No video

Jet Grout Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? (SIVILAŞMANIN OLMAZSA OLMAZI!)

  Рет қаралды 37,677

Civil Engineer Emirhan Aydin

Civil Engineer Emirhan Aydin

Күн бұрын

Jet Grout Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? (SIVILAŞMANIN OLMAZSA OLMAZI!) başlıklı videomda sizlere jet grout nedir, jet grout zemin iyileştirme yönteminin avantajları ve dezavantajları nelerdir, jet grout işleminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi konulara değindim.
Peki jet grout zemin iyileştirmesi yöntemi maliyetli mi? Esasında maliyet konusuna videoda değinecektim ancak ilk videom olmasından mütevellit unuttum :) Neyse ki sizin için maliyetle ilgili tüm ayrıntıları bulabileceğiniz bir link bırakıyorum: www.emirhanayd...
Bir de jet grout işlemleri esnasında resmi kurumlarla ilgili yaşadığım prosedür problemlerini okumak isterseniz bu linkten okuyabilirsiniz: www.emirhanayd...
Binaların en önemli bölgesi olan zemin, binanın inşa aşamaları sırasında binlerce ton yüke maruz kalır. Ortalama olarak her bir metrekarenin 2 ton ağırlık getireceğini varsayarsak, 1.000 m² inşaat alanı olan bir bina, 2.000 ton ağırlığında olacaktır. Deprem tesirleri gibi diğer tesirler de göz önüne alındığında binanın en hassas dengesinin zeminde kurulacağı açıktır. Bilinmeyenlerle dolu olan zemin, apayrı bir bilim dalıdır. Zemin bilimi, aynı zamanda binanın inşa aşamalarında en önemli bölümü oluşturur.
Jet Grout yönteminde; su jeti ile zeminden hiç toprak çıkarmadan, hedef derinliğe ulaşan delgi makinesi, sert zemine ulaştıktan sonra 400-450 bar basınç ile çimento ve su karışımını enjekte etmeye başlar. Yüksek basınçlı enjeksiyondan ötürü, zeminin gevşek bölgelerinde, tasarlanan kolon çapından çok daha yüksek çaplı jet grout kolonları elde edilebilir. Bu nedenle jet grout yönteminde standart kolon çapından bahsetmek zordur. Bu durumun avantajı ise, sürtünmenin artması ve gevşek bölgelerin enjeksiyonla doldurulmasıdır.
Jet 1 (tek akışkanlı sistem), Jet 2 (çift akışkanlı sistem) ve Jet 3 (üç akışkanlı sistem) adı altında yöntemleri bulunan Jet grout zemin iyileştirme yöntemi, klasik enjeksiyon yöntemlerine göre çok daha hızlı bir yöntemdir. Kimyasal açıdan zemini kirletmez. Bütün zemin cinslerinde kullanılabilir. İmalata istenilen derinlikte başlanır ve istenilen derinlikte sonlandırılır. Vibrasyonsuz bir yöntem olduğundan şehir içinde de rahatlıkla kullanılabilir.
Jet grout zemin iyileştirme yönteminin avantajları
Hemen hemen her türlü zeminde uygulanabilen bir yöntemdir.
Diğer iyileştirme yöntemlerine göre hızlı, ekonomik ve güvenilir bir yöntemdir.
Jet grout ile sadece zeminin taşıma gücünü artırmakla kalmazsınız, aynı zamanda zeminde oluşabilecek sıvılaşmaya karşı da önlem almış olursunuz.
Kimyasal bir enjeksiyon tipi olmadığı için çevreye zarar vermez.
Ekipman boyutlarının büyük olmaması sebebiyle dar alanlı şantiyelerde de pratik bir şekilde kullanılabilir.
Enjeksiyon, istenilen derinlikte başlar ve istenilen derinlikte sona erdirilebilir. Yani hafriyat yapmadan da jet grout kazıklarınızı inşa edebilirsiniz.
Vibrasyonsuz ve gürültülü olmayan bir yöntemdir.
Jet grout zemin iyileştirme yönteminin dezavantajları
Koşulları ve standartları net olmayan bir yöntemdir.
