Beklenen video gelmiş, teşekkür ederim hocam. 1-2 sene içinde hedeflediğim araştırma gruplarından birinden selam göndermek dileklerimle :)
@AkademikLink5 жыл бұрын
O zaman en geç 2021 eylülünde görüşmek üzere Eniser hocam :)
@eniser5 жыл бұрын
@@AkademikLink Öncelikle tekrar teşekkürler hocam, konuyla ilgili bir sorum olacak. Videoda bahsettiğiniz üzere ülkemizden temin edebileceğimiz bir finansal desteği karşı tarafa bildirmemiz önemli ancak ülkemizde de finansal destek alabilmenin temel koşullarından biri araştırma yapacağımız birimlerden, hocalardan kabul yazısı alabilmek... Bu durumda karşı tarafa "Bizim finansal destek alma ihtimalimiz sizin kabulünüze bağlı" gibi bir açıklama yapmalı mıyız? Ya da bunu nasıl ifade etmeliyiz :)
@AkademikLink5 жыл бұрын
@@eniser yerinizde olsam ilk attığım mailde bu kadar ayrıntıya girmezdim, sadece karşı taraftan bir finansal beklentiniz olmadığını söylemeniz yetrli. zaten kabul mektubu vermeden sizlerle ayrıntılı bir görüşme yapacaklardır, bu aşamada durumu daha detaylı açıklamanız makul olan diye düşünüyorum
@Prensinannisi4 жыл бұрын
hocam bu tür yayınlara çok ihtiyacımız var, ağzınıza sağlık :)
@fatmapolat16695 жыл бұрын
Teşekkürler hocam takipteyim...
@egemenalgan92385 жыл бұрын
diğer post doc(yurt dışı kaynaklı) süreçleri hakkında videonuzu beklıyoruz hocam.
@AkademikLink5 жыл бұрын
Merhabalar Egemen hocam, kzbin.info/www/bejne/sJOngHqEidt4e80 bu videoda karşı taraftan kaynağı alarak nasıl gidebileceğinize ilişkin bilgiler yer almakta.
Yurtdışına doktora yapmaya gidip ingilizce bilmediği için başına gelenleri çok komikmiş gibi anlatan bir hocamız vardı.. Kendisi keşke bu videoyu izlese de az utansa.. Bu yorumu da okursa selam olsun aslında özünde iyi bir insandı:)
@fatmapolat16695 жыл бұрын
Merhaba Hocam,öncelikle teşekkür ediyorum dil seviyesinden bahsetmişken kanayan yaramız malumunuz. Dil meselesini nasıl halledebiliriz yani bu konuda sizin tavsiyelerinizi nelerdir? Sizin kişisel tecrübenizi de merak ediyorum. Piyasada yabancı dille ilgili bircok şey var. Fakat emin olamıyorum .
@AkademikLink5 жыл бұрын
bu konuda bir videoyu kanala ekleyeceğim mutlaka
@tarihtegezi-yorum50235 жыл бұрын
hocam bir de fulbright bursu hakkında video yapar mısınız?
@mehmetakif63875 жыл бұрын
Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam. Yüksek lisans tezi için konu arayışındayım, bu konuda öneride bulunulabilir misiniz?
@AkademikLink5 жыл бұрын
merhabalar, kanalda tez konusu nasıl bulunur ve iyi bir proje konusu nasıl bulunur şeklinde iki video var. Burada bildiklerimi anlattım izlemeniz katkı sunacaktır.
@mehmetakif63875 жыл бұрын
istatistik ve analiz teşekkür ederim hocam
@memoriessdyg5 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler. Galiba öncelikle ingilizce speaking yeteneğimizi geliştirmek gerekiyor :( yoksa mail attıktan sonra geri dönüş olsa da konuşamadıktan sonea pek anlamı yok :( tekrardan teşekkürler emeğinize sağlık hocam. Sevgiler
@AkademikLink5 жыл бұрын
Maalesef ingilizce olmada süreci başlatmak sadece emeğinizin boşa gitmesine yol açacaktır :(
@memoriessdyg5 жыл бұрын
@@AkademikLink haklısınız, alesten sonra speaking eğitimine başlayacağım o nedenle, umarım olur :)
@motosohpet93255 жыл бұрын
Eee peki ne kadar masraf çıkıyor? :D onada değinseydik keşke.
