilde
@arcteam939
@arcteam939 9 ай бұрын
Orta yas kactan itibaren basliyor ?
@true-dark-mind9681
@true-dark-mind9681 8 ай бұрын
@@arcteam939 30
@orhn7496
@orhn7496 5 ай бұрын
@@arcteam939 benimki 19da basladı bilmiyorum artık
@naciunal1532
@naciunal1532 9 ай бұрын
Ahhh hocam yine çok güzel bir konuya değinmişsiniz. MEB'de 12.yılını çalışan bir Edebiyat ögretmeni olarak söylüyorum Meslek Lisesindeyim şu an ve tam söylediğiniz gibi olay. Kavgacı,sürekli bizi tehdit eden bazı arkadaşlarımıza fiziki şiddet bile uygulayan öğrenciler var. 9-10-11'de sembolik olarak bırakıyoruz ama 12'de lanet olsun şu adam gitsin okuldan da kurtulayım diye 50 verip geçiyoruz. Sistemin bu çocukları zorla okutmaya çalışmasının bedelini öğretmenler zorbalanarak ödüyor maalesef. Biraz serzenişte buluncak olsak sosyal medya hemen 'herkes öğretmen olmamalı' gibi sığ,sahadan bihaber yorumlar yapıyor. En saçması da beğenmiyorsan istifa et lafı! Sen git 45 yaşından sonra meslek değiştir bakalım kolay mı? Çocuğa bir şey desen ertesi gün cimer mesajı ile uyanıyorsun! Sınıfta gördüğün zorbalığa kimse laf etmiyor. Bir de sosyal medya sayesinde artık öğretmenlik mesleğinin nasıl yapılması gerektiğini(!) öğretmenler dışında herkes çok iyi(!) biliyor!!! Daha 2 hafta önce yaşadığım problemi anlatayım"Problemli 11.sinif bir problemli bir öğrenci derste telefon kullanıyor, bir iki defa görmezden geldim anlar belki diye,adam açmış tiktoktan video izliyor, haberim yokmuş gibi o tarafa gittim telefonu hemen cebine soktu,telefon yok dedi tabii hemen, ısrarla istedim aldım,idareye teslim ettim. Tenefüste babası gelmiş müdür yardımcısına yalvarmış,'hocam evde bize bıçak çekiyor ne olur verin' diye. Hoca mecburen vermiş. Siz düşünün nasıl insanlarla uğraştığımızı artık 😋
@nuransengul1439
@nuransengul1439 9 ай бұрын
evde babasına bıçak çeken 😋okulda öğretmenini keser
@ardacetin4538
@ardacetin4538 7 ай бұрын
babası sağlam bir dövse birşeyi kalmaz
@NaimeUyanık-d6i
@NaimeUyanık-d6i 3 ай бұрын
Öğretmenleri bu hale düşürenleri allah bildiği gibi yapsın inşallah.
@arzz08
@arzz08 9 ай бұрын
Hocam bir ev aldim 3 yil oldu hicbir yere bildirim yapmadım. Kira da alıyorum beyanneme vermedim belediyeye de ben bu evi aldim demedim. Bundan önce namuslu insan olarak yasadim herseyi zamaninda odedim baktim kimse odemiyor surejli vergi affi cikiyor. Bende odemiyorum artik aracim var vergilerini odemedim. Bir kere aftan yararlandim. Deprem vergilerinin hesabini vermediler. Enflasyon nedeniyle yeterince vergi alıyor zaten devlet. Bende artik protesto ediyorum Bundan sonra boyle. Arasin bulsunlar vergiyi alsınlar.
@gezyeoku
@gezyeoku 9 ай бұрын
Böyle mesaj yazmayın. IP numaranız kim olduğunu söylüyor. 😊 Vpn kullanın belki işe yarar 😅
@arzz08
@arzz08 9 ай бұрын
Allah'tan başka kimseden korkum yok. Korka korka sonuç ortada. Ben ev sahibi kira beyannamesi vermedi ben bu adama kira ödüyorum diye ihbar ettim İstanbul da bir vergi dairesi cevap bile vermedi sonraki yıl yine ihbar ettim adres degisti başka bir yere tasindi diye oranın vergi dairesine gönderdik diye cevapladılar sonra oraya nedir durum diye e devletten yazdım önce işlem yapıyoruz ihbar ikramiyesi şartları da oluşursa ödeme yapacağız dediler bir daha akıbet sordum. Pişmanlıktan faydalandığı için ikramiye alamayacagimi söylediler. Yani devlet diyor ki vergi kaçırmak serbest ozaman bende neden beyanname vereyim.? Yaşadığım çok şeyler varda ülkenin düzenine dair en önemli kurumlarından biri maliye bu haldeyse paramızı yöneten kurumlarda yasalar dandikse bunu her vatandaş bilmeli diye bu konuyu yazmak istedim.
