Ευχαριστω πολυ. Υπεροχα τα καλαντα. Και του χρονου.
@ΣταυροςΠυργερος-δ3ο2 жыл бұрын
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
@elenikoronioti46302 жыл бұрын
Συγκινητικό....Μπράβο Δημήτρη! Μου θυμίζεις τα παιδικά μου χρόνια...
@ΚωνστσντινοςΑραμπατζης6 жыл бұрын
Ευχαριστω κυριε θωμαδακη για ολη αυτη την προσπαθεια να κρατησουμε τις παραδοσεις μας
@damonploumis350610 жыл бұрын
Απο εναν Ελληνα της διασπορας, ευχαριστω για τα καλαντα και Καλα Χριστουγεννα!
@errsk344711 жыл бұрын
Μπράβο κε Δημήτρη
@mromoko934311 жыл бұрын
Μπράβο σου Δημήτρη για τις προσπάθειες ανάδειξης του Μικρασιάτικου Πολιτισμού.
@ellinasarxos219 жыл бұрын
πάλιν με χρόνους και καιρούς πάλιν δικά μας θανε χρόνια πολλά καλά χριστουγεννα ,καλή λευτεριά Έλληνες .25/12/2015
@yakupkeser2483 жыл бұрын
Bourla 1822 is written on the picture at 0.42. This is Namık Kemal High School in İzmir. I did my high school education in this building. Previously, it was the Evangelist High School of the Greeks.
@dimitristhomadakis3 жыл бұрын
No. This is the Anaxagoreio School of Vourles, which was completely destroyed in 1922.
@Нова-е9х4 жыл бұрын
Πολύ όμορφο μπράβο💚😁😁
@drougaschris19446 жыл бұрын
Υπήρχαν κάποιες εποχές , που ΕΡΤ έκανε πολιτιστικό έργο. Αναμνήσεις, γλυκιές, ΠΛΕΟΝ.... ΜΠΡΑΒΟ και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ , για την ανάρτηση !!!!!
@NIKOSTHE6411 жыл бұрын
Mπράβο Δημήτρη !!! Πολύ καλό το βιντεάκι !!
@drougaschris19446 жыл бұрын
Υπήρχαν κάποιες εποχές , που η ΕΡΤ έκανε πολιτιστικό έργο [ ΟΧΙ, δεν είναι ανέκδοτο !! ] Γλυκιές αναμνήσεις , πλέον ...... ΜΠΡΑΒΟ και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ , για την ανάρτηση !!!!!
@dimitristhomadakis11 жыл бұрын
Οφείλω επιπλέον ένα ολόθερμο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, και Συλλόγους, οι οποίοι με μεράκι ψυχής μου χορήγησαν πολύτιμο έντυπο υλικό ή και σημαντικές πληροφορίες για τη σύνθεση και ολοκλήρωση του παρόντος πονήματος. • Αρχικά, τη διοίκηση του Κέντρου Μικρασιάτικων Σπουδών (ΚΜΣ) και τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, για τον χάρτη της Ερυθραίας Μικρασίας και το πολύτιμο ιστορικό φωτογραφικό υλικό, που συνοδεύει την παρούσα ανάρτηση. • Το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας και τον ακούραστο μπροστάρη του, τον αγαπητό φίλο Θοδωρή Κοντάρα, φιλόλογο και συγγραφέα, για τις ιστορικές φωτογραφίες που μου διατέθηκαν απ’ αυτό. • Τον αγαπημένο φίλο και συγγραφέα Πέτρο Μεχτίδη, για τον ιστορικό -στρατιωτικό χάρτη της Ερυθραίας, της δεύτερης κατά σειρά φωτογραφίας. • Τον «καρντάση» Tarık Övünç από την Σμύρνη (με πατέρα πρόσφυγα του 1923 από την Θεσσαλονίκη και μητέρα από τα Χανιά), για τις ιστορικές φωτογραφίες του Τσεσμέ -Κρήνης του έτους 1922. • Τον Κατωπαναγιούση Αντώνη Σοφιανό για τις πολύτιμες πληροφορίες του, ως προς τα στοιχεία των Ελλήνων ιδιοκτητών του 1922, των εικονιζόμενων ακινήτων στην Κάτω Παναγιά Μικρασίας. • Την Κωνσταντίνα (Ντία) Μάνεση υπεύθυνη των εκπαιδευτηρίων «Μάνεση», για το ιστορικό φωτογραφικό υλικό της Κάτω Παναγίας Ερυθραίας Μικράς Ασίας. • Τον αγαπητό φίλο, συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο, για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μου διέθεσε για το Μελί Ερυθραίας και ευρύτερα για τα Καράμπουρνα. • Την ανιψιά Μαρία Μικρουδάκη από την Λήμνο για τη φωτογραφία του Παρθεναγωγείου του Ρεΐζντερε που της χάρισε η γιαγιά της, μοναδική διασωθείσα φωτογραφία από την κωμόπολη αυτή της Ερυθραίας των 4.500 Ελλήνων κατοίκων, πριν τα γεγονότα του έτους 1922 και τέλος • Τον γιο Νικόλαο, που ως εξειδικευμένος πτυχιούχος πληροφορικής, συνέβαλε ουσιαστικά στην όλη αυτή σύνθεση ήχου και εικόνας που σας γνωστοποιείται, η οποία έχει καταγραφεί και σε ποιότητα τηλεοπτικής ή και κινηματογραφικής παρουσίασης, προκειμένου να δοθεί προς προβολή σε οποιοδήποτε Σύλλογο που το κρίνει σκόπιμο. Τέλος, και για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης σημειώνω ότι, ένα μεγάλο τμήμα του παρόντος φωτογραφικού υλικού, προέρχεται από το ταξίδι μνήμης στις πατρογονικές εστίες που πραγματοποιήσαμε τον προηγούμενο Απρίλιο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Λήμνου, χωριό που δημιουργήθηκε αποκλειστικά το 1922, από τους επιβιώσαντες Ρεϊζντεριανούς πρόσφυγες.
@dimitristhomadakis11 жыл бұрын
Οι φράσεις της εισαγωγής του παρόντος video, είναι δανεισμένες από τα βιβλία «Τα Καράμπουρνα της Μικρασιατικής Ερυθραίας» του Ανδρέα Μπαλτά και από το ομώνυμο βιβλίο της Μαριάννας Κορομηλά και του Θοδωρή Κοντάρα, αντίστοιχα.