Gerçekten çok anlaşılır ve faydalı videolarınız var... Tebrik ediyorum sizi
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
@kaanakkoc14 жыл бұрын
Kanalına yeni abone oldum ve tüm videolarını takip edeceğim. Kitap dünyasında bilmediklerimizi bize anlatıp sevdirdiğin için çok teşekkür ediyorum değerli kardeşim.
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim, çok sağolun.
@gulcennetcariyewa30944 жыл бұрын
Müthiş teşekkür ederim bilgilendirme için :))
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu cumartesi kanalımda James Joyce canlı yayını yapacağım, müsaitliğiniz doğrultusunda ona da beklerim.
@x.dazai_osamu.x61114 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim🎐
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@muteberelyan23714 жыл бұрын
Teşekkürler 💕
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Videoyu izlediğiniz için ben teşekkür ederim.
@Esra_tprlk2 жыл бұрын
👍👏👏👏👏
@elifosmanoglu72764 жыл бұрын
James Joyce dediğiniz ön hazırlıkların hepsini 26 yaşında nasıl yapmış değil mi? Bende YKY çevirisi var, ama belki 5 kez elime alıp henüz hazır olmadığımı düşünerek bıraktım. Daha yaşımız genç 😊
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Joyce Amca 16 dil bilen çok değişik bir adam. Ulysses mükemmel bir eser belki ama Finnegan Uyanması daha da manyak bir kitap. Nevzat Erkmen çevirisini en son okumanızı tavsiye ediyorum. Armağan Ekici çevirisini kendisinin twitter adresinden ekitap olarak bulabilirsiniz ya da Fuat Sevimay çevirisini satın alabilirsiniz. Bu çevirilerin birinden önce başlayın sonra Nevzat Erkmen çevirisini okursunuz. Erkmen bu kitabı ilk çeviren kişi olduğundan gözümde son derece büyük bir değeri var ama çevirisi zaten zor olan kitabı daha da zorlaştırıyor. Ulysses'i daha fazla ertelememenizi tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar.
@elifosmanoglu72764 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Şu sıralar Aristo’nun Metafizik’iyle boğuşuyorum ama dediğiniz çevirileri temin edeceğim mutlaka. Bu tip kitaplar seviyorsanız Perec’in “Yaşam Kullanma Klavuzu”nu tavsiye ederim. Okuması daha kolay tabii ama farkı teknikleri kullanmayı seven sıra dışı biridir o da...
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Yaşam Kullanma Kılavuzu, YKY baskısıyla kütüphanemin en nadide kitaplarından biri. Kayboluş ve onu üst üste okumak istiyorum. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Okumalarınızda kolaylıklar diliyorum.
@osmankarayigit43284 жыл бұрын
Video çok özel. Lakin kamera açısı insanı yoruyor. Kadraj daha yukarıda olsa daha izlenilebilir olurdu.
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Haklısınız, bu video kanalımın eskilerinden. O zaman tripot kullanmıyordum. Şu anki videolarda kadraj, tripot nedeniyle daha ayarlı.
@gulozturk13013 жыл бұрын
Aktardığınız yanlış bir bilgiyi düzeltmek istiyorum.Joyce Woolf’un çağdaşıdır,ve her ikisi de 1882 yılında doğmuştur,1888 yılında değil.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Ne ilginç değil mi? Bilinç akışı tekniğinin iki büyük isminin ölüm ve doğum yılları aynı. Doğum tarihleri arasında sadece 8 gün var. Biri 25 Ocak diğeri 2 Şubat doğumlu, yıllardan 1882. Ölüm tarihleri arasındaysa sadece 2.5 ay. Biri Ocak diğeri de Mart 1941. Gerçi Woolf'un ölümü belki intihar kaynaklı ama tesadüfün böylesi, ilk gördüğüm andan beri beni çok şaşırtıyor.
@suleymanbayram16393 жыл бұрын
Merhaba. Bu kitap tek bir kitaptan mı oluşuyor yoksa bir seri midir acaba? Almak istiyorum şu anda uygun fiyata buldum fakat yky kazım taşkent klasiklerinden var. Hızlı dönüş yaparsanız çok sevinirim.
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Ulysses tek kitaptır ama ilk okuma için Yky çevirisini önermiyorum. İlk okumada ya Norgunk ya da Kafka Kitap baskılarından okuyun.
@suleymanbayram16393 жыл бұрын
@@turhanyildirim hadi ya. Ben ikinci elde çok temize 30₺ bulmuştum da o yüzden. Çok teşekkür ederim mesajınız için
@turhanyildirim3 жыл бұрын
@@suleymanbayram1639 Zararı yok, alın ikinci, üçüncü okumada kullanırsınız. Min. İki kez okumayı gerektiriyor.