Kolon çapları, zeminden zemine değişir. İlk olarak test kazığı yapılması ve ardından imalata başlanması gerekir.
Tecrübeye ve teste dayalı bir yöntemdir.
Jet grout zemin iyileştirme yönteminin uygulama alanları
Taşıma gücünün yeterli gelmediği durumlarda,
Sıvılaşma riskinin olduğu durumlarda,
İnşa edilecek yapıda hesaplanan oturma düzeyinin azaltılması gerektiği durumlarda,
Geçici iksa ihtiyacı olduğu durumlarda jet grout zemin iyileştirme yöntemi uygulanır.

Пікірлер: 106
@leventerkose1456
@leventerkose1456 2 жыл бұрын
Merhaba. Anlatımınız için teşekkürler. Jet Graut işlemindeki en büyük problemlerden bir diğeri de yan tarafta bulunan binaların alt kotlarına (garajlara, depolara, kanalizasyon v.s.) çimento şerbeti kaçması. Çalıştığım bir firmada yan taraftaki bir Orduevi misafirhanesinin yol kotunun altında bulunan katlarındaki tüm tuvaletlerini çimento şerbeti ile doldurmuştuk. (İşlem yaptığımız kotun daha üst kotlarında olmalarına rağmen) Baya sıkıntı yaşamıştık.
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Çok haklı ve yerinde bir yorum, evet böyle bir risk var.
@Atila643
@Atila643 Жыл бұрын
@@emirhanaydin kuyu da aynı teknikle açılabilir mi? Makineleri benziyor.
@eroldogan8269
@eroldogan8269 2 жыл бұрын
teşekkürler. sayenizde yan arsada neler yapılıyor öğrenmiş oldu. donatısız fore kazık yapıyorlar sandım
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
@dogukanyankin885
@dogukanyankin885 3 жыл бұрын
Çok açıklayıcı teşekkür ederiz, devamını bekliyoruz 👌
@merveturkmen4328
@merveturkmen4328 3 жыл бұрын
Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler 🙌🏻
@ramazans8114
@ramazans8114 2 жыл бұрын
Tebrikler, başarılı bir anlatım
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
@gokalpyuksel
@gokalpyuksel Жыл бұрын
Hocam selamlar, bilgilendirici video için çok teşekkürler. Bu videoda anlattıklarınız sadece şantiye halindeki yapılar için mi geçerli? Mevcut olan ve zemin etüt raporları kötü çıkan binalar için kolon güçlendirmesi gibi zemin güçlendirmesi de yapılabiliyor mu?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, bodrum kat kiriş altı yüksekliği ve çalışma koşulları uygunsa; temelden 10 cm çapında delikler açılarak zemin iyileştirme yapılabiliyor. Ancak temelde birçok 10 cm'lik delik açmış oluyorsunuz. Bunu enine boyuna değerlendirmek gerek.
@saniyeyigit7194
@saniyeyigit7194 Жыл бұрын
JET GRAUT MU PAHALIDIR FORE KAZIK SİSTEMİMİ PAHALIDIR TEŞEKKÜR EDERİM KOLAYLIKLAR DİLERİM
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, fore kazık sistemi daha pahalı bir yöntemdir.
@rumelian
@rumelian Жыл бұрын
Üstat kolay gelsin. Yükleme testini ilk kazıklarda yapmak mı daha doğru olur? Bir de test için krikonun kurulacağı başlık betonunu siz mi sahada döktünüz? Test firması mı getirdi?
@ozdenbasmaya3945
@ozdenbasmaya3945 11 ай бұрын
çimento şerbeti aşağıda toprağın içine basılıyor, burada toprak çimento şerbetinin içine karışmıyor mu? Ve bu da aşağıda oluşturulan beton (sadece şerbet) şerbet betonu sağlam oluyor mu? Zamanla dağılmaz mı? Bir de test yapmışsınız ama zemin kuru şu anda, zemin ıslandığında kış aylarında nasıl davranacak ona bakılıyor mu?
