Jatkuva kasvatus, hakkuu ohi, osa 3. | Continuous cover silviculture, part 3

  Рет қаралды 5,550

Intellicer

Intellicer

Күн бұрын

Tällä videolla nähdään hakkuutyön tulos ja tarkastellaan jäävää puustoa.
This video shows the result of a thinned forest and the appearance of the remaining trees.
***
This topic is one where subtitles might be hard to do even if I use AI to do them.
***
Puun hankinta
westas.fi/
Did you already see part 1?
• Jatkuva kasvatus, enne...
Did you already see part 2?
• Jatkuva kasvatus, hakk...
#continuouscover
#forestry
#ponsse

Пікірлер: 27
@HeJurm
@HeJurm 9 сағат бұрын
Hienoja videoita tämä koko sarja! Mun mielestä hyvältä näyttää. Ihan varmasti ottaa pidemmän aikaa täystiheän metsän synty tällä menetelmällä vrt avohakkuu ja istutus+hoito, mutta se ei haittaa! Usein jää huomioimatta se, että jatkuvassa kasvatuksessa säästetyt uudistamiskulut voi käyttää muualla, paljon tuottavammin. Esim uutta metsää voi ostaa niillä rahoilla, tai sijoittaa osakemarkkinoille. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että puun tuoton maksimointi ei maksimoi metsänomistajan tuottoa, vaan se maksimoi metsäyhtiöiden tuottoa.
@HeJurm
@HeJurm 9 сағат бұрын
Tarkoitan siis puun tuoton maksimoinnilla ouukuutioiden kasvun maksimointia. Se ei metsänomistajalle ole kannattavin vaihtoehto kun miettii mihin muuhun sen rahan voisi käyttää.
@Intellicer
@Intellicer Сағат бұрын
Kiitos! Mukava saada tällainenkin näkökanta. Minulla on myös sellainen ajatus kasvatuksessa, että liian nopeasti kasvanut puu sopii vaan sellupuuroon ja poltettavaksi. Höttöpuuta jos on kasvatettu, niin ne joutaisi puolestani selluksi ja sitä myöten vaikka pahviksi. Kunnon puu menisi rakennuspuuksi. Toivottavasti tulevaisuudessa on yleisesti rakennustavarassa laajasti muitakin lujuusluokkia, kuin nykyinen sohjolaatuluokka ja paremman puun myyjä saa tukeistaan kunnon hinnan. Puu kasvaa niin kauan, että on mahdoton tietää mitä hakkuuvaiheessa tulee tapahtumaan.
@maurisiippainen832
@maurisiippainen832 Ай бұрын
Jatkuvankasvatuksen mehtee ei sormia napsauttamalla sua,se vuatii pitempi aekase rossessi,se on tehtävä hankinta kaupoilla vähä kerrassaa, niin meillä kotipaikalla tehtii,siinä se toimi,meillä on mänty metsä ,lähtee paremmin kun kuusi mehtä,kuusen taimet tuolla jo käkkyröitä ,kitukasvu jo valamiina ei tule kunnon puita kun poikoitellen.
@Intellicer
@Intellicer Ай бұрын
Hyvä kuulla kommentti, että se on kuitenkin toiminut. Monesti ollaan sitä mieltä ettei homma toimi millään tavalla tarkasteltuna. 😊
@peetux3494
@peetux3494 Ай бұрын
Näyttää jäävän huonolaatuisia puita.
@hese186
@hese186 2 ай бұрын
Noita nuoria puita on paikoin liian tiheässä. Harvenna, että saavat paremman kasvun. Sinne on jätetty joitakin vääntyneitä puita sekä vioittuneita puita mistä ei koskaan tule myyntitukkia, poista ne. Turha varjostaa niillä paremman kasvuedellytyksiä. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo muutaman vuoden päästä.
@Intellicer
@Intellicer 2 ай бұрын
Hyvä huomio. Tosiaan jäävä puusto on aika pusikkoa paikoin ja motolla niihin ei nyt koskettu. Jäävä puusto pitää käydä läpi, mutten aio hosua sen kanssa. Annetaan nyt vähän aikaa toipumiseen ja seurataan tuuli- ja lumituhoja. Samalla palstalla on nuoren metsän hoitoa myös, jonka yhteydessä käydään läpi tätäkin kuviota.
@anssikainulainen8864
@anssikainulainen8864 2 ай бұрын
Laita 10v. päästä uusi video, niin nähdään kehitys. Mielenkiintoinen video.
@Intellicer
@Intellicer 2 ай бұрын
Metsäasioissa tuo aikahaitari on tosiaan suhteellisen pitkä. Josko saataisiin jo vähän aiemminkin tilannekatsausta. 😊
@veijomiettinen733
@veijomiettinen733 Ай бұрын
Nykyään voisi tuuli ja lumituhojen lisäksi mainita hyönteistuhot. Jotka tuollaisen valoshokin jälkeen on varsinkin kuusille huomattavan iso riski.
@jariolavilaitila5600
@jariolavilaitila5600 Ай бұрын