@AkademikLink5 жыл бұрын
bu tür süreçleri kendi cebinizden yapmanız pek mümkün değil (çok zengin bir aileden gelmediğiniz müddetçe :)), bap, tübitak , post doc vb. bütçeleri ile gerçekleşir bu tür süreçelr genelde. bu noktada masraf diye bir sıkıntınız kalmaz çünkü bu bütçeler her zaman ilgili ülkede geçiminizi sağlayacak miktarda olur. konuya ilişkin kanalda yurtdışı araştırma olanakları başlıklı bir video mevcut
@yagmurasya25315 жыл бұрын
hocam öncelikle sizi ilgiyle takip ettiğimi belirtmek isterim. Biz akademik camiaya ilk adımı atan bireyler için çok önemli bir şey yapıyorsunuz. Benim sorumda şu ben Tubitak 2214/a ile doktora yeterlilik sonrası yurt dışında bir sene deneyim kazanmak istiyorum. Amerika'da bir hocayla mailleştik ve ziyaretine onay vereceğim dedi. Şimdi orada ziyaretçi öğrenci veya ziyaretçi araştırmacı arasında fark var mı? Ben aynı zamanda bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Birde TUBİTAK sadece yaşam giderlerini ödüyor diye biliyorum. Biz bu iki koşulda da gittiğimiz üniversiteye para ödeyecek miyiz eğitim için ?
@AkademikLink5 жыл бұрын
aralarında gözle görülür bir fark yok dolayısıyla hangi sıfatla gittğinizin bir önemi yok, tübitak size aylık sabit bir ödeme yapar, normal şartlarda gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ödeme yapmazsınız. Şimdiden kolaylıklar dilerim.
@aysenurakkayagul34923 жыл бұрын
Yağmur hanım merhaba, yorumunuzu hocamızın videosu aracılığıyla okumuş oldum. Hocamıza da videosu ve bilgilendirmeler için ayrıca teşekkür ediyorum. Nasıl bir süreç takip ettiniz acaba 2214/a ile amerikada bulunmak bende istiyorum, deneyiminiz olduysa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
@sibelceren80715 жыл бұрын
Lisansıma bu yıl başlıyorum hocam ama aynı çalışma ile birkaç dergiye başvuru yapılabilir mi? Diye sormak istedim. Şimdiden teşekkürler
@AkademikLink5 жыл бұрын
aynı anda bir kaç dergiye brden başvuru yapmak önemli bir etik ihlal sayılıyor yakalnmanız durumunda sıkıntılar ile karşılaşabilirsiniz. doğru lan bir dergiye yükelyip sonucu beklemek red alınması durumunda bir diğer dergiye yüklemek şeklinde olmalı.
@nurzy35352 жыл бұрын
Teşekkürler akademiklink. Çok yardımcı oldu. Bir de yurtdışında bulduğunuz hoca ile ilk phd mülakatında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattığınız bir video yayımlar mısınız?
@nurzy35352 жыл бұрын
Sonra videonuz varmış gördüm izledim teşekkürler
@emrey82945 жыл бұрын
Hocam bahsettiğiniz araştırma merkezlerinden ya da hocalardan kabul almayı yaş faktörü etkiler mi ? Yani yüksek lisans ya da doktora için ideal yaş var mıdır ? Yaşıtlarına göre doktoraya geç başlamanın ne gibi dezavantajları olur ? İyi günler dilerim 🙏
@AkademikLink5 жыл бұрын
Yaş faktörünün videoda bahsettiğim yurtdışı araştırma olanakları açısından bir farklılık yaratacağını düşünmüyorum. karşı taraf için iyi bir yayın çıkarıp çıkaramayacağınız önemli olan. bunu yapabildiğniz (ya da yapacağınıza karşı tarafı ikna ettiğiniz müddetçe her okulda kabul alabilirsniz.
