Japon Balığı Dış Parazit Tedavisi Nasıl Yapılır?! (Japon Balığı Parazit Tedavisi)

  Рет қаралды 16,094

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Japon balığı biti ya da balık kenesi tedavisi ve bakımı nasıl olur? Japon balığı neden ölür, ölmemesi için nasıl bakılır? Japon balığı ölmek üzere ne yapmalıyım? Japon balığı nasıl uzun yaşar ve bunun için ne yapmalıyım? Bu paraziti japon balığı akvaryumundan nasıl temizlerim? Balık biti tedavisi nasıl olur, nasıl temizlenir?
Balık biti bir su kabuklusu parazittir. Akvaryum balıklarında olduğu kadar, su da yaşayan bütün canlılara bulaşabilir. Balık biti ya da balık kenesi olarak bilinen canlı yassı yapısı ile kalkana benzer. Tür ve su sıcaklığına bağlı olarak tüm yaşam döngüsü en fazla 3 aydır. Ergin bireyler su içerisinde serbest olarak veya balık üzerinde çiftleşebilir. 100 ile 300 arası yumurtayı, taşlar ve bitkiler üzerine bırakır, 4-6 hafta içerisinde, 6 safha geçiren larva erginliğe ulaşır. Herhangi bir konak balık veya canlı bulamasa bile 20 gün su içinde yaşayabilir. Su dışında yaşama şansı yoktur. Karasal ortamda 5 ile 10 dakika içerisinde vücut sıvısını kaybederek ölür. Bu nedenle insanlara bulaşma riski bulunmamaktadır. Gözler arasında çene bölgesindeki anten şeklindeki organı vasıtasıyla, canlının deri tabakasını delerek zehir salgılar. Aynı kanaldan canlının kan ve vücut sıvısını emerek beslenir. Vücutta yaralar açar. Balığın büyüklüğüne, direncine bağlı olarak, bir veya birkaç tanesi öncelikle balığı yıpratır, sonrasında ölümüne neden olur.
Balıkta görülebilecek uzun vadede ki belirtileri ise aşırı zayıflama, yem yememe, dibe çökme ve üreme yetisini kaybetme ve balıkta güç kaybı. Sağlıklı bir balık, arguluslar karşısında savunmasızdır.
Daha çok sazansı türlerde ve akvaryumlarda japon balıklarında görülür. Uygun olmayan alanlardan akvaryumlara girebilirler. Açık alanlarda bahar ve yaz aylarında, akvaryumlarda her mevsim rastlamak mümkündür. Vahşi lepistesler yani Gambusyalar ve melek balıkları yem olarak bu balık bitlerini tüketir.
Balık biti balıklarla birlikte akvaryuma gelebileceği gibi, yumurtalarıyla da ortama dahil olabilir. Bu aşamada karantina akvaryumu ve doğru balık transferinin çok önemlidir. Çünkü bu parazitlerin kendi kendine oluşma ihtimali yoktur. Mutlaka kendi elimiz ile getiririz. Bütün önlemlere rağmen balıklarda parazite rastlandıysa;
Balık kepçe yardımı ile su dışına alınır. Eğer büyük bir balıksa ıslak havluya sarılır. Cımbız veya pens yardımı ile bit balıktan ayrılır. Yaralı bölge pamuğa sürülen saf metilen ile pansuman edilir. Bitlerden arınmış balıkta pansuman işlemi 2-3 gün boyunca devam eder. Bunun nedeni açık yara mantar gibi ikincil hastalıklara açık hale gelmiştir ve önlem amaçlıdır.
Üretim havuzlarında parazitten kurtulmak için ilaç kullanımı şarttır. Bu amaçla trichlorfon, pyrethrum, masoten, atebrine gibi kimyasallar kullanılır.
Akvaryum vakalarında bitleri ayırmak kolay olmuyorsa; En ideal madde potasyum permanganattır. Litre başına 10 mg, 30 dakika boyunca uygulanır. Ya da litre başına 20 gr tuz atılır, tuz banyosu yaptırılır. Uygulamalar sonrası, bitler ya balıktan ayrılacak ya da daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Bu ilaç kullanımı direk olarak sadece üretim havuzlarına yapılan tedavide geçerlidir yoksa, Balıklarımız iyileştirmek için kullanacağımız ilaç, tuz ve buna benzer maddeleri kesinlikle ve kesinlikle ana akvaryumda kullanmıyoruz. Eğer bir balığı veya bitkiyi tedavi edeceksek, mutlaka ilaçları veya diğer maddeleri karantina akvaryumunda kullanmalıyız. Eğer bu ilaç ve diğer maddeleri ana akvaryumda kullanırsak, faydalı bakterileri de öldürmüş oluruz. Eğer faydalı bakteriler ölürse, akvaryumumuz da ölür.
Balık bitinin akvaryuma balıkla birlikte yeni girdiğini düşünülüyorsanız, balığı hemen ayırın ve olası parazitler için gözlemeye devam edin çünkü bu süre içinde parazit yumurtaları akvaryuma bırakmış olabilir bunun için, en az bir ay boyunca gözleme devam ettirmek gerekir.
Eğer bu parazit akvaryumda ve balıklarda ansınız ortaya çıkmışsa, parazitin çok daha önce bu akvaryuma dahil olduğu anlamını taşır, bu da demektir ki geçmiş dönemde ortama dahil olan parazitin tek olmayacağı anlamına gelir ve üremiş olması kuvvetle muhtemeldir. Artık bu aşamadan sonra akvaryumdan parazitleri kurtarmak oldukça zordur.
Japon balığı paraziti, japon balığı kenesi nasıl temizlenir, japon balığı biti, balık biti tedavisi nasıl olur, japon balığı kenesi, japon balığı ölmek üzere ne yapmalıyım, balık biti, balık kenesi, balık paraziti, balık kenesi nasıl temizlenir, japon balığı parazit tedavisi, japon balığı akvaryumu, japon balığı bakımı, japon balığı neden ölür, japon balığı biti nasıl temizlenir, japon balığı parazit, balık parazit tedavisi, japon balığı dış parazit tedavisi, bitcoin, para, forex

Пікірлер: 194
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı. vidiq.com/#_l_pl
@Akvaryumbalklarevcilhayvanlar
@Akvaryumbalklarevcilhayvanlar 5 жыл бұрын
Abi tebrik ederim bu konuları bu bilgileri bize sunuyorsun videoların arşiv gibi maşşalah
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Valla kimsenin yapmadığını yapmaya ya da daha iyisini yapmaya çalışıyorum. İnşallah faydası olur.
