Burada hocamızın anlattığı senaryoyu yaşamış bir insanım. İstanbul’un sıralamada sonlarda olan bir düz lisesinden 2005 yılında mezun oldum. Össde barajı bir puanla zor geçmiştim. Sonraki yıl FBM 2006 da ilk butik dershanesi‘ni Bağdat caddesinde açmıştı. İlk yıl öğrencilerinden bir tanesiydim. Yan sınıfımız ÖSSde derece yapmaya aday öğrencilerin sınıfıydı. O sene yan sınıftaki öğrencilerden öğrendiklerimle kendimi çok geliştirip bir senede 150.000 olan sıralamamı 27.000 e çekmiştim. Ailem bu sonuca inanamamıştı. Bu başarının en büyük mimari yan sınıfta oturan çocuklardı sağ olsunlar bütün sorularıma cevap verirlerdi öğretmenlere değil onlara sorardım. Üniversitede de Sabancı üniversitesinde burslu okuyan arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. Lisede belinde silah taşıyan bir geri zekalıdan Boğaziçi üniversitesinde master yapmış şu anda bünyesinde 45 kişi çalışan bir şirketin yöneticisi olmaya evrildim. Etkileşim her şeydir başarısız öğrenciler başarılı öğrencilerle etkileşim kuramazsa kendilerini asla geliştiremezler
@spotonnls353810 күн бұрын
Cok guzel bir hikaye. Basarilarin daim olsun. Dogru yoldan ayrilma..
@gokhan.dincel9 күн бұрын
benzer bir şeyi ben de yaşamıştım dershanede dönemin yarısından sonra ortalama üstü bir sınıfa daha gitmeye başlamıştım benim düşüncem çevreniz ne kadar iyiyse siz de o grup kadar iyi olmaya çalışıyorsunuz. çalışma seviyeniz değişiyor. tavşan atlet gibi düşünüyorum.
@blue-ey1ue9 күн бұрын
Eğitimde sokaktaki çocukların elinden tutman dileği ile
@edimstory9 күн бұрын
Lisede belinde silah taşıyan öğrencilerin elinden tutman dileğiyle. İnsan dibine kadar evriliyor her şeyiyle:)
@yusufkerem82079 күн бұрын
belinde silah taşımayı gerizekalıca bulman çoğunlukla öğretim bakımın kendini geliştirmenin bir yan ürünü olsa gerek
@sister344810 күн бұрын
Öğretmen çocuğu olarak hep ayrıcalıklı hissetmiştim, ilk defa bunun nedenini bu kadar açık anlatan birine rastladım. Teşekkürler Hocam.
@KlarnetChim8 күн бұрын
Behcet hocam. Kaliteli ve samimi insanlarla bizleri bulusturup, değerli fikirlerini bizlerle paylastıkları için teşekkürler.
@jsb-fy3wv8 күн бұрын
konuk o kadar da kaliteli sayilmaz
@filizyldz2609 күн бұрын
Öğretmen Çocukları ile ilgili soylediklerinize katılıyorum. İlkokul ögretmeniyim, 29. yılımı çalışıyorum. Öğretmen çocukları her zaman çok başarılı ögrencilerim arasında oldular.
@LogicMathh8 күн бұрын
Soğuktan donmaya yakın olan hocamın verdiği güzel bilgiler için teşekkürler , eve gidince ısınmıştır umarım. :)
@emreguven81597 күн бұрын
Teşekkürler.
@nehirr.k8 күн бұрын
Bence en iyi konuklardan biriydi. Teşekkürler, güzel sohbetti hocam.
@zkrybldn8 күн бұрын
Çok güzel bir sohbetti, bir öğretmen olarak çok faydalandığımı söylemeliyim. Lütfen hocamızı birkaç kez daha görelim ama hocamız üşümesin😀
@ibrahimkocaman8977 күн бұрын
Bir eğitimci olarak sohbetten çok keyif aldım. Böyle güzel içeriklerin devam etmesi temennisiyle...
@yunuskabaca26278 күн бұрын
09.58'den önce anlatılan Matematik becerisi ile ailenin çocuğa karşı davranışı arasında bağlantı olduğu söylenmiş ama burada sanki tek sebep oymuş gibi anlatılıyor aslında en büyük faktör genetik. Bir öğretmen olarak söylüyorum çift yumurta ikizi iki kız öğrencim var henüz 3. sınıflar. Ailenin dili iki çocuğa da aynı fakat bu iki çocuktan biri diğerinden matematik, türkçe, hayat bilgisi gibi nispeten akademik denebilecek derslerin hepsinde daha başarılı yani ailenin dili evet önemli ama genetik miras hepsinden onlarca kat daha önemli.
@Someonefromearth1239 күн бұрын
Ekonomik durum veya bulunduğunuz ortamın akademik başarınızı etkilediği doğru. Fakat kendim fakir bir aileden gelen bir kişi olarak, dünyadaki ilk 10'daki bir üniversiteden burslu olarak master diplomam var. Aynı zamanda ilk 100'deki bir üniversiteden doktora diplomam var. Şu anda hayat standarları çok yüksek bir ülkede ve iyi koşullarda yaşayıp çalışıyorum. 14 senemi aldı bunları elde etmem, Türkiye'deki 5 sene lisans hayatımı da dahil edersem. Bu sahip olduklarımı kendi çabalarım ve çalışmam ile elde ettim ki daha da çalışmaya devam ediyorum. Ailenizin durumu yok ise, çalışmaktan başka çareniz yok. Ailem'de yüksek öğrenimi olan tek kişi benim bu arada. Annem ve babam ilkokul mezunu. Annemin çok disiplinli bir kadın olması ve babamın kitaplara ve öğrenmeye olan yoğun ilgisi, akademik başarıma çok katkıda bulundu.