@emirhanaydin
@emirhanaydin 11 ай бұрын
Merhaba, çimento zemine çeşmeden su akar gibi akmıyor. 400-450 bar basınç ile basılıyor. Dolayısıyla hem mevcut zeminde kolonlar oluşturulurken hem de mevcut zemin sıkıştırılıyor. Çimento şerbetinin hedef dayanımı normal bir binanın hedef dayanımı gibi değil. Zaten hesaplar da buna göre yapılıyor. Son olarak, zemin iyileştirme esnasında tonlarca su basılıyor zemine. Yani şu an gördüğünüz zeminde yüzey kuru. Zemin metrelerce kuru değil.
@senserkan
@senserkan Жыл бұрын
Irmak kenarında bir ev beğendim.13 dönüm üzeri de -1 kat otopark+11 katlı 3 blok. .Bina yapımında bu yöntem uygulanmış. 1. derece deprem bölgesi +ırmak kenarı. Çok kararsız kaldım.
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Dere yatağı ise farklı alternatifleri de düşünebilirsiniz.
@kenankahya9262
@kenankahya9262 8 ай бұрын
108 kazık 320 ton mu dediniz yoksa 320 torba mı
@emirhanaydin
@emirhanaydin 8 ай бұрын
Merhaba, ton :)
@kenankahya9262
@kenankahya9262 8 ай бұрын
@@emirhanaydin 6500 torba çimento yapar 😮‍💨 inanılmaz yada bilmediğim bir şey var
@TEMELTASCONSTRUCTION
@TEMELTASCONSTRUCTION 2 жыл бұрын
iyi çalışmalar
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏 size de iyi çalışmalar
@engindonmez6772
@engindonmez6772 Жыл бұрын
Hocam 45 metrekare yer İzmir Dikili kabakum da 300 torba çimento istedi jeoloji mühendisi ve tüm işlemler içinde su elektrik işçilik 50 bin TL sizce normal mi
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Uygulama projesine göre değişir ancak bahsettiğiniz maliyet bana fazla ekonomik geldi.
@selahattinaltun4036
@selahattinaltun4036 Жыл бұрын
Merhaba,zemin jet groud kaziklama ve kalıp tünelle yapılmış çok katlı binalar depreme dayanıklıdır diyebilirmiyiz?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Projesi inşaat mühendisi tarafından hazırlanmış, inşaatı aşamasında inşaat mühendisinin hizmetinden tam zamanlı faydalanılmış her binaya güvenli diyebiliriz. Tabi sizin söylediğiniz kalemler de birer ekstradır.
@goxely
@goxely 3 ай бұрын
Iyi günler. Bina yapıldıktan sonra, jet graut yapılıp yapılmadığının tespiti mümkünmüdür? Bina bittikten sonra test yapılabiliyor mu?
@ahmetkul280
@ahmetkul280 Жыл бұрын
Merhabalar, avcılarda 1996 da hazır beton(Nuh beton) ve burgulu (14-16'lık) demirler kullanılarak yapılan bir binada oturuyorum. 1999 büyük depremde binamızda kolonlarda ve kirişlerde tek bir çatlama olmadı, Tek sıkıntı temelin mutemadi temel olması ve zaman içerisinde dengesiz temel oturumu olması, binanın dengesiz temel oturumundan dolayı zemin etüdü yaptırdık 20m derinliğinde 2 sondaj yapıldı ve zemin zc çıktı. Rapor sonucunda önce jet grout sonra radye temel yapılması söylendi. (binanın dört tarafı açık giriş üstü 3 kat giriş altı 2 kat(kot farkından dolayı) NAcizane sorum şu olacak, biz bu binaya jet grout yaptırsak ki kime nasıl yaptırcağımızı bilmiyoruz bir faydası olurmu. Saygılar...
