Arkadaşlar, Continental yerine katedral diyorum sürekli. Maalesef Disleksinin gazabına uğradım bu videoda. Herkesin anlayışını bekliyorum.
@abdullahremziakay93943 ай бұрын
Sonunda aradığım içerikte bir kanal buldum. Film, anime, manga, dizi karakterleri incelemenden dolayı ellerine sağlık.
@push-upguys3 ай бұрын
Güzeldi
@bunyamnGokcul4 ай бұрын
harika içerik olmuş. Teşekkürler.
@sukrusalman504 ай бұрын
Hüseyin abi , Erwin Smith ve Eren Yeager'ın felsefi yönlerine dair bir video çeker misin. Sabırsızlıkla bekliyorum. Reiner ve Bertholdt'un ihanetini konu aldığın video muhteşemdi. Teşekkürler
@sukrusalman50Ай бұрын
Merhaba Hüseyin abi, iki aydır bu konu hakkında video atacaksındır diye bekliyorum abi :)
@frasher36854 ай бұрын
çok iyi bir video olmus abim eline sağlık
@frasher36854 ай бұрын
abi bide nacizade bi önerim var biraz yavas konusuyorsun konusmaları oguzhan ugurun yaptıgı gibi aradakı boslukları keserek cok daha akıcı yapabilirsin videoyu
@cagrguzelcicek234 ай бұрын
Kader cesurlara güler = Tanrının Doğası ve insanın uyumu
@Kistermone3 ай бұрын
Video önerisinde bulunacağım: Severus Snape ve Ciddiyetin (Sukûnetin) felsefesi. Ya da yine bu karakterin başka bi özelliği ele alınarak video çekilebilir. Karakteri felsefe yapmaya çok müsait bi karakter.
@huseyinutun3 ай бұрын
6. Hissin kuvvetli galiba. Cuma snape videosu yayımlayacağım.😀
@Kistermone3 ай бұрын
Yine video önerisinde bulunacağım: 1. Robin Hood: Bu karakter hem felsefi hem siyasi yönden değerlendirilebilir. 2. Samuray Jack: 3. Bu da ahlak felsefesiyle(etik)le ilgili bir soru, aslında video da çekilebilir fakat senin fikrini merak ediyorum ben dolayısıyla yorum yoluyla yanıt vermen de benim için kafii. Ahlak kavramı (yani bir şeyin doğru mu yoksa yanlış mı olduğu) göreceli ise bir kişiyi, davranışı vs. ahlaksız ya da ahlaklı diye nitelendirmek yanlış olmaz mı? (Ahlakın göreceli olup olmadığı da görecelidir)
@Mudohan3 ай бұрын
En iyi film kesinlikle 3. Fİlmdir. John o bölümde aşağılanır, hırpalanır, küçük düşürülür ama yine de devam eder. Tam bir stoacı. Fark ederseniz bölüm üçün ayrı bir ismi de vardir ''Parabellum'' , böyle bir isim diğer bölümlerde yoktur. 4. bölüm için ''Hagakure'' ismi belirlenmiştir ( efendisiz kalan bir samurayın hayatını anlattığı otobiyografik eserin adıdır) fakat film hakkında spoiler oluşturacağı için kaldırılmıştır, anlayacağınız en iyi bölüm 3. bölümdür
@huseyinutun3 ай бұрын
Bu videoyu yapmadan önce seriyi hatırlamak için sadece üçüncü filmi izlemek istedim. Çünkü bencede felsefi açıdan incelenebilecek en iyi film üçüncü film.
@Mudohan3 ай бұрын
@@huseyinutun kesinlikle
@herseym4 ай бұрын
Cüneyt Arkın çekse şu filmi amma da abartı deriz.
@moonknight14964 ай бұрын
Sinema kültürünün amk
@ozlemer89854 ай бұрын
apatheia -memento mori - sophrosyne - endurance - logos derken Doğaya uygunluk başlığının ne günahı vardı
@huseyinutun4 ай бұрын
Her karakteri, mahallemizdeki bakkalı bile felsefik olarak ele alabiliriz. Ben felsefe çalışmalarımı hep bu şekilde yapıyorum. Bazen absürt görünebiliyor ama kesinlikle uygulanabilir.
@ozlemer89854 ай бұрын
@@huseyinutun “doğasına uygun” kavramın başka bir adı yok mu diye merak etmiştim ama chat gbt cvp verdi. Aristo bunu söylemiş fakat isimlendirme yok. Heidegger: otantik diye ifade etmiş ama bu kelimeyi de olur olmadık heryer de kullanıyorlar başka seçenek kalmamış sizede :)
@huseyinutun4 ай бұрын
Heidegger otantik varoluşu incele. Çok önemli bir kavram. Evet doğaya uygunluk ile ilgili Latince bir karşılık yok. Ama hem felsefe hem de Stoacilik için önemli bir durum.