@productivityscience2778 күн бұрын
merhaba hayatınızda başarılar, hangi ülkede yaşıyorsunuz şuan
@yusufcr76888 күн бұрын
Hangi lisans bölümü ve hangi okuldu tebrik ediyorum
@ibrahimkocaman8977 күн бұрын
Alkışlıyorum seni kardeşim.
@ZeynoKitty2 күн бұрын
Annenin büyük başarısı şansınız disiplinli bir anneye sahip olmak
@ozgenalpoglu77128 күн бұрын
Nokta atisi tespitler. Hakkaten ailem ben ilkokulu bitirir bitirmez Keciören'den Batikent'e tasindi. Batikent'ren Eskisehir, Eskisehir'den Londra oyun sektoru. Bu yer degistirmenin önemini su videoyu izleyene kadar kavramamistim, vay anasini. Cok dogru. Maruz birakma anahtarlardan biri, belki de en onemlisi. Gerisini hallediyorsunuz bi sekilde, cogu zaman. Tesekkurler hocalarim ❤.
@aliakgun32379 күн бұрын
Sınıfta kalma sistemi getirilmeli... anlamını tamamen yitirmiş takdir teşekkür kalkmalı..sınıflarda karatahta yeniden gelmeli. Çizerek anlatım gelmeli. 5 duyu organı daha aktif kullanılmalı. Günde bir ders çeşitli konularda belgesel gibi youtube üzerinden seçmeli dersler şeklinde olmalı. Bu belgesel üzerine ne hissetikleri tartışarak konuşulmalı. Her meslek grubuna ait mesleki ortamlar tanıtılmalı. Müze sanat galerileri gezdirilmeli. Bunlar üzerine ne düşündükleri konuşulmalı. Dersler 15-20 dakikayı geçmemeli. Okulların fiziki alanı arttırılmalı. Öğrenci sayısı azaltılmalı. Öğle aralarında sınıflar havalandırılmalı. Grup çalışmaları , takım çalışmaları yapılmalı.
@alpozdemir829 күн бұрын
90 li yıllara gidin o zaman. 70 kişilik sınıflar 😂😂😂
@aliakgun32378 күн бұрын
@@alpozdemir82 ben kasabada okudum. Sınıf 70 kişilik değildi.
@yusufkerem82077 күн бұрын
haha kara tahta ve müzik vb. kurtarcak zaten komple kalmalı
@baranisk952010 күн бұрын
Eğitim eğitimcilere bırakılırsa kurtulma yoluna girer.
@AkademikLink10 күн бұрын
Eminim :))
@MG-Factory10 күн бұрын
Baran ışık tamamen katılıyorum. Şu an sistem içinde yıldızı parlayan bir eğitimci varsa üniversitede aldığı öğretim teknikleri ile olmadığı ortada. Maalesef günümüzdeki öğretmenlerde,Eğitim yönetimi gibi dersleri veren akademik kitlenin veri tabanını oluşturup tez sebebi oldular. "Öyyetmenleyde burnout, bilmemne örneği" ...
@omerselimciftci179410 күн бұрын
Hayır. Zaten eğitim şu an eğitimcilerde. Eğitimciler eğitimle alakalı çok bir şey bilmiyor. Kendi alanlarını dahi bilmiyorlar. Ben kendim kimya mühendiliği okuyorum. Atatürk fen lisesi mezunuyum ve lisedeyken kimya olimpiyatlarına katıldım. Bu yüzden kimyayı çok iyi biliyorum. Yarı zamanlı kimya öğretmenliği yapıyorum. Piyasada iyi kimya öğretmeni az. Piyasada iyi öğretmen az. Giderek de azalıyor. Gerçekten özverili bazı öğretmenler haricinde iyi öğretmen yok. Kendi alanlarını zaten bilmiyorlar. Öğretmenliği de iyi bilmiyorlar. Bir bilgi nasıl anlatılır, öğrenciye nasıl öğretilir, öğrencinin dilinden nasıl konuşulur bilmiyorlar. Belki yeni nesil öğretmenler, 40 yaşın altındakiler daha iyi olabilir. Öncelikle öğretmenleri yanlış eğitiyoruz. Eğitim fakültesi diye bir şey yalnızca türkiyede var. Dünyada yok. Dünyada matematik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği gibi bölümler yok. Matematik bölümü okuyanlardan bazıları matematik öğretmeni oluyor. Kimya okuyanlardan bazıları kimya öğretmeni oluyor. Yalnızca sınıf ögretmenliği için özel bir fakülte var. Türkiyede sistemin buna dönmesi gerek. Yani eğitim fakülteleriyle fen-edebiyat fakülteleri birleştirilmeli. Öğretmen olmak isteyenler ek pedagoji-formasyon dersi almalı. İkinci olay ise öğretmenlerin fakültedeki eğitimi. Öğretmen adayları kendi alanlarının 101-102 derslerini A ile vermeli. Yani mesela matematik öğretmenleri üniversite 1deki kalkülüs dersini A ile vermek zorunda olmalı. Vermeden mezun olamamalı. Bu şekilde, kendi alanını iyi bilen öğretmenler yetiştiririz. Üçüncü olarak, öğretmenler deneyimli ve iyi bir öğretmenin yanında en az bir yıl staj yapmalılar. Birlikte derse girmeliler. Bu şekilde adam gibi deneyim kazanırlar. Türkiyedeki eğitimciler dünyadan bihaberler. Üst düzey eğitim nasıl olur bilmiyorlar. Üniversitelerde seviye nasıl bilmiyorlar. Akademi nedir bilmiyorlar. Sanayide fabrikalarda yani mühendislerin çalışacağı en temel yerlerde işler nasıl, bilmiyorlar. Ticareti esnaflığı zaten bilmiyorlar. O yüzden şu anki eğitimcilerin çocuklara verebileceği pek bir şey yok. Gerçekten uğraşan ve bilgili öğretmenleri ayrı tutuyorum. Başarılı çocuklardan bazılarını, yaklaşık %3ünü öğretmen yapıyor olmalıyız ki iyi eğitimciler yetiştirebilelim.