@muhammedguney8059
@muhammedguney8059 2 жыл бұрын
Merhaba video da maliyet ile ilgili bilgi verecektiniz fakat unutmussunuz bu işlemin ortalama maliyeti nedir
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Merhaba, çok haklısınız. Açıklamaya bir link bırakmıştım hemen buraya da bırakayım, buyrun: www.emirhanaydin.com.tr/2020/03/gun-gun-insaat-jet-grout-zemin.html
@muhammedguney8059
@muhammedguney8059 2 жыл бұрын
@@emirhanaydin İlginiz için teşekkür ederim yazı oldukça bilgilendirici olmuş. İyi yayınlar size
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
@@muhammedguney8059 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
@454664654
@454664654 Жыл бұрын
Birsey sormak istiyorum. Izmir bayraklida 2012 yapimi radye temel, bodrum katli-perdeli bir binadayiz 7 katli c30 olarak yapilmis. 50m otemizde yeni yonetmelige gore jet groud ve fore kazik+radye baglamali 8 kat insa basladi. Simdi bizim binanin 2011 de yapilan zemin etudune guvenmemiz gerekiyormu, sonucta aramizda 50m mesafe var yok.
@tibrahim1016
@tibrahim1016 Жыл бұрын
50 metrede dahi zemin değişebiliyor
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Teorik olarak zemin çok değişken olabilir ancak benim tavsiyem binanızın bahçe bölümünden bir zemin etüdü daha alıp; belediyedeki eski zemin etüdüyle kıyaslamanız yönünde olacak. Ben sizin yerinizde olsam ben de güvenemezdim bu duruma.
@zeyna7059
@zeyna7059 Жыл бұрын
Merhabalar benim de bir sorum olacak okuduğum bir yorumda bir beyefendi evinin 2011 yılı yapımı evin projesinde C30 beton kullanıldığı yazıyor fakat ona deniliyor ki o yıllarda C30 yazsa da c20 kullanılıyor Benim evim 2005 yapımı bu durumda daha çok endişe duydum o yıllardaki beton kullanımı konusunda verilen cevap Doğru olabilir mi Cevap verirseniz çok memnun olurum Şimdiden teşekkürler
@454664654
@454664654 Жыл бұрын
@@zeyna7059 2011 ce c30-35-40 hepsi vardı, ayrıca santralden c30 dıye cıkan beton en az c33-35 gıbı formule edilir.
@nisanuracar3478
@nisanuracar3478 Жыл бұрын
Hocam bu işlem kaç gün sürüyor ve kaç gün sonra hafriyata başlayabiliriz ?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Ekibin hızına göre değişir. Teorik olarak doğru olan, 28 gün beklemek, testlerini yapmak ve akabinde inşaata devam etmek olacaktır.
@ferdaozyigit4201
@ferdaozyigit4201 Жыл бұрын
Merhaba Emirhan bey bina zeminimizi güçlendirmek için mıcır taşı kullanildığını öğrendim ama internette bilgi bulamadım bu konuyla ilgili böyle bir yöntem varmı ve güvenilir midir çok merak ediyorum teşekkür ederim
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Yer değiştirme dediğimiz bir yöntem var ama burada gevşek zeminin tamamen kaldırılması ve onun yerine farklı malzeme kullanılması söz konusu. Ülkemizde uygulandığını pek görmedim. Zemin iyileştirme işi için önce zemin iyileştirme projesi gerekir. Belediye arşivlerinden kontrolünüzü yapabilirsiniz.
@selmanuzun6956
@selmanuzun6956 Жыл бұрын
Benim sorum beton ile alakalı olacaktı. Köy yerlerinde pek hazır beton kullanılmıyor. Tamamen ustaların göz kararı ile yapılıyordu bu normal mi
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Hayır, normal değil ve sakıncalı. Elle hazırlanan betonda dayanımı sağlama ihtimali çok çok çok düşük
@natigaliev7654
@natigaliev7654 2 жыл бұрын
sizce Jet grout geçici midir yoksa kallcı mıdır? ve hangi türdense detaylı olarak yazar mısını? Önceden saygılar.
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Merhaba, fore kazık ne kadar kalıcıysa jet grout işlemi de o kadar kalıcıdır. Sevgiler.