@Burak_Myers
@Burak_Myers 4 жыл бұрын
Videonun sonundaki balıkta şapka da neyin nesi hiç güleceğim yoktu :D Bilgilendirme için teşekkürler faydalı bir video.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İzlediğiniz için ben teşekkür ederim.
@coşkunzaferdeniz-g1b
@coşkunzaferdeniz-g1b 2 ай бұрын
Bu saydığınız ilaclar deniz suyunda varmı, orada yasayan baliklari bu asalaktan ne koruyor, neden kaya tuzu degilde, metilen mavisi?
@abklb9313
@abklb9313 3 жыл бұрын
Dün petshoptan aldığımız yeni japon balığımızı akvaryuma koyduğumuzda birşey yoktu normaldi. Sabah baktığımızda yüzgeçinin ilersinde kırmızılık ve kahverengi pul gibi birşey gördük ilk başta bu konuda tecrubesiz olduğumuz ičin anlamadık amasonra bit olduğunu düşündük ve ne yapmamız gerektiğini araştırdık vidyonuz çok yardımcı oldu teşekkürler.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
Cem bey, büyük ihtimalle benim balıklarımdaki gibi bir dış parazit ile karşılaşmışsınızdır. Bu parazit ölmüyor, hızla diğerlerine bulaşıyor, git gide tüm balıklar sürekli kaşınıyor. Metilen filan hikâye hiç etki etmiyor. Isıtıcı, tuz hava cıva kalıyor. En sonunda formalin almıştım geldi ve karantina tankında 10 litre suya 3.5 miligram formalin koyup karıştırdım ve tüm balıkları o suya aldım. Sanırım 3 miligram daha iyi olabilirmiş. Çünkü 2 Neon Tetra 20 dakikalık formalin banyosundan sonra maalesef öldü. Lepistes ve platileri ise 30 dakika beklettim. Onlarda şu an bir sorun gözükmüyor. Ama, 10 litre suya 3.5 miligram formalin fazla oluyormuş, çünkü o suya eliniz değdiğinde elinizi sızlatıyor. Maalesef artık yapacak bir şey yok. Bazı şeyleri ancak ve maalesef tecrübe ile öğrenebiliyoruz. Ana tankta da o parazitten olabilir ve tekrar balıklara bulaşabilir diye 130 litreye 15 miligram koymuştum ama on beş dakikadan sonra bir kısmını alıp dinlenmiş su ekledim. Bunları bilginiz olsun diye yazdım. Bazı parazitler öyle basit tedavilerle ortadan kalkmıyor.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu değerli bilgi için teşekkür ederiz.
@UnknownPerson-uw4rh
@UnknownPerson-uw4rh 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Aslında 10 litrelik suya 2 miligramdan fazla Formaldehit koymamak lazım dış parazitler için. Daha fazlası balıkları yakar. Kişisel görüşümce 15 ya da 20 dakikalık banyolar da yeterli olur.
@ceydadelisi76
@ceydadelisi76 2 жыл бұрын
Merhaba. Cif ve prille temizlesek akvaryumu parazitler gider mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bütün balıklar gider. Asla akvaryuma bu tür malzemeler girmemelidir. Sadece çamaşır suyu olabilir. Çamaşır suyunu da kokusu gidene kadar iyice yıkayıp, durulayın. Ancak bu bile balıkların üzerindeki parazitleri yok etmez. Ancak tek tek bir cımbızla temizlemelisiniz. Balığı bayıltıp, ıslak bir bez üzerinde tek tek almalısın. Balık nasıl bayıltılır dersen, bu videoda anlatıyorum. kzbin.info/www/bejne/ZmiqaqhngduNjKc
@Ne_bakion31
@Ne_bakion31 3 жыл бұрын
balığı yeni aldım 5 tane 1 ttanesinde var gibi gözüküor daha allahtan akvaryuma koymadım onu ayıracağım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Zaten yeni alınan balıkları, bitkileri mutlaka en az bir hafta karantinada tutmakta fayda var.
@Ne_bakion31
@Ne_bakion31 3 жыл бұрын
@@CemCelikel video için eşekürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Ne_bakion31
@Ne_bakion31 3 жыл бұрын
@@CemCelikel oldum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Teşekkürler...
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Cem bey hani benim sümüklü yapıda balığım vardıya onu nasıl tedavi ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Su değerleri bozuksa, su değerlerini düzelt. Eğer parazit varsa da incele, üzerinde parazit var mı? Varsa, balığı bayıltıp, cımbıza temizle.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
@@CemCelikel cem bey sanırım parazit sabah inceledim 2 balıkta bit girme benzeri yaralar vardı
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıkları karanfil yağı ile bayıltıp bir cımbızla bu parazitleri temizle. Sonra bakır bazlı bir ilaç ile bu yaraları temizle.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
@@CemCelikel cembey bakır bazlı sunne oluyor suya.maden parası atsam olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakır bazlı su değil. Bakır bazlı ilaç. Petshopa sor onlar verir.
@minimumoyuncu
@minimumoyuncu 3 жыл бұрын
Hocam baska varmidir acaba 1 tane kucük balıkda vardı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Varsa zaten 2-3 güne belli olur. Yumurtaları o zaman çatlar ve en yakın balığa sarılacaklardır.
@minimumoyuncu
@minimumoyuncu 3 жыл бұрын
Cımbızla çektim aldım sonra test icin kapa koydum bildiginiz kalkan gibi yuzüyor bende sirayla tuz karbona koydum ikiside biseye yaramadı bide mavi damlafan damlatım oda hç bir ise yaramadi en son beyaz sirke damlatım anında felç
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer yumurta bırakmadıysa, geçmiş olsun ancak yumurta bırakmışsa, diğer balıklara da bulaşama ihtimali var.
@underyourspell.
