EKSİ NETLE ÜNİVERSİTE KAZANMAK! ( Tamamıyla Gerçek!)

  Рет қаралды 97,943

AkademikLink

AkademikLink

Күн бұрын

Пікірлер: 930
@alveolit
@alveolit 11 ай бұрын
Eksi netle üniversite kazanmaktan daha acısı; o öğrencinin mezun olduktan sonra, torpille yüksek makamlara gelebilmesidir.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
O en güzeli :)
@rbekir
@rbekir 11 ай бұрын
​@@AkademikLinkHocam ben 40 yaşındayım o zaman kazanmak zordu 4 yıllık istatistik bitirdim ama ülkede durum malum alakasız yerde çalışıyorum. Gençleri mesleğe yönledirilsin üniversite mezunları azalsın dediğiniz gibi şimdi keşke boyacılık öğrenseydim en azından aç kalmazdım. Yada tesisat, kombi tamiri üniversite mezunları şaka gibi
@serhatakilavc1015
@serhatakilavc1015 11 ай бұрын
@@AkademikLink eski bir bakanımızın dediği gibi oooohhhhh!
@iamgregelek
@iamgregelek 11 ай бұрын
Hocam işte işsiz kalmayalım diye yarıda bırakıp ünite büyük ihtimalle 25 yaşında falan mezun olup sağlıktan direkt dışarı çıkacam bu arada 25 ten sonra yeşil pasaport geçerli değil dimi almanya da mezun olduğun an gitme şansın var mı off çok riskli ama deneyeceğim yoksa içimde kalacak bu arada Hazal hoca bizim okula gelmiş kaçın bence bok gibi yer dnnddj
@merveyilmaz4076
@merveyilmaz4076 11 ай бұрын
Alakasız ama internet kafe hala var hocam😊
@PiMAT1
@PiMAT1 11 ай бұрын
Sizi dinlerken “ben konuşuyorum”zannettim:)) Bir öğretmen olarak yıllardır baş baş bağırdığımız fakat kimsenin bizi dinlemediği bir meb de işler bu noktaya geldi. Üniversitedeki düzen(sizlik) için önce ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliği ve müfredatı acil değişmeli. Liseye başlayan bir öğrenci ( bu yük 9. sınıfa başlayanlar hariç çünkü yönetmelikte bu yoldan geçerli ufak bir değişiklik oldu) yata yata ( mecazi anlamda değil ) sınıf geçiyorlar, matematik bilmiyor, işlem yapamıyor( dört işlem) , bım boş kağıt veriyor fakat seçmeli dersler, beden, müzik gibi notları şişirilen derslerden ortalamayı 50 tutturup geçiyor. Bir önceki yıl yatarak geçen öğrenciyi ayaklandırma ihtimaliniz de kalmıyor ve Yks sınavında şıfır veya eksi çeken öğrencilerde bunlar oluyor.Öğretmenlerin de hiçbir yetkisi olmadığından ancak ulaşabildiğimiz 3-5 öğrenci ile motivasyon sağlayıp hayaller kurup çabalıyoruz işte…Sayfalarca yazacaklarım var ama neyse… Umarım akılcı yenilikleri görürüz…
@Corazon_dr26
@Corazon_dr26 11 ай бұрын
Akıl sağlığımızı zorla kaybettirecekler bizlere de, ülkenin geldiği noktaya bak.
@onurgokturk
@onurgokturk 11 ай бұрын
Yazın lütfen ne kadar kişiye ulaşabilirseniz kardır.
@ÜmitKirenci
@ÜmitKirenci 11 ай бұрын
Anahtar kelimeler; bu kadar üniversite mezununa ihtiyacımız yok, ilk okuldan mezun olamayacak öğrencileri üniversiteye alıyoruz, geri dönüşü kolay mı, değil, baraj kesinlikle kalkmamalıydı. Her yerde algı devam ediyor, haklısın hocam, mühendisliklerde de durum sıkıntı.
@semih_cankaya
@semih_cankaya 11 ай бұрын
Hocam, dün akşam markette bir tane dayı şöyle dedi ve gururla uzaklaştı: "o universiteler açılıyor, içinde 1000-1500 kişi çalışıyor, istihdam oluyor." gofret alayım derken ufkum açıldı hahaha
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Bir gofret alımı ancak bu kadar verimli olabilirdi hocam :D
@saneryurtsever9911
@saneryurtsever9911 11 ай бұрын
Bide gofreti yerken dinleseydi o dayıyı o zaman göreydin sen aydınlanmayı.karbonhidrat+ordinaryus dayı=megawatt gücünde aydınlanma
@arifturgut7190
@arifturgut7190 11 ай бұрын
Geçen kantine bir toptancı geldi üniversite kantinine koli koli bir ürün çeşidinden tüketildiğinden bahsettim. Aynen öyle.
@Jsjdinsbducej
@Jsjdinsbducej 11 ай бұрын
​@ingilizce_turkce_sarkiceviriyine mi sen 😅
@erkinalp
@erkinalp 11 ай бұрын
Üniversite bir istihdam programı değildir!!!
@mehmettuna377
@mehmettuna377 11 ай бұрын
Ben lisede çalışan bir öğretmenim. Bence 12 yıllık zorunlu eğitim doğru bir karar değildi. Bence günde 8 haftada 40 saat ders çok fazla. Hayatının en aktif döneminde ve enerji dolu gençleri günde 8 saat derslikte oturmaya ders dinlemeye zorluyoruz. Haliyle öğrenci sıkılıp bunalıyor. Enerjisini ilgisini merakını kanalize edebileceği hayatı öğrenebileceği, hayata hazırlanabileceği bir mecra yok. Biz de bize verilen müfredat konularını zamanında yetiştirecez diye didiniyoruz.Sosyal etkinlik yönetmeliğimiz var ama öğrencinin sosyal faaliyetleri yapabileceği bir zaman dilimi yok. Sabah 8:30 da okula giriyor öğleden sonra 4 de çıkıyor, okuldan sonra bi kısmı dersane ya da özel derse gidiyor, kışın saat 4 , 5 gibi zaten hava kararıyor öğrenci zaten 8 saat enerjisini verimli bir şekilde kullanamadığı içi sıkılıp eve gidiyor, sosyalleşmek kendini geliştirmek, farklı bir şey yapmak için şevki kalmıyor. Bence sistem kökten değişmeli bu sistem ne öğrenciyi hayata hazırlıyor ne ona bir yetenek katıyor ne de sosyalleşmesine müsade ediyor. Bence günlük ders saati 5 ya da 6 saat olmalı. Öğrenci sabah 8 :30 da okula geldiyse maksimum saat 2 de okulda işi bitmeli. Müfredat öğrenciyi her dönem bir kursa ya da sportif veya sosyal faaliyete katılmayı zorunlu tutmalı, öğrenci katıldığı ve kendini yetiştirdiği bu alanla ilgili üniversite tercihi yapacağında ek puan almalı. Örneğin öğrenci okuldan çıktıktan sonra diyelim ki solid works, aıtocat, CNC tezgah operatörlüğü gibi haftada toplam 4 saat kursa gitti, sertifika aldı,bu öğrenci makine mühendisliği, endüstriyel tasarım vb alanları tercih edeceğinde ekstra puan almalı, veya öğrenci bale, tiyatro, müzik gibi kurslara katıldığında konservatuar , sahne sanatları gibi bölümlere gideceğinde ekstra puan almalı. Böylece öğrenci okul dışında sosyal leşe bileceği, ilgi alanında kendini yetiştirebileceği bir imkana kavuşur, gerçek hayatı öğrenir. Toplum olarak biz de pekçok alanda kendini yetiştirmiş futbolcular, zanaatkarlar, tiyatrocular, teknikerler kazanırız.
@haticeorhan5091
@haticeorhan5091 11 ай бұрын
👏👏👏 hislerime tercüman oldunuz
@mertisk2544
@mertisk2544 11 ай бұрын
Hocam o kadar haklisiniz ki katilmamak mumkun degil.
@herhangibirrenk
@herhangibirrenk 11 ай бұрын
+ Puan dışında fikrinize katılıyorum Öğrencilerin handikap ya da bonusla sınava girmeleri bir çok haksızlığa yol açıyor eğer bir sınav varsa her öğrenci geçmişiyle değil o an hangi bilgiye sahipse onunla yarışmalı
@mertisk2544
@mertisk2544 11 ай бұрын
@@herhangibirrenk lisede yaptigin ortalamanin bi anlami kalmiyor oyle ama malesef lisedeki ortalamalar hakkini tam anlamiyla yansitmiyor.
@herhangibirrenk
@herhangibirrenk 11 ай бұрын
@@mertisk2544 Lisedeki okul müdürümüzün oğlu okul birincisi olmuştu umarım buna sadece ben denk gelmişimdir bana göre geçmiş hiç bir şey sınav varsa ve sonucuna bakılacaksa kişi okula gitsin gitmesin sonuç önemli.
@nuhfiliz8022
@nuhfiliz8022 11 ай бұрын
Fen-Edebiyat fakültesinde Tarih - Coğrafya - Edebiyat gibi bölümlere çok düşük netlerle gidenler üstüne bir de formasyon olup kendini öğretmen zannediyorlar bu kez KPSS ye takılıyorlar öğrencinin yaşı 30 a çıkıyor.O yaştan sonra da çocuk başka bir işte çalışmak istemiyor. Gerçekten yazık…
@saudade7430
@saudade7430 11 ай бұрын
Çoğu sonra polis oluyor 😅
@Ugurbabur
@Ugurbabur Ай бұрын
@@saudade7430 özel okullar bunların hepsini topluyor merak etmeyin. hem de isim yapmış milyonluk okullar.
@rfkzengin9928
@rfkzengin9928 11 ай бұрын
Bırakın herkesin üniversite mezunu olmasını herkes lise de bitirmesin. 12 yıllık zorunlu eğitim kalkmalı. 5 yıl temel eğitim sonrası yüzde 75 meslek eğitime yönlendirme yapılmalı. Çünkü seviye bu.
@kamilemanav4978
@kamilemanav4978 11 ай бұрын
Aynı fikirdeyim.
@nursenaatay
@nursenaatay 11 ай бұрын
Devlet okulları da kalksın sadece ilkokula kadar zorunluluk olsun.
