Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Instegram adresim: ttps://instagram.com/remax_cem_celikel Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel Whatsapp adresim : wa.me/905324431692
@75bariss4 жыл бұрын
Abi benim balığım ters duruyor ve arada sırada bir yüzüyor sonrada bayılıyor
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@cockuzenler163 жыл бұрын
Abi benim balığım biri bu sabah öldü saat ama biliyodum dünden hasta olduğunu 2 balıktı bu sabahta diğeri halsiz aynı semtom ları gösteriyor ne yapmam lazım yaşamam için yardım et abi lütfen
@cockuzenler163 жыл бұрын
Yardım edermisin abi lütfen
@CemCelikel3 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryumun küçük olmasından kaynaklanıyor. Bakteriyel azot döngüsünü sağlaman gerekir. Bunun içinde doğru filtre temizliği ve doğru su değişimi gerekir. Burada önemli olan, balığın ürettiği organik atıkların, akvaryumdan en kısa sürede atabileceğin bir sistemi oluşturman.
@jawalecka4 жыл бұрын
Merhaba ; Akvaryum içi dekorları boyayabileceğim bir boya öneriniz varmı ? Akrilik boya zarar vermez diye duydum doğrumudur? Geri dönüşünüzü rica ederim.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Boyanın markasına göre değişir. Bence alırken prosedürü okumanda fayda var. iki parçalı epoksi veya lateks bazlı akrilik boyalar kullanılıyor.
@jawalecka4 жыл бұрын
Cem Celikel hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim
@SC-yi5if Жыл бұрын
Açıklamalar için teşekkürler.😊
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@sadecebet5 ай бұрын
merhaba, japon balığım yan yüzüyor ve karnı şiş, hava kesesinin patladıgından ya da kabız oldugundan şüpheleniyorum. Yorumlarda bezelye yedirilmesinden bahsetmişsiniz, ne kadar süre aç bıraktıktan sonra bezelye vermeye başlamalıyım? Mümkün olduğunca hızlı cevaplarsanız sevinirim
@CemCelikel5 ай бұрын
Japon balığınızın yan yüzmesi ve karnının şiş olması, hava kesesi sorunları veya kabızlık belirtisi olabilir. Bu durumlarda, bezelye yedirmek yaygın bir yöntemdir, çünkü bezelye lif bakımından zengindir ve balığın sindirim sistemine yardımcı olabilir. İşte bu durumda yapabileceğiniz adımlar: 1. **Aç Bırakma**: Balığınızı 24-48 saat aç bırakın. Bu süre, balığın sindirim sisteminin dinlenmesine ve olası kabızlığın çözülmesine yardımcı olabilir. 2. **Bezelye Hazırlama**: - Taze veya donmuş bezelye kullanabilirsiniz. - Bezelyeleri kaynar suya atarak 1-2 dakika haşlayın. - Haşlanmış bezelyeleri soğutun ve kabuklarını çıkarın. - İç kısımlarını küçük parçalar halinde kesin. 3. **Bezelye Yedirme**: Aç bıraktıktan sonra balığınıza küçük bir miktar (1-2 adet) bezelye verin. Bu miktar, balığınızın boyutuna bağlı olarak ayarlanabilir. 4. **Durumu İzleme**: Bezelye verdikten sonra balığınızın durumunu izleyin. Eğer balığınızın durumu düzelmeye başlarsa, birkaç gün boyunca bezelye vermeye devam edebilirsiniz. Ancak, durumu kötüleşirse veya değişmezse, daha ciddi bir sağlık sorunu olabileceğinden bir veterinerden yardım almanız gerekebilir. 5. **Önleyici Tedbirler**: Japon balıklarının kabızlık yaşamalarını önlemek için beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin. Onlara lif bakımından zengin yiyecekler ve çeşitli diyetler vermek önemlidir. Ayrıca, su kalitesini düzenli olarak kontrol edin ve sağlıklı bir yaşam ortamı sağlayın. Bu adımları takip ederek balığınızın durumunu iyileştirmeye çalışabilirsiniz.
@eniskalem27064 жыл бұрын
Abi s.a 500 lt bi akvaryum aldım içine 50 adet karışık çiklet koydum imparator auratus rainbow iceman s.prenses p.prenses m.prenses kukuli b.prenses yunus mapanga arada bir saldırı eylemi oluyor ama henüz 5 cm falanlar ilerde bu katliyama dönermi sen karışık çiklet yapmışsın tecrübe etmissindir.Cevaplarsan memnun olurum.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu saydığın türlerden, p prenses, m.prenses çok saldırgandır. Bunlar diğerlerine vurur. Ama akvaryum büyük. Bu balıkların sayısını azalt.
@narissababy35994 жыл бұрын
Abi balığım resmen can çekişiyor dün fanusun dibinde duruyordu ayrıca yem yemekte çok zorluk çekiyordu şu an yan yüzüyor sanırım yapabilecek bir şeyim kalmadı ama ben yinede sormak istedim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@yaprakdeniz22393 жыл бұрын
Nasıl yediricez yemiyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
O zaman kabız değil. Şu değişimi yap.
@yaprakdeniz22393 жыл бұрын
@@CemCelikel değiştirdim kesinlikle çıkmıyor açtık ağzına hava verdik
@CemCelikel3 жыл бұрын
o duruma geldiyse, yaşaması çok zor. Suyun hepsini değiştirmediniz umarım.
@leventkaradeniz6084 жыл бұрын
Merhabalar cem bey şu an japon baligim akvaryumdan alip bir fanusa ayirdim. Yan yuzuyor ne olabilir acaba bir japon baligim da ayni sekilde olmusdu.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturan, yan yüzen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@filizcayr11953 жыл бұрын
Merhaba balığım kaç gündür yem yemiyor karnı da şiş ve yan olarak suyun dibinde yatıyor arada yan olarak da yüzüyor ne yapabilirim ne olur cevap verin
@CemCelikel3 жыл бұрын
Muhtemelen akvaryum küçük veya akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar çabuk hastalanıyor. Yapman gereken akvaryumu büyütmek veya akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek. Diğer yapacağın şey, akvaryum suyunu haftada en az iki kez en fazla yüzde 30 -40 kadarını değiştirmek. Suyu dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Yenmemiş yemleri ve organik atıkları da akvaryumdan bu su ile beraber atmalısın. Balıkları günde sadece bir kere yemle. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, akvaryum suyunun bozulmasına neden olur.
@ebruuuuu42793 жыл бұрын
Iki japon balığım var biri 7:36 'daki gibi davranıyor ama diğeri gayet normal hasta olanı ayırdım 8:38 de değiniz gibi solungaclarinda kızarıklık var ve yem yemiyor diğeri gayet iyi. Dediğiniz gibi karantinada olanın suyuna tuz atsam faydali olur mu ? Sularina çok dikkat ediyordum ilk kez başıma geldi 6 aydır.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Japon balığı solungaçları şişmiş veya yapışmışsa, solungaç parazitleri veya bakteriyel enfeksiyonu buna neden olabilir. Solungaç parazitleri, hemen hemen her parazit gibi, tuzla tedavi edilebilir.
@ebruuuuu42793 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekür ederim dediklerinizi uygulayacağım.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@muratelmas97874 жыл бұрын
200 litrede 10 japon var ufaklı buyuklu karışık en klıtelı yemlerı alıyorum ama bazı orta boy balklarım yem yedıkden 5 dakıka sonra sersem sersem yuzmeye su ustunde kalma baslıyor ve yemlerı kalıtelı ve 5.6 ceşit bır sorunda sıcaklıgı kademelı dusurunce ornek 25 den 20 ye beyaz benek cıkıyor ortaya şuan 25 derecede beslıyorum sabah aksam yemleme yapıyorum
@CemCelikel4 жыл бұрын
10 japon için 200 litre çok küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu etkileniyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Daha az göster
@derYiYiT Жыл бұрын
Cem bey merhaba, videolarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde balıklarım sağlıkla 1 senedir yaşıyorlar. Yalnız bu sabah bir japon balığımı su filtresinin altında sıkışmış gibi buldum. Genelde akvaryumda saklanarak dinlenen bir balıktı kendisi. Ama sanırım filtrenin altına girince çıkamamış ve bir şekilde kendine zarar verdiğini düşünüyorum. Hızlı hızlı nefes alıyor ve aynı zamanda suyun üzerinde yan yatarak çok yavaş hareket ediyor. Hemen ana akvaryumdan ayırdım. Sizce ne yapmam gerekir? İsterseniz video olarak deumunu paylaşabilirim.
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@serkanadguzel73992 жыл бұрын
Merhabalar şehir dışından balık aldım aldığım kişi ilk kez yolluyormuş kovaya balıkları koymuş bana geldiklerinde ölmek üzereydiler 6 tane 15 cm 4 tanesi durumu iyi ama 2 tanesi sürekli tepelerinin üstünde duruyorlar Bir arkadaşa dedim epsom tuzu koy 32 dereceye ısı ayarla 3 gün dursunlar Bi ihtimal dedi sizce tedavi yöntemi doğrumudur lütfen acil cevap verirseniz kurtarabiliriz belki canları
@CemCelikel2 жыл бұрын
Balıklar şoka girmiş. Çok iyi havalandırılmış bir akvaryuma koymalısın. Epsom tuzu suyun daha sert ve daha az oksijenli olmasına neden olur. Bu yüzden de epsom tuzu kullanma. Onun yerine hava taşı koy ve akvaryumu bol bol havalandır. Sıcaklık da fazla olmasın çünkü sıcak su da balığın daha zor nefes almasına neden olur. 18 ila 22 derece su sıcaklığı iyidir.
@serkanadguzel73992 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ediyorum hemen uygulamaya geçiyorum Şuan ayrı tank da epsom tuzu ile duruyordu suya ilave ettim yarın biraz daha 2 gün içinde tuzlu suyu etkisini bitirecem ısıtıcıyı da aldım içinden inşallah kurtulurlar sizde vesile olursunuz tekrar teşekkür ediyorum
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@serkanadguzel73992 жыл бұрын
@@CemCelikel cem bey balıklar hala aynı acaba solunum sorunu var ne öldüler ne yaşıyorlar
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@MehmetOzdil-ws2nn7 ай бұрын
Merhaba japon balığı sağım sonrası pul dökülmesi oldu 1 hafta sonra balığın karin bölgesinde kızarıklık oldu metilen mavisi ve kaya tuzu öneriliyor sizce doğru mu
@CemCelikel7 ай бұрын
Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan sonra o balıklar pullarını döküyorsa, suyu oksijen açısından zengin bir akvaryuma koyarsan ya da su değerlerini düzeltirsen, o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir. Metilen mavisi ve kaya tuzu bazen balıkların tedavisinde kullanılabilir, ancak yanlış dozlarda kullanıldığında veya yanlış durumlarda kullanıldığında balıklarınıza zarar verebilir. Özellikle ana akvaryumda kullanılan bu yöntemler, başta akvaryumun bakteriyel filtrasyon döngüsüne, sonra da diğer balıklara zarar verebilir. Bu yüzden de eğer bu tür tedaviler uygulayacaksanız, mutlaka karantina akvaryumunda uygulamalısınız.