@underyourspell. 3 жыл бұрын
Merhaba videonuzu izledim,çok teşekkürler bilgilendirme için,ben de daha dün bi japon balığı aldım ama benim akvaryumum yok 3-3,5 litrelik bi fanus aldım onun içinde tek başına,petshoptan alırken fark etmemiştim ama eve gelince kuyruğunda üç tane ufak yeşil bir şey fark ettim ama hareket etmiyorlardı,bugün sabah bakınca hareket ettiklerini gördüm,anlattığınız gibi cımbızla almayı düşünüyorum ama herhangi bi ilacım yok,internette okuduğum kadarıyla herkes makosen demiş ama nasıl kullanmam gerek yardımcı olabilir misiniz acaba?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Öncelikle şunu söyleyeyim, eğer japon balığı bakacaksanız bu 3 -3,5 litre akvaryumda olmaz hatta hiç bir balık bu litre bir su kütlesinde bakılmaz. Balık bakacaksanız en az 40 litre ve eğer 1 japon balığı bakacaksanız da akvaryumunuz en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. İkinci konuya gelirsek, bu balığı önce bayıltın. sonra cımbızla alın. Balık nasıl bayıltılır ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/ZmiqaqhngduNjKc
@underyourspell.
@underyourspell. 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim bilgilendirme için 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@turkfutbollist3299
@turkfutbollist3299 5 жыл бұрын
Abi pengasusla japon balıği beslenirmi?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Beslenmez.
@nisaakzm3638
@nisaakzm3638 3 жыл бұрын
Abi balığımı alalı 3 gün oldu nedense hep suyun dışına çıkmaya çalışıyor niye böyle yapıyor??
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Polijann
@Polijann 5 жыл бұрын
100 litrelik akvaryumumda hem dış hem iç filtre var iç filtreyi hiç kapatmadım bugüne kadar sürekli çalışması mı lazım ?
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Evet. Faydalı bakterilerin büyük bir bölümü filtrede bulunur. Filtreyi kaparsan, 4 saat sonra bu bakteriler ölmeye başlar. 2 gün sonra da hepsi ölmüş olur. Bu yüzden de filtre kapatılmaz.
@minimumoyuncu
@minimumoyuncu 3 жыл бұрын
Abi bu nerden geldi suyunu deyisirken fsrketim diyerlerin3de bulaşacak yav peçrteyle urastım çik.iyo hic araştirmadan bit oldugunu anladım nası çiakrcam brn o laneti
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bit, pire, kene bunlar balığa, doğal ortamdan aldığınız, bitki, taş ya da aksesuar ile gelir. Eğer önlemini almazsanız, çok çabuk çoğalırlar. Bir cımbız yardımı ile çıkartabilirsiniz.
@senayaka1942
@senayaka1942 2 жыл бұрын
Merhaba ben akvaryumuma denizden taşları yikayip koydum iki gündür sonra japon baliklarimdan birisinde bit çıktı kendim cımbızla aldim onu şimdi tüm akvaryumumu temizlemem gerekir mi bit cogalmis midir
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Balıkları izlemeye devam et. Eğer başka bir tane daha çıkarsa, akvaryumu komple çamaşır suyu ile yıka. Aklında olsun, akvaryuma koyacağın aksesuarları çamaşır suyunda bir süre beklet. Sonra çamaşır suyunun kokusu gidene kadar da yıka. Akvaryuma öyle koy.
@Ceylan_öz
@Ceylan_öz 3 жыл бұрын
merhaba balık biti kenesiyle mücadele ediyorum arştırdıgım kadarıyla soguk suyu seven parazitler ana tankın ısısını sonuna kadr getirsem balıkları karantina tanlkına alsam bu parazit ve yumurtaları ortalama kaç gün içinde ana tankta ölür acaba ltfen cevaplarsanız memnun olrum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık biti, Argulus cinsindeki kabuklulardır. Geniş düz bir kabuğa, dört set yüzme bacağına sahiptirler ve görülmesi kolaydır. Enfekte balıklar düzensiz yüzebilir veya akvaryumdaki nesnelere, kuma sürtünerek onlardan kurtulabilir. Yakından baktığınızda, bitlerin balıklarınızın üzerinde hareket ettiğini görebilirsiniz! Balık bitleri genellikle havuzda yetiştirilen veya vahşi yakalanan balıklarla akvaryuma getirilir. En sık japon balığı ve koilerde görülürler, ancak herhangi bir tatlı su balığını enfekte edebilirler. Argulus balığın vücuduna yapışır ve vücut dokusunu sindirmeye başlar. Şiddetli enfeksiyonlar özellikle zararlıdır ve ikincil bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir. Balık bitleri cımbız kullanılarak fiziksel olarak çıkarılabilir, ancak akvaryuma bırakılan yumurtaları öldürmek için ilaç da verilmelidir.
@Ceylan_öz
@Ceylan_öz 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tşkederim bunları araştırdım biliyorumda ana tankı sıfırlamadan kurtulmanın Bi yolunu aradım bütün balıklarımı karantina akvaryumuna aldım orandalarımın vucutlarında kan oturmaları var kuyrukları yıprandı tel tel oldu en son 2 balık aldım aradan Bi süre geçince üstlerinde bu keneden yakaladım cımbızla aldım sonra suda yüzerkende rastladım bu bit keneye şuanda bütün balıklarım karantina akvaryumunda sadece çöpçü ve vatozlar ana tanka diger balıklara tedavi uyguluyorum vatoz ve çöpleri karantina akvaryumunda almama sebebimde kaya tuzu kullanmam mikro fish tedavisi iyi geldi diğerlerine
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Umarım başarılı olursun. Ancak her halükarda bu tecrübeyi yaşaman ve burada paylaşman da çok güzel. Ayrıca, vatozun ve çöpçü balığınının tuza ne kadar hassas olduğunu bilmen ve buna göre bilinçli davranman da ayrıca alkış alacak bir davranış.👏👏👏
@Ceylan_öz
@Ceylan_öz 3 жыл бұрын
@@CemCelikel tşkederim gelişmeleri haber ederim burdan ozman inşllah eksik vermeden atlatırım bu durumu tşkederim cevapladıgınız için
@Ceylan_öz
@Ceylan_öz 3 жыл бұрын