@suleymanbayram16393 жыл бұрын
@@turhanyildirim tamamdir teşekkürler
@mertkerti45894 жыл бұрын
Sanırım okunmasının zorluğu kadar anlatması da zor 🙂 bir süredir kendimi hazır hissedemediğimden ertelemiştim sanırım zamanı geldi en azından bir kere baştan sona okuyup bilinçaltıma atacağım
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Kesinlikle anlatması da zor. Bölümlerini iki ayrı videoda toplamda ancak bir saatte anlatabildim. Fuat Sevimay ya da Armağan Ekici çevirisiyle okumanızı tavsiye ederim. Şimdiden kolay gelsin.
@zavallyksogrencisi45243 жыл бұрын
Ya daha ilk sayfalarındayım. Nasıl rahatça okuyabilirim :( Shakespear'in neredeyse çoğu kitabını okudum. Daha önce hiç bu kadar zorlanmamıştım..ya
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Öncelikle dünyanın cidden en zor kitabıyla karşı karşıya olduğunuzu söylemeliyim. İlk sayfalarda zorlanıyorsanız eğer sonrası için de iç açıcı şeyler söylemeyeceğim. Çünkü ilk üç bölüm sonrası çok daha zor. İçeriğe takılmadan, anlamaya uğraşmadan okumanızı tavsiye ederim. Eğer ilk okuma olarak Nevzat Erkmen çevirinden okuyorsanız kitabı hemen bırakıp Armağan Ekici çevirisinden (e-kitap) ya da Kafka Kitap basımı Fuat Sevimay çevirisinden devam etmenizi tavsiye ederim. Ben bu kitabın bölümlerini tek tek inceledim kanalımda. Bölümlerde ilerlerken bunlardan da yardım alabilirsiniz: kzbin.info/www/bejne/hIuagaiBp86EpNE ve kzbin.info/www/bejne/ZqqWhqmpf6eop7s . Ayrıca sacmaninbagladiklari.wordpress.com/category/inceleme/ulysess/
@zavallyksogrencisi45243 жыл бұрын
@@turhanyildirim teşekkür ederim💕
@mypurpledreamss4 жыл бұрын
İlyada ❤️
@endoplazmikretiyakulum28183 жыл бұрын
Kitabı okumadım ama Recaizade’nin Araba Sevdası, Ahmet Mithat Efendi’nin romanlarında da var bu. Orada da yazarlar olayın içine giriyor. Bu değerlendirmeyi okuduğunuz kısma istineden diyorum.
@ruhumcicegedurdu2 жыл бұрын
Fuat Sevimay 'da atıflar belli mi? Bu yky de atıflar belli değil, herhangi bir cümle bile atıf olabiliyor önce sözlüğe göz gezdirip sonra okuyorum yeri geldikçe bir daha dönüp anlamına bakıyorum her sayfada
@namkcivaoglu37373 жыл бұрын
Kitap, anlaşılmaz değil anlaşılamaz. Sanki anlaşılmamak için yazılmış. Anlaşılamaz diye peşinen kabul ederseniz kolay okunuyor. Anlamaya kalkarsanız vay halinize.
@feridecihangoktan83062 ай бұрын
ya anlamadan nasıl okunacak? müzik mi bu?
@ariyas6481 Жыл бұрын
Güzel video ama Joyce 1882 doğumlu.
@namkcivaoglu37373 жыл бұрын
İngilizcesini veya fransızcasını okumanızı tavsiye ederim. Tercümelerinde bir çok hata var.
@daisymiz254 жыл бұрын
...
@namkcivaoglu37373 жыл бұрын
Cümleler karışık, bir sürü tutarsızlık var, her şeye atıf yapması çok mu önemli?
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Yazarlar öncelikle kendilerine yazarlar. Ulysses, içinde yer alan ana karakter için her yıl festival düzenlenen tek kitap. Sadece bu bile romanın nasıl bir özelliği olduğunu gösterir. Atıf yapması sizin için önemsizdir benim gibi okurlar için çok önemlidir. Edebiyat eleştirmenleri ve bu işin uzmanları için de önemli ki üzerinden bu kadar yıl geçmesine rağmen hala tartışılan, üzerinden çalışılan bir eser.
@dirkgently21254 жыл бұрын
16 Haziran benim doğum günüm ❤
@dirkgently21254 жыл бұрын
Bu kitabı okumayı çok isterim
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Ne güzel Bloomsday gününde doğmuşsunuz. O zaman James Joyce'u bugüne kadar hiç okumadıysanız eğer zamanı gelmiş demektir.
@holderlin25384 жыл бұрын
Konuşurken yaptığın el hareketleri midemi bulandırdı