@seymaogretmenim
@seymaogretmenim 11 ай бұрын
bende böyle düşünüyorum ama kendim okuduğum iyi bir üniversite mezunu olduğum için çocuğumun da galiba iyi yerlerde okumasını isterdim
@mehmetalikaplan1063
@mehmetalikaplan1063 11 ай бұрын
@@nursenaatay Orta okul gene lazım knk. Adam Üniye gelmiş hala türkçe konuşamıyor. Bari dilini öğrensin
@quandaledingle2107
@quandaledingle2107 11 ай бұрын
yok artık
@01-Sema
@01-Sema 11 ай бұрын
Acı gerçekleri bu kadar tatlılıkla anlatan Hocam, teşekkür ediyorum. Allah CC Şafi ismi ile şifa versin size. Geçmiş olsun.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
🙏🙏
@yunusozan9893
@yunusozan9893 11 ай бұрын
Zorunlu eğitim saçmalığından vazgeçmeliyiz. Paralı eğitim adı altında özel okul, özel üniversite kepazeliği bitirilmeli. Kontenjanlar özellikle fen edebiyat ve idari bilimler hukuk daralmalı. Eğitim Fakültelerine sıralama barajı konulmuş lakin aşağıya çekilmeli...
@Rchigo
@Rchigo 11 ай бұрын
Üniversiteler özel olmalı bence
@helinince5654
@helinince5654 11 ай бұрын
"İlkokuldan mezun olmaması gerekenler üniversite okuyor" Son cümle ya.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Üstelik üniversiteden de mezun oluyorlar
@l.d49
@l.d49 11 ай бұрын
​​@@AkademikLinkve torpil ile yüksek mertebeye ulaşıp, çok rahat yaşıyorlar.
@emre02452
@emre02452 11 ай бұрын
Devlete yük olmaktan başka bir şey değil bir üniversite öğrencisinin günlük masrafı ne kadar bir düşünün, baraj geri gelmeli kontenjanlar düşürülmeli. Ayrıca lise kesinlikle zorunlu olmamalı
@mesutbahtiyargokce7672
@mesutbahtiyargokce7672 11 ай бұрын
Hocam ben mühendisim, şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyorum. Ortanca kardeşim de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenci şu anda. En küçük kardeşim ise aramızda en zeki olanımız. Şu anda liseyi açıktan okuyor ve çalışıyor. Abileri olarak biz bu acı tecrübelerden sonra (şu durumda üniversite okumanın hiçbir avantajının kalmadığını fark ettiğimiz için) onu meslek öğrenmeye yönlendirdik. Henüz 17 yaşında ama çalışıyor. Meslek öğrenip ilerde kendi işletmesini kurmayı düşünüyor. Yorumu hem sizi desteklemek için hem de henüz hayatının yıllarını ve ailesinin emeklerini üniversitede heba etmemiş olan gençlere fikir vermesi için yazıyorum. Saygılar.. Seviliyorsunuz hocamm..
@baglamareizi
@baglamareizi 11 ай бұрын
Bende aynı şeyi düşünüyorum ama anne ve babam bana güvenmiyor, çalışamazsın diyor. Dedimki 1 sene sınıfta kalıp çalışmayı deneyeyim izin vermiyorlar.
@mesutbahtiyargokce7672
@mesutbahtiyargokce7672 11 ай бұрын
@@baglamareizi Doğru olanı yapmış olursun. Diploma artık kağıt parçasından başka bir şey değil. İnşaallah hakkında her şey güzel olur..
@skck1551
@skck1551 11 ай бұрын
Bu devirde işletme falan kuramaz, asıl kurmaya kalktığında ailesinin tüm emeklerini heba eder emin ol.
@mesutbahtiyargokce7672
@mesutbahtiyargokce7672 11 ай бұрын
@@skck1551 denemek zorunda. Napsin ömür boyu kölelik mi yapsın?
@an_uncle_2bros
@an_uncle_2bros 10 ай бұрын
Mesut seni gönülden tebrik ediyorum kardeşim.Kardeşinize doğru yolu gostermişsiniz.
@mehmetaliozgur2642
@mehmetaliozgur2642 11 ай бұрын
Benim kurguladığım bir model var. Mühendislik bölümlerini yazan tanıdığım çocuklara aşağıda açıkladığım modeli öneriyorum; 1 - Kendi oturduğun yerde kendi evinde kalarak okuyabileceğin bir bölümü yaz. 2 - Bölüm ikinci öğretim olsun gün sana kalsın. 3 - Gün içerisinde benim firmamda tam zamanlı ücret karşılığı staj yap (SGK lı). 4 - Ders saatlerine göre çalışma saatlerin esnek olacak, sınav döneminde tamamen derslere odaklanabilirisin, derslerini sadece geçmeni istiyorum ama kalırsan ve öğrenim süresi makul seviyenin üzerine çıkartırsan anlaşma fesh edilir. (makul seviye en fazla bir yıl) 5 - Okulun yanı sıra ben de sana bir öğrenme programı hazırlayacağım ve takip edeceğim. Öğrenme programına uymaz tembellik edersen anlaşma fesh edilir. 6 - Okul bitiminde ise sana iş garantisi veriyorum. Not: İktisadi ve idari bilimler de olabilir ama bu bölümlerde Hanım öğrencilere öncelik tanıyorum. İş görüşmelerine gelen yeni mezun arkadaşlardan edindiğim tecrübeye göre "mühendis çalıştırmak istiyor isek bizim yetiştirmemiz lazım".
@ludovico-291hzu
@ludovico-291hzu 11 ай бұрын
Keşke herkes sizin gibi olsa hocam, iyi ki varsınız :')
@Ahmed-np1to
@Ahmed-np1to 4 ай бұрын
Hocam sizinle çalışmak isterim:) iletişim no bıraksanız
@lil_s0ul
@lil_s0ul 11 ай бұрын
Ne kadar çalışırsam çalışayım baba parasıyla, torpille, ülkedeki açıklarla benden daha iyi yerlere gelebilecek insanların varlığını hatırladıkça moralim eksilere düşüyor. Motivasyonum kalmıyor. Elimden gelen tek şey çok çalışmak iken bu bile isteklerimi elde edebilmek için oldukça yetersiz kalıyor. Artık ne yapsam bilemiyorum. Gidin Baldur's Gate 3 oynayın üniversitede çürümektense en azından ruhsal olarak çöküntüye girmek yerine azıcık mutlu olur yaşayamayacağınız aşk hayatını o oyunda yaşarsınız sevgili dostlar ♥ Geçen 24 saat emek verdiğim 4 sayfalık akademik makale projesinin sonuçları açıklanmış, hoca bana 90 verirken 1 kere bile o derse katılmamış projeyi son gün öğrenip makaleyi chatpgt'ye yazdıran arkadaşlara 100 girmiş. Adaletsizlik midemi bulandırır oldu.
@LanguageswithErman
@LanguageswithErman 9 ай бұрын
Gençler MUTLAKA 4 yıllık bir üniversiteye girmeye çalışın ! Erasmus veya work & travel ile yurtdışına kaçmanın en kestirme yolu bu . Diğerleri zor. Bulun birini evlenin alın oturma iznini.3 - 5 yıl sonrada gelsin vatandaşlık... Tabi ki ingilizce konuşabilmeniz gerekiyor !
@esinarda2546
@esinarda2546 11 ай бұрын
Ahh hocam ah😢 Ben ve eşim ODTÜ mezunuyuz. Oğlumuz Esenyurt Üniversitesi beden eğitimine girdi, bitiremedi... Başta çok üzülmüştüm. Kızımızda şu an Mimar Sinan matematik'de okuyor. Kızımın okulunu görünce devlet üniversitesi diye gurur duymuştum. Bomonti'de daha binaya adım atınca hissettim, Allahım ne olmuş buralara böyle dedim. Girişte güvenlik görevlisi, sonra öğrenci işlerinde karrşılaştıklarımız...... Şimdi kızım hangi okula yatay geçiş yapsam diye araştırıyor. Bense yok bir farkları diye düşünüyorum😢
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Maalesef çok bir farkları yok gerçekten
@umutg7678
@umutg7678 11 ай бұрын
Kıbrıs güvenli
@Elizi687
@Elizi687 11 ай бұрын
Esenyurt Uni. Gerçek mi ?
@zuhalozturk4889
@zuhalozturk4889 11 ай бұрын
Tekrar sınava girip ODTÜ'de okusunlar..
@koksalbugracelik5420
@koksalbugracelik5420 10 ай бұрын
ODTÜ de aynı
@aytenkermen602
@aytenkermen602 11 ай бұрын
12 -13 yıl önce bilgisayar mühendisliği bölümünde bir profesör derste yeni gelen öğrencilerin matematik bilmediğinden şikayet etmişti. Kontenjan artırıldığı için giriş sıralaması 30 binlerdeydi.
@omerd6525
@omerd6525 11 ай бұрын
Geçmiş olsun hocam. Eski videoları 3. Ye izliyorum her izlediğimde farklı bir nokta bana yeni bir bakış açısı kazandırıyor
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
🙏🙏
@consciousart1
@consciousart1 11 ай бұрын
78 doğumluyum ilkokulda taban aritmetiği konusunu anlatması için öğretmenimiz asıl alanı matematik olan okul müdüründen yardım istemişti. Taban aritmetiği bilmeyen ilkokuldan mezun olamamıştı (çünkü müfredetta vardı) Ankara'nın varoşunda Telsizler İlkokulunda.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Trajikomik gerçekten
@mtw7093
@mtw7093 11 ай бұрын
Daha da vahimi 4 sene sonra bu arkadaşlar formasyon denilen kursu alarak, hatrı sayılır bir derece yapmış eğitim fakülteli arkadaşların mesleğine yani öğretmenliğe bizzat MEB tarafından dahil edilecek. Komedinin devamı burada. Biz sayısalda 30 binlerle 40 binlerle yerleştiğimiz matematik öğretmenliği bölümünden mezun olduğumuzda, 500 binle 600 binle yerleşen matematik bölümü mezunlarıyla aynı işi yapıp özelde aynı asgari ücrete layık görülüyoruz. Halbuki bu iş bizim mesleğimiz fakat - netle yerleşenler olmalı ki bizleri de yarım asgariye çalıştırabilsin patronlar.
@gulnursonmez9539
@gulnursonmez9539 11 ай бұрын
İyi de matematik bölümü matematik öğretmenliğinden daha zor olmalı... Yani matematik açısından... Öğretmenlikte lise öğrencisine lazım olan matematik bilgisi yeterlidir, ama matematik bölümünde bir fizik kuramını açıklayabilecek düzeyde yüksek matematik konuları ele alınmalı değil midir? Yani iki bölüm tamamen farklı amaçlarla açılmış olsa gerektir. Matematik öğretmenleri de pedagojik formasyonları daha güçlü bir şekilde yetişip, okullarda stajyer öğretmen olarak da görev almalılar öğretmenlerin gözetiminde ders vermeliler mezun olmadan önce... Ben matematik bölümünü okumayı öğretmenliğine tercih ederdim açıkçası ve master doktora yapıp üniversitede öğretim görevlisi olurdum. Bence matematik kontenjanları daha kısıtlı olmalı ve puanı da yüksek olmalı... 500 bin 600 bin ne ya... Zaten mat-fen puanını anca o kadar kişi tercih ediyordur...