@Cem Celikel tekrar merhaba geridönüş yapmak istedim naparsam yapayım ana tankı kurtaramadım malesef yumurtlamışlar ve çogaldılar balıkları sardılar karantinaya aldım bütün balıkları ana tankı komple dezenfekte ettim başka çarem kalmamıştı size şöyle söylim bu pislik parazit çamaşır suyuyla bile ölmüyor şok geçirdim resmen su dışındadada saatlerce hayatta kalıyor kayatuzunda bile ölmüyor sadece hafiften sersemliyor fakat balıgı hiç bi şekilde bırakmıyorlar tek çare kaynarsuyla herşeyi yıkamak .1 vatoz 1 çöpçü ve 1de orando kaybım oldu digerlerini kurtara bildim sadece 3 balıgım katantina akvaryumunda şuanda 5 6 gündür denk gelmedim kuyrukları mahvoldu tabi pullarıda düzenli ilaç ve kayatuzu kullanıyorum iyileştiler bayagı yaraları kapandı hergün kontrol yapmak şart bu bitler çok zor görünüyorlar özellikle yavruları bu balık bitinin.ıslak havlu üzüründe büyüteç ve telefon ışıgıyla aldım tek tek okadar ufak ve şeffafki vucutları görmek çok zor büyükler nispeten görünüyor balık çok renkliyse oda zor.neyse çok yazdım:)şuanda dedigim gibi kurtuldum gibi ana tankta temizlendi tabi sıfırlandı akvaryum balık alırken çok dikkatli gözlemleyip almak lazım çok büyük ders oldu bana ama az zahihatla atlattım gibi paylaşmak istedim belki benim durumumda bazı arkadaşlar olabilir tşkler iyi hobiler dilerim
@PabloEscobar-qy7hd
@PabloEscobar-qy7hd 5 жыл бұрын
Benim 7 tane japon balığım var ve daha 1 hafta oldu akvaryumu kuralı? İnanılmaz derece bir koku var ve odamda , beni rahatsız ediyor. 2 soru sorucağım 1) bu kokuyu nasıl ortadan kaldırabilirim 2) bu koku bana hastalık yaratırmı? Saygılar hocam iyi günler
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
yENİ AKVARYUM SENDROMU YAŞIYORSUN, BAKTERİ OLUŞUMU ESNASINDA BÖYLE ŞEYLER OLUR. Ne zaman ki akvaryumunda bakteri oluşur, o zaman bu kokular da gider. Bu kokunun sağlık açısından zararı yoktur. Sadece hassas bünyelerde koku yüzünden mide bulantısı hissi oluşur. Bu konular ile ilgili videolarım var. İzlersen faydasını görürsün. kzbin.info/aero/PLSjJ16RUw2CeoOWEl9WOTlbCWEKW_sDE7
@Cansu1.5
@Cansu1.5 3 жыл бұрын
Merhaba tekrar yazıyorum kusura bakmayın balık biti için potasyum permanganat kullansam balıklara zarar verir mi ve baliklarimdan birinin kuyruğu ve yüzgeçleri siyah olmaya başlıyor teşekkür ederim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Parazit tedavilerinde kullanılabilir. Ancak ben veteriner olmadığım için ne kadar kullanman gerektiğini söyleyemiyorum. Ancak ilacı aldığın yere sorabilirsin. Yalnız benim sana söyleyeceğim, ilaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@Cansu1.5
@Cansu1.5 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim 150 lt akvaryum var demiştim onu kullanmıyorum artık terasa 300lt gölet yaptırıyorum ama filtreyi nasıl koyacağım bilmiyorum Çünkü cam değil nasıl yapışacak ve 300lt kaç japon bakarsam rahat yasarlar gerçekten çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.❤
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
8 japon balığı yeterli 300 litre için. Su çeken motoru göletin içine koyup, bir hortum ile dışarıdaki filtreye bağlayabilirsin.
@Cansu1.5
@Cansu1.5 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim ❤
@ilknurozturk2043
@ilknurozturk2043 3 жыл бұрын
Abi dün 4 balık aldık teleskop balığının gözünün yanında parazit var . Yarın götürüp aldığımız yere vericez diğer balıklarda bulaşmış mıdır?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eğer yumurta bırakmadıysa, bulaşmaz ancak her ihtimale karşı, diğer balıklardan ayırın. Bir cımbız yardımı ile de paraziti alabiliyorsanız, alın.
@ahmetmorca9418
@ahmetmorca9418 2 жыл бұрын
Cem bey paraziti aldıktan sonra o mavi sıvı hariç ne sürebilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Bakır bazlı antibiyotiklerden sürebilirsin.
@Turkmannii
@Turkmannii 7 ай бұрын
Benim Japon baktigim iki tane ikisinin de sirtinda beyaz tomurcuk gibi birşey var ne yapmaliyim nasil temizlemeliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Japon balığının cildinin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@selofan8
@selofan8 3 жыл бұрын
Abi 2 tane yavru japonum var 2sinde de küçük bit ya da kene galiba var daha çok küçük balıklarım nasıl tedavi edebilirim zarar veriyo mu şu anda o şey??
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bit ve kene balıklara yapışarak, onların güçsüz düşmesine, haliyle de çabuk hastalanıp ölmelerine yol açar. Tedavisi şöyle yapılır. Balığı karanfil yağı ile bayıltın. (Nasıl bayıltırım derseniz, bu videoda anlattım) kzbin.info/www/bejne/ZmiqaqhngduNjKc ) Balık kepçe yardımı ile su dışına alınır. Eğer büyük bir balıksa ıslak havluya sarılır. Cımbız veya pens yardımı ile bit balıktan ayrılır. Yaralı bölge pamuğa sürülen saf metilen veya buna uygun bir ilaç ile pansuman edilir. Bitlerden arınmış balıkta pansuman işlemi 2-3 gün boyunca devam eder. Bunun nedeni açık yara mantar gibi ikincil hastalıklara açık hale gelmiştir ve önlem amaçlıdır. Üretim havuzlarında parazitten kurtulmak için ilaç kullanımı şarttır. Bu amaçla trichlorfon, pyrethrum, masoten, atebrine gibi kimyasallar kullanılır. Akvaryum vakalarında bitleri ayırmak kolay olmuyorsa; En ideal madde potasyum permanganattır. Litre başına 10 mg, 30 dakika boyunca uygulanır. Ya da litre başına 20 gr tuz atılır, tuz banyosu yaptırılır. Uygulamalar sonrası, bitler ya balıktan ayrılacak ya da daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Bu ilaç kullanımı direk olarak sadece üretim havuzlarına yapılan tedavide geçerlidir yoksa, Balıklarımız iyileştirmek için kullanacağımız ilaç, tuz ve buna benzer maddeleri kesinlikle ve kesinlikle ana akvaryumda kullanmıyoruz. Eğer bir balığı veya bitkiyi tedavi edeceksek, mutlaka ilaçları veya diğer maddeleri karantina akvaryumunda kullanmalıyız. Eğer bu ilaç ve diğer maddeleri ana akvaryumda kullanırsak, faydalı bakterileri de öldürmüş oluruz. Eğer faydalı bakteriler ölürse, akvaryumumuz da ölür.
