Küresel iklim değişikliği üzerine yapılmış bu belgeseli izlerken öncelikle iklim değişikliğinin içeriğinin ne demek olduğunu net bir şekilde ifade edilip ilerde bizi bekleyen tehlikelerin neler olabileceği ve devletimizin bu olumsuz gelişmelere yönelik somut bir politika izlemesi gerektiğini daha iyi anlamış bulunmaktayım. Yaşanılabilir Dünya gelecek nesiller için bırakacağımız en güzel miras hiç şüphesiz.. Emeği geçen herkese teşekkürler..
@titanyumlazer2 жыл бұрын
Yeterince açık ve detaylı güzel güzel bir video idi. Keşke İstanbul Üniversitesi Auzef Coğrafya bölümündeki normal ders anlatımlarımızda böyle bol anlaşılır görselli ve kısa net sesli anlatımlarla olsa çok çok daha iyi olur. Gelelim çözüme küresel bir problemin çözümü ancak küresel ameliyatlar niteliğinde Gezegen Mühendisliği/Coğrafya Mühendisliği ile ancak çözülebilir. Günü birlik emisyon azaltma vs bu gibi durumlar için artık çok geç bunlar en fazla ağrı kesici olur antibiyotik olamazlar. Daha temiz bir hava için evet yapılsınlar ama küresel ısınmaya karşı yapılacak asıl işler bunlar değildir. Teknolojimiz Dünyayı yeterli oranda şekillendirebilmemiz için yeterli seviyededir. Örneğin çeşitli yerlere Küresel ekartasyon için devasa su kanalları açılması nem transferi sağlanması çeşitli nehirlerin yönlerinin değiştirilip kara parçaları üzerinde daha uzun yol kat etmeleri daha verimli kullanılarak iklim ılımanlaştırılması gibi detayları harita üzerinde anlatılacak bir çok Gezegen Mühendisliği yine bir başka değişle İklim Mühendisliği projelerini biranönce hayata geçirmek gerek. Eğerki Bu videoda emeği geçenler gerçekten kalıcı kıtasal çözümler üretmek istiyorlarsa beraber gereken projeyi hazırlarız. Küresel ısınmayı komple durdurmak artık imkansız zaten doğal bir değişim vardı üstüne beşeri olarakta son 200 yılda baya bir hızlandırdık. Artık bundan sonra Doğru yöntem küresel ısınma krizine işimize geleceği şekilde yön vermektir. Fikirlerim Multidisiplinerdir eğerki Sayın ilgili Akademisyenler ile bir toplantı düzenlersek mali kaynağın nasıl ve nereden bulunacağı konusundada gerekli açıklamaları yapacağım.
@mr246_2 жыл бұрын
Türk Dili dersinde Mehmet Aygüneş oldukça başarılı. Dersini dinlerken büyük keyif aldım. Ders çekimleri yenileneceği zaman kendisine görev verilmesini tavsiye ederim.
@sevgiaydemir46282 жыл бұрын
Emeği geçen herkese teşekkürler.
@haldunturan9082 жыл бұрын
Son derece doyurucu bir belgesel tadında bilgi paylaşımı olmuş emegi geçen herkese teşekkür ederiz
@omerinflutu72442 жыл бұрын
👏👏Mükemmel yapım...
@onuruygun97822 жыл бұрын
Çok faydalı bir belgesel olmuş hocam 🥰
@shner.83922 жыл бұрын
Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.👏🏻
@_OmerYuksel2 жыл бұрын
Elektrik üretmek için güneş enerjisi, rüzgar, HES, dalga vb. yenilenebilir kaynaklar kullanılabilir hatta doğru kullanıldığında nükleer hepsinden fazla enerji sağlar. Ancak demir-çelik fabrikalarında eğer cevheri eritip işleyecekseniz mecburen kömürü kullanacağız şu anlık başka eritebilecek kadar enerji sağlayan bir şey yok diye biliyorum yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim. Holosen'den bugüne kadar baz alırsak (yaklaşık 12 bin yıl) dünya zaten ısınmakta, ne kadar engel olsak da ısınacak kaçışı yok. Haliyle kuraklık ve çölleşme de beraberinde gelecektir. Çare acilen tüm dünyanın tek çocuk politikasına geçmesidir. Artan bilimsel gelişmelerle insan ömrü zaten uzadı en azından kıtlık çekmemek için nüfus artış hızı değil direkt nüfusu azaltmak zorundayız (doğal yollarla). Son olarak temenni bulunmak isterim. Umarım dünyanın birkaç yerinde volkanik faaliyetler artar da gökyüzü kapanır, kısmi küresel soğumaya geçeriz. İnsanlara kalsa çare aramayı geçtim torunların zamanında teknoloji daha iyi olur, onlar çare bulur diye sallarlar.