@arzz08
@arzz08 9 ай бұрын
@@gezyeoku küfür yok hakaret yok o yüzden korkmuyorum. İçim rahat
@gezyeoku
@gezyeoku 9 ай бұрын
@@arzz08 vergi kaçırmak suç. Neyse... Yine de yazma sağa sola derim
@kelami8633
@kelami8633 9 ай бұрын
​@@gezyeokuvergi kaçırmak suçsa önce meclisteki prusbu çocuklarından başlasınlar, çok var...
@ranadenis
@ranadenis 9 ай бұрын
gerçekten o kadar haklısınız ki, üniversite sınavında ya çok iyi bir sıralaman olmalı ya da mezuna kalmalısın çünkü 30bin-80bin aralıgında hayal ettiğin yere veya bölüme yerlesemiyorsun.
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Ne yazık ki, bu sistemde kurtarmak için ya üstün kapasiteli olacaksınız ya da zengin
@ranadenis
@ranadenis 9 ай бұрын
​@@AkademikLink zengin olmadığım kesin hocam,gece gündüz çalışıyoruz
@RenkliDizilerfilmler
@RenkliDizilerfilmler 9 ай бұрын
​@@AkademikLinkbizim Gönlümüz zengin hocam o geçerli değil mi
@zayfall6200
@zayfall6200 9 ай бұрын
@@RenkliDizilerfilmler Gönül zenginliği değil cebinin zenginliği Önemli.
@deryaaydn7361
@deryaaydn7361 9 ай бұрын
@@AkademikLink hocam zengin olmamız imkansiz . Üstün kapasiteli olmak için torpil lazım. Her türlü çıkış yok. Sistemin mağdurlariyiz 😢
@fadimesari7450
@fadimesari7450 9 ай бұрын
Hocam ilköğretim matematik öğretmenliği okudum, şimdi de matematik eğitiminden yüksek lisans yapıyorum. Kredi alıyorum hayata zaten -100 bin ile başladım :( ücretli öğretmenliğe herkes tanıdığını alıyor başvurdum çıkmadı, özel ders veriyordum o da veliyle öğrenciyle derken bir süre sonra zor. Derece yapmam gerekiyor atanmak için hatta belki alım bile olmayacak bu gidişle tekrar sınava girecek belki de insanlar. Stresimden derste çalışamıyorum, defactoda bayram elemanı olarak bari giriyim diye düşünüyorum geldiğimiz hale bak okumuş ameleler olup çıkacağız :(
@gkhn39
@gkhn39 9 ай бұрын
Git kardeşim bayan kuaför ol :-( Ciddiyim deli para kazanırsın en fazla 1 yıl çekersin !!
@ArkWn
@ArkWn 9 ай бұрын
Mesele sadece para degil. Kendisi meslegini icra edemiyor. Bu cok onur kirici bir sey. Kuaförlükten baska da bir cok alternatifler var ama mesele bunca sene oku, meslek sahibi ol, ama bosa gitsin.
@koydaki_kiz
@koydaki_kiz 5 ай бұрын
Bende ilköğretim matematik 2. Sınıfı bitirip dondurdum
@fadimesari7450
@fadimesari7450 5 ай бұрын
@@koydaki_kiz Hocam devam etmeyecek misiniz? Ama özendim şimdi size daha 2. sınıftasınız önünüzde baya zamanınız var yaş büyüdükçe sorunlar artıyor. Size en iyi tavsiyem özel derstense dershane ya da özel okullarda çalışmanız tecrübe kazanırsınız.
@koydaki_kiz
@koydaki_kiz 5 ай бұрын
@@fadimesari7450 @fadimesari7450 ahh hocam ahh yaş küçük değil ki kasımda 23 olacağım.. ben zaten tıp için denedim denedim olmadı bu bölüme girdim hem de iyi bir fakültede de değil tokatta okuyorum ve çok pişmanım.. yaşım kaç olursa olsun tıp için tekrar deneyeceğim.. kahroldum biliyorum çok geç kaldım belki evlenemeyeceğim bile.. ama artık tek derdim ekonomik özgürlüğüm.. babam annem önümden gidince kim besleyip bakacak bana.. intihar etmeyi bile düşünüyorum şaka yapmıyorum.. bence siz daha iyi durumdasınız en azından lisans mezunusunuz.. ben onu da başaramadım.. sınava tekrar gireceğim bakalım ne olacak hiç bilmiyorum ama hayattan ümidi kestim hocam
@thallyme
@thallyme 9 ай бұрын
Bir tasra universitesinin en cok yayin ve arastirma yapan bolumunde ogretim üyesiyim. Maalesef bölümümüz kapali. Ayni fakultedeki bilgisayar muhendisligi bolumunde ise bilgisayar muhendisligi mezunu hocasi olmayan bolumu full ve kontenjanlari yuksek bi de ustune yazilim actilar. Adamlar teknik egitim fakultesi mezunu ya da istatistik matematik vs. mezunu olarak bilgisayar muhendisliginde calisiyorlar. Yani ne hayir gelecek...yok diye bir kurum varsa bunlari denetlemeli izin vermemeli
@theaztech1044
@theaztech1044 9 ай бұрын
Bence basit bir yöntem. Tüm sınıflarda kamera olmalı ve kayıt altına alınmalı. Dersi kim kaynatıyor kim başkasının hakkını gasp ediyor kim saygısızlık yapıyor hepsi görülür. Şikayet esnasında delil olarak kullanılmalı ve cezalarda ağır olmalı.