@selofan8
@selofan8 3 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim deneyeceğim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@selim9378
@selim9378 4 жыл бұрын
Abi japon baliğim kuyruğundan itibaren bükülüyor kuyruğu kararmış hareketsiz ne yapmaliyim lütfen acil cevap
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Suda ki amonyak seviyesi yükselmiş. Suyun hemen yüzde 30 kadarını değiştir ve bunu 2 günde 1 yap. Böylece bir hafta boyunca devam et. Sonra haftada bir değişime başlarsın. Yalnız su değişimi dipten yenmeyen yemleri ve atıkları alarak yapman lazım. Sakın bütün suyu değiştirme. Günde sadece bir kere besle ve verdiğin yem de balıkların gözü büyüklüğünde olsun. Balıklar bu kadar yem yese, bütün gün doyar.
@dolunay53
@dolunay53 4 жыл бұрын
Ben şimdi bu videodan su kenelerin kendi kendine oluşmayacağını anladım. İki hafta önce 2 tane japon balığı aldım ufak bir Fanusta. Suda üç tane ufak şeyin haraket ettiğini gördüm ne olduğunu bilmiyordum ama zararlı bir şey olduğunu hissederek suyu değiştirdim Balıklarımın kuyruğunda kırmızı lekeler oluşmuştu. Bunların yaptığını düşünmüştüm ve Akvaryumcudan mantar olduğunu öğrendim ufak parazitlerinde su kenesi olduğunu. Benim anlayamadığım aldığım balıklarda su kenesimi vardı yani?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Evet, balıklarınızı aldığınız yerde ki akvaryumdan bulaşmış.
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler: Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Vücutta beyaz mukus birikmesi: Bu aslında japon balığının kendini koruma mekanizmasının çalışma şeklidir ve parazitlerin veya kötü çevresel koşulların tehdidine yanıt olarak aşırı mukus üretir. pH'ı dalgalanmalarını kontrol edin ve suda amonyak veya nitrit olup olmadığını test edin.
@dolunay53
@dolunay53 4 жыл бұрын
Cem Celikel Teşekkür ederim akvaryumcudan antibiyotik aldım şu an adı aklıma gelmiyor ( üzerinde argulus ve yara tedavisi yazıyodu) sarı renkli ilaç ,on damla damlattım iki gündür kullanıyorum üç gün kullanmam gerekiyor muş bugünde kullanıcam ikinci kullanımda geçti zaten kırmızılıklar. İlaç tedavisine geçmeden önce akvaryumu tuzla sıcak suyla iyice yıkamıştım. Cumartesi şehir dışına çıkacağım balıkları birine emanet edeceğim gitmeden cuma gecesi suyu değiştirmek istiyorum değiştirebilirim değil mi ? Su kenelerinden alındığını düşünüyorum balıkların
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Geç gördüm. Şimdi akvaryum suyu çok daha çabuk bozulacaktır. Bunu engellemenin yolu da ay yem verip, sık su değişimidir. Ama suyu da en fazla yüzde 30 kadar değiştirerek yapmalısın. Ayrıca yenmemiş yemleri ve atıkları da atmalısın. Kısaca akvaryumunda yeniden bakteriyel filtrasyon döngüsünü başlatmalısın.
3 жыл бұрын
Bugün iki adet japon balığı bir çöp balığı ve bir adette vatoz aldım. Japon balığının birinde videodaki parazitten vardı elime aldım balık kuyruğunu sallar sallamaz kendisi düştü. Başka parazit olabilir mi akvaryuma bu aldığım balıkları nasıl koymalıyım. Şimdiden teşekkürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar ayrıca japon balığı ile çöpçü ve vatoz yaşamaz. Eğer parazit akvaryuma bulaştıysa, çok zor kurtulman. Tek tek ayıklaman lazım. O hastalıklı balığı incele ve üzerinde başka var mı bak. Varsa bir cımbız le tek tek ayıkla. Petshopa da olanları anlat, o da bilsin. Çöpçü ve vatozu da geri ver.
3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi sağolasın
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@prensesbegum1418
@prensesbegum1418 5 жыл бұрын
29 ekimde ilk videom kanalımda izleyebilirsiniz. bana yardım etmek istiyorsanız abone olmayı unutmayın. Sizi seviyorum...
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Video gelmedi?
@prensesbegum1418
@prensesbegum1418 5 жыл бұрын
@@CemCelikel yarın yükleyeceğim biraz işim olduğu için yükleyemedim herkesten özür dilerim
@mustafaaydemir9812
@mustafaaydemir9812 3 жыл бұрын
Hocam ben japon balığı aldım suyunu koydum pet shop dan aldım sonra bişey haraket ettiğini gördüm elimle almaya çalıştım gelmedi sonra balığın solunum altına girdi bidaha göremedim .
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İzlemeye devam et. Eğer parazit gibi bir şey ise, diğer balıklara a bulaşma ihtimali var. Bir daha da petshoptan aldığın balıklardan emin değilsen, balıkları, bitkileri ve başka bir akvaryumdan gelen aksesuarları en az 1 hafta bir karantina akvaryumunda bekletmelisin.
@mustafaaydemir9812
@mustafaaydemir9812 3 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler zaten 1adet küçük akvaryum da bekletiyorum :)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@mutluoner4551
@mutluoner4551 7 ай бұрын
Dış parazit sorunu varsa ben ana tanktan alıp karantinaya aldım diyelim tedaviside oldu ozaman ana tankta parazit kalmazmı tekrar olmazmı
@CemCelikel
@CemCelikel 7 ай бұрын
Ana tankta parazit varsa büyük ihtimalle yumurta dökmüş ve bütün akvaryuma dağılmıştır. Sana tavsiyem bütün aksesuarları, kumu ve diğer aparatları çamaşır suyuna batırıp, bir gün bekletmen ve daha sonra da hepsini çamaşır suyunun kokusu gidene kadar durulaman. Yalnız burada normal çamaşır suyu kullanmanı tavsiye ederim, bahar kokulu, limon kokulu gibi olanları değil. Ayrıca bitki varsa da bu bitkileri de en az 1 dk en fazla 2 dk çamaşır suyunda beklet. Sonra onları da iyice durula. Eğer yumurta ve Parazit varsa, yok olacaktır. Tabi bu durum akvaryumu sanki yeniden kurmuş gibi olacağından, bakteriyel filtrason dönüşünü de yeniden başlatman gerekecek.