@ders-s3q9 күн бұрын
reis maaşa zammı istiyorsunuz yine
@cenk.64729 күн бұрын
Eğitim fakülteli olmamanıza rağmen bu fakültelerin hakkında yargılama yapma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz anlamış değilim. Biz formasyon kaldırılsın derken siz bir de eğitim fakülteleri kapatılsın diyorsunuz. Haddinizi aşmamanızı tavsiye ediyorum. Bir de üst perdeden konuşarak "öğretmenleri yanlış eğitiyoruz." demişsiniz. Eğitim fakültesi çıkışlı bile değilsiniz akıl alır gibi değil. Umarım MÜHENDİSLİK okuyan birisi olarak alanınızla ilgili bir meslek yaparsınız. Bu işin profesyonellerine de laf edip burnunuzu sokmazsınız. İyi günler.
@kitap1sevda9 күн бұрын
güzel bir konuya değindiniz hocam teşekkür ederim. farklı ve görmediğimiz açılardan durumun ele alınması her yaş grubu için güzel oldu
@onuragroglu10354 сағат бұрын
Emeklerimize sağlık kıymetli hocalarim, var olunuz. Saygılarımla.
@omaralaca14 сағат бұрын
Behçet Hocam emeğinize sağlık. Yine işin ehlinden dinlememize ve bir şeyler öğrenmemize vesile oldunuz. Gerçekten çabanız ve yaptığınız iş takdire şayan. Kanalın tüm videolarını baştan sona izlemek gerek esasında!
@anarselimov52928 күн бұрын
Cok guzel bir sohbetti, teşekkür ederiz
@Abdulkadir-tr1cz10 күн бұрын
Harika bir söyleşi olmuş, devamı gelirse seviniriz.
@gzksr10 күн бұрын
Öğretmen bir çift olarak izledik videoyu ve okul grubumuzla paylaştım hocam. Tek kurtuluş eğitim. Her ne kadar öğretmenlere bırakılmayıp toplum ve siyasilerin şekillendirici şartlar olsa da.
@pilavustukuru479810 күн бұрын
Ağzınıza sağlık hocalarım. Mustafa hocamı da çok özlemişim, EBF'deyken ne büyük bir zenginlikti bizim için. İyi ki varsınız 🙏
@necatibey109 күн бұрын
EBF neresi?
@pilavustukuru47989 күн бұрын
@@necatibey10 Ankara üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'ni kastetmiştim, Cebeci kampüsünde.
@baglamareizi10 күн бұрын
Videoyu izlemedim, eğitim hakkında zerre bilgimde yok. Her insan gibi fikrimi durduk yere yazacağım. Lise bazında okul süreleri kısaltılmalı, tenefüsler, öğlen arası ve derslerden 10 dakika kısıldığında okul 9dan 1e kadar sürebiliyor. Bu öğrencilerin mental sağlıklarını koruması için şahane bir süre. Kalan zamanlarda başka şeylere yönelebiliyorsunuz, hiç yoktan 3 saat kâr yapmak ne demek ya, ben şuraya ant içerek yazıyorum ki okullar 3 saat daha kısa olsa alınan verim asla düşmez, çünkü rastgele bir öğrenciye de sorsanız alıcağınız cevap derslerin 10 dakikası boş geçiyor, öğlen arasında boş boş oturuyoruz olacaktır, üstelik gene öğretmene, öğrenciye sorarsanız hepside öğle arasından sonra ders veriminin düştüğünü söyleyecektir. Bilimsel olarak birşeyler zırvalayacaksam sınıflar iyi bir şekilde aydınlatılmadığından göz sorunları, sıralar iyi olmadığından eklem problemleri yaşayabiliyor öğrenciler. Okulda o boş vaktimde kitap okumayı düşünüyorum ama boynum çok ağrıyor çünkü sıralar kötü. Keşke gündeme gelse bu konu, gerçekten inanın inanılmaz gerekli ve destek görecek bir konu. Hem öğrenciler hava aydınlıkken eve dönebiliyor, hemde sabah aydınlıkken evden çıkabiliyor. Okul çıkışı da arkadaşlarıyla vakit geçirebilecek enerjisi oluyor. 4 saatlik okul süresi olduğundan sabahki enerji öğleye kadar devam edebiliyor.