@FeyatT
@FeyatT 9 ай бұрын
Hocam işine gelmeyen her öğrenci tepki çıkarır bu olaya yoksa alınabilecek bir sürü önlem yaratılabilir. Hoca daha sınav kağıdı nasıl hazırlanır bilmiyor, öğrenciyi nasıl düzelteceksin. Hata kim de şahıslar olarak hepimizde çok şikayetçiyiz ama ne doğru adımlar atıyoruz ne başka bir şey yapıyoruz.
@leylabilgili8175
@leylabilgili8175 9 ай бұрын
Bu dediğin imkansız. Çoğu okulda soyunma odası bile yok. Beden dersi için sınıflarda giyiniyor öğrenciler.
@aksamezanindansonraeveenso1035
@aksamezanindansonraeveenso1035 9 ай бұрын
bir boka yaramaz eğitim sistemi hatalı futbol kadrosu gibi düşünelim bir sürü pozisyon var forvet forvet arkası kanat defans orta saha kaleci - mesela forveti defans da oynatamazsın eğitim bunun tam tersi kiminin matematiğe ilgisi vardır diğer dersleri sevmez kimi fiziği sever kimi farklı dersi bizim eğitim sisteminde tüm dersleri çocuğa dayatıyorlar bir çocuk doktor mu olmak istiyor alakasız dersleri çıkaracaksın ona yoğunlaşacak herkes çocugum masa başı işi olsun diye uğraşıyor doktor mühendis öğretmen cart curt herkes kapağı devlete atma peşinde 2.5 milyon fazla memur var bide onları besliyoruz köpek gibi
@yigitbulut4972
@yigitbulut4972 9 ай бұрын
Yazılımcı olarak neden olmayacağını söyleyeceğim. Dediğin verileri düşük kalitede barındırmak için bile çok yüksek depolama kapasitesi gerekli ve bu depolama için ayrı elektronik odaları olmalı, kaydedilen veriler devlet merkezli binalara internet aracılığıyla aktarılsa bile veya direkt o eğitim kurumlarında fiziksel odalar açılsa bile; bakımlarının düzeni ve sıklığı, sistemlerin ayakta ve güncel tutulması, güvenliği, parça onarımı ve tedariği gibi çeşitli bir sürü masraflar olacak. Bu istihdam imkanı yaratacak ancak bu istihdam imkanını görevini icra edebilecek kapasitede insanlar ile değil torpil ile dolduracaklarından sistemler sürekli sorun verecek ve gereksiz masraf olacak, ki bizim geri kalmış yöneticilerimizin daha bu kadarını akıl edemeyeceğini bile es geçmeyelim teknolojiden korkar onlar. Şu an önerdiğin sistem karakollarda ve diğer devlet dairelerinde aktif ama ilginçtir bir olay olduğunda ve orda arkası sağlam biri varsa o kameralar o gün çalışmayı bırakıveriyor, böyle kolay manipüle edilebilen sistemler varsa ve kötü insanlar istedikleri zaman kontrol edebiliyorlarsa bu zaten gereksiz masraftır bizden çıkar. Bizim ihtiyacımız olan yasaları dikte etmek.
@theaztech1044
@theaztech1044 9 ай бұрын
@@FeyatTİşine gelmeyen öğrenci tepki gösteriyorsa kuralları ihlal ediyorsa disipline verilir gerekirse okuldan atılır bu kadar basit. Kimseyi alttan almak gerekmiyor. Tepki gösterenin işine gelmiyordur zaten onun keyfine göre eğitim hakkı gasp edilemez.
@northernlegolas
@northernlegolas 9 ай бұрын
98de 8 yıllık zorunlu eğitime geçmiş ülkeden bahsediyoruz.
@turplexx233
@turplexx233 9 ай бұрын
Keşke gecmeseydik. Gerek bile yok şimdi 16 ya doğru gidiyoruz ne anlamı var? İssizligi otelemek.
@NaimeUyanık-d6i
@NaimeUyanık-d6i 3 ай бұрын
Bu ülkede eğitim mi var😂
@sedatusta5287
@sedatusta5287 8 ай бұрын
ben arafta işsizim, 2 dil biliyorum, kullanamadığım kara aracı yok. öğretmenlik terkim. jonglorüm, dans biliyorum. üst düzey yemek yapabiliyorum. tiyatro teknik biliyorum. saniyede en az 3 doğru şey yapabilme yeteneğim var. işsizim.
@babiblio4699
@babiblio4699 7 күн бұрын
Hangi iki dili biliyorsun?