@nurgokce9910
@nurgokce9910 3 жыл бұрын
Balığımı petshoptan aldım herhangi bir sorunu yok gibiydi hala da çok hareketli bir balık ama dün akşam kuyruğunda gözlemledim aynı renk olduğu ve bir ay gibi uzun bir süre geçtiği için konduramadım başta ama bu sabah sırt yüzgecine geçince anladım bit olduğunu daha önce hiç böyle bir işlem yapmamıştım zarar veririm yüzgecine diye çekinmiyor değilim açıkçası, saf metilen dediğiniz metilen mavisi diye geçen dezenfektan mı? Şuan elimde yok kullanmadığım taktirde sorun oluşturur mu balık zaten yavru alana kadar bi iki gün bekletmek de istemiyorum zarar görür diye kararsız kaldım ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balığı zarar görmeden tedavi etmek istiyorsan, bu bitleri, bir cımbız ile almalısın. Bunun için balığı uyutman gerekir. Balık nasıl uyutulur dersen, akvaryumdan aldığın bir litrelik bir kaba 2-3 damla karanfil yağı damlat. Sonra balığı içine koy. 4-5 dk sonra balık bayılır. Sende balık zarar görmeden, ıslak bir bezin üzerine yatır. Cımbızla, bu bitleri ayıkla. Bitin çıktığı yere, metilen mavisi damlat. İşlem bitince de balığı akvaryumdan aldığın, temiz suya tekrar koy. 4-5 dk sonra balık kendine gelir. Gelince, tekrar akvaryuma salarsın.
@cumasahin6478
@cumasahin6478 5 жыл бұрын
Abi benim balığım sürekli yan yatıyor sorunu ne olabilir cevap verirsen çok sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Akvaryum su değerlerini kontrol ettiniz mi? Amonyak, Nitrit, pH , Su sertliğive amonyak. Bu değerleri biliyor musunuz? Akvaryum kaç litre? Kaç balık var akvaryumda?
@cumasahin6478
@cumasahin6478 5 жыл бұрын
Akvaryumda 2 balık var ama fanusta yaşıyor
@cumasahin6478
@cumasahin6478 5 жыл бұрын
Bilmiyorum ne olduğunu
@cumasahin6478
@cumasahin6478 5 жыл бұрын
Su değerini nasıl kontrol edebiliriz
@cumasahin6478
@cumasahin6478 5 жыл бұрын
Canımdan can gidiyor ölecek diye
@rickk2985
@rickk2985 3 жыл бұрын
Abi en son diyaloğumuzdan sonra balıkları 1-2 dakika önce yeni akvaryumlarına kavuştular...Bunun üzerine turuncu yelpaze kuyruklu olan kendi yansımasını görüp yansımasının burnuyla burnunu tokuşturuyor.Nedeni ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Yeni akvaryuma alışmaya çalışıyor. Alışınca normal hareket etmeye devam eder. Ancak aynı hareketi devam ettirirse, akvaryum suyunda bir sorun olabilir. Ancak bunun için 1-2 gün beklemekte fayda var.
@rickk2985
@rickk2985 3 жыл бұрын
yok abi düzeldi ayrıca japonlar ne zaman çiftleşir bizimkiler dişili erkeklide
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu konuda bir videom var. İstersen izleyebilirsin. kzbin.info/www/bejne/gZPNe5mPZ8h9j8U
@ardacayrl717
@ardacayrl717 3 жыл бұрын
Abi balığı daha yeni aldım 3-4 saat aldım akvaryumda balıkta bit olduğunu gördüm hemen aldım 2 tane çıktı akvaryumada car mudır? Abi nolur cevap ver çok acill
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen diğer balıklara bulaşmamıştır. Ancak gene de garanti veremem.
@ardacayrl717
@ardacayrl717 3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederim abi galiba yok senin videonu izledim diğer balıklara saldırıyodu şimdi hiç biri kimseye saldırmıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@beratgedik2812
@beratgedik2812 3 жыл бұрын
Merhaba benim akvaryumumda gördüm bit şeffaf renkte akvaryumun içinde hareket ederken fark ettim ben nasıl temizleyecem bunu balıklara zarar gelecek diye korkuyorum nasıl yapabilirim veya akvaryumda kaç tanedaha var nasıl anlayabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıkların üzerine yapışmış mı yoksa sadece akvaryum içinde mi dolanıyor? Bit olduğuna emin misin?
@beratgedik2812
@beratgedik2812 3 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryumun içinde dolaşıyo bi gözüküyo bi kayboluyo bit olduğuna eminim ama 1 tane gördüm büyük küçük varsada bilmiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bit olsa, balıkların üzerine yapışır. Öyle dolaşmaz.
@beratgedik2812
@beratgedik2812 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama ben eminim çünkü aynısizin videoda gösterdikleriniz gibiydi ama ben balıkların üstündede görmüşrüm bi ara ama beyaz benek hastalığıdiye düşündüm sonra bu günde akvaryumun içinde gördüm iç filitrenin akımıyla sürekli olarak etrafta geziyodu tutunmaya çalışıyodu taşlara ama ben balıkları başka bir şeye koydum süsleri ve taşları çamaşır detarjanli suda bekletiyorum balıklarıalirken de üstlerini kontrol ettim var mı yeni suya bulaşmasın diye yoktu ama balıklarıaldığım fileye takipdıyla bit bilemiyorum yarın sabah güzelce süsleri kumu ve akvaryumu durulicam yıkıcam güzelce sonra akvaryumu tekrardan oluşturucam balıklar zaten bayadırtaşlara ve kuma sürtüyodular
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Dikkat et, yeniden akvaryumu kurduğun için her şey yeniden başlıyor. Sık sık su değişimi yap. Günde 1 kere yem ver. Sürekli balıkları da kontrol et. Yeni akvaryum sendromu yaşayabilirsin.