@SencerMusic10 күн бұрын
Öğle arası kaldırabilir ama 30 dk ders hiçbir şekilde yetmez boş
@baglamareizi10 күн бұрын
@SencerMusic Ben okul hayatımda çok kez denedim, yetiyor. Blok ders olursa çok daha güzel oluyor hatta.
@SencerMusic10 күн бұрын
@@baglamareizi bende okul hayatımda denedim hiç olmuyor öğretmen gelene kadar zaten 5dk geçiyor du 35 dk matematik de 10 soru anca çözüyorduk bence ders süreleri uzatılmalı ders sayısı azaltılmalı
@futurexjam210 күн бұрын
@SencerMusic derslerin uzaması hiç iyi sonuç vermez. Dersler iyi bir temel vermek içindir, bir soruyu ya da verilen bir temel üzerinden oldukça karmaşık bir sorunun çözümü biraz da insanın merakına ve ilgisine bırakılmalı. Tabi sınav sistemi odaklı olduğumuz için derslerde çok karmaşık ve farklı soruları çok fazla soruyu çözmek, kimimiz için daha faydalı gelebilir ama bu birçok öğrenciyi daha da sıkar bunaltır, herkes aynı değil. Okullar temel konuları sağlam bir şekilde ve merak duygusunu uyandıracak şekilde hareket etmeli, insanı sıkacak boğacak ve sanki sürekli sınav sorusu çözecekmiş gibi bunaltıcı olmamalı.
@omerselimciftci179410 күн бұрын
İlk defa benden başka okul derslerinin süresi ve okulun genel süresinin kısaltılması hakkında birisi bir şeyler diyor. Kardeşim çok haklı mantıklı demişsin. Günde 4 saatten fazla okul hiç çekilmiyor.
@yapressam897010 күн бұрын
Bir eğitimci olarak beğeni ile izledim çok güzel röportaj olmus Behçet hocam .
@mursideozkan9 күн бұрын
Teşekkür ederim güzel yayınınız için
@nöre841810 күн бұрын
Hocam yine değerli bir konukla değerli bir video paylaşmışsınız teşekkür ederim. Size akıl vermek gibi olmasın ama özellikle eğitim konuları üzerindeki videolarda saha içinde aktif olarak yer alan kişilerle, daha pragmatik, güncel ve topluma doğrudan etki edebilecek fikirlerle okulların ve eğitimin nasıl güçleneceği hakkında video gelirse bence sorunlar ve çözümler toplumda çok daha hızlı yayılabilir.
@Illi30310 күн бұрын
Videoyu 2 defa izledim. Notlar alınıp uygulanmalı. Çok teşekkürler.
@serifeyazici71819 күн бұрын
Böyle kıymetli hocalarla bizi tanistirdiginiz için çok teşekkürler.Iyi ki varsın @Akademiklink
@nebahatgulcu46787 күн бұрын
Çok zevkli bir programdı. Çocuklara münazara ( ikna becerisi) yaptırılmalı, spor ( beklenmeyen pozisyonlara karşı pozisyon alma için) ve sanatla ( eğitimli göz edinmeleri için) sağlanmalı şeklinde aklıma yazdım.
@aaysenn6 күн бұрын
ben de böyle düşünüyordum ama hepsini aynı anda aynı ilgiyle sürdürmek de zor oluyor. kızım 5 yasindan beri resim kursuna gidiyor, şu an 11 yaşında, okul derslerini boşladı. şimdiden "nasılsa güzel sanatlara gideceğim" kafasında. bir oğlum 7 yaşında piyanoya başladı, 2 yıl kursa gitti; konserlere çıktı. piyano bireysel bir şey, bir de takımın bir parçası olmayı öğrensin diye futbola yazdırdım; piyanodan soğudu. olağanüstü bir istekle 5 yaşında okula başlayan, matematik zekası yüksek küçük oğlum da futbol oynuyor, hayali ronaldo olmak😂 ben, hayatlarında bir sanat bir spor olsun; okul hayatlarına da katkısı olsun, farklı çevreler görsünler ve hayatlarında bir alternatif olsun istedim ancak hepsi okuldan o kadar nefret ediyor, o kadar sıkıcı buluyor ki yanlış mı yaptım diye düşünüyorum.
