JSDoc, Assembly, Onion, Clean, Hexagonal Architecture

  Рет қаралды 3,979

Armağan Amcalar

Armağan Amcalar

Күн бұрын

Cumartesileri yaptığım canlı yayınları hızlı tüketilebilir boyutlarda kesip tekrar yüklüyorum. #vebirsuruseydaha video serisinde pek çok farklı konuya ufak ufak değiniyoruz.Bu video 2023.04.01 JavaScript Adam'la Sahura Doğru, canlı yayınındaki soruları/konuları içerir. Detaylar aşağıda.
00:01 Yazılımcı kariyerimizin başında dikey olarak mı yatay olarak mı kendimizi geliştirmeliyiz?
01:42 Onion architecture mı Hexagonal/Clean architecture mı?
02:42 JSDoc kullanmayı düşünüyor musun?
03:21 Üniversitelerde neden Assembly öğreniyoruz, faydası var mı?
04:17 Şu anki işinize yarayan bitirdiğiniz bölümün ne katkıları var?
05:55 Ekonomik etiğin olmasaydı şu an maddi anlamda daha yukarılarda olur muydun?
Göktürk Acar'a videodaki emekleri için teşekkür ederim.
Daha fazla içerik için www.nimble.dev adresini ziyaret edebilirsiniz.