@MehmetOzdil-ws2nn7 ай бұрын
@@CemCelikel pul güçlenmesi için karides kurusu iyi olur mu kalsiyum için
@CemCelikel7 ай бұрын
Evet, karides kurusu, Japon balıklarının pul güçlenmesi için iyi bir kaynak olabilir çünkü karides kurusu kalsiyum açısından zengindir. Kalsiyum, balıkların pul ve iskelet sağlığı için önemli bir mineraldir. Bu nedenle, balıklarınıza kalsiyum sağlamak için karides kurusu gibi kalsiyum açısından zengin gıdalar eklemek iyi bir fikir olabilir. Ancak, karides kurusu miktarını dengeli tutmak önemlidir. Aşırı miktarda kalsiyum alımı, balıklarda sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, balıklarınıza karides kurusu verirken dengeli olmaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca, karides kurusunun temiz ve kaliteli olduğundan emin olmalısınız, çünkü kirli veya kötü kalitede karides kurusu balıklarınıza zarar verebilir. Karides kurusu dışında, balıklarınıza kalsiyum sağlamak için haşlanmış ıspanak, kara lahana veya hazır balık yemi gibi diğer gıdaları da düşünebilirsiniz.
@HOBIKOSEM4 жыл бұрын
Öğretici ve anlaşılır bir video olmuş emeğinize sağlık
@CemCelikel4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@HOBIKOSEM4 жыл бұрын
@@CemCelikel rica ederim saygılar
@MehmetOzdil-ws2nn6 ай бұрын
Merhaba sağım sonrası kızarıklık oldu yara gibi karnı çöktü metilen mavisi kullandım tentürdiyot kullanılabilir deniliyor
@CemCelikel6 ай бұрын
Japon balığı yumurta sağım sonrası kızarıklık ve yara benzeri belirtiler gösteriyorsa, dikkatli ve özenli bir bakım gereklidir. Metilen mavisi genellikle yaraların ve enfeksiyonların tedavisinde kullanılır ve doğru bir tercihtir. Ancak tentürdiyot balıklar için uygun bir tedavi yöntemi değildir ve kullanılması tavsiye edilmez. Tentürdiyot, balıkların hassas ciltlerine zarar verebilir ve zehirlenmeye yol açabilir. Yapmanız gerekenler: 1. **Metilen Mavisi**: Metilen mavisini doğru dozda kullanmaya devam edin. Genellikle 10 litre suya 1-2 damla metilen mavisi eklenir. 2. **Tuz Banyosu**: Balıklar için uygun Epson akvaryum tuzu kullanarak, 10 litre suya 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kaya tuz banyosu yapabilirsiniz. Bu, enfeksiyonların tedavisine ve cilt sorunlarının iyileşmesine yardımcı olabilir. 3. **Temiz Su**: Akvaryumun suyunun temiz ve iyi filtrelenmiş olduğundan emin olun. Sık sık yüzde 30 ila 50 su değişimi yaparak su kalitesini yüksek tutun. 4. **Ayrı Tank**: Yaralı veya hasta balığı ayrı bir karantina tankında tutarak iyileşme sürecini izleyebilirsiniz. Bu, diğer balıklara bulaşma riskini azaltır. **Öneriler:** - Balığın durumunu dikkatle gözlemleyin. Eğer belirtiler devam ederse veya kötüleşirse, bir veteriner hekime danışmanız faydalı olacaktır. - Balığınızın beslenmesine dikkat edin. Sağlıklı ve dengeli bir diyet, iyileşme sürecine katkıda bulunabilir. Tentürdiyot kullanmaktan kaçının ve metilen mavisi ile uygun akvaryum tuzunu tercih edin. Balığınızın sağlığı için en güvenli ve etkili yöntemleri uygulamak her zaman en iyisidir.
@mssnobody1286 Жыл бұрын
Lütfen yardımcı olabilir misiniz ? Teleskop balığım yana yatık ve bükük bir şekilde sanki katlanmış gibi duruyor. Dün fark ettim hareket etmeye çalışıyor yanına gittiğimde ama duzelemiyor. Dünden beri bu şekilde çok üzülüyorum. Aurî akvaryuma aldım. Üzerinde 1 tane beyaz küçük pamukcuk gibi bir sey var sanırım tam anlamadım. Uzun süredir halsizdi. Ben de sarimsakli yem yaparak ve bezelye vererek desteklemeye çalışıyordum. Dünden beri de bu şekilde sanki katlanmış gibi ya da omurgası kırılmış gibi duruyor ve düzelemiyor. Henüz yaşıyor ve her gördüğümde çok üzülüyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz
@CemCelikel Жыл бұрын
Solungaç yanması sonucu bu olur ve genelde japon balıklarının içinde bulundukları suları her seferinde tamamen dökülüp yeni suyla değiştiriliyorsa böyle bir sorun yapabiliyor bazı japonlarda, solungaç beyazlaşma da olur. Yüzde yüz su değişiminde balıklar şoka girebilir ve klor da varsa oluyor balıkta deformeler başlıyor. Birde bu değişime aylarca maruz kalınca solungaç öyle büküle biliyor. Her su değişiminde yüzde 30 ila 40 kadarını değiştirmende fayda var. Su değişimini düzenini dediğim gibi yaparsan, zamanla düzelir ancak izi muhtemelen kalır.
@manyakbeyefendi784 жыл бұрын
Abi japon teleskop balığım kıvrık duruyor yüzmüyor da yüzmeye çalıştığında dengesiz yüzüyor yem vermedim ıspanak verdim yemiyor ne yapmam lazım?(birde camda Kahverengi lekeler vardı)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığınız ciddi derecede tahriş olduğunda, balığınız ciddi derecede sarsılır. Başını bir yandan diğer yana sallayabilir, tüm vücudunu titretebilir veya yüzgeçlerini çok hızlı hareket ettirebilir. Bu da gene su kalitesinin bozuk olmasından kaynaklı bir durumdur. Çok sık olmasa da parazit varsa da bu duruma neden olabilir. Her parazit tedavisinde uyguladığımız, tuz tedavisini bu durumda uygulayabilirsiniz. Japon balığınız düzensiz yüzüyor ve bir tarafa devriliyorsa, sırt yüzgecinin olmaması buna sebep olacaktır. Ayıca bu tarz bir sıkıntı yaşayan balıklar genelde çok zayıf olan balıklardır. Tabi k akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığının cildin, pullarının altında anormal topaklar, urlar veya tümörler oluşabilir. Bu tümörlerin birçok şekli, büyüklüğü ve rengi vardır. Tedavi edilmediğinde oldukça büyüyebilirler. Tümörler beyaz, pembe, kahverengi veya siyah yumru şeklinde olabilirler. Bu ur ve tümörler, suda biriken zehirli atıkların bir sonucu olarak ortaya çıkarlar. Tedavi edilmezse balıklar ölebilir. Öncelikle su koşullarını düzeltin. Antibiyotik tedavisi ile bu süreç atlatılabilir.
@browlmen4 жыл бұрын
Abi benim japon balığı var.4 aydır bakıyorum biri dişi biri erkek.dişi olan attığımız yemlerin bir tanesini yiyor. Diğer erkek ise yemi dikkate bile almıyor nedeni nedir.Bir De ben bu japonları fanusta bakıyorum. Yeter mi. Ve kaç yem atmalıyım. Japon ile betta aynı yerde yaşar mı. CEVABINI BEKLİYORUM
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun küçük, balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu akvaryumda stres altında. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen, sana tavsiyem 2 japon balığı için en az 100 litrelik bir akvaryum alman. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Beta ile japon balığı iki ayrı dünyanın balıkları. Beta ile japon bir arada yaşamaz.
@browlmen4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi cevabın için teşekkürler.Ben akşam lesiptesler için akvaryum aldım.Sıcaklaştırıcı almadım.Ama hava motoru var.Sence sıcaklaştırıcı almalı mıyım?Hangi Balıkla Kesiptes yaşar.Lesiptesler benim ilk balığımdı ikinci balığım ne olsun?Ben Moli Almayı Planlıyorum.Moli Alırsam Lepisteslerle Aynı Akvaryum A Koyayım mı?Başka Hangi Balık Önerebilirsin Bana
@CemCelikel4 жыл бұрын
Moli ile yaşar. Akvaryum kaç litre? Su ısıtıcısı alsan iyi olur. 25 ile 28 arasında yaşarlar.
@browlmen4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 6 litre.Moli İle Lepistes Çiftleştirsem Güzel olur mu.Önerin İçin Tşk.Bu arada japonlar için ayrı akvaryum yapıcam normal Japon ve aslanbaş Japon aynı yere koyucam.Bu 6 litrelik akvaryumda şuan 7 tane lepistes var kaç tane Moli alıyım ve bunların yanına vatoz gider mi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Başka balık alma. Bu kadar balık bile fazla.