@adamasoyad9803
@adamasoyad9803 3 жыл бұрын
Abi ben balik almistim 1.5 ay once bugun kafasinda 2 tane kuyrugunda 1 tane yeşil renginde bi bocek gorduk ama gornuyordu aldigimiz yere goturduk o neydi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Muhtemelen kene. Yeşil de balığın kanının rengi.
@abdullahay9617
@abdullahay9617 4 жыл бұрын
Akvaryumdan temizleyemiyorum sürekli başka balıktan çıkıyor nekadar temizlesemde ne yapmalıyım akvaryumu komple yıkamaalımıyım yada bunları öldürcek bir dezenfekte vesaire yok mu yardımcı olursanız sevinirim
@abdullahay9617
@abdullahay9617 4 жыл бұрын
Birde herşeyi dışarı aldım bunları temizledikten sonra tekrardan balıklarla akvaryuma geçmemesi için ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumu komple dezenfekte etmen lazım. Bütün aksesuar ve akvaryumda ki her şeyi en az 1 gün çamaşır suyunda beklet ve daha sonra da hepsini iyice yıka. Koku kalmayana dek yıkamalısın.
@haticetunc7864
@haticetunc7864 3 жыл бұрын
Japon balığımın suyunu kaç günde bir temizlemeliyim
@haticetunc7864
@haticetunc7864 3 жыл бұрын
Bir tane balığım var balik biti çıkar mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum büyüklüğüne göre değişir. En az haftada bir kez yüzde 30 kadar değiştir. Balık biti balıkta tek başına oluşmaz. Dışarıdan getirdiğini ve kaynağını bilmediğin başka bir balıktan, bitkiden ya da aksesuardan gelebilir. Genelde, derelerden, göllerden topladığın ve sonra akvaryuma koyduğun nesnelerden bulaşır.
@jaysean1989
@jaysean1989 4 жыл бұрын
Hocam ben garanti amacli akvaryumu komple bosaltip dediginiz gb butun ekipmanlari kumu filtreyi hava tasini camasir suyunda yikadkktan sonra ne yapicaz tekrar dinlenmis su koy tekrar hava tasiyla 3 5 gün calistir su havalansin çöp baligi at onu besle bakteri oluşsun bekle bi hafta snra diger baliklari koy vs vs ? Ölme eşşem ölme
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balıksız döngü ile birlikte , yeniden akvaryumu kur. Bir daha da yeni aldığın hiç bir şeyi en az 1 hafta karantinada tutmadan, ana akvaryuma koyma.
@jaysean1989
@jaysean1989 4 жыл бұрын
@@CemCelikel hocam hic sorma böle böle hata yaptıkça öğrenicez bu işi zaman gectikce...
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben hala balık kaybediyorum. Bu gayet normal. Ama normal olmayan, bütün balıklarını kaybetmen. Her gün yeni bir şey öğreniyorum bende :)
@ZeUS-mg7jx
@ZeUS-mg7jx 4 жыл бұрын
Abi yardım et bugün iki tane bit buldum birisini çıkardık sonra ertesi gün baktık tekrar kafasının üstündeydi balığımın yüzgecinde kırmızılık var bitmi yapmıştır ne yapmam gerek abi japon balığımım ölmesini istemiyorum 😞😞 📢YARDIM📢
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@cansualtunhan6539
@cansualtunhan6539 4 жыл бұрын
ben japon balığımın üstünden aynısını cımbızla aldım
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Bu yüzden balıkları devamlı yakından incelemek lazım. Bir de bu parazit nereden geldi? Onu da bilmek lazım. Muhtemelen başka bir balıktan gelmiştir. Ya da balığı petshoptan alırken dikkat etmeden aldıysan, akvaryuma gelmiş de olabilir. Bir ihtimalde, doğadan aldığın bir aksesuar, bitki ya da balıktan da bulaşmış olabilir. Böyle bir durumda, o nesneleri akvaryuma koymadan önce en az bir hafta karantinada bekletmek lazım. Yumurta şeklinde de gelmiş olabilirler çünkü.
@abdulkadir-wl6od
@abdulkadir-wl6od 3 жыл бұрын
Abi bide. Benimki öldüğünde kafasının şekli değişmişti
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bu genelde su değerlerin çok bozuk olduğu gösterir.
@abdulkadir-wl6od
@abdulkadir-wl6od 3 жыл бұрын
öldüğünde öyleydi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Geçmiş olsun. Sen gene de şu dengesini korumaya dikkat et.
@abdulkadir-wl6od
@abdulkadir-wl6od 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ama şu dengeyi koruyacak artık o yok malesefki Balıkta yok neyse u
@abdulkadir-wl6od
@abdulkadir-wl6od 3 жыл бұрын
@@CemCelikel yeni bir eve geçtiğiimizde yeni balıklar alicaz onun fotosunu atayım sen balıklara göre bilgi veyirsin abi tşk
@tavuktv7580
@tavuktv7580 3 жыл бұрын
Abi bu hastalığı çöpçü balığı temizlermi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Temizlemez. Ona da yapışır.
@emrekurum9910
@emrekurum9910 3 жыл бұрын
Abi benim balıklarda yara olmuş ölürmü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Neden olduğunu çözemezsen, ölür
@emrekurum9910
@emrekurum9910 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balıklar kendini taşlar sürtüyolar kuyrugu puları hergün daha çok kan oluyo
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balıklarınız, birbirlerini kovalıyor ve akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyorlarsa ve düzensiz hareketler yapıyorlarsa, akvaryum suyunda bir bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilirler. Eğer akvaryum küçük geliyorsa da, kendilerine yer açmak içi de birbirlerini kovalıyor da olabilirler.
@emrekurum9910
@emrekurum9910 3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi şimdi balıgı ayrı bir fanusa koydum mantar ilacı aldım her yeri kan yara olmuş kaç günde iyleşir ne yapmalıyım yardımcı olurmusun lütfen
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Devamlı su değişimi ve ilaç takviyesi yap. Bir de canlı yem verebilirsen, kısa sürede iyileşirler. Ancak süre veremiyorum.
@bozkurtyuvasi6974
@bozkurtyuvasi6974 5 жыл бұрын
Abi ben japon ile sevdayı bir bakiyom 23 derce sorun olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
23 derece japon balığı için çok az da olsa fazla. Japon balığı en iyi renklerini 22-18 arasında gösterir. Sevda ile ilgili konu nedir, bilemiyorum.