Paljonkin aukkoa parempi oma näkemys tuommonen olis kannattanu toteuttaa aluksi laatuharvennuksena sitten 5 - 15 vuoden jaksolla jatkuvankasvatuksen harvuuteen mielestäni jäi nyt liikapaljon huonolaatusta pystyyn mutta hyvän metsän tuosta saa
@Intellicer
@Intellicer Ай бұрын
Ehkä on tosiaan hyvä edetä vähän kerrallaan kohti tällaista hakkuutapaa. Nyt suhdanne ajoi ottamaan enemmän puuta pois kuin ensin meinasin, mutta vastineeksi valoa tuli enemmän. Liian niukalla harvennuksella taimettuminen on heikompaa. Leimikon koko on mielestäni myös huomioitava. Isojen koneiden kuljetus palstalle ei ole ilmaista.
@jariolavilaitila5600
@jariolavilaitila5600 Ай бұрын
@@Intellicer Mä soitin ostomiehelle ku näin koneet 300 metrin päässä naapurin metsässä et mulla olis satakiintoa tukkia siinä lähellä hehtaarin alueella. Siirroilla ei ole mitään merkitystä oli vastaus. Urakoitsia vois kyllä olla eri mieltä asiassa
@savonjaakari412
@savonjaakari412 Ай бұрын
Otapa tuosta selvä.
@erajorkki
@erajorkki Ай бұрын
se on ihan persiistä tuo jatkuva kasvatus
@timo7093
@timo7093 Ай бұрын
Harsittu näyttää harsitulta. Eipä montaa kasvatuskelpoista puuta näkynyt videolla. Tosiaan tuuli- ja lumituhot hyvinkin mahdollisia, kun heikot puut jäljellä. Jos jotain taloudellista tulosta haaveilee, niin ei pidä kommenteissa ehdotettuja raivauksia tehdä. Jatkuva kasvatus perustuu kulujen minimointiin ja raivaus nostaa kuluja liikaa. Kukin tyylillään.
@Intellicer
@Intellicer Ай бұрын
Olen samaa mieltä kuluista. Jos metsän tuottona keskimäärin pidetään muutamaa prosenttia, olisi kulut mielestäni pidettävä kaikentyylisessä kasvatuksessa minimissään. Niiden vuosikymmenien aikana kertyneet menot, jolloin metsästä ei ole saatu tuloja, helposti häviää muistista, varsinkin jos itse ei ole kuluja ollut maksamassa. Sitä lopullista tuottoprosenttia voi olla vaikea luotettavasti tarkastella.
@timo7093
@timo7093 Ай бұрын
Jaksollisessa kasvatuksessa pyritään suuriin tuloihin ja silloin kulujakin saa tulla. Ei tietenkään tuottamattomia kuluja. Jatkuvassa kasvatuksessa tulot tippuu, jolloin kuluja ei enää voi tulla yhtään, vaikka usein metsä niillä paranisikin. Nämä videot antaa hyvän kuvan siitä, että jatkuvan kasvatuksen hakkuukin muuttaa maisemaa rajusti. Nyt seurantaa, syntyykö uusia kasvatuskelpoisia taimia? Muuten tulee pää vetävän käteen.
@jhelminen
@jhelminen 2 ай бұрын
Jatkuvan kasvatuksen onnistuminen vaatii enemmän suunnittelua ja näkemystä. Kuinka pitkälle isojen kuusien siemenet lentää? Pienistä kuusista tulee vähän siemeniä. Sekametsän siihen saa myös jatkossa!
@niilooutinen4619
@niilooutinen4619 Ай бұрын
Joo oikein sanoit ettei jäljelle jäävistä koskaan mitään kunnon puitata koskaan tule, energiaksi ja kuiduksi menevät sahauskelpoisia tukkeja ei koskaan tule kun harsimalla hakattu.
@hannurasanen
@hannurasanen Ай бұрын
Ainahan se mehtäpohjaan tulee aukko kun siitä puu otetaan poes!😊
@savonjaakari412
@savonjaakari412 Ай бұрын
Huhhuh!
Seisojalla metsästystä
11:56
Jari Kröger
Рет қаралды 443
ПРЯМОЙ ЭФИР. Золотой мяч France Football 2024
4:41:06
Это было очень близко...
00:10
Аришнев
Рет қаралды 7 МЛН
How Strong is Tin Foil? 💪
00:25
Brianna
Рет қаралды 57 МЛН
Miten klapitehdas toimii?
19:45
Kiuruveden Metsola
Рет қаралды 64 М.
Muuttuva suometsien käsittely
4:42
Biotalouskampus
Рет қаралды 234
Raivattu vs Raivaamaton taimikko. Onko eroa?
3:35
Paavo Puuntuottaja
Рет қаралды 26 М.
Bolagsskog och tallen är ej betesskadad..
4:04
Patrik Wickman Skogsvård -Tv
Рет қаралды 1,3 М.
Hoitamattoman metsän harvennusta Thinning of untreated forest, Ponsse Scorpion H6
49:44
DANGEROUS leaning trees after storm! DO NOT TRY THIS!
45:52
MrEtätyömies
Рет қаралды 10 М.
Kultakivi Suomen paras campingalue... silloin joskus
53:52
korpipilotti
Рет қаралды 51 М.
Käytetystä merikontista verstas
9:06
JussiTV - Jussi Juhani Kuosmanen
Рет қаралды 52 М.
ПРЯМОЙ ЭФИР. Золотой мяч France Football 2024
4:41:06