@hakanzullam792911 ай бұрын
Hocam benim orando japon balığım 1 aydir neredeyse bazen normal yüzüyor yem falan yiyor ama genelde üstte kosede duruyor yuzerkende veya yemek yerken dengesiz yüzüyor kuyrugunu bir tarafa pek atamıyor gibi kamburluk var gibi birazda kuyrugun bir tarafi hafif yamuk gibi gibi tam emin degilim ama kuyruk tarafinda bir sıkıntı olduğu belli hatta yemek yerkende bu yuzden kendini tam toparlama yapamiyor done done yem yiyor yuzuyor bazen de normal yüzüyor ama genelde bu sekilde bir durum var ne olmustur ne yapmam lazim. Yardimci olursan sevinirim .renkinde de bir açılma var buna dikkatimi cekti
@CemCelikel11 ай бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ayhanturgut33852 жыл бұрын
Hocam merhabalar. İki Japon balığımın birinin durumu hiç iyi değil. Hareketsiz yan yatıyor. Diğerinden ayırdım. Yavaş yavaş nefes almaya çalışıyor. Suyunu değiştirmeyi ihmal ettim ne yazık ki. Sanırım amonyum zehirlenmesi oldu. Bir de üst yüzgecinin dibinde sanki siyah diken gibi bir şey var. Bir hastalık mı anlayamadım. Diğeri daha büyük olduğu için o toparladı diğeri ne yazık ki hiç iyi değil. Farklı bir şey yapılabilir mi acaba. Teşekkürler
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
Cem abi yardim et lütfen teleskop japon balığım dun aksam sarımsaklı yem vermiştim ic parazit şüphesiyle dun aksamdan beri diger baliklarda bisey yokken teleskop kotu etkilendi galiba suan baktığımda filtrenin dibine girmis orda duruyodu öldü sandim kepceyle alicaktim sonra birden canlandi ve yuzmeye basladi
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
Şuan cok dengesiz yuzuyo bazen ağzını aciyo yan yatar gibi oluyo
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu tarz dengesiz yüzen, bir sıkıntı yaşayan balıklar genelde çok zayıf olan balıklardır. Tabi k akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur. Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
@@CemCelikel abi 3 günde bir dip çekimi yapıyorum o yüzden amonyak ve nitrit sorunu olduğunu düşünmüyorum ve sabah su değişimi yaptim abi kabızlığa gelirsek bezelyeyi yemediler kabızlık için baska sebze öneriniz varmi dedigim gibi dünki sarımsaklı yeme kadar herşey yolundaydı onunla bi alakası olabilirmi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Her şeyin fazlası zararlıdır. Olabilir. Kabak çekirdeği içi de verebilirsin.
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler abi peki toparlanirmi balik
@arveda4 жыл бұрын
evde yer olmadığı için cam fanusta 2 tane balık besliyordum. geçen günlerde sabah yemini verirken biri ne kadar uğraşsakta yemi yemedi karnı toktur diye düşünüp bekledik yaklaşık 1 saat sonra balık öldü diğer balık şu an çok durgun normalde hep beni izlerdi kafasını dışarı çıkarırdı acaba bu balıktada bir sorun olabilir mi. ayrıca bir sorum daha olacak balıkları sabah ve akşam hangi saatlerde beslememiz gerekiyor
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@tugbaturan92211 ай бұрын
Merhaba ben akvaryumda balık besliyorum yaklaşık 6 7 aydır bende fanusun içinde bakıyorum 3 4 günde bir aldığım yerin bana verdiği kuru yemi ezip veriyorum 3 4 günde de bir suyunu değiştiriyorum tabi filtre falan yok ama balığım sürekli su yüzeyinde yavaş yavaş yüzüyor ölmedi gözleri falan hareket ediyor ama çok yavaş hareket ediyor suyun dibine ve ortasına bile sayılı iniyor ayrıca karnı da çok olmasa da şiş vaziyette bezelye ıspanak vs denedim ama yemiyor suyu sürekli kaşıkla dalgalandırıyorum tuz da attım suya ne yapmalıyım
@tugbaturan92211 ай бұрын
Lütfen yardımcı olun ölmesini istemiyorum
@CemCelikel11 ай бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel11 ай бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
@CemCelikel11 ай бұрын
Japon balıkları yumuşak suyu sever, tuz ise akvaryum suyunun sertleşmesine neden olur. Japon balığı akvaryumuna tuz konmaz.
@CemCelikel11 ай бұрын
Su değerlerinin bozuk olmasından ya da verdiğin yemin uygun olmamasından dolayı karnı şişebilir. Bu şişlik ayrıca balığın böbrek veya karaciğerinin bozuk olabileceğini gösterir.
@baranselyesiller89682 жыл бұрын
Hocam merhaba, bizde iki adet balık var. Balıklar biraz hareketsiz ve ters yatıyorlardı. Aldığım kişi kabız olmuş birkaç gün yemek vermeyin sık sık fanusa vurun hareket etsinler dedi. Ekstra ıspanak da verdik. Biri düzeldi gibi ama bir tanesi kötü durumda. Neredeyse hiç hareket etmiyor sürekli ters şekilde yüzeyde ve ters yüzüyor. Karnında da büyük kırmızı bir nokta oluştu. Sanki içiride kanama varmış gibi. Ne yapabiliriz yardımcı olursan sevinirim.
@CemCelikel2 жыл бұрын
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@aysenursaglam46410 ай бұрын
Merhaba büyük Akvaryumumda birçok eş yaşayan balıklarımın yanında orlando Japon balığım var petshop dan son aldığımız moli balıkları balığı sürekli ısırdığı için üst solungaç ve derileri ısırmış durumda dün metilen mavisi damlattık yüzeyine ama başka ne yapabiliriz moli balıklarını geç de olsa çıkardık lütfen geri dönüş yapar mısınız
@CemCelikel10 ай бұрын
Su koşullarını düzeltin ve besin değeri yüksek yemler ile besleyin. Yalnız, umarım metilen mavisini yaşadığı akvaryum içine damlatmadınız. Yoksa, durumu çok daha kötü olacaktır.
@-Whisne3 жыл бұрын
Abi merhaba benim balığım 2 gündür yan yüzüyor solungaçlarda bir sïkınti yok yem yemiyor balık 1 yıldır bende nasıl çözebiliriz
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen artık küçük geliyor. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@-Whisne3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşşekürler bilgi için nerdeyse 65 litrelik bi akvaryumum var 4 balık var sadece ve diyerleri takılıyor kafasına göre bu balık 5 gün önce hep su üstündeydi hiç aşşağı inmiyordu 2 gündür suyun yüzeyinde yan yatmış duruyor solungaçlarında sönme fln yok ama pullarında kan gibi şeylere rastladım karnıda şişik gibi duruyor ne yapmalıyım
@-Whisne3 жыл бұрын
hava motorunuda hep açık tutuyorum
@CemCelikel3 жыл бұрын
Karın, kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Kalabalık akvaryumlarda, bakteriyel filtrasyon döngüsü yoksa, balıklar çok çabuk hastalanır Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzbin.info/www/bejne/jpnSaHVpnp6He9E
@emreerbas82213 жыл бұрын
Merhaba balığım hareketsiz duruyor ve ters dönüyor lütfen yardım edin
@emreerbas82213 жыл бұрын
Diğer balığım da haraketsiz olduğu için onu dürtüyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ismailefearslan85004 жыл бұрын
Benim 5 tane japon balığım vardı ölmemesi için ilaç aldım ama yinede beyaz benek hastalığına dayanamayıp hepsi öldü 6 lepistes aldım yine beyaz benek hastalığına yakalandılar bugün 1 adet balığımı kaybetim balıkların dışkısı az biraz saydam bir dışkı sı var bir de
@muratelmas97874 жыл бұрын
Akvaryum ilk defa kuruyorsan akvaryum u boş şekilde bir hafta çalıştır Ondan sonra Japon balıkları ısı ayarı 20'den aşağı düşmesin lepistes 25 27 derece olabilir birde iki tur bır arada yazamaz
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmadan, balık alma..
@Cansu872 жыл бұрын
Lütfen bana yardım edin çok araştırdım birşey bulamadım benim bir balığım dış parazitliymiş bilmiyordum ve diğer balığımın kuyruğunu yüzeylerin i yemiş ısırmış ve parazitli balığı ayırdım ama ısırdığı balığım ölmek üzere çok hasta lütfen yardım edin ne yapmalıyım
@CemCelikel2 жыл бұрын
Japon balığı parazit tedavisi ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzbin.info/www/bejne/qZ_Ko4yNdteAgck
@Cansu872 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekür ederim ama ısırılan balığım çok kötü hasta ona ne yapmalıyım lütfen yardım edin
@ahmetyagiz.3 жыл бұрын
balığım kesin hasta yaptığım tedaviler de işe yaramıyor balık suyun dibinde ters vaziyette duruyor
@ahmetyagiz.3 жыл бұрын
nolur aciil cevap verin
@ahmetyagiz.3 жыл бұрын
aciil
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ahmetyagiz.3 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam çok teşekkürler ama iki günde bir suyun tamamını değiştirsem sorun olur mu benim akvaryumda hava veren alet yok
@ahmetyagiz.3 жыл бұрын
Yada kendisini temizleyen motor yok
@zeynepcals21683 жыл бұрын
Balığım ters yüzüyor çok cansız ne yapabilirim akvaryumdan başka bir kovaya aldık ağzına nefes üfledik ama iki gündür çok cansız.yem yemiyor su yüzeyine çıkmıyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
Zorla nefes alma gözle görülen bir sorundur. Eğer balık nefes alıp almakta zorlanıyorsa, oksijen almakta zorlanıyor demektir. Bu genelde, balığınızın bulunduğu akvaryumda havalandırma ya da filtre veya her ikisinin de olmaması sonucu olur. Bu durumda, lütfen japon balıklarınızı mümkün olan en kısa sürede filtresi ve havalandırması olan daha büyük bir akvaryuma taşıyın. Zor nefes alma, özellikle de akvaryumun dibinde oturarak eşlik ederse, stresin bir işareti olabilir. Stres aynı zamanda kötü su koşulları veya hastalıktan da kaynaklanır, bu nedenle her zaman su kalitesini kontrol edin.
@zeynepcals21683 жыл бұрын
@@CemCelikel havalandırma filtre var suyunu düzenli değiştiriyoruz
@zeynepcals21683 жыл бұрын
@@CemCelikel iki tane balık var orta boy bır akvaryda yaşıyorlar
@CemCelikel3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@berkcakr61324 жыл бұрын
Akvaryumdan Atlayan balığımin kuyrugu erimeye başladı gözleri iyice beyazlasti. Karantinaya alicam. Karantinada ilaç damlattiktan sonra yem vereyimmi ? Dün ana akvaryuma damlattim hata ettim heralde.. yeme dewam edeyimmi ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerde erime varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğunda ve yüzgeçlerinde erimeye neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasın. İlaç kullanman çok iyi olmamış. Suyu temizleyen ve senin akvaryumda ki az sayıda ki faydalı bakterileri de öldürmüşsün. Gözde ki beyazlaşma da bakteriyel bir enfeksiyonun sonucu ya da amonyaktaki bazı güçlü kimyasallardan veya kullanılan ilaçlardan kaynaklanan bir tür yanık nedeniyle göze verilen hasarın sonucudur. Karantina akvaryumuna alın, gözde ki bakterileri azaltmak için antibiyotik kullanın, yemlerine vitamin ve yağ takviyesi yapın. Sık su değişimi yapın. Karantina ilaçları kullanabilirsin. Yem yiyorsa, mutlaka ver.