@bozkurtyuvasi6974
@bozkurtyuvasi6974 5 жыл бұрын
@@CemCelikel otamatik düzeltme ya zebra o
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Zebra ciklet mi yoksa zebra danio mu? Zebra ciklet tropikal olduğu için japon ile bakılmaz ama zebra danio ise 22-18 derecede yaşar ama zebra daniolar hızlı balıklar olduğu için, yemin çoğunu yerer. Balık sayıları önemli.
@bozkurtyuvasi6974
@bozkurtyuvasi6974 5 жыл бұрын
@@CemCelikel zebra danio
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Zebra danio sayısı çoksa, japona yem bırakmazlar.
@eminkratl3536
@eminkratl3536 3 жыл бұрын
Benim balığım öldü bit yüzünden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Bit kendi kendine olan bir şey değildir. Mutlaka dışarıdan gelmiştir. Ya başka bir balıktan, ya bitkiden ya da aksesuardan. Dikkatli olmak lazım.
@eminkratl3536
@eminkratl3536 3 жыл бұрын
@@CemCelikel balığım kafasının üstünde siyah siyah noktalar vardı acaba o bitmi yoksa başka bir şeymi normalde yoktu o o olduktan sonra balık zayıfladı yemek yemedi ve yemeği ağzından çıkarttı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@eminkratl3536
@eminkratl3536 3 жыл бұрын
@@CemCelikel benim balığım yavru idi sonra kafasında siyah noktalar vücudun da siyah noktalar belirdi ve siyah benek çıktıktan ertesi gün öldü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum su değerlerini kontrol etmekte fayda var.
@alicanilgor2662
@alicanilgor2662 3 жыл бұрын
Abi ben de oldu bende cımbızla aldım biaey olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Hepsini alıp almadığına dikkat et.
@alicanilgor2662
@alicanilgor2662 3 жыл бұрын
@@CemCelikel aldim hepsini metilan doktum bide suyu degistirimmi yarin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Balık kepçe yardımı ile su dışına alınır. Eğer büyük bir balıksa ıslak havluya sarılır. Cımbız veya pens yardımı ile bit balıktan ayrılır. Yaralı bölge pamuğa sürülen saf metilen ile pansuman edilir. Bitlerden arınmış balıkta pansuman işlemi 2-3 gün boyunca devam eder. Bunun nedeni açık yara mantar gibi ikincil hastalıklara açık hale gelmiştir ve önlem amaçlıdır. Üretim havuzlarında parazitten kurtulmak için ilaç kullanımı şarttır. Bu amaçla trichlorfon, pyrethrum, masoten, atebrine gibi kimyasallar kullanılır. Akvaryum vakalarında bitleri ayırmak kolay olmuyorsa; En ideal madde potasyum permanganattır. Litre başına 10 mg, 30 dakika boyunca uygulanır. Ya da litre başına 20 gr tuz atılır, tuz banyosu yaptırılır. Uygulamalar sonrası, bitler ya balıktan ayrılacak ya da daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Bu ilaç kullanımı direk olarak sadece üretim havuzlarına yapılan tedavide geçerlidir yoksa, Balıklarımız iyileştirmek için kullanacağımız ilaç, tuz ve buna benzer maddeleri kesinlikle ve kesinlikle ana akvaryumda kullanmıyoruz. Eğer bir balığı veya bitkiyi tedavi edeceksek, mutlaka ilaçları veya diğer maddeleri karantina akvaryumunda kullanmalıyız. Eğer bu ilaç ve diğer maddeleri ana akvaryumda kullanırsak, faydalı bakterileri de öldürmüş oluruz. Eğer faydalı bakteriler ölürse, akvaryumumuz da ölür.
@justfootball5275
@justfootball5275 3 жыл бұрын
Abi daha dün aldığım büyük japon balığı küçük japon balıklarıma saldırıyor ne yapmalııyom
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum muhtemelen küçük, akvaryumu büyütmen gerekir.
@justfootball5275
@justfootball5275 3 жыл бұрын
@@CemCelikel 700 L lik abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryuma bitki koy. Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz. Aksesuarlarda koyabilirsin. O zaman birbirlerine karşı bu kadar saldırgan olmayacaklardır.
@justfootball5275
@justfootball5275 3 жыл бұрын
@@CemCelikel saol abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Sende sağol. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
@birnuryigit8809
@birnuryigit8809 3 жыл бұрын
Mraba benim japon balığın ağzından kan var neden olur acaba
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
@Polijann
@Polijann 5 жыл бұрын
👍👍
@CemCelikel
@CemCelikel 5 жыл бұрын
Teşekkürler...
Dış parazit sonrası Akvaryum dezenfekte edilmesi ve yeniden kurulum
13:51
gebze balık hobihanesi
Рет қаралды 7 М.
Running With Bigger And Bigger Lunchlys
00:18
MrBeast
Рет қаралды 134 МЛН
小丑家的感情危机!#小丑#天使#家庭
00:15
家庭搞笑日记
Рет қаралды 27 МЛН
How I Turned a Lolipop Into A New One 🤯🍭
00:19
Wian
Рет қаралды 10 МЛН
İÇ PARAZİT TEDAVİSİ İÇİN SARIMSAKLI YEM YAPIMI
13:13
ÇAPARİ
Рет қаралды 142 М.
Canlı doğuran akvaryumu son durum 5
8:24
Özer Mısırlı
Рет қаралды 412
Japon Vlog #3 (Hediye Oranda Japonlarım)
14:31
Hobihanem
Рет қаралды 12 М.
Dış Parazit Hastalığı ve Tedavisi
10:34
ÇAPARİ
Рет қаралды 17 М.
KARADENİZ'DE BALIK AVI! / ÇABALAYYY!
41:10
Kafalar
Рет қаралды 1,4 МЛН
Balık Biti Argulus
#balık biti #akvaryum #balık kenesi #argulus
12:07
Akvaryum Kulübü
Рет қаралды 10 М.
Octopus vs Underwater Maze
17:13
Mark Rober
Рет қаралды 75 МЛН
Balık hastalıkları ve tedavisi iç parazit dış parazit
17:43
ÖZKA BALIK ÜRETİM
Рет қаралды 20 М.
Akvaryumda Mantar Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri
13:32
ÇAPARİ
Рет қаралды 95 М.
Running With Bigger And Bigger Lunchlys
00:18
MrBeast
Рет қаралды 134 МЛН