@natigaliev7654
@natigaliev7654 2 жыл бұрын
@@emirhanaydin yani bunun kalıcılıkla bir açıklaması olan küçük te olsa bir yazı ya da bildiğiniz dergi gibi bir kaynak var mıdır? Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim
@piskopatEAC
@piskopatEAC Жыл бұрын
yaptığınız inşaat bitişik nizam. çekiçleme etkisi için bir önleminiz var mı?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, binamın bitişik nizamlarında dilatasyon bıraktım. Hatta yanımda bulunan eski bina vaktiyle yapılırken hiç dilatasyon bırakmadığı için proje tadilatı yapıp yeniden ruhsat aldım ve dilatasyon miktarını artırdım.
@kemalpolat7874
@kemalpolat7874 Жыл бұрын
Enjeksiyon zemini yırtabilirmi kaçış şansı var mı
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, jet grout işleminde tüm boşluklar dolduruluyor. Eğer zeminde boşluk bulunursa enjeksiyonun o anda bambaşka bir yerden çıkma durumu söz konusu. Ancak bunun anlamı o alana kadar tüm boşlukların doldurulması olacaktır.
@kemalpolat7874
@kemalpolat7874 Жыл бұрын
@@emirhanaydin merhaba ilk pratikte yaşanmıştı haliç kolektöründe
@ozcankoksal4977
@ozcankoksal4977 Жыл бұрын
Merhaba. Saglam zemin derinliğiniz ve uygulamanız kaç metre uzunluğunda ve çap ne kadardı yardımcı olabilirmisiniz benzer bi uygulama da biz yaptırdık. Uygulamada. Bina boyu 12 metre. %10 meyilli bir zeminde. 3adet numune alındı Arka. 17 ön 27 orta değer 22 metre çıktı geoteknik 78 adet jet 45 çap kolon 12 metre derinlik verdi. Zemin özelliği zd konu hakkındada yorumlarsanız sevinirim
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Zemin etüdünü detaylı inceleyip üst yapıdaki durumla birlikte değerlendirmek lazım. Geoteknik mühendisinizin hesaplaması sonucu buradaki net sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak geoteknik mühendisinin hesabına itimat etmiyorsanız bulunduğunuz şehirdeki üniversitelerden resmi olarak destek alabilirsiniz. Çok pahalı fiyatlar çıkmıyor piyasayla kıyaslandığında.
@tibrahim1016
@tibrahim1016 Жыл бұрын
Hocam fore kazık ile bunun farkı nedir? Ayrıca fore kazık kaç kat üstünde kullanım gerektirir? Alüvyon zemine 5 kat imar uygun mudur
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, fore kazıkta daha düzgün bir yapı elde ediliyor ve kazıkların içinde demir oluyor. Ama jet grout kazıklarında demir yok. Ve yapı düzensiz. Jet grout sisteminin düzensiz yapısından ötürü sürtünme kuvvetlerinden yararlanma şansı fore kazığa göre artıyor. Mühendisin projelendirmesine ve ihtiyaca göre deep soil mix, fore kazık, jet grout gibi yöntemler kullanılabilir. Burada esas olan amaca uygun yöntemi tespit edebilmek. Fore kazık sisteminin en iyisi olduğuna şüphe yok ama örneğin size 5 birimlik bir iyileştirme lazımsa ve fore kazık size 50 birim destek verecekse bu verimli olmuyor. Şöyle düşünebilirsiniz; son model Ferrari arabanız var, ama en iyi araba markası Ferrari diye engebeli bir tarlaya Ferrari ile gitmezsiniz. Orada traktör tercih edersiniz. Yani yerine göre, projelendirme ve yerine göre kullanım en doğrusu olur.