@mtw7093
@mtw7093 11 ай бұрын
@@gulnursonmez9539 Haklısınız dünyada da bu şekilde. Eğitim puanları genelde daha düşük olur diğer ülkelerde.Bizde de mesela odtü boğaziçi gibi mat bölümleri 10- 15 binden alıyordu. Öğretmenliklerden daha yüksek fakat mat bölümlerinin kontenjanı bizim girdiğimiz sene 5500 iken ve taban sıralaması 600 binlerdeyken, lise matematik öğretmenliğinin 270 kontenjanı vardı ve taban sıralaması 120 binlerdeydi. Burada tutarsızlık bizden daha niteliksiz kabul edilen bir öğrenci grubuna bizden daha teorik bir mat eğitimi verilmesi ve onlardan bilim beklenmesi. Tabii kimse onlardan bilim beklemiyor ki onlar da formasyonla bizim mesleğe dadanıyor. Haksızlık burada başlıyor ama gelin görün ki bakanı öğretmen olmayan bir memlekette bu sorunları kim dile getiriyor bir parça azınlık harici...
@beyza2269
@beyza2269 11 ай бұрын
Muhtemelen mülakat sistemi yüzünden bunlar atanacak
@kendinelog273
@kendinelog273 11 ай бұрын
​@@gulnursonmez9539hanımefendi zorluğu kolaylığı değil ki mevzu. Matematik bölümünün herhangi bir seferberlik yokken eğitim fakültesi yeterliyken sınıflarda işi ne? Eğitimin bu hale gelmesi çocukların kötü netler yapmasının sebebi de bu zaten, öğretmeyi bilmeyen bilmem kaç saatlik pedagojik formasyonlu "öğretmenler." Siz öğretmen olmak istemezseniz zaten matematik bölümünü tercih ederek bilim insanı olursunuz. Öğretmenlik ise öğretmenin işi.
@macistanbul3134
@macistanbul3134 11 ай бұрын
Bu tarz yayınlardan sonra YöK bir sonraki sınav istatistiklerini açıklanmayacak. Bu tespitim de burada kayıt olsun 😂
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Ihtimal dahilinde :)
@Z.E.N.A.
@Z.E.N.A. 11 ай бұрын
"Söylediklerimizden bazıları hoşunuza gitmese de biz doğruları söylüyoruz. Mesela biz hiç üniversite müniversite falan filan kapatıcaz. Bitti, onu da özel sektöre veriyoruz kapatıyoruz. Adını kim daha yükseğe yazdırmak isterse Koç, Sabancı falan ona veririz" ( Besim Tibuk )
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
:D
@1betulce.
@1betulce. 11 ай бұрын
Hocalarımızın sürekli biz eskiden bu dersleri şöyle yoğun, şöyle ayrıntılı işlerdik, sınavlar şöyle zor olurdu gibi şeyler söylediğini duyardım ve hep biz neden bu dersleri o kadar ayrıntılı işlemiyoruz ki diye düşünürdüm. Öğrencilerin seviyesi düştükçe verilen eğitimin seviyesi de düşüyor gerçekten.
@yusufkaya4980
@yusufkaya4980 11 ай бұрын
14 yıldır üniversitede ders anlatıyorum, her sene daha az konu işlemek zorunda kalıyorum maalesef
@cemtekin9077
@cemtekin9077 11 ай бұрын
bu konuyla ilgili ismail murat aydın hocayı dinlemenizi tavsiye ederim
@kumtanesiyamazaki
@kumtanesiyamazaki 11 ай бұрын
Hükümet, tarımı eğitimi ve sanatı kısacası emeği gözden çıkarmış hocaammm...
@Bahcemiz609
@Bahcemiz609 9 ай бұрын
@mehmetismailaktas.
@mehmetismailaktas. 11 ай бұрын
Pandemi sürecinde Sakarya'da iktisat bölümünü kazandım. O zaman pek de bir şey anlamamıştım. Örgün eğitime geçtiğimizde şehir dışında okumanın pahalı ve bölümdeki önemli dersleri veren bazı hocaların ise bir şey katmadığını fark ettim. En basitinden hocamız derse gelmiyor bir sonraki derste ise okeye daldığını telafi ders olmayacağını söylüyordu. Kaldığım yurttan ders girdiğim sınıfa kadar ilkokuldan bile mezun olmaması gereken insanlar vardı. Bu saatte ders mi olur şimdi kim derse gidecek kim buna çalışacak diye diye sizin de enerjinizi emiyordu. Üniversiteyi böyle beklememiştim. Bu kadar emeğin, zamanın ve masrafın boşa gittiğini görünce üniversite sınavına tekrar hazırlanmaya karar verdim.
@perttilaamanen44
@perttilaamanen44 11 ай бұрын
Bir de sakarya üniversitesi hocam. Hani en tepedeki üniversitesi olmasa bile yine de iyi bir üniversite. Eğer Sakarya’da böyleyse diğerlerini düşünemiyorum 😢
@mehmetismailaktas.
@mehmetismailaktas. 11 ай бұрын
@@perttilaamanen44 İktisat bölümünde bunu gördüm hocam ama burada mühendislik okuyan arkadaşlarımın hem arkadaş çevresi hem de hocaları gayet iyiydi. Hocaları yarışmalara, projelere, stajlara yönlendiriyordu. Hem eğlendikleri hem de ders çalışarak birbirlerine destek oldukları arkadaşları vardı. Ben bu çevreyi oluşturamadım 🥲
@perttilaamanen44
@perttilaamanen44 11 ай бұрын
@@mehmetismailaktas. Anladım hocam 😢. Sakarya’da okuyan arkadaşlarım vardı, bilgisayar mühendisliği bölümünde. İyi projeler yapıyorlardı dediğiniz gibi. Ben marmara’da okudum arada İstanbul’a geldiğinde o arkadaş bahsediyordu projelerden. Umarım güzel işler yapar, güzel zamanlar geçirirsiniz. Başarılar dilerim.
@mertisk2544
@mertisk2544 11 ай бұрын
​@@perttilaamanen44Ben de Sakarya Uni'deyim. Cidden gercekten universite kapasitesinde olanlar da cok ilkokul mezunu bile olmamasi gerekenler de. Belki de benim bile univ okumamam gerek.
@bursakaplani
@bursakaplani 11 ай бұрын
Aklıma gelen tek şey: Neden üniversite sınavı yapıyoruz o zaman? Bence kendini kanıtlayan üniversiteler artık kendi sınavını yapmalı, obp denilen saçmalıktan da kurtuluruz böylece.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Bu bir. Dönem yapılmış ama şu an için çok riskli. Diye düşünüyorum
@baranisk9520
@baranisk9520 11 ай бұрын
Aynı sistem LGS de mevcut.
@isimsoyisim2749
@isimsoyisim2749 11 ай бұрын
​@@AkademikLinkhocam kanalı suriyeli birine mi emanet ettiniz?
@bursakaplani
@bursakaplani 11 ай бұрын
@@AkademikLink hocam obp denen rezil bir puan eklentisi var. Bu eklenti kolejlerin neredeyse kazancının kaderini değiştirecek kadar güçlü. En azından obp denilen şeyi kaldırsalar iyi olacak.
@SirIntegraFairbrookWHellsing
@SirIntegraFairbrookWHellsing 11 ай бұрын
Obp ye lanet olsun rezil sistem​@@bursakaplani
@perttilaamanen44
@perttilaamanen44 11 ай бұрын
Benim kuzenim de gitti. Normalde askere gidip şuanda yaptığı mesleği yapması gerekirken eleman hala 2 yıllık çocuk gelişimi okuyor (bu son 180 barajı kalktığında tercih yapmıştı). Çocuk gelişimi işi de yapmayacak, dümenden okuyor. Gerçekten yazık. Türkiye’de yanılmıyorsam her sene 2-2.5 milyon öğrenci sınava giriyor. Maksimum 1 milyon kişi lisans ve önlisans bölümlerine alınmalı. Baraj 180 de kalmalı. Herkes üniversite okumamalı. Baraj kesinlikle olmalı.
@alimallahgroup
@alimallahgroup 7 ай бұрын
ne kadar merhametli bir egitim sistemi : ))
@Esraaayyl
@Esraaayyl 11 ай бұрын
Hocam tek bir derste değil tüm derslerde eksi net yapıp Boğaziçi ve Odtü' ye giren 34 yaş üstü ablalarimizi unutmuşsunuz😂
@Esraaayyl
@Esraaayyl 11 ай бұрын
Acaba nasıl mezun olacaklar diye düşünürken, kazandıran sistemin mezun da edebileceğini düşünmemişim😅
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
:D
@Hozgen
@Hozgen 11 ай бұрын
O nasıl olmuş?
@gulnursonmez9539
@gulnursonmez9539 11 ай бұрын
Vallaha "tüm derslerden" eksi netle Boğaziçi ve ODTÜ'ye girilmez, mümkün değil... Ben 50 yaşındayım, yoktu öyle bir dünya...
@Esraaayyl
@Esraaayyl 11 ай бұрын
@@gulnursonmez9539 artık var 😅
@srdrhmyt
@srdrhmyt 11 ай бұрын
Bir diploma alalımda nasıl olsa bir torpil bulup haketmediğimiz yerlere yerleşiriz derdindeler. Anne babaların çoğu çocukları için torpil bulma derdine düşmüş.
@krmztuborgselim575
@krmztuborgselim575 5 ай бұрын
Bir doçent devletinde üniversite olarak çalışıyorum
@sayurirei9044
@sayurirei9044 11 ай бұрын
Çok haklısınız hocam, eksi fizik netiyle fizik kazanıp ve okuyan arkadaşım bunca büte rağmen sınıfta kaldı ve bırakmıyor da.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Yakında mezun olur :)
@thisismetryimg
@thisismetryimg 11 ай бұрын
Hocam öğretmenliğin taban puanlarının bu kadar dusuk olmasi asıl sinir bozucu nokta bence adam yksden bir sekil puan alıyor ardından kpssye çalışmaya karar veriyor bir suru niteliksiz öğretmen ile ders işlemek mecburiyetinde kalıyoruz. Aşırı bilgili biri olduğum icin demiyorum ama lise hayatım boyunca ders aldığım edebiyat öğretmenlerimin kendine hayrı yoktu. Türkçe işlerken hocamız "nasıl" kelimesinde ses olayı oldugunu bilmiyordu elbette illah değil her şeyi bilmek mecburiyetinde değil ama edebiyat dersini işlerken yazarlarımız hakkinda o kadar bilgisiz olmaları benim canımı yakiyor... İsteyerek kazanmadığı bölümün kurbani biz ogrenciler oluyoruz hocam
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Maalesef haklısınız, bir de şimdi mülakat gelme riski var, o da olursa işler iyice kötüye gidecektir. Diye düşünüyorum
@Nisantheapril
@Nisantheapril 11 ай бұрын
Gerçekten daha fazla haklı olamazdın,sırf öğretmen olmak için olmuş,bir ideali hedefi olmayan "dersimi anlatır paramı alır giderim" kafasıyla ders anlatan bu insanlar yksye hazırlanan birisi olarak da söyleyebilirim ki gençleri matematikten edebiyattan da soğutuyor. Niteliğe önem vermeyip "ya ben dersimi anlattım geri kalan size kalmış " kafası en çok eğitime zarar veren kafa.