@tugbacolak6746
@tugbacolak6746 9 ай бұрын
Bunun ilk sorumlusu her üniversite mezunu iş bulacak diye bir sey yok diyenler
@p.c.336
@p.c.336 8 ай бұрын
Hocam Allah sana nasıl bir kalp vermiş! Eğitimde bizim farkında olmadığımız her türlü pisliği bilmene rağmen, "amaaan bana ne, canları cehenneme!!!" demek yerine, hala kendini yırtıyorsun, içerik üretiyorsun, birilerine ulaşmak veya bir şeyleri düzeltmek için. Çok içten: ALLAH RAZI OLSUN 🤲🤲🤲
@aylinozkrbkrank
@aylinozkrbkrank 9 ай бұрын
Vay be hocam, hiç bu kadar açık ve net anlatanı duymamıştım 👏👏👏👏
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
🙏
@aysekanylmaz6459
@aysekanylmaz6459 9 ай бұрын
Hocam memleketin sizin gibi binlercesine ihtiyacı var. Var olun.
@omerfarukgencturk3703
@omerfarukgencturk3703 9 ай бұрын
hocam o da değil gençlerin çalışmaya karşı motivesi kalmadı.Ben kendim YKS öğrenciyim çalışıyorum ama ne olacağımı bilmeden çalışıyorum.
@xfreeman230
@xfreeman230 9 ай бұрын
Hocam bu mesajı görüp cevaplarsanız SEVİNİRİM, bizim gibi iyi üniversitelerde okuyup her şeyin farkında olan fakat elinden hiçbir şey gelemeyen gençler ne yapmalı ile alakalı vir video çekin lütfennnn. Umutsuz olmak istemiyoruz ama tutunacak dal kalmadı. Hadi diyelim bizim durumumuz iyi arkadaşımızın tanıdığımızın durumu kötüye gidiyor. Bize umut olabilecek yeni fikirler kazandıracak videolar çeker misiniz ???
@emreylmaz1495
@emreylmaz1495 7 ай бұрын
Hocam selamlar 22 ülke görmüş , 2 ülkede çalışmış biri olarak söylüyorum, öncelikle bir toplumun haset duygusu ile beslenmesini bırakması gerekli, 1. sorun iyi insan olmak ki o da anladığım zeka ile ilgil, 2. olarak ta düşünsel olarak bir kalıp topluma girdiğinde çağlar da değişse çıkmıyor , sanayi devrimi mantıgı ile yaş ve cinsiyet ayrımı yapmak, insan beynini tanımamak 30 yaşına kadar evlenmek 40 yaşına kadar şunu yapmak gibi kalıplar ve anlayış insanları bitiriyor, sonunda yozlaşma ve boşvermişlik başlıyor, insan beyni siz daha iyi bilirsiniz ama sürekli deneyim ile yeni snapslar üreten gelişen bir organ TR de görüyorum şu yaşını aşmamış bu olmamış iş ilanları veya akademik olarak belli bir sistemde art arda olmaz ise hiç bir şey kabul edilmiyor ben abd de 50 yaşında başarılı bri doktor 42 yaşında çağrı merkezi opreratorlugunden yazılım şefi olandan tutun da hukukçu oluğp barista olanına kadar her insanı tanıdım, Toplum önce insan nedir onu öğrenmeli bence bu kadar haset hırsla mutlu olamazsınız, TR ye geldiğimde herkesin birbirinin açığını yakalamak üzere dialog kurdugunu görüyorum ve bu durum cidden çok üzücü. Yönetsel kararları da yine bu toplum içinden çıkan bireyler veriyor ben toplumsal bilinç olmadan gelişimin imkansız oldugunu düşünüyorum , bir rönesansımız yok evet ama bunun olmadıgını bilen de yok.Çok ciddi sorunlar görüyorum, geçenlerde bir fabrikanın dış ticaret deparmanında ingilizce bilmeyen personel alındıgını gördüm cidden inanılmaz. Örneğin Avustralyada TAFE sistemi var 45 yaşında finanscı adam su tesisatçısı eğitimine geliyor 2 yıl eğitiliğ işe başlıyor,veya almanya ausbildung veya ABD de ki diğer eğitim birimleri..liste uzayıp gidiyor. Bir ülkede ben cahilim diye övünen insanları görmek cidden bir Türk olarak canımı sıkıyor.Ben bilinçli ve tabanlı insanların ruh sağlığını bu coğrafyada koruyabileceklerini düşünmüyorum maalesef.çok ciddi psikotik gençler var karşı taraftaki insanı sinir etmekten hoşlanan inanın bir tane abdli veya isvicreli genç görmedim. insanların aklını başına alması gerekli ülkemizi çok zor şartlarda yokluk kelimesinin yetmeyeceği şartlarda kazandık lütfen en azından gelecek nesiller daha adil bir düzen için çalışsınlar selamlar saygılar.
@serceskywalker
@serceskywalker 5 ай бұрын
Çok yerinde tespitler gerçekten. Bu ülkede biraz farkındalığınız varsa akıl sağlığınızı ve psikolojinizi korumanız çok zor. Bir de en başta söylediğinize katılıyorum iyi insan olmak zekayla alakalı ve bizde ikisi de yok.