@halilcankaya3202
@halilcankaya3202 Жыл бұрын
@@emirhanaydin hocam zemin suyu olan yerlerde fore kazık imalatı zorlu olabiliyor galiba
@barserylmaz3062
@barserylmaz3062 Жыл бұрын
Merhabalar bilgilendirici videolarınız için çok teşekkür ediyorum, sayenizde herkes inşaat uzmanı olacak :)))))) Oturmuş olduğum bina İzmir Alsancak kordonda olup 2013 başlangıç/2015 imalat bitimi 7 katlı bir apartmanda Fore kazıklı sistem uygulanmıştır. Sizce bu yeterli midir? Ayrıca binanın temelinin nasıl olduğu bilmediğim için Fore kazıklı zemin iyileştirmeden sonra temel türü Radya temel olmak zorunda mı? Yoksa farklı temel türleri de uygulanabilir mi? (Binamız da -1 bodrum kat ve 4 tarafta çevre perde betonu mevcuttur)
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, mühendisi tarafından projelendirilen ve inşaatı aşamasında tam zamanlı bir inşaat mühendisi tarafından inşa edilen bütün projelerin güvenli olduğunu söyleyebilirim. Fore kazık varsa temeli radyedir. Bu saydıklarınız da artı durumdur.
@serdarozkul1361
@serdarozkul1361 Жыл бұрын
Peki jet grout yonteminde hangi temel teknigi kullanilir acaba
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
@@serdarozkul1361 zemin iyileştirme varsa fabrika projeleri gibi istisnai durumlar hariç radye temel ve varyasyonları kullanılır.
@serdarozkul1361
@serdarozkul1361 Жыл бұрын
@@emirhanaydin evet zemin iyileştirme var jet grout sistemi kullanilmis suan insaat devam ediyor 8 katli bir yapi zemin yapisi D diye siniflandirirmis islemden sonra C olmus yeterlimidir
@gencgumruklemekomisyoniske2718
@gencgumruklemekomisyoniske2718 Жыл бұрын
Depremde zemin sıvılaşmasında yeterli sonuç verirmi bodrum su dolu teşekkürler
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, projesi ve uygulaması yetkin mühendislerce yapılırsa iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum.
@serkanshallow
@serkanshallow Жыл бұрын
Merhaba payasim icin tesekkurler. Buyukcekmecede 3 katli bir binamiz var ve halihazirda oturuyoruz. Zeminin yumusak oldugunu biliyoruz. Jetground evin icinden veya disardan uygulanma sansi var mi?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba teorik olarak var ancak bodrum kat yüksekliğinin epey yüksek olması gerekiyor. Ve temelde pek çok delik açılıyor. Artılarının ve eksilerinin değerlendirilmesi gerek.
@serkanshallow
@serkanshallow Жыл бұрын
@@emirhanaydin Giris kat normal 3mt civari, yeterli mi?
@saniyeyigit7194
@saniyeyigit7194 Жыл бұрын
YUMUŞAK TARIM ARSASINA BU JET GRAUT MU YOKSA FORE KAZIK MODELİMİ DAHA SAĞLAMDIR ARSAMIZIN 900 METRE UZAĞINDA FİLYOS ÇAYI GEÇMEKTEDİR BU TÜR ARSALARDA SIVILAŞMA TEHLİKESİ VARMIDIR CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜR EDERİM KOLAYLIKLAR DİLERİM
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba Saniye Hanım, sıvılaşma riski ile alakalı olarak jeoloji mühendisinden zemin etüdünü değerlendirmek gerek. Bu nedenle ilk olarak zemin etüdü yaptırmanızı öneririm. Doğru bir şekilde uygulandığı takdirde ikisi de güzel yöntemlerdir. Burada biraz daha maliyet ve fayda ölçüsüne bakmak gerekir. Bir benzetme yapacağım. Mercedes çok iyi bir arabadır ama engebeli bir tarlada; en iyi araba o diye Mercedes sürmenize gerek yoktur. Zemin yapısı, verim, yapıdan gelen yükler bir geoteknik mühendisi tarafından değerlendirilerek karar verilmelidir. Dediğim gibi, bunun da ilk aşaması zemin etüdüdür.