@thisismetryimg
@thisismetryimg 11 ай бұрын
@@Nisantheapril Seni gerçekten anlıyorum... Öğretmen egosu tatmin etmek için ders katılımı sağlayıp ders dinliyorum ama bana katılan hiçbir şey yok. Zaten adamların ders anlatma şevki yok robot gibi tarih anlatan biri nasıl tarihçi olabilir anlamıyorum. Tarihin bu şekil anlatılması bir Türk olarak beni inanılmaz gocunduruyor. Devlete atandıkları için inanılmaz rahatlar. Kimse onları kovamaz biliyorlar. Şu an tek isteğim devamsızlık affı çıkması en azından zamanımı yks odaklı kullanırım ama yeni bakanımız böyle bir adım atmayacakmış gibi... Bilmiyorum zor bir yıl geçireceğiz ama pes etmek yok çalışmaya devam edelim kendine iyi bak ve o hukuku kazan💪
@arifturgut7190
@arifturgut7190 11 ай бұрын
İşte diplomanın seni donanımlı yapmadığının kanıtı iş sende bitiyor. 3 yıl össye hazırlandım müfredatta yoktu bahsettiğiniz konu öğretmeniniz de ihtimal hiç bakmamıştır o konuya. Edebiyat okuyan arkadaşların varsa danışabilirsiniz liselerde verilen derslerden çok ama çok farklı konuların olduğunu göreceksiniz hoş akademi camiasında da o konularda da uzlaşma yok.
@cemtekin9077
@cemtekin9077 11 ай бұрын
ismail murat aydın hocanın "öğretmenler" videosunu izlemenizi tavsiye ederim
@enisdilek8281
@enisdilek8281 10 ай бұрын
Ben Ankara Üniversitesi mühendislik mezunuyum. Benim zamanımda kaldığın zaman bitmişti. Ek sınav olarak sadece mezuniyete 3 ders vardı. Gazi üniversitesinden yaz okuluna gideyim dedim. Hocam fazla ders var diye neredeyse onaylamıyordu. Şimdi ki gençler için üzülüyorum. Hayatlarını bu kadar kolaylaştırmak iyilik değil kötülüktür. Bazı şeyler için uğraşmak, hedef için çalışmak lazım.
@Ahmet34k
@Ahmet34k 11 ай бұрын
Aklı olan ebeveynlerin, eğitimde başarılı olmayan evladını üniversite yerine başka alanlarda değerlendirilmesi lazım. Üniversitelerin anaokullardan farkı kalmadığı bir dünyaya ilerliyoruz
@berkaydogan5668
@berkaydogan5668 10 ай бұрын
dunya degil turkiye
@Ahmet34k
@Ahmet34k 10 ай бұрын
​@@berkaydogan5668 cahil kardeşim, ben ABD'de okudum. Şu aşağılık kompleksinden kurtulun artık. Her memleketin iyi ve kötü yanları var. Mağdur edebiyatından sıyrılıp memlekete elimizden gelenin en iyisini vermemiz lazım
11 ай бұрын
Nitelik yerine niceliklere baktığımız sürece maalesef bu düzen değişmiyor sevgili hocam. Şu anda ülkede en geçerli meslekler nitelikli ara elemanlar, ustalar, zanaatkarlar olmuş vaziyettedir, çünkü iyi bir usta veya kalfa bulmak ciddi anlamda zor artık. Herkesin üniversite okumak gibi bir beklentiye girmesi de çok yanlış. Bu ülkenin teknikerlere, elektrikçilere, inşaatçılara, tesisatçılara, sanayi ustalarına vb. ve bir çok ara elemana ihtiyacı var. 22 - 23 yaşına kadar okuyup mezun olduktan sonra gençlerin bu tarz mesleklerde çalışmasıda zor oluyor.
@bagvucisx
@bagvucisx 11 ай бұрын
türkiyede hiçbi meslek geçerli değil artık ustalık bitti göçmenleri ucuza çalıştıracaklar
@ppc7457
@ppc7457 11 ай бұрын
@@bagvucisx ++++++++
@historyandpoliticschannel
@historyandpoliticschannel 11 ай бұрын
Hocam üniversite sayımız başedilemez kadar çok değil ancak bölümlerin kontenjanları yüksek. Örneğin İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü tek başına 96, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 126 öğrenci alıyor. Büyükşehirlerdeki üniversitelerde sosyal bilimler alanındaki bazı bölümler tek bir üniversitede 200-300 öğrenci alıyorlar. Zaten iyi öğrenciyi büyükşehir üniversiteleri adeta yutuyor. Eğer büyükşehir üniversiteleri bölüm kontenjanlarını 20-30 öğrenci ile kısıtlayıp taşra üniversitelerindeki bölümler için sadece 40 kontenjan açılsa hem bütün bölümler dolar hem de öğrenci kalitesi yükselir. Bazı akademisyenler ise meseleye ne yazık ki ek ders ve danışmanlık ücreti penceresinden baktıkları için aynı bölümde farklı şubeler açılması için bölümlerine yüksek kontenjan talep ediyorlar.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Kesinlikle katılıyorum aslında Üni sayısında değil problem, biri aynı bölümlerin her yerde olması, kontenjanların gereksiz yüksek olması ve eğitimin kalitesi
@ylmazsahin75
@ylmazsahin75 11 ай бұрын
Spor Bilimleri Fakülteleri’de çok vahim hocam. Bekliyorum bu bölümlerle ilgili bir video. ✋🏼
@ceylanozgur
@ceylanozgur 10 ай бұрын
"Liseden mezun olamayacak öğrenci üniversiteyi kazanıyor, bu öğrenci üniversiteden mezun olmaması lazım ama mezun oluyor" hocam ben devamını da söyliyeyim: Sonra bunlar doktora yapıp adamını ayarlayıp kadro bulup üniv. de hoca olarak işe başlıyorlar. Sonra bişey bilmedikleri halde ders veriyorlar (vermeye çalışıyorlar), iş yapmadıkları için devamlı dedikodu yapıyorlar, önlerinde engel gördükleri diğer hocaların önce doçentlik kadrolarını almaya çalışıyorlar. Doçentlik alırlarsa aynı şeyi profluk için yapıyorlar. Prof da olunca bi halt bilmeyen ama Prof. Ünvanı olan, kasıntılı tip olarak ortalıkta dolanıyorlar. Tüm bu süreçte yaptıkları çirkeflik ve gösterdikleri minimum ahlak seviyesiyle de göz yaşartıyolar😊
@mesutdundar007
@mesutdundar007 11 ай бұрын
Eskiden üniversite okuyanları parmakla gösteriyorlardı. Devlet her dağa üniversite açıyor bu devlette çok büyük maddi yük oluyor.
@sprachgefuhl9757
@sprachgefuhl9757 11 ай бұрын
Bilmem farkında mısınız adım adım küçük Amerika oluyoruz: -Eğitim paralı hale geliyor -Sağlık paralı hale geliyor -Sokaklarda güvenlik sorunu ve bireysel silahlanma artıyor.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Amerika olsak yine iyi bence :)
@erdem.10
@erdem.10 11 ай бұрын
Amerika olsak en azından ekonomi iyi olurdu ve Amerika daki üniversiteler dünya nın en iyi üniversiteleri
@verdabulut7208
@verdabulut7208 11 ай бұрын
Amerikadaki eğitim sistemi o kadar da kötü değil.Her yıl binlerce insan ülkemizden oraya üni okumaya boşa gitmiyor herhalde.Ayrıca yemek ders kitapları vs ücretsiz orada da.(Maddi durumu yetersizse)
@erkinalp
@erkinalp 11 ай бұрын
@@verdabulut7208 "Adjunctification" diye aratırsanız orada da yaygın kısmi zamanlı personel istihdamının ne kadar tehlikeli yerlere götürdüğünü görebilirsiniz. En azından bizde neredeyse bütün elemanlar tam zamanlı.
@Hattızatındaki
@Hattızatındaki 11 ай бұрын
BU ARKADAŞLAR MEZUN OLUNCA KAMU KURUMLARINDA AMİR OLARAK ÇALIŞACAKLAR.ÇOK DA HAVALI OLACAKLAR.
@farukoymak5586
@farukoymak5586 11 ай бұрын
Üniversite okuyacağınıza gidin kaynakçılık, marangozluk, tesisat öğrenin, Kanada, Almanya, Amerika, Danimarka gibi ülkeler bu meslekleri neredeyse sorgusuz sualsiz alıyor hemen ülkelerine, üstelik Türkiye'de üniversite okuyup tıp mezunu bir doktordan daha fazla maaş almanız da yanınıza kâr kalır :)
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Ben de böyle düşünüyorum yakında herkes farkına varacak zaten, artık bir çok bölümde üniversite okumak yerine mavi yakalı bir iş yapmak çok daha makul
@farukoymak5586
@farukoymak5586 11 ай бұрын
@@AkademikLink kesinlikle hocam
@zehragul1469
@zehragul1469 7 ай бұрын
Kadınlar ne yapacak 😢
@harunilik459
@harunilik459 11 ай бұрын
Ya çocuk eksi net yapmış eksiğinin olduğunu "anlamış" ve eksiğinin üzerine gitmiş. Sistem buna izin veriyor. Ne güzel işte. 😂😂 +(İRONİDİR)
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Hahaha doğru valla
@belginruzgar6130
@belginruzgar6130 11 ай бұрын
Emekli Biyoloji öğretmeniyim. Çalıştığım son sene kalıtımla ilgili bir konuda 2 çarpı 2 ne eder dedim. Sınıf 4 derken, biri çıktı 3 dedi. Ve çocuk inanarak 3 dedi, muhalefet olsun diye değil. Yavrum 2 kere 2 4 değil mi dedim. Üççççç dedi.. Ders çıkışı matematik öğretmeni arkadaşlara olayı anlattım. Onlar da şunu dedi : “ Umarım bizim neler yaşadığımızı anlamışsındır.”