@emrey82945 жыл бұрын
@@AkademikLink Çok teşekkür ederim Hocam
@behruzbehruz71652 жыл бұрын
Mrb hocam ben turkmenistanliyim universite icin ne zaman davet kagidi alabirim
@Boundert3 жыл бұрын
-hocaya maili ilgili ülkede sabah saatlerinde at 6:30 vs. -...
@yfsbdb10 ай бұрын
Hocam öneri mektubunun linkini paylaşır mısınız ?
@alisen69913 жыл бұрын
Ülkemizdeki kaynakları kullanarak Post hoc için en fazla iki defa gidilebilir deniliyor? Böyle bir şey var mı?
@mehmetozer44354 жыл бұрын
Hocam emeğinize sağlık, teşekkür ederiz. "İyi yayın" ile ilgili birşey sormak istiyorum. Kime göre iyi yayın? Örneğin Bagozzi'ye yazacağımız bir mailde Journal of Brand Management'ta yayın yaptım dememiz ikna edici olur mu? Bize göre Brand Management oldukça iyi bir dergi ama koca Bagozzi. Belki de bilmiyordur bile böyle bir derginin varlığını :) Ben mi çok abartıyorum yoksa.
@birkesifhikayesi21264 жыл бұрын
Merhaba, ben de Türkiye' de doktora öğrencisiyim. Post doc için araştırmalara başladım. Merak ettiğim konu yurtdışında doktora pozisyonları da ilgimi çekiyor. Doktora mezunu olarak 2. bir doktora pozisyonuna başvuru yapsam bu nasıl gözükecektir acaba?
@aydanmelikova19294 жыл бұрын
hocam, google da ne arasam cevabi bu kanalda buluyorum
@banuunver2 жыл бұрын
Hocam İngilizce bilmeyenler mümkünse başvurmasın diyorsunuz ya buradaki kastınız tam olarak nedir? Malum Türkiye akademisinde İngilizce okuyup anlayan biraz da yazan çok kişiyiz ama iş konuşmaya gelince birçoğumuz tıkanıyoruz.
@tugbacelik7495 жыл бұрын
Hocam merhaba ben greencard talihlisiyim bu sene gidicem amerika new york eyaletine orada universite diploma denkliği nasıl alınır bu konuyla ilgili sizden bilgi almak istiyorum
@kadriyeturker55993 жыл бұрын
Hocam merhaba peki bu araştırma sürecinde Türkiye de çalışıyormuydunuz? Bu süreç nasıldı kendi harcamalarınız doktora bursuyla mı oldu evli bekar etkiliyor mu bekar olmak her şekkilde bir + ama bu süreçler nasıl ilerliyor??
@omerhabiboglu3435 жыл бұрын
Hocam sizce mühendislik inglizce mı okumalıyız yoksa türkçe
@mehmetozer44354 жыл бұрын
Hocam bir soru daha sormak istiyorum. Yapılan yayınlarda tek yazar olmak ne derece önemli. Diyelim 4-5 tane iyi yayınımız var ama hepsi 2-3 yazarlı. Tek yazar olarak bir yayınımızın olmaması, negatif bir izlenim oluşturur mu karşı tarafta? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim hocam.
@AkademikLink4 жыл бұрын
tek yazarlı tek bir yayındansan 3 yazarlı 3 farklı yayın daha iyidir. artık buradan hangisi daha iyi hangisi hangi durumda daha iyi çıkarsaması yapmak size kalmış hocam :)
@mehmetozer44354 жыл бұрын
@@AkademikLink Anlaşıldı hocam :) Çok teşekkür ederim. Yayın kalitesi ile ilgili de bir yoru yazmıştım. Vaktiniz olduğunda bakabilirseniz çok sevinirim hocam. Masraflı ve yüzsüz bir izleyici oldum sanırım :)
@tolunaybas2275 жыл бұрын
Hocam graduate program başvuruları için de, başvuru öncesi hoca ile iletişime geçildiğini başvuru öncesi belirtmiştiniz, acaba aynı hocaya birden fazla mail atmanın bir sakıncası var mıdır ? Yani maile dönüş alana kadar olumlu veya olumsuz hocaya mail atılmalı mı ?
@AkademikLink5 жыл бұрын
İkiden fazla. Mail atmanizin doğru olacağını sanmıyorum