Пікірлер: 15
@ozgegunaydin85
@ozgegunaydin85 6 ай бұрын
Umarim bir yerlerde yolumuz kesisir.muthis bir zeka ve motivasyon kaynagi benim icin Armağan bey
@f_cil
@f_cil Жыл бұрын
OH BE SONUNDA şu tiplere (Kategorilere) karşı mantıklı bakış açısı sunan birisi... Cidden rahatladım benim gibi düşünenler olunca. Teşekkürler :) beni kategorize etmeyin abi
@ilkeronur3789
@ilkeronur3789 Ай бұрын
Merhaba hocam nasılsınz uzun zamandır yosunuz iymsiniz
@gundogduyakici
@gundogduyakici Жыл бұрын
🎉💯
@cumakoyun4151
@cumakoyun4151 Жыл бұрын
Kral
@-Engineering01-
@-Engineering01- Жыл бұрын
Bu adamı dinlerken zekam gelişiyor, tam bir başarı örneği
@bilmiyorumabilazmdegil4711
@bilmiyorumabilazmdegil4711 Жыл бұрын
hocam sizi her yazılım videosunda görmek harika oğuz hocanın canlı sohbetinde gpt yazılımcıları bitirecek mi diye bir konuşma geçmişti aramızda
@-Engineering01-
@-Engineering01- Жыл бұрын
@@bilmiyorumabilazmdegil4711 Alanım bu hocam ne yapayım, Survivor videosuna yorum yapacak değilim 😁
@galipyldz8357
@galipyldz8357 4 ай бұрын
EEM mezunu web developer olarak yeni idolüm/motivasyon kaynağım olabilirsiniz. Sevgiler.
@veraladin
@veraladin Жыл бұрын
18 yaşındayım, teknoloji bilgim sıfır.(ciddi anlamda) Bu yıl iktisat bölümüme Eylül'de başlayacağım fakat biliyorum ki çağa doğru bir şekilde ayak uydurup ipin ucundan tutmam gerekiyor. Nereden başlamalıyım, hiç bilmiyorum.
@muhammete.b.845
@muhammete.b.845 Жыл бұрын
Selamlar. Full Stack Mobil uygulama geliştiricisiyim ve bu konudaki (kısıtlı da olsa) varolan tecrübemi paylaşmak isterim. Öncelikle hangi alanda bir şeyler geliştirmek/ üretmek istersin? Bunu belirlemen gerekiyor. Mobil uygulama, yapay zeka, backend, cloud, web, robotik, masaüstü, oyun geliştirme... Bunu belirledikten sonra daha emin adımlarla yürüyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca bunu belirlediğin zaman roadmap de daha kılçıksız biçimde şekil alabiliyor.
@veraladin
@veraladin Жыл бұрын
@@muhammete.b.845 Merhabalar. Hangi alanda geliştirmek/üretmek istediğimi sorduğunuzda bile seçeneklerden biri/birkaçı (backend, cloud) yabancı geliyor bana, ne iş yapılır bu alanlarda, detaylı bir araştırma gerekiyor belki de. Dediğim gibi; teknoloji ile ilgili bilgim sıfır. Bir dizüstü bilgisayar alabilirsem almayı düşünüyorum. Hem beni mutlu edecek hem de ileriki zamanlarda refah seviyemi artıracak bir şeyler yapmak istiyorum. Mobil uygulama kulağa hoş geliyor ama emin değilim. Bilgisayarı temelden öğrenmek, on parmak klavye kullanımı yapamasam bile zamanımın verimli geçeceği öğrenme amaçlı uğraşlar arıyorum. Son haftalarda günlük 12 saatlik bir işte çalışarak almak istediğim bilgisayar hayalimden önce, gelecek yıl barınma ihtiyaçlarımı düşünmem gerekiyor. :/ Muteber tavsiyeleriniz için müteşekkirim.
@muhammete.b.845
@muhammete.b.845 Жыл бұрын
@@veraladin ben teşekkür ederim. Yıllar önce ben de senin gibiydim :) evde babanın haber okuduğu çocukların gta san Andreas oynamaya çalıştığı eski fazlasıyla düşük seviye bir bilgisayarda başladım. Söylediğin gibi ben de hiçbir şey bilmiyordum, evdeki mouse bozuk olduğu için klavyeyi çok iyi kullanmayı öğrendim kod yazarken, hala alışkanlıktır mouse'u az kullanıyorum :) Bu alanları biraz detaylandırabilirim senin için: Öncelikle Facebook'u düşünelim. Facebook'un mobil uygulaması ve websitesi var. Bunlar anlayabileceğin üzere mobil uygulama geliştirme ve web geliştirmeye giriyor. Facebooka milyarlarca insan kayıtlı, dolayısıyla bu kadar büyük bir veriyi herkesin telefonuna tek tek depolayamayız :d ayrıca depolasak bile düşün ki benim telefonumda senin Facebook hesabınla ilgili şifrene değin her türlü veri var. Bu problemi çözdüğümüz kısım backend oluyor. Yetkilendirme, database işlemleri, aklına gelebilecek hemen hemen üzerinde çatı bir sistemin kontrolünün olması gereken her işlem backendde yapılıyor ve biz mobil uygulama veya websitesine yazdığımız kodla buraya bağlanıyoruz. Facebook'un arkadaş & grup önerme sistemleri var. Burada yapay zeka devreye girer. Senin facebook kullanırken ürettiğin veriyi işleyerek sevebileceğin türde şeyleri sana önerirler. Genel olarak bu şekilde. Cloud ise genel olarak bize birçok altyapıyı sunan sistemlerdir. Örneğin facebook'taki görselleri düşünelim. Bunları backend sistemimizin çalıştığı bilgisayarda tutmak yerine cloud servislerinden yararlanıp bu servislerin bize sunduğu dosya depolama hizmetlerini kullanırız. Dosya depolama bir örnektir, bunun gibi biiirçok servis hatrı sayılır cloud sistemlerinde mevcuttur :)
@yasinilcebay
@yasinilcebay Жыл бұрын
merhaba, HTMX yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?
@barborosturkoglu
@barborosturkoglu Жыл бұрын
hocam yaş 33 ybs örgün kazandım başka lisans mezuniyetlerimde var okulda ki hocaya bugun sordugumda bana kpss ye gir yaşın 33 gelmiş bence oradan şansını denemen daha güzel olur dedi kafam suanda çok karışık sizin düşünceniz nedir ybs 3 yıl felan okuyacagım buna ayıracağın zamanı kpss ye ayırmamın daha mantıklı olduğunu söylüyor bazı kişiler
İşten çıkarmalar, Yöneticilik, Unit of Work
14:35
Armağan Amcalar
Рет қаралды 4,4 М.
ПРИКОЛЫ НАД БРАТОМ #shorts
00:23
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН
Новый уровень твоей сосиски
00:33
Кушать Хочу
Рет қаралды 4,6 МЛН
Spongebob ate Patrick 😱 #meme #spongebob #gmod
00:15
Mr. LoLo
Рет қаралды 12 МЛН
En çok zorlayan proje hangisiydi?
11:41
Armağan Amcalar
Рет қаралды 4,8 М.
Konuşma yapmak, GitHub Copilot, şirketten ayrılmak #vebirsuruseydaha
11:17
ChatGPT, AI, Prompt engineering
11:46
Armağan Amcalar
Рет қаралды 10 М.
Hexagonal, Onion & Clean Architecture
4:30
Drawing Boxes
Рет қаралды 57 М.
Flutter, TypeScript, neden Almanya? #vebirsuruseydaha
13:10
Armağan Amcalar
Рет қаралды 8 М.
ПРИКОЛЫ НАД БРАТОМ #shorts
00:23
Паша Осадчий
Рет қаралды 6 МЛН