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Şu anki sistemde ne yazık ki mezun edip bu öğrenciye bir de Üni okutuyoruz
@cemtekin9077
@cemtekin9077 11 ай бұрын
belgin hanım ismail murat aydın hocanın öğretmenler videosunu izlemenizi tavsiye ederim. sevgiler
@ayseilknurklnc4566
@ayseilknurklnc4566 11 ай бұрын
Gerçekten her bölüme TUS benzeri yeterlilik sınavı gelmesi çok mantıklı bir yöntem. Bu sayede hangi üniversitenin ne kalitede eğitim verdiği daha somut rakamlarla ortaya çıkmış olur.
@halilcekic6698
@halilcekic6698 11 ай бұрын
Makul falan değil,ben seni aldım uniye egitememisim 5 senen çöp oldu hadi evine git dersen gençlere; ülkenin başı beladan kurtulmaz
@dincertoygan8182
@dincertoygan8182 11 ай бұрын
Merhaba, birde Balkanlarda bulunan Türk öğrencilerini lise diploması ile kabul edip, mezun olununca, OSYM nin denklik verdiği üniversiteler var, bunlarla ilgili bir programda güzel olurdu.
@ahmethunter2121
@ahmethunter2121 11 ай бұрын
Hukuk fakültesi için düşünülen avukat olabilme sınavı kesinlikle mühendisliğin tüm alanlarına getirilmelidir acilen.
@TheMEGAMAPER
@TheMEGAMAPER 11 ай бұрын
alanında iyi bir devlet üniversitesinde mühendislik okudum dört yıl boyunca slayt izleyerek düplomamızı aldık. şu an ise bütün arkadaslar sürekli bir birini arayarak iş soruyor asgari ücrete bile iş bulamıyoruz işin ayrı bir acı yanı da piyasada bu alanda istediği mühendisi bulamıyor. velhasıl mühendislikler meslek liseleri gibi olmalı 2 yılı tamam slaytla geçsin ama geri 2 yılı ise piyasa da, sahada geçmeli. söylediğinde hocalara; e biz o kadar öğrenciyi nereye gönderecez kim alacak o kadar çocuğu diyecekler o zaman da madem bizim piyasada bu kadar karşılığımız yok neden kontenjan açıp insanların hayatlarıyla oynuyorsunuz. neden çünkü onlar bu sayade maaşlarını alacaklar, hem zaten o kadar çocuğun peşinden iş yerlerinde koşturmak koca koca proflara yakışır mı.. bir de sevgili behçet hocam bir siz varsınız sizle dertleşiyoruz. o da şu her bölümü her üniversiteye açıyorlar. sanayisi olmayan yere, trizmi olan yere mühendislik açılıyor krü körüne, bizler okulla beraber iş sahalarımıza yakın olmamız lazım ki sürçle iç içe yaşayalım dağların tepelerine olmadık olmadık bölümler açılıyor yazıktır günahtır. ben tabi mühendislik okuduğum için onun sorunları yaşadım diğer bölümlerde ouyan arkadaşlar da kim bilir ne dertler içindedirler. sevgiler akademiklink ailesi.
@greengold3814
@greengold3814 11 ай бұрын
hangi mühendislik ve hangi üni olduğu önemli
@sametkurt2722
@sametkurt2722 11 ай бұрын
1- Akademik zekayı çok hafife alıyoruz. ''okusun hocam'' e okuyacak kapasite yok, belli; peki bu kötü bir durum mu? değil; başka bir alanda bir şeyler yapabilir. Müzik yeteneği olmadığını düşündüğümüz bir çocuğu zorluyor muyuz? Resim? hayır, peki toplama dahi yapamayanı neden ''OKUSUN'' gibi içi boş ve sığı bir söylemle Üst düzey AKADEMİK zeka gerektiren Lise ya da üniversitelere yollamaya çalışıyoruz? 2- Akademik kapasitesi olmayanları ''tembel, adam olmaz, boş'' gibi etiketlemeler yapmak yanlış. Bu algının değişmesi lazım; bununla ilişkili olarak; ''Okumazsan seni sanayii ye veririm, tarlada çalışırsın'' gibi söylemlerle burada yapılan faaliyetleri korkutma aracı gibi kullanmak yanlış. Mesleki eğitim ya da çıraklık; ''kötü, ikinci seçenek, pis'' gibi gösterilmeye çalışmak yerine; buradaki eğitimleri gerçek bir seçenek olarak sunulacak seviyeye, algıya getirmeliyiz. --İşini gerçekten severek yapan kaportacı öğrencimin dükkanı önünde araçlar sırada bekler...-- 3- Bazı liselerin; özellikle akademik olarak çok kötü olan liselerin bir ''kreş'' olduğunu; çocukların 8-5 orada en azından öğretmen kontrolünde tutulan bir yer olduğuna inanırdım. Şimdi bu durum Üniversiteler için geçerli. Üniversiteler de ''kreş'' gibi. ''okusun da ne okursa, nasıl okursa okusun'' düşüncesiyle ebeveynler el mahkum yolluyor... ve tabii ki küçük şehirler kalkınsın mantığında çoğu yer... 4- Avrupada gimnasyum'a akademik olarak çok iyi olan öğrenciler gider mesela, giriş zordur..... ABD'de becerisine göre college denen uygulamalı, nispeten girmesi daha kolay ama iş imkanı da sunan, iyi eğitim veren uygulamalı okullara gider... Bizde de ise hala 2 yılıklar kötü 4 yıllık okunur gibi muhabbetler var; niceliği aşıp niteliğe ulaşamadık. Pekala 2 yıllık çok iyi eğitim veren bir bilgisayar programcılığı, ya da aşçılık bölümü 4 yıllık gereksiz (kontenjanı çok olan, ihtiyaç fazlası mezunu olan) bölümden çok daha iyi fırsat sunar... 5- İlkokuldan itibaren hatta okul öcesinden itibaren kariyer planlama eğitimleri seviyeye uygun şekilde nitelikli olarak verilmeli. Verilmeli ki öğrenci tek seçeneğinin ''TEST ÇÖMEK, Üniversite KAZANMAK(!) olduğu fikrinden uzaklaşsın.... not: bırakın toplamayı çıkarmayı...mesleğimin ilk yılında lise 1. sınıfta ama okuması yazması neredeyse olmayan öğrenci ile karşılaştım...
@mutfucktakikedi8475
@mutfucktakikedi8475 5 ай бұрын
Hocam konuyu saptırmak gibi olmasında okuma yazma bilmeyen çocuk k_rt müydü?😅 eğer öyleyse normal yadirgamayin 🙃
@n.tugbacoskun
@n.tugbacoskun 11 ай бұрын
Bu ortak sınav saçmalığı bitmeli. Her bölüm ortak sınav yapmalı. Mesela mühendislik kabul sınavı gibi, tıp fakültesi kabul sınavı, fizik kabul sınavı gibi. Sonra en iyi puanı alan öğrenci, üniversite sıralamasında en yukarda olan üniversiteye yerleşmeye başlamalı. Mesela mühendislik için baraj 85 puan olmalı. Bu puanın altında not alan yerleşememeli, 2 sene öğrenci alamayan kötü üniversitelerin ilgili bölümleri kapatılmalı.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Makul bir öneri ama şu anki sistemde de aslında bu sağlanabilirdi. Barajın kalkması işleri büyük oranda bozdu
@MetalliHead94
@MetalliHead94 11 ай бұрын
3 milyon kişinin girdiği sınavda, bu biraz zor olmaz mı
@erkinalp
@erkinalp 11 ай бұрын
@@AkademikLink Bir artırayım, tıpkı lisansüstü alımlarında olduğu gibi alan sınavına merkezi sınavdan sonra girilmeli, öğrenciler lise sonu ile önlisans-lisans arası bir yıl boş bırakmaya teşvik edilmeli.
@zekeriya84
@zekeriya84 11 ай бұрын
Sizin bu söylediklerinize güvenip "Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans" okumaya başladım , ilk dönemimdeyim. Uzaktan derslere ya girerim, ya girmem zaten tezsiz filan zorlamazlar dedim. Keşke tezli okusaymışım ; biz tez yazmıyoruz onun yerine proje ödevi sunuyoruz ama tez yazmaktan bir tık düşük. Dersler, hocalarımızın soruları beklentisi filan hiç düşük değil. 😇 Bu arada ülkede okadar çok yüksek lisans okuyan var ki, artık normal üniversite mezunu olmak filan yetmiyor. ODTU'lü arkadaşlarla beraber yüksek lisans okuyoruz. Arkadaş diyor ki CV'm de başka iyi bir üniversiteninde adı dursun, yeni şeyler öğrenmiş olurum. Kısaca o iyi üniversiteden de mezun olsanız iş bulmanız zor oluyor.
@MrHmzy
@MrHmzy 11 ай бұрын
2009 da 65 bin sıralama ile girdiğim bölüm şuanda sıralaması 299305 olan öğrenciyi alıyor. Hey maşşallah beeee !!!!
@verdabulut7208
@verdabulut7208 11 ай бұрын
Herkes üni okumaya çalışıyor ama sanırım bu durumda değişme de var.Otobüste denk geldim çocuk daha okula bırakmış çalışıyormuş yanındaki adamlarda oku oku lise diplomasını ben 23 yıl sonra aldım diyordu-o da haklı aslında cunku dıplomasız işe almıyorlar-Ayrıca ben eğitim fakultesınde okuduğum için duyuyorum suankı ortaokul çağındaki çocuklarda okulu bırakıp çalışma eğilimi var.Okusam ne olacak işsiz kalacağım diye düşünüyorlar.Klasik Lise eğitimi aldırmak yerine meslek zanaat eğitimi sıklaşmalı bence.Ara eleman bulmakta zor cunku mevcut sartlarda.Ve sanırım üniye gidilmesinin en büyük sebebi toplum baskısı.Çocuk ben okumayacağım diyince aile içinde kınama aşağı görme durumları oluyor.Anne babalar kıyamet kopmuş gibi davranıyor akrabalar eleştiriyor vs. Kız bile vermiyorlar.Ama ne kadar yanlış işte.İnsanlar mezun oluyor orada burada(coğunlukla markette calısıyor veya güvenlik polis vs oluyor) okunan emeğe paraya yazık
@SeçkinAkademi
@SeçkinAkademi 11 ай бұрын
Meslektaşınız olarak söylüyorum, kesinlikle doğru tespitler.