@berkcakr61324 жыл бұрын
@@CemCelikel evet yem yemesinde sorun yok. Elimde sera baktopur var onu kulak çöpüne damlatıp gözlerine sürsem mi acaba.? Yoksa suyunami damlatayim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sürmen çok daha iyi olur. Bende öyle yapıyordum.
@berkcakr61324 жыл бұрын
@@CemCelikel uyguladim.. çok sağolun yarında yapacağım..
@betulyuzuguler84234 жыл бұрын
merhaba Cem Bey balığım sıcakta kaldı ve ortamın sıcaklığından dolayı suyu çok sıcak olmuştu, yem vermeye gittiğimde balığımın suyun üstünde yan durduğunu gördüm hemen suyunu soğuttum şimdi de hareket etmeye mecali yokmuş gibi ve hep suyun üstünde yan duruyor ne yapabilirim LÜTFEENN YARDIIM
@betulyuzuguler84234 жыл бұрын
Şimdi arada bir benim camına dokunmamla yüzüyor ama hala hiç mecali yok gibi ne yapmalıyım bilmiyorum :((((((((
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sıcak suda ki amonyak yüzünden nefes alması zorlaşmış ve solungaçları hafif de olsa yanmış olabilir. Eğer su normal değerlerine geldiyse, iyileşmeye başlayacaktır.
@Beyzatanis4 жыл бұрын
Son durumu nedir? Benimkide öyle şuan.
@herseydenbiraz21194 жыл бұрын
Merhaba. Japon balığım yüzeyde ölü gibi yatıyor ama nefes alıyor.Beni görünce yüzmeye çalışıyor.3 veteriner aradım turşu tuzu atın dediler atıım ama bir şey değişmmedi
@herseydenbiraz21194 жыл бұрын
2 japon balığım vardı biri 2 saat önce falan öldü.biri can cekişiyor.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@herseydenbiraz21194 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkürler.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı küçük akvaryumlarda bakılması en zor balık.
@Beyzatanis4 жыл бұрын
Merhaba cem bey. Balığım su tabanında dipte yan yatıyor.ne kadar mğdahale etsem de filtre onu ordan oraya ordan oraya sürüklüyor. Bende filtreyi arada kapıyorum yıpranıyor diye suyun içinde . 2 gündür hiç yem de yemiyor ne yapmam lazım? Akvaryumda tek balık
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@Beyzatanis4 жыл бұрын
@@CemCelikel bir yerde hava kesesi patlayan balıklara 3-4 gün hiçbir şey vermeyin diyor. Sonra mı vereyim bezelyeyi yani? Bu arada cevap için sağolun
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumda ki filtreyi kapatırsan, akvaryum içindeki faydalı bakterileri öldürürsün. Faydalı bakteriler öldüğü zaman, akvaryum içerisinde ki amonyak da artar. Balık zehirlenmeye başlar. Filtrenin havasını, hava musluğu ile ayarla. Böylece akvaryumda ki sirkülasyon azalır ve balık perişan olmaz.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu balık en az 15 gün yem yemeden yaşar. Daha da fazla yaşar da akvaryumunu bilmediğim için bu süreyi veriyorum yoksa 4 ay aç yaşayan da var.
@Beyzatanis4 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam çok sağolun
@buseakbas64803 жыл бұрын
Abi lüften hemen cevap ver Balığım karardı leke leke ve fazlalastı tasın ustunde duruyo ters duruyo yem attım bugun yemedi ne yapmalıyım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Merhaba. Su bozuldukça, balıklar çok çabuk hastalanır. Özellikle kuyruk erimesi, kararma başlı başına bir su bozulması sonucu oluşur. Aşırı amonyak yüzünden balıklar hastalanıyor. Suyu bozan en önemli şey, yenmeye yemler ve organik atıklardır. Bunu önlemenin yolu, sık sık su değişimidir. Suyu bir hortum yardımı ile çek. Çektiğin suyu, dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Bu su atılırken, yenmeyen yemleri ve organik atıklar da akvaryumdan gider. Her seferinde en fazla yüzde 30-40 kadar suyu değiştir. Değiştirdiğin su en az 2 gün ağzı geniş bir kapta (Kova-Leğen gibi) bekletmelisin. Günde 1 kere yem versen yeter. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Eğer ilaç kullanacaksanız, petshop size verecektir. Ancak su değerlerini duzeltmedikçe hiç bir ilaç balığın düzelmesini sağlamayacaktır.
@hacerozen36884 жыл бұрын
Merhaba benim Japon balığım iki gündür çok zor yemek yiyor bugün hiç yemedi suyun içinde yan duruyo aşağı doğru kendini bırakıyor bazen de hızlı hızlı takla atıyo sabahtan beri hareket etmiyo sadece dokunduğumda hareketleniyor ne yapmam lazım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Gene fazla yem veriyorsanız, su çok daha çabuk bozuluyordur. Böyle olunca da balıklar, ya kabız oluyor ya da amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@zeynepustabas98063 жыл бұрын
Benim balığım da şuan böyle. Balığınızın durumu nasıl kurtulabildi mi ne yaptınız acaba
@senanursatlms84964 жыл бұрын
Japon balığım yakın zamanda öldü. Öldüğünde karın kısmının yeşil olduğunu gördüm ve su üstüne çıkmadı. Acaba neden ölmüş olabilir?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bağırsakları tıkanmıştır. Fazla yem, sürekli kuru yem bu balıkları çok çabuk hasta edip, öldürür.
@senanursatlms84964 жыл бұрын
@@CemCelikel cevap verdiğiniz için teşekkürler
@fatmacan1299 Жыл бұрын
Merhaba acil cevap verinn. Sabah uyandığımda balığım çok az hareket ediyordu. Suyunu değiştirdim yemini verdim hala aynıydı suyun üzerine çıkmıştı. Başka yere aldım benim hareket ettirmemle hareket ediyor. Kuyruğu aşağı sarkmış durumda ama ağzını da kımıldatıyor ne yapmam lazım?
@CemCelikel Жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın.
@ipek31272 жыл бұрын
Merhaba japon balığım durduk yere suyun üzerinde yan yatmaya başladı ölmek uzereydi hemen temiz suya koydum düzeldi gibi ama çok durgun şimdi yavasladi sürekli suyun üstünde nefes alıyor napmam gerek
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@elifminetezcan13554 жыл бұрын
Mrb büyük bir faunusum var dün akşam 3 tane yavru Japon balığımın biri hep suyun altında bitkilerin içinde hareketsiz duruyordu nefes alıyordu bu sabah iyidi biraz evvel ölmüş😒 diğer iki balığımı nasıl korurum suya dezenfektan flnmı kullanayım tavsiyeniz varmı Teşkler şimdiden🙏🏻
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. Eğer bunu yapamıyorsan, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Ayrıca eğer izlersen, filtre ihtiyacı olmayan balıklar ile ilgili, fanuslarının nasıl olması ile ilgili bir videom var. Onu tavisye ederim. kzbin.info/www/bejne/o3XJaJV4mKlpkLM
@elifminetezcan13554 жыл бұрын
Çok çok teşk ederim Cem bey 🙏🏻şu an iki tane kaldı... faunus için küçük hava motoru ve filitresi almıştım işime yararmı? Ama tavsiyelerinize uyacağım sağolun..😊
@CemCelikel4 жыл бұрын
Biyolojik filtrason sağladıktan sonra, balık bakmak çok kolaydır. Çünkü o faydalı bakteriler, akvaryumda yapmanız gereken temizliğin yüzde 70 kadarını, halleder. Filtre burada çok işinize yarayacaktır. Çünkü bu bakteriler sudaki amonyağı temizler. Böylece daha az su değişimi yapmanız bile yeterli olur. Ama bu zaman alır. Sık sık su değişimi ve filtre, bu süreci balıkların sağlıklı olarak atlatmasını sağlar. Kolay gelsin.
@aysenozen34664 жыл бұрын
Merhaba benim 100 lt akvaryumum var içinde önceden sadece bir tane japon besliyordum 2 hafta önce 3 adet 3 -4 cm civarında japon aldım eski baligim stres yaptı ve sürekli tek duruyor hareket de etmiyor eskisi kadar, birde solungaci kızardı ne yapabilirim acaba
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun 4 japon balığı için küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu rahatsızlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@aysenozen34664 жыл бұрын
@@CemCelikel akvaryumcuya sormuştum 10 tane besliyebilirsin demişti. Musluk suyu derken dinlenmiş musluk suyu değil mi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumcu dua et 20 dememiş. Evet, dinlenmiş musluk suyu.
@aysenozen34664 жыл бұрын
@@CemCelikel ahahah okki sağolun :)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Dediklerimi yaparsanız, balıkları kurtarma ihtimali var. Akvaryumda bakteriyel döngünün oturması lazım. Bunun için de kesinlikle uymanız gereken kurallar var. Eğer bunu başarırsanız, 4 japon balığını 100 litrede yıllarca bakabilirsiniz.
@user-br9qk9es8y3 жыл бұрын
Balığım filtreye sıkışmış ve ezilmiş. Tüm pulları dökülmüş ve şişkin göbeği minicik kalmış bir deri bir kemik. Yemeğini düzgün yemedi ve hareketleri çok sağlıklı değil ne yapabilirim?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Balığı ayır ve yağlı ve canlı yemler ile besle.
@user-br9qk9es8y3 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler ancak hayata tutunamadı
@CemCelikel3 жыл бұрын
Geçmiş olsun. Bu ve bunun gibi bilgilere kanalımda ulaşabilirsin. Umarım bir dahaki sefer, balıkların çok daha uzun süre yaşarlar.👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan da abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@spdrb46 Жыл бұрын
Abi merhaba baligim dipte dik sekilde haraket etmeden duruyor yemek yemiyor saklanmak istiyor metilen mavisi damlattim 10 lt akvaryuma 2 damla iseye yarar mi olmek uzere sanirim
@CemCelikel Жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Ayrıca hava alamayan japon balığı da bu şekilde hareket edebilir. Akvaryum suyunda biriken amonyak ve nitrit başta olmak üzere, diğer suyun içindeki zararlı maddeler, oksijenini bitirebilir. Bunun gibi durumlarda yapmanız gereken, akvaryumu balığınıza uygun bir büyüklüğe getirin ya da akvaryumda ki balık sayısına uygun bir akvaryum alın. Düzenli ve kurallara uygun su değişimi yapın. Balığa ihtiyacından fazla yem vermeyin. Havalandırma seviyesini, hava taşı, iç filtre ve diğer araçlarla arttırın. Su sıcaklığını 25°C’den yukarı çıkarmayın ve en önemlisi, akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü sağlayın. Asla metilen mavisi gibi ilaçları kullanmayın.