@serceskywalker
@serceskywalker 5 ай бұрын
@@samsung2637ur Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş diyeyim yani ben de çok zorlanıyorum ama hayatta tutan bir kaç şey var. Öncelikle sessiz kalmamak, her zaman sonuç vermese de ülkedeki yasaklara ve kötülüklere karşı çıkmak, haklarını aramak gerekiyor. Ayrıca mutlu olduğunuz hobileriniz olmalı. Bir de çok haber takip etmemek gerekiyor. Tamam bir noktada mecburuz ama her gün bir felaket haberi alınan bir ülkede biraz kendi dünyanda yaşaman gerekiyor.
@serceskywalker
@serceskywalker 5 ай бұрын
@@samsung2637ur Aynı şeylere ben de sövüyorum zaten ama mesela resim çizerken kimseye ihtiyacımız yok. Yani illaki insanlara yapışmak zorunda değiliz.
@serceskywalker
@serceskywalker 5 ай бұрын
@@samsung2637ur Anladım. Umarım senin için daha iyi olur her şey.
@istanbul5943
@istanbul5943 9 ай бұрын
Ben Lise de matematik ogretmeniyim isin en dibinde içindeyim dert ediyorum bu konuyu memleketimiz adina. Tek bi sorun var telefon Cocuklar calismaya karşılar part time calismak istiyolar cunku tekefondan uzak kalamayız 8 den 5 e kadar diyolar Arastirmak kitap okumak yazılı sorularini veren hocalar var tenezzul edip telefondan kopup o soruları cozmek gencler icin zulüm kendileri diyo bunu kopamıyorum hocam diuo zaten sinifi gecerim diyo yani durum bu ne yazik ki
@seyhanozcan7228
@seyhanozcan7228 9 ай бұрын
Son günlerde izlediğim en güzel prg. Emeğinize saglık. Sorunu dillendirdiğiniz için teşekkürler . İyiki varsınız
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
🙏🙏
@CAMES321
@CAMES321 9 ай бұрын
gözüm herkes okumamalı, bir firmada %10 beyaz yaka varken kalanı mavi yaka.. bize beyaz yaka lazım değil..yada olacaksa bile gerçekten nitelikli bir beyaz yaka lazım. herkes okumamalı, devlet çok sınırlı mezun vermeli kalanı kendini operatrörlükte, imalatta , kaynakta, tesisatçılıkta vs geliştirmeli..herkes mühendis oldu.. şimdi mavi yaka çok kazanır oldu. aslında doğal olan bu.. mühendisler bir şey bilmeden mezun edildi .. niteliksiz mühendis dolu.. yapılancak şey basit üniler kapanacak çok kaliteli eleman yetişecek.. diğerleri mavi yaka olacak.
@gmz3419
@gmz3419 6 ай бұрын
Kadinlar için ne önerirsiniz
@CAMES321
@CAMES321 6 ай бұрын
@@gmz3419 kadınlar için türkiyede çalışma alanı çok dar,, en rahat meslek (inşaata göre) sağlık, doktor hemşire gibi daha steril sayılabilecek alanda çalışabilirsiniz.. ama mühendislik, memurluk gibi alanlarda iş bulmak zor.. avukat olabilirsiniz ..bi de kadınların yapabildiği görece kolay olan maaşı da fena olmayan bir meslek var iş güvenliği.. olması da kolay, ya 2 yıllık yada 4 yıllık bir üni okuyup isg sınavına gireceksiniz.. kazanamasınız bile inşaatlar da tekniker olarak başlayabilirsiniz.. 3 yıl sonra b olmak için gene sınava gireceksiniz.. kazanırsanır artık daha iyi bir maaşla başlarsınız.. isg olmak için bir yolda mühendis, mimar, fizik , kimya, biyoloj gibi 4 yıllık bir alandan mezun olup dışardan isg eğitimi alıp gene sınava girmeye hak kazanıyorsunuz. okumadan yapılacak işler teknik alanda türkiyede kadının kendini geliştirmesi zor... operatör olmak , kamyon tır şoförü olmak zor..geriye de basit işler kalıyor.. sekreterlik çaycılık veya işçilik, örneğin teksitil işçisi... ama kadınların çalışma hayatında önemli bir zorluk da evlendikten sonra başlıyor.. çocuk olursa zaten çalışma hayatınız zora giriyor.. yani iki seçenek kalıyor. ya evlenip anne olmak.. yada iyi bir işe giirip çocuğa bakıcı tutmak.. hayat sizin için bir yol çiziyor zaten.. anne olmayı, ev kadını olmayı küçümseyen bir dizi algısı var bence kadının çalışması kendi ayakları üzerinde durması güzel ama koşullar izin vermiyor.. hadi ne iş yapacak dediğinde seçenek çok az.
@Z.HilalEngin-vb8gv
@Z.HilalEngin-vb8gv 9 ай бұрын
Yok abi. Bir şansımız yok. Benim burda ydt sorularını hazırlayabilecek seviye İngilizcem var ama adamlar benden iyi bir üniversite için minimum 80 tyt neti istiyor.