@ardasnnnn10 күн бұрын
Dilbilim öğrencisiyim, hocamız çok güzel noktalara değindi
@ayseemreok22176 күн бұрын
Çok aydınlatıcı ve net bir söyleşi .Tebrikler
@mne2229 күн бұрын
Devamı gelsin bu çok güzel bir videoydu
@YdryTrd1910 күн бұрын
Yatırımlar bence ana okulu ve ilk okula yönlendirilmesi lazım öğrenmeyi araştırmayı çalışmayı bu dönemde aşılanır, öğrenmeyi araştırmayı bu yaşta aşılarsan sen istemesende o yapar çünkü tutkusu olur ana okulu ve ilk okul öğretmenleri piskiyatrik teste bile tabi tutulmalı bence eğitim atalyöleri dahil Herşey olabilir
@metinay639 күн бұрын
Emekleriniz için çok teşekkürler. saygılar
@merveakbaba2328 күн бұрын
Muhtesem bir videoydu tesekkurler
@srdrhmyt9 күн бұрын
Açıklama kısmına hoca hakkında kısa bilgi verseydiniz keşke. Videonun başındada ne kendisi nede siz tanıttınız. Dolayısı ile izlemedim
@ozlemsonmez680110 күн бұрын
Okul Öncesi öğretmeniyim acaba hocamızın bu tip projelerini bakanlık bünyesinde uygulayabilir miyiz cok güzelmiş
@MehmetNergiz-rh8ptКүн бұрын
Son günlerde izlediğim en iyi video
@Mrme-cn9je9 күн бұрын
Hocam, bir kafede karsilikli sicak birer cay icerken cekim yapmak varken neden soguk hocam? :)
@mohannadmaiasah7334 күн бұрын
Tam izliyordum video gitti hocam nerde ,neden kaldırdınız (hocamız eski bir video çekti ve kaldırdı şu saatelerde onu diyordum)
@AkademikLink4 күн бұрын
Yanlışlıkla çıktık o videoyu:))
@mohannadmaiasah7334 күн бұрын
@AkademikLink cansınız hocamm . Bide her yoruma şu gülücük emojisini{ :)) } koymanız beni benden alıyor (:
@nidanurr10 күн бұрын
0:03 video bitti başlığın cevabı alındı
@AkademikLink10 күн бұрын
Hshshah doğru valla
@atilasemerci4855 күн бұрын
Konuk zihin açıcı, güzel video olmuş
@yavuzselimsevinc437910 күн бұрын
Bu video herkese bişeyler kazandırdı Behçet hocanın burnuna kızarıklık ve belki sinüslerine sinüzit Mustafa hocanın parmaklarına kan dolaşımını azaltarak nasıl hayatta kalınacağı bana ise farklı bir bakış açısı ile sosyal bilim fakültelerinin düşündüğüm kadar boş yerler olmadığını ÖĞRETTİ😅 Şaka bir yana benim için kanalda kendi açımdan üst seviyede farkındalık oluşturan videolardan biri oldu çok teşekkürler
o zaman köy okulları mahvoldu. Çocuklar sınıftan çıkar çıkmaz tam tersi bir dünyaya adım atıyorlar
@ersinatac30815 күн бұрын
Teşekkürler 🙏
@hasand9029 күн бұрын
Öğretmenler sınıfta bir çalışan ama evde bir anne, baba. Kendi çocuğunu eğittiği gibi iş yerindeki çocukları eğitemiyorlar demek ki, eğitim okulde öğretim evde oluyor belkide. Tez konusu olacak konu
@damla928510 күн бұрын
hocam milli eğitim akademisi hakkında bir video bekliyorum fikirlerinizi merak ediyorum
@Omer-li9ux9 күн бұрын
Hocam ülkede dilci ve sözel çoğunluk var ama bu alanlarda da çok iyi değiliz. Bu neden oluyor?
@keremman171210 күн бұрын
Bu kadar detaylı analizi yapılmış ve biliniyor muydu ya eğitim ve çocuk gelişiminin komponentleri! Oturduğum evimden nelerler haberdar oldum böyle ya. Çok çok teşekkürler
@omerselimciftci17944 күн бұрын
Hocamız çok iyi. Çok donanımlı.
@kadimuhammedotun57684 күн бұрын
Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara isminizken neden Prof. Osman
@Erol-b5f10 күн бұрын
Çok teşekkürler.
@ismailsarikaya866910 күн бұрын
Hocam harika bir video olmuş.
@AkademikLink10 күн бұрын
Kesinlikle katılıyorum:))
@erkansamhal93028 күн бұрын
w/o --> without kısaltılmışı da, w/ --> with olarak kabul ediliyor muydu..?
@duraliozdemir53297 күн бұрын
Öğretmenlerin birçoğu dernek adı altında kendi çocuklarına özel ders verdikleri dershane ortamı oluşturdukları da bir gerçek benim hemen dibinde var gözlerimle görüyorum güya eğitim sendikası imiş
@adnanozdemir39528 күн бұрын
hocanın her cümlesi orijinal bir makale başlığı veya özeti gibi..!
@BO-ur8bz9 күн бұрын
Videoda hic bir cozum sunulmadigini goren bir tek ben miyim? Evet her sey felsefeyle baslar, uzerinde dusunmeden sorunlar cozulmez ancak bu videoda da sadece felsefe var, somut hic bir cozum yok..
@yigitkucukbabuccu55877 күн бұрын
Bu tür konular öyle bir tane videoyla çözülmez ki.