@CemCelikel Жыл бұрын
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun küçük böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@spdrb46 Жыл бұрын
@@CemCelikel abi teşekkür ederim dediklerini yapıyordum zaten tatile çıkmıştık o ara yapamadım su değişimi böyle oldu inşallah düzelir
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Koi_85-76 Жыл бұрын
Abi ben 60 litrede bir tane 1 adet common japon bakacam sabah tropical holdfish colour flakes akşam tropical spirulina super forte tablet besliyecem fakat 1 japona 1 tablet yem olurmu bide wkvaryumu kurarken suyu akvaryumda yapsak olurmu mesela akvaryuma klorlu suyu koyduk üzerine su düzenliyici koyduk su o şekildede hazırlanırmı?
@Koi_85-76 Жыл бұрын
Bide ne sıklıkla dip çekim ve suyu değişimi lazım
@Koi_85-76 Жыл бұрын
Bide 300 kapasiteli bir pipodan kaç tane koyulmalıdır
@CemCelikel Жыл бұрын
1 adet 60 litrede olur. Günde 1 kere yem versen yeterli. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Akvaryumda su ayarlamalarını yapabilirsin. Direk musluk suyu koyup, su düzenleyici ile de suyu hazırlayabilirsin ya da ilk seferde yarı musluk suyu, yarı da hazır su koyarak da olabilir.
@CemCelikel Жыл бұрын
1 adet 60 litrede olur. Günde 1 kere yem versen yeterli. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Akvaryumda su ayarlamalarını yapabilirsin. Direk musluk suyu koyup, su düzenleyici ile de suyu hazırlayabilirsin ya da ilk seferde yarı musluk suyu, yarı da hazır su koyarak da olabilir.
@CemCelikel Жыл бұрын
İlk başlarda haftada 2 sefer yapmanda fayda var.
@beratyusufbozkurt88293 жыл бұрын
Selamın aleyküm abi red cap orandom var ve iki gündür kötü halde suyun dibinde yatıyor 3 ü ve 1 tanesi de suyun yüzeyinde ölmek üzere akvaryumu çeşme suyuyla doldurmaya başladıktan sonra oldu bu olaylar ama sera aquatan aldım çeşme suyunu anında kullanılabilir hale getiren damlayı aldım ve kullandım ama balıklarım bu halde birisi ölmek üzere ne yapmalıyım yardım edermisiniz ?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer . Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Musluk suyu kullan ancak Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@selimgokce632 жыл бұрын
İki tane Japon balığım suyun yüzeyinde hareketsiz duruyorlar bir gündür bu şekilde. Bir tanesi teleskop. Ayrı bir kaba aldım ikisini 45 dakikadır takip ediyorum fakat hiç gelişme yok. Ne yapmalıyım
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@selimgokce632 жыл бұрын
@@CemCelikel anladım hocam. Peki akvaryumun içersinde 4 adet balığım vardı ama ikisi etkilendi sadece gark edince ikisini hemen dışarı aldım ve akvaryum suyunu %30 kadar değiştirdim kalan ikisinde herhangi bir problem yok ayırdığım iki balığı takipteyim. Amonyak patlamasında ikisi etkilenip ikisinin etkilenmemesi olası bir durum mu yoksa başka birşeyden mi şüphe etmeliyim
@CemCelikel2 жыл бұрын
Her balık aynı etkilenmeye bilir. Amonyak genelde daha zayıf olan balıkları daha çabuk etkiler. Ancak uzun süre amonyak ve nitrit zehirlenmesine maruz kalırlarsa da hepsi etkilenir. Bu yüzden sık sık su değişimini, kurallara uygun şekilde yapmaya devam et.
@selimgokce632 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Hocam
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@esraalkan31094 жыл бұрын
Merhaba cem bey. 10litre akvaryum içinde suyum varm akvaryumun motorru falan hiç birşeyi yok. 3gune bir suyunu değiştiriyorum. 2 tane küçük japon balığım var. Balıkların kuyruklarında palçıklanmalar olmaya başladı. Nedeni nedir acaba. Akvaryum içinde çakıl taşları ve yapay çimler mevcut
@CemCelikel4 жыл бұрын
Fanus küçük böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda yaşamazlar. Düşük su kalitesi, kuyrukta yarıklarının görünmesine neden olabilir. Yıpranmış yüzgeçler ve kuyruk bir erime işareti de olabilir.Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. 3 gün boyunca yem verme, sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@sashimi49884 жыл бұрын
turuncu bir teleskop balıgım var ve sanırım hasta pek emin olamadım 3 gundur surekli akvaryumun ortasına yere yatıyor ve orada bekliyor yanına geldigimde hareketleniyor ve dengesiz yuzuyor olecek diye cok korkuyorum eger balıgım hastaysa ne yapmalıyım hasta deilsede neden boyle? (akvaryumda 2 teleskop 1 normal japon var ve sadece turuncu teleskobum boyle yapıyor digerleri gayet iyi)
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@mervecakr6548 ай бұрын
İyi günler 2 japon balığım var suyunu bugün değiştirdim değiştirdikten sonra balığım suyun dibinde yan yatmaya başladı ne yapmalıyım
@CemCelikel8 ай бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@zeynepkadriyesivasl94293 жыл бұрын
Yaa ben balık aldım evde herkesten habersiz yıkadım pişman oldum direk koydum balıkları yüzüyolar ve akvaryumu sabunşadım ama sabun lekesi yok yani eskisi gibi
@zeynepkadriyesivasl94293 жыл бұрын
Lütfen cvp yaz lütfen napıcam iki gün sonra ölür mi
@CemCelikel3 жыл бұрын
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@polatnelifi41402 жыл бұрын
merhaba ben dün japon baligi aldim akvaryumu kucuk karın bölgesi siskin hamile gibi duruyo ve çok durgun çok yavaş yuzuyor ve kendini saliyor yem atıyorum donup bakmıyor altlarda yüzüyor surekli
@CemCelikel2 жыл бұрын
Balık yeni akvaryuma alışana kadar bir kaç gün böyle yapabilir. 2-3 gün sonra tekrar yem vermeyi dene. Bu balık yem yemeden de 15 gün rahat yaşar.
@bambamthebritishshorthair48754 жыл бұрын
Faydalı bilgiler. Teşekkürler.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@yagmuryavuz1273 жыл бұрын
İki gündür balığım can çekişiyor. Bir kaç kez hareket edip daha sonra dibe çöküyor ayrıca yan bir şekilde yatıyor. Öteki balıklara zarar gelmesin diye ayırıp bir kaseye dahi koydum ama hiç bir faydası olmadı. Arada bir kaç dakika yan yatıyor daha sonra birden hareketleniyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin.
@yagmuryavuz1273 жыл бұрын
Ve şuanda ters yüzüyor.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@suedanuryuce46674 жыл бұрын
Abi beta balığım günlerdir hareketsiz akvaryumun dibinde yatıyor belliki zor nefes alıyor adanada yaşıyoruz sıcak havadan olabilir mi yoksa sudan mı suyunu yeni değiştim hala aynı tekrar değişsem suyunu iyileşir mi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum en az 40 litre olmalı. Su sıcaklığı da en fazla 31 derece olmalı. Havalandırma, filtre de olmalı.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Beta balığı ile ilgili bir videom var istersen izleyebilisin. kzbin.info/www/bejne/nHWthqV5gKyqpK8
@sevgicelen3803 жыл бұрын
Merhaba ben 1 yıldır japon balığı besliyorum bu aralar çok yoğun olduğumuz için suyu temizleyememistik ve sanıyorum bu yüzden dün sabah bir balığım öldü ve bir balığımda çok durgun. Normalde yeme hayır demezdi ama bugün hiç yem yemedi ya kendini bırakıp yüzmüyor yada diplerde ileri geri yüzüyor ne yapmam lazım bilmiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@sevgicelen3803 жыл бұрын
Teşekkür ederim 😊
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@firdevs54293 жыл бұрын
Merhaba Cem Bey benim balığın öldü ne yapmalıyım
@firdevs54293 жыл бұрын
Acil cvp verir misiniz lutfennnn
@CemCelikel3 жыл бұрын
Diğer balıklarda bir şey var mı? Neden öldüğünü biliyor musun? Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?
@firdevs54293 жыл бұрын
@@CemCelikel diğer balıklarımda sıkıntı yok, neden öldügünü bilmiyorum,akvaryum 7 litre ,6 tane balık var
@CemCelikel3 жыл бұрын
6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@firdevs54293 жыл бұрын
@@CemCelikel dün gece öldü çok halsizdi rengi siyahtı beyaz oldu yem yemiyordu hep dipte kalıyordu
@jennnieasktir Жыл бұрын
Elimden gelen herşeyi yaptım hayvan gözümün önünde can çekişiyor ne yapacağımı bilemiyorum artık elimden birşey gelmiyor artık hareketsizce yatıyor sanırım öldü
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@meryemtaskan18824 жыл бұрын
bir tane yeni japon balığı aldım ve bir sornaki gun akvaryumun dibinde kucuk yuvarlak seylerle doldu simdi de akvaryumun en ust yuzunende yuzuyor assagiya dogru inmiyor ne yapacağım? bilgi verir misiniz
@CemCelikel4 жыл бұрын
Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder.
@meryemtaskan18824 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. peki akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yok bunun için şuan filtre alamıyorsak ne yapmamız gerekir
@CemCelikel4 жыл бұрын
Her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@mikailamasyal91693 жыл бұрын
Akvaryumum berrak olması için aktif karbon koydum balıklarım sürekli dipte duruyo aktif karbonun etkisi varmıdır lütfen cevap abi
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?
@mikailamasyal91693 жыл бұрын
@@CemCelikel 6-7 litre 2 tane japon balıgı var araştırdım iç parazit ve beyaz benek var başka bi nedeni varmıdır
@CemCelikel3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@sihirlikanal66433 жыл бұрын
Balıklarımın suyunu değiştirdim 1 tanesinin çok fazla karnı şişmişti ve ölmüs ağzına hava verdim ama oldu ne yapmam gerekir diğerlerinin de ağzı kapalı ağızlarını açmıyorlar
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum kaç litre ve kaç balık var? Çünkü çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.