@yigitbugraisk8978
@yigitbugraisk8978 9 ай бұрын
Harbiden bu durum berbat ingilizce bilen adamın matematik neti 20 olsa ne olacak 10 olsa ne olacak
@Z.HilalEngin-vb8gv
@Z.HilalEngin-vb8gv 9 ай бұрын
​​@@yigitbugraisk8978 Sorun soruları yapmak da değil. Sorun süre. 120 sorunun hepsini gören insan vücutlu robotlar var, evet, ama bana yetmiyor. Yetse mattan 25 de çıkarırım, sıkıntı değil.
@canlale5733
@canlale5733 9 ай бұрын
@@yigitbugraisk8978iyi derecede İngilizce bilen 2 adamdan Türkçesi matematiği de daha iyi olanı iyi üniversiteye almak istiyorlar işte..sadece İngilizce netleriyle eleme yapmak da o kadar sağlıklı olmayabilir, aynı neti yapan bir sürü öğrenci oluyor
@Z.HilalEngin-vb8gv
@Z.HilalEngin-vb8gv 9 ай бұрын
​​​@@canlale5733O zaman YDT yi daha ayrıntılı yapsınlar. Üzerine daha iyi çalışsınlar. 2022 yılınınkinde 60. Soruyu gördün mü sen? Ben utandım. Adam bizim "bir" kelimesini her şeyin önüne rastgele koymamızın kültürel olduğunu, ana dili İngilizce olan birinin o lafı öyle demeyeceğini bilmediği için düz çevirmiş, ve o sınavı birlikte hazırlayan koca komisyondan da bir kişi bile fark etmemiş. Ana dili İngilizce olan bir anaokulu çocuğu bile yapmaz o hatayı, kaç yıl eğitimini almış adamlar yapmış, ve bizim İngilizcemizi ölçecek sınavı da onlar yazıyor.
@yigitbugraisk8978
@yigitbugraisk8978 9 ай бұрын
​@@canlale5733O da doğru sonuçta bir şekilde eleme yapmak gerekiyor
@mustafaunalm
@mustafaunalm 9 ай бұрын
5:03 eskiden bazen uğraşacak zamanım yok diye usta çağırırdim. Sonra baktım usta ile iş sonrası kavga etmek, yapamadığı işi başkasına duzelttirmeye çalışmak ve sonra oturup benim düzeltmem çok mantıklı değil. Kendim yapmaya başladım her şeyi. Mobilya montajinda usta biri benim bir günlük maaşımı isteyip rafları duvara nasıl monte edemez...
@Alex35006
@Alex35006 9 ай бұрын
Cok sükür yurt disinda yasiyoruz. Allah ömür verirse emekliligi TRde geciririz insallah diyorduk. Ondan bile caymaya basladik. Maalesef ülke yasanilmaz duruma gelmis ve hicbir gelecek vaad etmiyor
@chedmade
@chedmade 7 ай бұрын
Bir ülkenin nasıl battığını çok güzel özetleyen videonuz için teşekkür ederim. Sorsanız herkes vatansever : )
@takiyuddin1854
@takiyuddin1854 9 ай бұрын
Maaş aldığı işi ve sorumluluğunu yerine getirsin diye torpil kullanmamız gerekiyor. Kurumlarda olan tam da bu.
@alpago942
@alpago942 9 ай бұрын
Üni başlayıp bırakanların sayısı da arttı eğitim kalitesi çok düşük, üniversiteler çoğu genç işsiz gözükmesin 4+ yılını burda harcasın der gibi
@mastercoban
@mastercoban 8 ай бұрын
Hangi bölüme başladı ve birakti ? Birakma sebebi sırf universite ortamina girip iki şak şak bir tak tak :) yaparım cikarim olmasin .
@koydaki_kiz
@koydaki_kiz 5 ай бұрын
​@@mastercobansaçma yorum yapmışsınız. Benim derdim şak şak falan değildi ben de dondurdum fakültemi.. eğitim fakültesinde 2 yıl eğitim gördüm ve bırakma kararı aldım
@mastercoban
@mastercoban 5 ай бұрын
@@koydaki_kiz tabikide herkes için geçerli değil dediğim ama yarisi böyle ..
@serceskywalker
@serceskywalker 5 ай бұрын
@@mastercobanokumamış insan kabızlığınız çok belli. Zor değil mi bu kıskançlıkla yaşamak😂
@mastercoban
@mastercoban 5 ай бұрын
@@serceskywalker ahaha one be kabızlık üzerine mi okudun :)
@mucahit8697
@mucahit8697 8 ай бұрын
6 yılı aşkın süre bir kamu kurumunda devlet memurluğu yaptım. Kendime en çok sorduğum soru: "Bu memleket, bu kurum nasıl ayakta duruyor acaba?" sorusu oldu.