@musayucelcoskun5638 күн бұрын
Teşekkür ediyorum
@mustafakucur84808 күн бұрын
Hocam size ozelden nasil ulaşabilirim 2 dakikalik bir konu icin
@serdar070710 күн бұрын
hocam kralsınız
@AkademikLink10 күн бұрын
Kesinlikle katılıyorum:))
@usvhesnder218410 күн бұрын
En iyi öğretmen psikolojik olarak kendini çocuk yerine koyabilecek öğretmendir. Psikolojik ve özellikle çocuk psikolojisi eğitimi almamış öğretmen Olmaması gerekir. Ogrenme zorluğu yaşayan Çocukların çoğunluğu ilk eğitim sırasında fazlaca psikolojik baskı sonucu algilarını kapatan çocuklardır. Azarlama ve ceza nekadar algıları kapatıyorsa. Onaylama ve motivasyon çocuğun öz güvenini arttırır ve alhilarinin açılmasına yol açar.
@denizgoktas153510 күн бұрын
paradan önemli bir şeyden bahsediliyor.
@istanbullular_dernegi9 күн бұрын
Köylü köyüne Evli evine Türkiye’nin bütün sorunlarını, ancak bu çözer.
@suleymanusta458410 күн бұрын
Yürekten selamlıyorum ❤️😔🙏🙏🙏
@ertugrulaktas28778 күн бұрын
Teşekkürler hocam saygılar
@birhanmarmara8 күн бұрын
Harika bir çalışma
@mustafacan2149 күн бұрын
Teşekkürler
@hzlebleb-iserif182610 күн бұрын
Eğitim öldü yerine öğrenme geldi bu sefer 'öğrenemeyenler' suçlu oldu gibi bişey olmasın sonunda. Asıl sıkıntı toplumu oluşturan büyük kitle için sadece sıkıntı üreten sistemden de alınıp bireyin sırtına yüklenecek gibi olmayacak mı uzun vadede? Yani eğitim öldü çok yaşa öğrenim' biraz 'çaresiz misiniz işsiz misiniz o zaman yazılım öğrenin' gibi geldi bana. Bir de edit atayım, hocam belli ki Mustafa hocamız sizin kitabınızı okumamış. (ben okudum aferin di mi bana) Bundan sonra kanala kitabınızı okumuş hoca gelsin istiyorum ''Öğretmenler toplumda en genellikle orta sınıfı oluşturdular ancak akademik anlamda en başarılı yerlere gelenler öğretmen çocukları'' ancak en büyük problem zaten akademik başarının refahı getirmiyor olması değil mi? Refahı getiriyor olsaydı eğitim sistemi kendi kendine düzelirdi diye inanıyorum. Ben okurken gençler topçu ya da oyuncu olmak istiyordu bir sonraki nesil hatırlıyorum yutubır olmak istedi sonrakiler infuluencer olmak istedi inanın şimdikiler ne olmak istiyor bilmiyorum ama ne olmak istemediklerini biliyorum, okuyor olmak istemiyolar. Çünkü tüm bu yıllarda sorulan soru hep 'okuycan da ne olcak?'tı. Hocam okuyunca bişey olunsun, eğitim kendi kendine kurtulacak zaten. Cevabı buldum.
@ZEN-Record10 күн бұрын
*motora ara gazı veren virajlarda yanlayan apaçileri/tırrekleri eğitemezsiniz :)*
@ozgegunaydin8510 күн бұрын
*Yaşasin ogrenme* hocama katiliyorum.
@try.310 күн бұрын
Hocam platform linki yok. 23:09
@AkademikLink10 күн бұрын
Video açıklama kısmında var hocam
@try.310 күн бұрын
@@AkademikLink Pardon hocam görmemişim. 🥺
10 күн бұрын
Bilgisayar mühendisliği kazandim ama istediğim üniversiteyi 2bin siralama ile kaçırdım. Yatay geçiş yapmak istiyordum çok çalıştım dönem boyu.... Ortalamam 3.5 felandi taa ki fizik1 finaline girene kadar.... Görseniz hoca öyle bir sormuş ki kalem oynatamadim. Bilgisaysr mühendisliği öğrencisi olarak bu kadar zor sorulari nasil çözmemi bekliyor benden anlamış değilim. Hem dersten kalıcam burslarim gidicek hem yatay geçiş yapamayacağım.... Bu muydu hakkim? O kadar emeğimin karşılığı? bütü de daha zor soruyormuş. Ne yapacağım bilmiyorum emeklerim çöp oldu cidden. Bırakmayı düşünüyorum cümle bu kadar.
@Deniz-b1d8t10 күн бұрын
Yurt dışı burslarına başvur burdan gidebiliyorsan kaç git
@nedimkurt436210 күн бұрын
Sanki fullemiş gibi de anlatması yok mu, hocam senle aynı sınava diğerleri de girdi, senin önüne geçen 2 bin kişi senden daha az mı çalıştı? Hadi onu geçtik neden ölmüş bitmiş gibi davranıyorsun, daha çok çalışabilirsin, daha zor soruyormuş diyip niye pes ediyon?
10 күн бұрын
@@nedimkurt4362 onlarin beni geçmesi olay değil. Olay bölümümle alakasi olmayan bir dersin hocasinin gereksiz yere zor sormasi bu yüzden hedeflerime ulaşamamam. Bu arada sınıf 2 gruba bölündü bizim gruptaki herkes zorlanmiş hoca hep bırakan bir hocaymiş. Diğer gruptakilerin sınavı da kolaymış.