@filizilgin26464 жыл бұрын
Balığım bütün gün akvaryumun köşesinde en üstte düz duruyor kuyruk erimesi ve vücudunda kanlanmalar var mavi bir sıvı ve akvaryum tuzu aldım aldım ve adam bana her gün karantina akvaryumuna 15 dakika boyunca 15 damla mavi sıvıdan 1 tane de tuzdan atıp başlığını bekletmemi söyledi bugün 4.gün ve kuyrukta iyileşmeler oldu ama balığım bugün yem yememeye başladı hiçbir şekilde yem yemiyor ve çok halsiz artık eskisi gibi tepki vermiyor ne yapmalıyım su kalitesini de diğer yorumlara yazdığınız gibi yapıyorum
@CemCelikel4 жыл бұрын
Stres yüzünden yemiyor. Bu akvaryuma uyum sağlayamadığı için olmuştur muhtemelen. Eğer balık iyileştiyse, gene normal akvaryuma al.
@fettahh4 жыл бұрын
Cem abi fanusta beslediğim baliğim su yuzeyinde yan yatmis nefes aliyor ama tek tük. Altina baktim yuzgecinin alti kirmizi bide solungacinin yani kırmızı. Ic kanama olmasindan supheleniyorum Yapacak birseyim var mi.. olmesin ya
@CemCelikel4 жыл бұрын
Amonyak zehirlenmesi. Sık sık su değişimi yap ve günde 1 kere yem ver. En kısa zamanda büyük bir akvaryuma geç.
@fettahh4 жыл бұрын
Öldü 😢
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bir daha ki sefere akvaryumu büyüt. Büyük akvaryumda balık bakmak daha kolay. Ayrıca balık bakımı ile ilgili videoları izlemeni de tavsiye ederim.
@aysegulakcay76714 жыл бұрын
Merhaba japon balığım ölmek üzere can cekişiyo dipte tamamen yan yatmış durumda 3gündür böyle yemekte yiyemiyo. Kurtarmak için cok gec gibi ama ölmüyor da cok üzülüyorum. Yapabileceğim birsey var mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş ya da yan yatmış gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Eğer su değerleri bozuksa da bir an önce su değerlerinin normale dönmesi için gerekenleri yapın.
@aysegulakcay76714 жыл бұрын
Dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim, aslında oturmuyo tam anlamıyla yatıyor. Suyunu tamamen değiştiremiyorum bile hiç kımıldayamıyor zarar vermemek için suyunun bi kısmını fanustan alıp temiz su ekleyebiliyorum. Bezelye versem bile yiyebilecek bir durumda değil yine de deniycem baska bir öneriniz var mı?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur. Buda gene su değişimi ile giderilir.
@mrnobodyyx91203 жыл бұрын
Merhaba şuan benim de balığım ayni durumda suyun dibinde öylece yan yatıyor ve can çekişiyor günlerdir çaresini arıyorum ama yaptığım hiçbir şey işe yaramıyor acaba siz balığınızı kuratabildiniz mi bana verebilecek bir öneriniz var mı
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum küçük olduğu için amonyak fazlalığı nedeniyle zehirleniyor. Sık su değişimi ya da en az 60 litrelik bir akvaryuma gecmeni öneriyorum
@muharremkoc87894 жыл бұрын
Balığın suyunu değiştiriyorum(şu dinlenmiş) yem veriyorum Ama dipte yan yatıyor yüzeye çıkamıyor yem yiyemiyor yavaş nefes alıyor 6 saatlik sarsıntılı yolculuk geçirdi VE 20 derecelik yerden 40 derecelik yerden geldi bunun böyle davranması normal mi bi fikrim yok lütfen onu kaybetmek istemiyorum
Hızlı ya da zor nefes alma: Bu gözle görülen bir sorundur. Eğer balık hızlı nefes alıp veriyorsa, oksijen almakta zorlanıyor demektir. Bu genelde, balığınızın bulunduğu akvaryumda havalandırma ya da filtre veya her ikisinin de olmaması sonucu olur. Bu durumda, lütfen japon balıklarınızı mümkün olan en kısa sürede filtresi ve havalandırması olan daha büyük bir akvaryuma taşıyın. Hızlı nefes alma, özellikle de akvaryumun dibinde oturarak eşlik ederse, stresin bir işareti olabilir. Stres, balık petshopa gelene kadar arabada uzun bir yolculuktan sonra yeni bir akvaryuma konmasından kaynaklanabilir. Üreme mevsiminde de dişi japon balıkları bazen erkekler tarafından saatlerce kovalandıktan sonra tükenir, bu da stresi arttırır. Ancak stres aynı zamanda kötü su koşulları veya hastalıktan da kaynaklanır, bu nedenle her zaman su kalitesini kontrol edin. Eğer akvaryum suyunda herhangi bir sorun yoksa solungaç parazitleri de bunun nedeni olabilir.
@dorasudecantekin2 жыл бұрын
Merhaba, balığım dipte yüzmekte zorlanıyor, durduğu an direkt su üzerine çıkıyor suyun kaldırma kuvvetiyle beraber ve su üzerine geldiğinde hafif yan yatıyor. 2 japon balığı var, biri bu şekilde davranırken diğerinde hiçbir sorun yok. Ölücek mi ne yapmam gerekiyor?
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.
@yigitposlu2 жыл бұрын
abi benim japon balığım öldü ölecek senin dediklerini yaptım ama olmuyor köşede duruyor hareketsiz
@CemCelikel2 жыл бұрын
Bol oksijen ver. 2-3 gün yem verme. Yüzde 30 su değişimi yap.
@elif89984 жыл бұрын
Balıkta ciddi şekilde kararma oldu ve şu an ters şekildi duruyor araca sıra da yüzgecini ve ağzını hareket ettiriyor bu yüzden öldü mü bilemiyoruz sizce yapılacak bir şey var mı
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bu, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@rickk29853 жыл бұрын
Her Sabah korkarak uyanıyorum ama Allaha şükür 2 gündür yaşıyor
@CemCelikel3 жыл бұрын
Düzenli bakımını kuralara uygun yaparsan, uzun süre aşar.
@Mix-Editz19053 жыл бұрын
Baliginiz daha yasiyormu?
@vayocccc3 жыл бұрын
@@CemCelikel abi benimki 6 ay yaşadı gayette güzel baktım ama suyunu az değiştirmedigim için karabenekten oldu
@vayocccc3 жыл бұрын
1tanade bugün zebra olmuş mantar gibi bisey olmuş
@CemCelikel3 жыл бұрын
Küçük akvaryumlarda fazla yaşamazlar.
@kalopsia95974 жыл бұрын
Merhaba lütfen acil cevap verin benim balığım dün sabah uyandığımda dipte ters duruyordu ve öldü sandım ama cama vurunca kalktı gün içinde gayet iyiydi fakat bu sabah yine aynı durumdaydı gün içinde yine yüzüyordu sorunsuz bir şekilde şimdi ise akşam ve dipte ters bir şekilde duruyor çok nadir yüzüyor sadece nefes alıyor bezelye yedirmeyi denedim ama tükürdü asla yemiyor yüzdürmeye çalışıyorum ne yapmalıyım birde bugün su değişim günü gelmişti suyu da değiştirdim elim ayağım birbirine girdi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
Pul dökülmesinin başlıca nedeni, balıklar üreticiden, toptancıya, toptancıdan, akvaryumcuya, akvaryumcudan, sahibine derken, dar poşetlerde aktarılırken aşırı amonyak, strese ve oksijensizliğe maruz kalırlar, ve oksijensizlik ve amonyak balığın gövdesinde siyah benekler oluşturur, oksijensiz su ileri safhada balığın pullarının bir kısmını döker, çok ileri safhada ise pullarının tamamını döker, sen aldıktan bir kaç ay sonra o balıklara iyi bir su hazırlarsan oksijen açısından zengin o balık kendiliğinden düzelecektir. Pul dökülmesinin 5 ana sebebi vardır 1. Kızgınlık döneminde balıklarda pul dökülmesi olabilir. 2. Parazit olabilir. 3. Balık hasta ise ve tedavisi tam olarak yapılmazsa ve düzenli su değişimi yapılmazsa olabilir. 4. Balık veremi olabilir. 5. Hava motoru yoksa ve çözünmüş hava miktarı az olmasından kaynaklanabilir.
@utkuylmaz42302 жыл бұрын
@@CemCelikel anladim bilgilendirmeniz icin tşkler
@CemCelikel2 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@cerencnar214 жыл бұрын
Abi merhaba ben küçük akvaryumda bir tane japon balığı besliyorum. 3 ü geçik senedir besliyorum. Şu son 2 3 aydır arada suyun üstüne atlıyor bi kere denk geldim çoğu zamanda o su sesini duyuyorum. Tam tabir edecek olursam yunuslar gibi zıplıyor 😹 bunun nedenini tam çözemedim araştırdım fakat bununla ilgili bir şeyde yazmıyor. Yardımcı olursanız gerçekten çok çok mutlu oluruumm.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun artık balığa küçük geliyor. Bir tek japon balığı için gereken minimum akvaryum büyüklüğü en az 60 litre olmalı. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bu akşam saat 9 da bu videoyu da izle. Kolay gelsin. Daha az göster
@cerencnar214 жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkür ederiim 😄
@muratelmas97874 жыл бұрын
Akvaryum küçük geliyor olabilir su değerleri bozulmuş olabilir ve 1 santime 10 litre gelecek şekilde akvaryum büyütün örnek 10 santimlik balık için en az 10 litre
@secilkanmaz57663 жыл бұрын
Suyu değiştirirken japon balıklarım şoka girdi hareket siz duruyorlar canlanirlar mi
@CemCelikel3 жыл бұрын
Umarım canlanır. Şunu asla unutma bir seferde suyun hepsi değiştirilmez. Normal şartlarda akvaryum suyunu bir seferde yüzde 30 ila 40 değiştirmelisin. En fazla yüzde 50. Bundan fazla değiştirirsen balıklar şoka girer.
@yks55613 ай бұрын
@@CemCelikelpeki bu hatayı yaptıysak nasıl düzeltebiliriz 😢
@muhammedbilalkahraman97776 ай бұрын
Yazıyi okuyor sun 😅 ne adamsın ya bu mu video
@CemCelikel6 ай бұрын
Daha iyilerini senden bekliyorum.