@naciunal1532
@naciunal1532 11 ай бұрын
1999'da 50 netle barajı bile aşamamıştım şu an 50 netle birçok Fen Edebiyat fakültesi ve İİBF gelir galiba. Bir de şu durum var. Şu an MEB'de 12 yıldır Türk Dili ve Edebiyatı Ögretmeniyim. Haliyle çocukların en çok kaldığı ders edebiyat oluyor 9-10-11'de kalanları maalesef 12'de mezun edebilmek adına sorumluluk sınavından mecburen geçiriyoruz. Çocuk söylediğim cevabı bile yanlış yazıyor kağıda ama mecburen geçiriyoruz. 12'ye gelene kadar da her sene 3 defa aynı sorularla sorumluluk sınavı yapıyoruz ama çocuk geçemiyor. Anlayacağınız durum vahim!
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Neden böyle bir sistem yarattık gerçekten anlamıyorum
@naciunal1532
@naciunal1532 11 ай бұрын
İnanın aynı sınavı aynı öğrenciye defalarca uygulamaktan bıktık! Eğitimin bu kadar ayak altına düştüğünü hiç görmedim. Bence temel sorun zorunlu eğitimde. Eskiden okumak istemeyen çocuk ilkokuldan sonra sistemin dışına çıkıyordu. Görece aile zoruyla gelenler dışında çok sorun yaşanmıyordu ama şu an mecburen herkes sistemin içinde kalıyor ve okula zorla gönderilen çocuklar okulda büyük disiplin problemine yol açıyor ve mezun da oluyor 😔
@verdabulut7208
@verdabulut7208 11 ай бұрын
Sınavdan geçirmeseniz ve mezun olamasa öğretmene bir sorun çıkartır mı bu durum. devlet tarafından?Bende eğitim fakültesinde okuyorum merak ettim o yüzden
@naciunal1532
@naciunal1532 11 ай бұрын
@@verdabulut7208 doğrudan sorun çıkartmaz fakat bir yerde siz de pes ediyorsunuz aynı öğrenci aynı sınava 10 defa girince mezun olup gitsin artık diyorsunuz. Çünkü kar topu gibi her yıl artarak geliyor sınava girenler.
@verdabulut7208
@verdabulut7208 11 ай бұрын
@@naciunal1532 anladım Teşekkür ederim.En iyisi ilkokul seviyesinde çalışmak galiba.Bu yöne eğilimim artıyor.
@herbokolog34
@herbokolog34 11 ай бұрын
2003 yılında ÖSS sınavına girdim. O yil sistemde değişiklik yapıldığı için iyi puanim ile daha iyi yerlere girebilecekken yine de çok kötü olmayan Kocaeli Üniversitesi'ni kazandım. Bütünleme sınavı yapılacak mı yapılmayacak mı onu beklerdik hep. Bir iki puan için hocalara ne yalvarirlardi. Gerçekten de hersey çok bozuldu. Öğrenci gecirmeyince baskı yapılıyor. Her şehre üniversite fikri bir nevi bu eğitim sisteminin temeline yerleştirilmiş bir dinamittir. İşçi sınıfına katılması gereken, meslek edinmesi gereken herkesi üniversiteye aldılar.
@novel9481
@novel9481 11 ай бұрын
YKS'de edebiyatta -5 net yaptım ve 118 bine girmiştim. Sayısalım ve sallamıştım. Demek ki 5 6 tane matematik yapsam hukuka gidermişim 😂
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Tıp bile okurdunuz :p
@ykkkedi2042
@ykkkedi2042 15 күн бұрын
Aynen kanka giderdin
@novel9481
@novel9481 14 күн бұрын
@@ykkkedi2042 yanlış yazmışım 5 6 edebiyat yapsam giderdim dostum 30 net ayt mat var
@ykkkedi2042
@ykkkedi2042 14 күн бұрын
@@novel9481 Yine de zor ama 30 net ayt mat az değil tyt iyi olduğu sürece ihtimali var benim sinirlendiğim sayısalcıların ' 10 tarih coğrafya çözdüm hukuk geldi çok kolay 😅 ' demesi arka plana bir bakıyorsun tyt netleri uçuyor ayt mat çok iyi sanki oysaki o netleri yapabilmek için senelerce çalışıyor ama kendi alanı olmadığı için bedavadan geldi sanıyor komik 😆
@novel9481
@novel9481 14 күн бұрын
@@ykkkedi2042 15 net yapsam da gelirdi kanka sıkıntı yok 30kya kadar gayet kolay daha düşük için dereceye oynarsın onda da mat kasıyorsun 15 net mat ve 15 edb zaten bedava
11 ай бұрын
Başlığı başta "Eski netle üniversite kazanmak" diye yanlış okudum, bir umut videoyu açtım...
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Umutları yıkmak için varız :p
@fatmayalcin7711
@fatmayalcin7711 11 ай бұрын
Diş hekimliği öğrencisiyim ve o kontenjanlara harcanan bütçenin fakültenin şartlarının iyileştirilmesi için harcanmasını istiyorum, hekim olacağız fakat güncel hekimlik uygulamalarıyla ancak kongrelerde denk gelebiliyoruz. Bölümümüzdeki kontenjanları düşürülmesini ve hak eden öğrencilere hak ettiği parasal yardımın yapılmasını istiyorum. Bir kongre için bütçeyi denkleştirene kadar on defa hesaplıyoruz.
@halilcekic6698
@halilcekic6698 11 ай бұрын
Mezun olunca da atanamayacak ve özelde asgari ücretle yuzleseceksiniz
@ykkkedi2042
@ykkkedi2042 15 күн бұрын
Bu ağır oldu yalnız​@@halilcekic6698
@mehmetdkm8398
@mehmetdkm8398 11 ай бұрын
Hocam gerçekten çok doğru bir tespit, üniversiteye kolay erişim onun mezunlarını da degersizleştiriyor, o mezunlar hayatta ortaya bir şey koyamıyor ki🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️
@asmozturk1931
@asmozturk1931 11 ай бұрын
Hocam anlattıklarınızın eksiği var fazlası yok,ortaokula geçirilmemesi gereken çocuklar üniversite mezunu oluyor,hasbelkader tıp fakültesi kazanıp en temel anatomik terimleri bilemeyen adamlar mezun ediliyor uğraşmamak için, fakat yine de başarıda kıstasımız üniversite puanıysa sözel bölümler yerlerde, sözel bölüm açmanın yatırım maliyeti düşük olduğu için açılan her yeni üniversite tarih,türk dili edebiyatı, gazetecilik bölümü kaynıyor, pek çoğuna gerçekten gerek yok milli kaynakların israfından başka birşey değil
@huseyinyigit8307
@huseyinyigit8307 11 ай бұрын
ben mesleğim gereği her gün Diyarbakır'ın çermik ilçesine gitmek zorundayım ve bunu yaparken maalesef toplu taşıma kullanmak zorundayım. ama otobüse bindiğimde gördüğüm manzarayı anlatmaya kelimeler yetmez. şimdiye kadar yaşlıların sabahın şafağında toplu taşıma kullanmalarına karşıydım ama onları bile anlıyorum artık. sabahın altısında beni karşılayan manzara 1.400.000 sıralama ile meslek yüksek okula yerleşmiş öğrenciler oluyor. onlara ayrı kendime ayrı üzülüyorum. bu insanlar iki yıl sonra işsiz kalacak diye ben iki yıldır ayakta yolculuk yapıyorum.
@streetbroom
@streetbroom 11 ай бұрын
Belki eksi netle giren gençleri ilkokulu bile bitirmemesi gereken diye betimlemek yerine, orta öğretim kurumlarında mesleki yönlendirmenin ve lise sonrası meslek okullarının öneminin altını izmek gerekiyor. Temelde size kesinlikle katılıyorum. Ben de kalburüstü sayılacak bir devlet üniversitesinin psikoloji programında doçent olarak (pardo9n 23 aydır atamam keyfi olarak bekletiliyor ama sıfatım doçent) görev yapıyorum ve aşağı yukarı aynı problemlerle karşılaşıyoruz (örneğin insan izimleri gibi özel isimlerin büyük harfle yazılmasını hatırlatmaktan tutun, istatistik derslewrinde dört işlem anlatmaya kadar). Öyle bir hale geldi ki durum, niteliksiz pek çok makina mühenisi var, ama doğru düzgün tesisatçı yok, bir şekilde mezun olmuş elektrik mühendisi var ama vasıflı elektrikçi yok. Her yıl yüzlerce psikoloji mezunu veriliyor ama yüksek lisans yapmadan bir işe yaramayan bu diplomanın yanında doğru düzgün meslek etiği eğitimi verilmediği için - ki temel ahlak anlayışı 0-6 yaş arasında edinilir - ortalık instagram ve tiktok psikoloğundan geçilmiyor. Önümüzdeki sorun biraz global bir sorun olmakla birlikte, çan eğrisinin bir hayli solundayız ülke olarak ilk, orta ve yüksek öğretim kalitesi ve verimliliği ve de ahlakı açısından. Onlarca yıldır, özellikle de son 20-25 yıldır ivmelenerek artan politizasyon ve endokrinasyon sürecinden geçen bir sistemden de çok fazla bir şey beklememek lazım şartlar değişmedikçe. Aynı koşullarda aynı sonuç elde edilir. Yayınlarınız için çok teşekkürler. hocam. Güzel günler dilerim.
@Dilara-ed5yq
@Dilara-ed5yq 11 ай бұрын
Muthiş bir video olmuş hocam, söyledikleriniz çok kıymetli emeğinize sağlık.
@AbdulkadirAkın-w9b
@AbdulkadirAkın-w9b 11 ай бұрын
Çok saçma bir sistem haline geldi. Üniversiteler asıl talebe sisteminin yani gönüllü olarak talep eden öğrencilerin olduğu bir ortamken şuan aslında sadece 4-5 sene işsizliği ertelemeye yarıyor(çoğunluğu). Herkes üniversite okuyor torpili olan zaten işini buluyor bölümü hakkıyla kazanmış ve mezun olmuş gariban ise kpss den geçse mülakattan kalıyor.
@toprakugur
@toprakugur 10 ай бұрын
Yeni dönem ile birlikte MEB'de sınıf geçmek zorlaştı. Bu bence büyük bir adım. Eski sistemde il MEB soruşturuyordu. "Bu öğrenci niye zayıf aldı? Görevinizi düzgün yapmıyor musunuz?" diye. Dolayısıyla eğitimcilerimiz de bir şekilde öğrenciyi geçirmeye bakıyordu. Şimdi o soruyu soramazlar diye düşünüyorum ama bu seferde mezun olana kadar sorumluluk sınavı olacak öğrenci kaldığı sınavdan. Bu da iyi bir çözüm değil.