@nedimkurt436210 күн бұрын
Sizin üniversitenin adı ney, söyle de önünden geçmeyelim
@Deniz-b1d8t10 күн бұрын
Maalesef benim çocuğumun da öyle GICIK bir hocası var elinden sadece şikayet etmek geldi sen de yap
@nurhatgunes51625 күн бұрын
"çocukların oyunları hiç özgür değil, çünkü beklentilerle örülü!" Biz yetişkinler çocukları oyunlarında bile rahat bırakmıyoruz.
@Canıvarr405010 күн бұрын
🍒 ÖNEMLİ ÖNERİ🍒 30 MİLYON KELİME kitabını okursanız bu video ile ne demek istediklerini hem daha iyi anlar Hem de güçlü bir fikre sahip olursunuz. Ben bu kitabı kaç kişiye verip okumasını ısrarla istedim. Okuyan herkes beğendi.
@Saglam_ama_emin_adimlarla10 күн бұрын
En önemli şey maruz bırakmak. Yapa kadar taklit et
@naciunal153210 күн бұрын
Ahh hocam 13 yıllık öğretmen olarak şuraya destan yazarım ama Facebook ve Instagram'dan öğretmencilik öğrenenlere cevap yetiştirecek mental sağlığım yok maalesef! Eğitim hakkında konuşturulmayan tek kişi öğretmenler. Daha önce birkaç videonuza yorum yaptım gelen cevaplar berberde,sigara molalarında öğrenilen bilgilerden(!) ibaret. Neyse kalın sağlıcakla✋
@NurettinDemir-k1k10 күн бұрын
Ṣu berber meselesi kocaman bir ders kulliyati olusturabilecek ornek....
@omerpasa332810 күн бұрын
maalesef hocam :(
@NurettinDemir-k1k10 күн бұрын
@@omerpasa3328 yerim dar,uzun sürer. Ama hayat dersim,berberin bilgiyi farkında olmadan çarpıtarak manuple etmesi bir.muşterisinin hayatinin en önemli.varligindan birini kaybetmesine neden olmuştu.ben de kazanan taraftaydim..
@btekinadf729 күн бұрын
Hocam etrafımda bu konuda danışacak kimse yok diye yorum yazıyorum sizce maddi durumum iyi değilken Ankara, BOÜN gibi ünilerde tarih okumak mantıklı mı ?
@naciunal15329 күн бұрын
@@btekinadf72 sevgili kardeşim şahsi fikrim tarih okurkenki amacın öğretmen olmaksa bence hiç tavsiye etmem çünkü artık öğretmenlik mesleğinin önü yakın zamanda açılacak gibi gözükmüyor. Yazdıkların akademik olarak donanımlı olacağın üniversiteler. Buraları bitirip kendim bir şeyler yaparım diyorsan oku ama maddi olarak dezavantajlı bir aileden geliyorsan (benim gibi) sıkıntı yaşayabilirsin kanaatimce.
@Swatykours10 күн бұрын
Hocam gerçekten bı tek sanırım derdimizden anlayan sizsiniz.Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu bu kadar zor olmamalı öğrencilerin artık derdini anlamaları gerekiyor🩹
@AkademikLink10 күн бұрын
🙏🙏
@EgeTatar10 күн бұрын
Özgür Hocam siz misiniz
@Swatykours10 күн бұрын
@@EgeTatar Bana mı dedin?
@EgeTatar10 күн бұрын
@Swatykours Evet,Özgür Balcı siz misiniz ?
@Swatykours10 күн бұрын
@@EgeTatar Yok ben özgür hoca değilim 😅
@emre108759 күн бұрын
Biz lisedeyken özel liseye gidenlerin notlarını öyle şişirdiler ki hepsi haksız yere okul puanıyla önümüze geçti, MEB'de sadece bu haksızlığa göz yumdu
@aliMu198610 күн бұрын
Insan çevresindeki 5 kişinin ortalamasıdır. Odadaki en zeki kişi sizseniz yanlış odasınızdır. Sayenizde en aptal olduğumu hissettiğim bir odada tek başına sizi izledim.
@bubenimhikayemkoltukyikama72727 күн бұрын
Merhabalar Oytun erbaş ile veciz konuşmalarınızı bekliyoruz adalet olsun temennimiz
@siyahsayfa52910 күн бұрын
hocam final sınavında olan bir üniversite öğrencisi olarak yazıyorum birincisi üniversite okumak çok kolay artık diyorsunuz valahi de bilahide kolay değil okumaya geldiğim güne lanet ediyorum annem babam öğretmen olmasaydı okumazdım kesinlkle ama milletin çocuğu okuyor diye ailemi üzmemek için okuyorum gerçekten geri zekalıyım hiçbirşey kafama girmiyor ve evet öğretmen çocukları hep başarılı ve sürekli onlar ile karşılaştırılıyorum inşallah biter okulum ne diyim çok yoruldum
@doganozkan223110 күн бұрын
Teşekkürler behçet hocam
@YKS25MEZUN10 күн бұрын
6:16 hocam babam türkçe annem sınıf öğretmeni maalesef her öğretmen çocugu bir olmuyor ilkokulda derslerım çok ıyıdı genel kultur tadında yapıyormusum gıbı gelırdı bana dedem emeklı sınıf ogretmenı ilkokulda hep onla çalıştım ortaokulda 7. sınıfta bide az çok 8 de çalıştım ve özel bir fen lisesine yerleştim kendıme söz vermıstım telafı edıcem dıye bu seferde 9. sınıfta pandemı gırdı araya maalesef 10.sınıfta mat kursu almaya başladım fen lisesinde okulumuza gelen kısıleri matematık dersınde gecerdım bılen bılır pko konusunda cok ıyıdım gunde 4 5 saat çalısıyordum 11 de tekrar saldım derslerı 12 de yogun bır tempo ile 9 ay çalıştım ve sayısal 300k geldı kısacası her öğretmen çocugu bir olmuyor bana sadece ders çalış dediler ama ben yapmadım şu an mezuna kaldım yks için bi kez daha çalısıyorum
@mstq._9 күн бұрын
Genelleme yapıyorlar
@Fbeditfan8 күн бұрын
Konuk ne güzel konuşuyor tane tane. Bu arara konuşmalanızda siz de arada es vererek konuşun derim. Daha dinlenebilir olursunuz.