@sarpapatyam38063 жыл бұрын
ACİLL YARDİM EDİN Japon balığım derisi soyulur gibi beyaz beyaz ip gibi deri dökülür gibi çok yavaş nefes alıyor ve suyun üstünde duruyor nerdeyse hiç hareket etmiyor ACİLLLL YARDİM EDİN
@CemCelikel3 жыл бұрын
Vatoz balığı varsa, japon balığına yapışabilir. Japon balığının mukusunu emerek, balığı hasta edebilir.
@bobi44543 жыл бұрын
ABI YARDIM ET TEK GÖZÜ OLMAYAN TELESKOP JAPON BALIĞIM DİPTE HAREKETSİZ DURUYOR AMA BENİ GÖRÜNCE YÜKSELİYOR ORADA BI 20 SANIYE FALAB KALIYOR SONRA TEKRAR INIYOR ŞU ANDA AĞZINI AÇIP AÇIP KAPIYOR IŞIK AÇIK. IŞIK KAPALIYKRNDE BÖYLEYDİ NAPICAĞIM?!??
@CemCelikel3 жыл бұрын
Su değerlerini kontrol et. Muhtemelen şu anda nefes almakta zorlanıyor.
@bobi44543 жыл бұрын
@@CemCelikel nasıl oluyor o?
@bobi44543 жыл бұрын
@@CemCelikel dün yem attık haraketlendi sonrs ama bugün yine öyle buldum az önce ama şimdi yüksekte geziyor
@bobi44543 жыл бұрын
@@CemCelikel abi hala yaşıyor su değiştiricez bide o su değerini ölçme aletlerinin hepsinin en güvenilir linkini ve adını atarmısın?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben Jbl easy test 6 in 1 kullanıyorum. En ucuzu o.
@aydanurmelisakocak86953 жыл бұрын
Japon balığım sürekli yere duruyor ve yemi ağzına alıp çıkartıyor neden lütfen cevap verinnn ölür mü nolur cevap noluuuur cem abii
@CemCelikel3 жыл бұрын
Sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.
@aydanurmelisakocak86953 жыл бұрын
Ne yapabilirim yani alıyor sonra 1veya 2 saniye sonra bırakıyor abi ölme ihtimali var mı
@aydanurmelisakocak86953 жыл бұрын
Abi ölür mü balığı m😭😭
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum küçükse, sıkıntı olur. Kaç litre akvaryumun?
@aydanurmelisakocak86953 жыл бұрын
7 litre
@iremgundogdu524 жыл бұрын
Daha yeni üç tane balık aldım. Bir tanesinin pullarında dökülme var. Bugün de bir tanesinde ince uzun ip gibi dışkı gibi bir şey çıktı. Sanırım bir şeyleri yanlış yapıyorum. Birisi tabana çöktüğünde diğerleri de öyle çöküyor. Hava taşı aldım ama yeterli değil sanırım. İlaç mi alayım ne yapabilirim? Lütfen yardımcı olun. 🙏
@CemCelikel4 жыл бұрын
uzun beyaz dışkı, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz. Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@iremgundogdu524 жыл бұрын
@@CemCelikel Teşekkür ederim. Peki su kalitesini nasıl ayarlamalıyım? Kaç günde bir değiştirmem gerekir?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumun büyüklüğüne ve balık sayısına göre değiştiği gibi akvaryumda ki bakteriyel filtrasyon döngüsünün gücüne göre de değişir. Benim 300 litre akvaryumum . Ayda 1 kere yüzde 50 su değişimi yetiyor.
@iremgundogdu524 жыл бұрын
Benim akvaryumum küçük sayılır kaç litre alır bilmiyorum 3 tane balığım var. En son suyunu dün değiştirdim ama sudan kaynaklı problemimi bir türlü çözemedim.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığı, bulunduğu akvaryumu en çok kirleten balıklardandır. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum 130-140 litredir. Bundan küçük akvaryumlarda her zaman su ile ilgili problemler yaşarsınız.
@nurdankocak84678 ай бұрын
Merhabalar zebra preses var benim dudagi kaniyor ne yapmam gerek 😢
@CemCelikel8 ай бұрын
Kimin dudağı kanıyor? Senin mi balığın mi? Balık zebra çiklit mi?
@nurdankocak84678 ай бұрын
Siyah çizgili zebra var ama sürekli ölüyor digerlerinin yabinda 2 adet beyaz prenses 1 adet sari prenses 1 adet mavi zebra var uyumsuz bir akvaryumu size resim atma şansim yokmu
@CemCelikel8 ай бұрын
Akvaryum küçük olduğu için mavi prenses diğer balıklara zarar verir. Çünkü mavi prenses için en az 250 litre akvaryum olması gerekir.
@CemCelikel8 ай бұрын
KZbin sayfamın girişinde bana ulaşabileceğin adresler mevcut.
@proceren183 жыл бұрын
Lütfen bana yardım edin benim balığım sürekli aşşağada duruyor ara ara yüzüyor yardım ne yapmam lazım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin. Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.
@Done201232 жыл бұрын
Balıklarımın suyunu kaç günde değiştirmeliyim?
@CemCelikel2 жыл бұрын
Akvaryum büyüklüğü ve balık sayısına gene akvaryumda ki bakteriyel filtrenin olgunluğuna bağlı olarak değişir. Tabi ki beslediğin balığın türü de önemli.
@onur_short30613 жыл бұрын
Abi balığım japon yüzmekte zorlanıyo bide kuyru erimiş napmalıyım
@CemCelikel3 жыл бұрын
Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç çürüğü tespit edildiğinde, su koşullarınızın düzgün olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ana akvaryumunuzda hemen % 50'lik bir su değişimi yapmalı ve geri kalan balıklarınızda, hastalığın herhangi bir işareti olup olmadığı kontrol edilmelidir. Etkilenen balıklar alınmalı, bir karantina akvaryumuna konmalı ve ayrı olarak muamele edilmelidir. Çoğu ilaç, tedavi sırasında su değişiklikleri yapmamasını önerir; fakat kuyruk erimesi için bu geçerli değildir. Bu nedenle tedaviye başladıktan hemen sonra karantina akvaryumunuzun suyunun % 50 değiştirilmesi önerilir. Sıcaklık (28-29'C)'ye yükseltilmeli ve su ekstra temiz tutulmalıdır. İkinci tedaviden sonra ilacın temizlenmesine yardımcı olmak için de bir % 50'lik su değişikliği daha yapılmalıdır ve bundan sonra balıkların bulunduğu karantina akvaryumunda, bir hafta boyunca her gün % 10-15 oranında su değişimi devam etmelidir. Temiz su temeldir ve iyileşmeye yardımcı olur. Bu hastalık için özel olarak üretilen ilaçlar vardır. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın. Balık iyileşince, kuyruk tekrar yerine gelecektir.
@onur_short30613 жыл бұрын
Bilgi için tşk ederim. sağlıklı hobiler dilerim
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@egekutlu83084 жыл бұрын
abi akvaryumda 2 balik var biri cok saglikli digeri yuzeye cikip hava alip duruyordu sabahtan beri simdi yuzeyde kaldi zar zor nefes aliyor belli olecek dokununca da tepki vermiyor ama yasiyor. olcek kacari yok malesef ama bu neden kaynaklaniyor kafayi yicem cok uzuluyorum?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Balık büyük ihtimal kabız olmuş ve bu da bağırsaklarını kitlemiş durumda. Yapman gereken öncelikler şimdilik yem vermeyi kesmen. Bunda sonra da arada değişik taze sebzelerden de vermen. Kuru yem vereceksen de vermeden önce suda yumuşatıp vermen. Eğer balık ölecek gibiyse, ya karnına masaj yapıp, elinle dışkılamasına yardımcı olmak ya da karnına iğne batırıp, sıkışan havayı boşaltmak. Ama bu son çare.
@busrataspinar79834 жыл бұрын
Balığım suyun dibinde ölü değil dokununca hareket ediyor ama bayılmış gibi napmam lazim ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bu gibi durumları önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@eren24013 жыл бұрын
abi 4 gun once 2 tane japon balıgı aldım dun sularını degıstırmıstım ve bu sabah bır tanesını ölü buldum ve suan kalan balık yuzeyde yuzuyor ve sankı agzıyla hava almaya salısıyormus gıbı ölmesinden cok korkuyorum ne yapmalıyım (kücük bir akvaryumda beslıyorum ve ikisi bir arada yasıyordu)
@CemCelikel3 жыл бұрын
Küçük, filtresiz ve hava motorsuz japon balığı bakılmaz. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı.
@hgkgty17473 жыл бұрын
Bizim akvaryum da 2 japon balığı var biri diğerinin kuyruğunu yiyor bu Yüzden balık çok az ve yavaş hareket ediyor ters duruyor ölmesine korkuyorum. Bugün suyunu ve yemini verdim ama hala bir farklılık yok ne yapmalıyım lütfen yazar mısınız
@CemCelikel3 жыл бұрын
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalıdır. Muhtemelen akvaryum küçük bu yüzden büyük balık, küçük balığı kovalıyor. En kısa zamanda akvaryumu buyutmen gerekir.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Diğer yapacağın şey, akvaryum suyunu haftada en az iki kez en fazla yüzde 30 -40 kadarını değiştirmek. Suyu dipten çekerek akvaryumdan atmalısın. Yenmemiş yemleri ve organik atıkları da akvaryumdan bu su ile beraber atmalısın. Balıkları günde sadece bir kere yemle. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem, akvaryum suyunun bozulmasına neden olur.
@frkn0634 жыл бұрын
Cem bey 2 tane japon balıgım var 100 litre de ikincisini 5 gün önce aldım ikinci aldıgım kucuk olan büyük japon balıgımın kuyruğunu sürekli yemeye çalışıyor büyük stres oluyor gördügüm kadarıyla cok şaşkınım japon ile japon anlaşamıyor ne yapacağım
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumu büyüt. En az 140 litre olsun.
@naber96352 жыл бұрын
daha az once kurstan dondum ve baligim yan degil ters donmustu kurtulus yolu yok gibi fanusumuz kirildigi icin seffaf bir kapta besliyorduk olmek uzere oldugu icin daha buyuk bir seffaf kaba koydum suan olmesini istemiyorum onu gercekten cok seviyorum yan donmus durunda suyun altina inemiyor lutfen acilen yapmam gerekeni soyleyin lutfen
@CemCelikel2 жыл бұрын
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@ardacelik24794 жыл бұрын
Allah için biri acil cevap versin japon balığım tam bir gündür deli gibi kendi etrafında dönüp duruyo dengesizce ve ölmüyo sadece dönüyo ters yan falan karışık şekilde neden acaba ne yapmamı önerirsiniz ?