@alisan2845
@alisan2845 8 ай бұрын
hocam başlayacağımız inşaatımız 280 m2 4 kat olacak maliyet ne kadar olur tahmini
@ibrahimhalil6573
@ibrahimhalil6573 2 жыл бұрын
abi kazik yuklemede sabitlemeyi nasıl yaptınız? fore kazıklarda donatılara kaynaklayıp sabitliyorlar
@emirhanaydin
@emirhanaydin 2 жыл бұрын
Merhaba, düşüncenizde haklısınız. Vinç yardımı ile test yapılacak kazıklara donatı koyduk. Ama tam olarak fore kazıktaki gibi donatı değil. Etriyesi vs. yoktu. Sadece düşey yönde donatı ekledik. Değerli katkınız için teşekkür ederim 🙏
@alisan2845
@alisan2845 8 ай бұрын
arsanın m2 ne kadardı hocam
@enessonmez6237
@enessonmez6237 Жыл бұрын
Abi bende bu işe girecem piyasada hiç makina yok varmı sizin elinizde?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, hayır, ben dışarıdan hizmet alıyorum.
@erhancelebi9681
@erhancelebi9681 Жыл бұрын
Merhabalar. Bu uygulama mevcut yapılı bina temelinde uygulanabilir mi?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Teknik olarak zor. Temeli delik deşik etmek lazım.
@Evtekzeminsondajyalova
@Evtekzeminsondajyalova Жыл бұрын
Bir konu yanlış olmuş test kolonu sahada bir noktada olmaz ayrıca jet grouting deep soilmixing hikaye neyse konu derin takılırsan anlatırım 😅
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhabalar, diğer yorumunuzu da gördüm. Fikirlerinizi dinlemek için youtube kanalınızın hakkında bölümündeki linklere tıkladım ancak linklerin çalışmadığını fark ettim. Size ulaşamadım. Sevgiler.
@Evtekzeminsondajyalova
@Evtekzeminsondajyalova Жыл бұрын
@@emirhanaydin kapattım Firmayı ondandır telefon numarasını firma adından öğrenebilirsin buradan yazmıyim şimdi
@gameprovideo
@gameprovideo 11 ай бұрын
selamün aleyküm hocam. Adıyamanlıyım. Binamız bodrum kat dahil 6 katlı ve orta hasarlı. bİz semin etüdü yaptık ve 5 metrede su çıktı. bu durumda ne yapmalıyız.
@emirhanaydin
@emirhanaydin 11 ай бұрын
Su önemli bir parametre ama tek parametre değil. Zemin etüt raporunu beklemelisiniz. Rapordan sonra güçlendirme sürecini yürüten inşaat mühendisi, yapının yüklerini de göz önünde bulundurarak bir yorum yapacaktır.
@gameprovideo
@gameprovideo 11 ай бұрын
@@emirhanaydin teşekkürler hocam
@GaddarKerim1
@GaddarKerim1 5 ай бұрын
Zemin etüd raporu nasıl çıktı?
@gameprovideo
@gameprovideo 5 ай бұрын
@@GaddarKerim1 gelen raporda uygun denilmiş. normal mi acaba
@GaddarKerim1
@GaddarKerim1 5 ай бұрын
@@gameprovideo uygın dedilerse en iyisini onlar bilir. Bina yüküyle ilgili bir durum olabilir. Belki de raporu inşaat mühendisine gösterip görüş almakta da fayda var.
@canavc1067
@canavc1067 Жыл бұрын
abi merhaba sadece işçilik 220 milyar istediler jet grouta
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, evet fiyatlar epey artmış. Depremden sonra zemin iyileştirme işlerine talep artmış olmalı.
@saniyeyigit7194
@saniyeyigit7194 Жыл бұрын
@@emirhanaydin 750 800 METREKARELİK BİR İNŞAAT ALANININ JET GRAUT MASRAFI NE KADAR OLUR BU EBATTAKİ İNŞAATA FORE KAZIK YAPILSA KAÇ ADET UYGULAMAK İSTER MALİYETİ NE KADAR OLUR KOLAYLIKLAR DİLERİM ALLAHA EMANET OLUN
@Evtekzeminsondajyalova
@Evtekzeminsondajyalova Жыл бұрын
Bana ulaşırsan sana düzgün bilgi vereyim 😊
@ayyldzteam9920
@ayyldzteam9920 Жыл бұрын
Saçma bir sistem boş iş sadece rant sağlanıyor gene birilerine
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Yorumunuz çok mesnetsiz ve talihsiz bir yorum olmuş.