@Surmenelim61-k1r6 күн бұрын
Teşekkürler hocam saygilar ❤❤❤❤cay yokmu
@Kmyk3210 күн бұрын
Türkiye'de eğitim kurtarabilmek için önce ortada bir eğitim gerekli bizimki eğitim değil ezber
@kayasukru10 күн бұрын
Türkiye gibi eğitimin de öğretimin de ideolojisinin olduğu ve koşullu bilince sahip bireyler yetiştirmeye odaklı bir ülkede eğitim/öğretim her zaman sorun olacaktır.
@davutsakalli10 күн бұрын
Eğitim (veya öğrenim) sisteminde esas önemli olan para. Sisteme para koymadıysanız, hangi sistemi uygularsanız uygulayın, bence tam anlamıyla başarılı olamazsınız. Bizim sistemimize hem en düşük bütçe ayrılıyor. Hem de çocuk yoksulluğunun yüksek olduğu bir ülkeyiz. Bence, bu iki noktayı göz önüne almayan çözümler, eksik kalır. Sevgiler...
@mcquick366510 күн бұрын
2:38 bunları hayvanat bahçesine kapatıp, arada kafesten içeri muz atarak eğitmek dışında bir yol yok gibi
@spotonnls353810 күн бұрын
Itlaf veya kisirlastirma daha etkili olur..
@ayseduman49828 күн бұрын
Hocam videodan baģımsız bence sizin adınız akademi klink deģiştirin lütfen 😢😢
@yonegitimvedansmanlkmerkez57010 күн бұрын
Egitim öldü.Yasasin Öğrenme ❤
@sister344810 күн бұрын
Eğitim öldü. Yaşasın Öğrenme 😊
@melismmmx9 күн бұрын
Abilerim ve ablalarım 19 yaşındayım ve üniversite konusunda kafam karışık atanayamayan işsiz kalan açıkda bir sürü mezun var hadi bir şekilde işe girdim bu sefer asgari ücrette çalışma ihtimalim var kölelik sistemine uyum sağlamak istemiyorum. Sizce kuaför,pastacılık yaparak kendi mekanımı açmam mantıklı olurmu?
@melismmmx9 күн бұрын
Bir şey daha sormak istiyorum. Ben şahsen iyi bir üniversite önü açık iyi bir bölüm okumadıkça okumanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Eğer okursam hemşirelik düşünüyorum en kötü özelde çalışırsın diyorlar ama yinede üniversitesite okumak ve ya kendi mekanımı açmak konusunda kararsızım nasıl bir yol izlememe gerek?
@yusufkerem82077 күн бұрын
ah be kardeş kimse cevap vermemiş
@melismmmx4 күн бұрын
@yusufkerem8207 🥺 😔
@yusufkerem82074 күн бұрын
@@melismmmx erkek olsaydın sanayiye git bir ustanın yanında çırak ol derdim
@yusufkerem82074 күн бұрын
valla bu sırada hemşirelik iyi dir
@aydinelmas58187 күн бұрын
AKADEM İLİNK Abe, İsveç, Malmö de 6 yıldır yaşıyorum. Abe trafik konusunda , şehir içi HIZ LİMİTİ 40km/h i % 10 geçen bütün araç sahibi Ehliyetiini , bir daha alamamak üzere kaybeder ve ayrıca 200eır/= 2000 İsveç kuronu PARA CEZASI ÖDER......şoför ler , KUZU GİBİ .... .
@SeyfettinKKK7 күн бұрын
👏👏
@silletokat7 күн бұрын
hangi eğitim ?
@RefikTalat10 күн бұрын
Videoda maalesef ne sorunları doğru tespit etme var ne de kapsamlı bir çözüm önerisi. Hocanın platformu çözüm üretmek adına çok spesifik mini mini kişisel bir adım. Video da bu platformu tanıtmaktan başka bir vizyon sağlamıyor.
@gazi17710 күн бұрын
Hangi eğitim?
@furkanornek18869 күн бұрын
Teşekkürler. Ama ses hiç iyi olmamış bu videoda.
@ercankucukoba494110 күн бұрын
Hocam.helal olsun be egitime bu kadar kafa yoran tartışan soğuğu es geçen kişi yok sizin gibi