@CemCelikel4 жыл бұрын
Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda bozulma olabilir. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamla. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@ardacelik24794 жыл бұрын
@@CemCelikel bezelye verdim dün. Bugünde sularını değişiyim o zaman çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için baya bi süredir takipteyim sizi kolay gelsin
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. Umarım abonesindir de :)
@ardacelik24794 жыл бұрын
@@CemCelikel evet 2 yıldır :)
@erdoganalparslan17044 ай бұрын
Kardeş 5 dakka reklamını dinledik. Hayvan can çekişiyor.
@CemCelikel4 ай бұрын
Geçmiş olsun.
@feyzabezen68503 жыл бұрын
Abi merhaba, Fanusta beslediğim balığımın dün hiçbir şeyi yoktu yemini de yemişti bu sabah kontrol ettiğimde hafif yan yüzerek hep dipte duruyordu bi ara hareketlendi yüzdü ama sonrasında hiç yüzmedi.Suyunu değiştirdik yemini attık ama yemi de yemiyor ne yapabiliriz? Pet shopa götürsek bir şeyler yapabilirler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@feyzabezen68503 жыл бұрын
@@CemCelikel Tek başınaydı abi fanusta bu dediklerinin de çoğunu yapmıştım ama maalesef yaşamadı.Teşekkür ederim yine de.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Öncelikle geçmiş olsun. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@darkblack20363 жыл бұрын
Ya merhaba videonuzu izledim çok güzel yararlı bi video olmuş ama ben japon balığımın hangi hastalıkta olduğunu anlamadım lütfen bana yardım edebilir misiniz? Biraz hareketsiz çok yüzmüyor ve üstünde çok az kahverengi bi leke var suyunu falan düzenli değiştirip asla çeşme suyu kullanmıyorum. Yemini de normal pet shoplardan aldığım yemi kullanıyorum. Bağımı kurtarmak için ne yapmalıyım?
@CemCelikel3 жыл бұрын
Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Vücuttaki lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@darkblack20363 жыл бұрын
@@CemCelikel çok teşekkür ederim. Evet akvaryumum küçük ama tek balık var. Dediklerinizi yapmaya çalışacağım sağolun.
@CemCelikel3 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Melike-nb8qq4 жыл бұрын
Abi yardım et lütfen şuan balığım yan duruyor can çekişiyor gibi suyunu herşeyini değiştirdim iyi bakıyordum ama yüzüp yüzüp yan düşüyor ne yapmalıyım ölmek üzere 😭😭 son 1 haftadır baya zayıfladı üzerinde siyahlıklar oluştu karnı içe doğru çökük 😔😔
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryumu artık küçük geliyordur ve salgıladığı amonyak, balığı zehirliyor. Na göre önlem almalısın.
@Melike-nb8qq4 жыл бұрын
@@CemCelikel öldü malesef teşekkür ederim
@CemCelikel4 жыл бұрын
Büyük geçmiş olsun. Eğer bir daha japon balığı bakacaksan, en az 60 litrelik bir akvaryumda 1 adet bakabilirsin. Bundan küçük akvaryumlar, bu balık için risklidir. Ayrıca Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Japon balığı karın çökmesi oluşmuşsa bu genellikle akvaryumda ki amonyak birikiminin zararlı etkilerini yaşamaktadır. Bu, balığın midesinin çökmesine sebep olabilecek bakteriyel enfeksiyona duyarlı olmasına neden olabilir. Su iyiyse, japon balığı parazitleri veya başka bir parazit saldırısı, balığın değerli besinlerini kaybetmesine neden olabilir. Çökük bir göbek ayrıca yetersiz beslenme belirtisi de olabilir.
@Melike-nb8qq4 жыл бұрын
@@CemCelikel beslemeyi düşündüğüm zaman bunları dikkate alacağım çok teşekkür ederim ilginize 🙏🏻
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben Teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma :)
@melisayldz96933 жыл бұрын
Abi çöpçü balığım hastaydı ardından vatozum öldü simdi japonlar hasta dipte duruyor napabilirim 😭
@CemCelikel3 жыл бұрын
Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
@melisayldz96933 жыл бұрын
@@CemCelikel Suyunu haftalık temizledim su düzenleyici vitamin ve tuz takviyesi yaptım. Balıklar dik bir sekilde otururmus gibi dipte duruyor bazıları çok az hareket ediyor sorun dediginiz gibi kabızlıktan mı olabilir acaba ? Çöpçüden sonra vatozum yem yemiyorda fazla ve bir anda öldü aylarca balik ölümü hiç yaşamamıştım ard arda ölüm nedenleri canımı sıktı çok bu arada teşekkür ederim ilginiz yardimlariniz için
@CemCelikel3 жыл бұрын
Eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Akvaryum veya fanus balıklarınız büyüdükçe, küçük kalır ve buna göre de balık sayısı fazla olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanır ve/veya ölür. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.
@guneyguneybguney63524 жыл бұрын
Merhaba japon baligim sabah çok hareketliydi sonrasında suyu değişti ve çok yavaş hareket etmeye başladı ayrıca sanki kanıyordu tupturuncu balıkta kırmızı lekeler çıkmış hemen suyunu tekrar değiştirdik ama hala çok hareket etmiyor ne yapmalıyım acil cevap verebilir misiniz
@CemCelikel4 жыл бұрын
Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir. Kuyruk ve yüzgeçlerde kanlanma varsa, akvaryum suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık dinlenmiş su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@guneyguneybguney63524 жыл бұрын
@@CemCelikel peki bı ilaç bı şeyi var mı degistiruyorum suyunu ama çok yavaş hareket ediyor yavaş mi iyilesir :(( 7 saattir böyle
@CemCelikel4 жыл бұрын
Akvaryum suyunu en fazla yüzde 30 kadar değiştir. Hiç bir zaman bütün suyu değiştirme. Suyu değiştirirken de suyu dipten çekerek yap, yenmemiş yemleri ve atıkları da akvaryumdan atmış olursun.
@Pelinbusedemir Жыл бұрын
Abi baligimin karni şiş ve ters duruyor ve kirmizi ne yapmaliyim iyilesmesi icin 😢
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@semralaz98333 ай бұрын
Abi acil cevap verirsen çok sevinirim balığimda iki gundur kene vardi yeşil keneler bu gun çıkardım ve baliğim baya sersem yuzemiyor ve zor nefes alıyor ne yapmalıyım🥺
@Thelordofkebab Жыл бұрын
abi balık önümde ölüyor sen abone olun diyon
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Thelordofkebab Жыл бұрын
@@CemCelikel balığın suyunu değiştirdim eski haline geri döndü bizim balık 4-5 gün içinde suyunu aşırı kirletiyor su krem rengine dönüyor ve suyun şeffaflığı kalmıyor suyun berraklaşmasının nedeni dediğiniz gibi amonyang mıdır yoksa başka sebepler mi ?
@CemCelikel Жыл бұрын
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@Thelordofkebab Жыл бұрын
@@CemCelikel teşekkürler
@CemCelikel Жыл бұрын
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@Ssudenazerdogdu4 жыл бұрын
Balığımın üst yüzgecinde kırmızılık vardı ve şimdi ölmek üzere ne yapabilirim ne olur cevap verin
@CemCelikel4 жыл бұрын
Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.
@CemCelikel4 жыл бұрын
Kuyruk ve yüzgeçlerinde kanlanma varsa, suyunda ciddi bir sorun olduğunun kesin bir işaretidir. Yüksek amonyak veya nitritler, japon balığı kuyruğundaki damarların kanlanmasına neden olabilir, bu da kanatçıklarda ince kırmızı çizgiler veya kan lekeleri oluşmasına neden olabilir. Sık su değişiklikleri ve akvaryumun büyütülmesi ya da balık sayısının azaltılmasını öneririm.
@Ssudenazerdogdu4 жыл бұрын
Teşekkürler
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
Abi yardımcı olurmusun balığın kuyruk kısmında beyaz benekler vardi bende gozlemledim 1 saat onceye kadar yüzüyordu sonra baktim olmuş gibi 0 hareket hemen küçük bi kaba alip ilaç koydum ve biraktim ağzı yem yer gibi harelet ediyo ama 0 yüzme kurtulma şansı varmi lütfen cevapla abi
@CemCelikel4 жыл бұрын
İlaç atmak ilk etapta balığın daha zor nefes almasına yol açar. Eğer karantina akvaryumun yoksa, ilacı ilk etapta kullanma. Daha temiz bir suya koymalısın. Ayrıca balığı 30 derece suda en az 3 gün bekletmelisin. Bu sıcaklıkta balık üzerinde ki mantar (Beyaz benek) kaybolur. Eğer bu süre içinde gene de kaybolmaz ise o zaman bakır içeriği olan ilaçlardan kullanmalısın. Ama dediğim gibi bu ilaçları ancak karantina akvaryumlarında kullanabilirsin.
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
@@CemCelikel maalesef öldü abi diger balıklarda da yavastan başladığı belli oluyo henüz ısıtıcım yok ne yapmami önerirsin şuan için
@CemCelikel4 жыл бұрын
Beyaz benek hastalığı, kötü su koşulları yüzünden olur. Mantar balıklar üzerinde kısa zamanda çoğalır. Bunu önlemenin yolu akvaryumun su koşullarını iyileştirmekten geçer. Tedavisi ise dediğim gibi 30 derece sıcak suda 3 gün bakılması ile olur. Bakır bazlı ilaçlarda 30 derece akvaryuma takviye olarak kullanılabilir. Senin ypman gereken, hiç olmazsa, su kalitesini arttırmak olmalıdır. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@EfsaneGamer144 жыл бұрын
@@CemCelikel cok teşekkür ederim cem abi
@CemCelikel4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim..
@aysenaz10852 жыл бұрын
Balığım bir günde bir çok kez dışkı yapıyor hiç böyle yapmazdı nolur yardım
@CemCelikel2 жыл бұрын
Günde sadece 1 kere yem ver. Her balık günde, sadece kendi gözü kadar yem yese doyar. Ayrıca balığının dışkılaması, sindirim sisteminin iyi çalıştığını gösterir ki bu iyi bir şey.