@Gunisigi-vy9mr
@Gunisigi-vy9mr 9 ай бұрын
2 yıldır her gün 3d modelleme ve çizim ile uğraşıyorum, başarılı bir öğrenciydim ama maddiyat yüzünden üniversite okuyamadım. Yaptığım modelleri gösterdiğim zaman iş teklifi aldım ama yurtdışına gidecek kadar kendimi çok daha iyi geliştirmeye devam edeceğim bakalım ne olacak fhsdbsdfs
@nnnnndnsn
@nnnnndnsn 9 ай бұрын
merhaba bende modelleme ile uğraşıyorum acaba nereden iş teklifi aldınız kayda değer bir ücret teklif ettiler mi?
@Gunisigi-vy9mr
@Gunisigi-vy9mr 9 ай бұрын
@@nnnnndnsn genellikle bağımsız geliştiriciler, yabancılardan da geliyor ama ben kendimi geliştirmek için yapmıyorum her gün gelişmek için yeni şeyler yapmaya çabalıyorum mesela dün bir tane türk oyun geliştirici bisiklet, araba vs araçlar için model siparişi vermek istedi modular olacak hepsi 1024x1024 harita çözünürlüğü 100 küsür parça oyuna uygun 32k tl teklif etti 1 veya 2 hafta mı alır ama ben ilgilenmedim şuan ingilizce çalışmam lazım ama modelleme çalışmaktan ve çizim yapmakdan sıra gelmiyor
@Gunisigi-vy9mr
@Gunisigi-vy9mr 9 ай бұрын
@@nnnnndnsn bir de dün akşam mesaj attılar ortak oyun projesi için
@nnnnndnsn
@nnnnndnsn 9 ай бұрын
@@Gunisigi-vy9mr anladım sizi nereden buluyorlar? Çalışmalarınızı görebileceğim bir sayfanız var mı? Ben üniversitede dijital oyun tasarımı okuyorum o sebeple ilgileniyorum
@Gunisigi-vy9mr
@Gunisigi-vy9mr 9 ай бұрын
@@nnnnndnsn ben geri bildirim almak için gruplara katılıyorum buralardan mesaj atıyorlar normal de bir çok site var artstation mesela
@griffs2235
@griffs2235 9 ай бұрын
Geceydi sabah oldu hocam. Ağzınıza sağlık😂
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Hahaha valla oldu
@candragon4774
@candragon4774 7 ай бұрын
Gençler kimin umurunda olan Ailelere oluyor mutfak masraflarından tatilinden hatta bazı babalar sabah kahvaltı parasından tasarruf ediyor çocuklarını binbir zorluklarla okutuyor ama sonunda okumuş diploma almış gençler işsiz parasız geleceğini düşünmek yerine yarını için 🎉bile bir planını geçtik hayal bile kuramıyor .
@muratgurkcu-8831
@muratgurkcu-8831 10 күн бұрын
Yoksulluk rekor kırıyor Türkiye'de durum çok vahim hayat pahalıdır insanlar gecinemiyorlar yoksulluk vardır hayat pahalıdır insanlar gecinemiyorlar özellik işsiz gençlere destek verilmelidir artırılmalıdır
@merveozdemir1238
@merveozdemir1238 9 ай бұрын
İş aradım bulamadım yaş oldu 31. Yüksek lisans öğrencisiyim ama şunun farkındayım bu da bir işe yaramayacak.
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Ne yazık ki bu sistemin en büyük sıkıntısı umudu kırması ama umut hep var hocam sonuna kadar mücadeleye devam...
@canlale5733
@canlale5733 9 ай бұрын
Marketlere basvurdun mu?
@fundaekonomist.londra3731
@fundaekonomist.londra3731 9 ай бұрын
​@@canlale5733marketler için mi okumus😂😂😂
@fundaekonomist.londra3731
@fundaekonomist.londra3731 9 ай бұрын
Yüksek lisans ve doktora hepsi boş iş. Bu ulkede
@ozge-sx6qx
@ozge-sx6qx 9 ай бұрын
@@canlale5733 yuksek lısans yapmıs bırı markette mı calısıcak Allahım delırıcem
@havvaasoglu1592
@havvaasoglu1592 9 ай бұрын
Thanks!
@AkademikLink
@AkademikLink 9 ай бұрын
Çok teşekkürler Havva hocam destekleriniz çok kıymetli bizler için çok sağolun
@Muratturkes
@Muratturkes 9 ай бұрын
Hocam bide kamuda memurların çoğu yaşlı emekli olupta gençlere yerde açmıyorlar yapışmışlar koltuğa...
@sozeric
@sozeric 8 ай бұрын
gençler iş aramaz, emekli sayımız çok, kadınlar ev hanımı olmayı tercih eder. 85 milyonluk ülkede üretime katkı 35 milyon. aynı nüfuslu Almanya'da 50 milyon. Verimsiz bir çalışma yapımız var.
@aynursaylan5114
@aynursaylan5114 9 ай бұрын
Ruhlar satıldı, su koktu, önce ekmekler bozuldu Ama var, hala umut var...