@egehan6814
@egehan6814 11 ай бұрын
Hocam yaş 17 hayatımda aldığım en iyi karar üniversiteyi ciddiye almamak olabilir, çalışın çabalayın da sonucunda çok matah bir şey olmuyor, sırtınızı vereceğiniz bir şey değil artık diploma.
@mustafaturgut01
@mustafaturgut01 2 ай бұрын
Şuan internet kafemde sizi iziliyorum hocam :) Yıkılmadık hala ayaktayız :D
@dilaramutluer4928
@dilaramutluer4928 11 ай бұрын
Ölmüşüz, ağlayanımız yok.. 😭😭😭
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Ben arada ağlıyorum hocam üzülmeyin :)
@kavunicibalik0
@kavunicibalik0 11 ай бұрын
Sayın hocam bizim en başta ilkokul, ortaokul ve lisede o öğrencileri bırakabilmemiz gerekir. Ancak biraz düşük not versek velisi, milli eğitim müdürü, hatta kaymakamı tepemize biniyor nasıl düşük verirsiniz diye. Bu düzen kırılsa üniversitelere de her elini kolunu sallayan giremez
@yardimliege
@yardimliege 11 ай бұрын
Ben üni kazanmasına değil - net yapmasına şaşırdım. Türkçede en basit yorum sorularını işaretlesen, matematikte çok temel sorular var onları yapsan. AYT kısmında da türkçe ve sosyalde genel kültür denebilecek basit bilgileri seçerek işaretlesen yok yine düşmezsin. Ayrı bir çaba yani bu, anlamadım sınavda şeker paketiyle inatlaşmış de onu da yanlış mı kodlamış
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Gerçekten sadece tavana baksa yine eksi yapmaz daha iyi yer kazanorm
@MetalliHead94
@MetalliHead94 11 ай бұрын
Hocam pisa vs testlerde liselilerde okuduğunu anlamayan sayısı %40. Bu sonuç beni şaşırtmıyor açıkcası
@reyhansrc3802
@reyhansrc3802 11 ай бұрын
eksi net biraz da bilmediği halde rastgele ger soruya cevap vermekten kaynaklanıyor. lise öğrencilerinde çok yaşıyoruz, seviyr tespit sınavlarında onca hatırlatılmasına. yanlışların doğruları götüreceğini soylememize rağmen yine de bilse de bilmese de belki tutar mantığıyla hepsini işaretliyor. üniversite giriş sinavinda bu kadar eksi çekenler bunlar.
@fatihcan7753
@fatihcan7753 11 ай бұрын
Önceden düşünüyordum belli başlı bir kaç üniversite harici diğerlerinin mezunlarının çok bir farkı yoktur az çok benzerdir diye. Ancak iş hayatına başladıktan ve özellikle bir kaç sene sonra işe girmiş yine mezunların eğitimlerini yaptırmaya başladığımdan beri kafayı yemek üzereyim. Daha düşük puanlı kolay girilen üniversitelerden kesinlikle bir daha birini almamalarını isteyeceğim, kendi işimi kurarsam bir gün onlar da hiç bir zaman görüşmeye giremeyecekler. Belki kurunun yanında 3-5 yaş da yanacak ancak genel mezun kalitemiz git gide diplere doğru gidiyor.
@guldenaydin9918
@guldenaydin9918 11 ай бұрын
Tersten bakalım; Esenlikler
@RikkiTikkiTavvii
@RikkiTikkiTavvii 11 ай бұрын
çok haklısınız isabetli ve unutulmuş bir bilgiyi paylaşmışsınız.1947 de fullbright eğitim sistemi geldiğinden beri türkiye de gelecek nesil için çok umutkar olmayınız.Yoksa bu düzensizliğin ve devşirme usulünün içinde tartışır dururuz.
@fotonot
@fotonot 11 ай бұрын
Bayatlamış bir savunma
@RikkiTikkiTavvii
@RikkiTikkiTavvii 11 ай бұрын
kabul edilmiş çaresizlik sizinkisi@@fotonot
@fotonot
@fotonot 11 ай бұрын
@@RikkiTikkiTavvii Herkes herşeyi biliyor. Çağı yakalamayı unutmayın. Dünya başka artık. Seçenekler ve Tercihler çağına girdik.
@marmarisotomotiv
@marmarisotomotiv 11 ай бұрын
Kontenjan full dolu, sınava girenler ise okula giren öğrencilerin yarısı. Bırakıyorlar hocam okulu da, iddia ediyorum Türkiye'de şuan sistem yüzünden üniversite yok. Üniversitelerimiz nitelik itibarıyla geçmiş 20-30 yıl önceki liselere ve ortaöğretimlere denk belki o bile olmayabilir. Utanç verici bir durum, sistem için ise yararlı, para her zaman yer yerde ağır basıyor, vatandaşlar bir müşteri, potansiyel işsiz ya da işe girenler emekleri sömürülen birer zombi olmakta.
@xslamind188
@xslamind188 11 ай бұрын
4 yıl üniversite okumak yerine(belli bölümler hariç) 4 yıl herhangi bir market,fast-food zincirinde çalışmak insana daha fazla tecrübe katar.
@ismailyamac1760
@ismailyamac1760 11 ай бұрын
Hocam ben de sizin gibi düşünüyorum ve ben insanlarin meslek sahibi olmak icin üniversitelere gittiği kanisindayim yani akademik kariyeri dusunmuyorlar genelde bir meslegim olsun issiz kalmamayayim diye gidiyorlar ve bunu üniversiteye yollamadan teknik liselerde de yapabiliriz yani herkese akademik duzeyde bilgiler vermenin anlami yok. dediginiz tarzdaki ogrencileri meslek liselerine yonlendirip daha verimli sonuclar alabiliriz suanda universite olan illerde bu universiteleri meslek okullarina cevirebiliriz ve belli basli üniversitelere belli basli yatirimlari yaparak ileriyi dusunen bireyler icin kaliteli bir üniversite egitimi saglayabiliriz ve daha nice cozumleri yapabiliriz bence kimse uzerine gitmiyor yoksa cozulemeyecek konular degil bunlar akademisyenlerin biraz daha bu konuda kafa yormasi lazim
@gulnursonmez9539
@gulnursonmez9539 11 ай бұрын
Tıp, mühendislik gibi alanlar adı üstünde "uygulamalı bilimler"dir. Tabii ki meslek edinmek için buraları bitirmek şart olmalı... Temel bilimlerde okuyanlar haricinde hiç kimse bilim yapmak için okumuyor, ama herkes bilimsel ilkeleri mesleğine uygulamak için okuyor ki bu çok doğal. Dediğinize mavi yakalı meslekler için katılıyorum, ama beyaz yakalı meslekler için illa üniversiteye bilim yapmak için gitmek zorunda değil, meslek edinmek için de pekala gidilebilir... Lise seviyesinde öğrendikleri yeterli olmaz çünkü...
@ismailyamac1760
@ismailyamac1760 11 ай бұрын
@@gulnursonmez9539 Genel konuştum çok detaya girmedim, belli basli bölümlerde dediğiniz doğru. Ben sadece çözüm için cabalanmasi gerektiğini ifade ettim. İnsanoğlu isterse dağı deliyor atomu parçalıyor ama isterse
@runemagick666
@runemagick666 5 ай бұрын
Biz ilkokulda iken 3 haneli sayıları kafamızdan çarpardık, arkadaşlarımızla yarışırdık ilk kim hesaplayacak diye. Matematigi boyle olan ben bile lisede matematikten geçememiştim. Simdiki hale bakın, resmen bile bile ülke çürütülüyor.
@9333king
@9333king 11 ай бұрын
Zamanında ne çekmiştim üniversite sınavından yüksek puan alabilmek için. Şu anda enercim düştü.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Enerciiiii :)
@9333king
@9333king 11 ай бұрын
@@AkademikLink 👍👍
@SK-hv3zn
@SK-hv3zn 6 ай бұрын
Hocam, Edebiyat, tarih okuyan Ingiltere`de yonetici pozisyosunda calisiyor. Egitim kalitesini arttirmak lazim. Universitelerden mezun olmak zorlastirilmali. Sadece sinava girip universiteden mezun olmak sons ermeli. Her sene ders basina odevler, projeler verilmeli. Bunlari yapamayan sinif gecemeyecek. Yapanlarda konuyu iyi ogrenecek.
@seyfozyigit
@seyfozyigit 11 ай бұрын
Hocam öğrenciyi dersten geçirmeye iteklenmemiz bir akademisyen olarak mesleki tatminimi her geçen yıl daha da aşağı çekiyor
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Kesinlikle bir de bu yönü var
@ismaildemir4224
@ismaildemir4224 10 ай бұрын
Çok başarılı bir video. Herkes okuyucak diye bir şey olamaz.Sen herkesin doktor, mühendis vs olabileceğini zannediyor musun "hayır" değilmi.Böyle bir eğitim sistemi liseyi zorunlu yapıyor.Fakat tamirci,terzi,çifçi,bakkal,manav vs gibi meslekleri adamlar lise+ üni. okuduktan sonra mı edinecek.
@koray6115
@koray6115 11 ай бұрын
Bizim toplumda statükoya tapıldığı sürece bırakınız üniversiteleri, yüksek lisans yapmak için bile "eksi net şartı" getirilebilir. Evet, bu olay bal gibi de eksi net şartıdır. Çünkü toplumun genelinin talebi bu yönde. Yani sıkıntı toplumun ta kendisinde.
@omay1729
@omay1729 6 ай бұрын
Alana göre sınav olmalı bence tıp isteyen tıp sınavına avukat olmak icin onun bi sınava girmeli
@silverscut
@silverscut 11 ай бұрын
Hocam baulders gate 3 oynasınlar daha iyi dediğiniz gibi 😅
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Ben de oynasam iyi olacak :)
@atillacoskun9557
@atillacoskun9557 10 ай бұрын
Haklısın hocam.hukuğu bitiren avukat tıbbı bitiren doktor olamasın.en güzeli mesleğe girebilmek için bir mülakat yapılması.böylece sırf kafası çalışıyor diye kimi kimsesi tanıdıkları olmayan biri yanlışlıkla herhangi bir makama gelemez..
@ozygt2604
@ozygt2604 11 ай бұрын
Behçet Hocam merhabalar, uzun süredir sizleri takip ediyorum ve lise öğrencisiyim. TEVİTÖL'de, üstün yetenekli öğrencilerin okuduğu bir okulda okuyorum. Meslek Atölyeleri adında bir kulübümüz var ve alanında uzman kişilerin mesleklerini tanıtması ve öğrencilerin de bu meslekler hakkında bilgi edinmesini amaçlıyor. Siz de bu etkinliğe katılım gösterirseniz çok seviniriz. Size iş mailinizden ulaşmıştık ama dönüt alamadık. Buradan da şansımı denemek istedim. Umarım geri dönüş yaparsınız. Başarılarınızın da devamını diliyorum.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
MErhabalar Hocam öncelikle kusura bakmayın bazen e-maillerin bir kısmı gözümden kaçabiliyor. Şimdi hızlıca bulup size dönüş yapacağım.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
maili bulamadım hocam ben :) bir daha atar mısınız bugün içerisinde?