@saniyeyigit7194
@saniyeyigit7194 Жыл бұрын
@@emirhanaydin ZONGULDAK İLİ ÇAYCUMA İLÇESİNİN BELEDİYE BİNASININ ZEMİN SAĞLAMLAŞTIRMASINDA NASIL YOL SEÇİLDİĞİNİ ÖĞRENMEYİ TAVSİYE EDERİM BELEDİYE BİNASININ KUŞBAKIŞI GÖRÜNTÜSÜ ANAHTAR YUVASI GİBİ BİNANIN KENDİSİ ABD BEYAZ SARAY GİBİ YUVARLAK DİZAYN EDİLMİŞ ÇOK DEĞİŞİK BİR MİMARİSİ VAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BÜLENT KANTARCIYA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUZ ÇOK GÜZEL BİR HİZMET VE KALICI BİR YAPIYA KAVUŞTURDUĞU İÇİN ÇAYCUMALILARI TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM ÇAYCUMA HALKI SİZE MİNNETTARDIR SAĞLICAKLA KALIN BAŞKANIM
@taylanozgur7777
@taylanozgur7777 Жыл бұрын
Hocam depremden dolayı evimden çıkıp temelinde bu sistem kullanılmış bir daireye çıkcam depreme dayanıklılığı nedir bu sistemin
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
Merhaba, bu uygulamanın her zeminde uygulanması gerekmez. Eğer zemin değerleri yetersiz ise veya sıvılaşma potansiyeli var ise bu uygulama yapılır.
@taylanozgur7777
@taylanozgur7777 Жыл бұрын
@@emirhanaydin ozaman bu sistemin uygulandığı bina deprem açısından güvenli değil aksine güvensiz çünkü zeminine bunun yapılması ihtiyaç duyulmuş diyebilir miyiz ?
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
@@taylanozgur7777 Şöyle ki; arabanız düz yolda sorunsuz ilerler. Ama eğer yollarda kar varsa kış lastiği takıp yola devam edersiniz. Buradaki sorun şu; karlı yola kış lastiği olmadan çıkmamak lazım :)
@taylanozgur7777
@taylanozgur7777 Жыл бұрын
@@emirhanaydin daha saçma anlatılamazdı teşekkürler
@emirhanaydin
@emirhanaydin Жыл бұрын
@@taylanozgur7777 Sorduğunuz sorulardan kapasitenizin yetersiz olduğunu anladığım için sizin düzeyinize inerek izah etmeye çalışmıştım. Yine de anladığınızı ümit eder, iyi günler dilerim. Ek olarak, efendi efendi soru sorarsanız, vakit ayırıp size yanıt veriyorum. Terbiyesizliğin lüzumu yok.
Schoolboy Runaway в реальной жизни🤣@onLI_gAmeS
00:31
МишАня
Рет қаралды 2,3 МЛН
天使救了路飞!#天使#小丑#路飞#家庭
00:35
家庭搞笑日记
Рет қаралды 85 МЛН
Prank vs Prank #shorts
00:28
Mr DegrEE
Рет қаралды 7 МЛН
Get 10 Mega Boxes OR 60 Starr Drops!!
01:39
Brawl Stars
Рет қаралды 16 МЛН
FORE KAZIK DONATI NASIL YERLEŞTİRİLİR?
31:19
Erdem Fidan
Рет қаралды 135 М.
jet grout işi ayrıntılı anlatım
3:02
Bekir tektürk
Рет қаралды 595
Zemin Taşıma Gücü ve Sıvılaşma
18:24
İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu
Рет қаралды 10 М.
JET GROUT YÜKLEME DENEYİ
12:10
İnş.Müh.Mehmed KARADURDU
Рет қаралды 1,8 М.
Zemin Etütleri ve Zemin Taşıma Gücü
11:56
İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu
Рет қаралды 13 М.
Schoolboy Runaway в реальной жизни🤣@onLI_gAmeS
00:31
МишАня
Рет қаралды 2,3 МЛН