@MuratÇetinkaya-g6v
@MuratÇetinkaya-g6v 3 ай бұрын
Saygı değer kardas Ruh Rabbimizden dır ne alınır ne satılır diliniz surcmus yazınızı duzenleyiniz Sevgi ve Saygilarimla
@cevikbir
@cevikbir 8 ай бұрын
Hocam Türkiye gelişmekte değil değişmekte olan bir ülke😢
@YYY-kg1sy
@YYY-kg1sy 9 ай бұрын
Bir çok kişi alternatif iş kollarına atıldı , sahte doktor, sahte avukat , kara para aklama , dolandırıcılık , çete kurma , gibi , malum zemin müsait . Bu yeni meslekler kayıtlı olmadığı için evrak üstünde işsiz görünülüyor. 😂
@basbos566
@basbos566 8 ай бұрын
Acilen böle programlar çoğaltılması lazim😊 tşkler
@emreatug3972
@emreatug3972 9 ай бұрын
2 üniversite bitirdim baba mesleği elektrik işi yapıyorum 5 yıldır keşke okumak yerine mesleğimi daha önceden yapsaydım.
@S.mert7
@S.mert7 8 ай бұрын
Abi merhaba öncelikle ismim Salih bu yıl yks ye hazırlanan bir 12. Sınıf öğrencisiyim. Senin bu yorumunu gördüm. Benimde üniversite ye yönelik aklımda şüpheler var kazanması ayrı dert, okuması ayrı dert,ekonomisi ayrı dert bu git gide böyle uzar neyse asıl soruma gelmek isterim abi meslek mi ogrenmeliyim yoksa universteden mi devam etmeliyim? Cevaplarsan sevirim son olarak. Hangi mesleği önerirsin
@emreatug3972
@emreatug3972 8 ай бұрын
@@S.mert7 elektrik işi öğren evinde arabanda güzel hayatın da olur
@true-dark-mind9681
@true-dark-mind9681 8 ай бұрын
@@S.mert7 Ben 3.sınıf İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyorum. Öğretmenlik yoksa direkt meslek öğren. Berrak çıkış yok başka
@yunusemre1661
@yunusemre1661 7 ай бұрын
@@emreatug3972elektrik işini nerden öğrenmeyi tavsiye edersiniz
@turkandogan170
@turkandogan170 8 ай бұрын
Hocam çok büyüksünüz. Güzide, köklü bir üniversitede çalışıyorum, ve o kadar çok sizin tabirinizle gizli işsiz, ya da halk tabiriyle bankamatiik çalışanı var ki, konferansa gitmek için üniversitede bütçe kalmayacak kadar,bu matik çalışanlarına ödeme yapılıyor düşünün.
@Pnut_Kitten
@Pnut_Kitten 9 ай бұрын
46 gün sonra Gren Card sonuçları açıklanacak dua edin çıksın Kurtulayım bu ülkeden ❤
@This-is-Gman
@This-is-Gman 9 ай бұрын
Ben de bekliyorum Umarım çıkar
@Pnut_Kitten
@Pnut_Kitten 9 ай бұрын
@@This-is-Gman hayırlısı olsun
@aerdeniz
@aerdeniz 9 ай бұрын
bol şans ben de bekliyorum
@This-is-Gman
@This-is-Gman 9 ай бұрын
@@serhat5967 Green card Amerikan devletinin çekiliş yoluyla her yıl belirli sayıda insana Amerikada oturma ve çalışma izni sağlayan bir çekiliştir
@leylabilgili8175
@leylabilgili8175 9 ай бұрын
Ben de bekliyorum da çıksa da gidemeyeceğim parasızlıktan.
TÜRKİYE'DE AKADEMİNİN REZİL DURUMU!
26:12
AkademikLink
Рет қаралды 212 М.
Türkiye’de Profesör Olmanın ACI Gerçekleri 💥
17:28
AkademikLink
Рет қаралды 265 М.
She made herself an ear of corn from his marmalade candies🌽🌽🌽
00:38
Valja & Maxim Family
Рет қаралды 18 МЛН
BAYGUYSTAN | 1 СЕРИЯ | bayGUYS
36:55
bayGUYS
Рет қаралды 1,9 МЛН
Quando A Diferença De Altura É Muito Grande 😲😂
00:12
Mari Maria
Рет қаралды 45 МЛН
We Attempted The Impossible 😱
00:54
Topper Guild
Рет қаралды 56 МЛН
İŞSİZLİK Mİ.. ?  #HARDREALİTE
8:46
Şahin Sarsu
Рет қаралды 1 МЛН
Akademiklink için Yeni Bir Düzen?
31:53
AkademikLink
Рет қаралды 110 М.
itibardan tasarruf
30:12
140journos
Рет қаралды 1,9 МЛН
BAŞIMA NELER GELDİ? | Soruşturmalar, İstifam...
20:25
AkademikLink
Рет қаралды 404 М.
Bana Baştan Anlat - Mert Başaran
58:15
Özlem Gürses
Рет қаралды 103 М.
EN BÜYÜK SORUNUMUZ: SOSYAL ÇÜRÜME!
15:25
AkademikLink
Рет қаралды 205 М.
She made herself an ear of corn from his marmalade candies🌽🌽🌽
00:38
Valja & Maxim Family
Рет қаралды 18 МЛН