@ozygt2604
@ozygt2604 11 ай бұрын
​​@@AkademikLink Eskişehir üniversitesi üzerinden attım tekrar ama doğru mudur?
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Hocam muhtemelen yanlış yere mail atıyorsunuz :) kanalın mailine atabilirsiniz, hakkımızda kısmında yazıyor buraya yazarsam youtube gizliyor mesajı
@ozygt2604
@ozygt2604 11 ай бұрын
​@@AkademikLink Teşekkür ederim.
@yorumcuoz7661
@yorumcuoz7661 11 ай бұрын
Geçmiş olsun güzel insan
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Teşekkürler hocam 🙏🙏
@ppc7457
@ppc7457 11 ай бұрын
ülkede okumanın bir anlamı kalmadı, okumak artık zulüm oldu.
@ismailselimyldrm
@ismailselimyldrm 11 ай бұрын
Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünden 2005 yılında mezun oldum, bir süre reprezant olarak çalıştım sonra kariyer değişikliği istedim yüksek lisans ve doktoramı tamamladım. Kazandığım üniversitenin kazandığım bölümünü okuduğum dönemde hiç beğenmiyordum ama şuan yeni okuyanları görünce gerçekten iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum.
@alihakan4722
@alihakan4722 11 ай бұрын
Hocam eksik aktardığınız bir konu var bu eksi netle üniversiteye giren öğrencilerin durumu bu öğrencilerin harcadıkları zamanları ve diplamaları ülkemiz deki işe alım ortamında iş hayatında çok işe yarıyor üniversiteden mezun bu ilkokul bilgisindeki kişiler ellerindeki bu diplamaları sayesinde bunu gerçekten hak etmiş ülkeyi kalkındıracak gençlerin önüne geçiyorlar nasıl mı torpil, mülakat, düzenbazlık yaparak ailevi ilişkiler, siyası bağlantılar, hamili kart kullanarak en iyi işlere yerleşiyorlar, en üst konumlarda yönetici bile olabiliyorlar yani aslında bu üniversiteler bu eksi net yapan öğrencilerin önünü açtı ve başarılı öğrencilerin önünü tıkadı ekonomide olduğu gibi kötü para iyi parayı kovar.
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Aslında buna daha önceki bir videoda değinmiştik ama burada haklısınoz eksik kalmış
@seyfettinakcay8441
@seyfettinakcay8441 10 ай бұрын
Hay allah razı olsun hocam yaa. İlkokul mezunu olamayacak adamın üniversite okumasına gerek yok. Herkeain okumasına da gerek yok. Herkes kitap okumak zorunda ama okul bitirmek zorunda değil ya
@Erdal_Gumus
@Erdal_Gumus 11 ай бұрын
Hocam size göre Türkiyede akademinin en zayıf halkası (en sorunlu bileşeni) aşağıdakilerden hangisidir? a) Öğrenci donanımı ve kapasitesi b) ÖSYM sınav sistemi c) Üniversitelerin teknik ve fiziki altyapısı d) Akademisyenlerin donanım ve yeterliliği e) YÖK ve ÜAK
@gulnursonmez9539
@gulnursonmez9539 11 ай бұрын
En zayıf halkası ilk ve ortaöğretimin yetersizliği. Bence yani... YÖK ve ÜAK'ın üniversiteler üzerinde tavsiye vermek haricinde bir yetkisi yok zaten, üniversiteler hangi bölümleri açıp hangilerini kapatacaklarına kendileri karar veriyor. Tez konularının neler olacağına da kendileri karar veriyor. Ülke için öncelikli konuları veya eksik kalan konuları seçip seçmemek onların inisiyatifine kalmış... Akademisyenlerin donanım ve yeterliliği de bir sorun olabilir, ama öğrencilerin de akademisyenleri aşma gibi bir çabası yok. Ben sorduğum sorular yüzünden tehdit almıştım. Hocamız cevabı infeasible olan bir soruyu ısrarla her sene sorup, ısrarla her sene yanlış yöntemle çözüp yanlış bir cevap anahtarı üzerinden öğrencilerin puanını kırıyordu ve belki benden önce de fark edilmişti ama kimse itiraz etmeye cesaret edememişti. Cevabınız son kısıtı sağlamıyor dediğimde sistem onu kendi içerisinde halleder gibi saçma bir gerekçeyle itirazım reddedilmişti. İtirazım bir işe yaramamıştı maalesef... O saatten sonra ben de koyun sürüsüne katıldım maalesef...
@Mustafademir21
@Mustafademir21 11 ай бұрын
F hepsi
@mehmeteminsenturk1882
@mehmeteminsenturk1882 11 ай бұрын
Hocam iyi ki varsınız bunlar yıllardır vardı malesef ben tıp doktoruyum tıp fakültesinin son senesinde üni sınavına girdim tekrardan radyo televizyon okumak için 2. Sınavda matematikde 0 soru çözmüştüm türev integral gibi sorulars dokunmamıştım fizik kimya çözmemiştim sıralamama göre inşaat müh girebiliyordum. Sınava giriş yılım 2018 :(( ayrıca tıp puanlarıda çok çok düştü Allahtan bize baraj koydular
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Tıp ve bazı önemli alanalara baraj gelmesi iyi oldu ancak ister istemez bunları da düşürecekler diye düşünüyorum
@uzcorn1327
@uzcorn1327 11 ай бұрын
İnşaat mühte de baraj var ancak 300 000 bence müh barajı 150 000 olmalı @mehmeteminsenturk1882 tıpın şuanki 50 000 barajı ise yerinde bence
@HakikattenBahset
@HakikattenBahset 11 ай бұрын
Lise sonrası eğitim tamamen ücretli olmalı, devlet tüm imkanlarını lise, ortaokul, ilkokul ve okul öncesi kaliteli ve fırsat eşitliği gözeterek sağlamalı....
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Çözümlerden biri bu ama ne kadar makul ben de emin değilim
@BeytullahGunes
@BeytullahGunes 5 ай бұрын
Getirin çan eğrisi bakın neler oluyor.
@haruntarhan2618
@haruntarhan2618 11 ай бұрын
Gençler tıp yazılım elektrik-elektronik dışında üniversite okumayın.
@baroshka
@baroshka 11 ай бұрын
Eşit ağırlıkçılar yine dışlanıyor Bu arada siz hangi üniversite hangi bölüm mezunusunuz hocam?
@haruntarhan2618
@haruntarhan2618 11 ай бұрын
Kocaeli Elektronik Ogretmenligi Sakarya Elektrik-Elektronik Muhendisligi
@qwe9242
@qwe9242 11 ай бұрын
Tamamdur aga bıraktım Uluslararası ilişkileri mühendislik hazırlanıyorum büyük ihtimal 1 2 sene de mezuna bırakırım o fen konuları nası yetişecek yoksa bizim siniftakilere falan da soyliyeyim 4 milyon adam mühendislik okusun zaten kimsenin neyi sevdiğinin önemi yok toplasip ayni şeyi yapak
@haruntarhan2618
@haruntarhan2618 11 ай бұрын
Gençler dikkat ederseniz bu bölümleri okuyun diye israrim yok ancak bir üniversite okuyacaksaniz bu bölümleri okuyun diyorum.Sevdiginiz ilgi duyduğunuz başka alanlar olabilir saygı duyarım.Benim için geçerli meslek para kazanılacak iş bulunup iş kurulacak meslektir.Digeri hobby dir.
@sinem_1313
@sinem_1313 11 ай бұрын
Pilotaj da ekleyin şuna ya
@KazmOzkanOzenc
@KazmOzkanOzenc 11 ай бұрын
Üniversite de zorlaştırılsın yks de diğer her seyde yks ögrencisiyim ve hayatsız gibi ders calısmamız gerekiyor evet secicilik icin zorluk önemli ancak gercekten ısıgı olan ögrenciler yksyle beraber sönüyor
@aysegultd2700
@aysegultd2700 11 ай бұрын
Hocam şu profluğu bir alsaydınız sonra... 🥲
@AkademikLink
@AkademikLink 11 ай бұрын
Haha valla doğru diyorsunuz
@kikanat
@kikanat 10 ай бұрын
Olayların bu noktaya geleceğini yıllar evvelden tahmin ederek üniversite eğitimi yerine iş deneyimine ağırlık verdim. Mesleğin üçüncü yılında üniversite üzerine kurs okuyan çocuk benim altımda Junior olarak çalışıyordu ve yaşı benden büyüktü.
ÜNİVERSİTELERDE BÜYÜK HAKSIZLIK⚡
13:41
AkademikLink
Рет қаралды 85 М.
KOLTUĞA OTURANLAR NEDEN KALKMIYOR?
12:29
AkademikLink
Рет қаралды 56 М.
ЗНАЛИ? ТОЛЬКО ОАЭ 🤫
00:13
Сам себе сушист
Рет қаралды 4 МЛН
HELP!!!
00:46
Natan por Aí
Рет қаралды 42 МЛН
Friends make memories together part 2  | Trà Đặng #short #bestfriend #bff #tiktok
00:18
MAGIC TIME ​⁠@Whoispelagheya
00:28
MasomkaMagic
Рет қаралды 38 МЛН
TÜM GERÇEKLERİYLE ODTÜ! | Tercihlerden Önce Mutlaka İzleyin! #2
13:17
PROFESÖR YALIN ÖZKARA ‘EKSİ NET’LE FİZİK BÖLÜMÜNE GİRDİ !
1:16:28
Başıma Gelenler: SORUŞTURMA!
21:40
AkademikLink
Рет қаралды 251 М.
Üniversitelerin Gerçek Yüzü
21:37
godelian
Рет қаралды 49 М.
GÖSTERİŞ MERAKI NEREDEN GELİYOR? | AkademikLink
9:42
AkademikLink
Рет қаралды 268 М.
ODTÜ'nün Dezavantajları (kişisel fikirlerim)
16:11
Sıdıka Tunç Candoğan
Рет қаралды 12 М.
TÜRKİYE'DE AKADEMİNİN REZİL DURUMU!
26:12
AkademikLink
Рет қаралды 210 М.
ЗНАЛИ? ТОЛЬКО ОАЭ 🤫
00:13
Сам себе сушист
Рет қаралды 4 МЛН