Pienen sähkökeskuksen jännitteettömänä tehtävät käyttöönottomittaukset (Harjoitustyö Rasekon ammattiopistossa)
Пікірлер: 24
@mattihelenius60184 жыл бұрын
Jännitekoetin tulee testata jännitteisessä virtapiirissä ennen jännitteettömyyden toteamista.
@pokemon62924 жыл бұрын
koita sormella, toimii varmemmin.
@OfficialSuperi3 жыл бұрын
Mittarin testaaminen unohtui heti alusta. Miten voidaan luottaa mittariin jonka toimivuudesta ei ole varmuutta.
@inductoservice98662 жыл бұрын
Eristysvastus tulisi myös mitata kaikkien vaiheiden väliltä. Ei vain PE -> loput. Hienosti kyllä korostettiin tuota N-johtimen irroitusta, sillä monesti unohdetaan mitata N-PE väli ihan vain siksi, ettei jakseta irroittaa enää N-johdinta, kun asennus tavallaan "valmis". Kaikille aloitteleville säkäreille vinkiksi, että asennus on valmis vasta sitten, kun mennyt läpi näistä käyttöönottomittauksista.
@teemutuomela9362 жыл бұрын
Yksittäisten johtimien välisessä eristysvastusmittauksessa on erittäin tärkeää, että mahdolliset kuormat irroitetaan mittauksen ajaksi. Riskinä on jo kytkettyjen laitteiden, kuten kiinteiden valaisimien, termostaattien yms rikkoontuminen mittausjännitteestä. ST-kortiston tämän hetkinen suositus on se, että vain pääjohdoista mitataan yksittäisten johtimien väliset eristysresistanssit ja ryhmäjohdoista yhdistetyt ääri- ja nollajohdin maata vasten. Erillisten johtimien väliset eristysresistanssit kannattaa siis ehdottomasti mitata, mikäli siitä ei aiheudu riskiä asennetuille laitteille.
@oldman10264 жыл бұрын
Joo, MMJ:n kiinnikkeitä on laitettu samalla tavalla, niin kuin jossakin tavaran lähetyspakkaamossa on teippaushullu iskenyt !
@beng20753 жыл бұрын
Oisko sen takia että joku oppilas on työn tehny?
@bror82284 жыл бұрын
Ymmärrän että turvallisuus ennen kaikkea mutta tuo kaapeleiden asennus ja kiinnikkeiden välimatka stimuloi oksennusrefleksiä...vai oliko nuo päiväkotilaisten tekemiä...?
@Jayh2478 ай бұрын
kova jätkä
@KaitsuMaitsu3 жыл бұрын
👍👍
@tuomokarhu75653 ай бұрын
0:01 Aistinvaraiset tarkastukset? Haiseeko?
@e.t9264 жыл бұрын
0:30 huolehditaan että pääkytkin olis on-asennossa?
@user-se2nn2sn6c3 жыл бұрын
Niin??? Tottakai se mitataan on asenossa.
@e.t9263 жыл бұрын
@@user-se2nn2sn6c eikö pitäny olla jännitteettömät mittaukset?
@justacasualguy133 жыл бұрын
@@e.t926 sehän on se tarkotus, tarkistetaan ettei tule jännitettä vaikka olisi pääkytkin päällä.
@CT-zc6ne Жыл бұрын
Ite käytän nykyäänkin vielä fuse blower tuotetta. Se on varma. Varma on aina varmaa. Esitelty 1962 / funkschau (Berliini). Flukeissa on muuten paljon takaisinkutsuja. Ja osa on vaarallisia.
@zaphhood47456 жыл бұрын
Kun syöttävä nollajohdin irroitetaan, se pitäisi myös käsittääkseni tulpata, eikä jättää kuparia viuhumaan tuuleen.
@teemutuomela9366 жыл бұрын
Tulppaamisesta ei tietenkään ole haittaa, mutta en näkisi sille mitään pakottavaa tarvettakaan. Mittauksen aikana syöttö pitää ehdottomasti olla asiallisesti erotettuna. Nollajohtimen irroittaminen aiheuttaa syötön kannalta nollavian, eli oikea kytkentä pitää ehdottomasti palauttaa ennen jännitteisiä mittauksia. Mikäli irroitettu syöttävä nollajohdin ottaisi kiinni nollakiskoon, näkyisi se eristysvastusmittauksessa vikatilanteena. Mikäli nollajohdin on irti jännitteiden kytkemisen jälkeen, muuttuu keskuksen nollakisko jännitteiseksi vaiheiden kuormien kautta. Irroitettu nollajohdin jäisi tässäkin tapauksessa turvalliseksi. Mikäli nollajohdin irroitettaisiin keskusta syöttävän johdon päästä, toisi nollavika sen johdon jännitteiseksi jos kytkentä unohdetaan palauttaa. Tässä tapauksessa tuon tulpan käyttö olisi sangen viisas varotoimi. Nollajohtimen irroitus sisältää riskejä. Nykyisin Sähköinfon käyttöönottomittauspöytäkirjassa on erikseen rasti, jolla varmistetaan/osoitetaan nollajohtimen palauttaminen mittausten jälkeen. Varsinkin ryhmäjohtojen kytkennässä suosin käyttöönottomittauksissa tapaa, jossa mittaukset tehdään jo ennen nollajohtimen kytkemistä heti suojajohtimen kytkennän jälkeen. Myös vikavirtasuojaa voi käyttää nollajohtimen katkaisussa, jolloin johtimia ei tarvitse irroittaa.
@zaphhood47456 жыл бұрын
Asia selvä. Hyviä videoita muuten. Näitä voisi olla asennustekniikasta laajemmaltikin.