@hamitkoculu1335 Жыл бұрын
Değerli hocalarımıza teşekkür ederiz 🙏
@muratkulakoglu26082 жыл бұрын
👍👍👍👍
@kamilemanav4978 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@gamzedemirgulen82202 жыл бұрын
Emeğinize sağlık sayın hocam👏
@vikotaryanden538210 ай бұрын
Tahminler yanlış çünkü sadece co2 salınımına göre düşünülüyor. Co2 çıkarken oluşan ısı, karla buzulla kaplı alanın azalmasına bağlı ısınma vs hesaba katılmıyor. 2025 yazında grönlandı seyredin 😉
@Savasbir Жыл бұрын
Değişim her şeyde her an oluor
@rimawannous83472 жыл бұрын
👍🏻👍🏻👍🏻
@Aposto20242 жыл бұрын
👏👏
@ahmetbozdag77772 жыл бұрын
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@altayu1 Жыл бұрын
. Küresel ısınma var, ama insan eliyle salınan co2 nedeniyle olduğu kesin midir.. bu tartışma bitmedi.. ayrıca iklimler hem insanlık tarihi boyu hem de ondan önceki jeolojik devirlerde ısındı ve soğudu.. ufkunu genişletmek isteyenler için aşağıdaki linkte iyi bir belgesel var.. selamlar 😊..
@muhittinsaitkose79842 жыл бұрын
Doğayı yaşat ki, İnsan yaşasın.
@abdulkadirsahin63562 жыл бұрын
Sayın Auzef Dekanı, artık Auzef'le ilgili sıkıntı ve sorunları başta siz saygı değer dekan olmak üzere Auzef'in bütün yönetici ve hocalarının bir araya gelerek çözmesini isterim. "Yanlış , doğruyu götürür sisteminin kaldırılmasını, notların yüzde ve ortalamayla değerlendirilmesi sisteminin kalkmasını , Auzef'e ait matbaa olmasını öğrencilerin buralardan okudukları bölüme ait kitaplarını almasını ve üniversite ücretlerinin yarıya indirilip birçok Auzef öğrencilerinin üzerindeki ağır yükün kalkmasını arz ederim."
@_OmerYuksel2 жыл бұрын
Bende bir öğrenci olarak sizden farklı düşünüyorum. Yanlış doğruyu götürür olayı öğrencilerin bilgi düzeyini ölçmeye yönelik bir şey. Diğer türlü kişi bilse de bilmese de işaretleyecek, belki de tutturacak. Sallamayı azaltmaya yönelik bir olay bu. Ölçme Değerlendirme dersi alanlar bilir. Notlarda çan sistemi olmasa bu zorlukla her öğrenci en az 1 ders, çoğu yarısını bırakır. Sonra "vay efendim AUZEF tekrar kayıt yenileme parası almak için bu yöntemi seçti" derler. Matbaa olayında haklı olabilirsiniz. Ben de kitaba temas etmeyi isterdim de yüzbinlerce sayfa basılacak ve birçoğu da okumayacak boşuna israf. Ayrıca ek yük getireceğinden harçlara aşırı zam yapacaklar bu sefer de "ben slayttan çalışıyordum, kendi notumu kendim alıyordum ne diye bu kadar arttı diyenler" çoğalacaktır.
@abdulkadirsahin63562 жыл бұрын
@@_OmerYuksel Sayın Ömer Yüksel, sizin yazınıza bakıldığı zaman örgün eğitim sistemi savunucusu olduğunuz ortada, benim Auzef'ten isteklerim benim şahsi isteğim değil ben yüzbinlerce insanımızın sıkıntısına çare olacak çözüm önerisinde bulundum. Yanlış doğruyu götürür sistemi yüzünden 50 puanla geçecek öğrenci bu sistem yüzünden notu düşürülüyor ve bir öğrenci aradan 3 veyahut 5 senede geçse bitiremiyor notlar yüzde ve ortalamayla değer alındığı için binlerce Auzef'limiz yıllar boyu hatta 8 - 10 senede üniversite bitirmek zorunda kalıyor. Notlarla insanlar daha başarılı olur düşüncesine giriyorsunuz, bu yanlış bir sonuç çünkü okul başarısı başka hayat başarısı başkadır. Bu hayatta okulda başarılı olamayıpta hayatta başarılı olmuş bilim insanı ve mucitler vardır bunlar; "Thomas Edison · Wright Kardeşler · Albert Einstein · Steve Jobs · Bill Gates · Larry Ellison · Mark Zuckerberg. Michael Jordan Nikola Tesla "gibi insanlar vardır. Ben yıllarımı Açık Öğretime adamış bir insan olarak notlarla insanların değerlendirilmesine karşı biriyim. Sayın Ömer Yüksel, bir açıköğretimliyi örgün eğitim sistemi öğrencileriyle karıştırmayın. Bilgi düzeyi diyorsanız bir öğrenci üniversitesini bitirir ve ondan sonra bilgi düzeyini ölçecek sınav yapılır kpss gibi , ondan sonra hangi mesleğe girmek istiyorsa gireceğini devlet karar verir. Not sistemi ile alakalı isteklerimde kararlı olduğumu dile getirmek ister ve yazılarımı okuyan Auzef'in ve öğrencilerin bunu dikkate almasını isterim. Sayın Ömer Yüksel, kitaplar israf olur korkusuna giriyorsunuz bununla ilgili çözüm önerim ise Auzef kendi damgasını kitaplara bastırır ve bastırdığı kitapları koruma altına alacak kanunu devletten alırsa kimse kitapları israf etme cürretinde bulunamaz. Nasıl ki enflasyona karşı milletin yanındaysam, üniversite zam ücretlerinde ise binlerce öğrencinin yanındayım. Ömer Yüksel, Allah'tan isteğim bana yorum atan siz ve sizin gibi öğrencilerin hem okulda hem hayatta başarılı olması dileğimle.
@_OmerYuksel2 жыл бұрын
@@abdulkadirsahin6356 nazik yorumunuz için teşekkür ederim. Çan sistemi kalkarsa geçer not 60 oluyor ve "50 puanla geçecek öğrenci" dediğiniz kişiler zaten kalmış oluyor. Sınavların öğrencilerin bilgi düzeyini ne kadar ölçtüğü konusunda size katılıyorum. Öğrenci o an hasta olabilir, heyecandan unutabilir, ezberi az ama konuyu anlamış olabilir. Ne yazık ki AUZEF bilgi değil ezberi ölçüyor umarım ölçme sistemini değiştirirler. Kitap olarak da basabilirler arzu edenler satın alabilir. Ama birkaç yüz kişi istedi diye on binlerce insana ek masraf da getirilmesi ne kadar doğrudur tartışılır. Yanılmıyorsam açık öğretim hizmeti veren üniversiteler arasında bizimkisi en pahalısı 400 lira olan harcı kitap başına 30'dan hesaplasak ek 200 lira daha arttırmak çoğu kişiyi zorlayacaktır. Bu kadar zor soruların olduğu yerde maksat madem bilgi değil ezberi ölçmekse 4 yanlış 1 doğruyu götürür kesinlikle kalkmalı. Ne zaman ki düzgün soru sorarlar o zaman gelebilir. Saygılarımla...
@7.62x512 жыл бұрын
Her tarafı ağlama duvarına çevirdiniz, hep şikayet, hep kolaycılık. Adam içlenmiş belgesel yapmış; yok yanlış doğruyu götürmesinmiş… Oldu, sınav da yapmasınlar hatta, adını yazana versinler diplomayı.
@mr246_2 жыл бұрын
Levent Bey daha önce paylaştığı bir kayıtta bu konunun üniversite ile ilgili olmadığını, yanlışın doğruyu götürme sisteminin Y.Ö.K. tarafından belirlendiğini söyledi. İstanbul Üniversitesi'nin sınavlarının nispeten daha zor olması hoşuma gidiyor. Diğer açık ve uzaktan eğitim veren üniversiteler tam bir facia. Çok kolay sorarak tamamen işlevsiz bir eğitim sunuyorlar. Bununla birlikte İstanbul Üniversitesi'nin ders materyali kalitesini arttırması gerektiğini düşünüyorum. Hukuk alanındaki profesörlerin ders kalitesi ortalamanın çok üzerindeyken, bazı derslerde sunumu okuyamayan, ortalamanın çok altında kişiler görev alıyor. Hatta bir yılda yirmi sekiz farklı öğretim görevlisinin anlattığı dersler var. Bu sorunlar düzeltilir, ek test soruları gibi alternatif kaynaklar da eklenirse AUZEF muhteşem bir yer haline gelir.